PDA

View Full Version : Επείγουσα ενημέρωση


smail.GR
17-12-2008, 21:19
:eek:Σπεύσατε για «μπάλωμα»

Επείγουσα ενημέρωση την κρίσιμη ατέλεια του Internet Exporerhttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/968656_b.jpg

Το πρόβλημα αφορά όλες τις τρέχουσες εκδόσεος του IEΡέντμοντ, Ουάσινγκτον
http://www.in.gr/news/images/-email.gif (http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=968656&lngDtrID=252)http://www.in.gr/news/images/-print.gif (http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=968656&lngDtrID=252)Το τελευταίο σοβαρό κενό ασφάλειας στον Internet Explorer, που εκθέτει εκατομμύρια χρήστες στον κίνδυνο επιθέσεων, θα διορθωθεί με επείγουσα ενημέρωση που πρόκειται να διαθέσει η Microsoft την Τετάρτη.
Η ατέλεια του IE επιτρέπει σε χάκερ να καταλάβουν τον έλεγχο του υπολογιστή, να υποκλέψουν κωδικούς ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα, ή να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των χρηστών για να εξαπολύσουν συντονισμένες επιθέσεις σε δικτυακούς τόπους.
Το μέγεθος του προβλήματος ανάγκασε την εταιρεία να προσφέρει την ενημέρωση εκτάκτως, εκτός του κανονικού προγράμματος που εκδίδει ενημερώσεις τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα.
Στην τελευταία ανακοίνωσή της, η Microsoft διαβεβαιώνει ότι κινητοποίησε προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο προκειμένου να έχει έτοιμη τη λύση «στο πρωτοφανές χρονικό διάστημα των οκτώ ημερών».
Ερευνητής της Trend Micro, γνωστής εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών, παρότρυνε τους χρήστες να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν «τρέχοντας» την επείγουσα ενημέρωση. Τα PC στα οποία έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Αυτόματων Ενημερώσεων (Automatic Updates) θα κατεβάσουν τον ενημερωτικό κώδικα μόλις γίνει διαθέσιμος.
Όπως δήλωσε στο AFP ο Πολ Φέργιουσον της Trend Micro, οι επιθέσεις που εκμεταλλεύονται το κενό ασφάλειας «εξαπλώνονται σαν φωτιά στο δάσος». Τα ευπαθή συστήματα μπορούν να μολυνθούν όταν ο χρήστης επισκεφθεί μολυσμένες ιστοσελίδες, οι οποίες μπορεί να υπάρχουν ακόμα και σε αξιόπιστους διαδικτυακούς προορισμούς.
Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει αναφορές μόνο για επιθέσεις στον Internet Explorer 7, ωστόσο η «τρύπα» ασφάλειας υπάρχει και σε όλες τις άλλες τρέχουσες εκδόσεις.
Τον Internet Explorer χρησιμοποιούν σήμερα τουλάχιστον οι επτά στους δέκα χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Arkas
17-12-2008, 22:55
Μένω άφωνος.

KostasGS
19-12-2008, 16:20
:eek::eek::eek::eek::eek: :yz