PDA

View Full Version : Έρευνα για την έξαρση των εγκεφαλικών στα παιδιά


MARK
03-03-2010, 13:58
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=154756&w=400&h=300&q=80
Έρευνα για την έξαρση των εγκεφαλικών στα παιδιά



Ανησυχητική αύξηση των φαινόμενων των εγκεφαλικών στις μικρές ηλικίες παρατήρησαν Αμερικανοί νευρολόγοι και παιδίατροι. Εκτός αυτού, σε αρκετές περιπτώσεις, τα περιστατικά αυτά είναι επαναλαμβανόμενα και συνήθως παρουσιάζονται με διαφορά ενός μήνα το ένα από το άλλο.

Οι γιατροί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, επειδή τα συμπτώματα πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτά από τους γονείς των παιδιών, με αποτέλεσμα να μην τους παρέχεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για την αποφυγή του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η έρευνα, με επικεφαλής τη νευρολόγο- παιδίατρο Rebecca Ichord, του νοσοκομείου παίδων της Philadelphia, κάλυψε τις περιπτώσεις 90 παιδιών με μέσο όρο ηλικίας τα έξι έτη. Από τη μελέτη απεκαλύφθη ότι 12 εξ αυτών (13% του συνόλου των εξετασθέντων) παρουσίασαν επαναλαμβανόμενα εγκεφαλικά, τα περισσότερα εκ των οποίων σημειώθηκαν σε διάστημα ενός μήνα το πρώτο από το δεύτερο.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα εγκεφαλικά μπορεί να πλήξουν ακόμη και νήπια και για το λόγο αυτό επεσήμαναν την αξία της έγκαιρης διάγνωσης.

skippybi
03-03-2010, 16:25
ευχαριστούμε!!!;)