PDA

View Full Version : έξι συλλήψεις για το www.gamato.info


EOD-K9
12-03-2010, 17:20
Λουκέτο και έξι συλλήψεις για το www.gamato.info (http://www.gamato.info)!!!


Σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζονται τα διαφυγόντα κέρδη των εταιρειών παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών έργων, λογισμικού κ.λπ. από την επτάχρονη λειτουργία της ιστοσελίδας www.gamato.info (http://www.gamato.info), στην οποία μπήκε χθες «λουκέτο» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από τη σύλληψη των διαχειριστών της.

Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αυτού του είδους στην Ελλάδα, με 850.000 μέλη και 16.000.000 επισκέψεις καθημερινά απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, το κλείσιμο της οποίας προκάλεσε εκατοντάδες αναφορές και σχόλια στο Διαδίκτυο.

Σχεδόν όλες οι αναφορές ήταν θετικές για τους διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα στην Αθήνα, τη Λάρισα, την Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ κατηγορούνται συνολικά έντεκα, όλοι τους Ελληνες υπήκοοι, δύο εκ των οποίων μένουν μόνιμα στην Ολλανδία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ασχολήθηκε με την υπόθεση ύστερα από μήνυση εκπροσώπου της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (Ε.Π.Ο.Ε.), στην οποία αναφερόταν ότι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας gamato, χωρίς την έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, διαμοίραζαν παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια κ.λπ.). Τα κέρδη τους προέρχονταν από τις διαφημίσεις που καταχωρίζονταν στην ιστοσελίδα τους.

Επειτα από ψηφιακή ανάλυση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε ταυτόχρονα κατ’ οίκον έρευνες παρουσία εισαγγελέα σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Από τα σπίτια των κατηγορουμένων κατασχέθηκαν 29 σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο εξωτερικοί, πέντε φορητοί υπολογιστές και 604 οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από διεθνή εταιρεία ερευνών, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με ποσοστό πειρατείας 57%. Πρώτη στην πειρατεία έρχεται η Βουλγαρία με ποσοστό 68% και ακολουθεί η Ρουμανία με ποσοστό 66%.

Η λιανική αξία του παράνομου λογισμικού, που αντιπροσωπεύει το απολεσθέν εισόδημα για την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού, ξεπέρασε το όριο των 50 δισεκατομμυρίων για πρώτη φορά το 2009.

Εκτός από τα διαφυγόντα κέρδη των εταιρειών στη χώρα μας από τη δράση των πειρατών κάθε είδους, πολύ μεγάλο είναι και το ποσό των φόρων που χάνει το Ελληνικό Δημόσιο. Οι συλληφθέντες για την υπόθεση οδηγήθηκαν χθες στους κατά τόπους εισαγγελείς.

ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ / ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα: i-Reporter: Λουκέτο και έξι συλλήψεις για το www.gamato.info (http://www.i-reportergr.com/2010/03/wwwgamatoinfo.html#ixzz0hyJGu0ti)

Και κατι ακομα

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΟΥΜΕ...
ΤΟ GAMATO.INFO ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΓΙΑ DOWNLOAD ΤΑΙΝΙΕΣ,ΜΟΥΣΙΚΗ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΤΛ.
ΔΕΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΎΣΕ ΣΤΟΥΣ SERVER ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
ΕΙΧΕ ΑΠΛΑ LINKS ΓΙΑ PEER TO PEER ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ SITE ΜΕ LINKS ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ;;;;

Επειδή η γραμμή υπεράσπιση προφανώς θα είναι κάπως έτσι

Μάλλον θα πρέπει όσοι ασχολούνται με κατεβάσματα να αρχίσουν να καθαρίζουν τους δίσκους τους …..
Γιατί κάποια στιγμή θα αρχίσουν και οι μηνύσεις κατά προσώπων προς παραδειγματισμό

emix
12-03-2010, 17:25
Πολυ φοβαμαι ομως οτι σιγα-σιγα θ αρχιζουν να κυνηγανε εμας, που εχουμε τις εφαρμογες/ταινιες-μουσικες και τις προσφερουμε μεσω torrents.

:yz

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
12-03-2010, 17:32
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:pHwQxWSQq2V6TM:http://www.gotomycodes.com/userpics/myspacegraphics/Thanks-For-The-Add/Pink-Panther-Thanks.gif (http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.gotomycodes.com/userpics/myspacegraphics/Thanks-For-The-Add/Pink-Panther-Thanks.gif&imgrefurl=http://www.gotomycodes.com/index.php%3Fapp%3Dgraphics-gallery%26page%3D1%26folder%3DThanks-For-The-Add&usg=__l3n-5qpEaBfl0tJwnr0HTgbwK2c=&h=350&w=400&sz=55&hl=el&start=13&itbs=1&tbnid=pHwQxWSQq2V6TM:&tbnh=109&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dthanks%26hl%3Del%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1)

pirate
12-03-2010, 19:45
:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία:

boxerakias57
12-03-2010, 20:32
Νεύρα:yz:confused:

point zero
12-03-2010, 20:40
Δεν ξερω απο ποιους παραγοντες διαμορφώνονται οι τιμες , μα ουτε και τα ποσοστα κερδους ....Αλλα πολλα δεν ειναι ρε παιδια 20-25-30 ευρω για ενα cd ?

Πως να μην τη πεφτουν ολοι μετα στα torrents και στο rapidshar

Γνωμη μου ....

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
12-03-2010, 21:46
Δεν ξερω απο ποιους παραγοντες διαμορφώνονται οι τιμες , μα ουτε και τα ποσοστα κερδους ....Αλλα πολλα δεν ειναι ρε παιδια 20-25-30 ευρω για ενα cd ?

Πως να μην τη πεφτουν ολοι μετα στα torrents και στο rapidshar

Γνωμη μου ....



..... k στους αράπηδες .... :cool:

MARK
12-03-2010, 22:23
Καποια στιγμή θα γινόταν και αυτό..............:cool:

vpentza
12-03-2010, 23:16
όλοι συμφωνούν στο ότι δεν υπάρχει επαρκής νομοθεσία που να καλύπτει τους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων, όχι μόνο εδώ αλλά πουθενά στον κόσμο.....
Αυτές οι συλλήψεις είναι αποσπασματικές και οι όποιες μηνύσεις θα καταπέσουν στα δικαστήρια....
Μέχρι τότε ο καθένας εκμεταλλεύεται τα κενά του νόμου και κάνει το κέφι του....και καλά κάνει νομίζω...
Οταν η παροχή οπτικοακουστικού υλικού αρχίζει να στοιχίζει λογικά...τότε δεν θα υπάρχει λόγος να ειμαστε "παράνομοι".;)