PDA

View Full Version : Αν αυτό δεν είναι ξεφτίλα τότε τι είναι ;


frits
05-03-2010, 15:40
Έπρεπε να παραιτηθεί ο πρύτανης για να ιδρώσει το αυτί κάποιων ξεφτιλισμένων...:hmmm:

Παραίτηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου: ταρακούνησε την Πανεπιστημιακή κοινότητα

Πα 5/3/2010
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΜΠΡΟΣ Λέσβου
04/03/2010
http://www.chiosnews.com/images/troumpis_2.jpg

Έπιασε τόπο η παραίτηση…

«Ταρακούνησε» γερά την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και τα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας η παραίτηση του Ανδρέα Τρούμπη, με αποτέλεσμα να υπάρξει ακαριαία αντίδραση και έτσι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις διεθνείς βιβλιοθήκες. Το όφελος για τα πανεπιστήμια και εν γένει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, που είχε η πρωτοβουλία του Ανδρέα Τρούμπη, αναγνωρίστηκε από πλήθος πρυτάνεων και διανοουμένων, ενισχύοντας ποικιλοτρόπως το κύρος του περιφερειακού και σχετικά νεαρού Πανεπιστημίου του Αρχιπελάγους. Του οποίου η Σύγκλητος θα αποφανθεί στις 18 Μαρτίου αν θα κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτηση του πρύτανη, που δηλώνει πως «με το όποιο κόστος, θα κάνει ό,τι του πει η Σύγκλητος».
Μετά την παραίτηση του Ανδρέα Τρούμπη υπεγράφη η απόφαση για την πληρωμή των συνδρομών των ΑΕΙ και των ερευνητικών κέντρων σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά. Βάσει της έγκρισης του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η συγκεκριμένη δράση θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και για την περίοδο απ’ το 2009 έως και το 2012 θα κοστίσει περίπου 72 εκατ. ευρώ.
Αυτό το ποσόν αντιστοιχεί στη δυνατότητα πρόσβασης 22 AEI και 15 ΤΕΙ της χώρας, αλλά και της Ακαδημίας Αθηνών, της Βιβλιοθήκης της Βουλής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, καθώς και 15 ακόμη ερευνητικών ιδρυμάτων.
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αντιλαμβανόμενη το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η πρόσβαση σε επιστημονικές ηλεκτρονικές πηγές για την ακαδημαϊκή και την ερευνητική κοινότητα, αντιμετώπισε το πρόβλημα της πρόσβασης που οφειλόταν σε σειρά από άστοχες ενέργειες του παρελθόντος», αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, όπου και αναγνωρίζεται η συμβολή της παραίτησης του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην άμεση εξέλιξη που υπήρξε για την αποκατάσταση της πρόσβασης.
«Ό,τι μου πει η Σύγκλητος»
Χθες ο κ. Τρούμπης, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να πληρώσει τις συνδρομές στις διεθνείς βιβλιοθήκες, ανοίγοντας ουσιαστικά την πρόσβαση σε πάνω από 12.000 επιστημονικούς τίτλους, δήλωσε πως «δεν μπορεί παρά να είναι ευτυχής ως ακαδημαϊκός». Και συνέχισε: «Και χαίρομαι ιδιαίτερα για την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά που υπήρξαν. Άλλωστε, όπως είχα αναφέρει και στην επιστολή μου προς τους πρυτάνεις, ήμουν βέβαιος ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον, αλλά δεν περίμενα και τέτοια ακαριαία αντίδραση. Το μεγάλο, βέβαια, ζητούμενο είναι τι χρειάζεται κάθε φορά να συμβεί για να αντιληφθεί εγκαίρως η ελληνική δημόσια διοίκηση τους στρατηγικούς της στόχους, αφού δυστυχώς η ιστορία της Ελλάδος είναι γραμμένη με “αίμα”.»
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της παραίτησής του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου επανέλαβε πως δε θα κάνει οτιδήποτε που δε θα έχει την αποδοχή της Συγκλήτου. «Ενώπιον της Συγκλήτου», υπογράμμισε ο κ. Τρούμπης, «θα εκθέσω τις απόψεις μου και εν συνεχεία θα αποχωρήσω για να ληφθεί απόφαση. Ό,τι μου πει η Σύγκλητος θα το κάνω, όποιο κόστος κι αν έχει. Θα υπακούσω πλήρως στην απόφασή της.»

tsompanis
05-03-2010, 22:36
πάλι καλά που το μπαλώσανε! ο κωστάκης λοιπόν πράγματι ξεχάστηκε στα παιδάκια! και στα κοντοσούβλια

EOD-K9
06-03-2010, 09:48
Και για τα αυτονόητα θα πρέπει να παρακαλάμε ......................

MARK
06-03-2010, 11:50
ΝεύραΝεύρα

loulou1100gs
07-03-2010, 13:38
Ξεφτίλα επίσης είναι ότι κατά το προχθεσινό συλλ-αλητήριο έξω από τη Βουλή, προπηλακίστηκαν (πέρα από τον Μανώλη Γλέζο) οι Εύζωνοι σκοποί του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη...Κρίμα, ανάξιοι απόγονοι, πανάξιων προγόνων, δειλοί, άβουλοι, καρμίρηδες ομφαλοσκόποι, εσαεί σκιαμαχούντες και μηδέποτε αυτοκρινόμενοι. Ναι ξέρω, για όλα φταίνει "οι αμερικάνοι, οι εβραίοι και οι μασόνοι"...Ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος ηθικός, πνευματικός και πολιτιστικός ξεπεσμός στον τόπο τούτο, ποτέ.

cm246
07-03-2010, 13:44
Και έχουν να δουν τα ματια μας.......

frits
07-03-2010, 15:04
Την δημοκρατία για να την διαχειριστείς πρέπει να έχεις ικανότητες, αλλιώς έχεις την δικτακτορία του κάθε αληταρά που στο όνομά της και με την ανοχή της κάνει ότι γουστάρει και αλείφει βούτυρο στο ψωμί όλων αυτών που μας κυβερνούν.