![]() |
Απάντηση: H νέα BMW R 1200 GS/2013 είναι εδώ !!!
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Πέραν της πλάκας και του όποιου αστείου, για μένα η κατάσταση έχει ως εξής:
Όταν πήρα τη μηχανή , την πήρα με σκοπο να την κρατήσω 10 χρόνια. Γι αυτό και προτίμησα καινούρια, για 1η φορά στη ζωή μου. Μέχρι χθες, θα επέμενα και επί στοιχήματος στην ως άνω άποψη:) Η αλήθεια είναι ότι το νέο 1200αρι, μου έκανε "κλικ" με τη μία! Την υγειά μας να 'χουμε κι αν πάνε τα πράγματα ως έχουν , είναι πιθανή μια αντικατάσταση σε 2 χρόνια περίπου. Αν δεν μου κάτσει, δε σκάω κιόλας. Είμαι μια χαρά μ' αυτή που έχω και ουσιαστικά δεν την έχω χαρεί και πολύ μέχρι τώρα. Τα 26500χλμ σε 17 μήνες για κάποιους είναι πολλά, για άλλους λίγα. Ανήκω στη 2η κατηγορία:) Πρώτα απ' όλα ελπίζω σε υγεία, χρόνο και δυνατοτητα (=χρήμα) να γράφω χιλιόμετρα:ye33: Όλα τα άλλα, αν είναι να 'ρθουν, θα έρθουν:) |
Ωραία.
Κάνουμε τα κακά μας παξιμάδι για να τα δώσω πάλι GERMANY. Μπα:u60: Ωραίο το καινούριο, το γουστάρω αλλά... Πάντως προτιμώ τον διακόπτη από τα φλας τον παλιό, γιατί ο καινούριος μου φάνηκε πολύ φτηνιάρικος = HONDA. |
μην μπαίνετε στο τρυπάκι της ανανέωσης των εταιρειών και του Marketing !!!!Αυτο θέλουν και αυτοί να κάνετε !!! Εμείς μετά από 100 χρόνια τους ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ !!!!Πάρτε ΜΙΑ φορά την μηχανή των ΟΝΕΙΡΩΝ σας και μείνετε ΕΚΕΙ !!!
Μην σας αγγίζουν οι εργοστάσια καλά ΜΑΛΑΚΙΕΣ !!!! Ταξιδέψ´ ΤΕ με ΟΤΙ έχετε !!! Αυτό αρκεί !!! |
Καταλαβαίνω την άποψη σου και έχει αρκετά δίκια από κάποια πλευρά.
Υπάρχουν και αρκετές ενστάσεις όμως: 1) Την BMW δεν την λες εταιρία που ζει για να βάζει αυτό το τριπάκι στους πελάτες της. Δες κάθε πότε ανανεώνει και τι και πως. 2) Εννοείται αυτό θέλουν να κάνουμε. Για να βγάλουν λεφτά. Και να φτιάξουν και άλλες. Αλλιώς θα φτιάχναν μια σειρά και θα κλείνανε ε; Καλό. 3) Τους χαρλεάδες που το έπιασαν το νόημα (το συνδέω με παλιότερη συζήτηση μας) και ο τάδε έχει την Electra Glide τάδε και δεν του αρέσει ΟΥΤΕ η πιο παλιά ΟΥΤΕ η πιο νέα, να τους καταλάβω. Αλλά δεν λες και την HD εταιρία που δεν θέλει να ανανεώνεις ε;... 4) Τα όνειρα αλλάζουν και πάνε πιο μακριά. Και καλά κάνουν. Ειδικά όταν τα φτάνεις. Γενικώς αυτό. 5) Αν τα εργοστάσια δεν προσπαθούσαν να ανανεώσουν με βάση ότι λέω στο #2 παραπάνω, θα είμασταν ακόμα με κάρα σε πέτρινες ρόδες. Για το τελευταίο που γράφεις πες το και ξαναπές το, συμφωνώ απόλυτα. |
Εγώ που έχω του 7 από το 7, τι να κάνω ρε παιδιά; (αν υποθέσουμε ότι είχα € ε...)
|
Απόσπασμα:
Η BMW ούτε θα σωθεί ούτε θα φαλιρίσει από τα δικά σου και τα δικά μου φράγκα. Ούτε και εμείς θα σωθούμε ή θα χαθούμε με τα "όνειρα" που πλασάρει η BMW. Και πολλά έδωσα (προ διετίας) για μεταχείρο του '08. Την επόμενη συρμαγιά μου λέω να τη ρίξω κάπου αλλού. Γιατί να γεμίζω έναν κουβά ενώ μπορώ να γεμίσω πολλούς με τα ίδια χρήματα;;; |
:ye33:
Ταξιδάκια....:ye02::re26: |
Απόσπασμα:
Νομιζω οτι ειμαστε εδω για να ασχοληθουμε λιγο με το καινουριο αλλα οχι για να μπουμε στη λογικη της αντικαταστασης. Παιδια, πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια. Ενας λογος για τον οποιο η χώρα εφτασε εδω ειναι γιατι με τα δανεια καναμε ΟΝΕΙΡΑ :u55: |
Κομμένα πια τα δανεικά.....:rolleyes:
Θα το αλλάξει οποίος μπορεί, γιατι με τις τιμές των μεταχειρισμένων στον πάτο......δεν είναι ευκολο;) |
Για την ώρα προέχει να περισσεύουμε λεφτά για βενζίνες,διόδια(όσοι πληρώνουμε:rolleyes:), σέρβις και να κόβουμε χιλιομετράκια.
Όσοι έχουν εξασφαλίσει τα παραπάνω..την αλλάζουν, να μας πουν και την γνώμη τους:ye33: |
Στα Χανιά άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες προκαταβολές!!! Τι θα τους κάνω που είναι και ανυπόμονοι. Τα πρώτα GS πάντως δεν τα βλέπω πριν τον Μάρτιο.
|
εχω την εντυπωση παιδια οτι δεν θα ερθει σε 6 μηνες αλλα πολυ πολυ γρηγοροτερα στις βιτρινες των ελληνικων μαγαζιων αλλα και ξενων
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Και οι 9 στους 10 πρέπει να έδωσαν κάτω από 10 χιλιάρικα να την πάρουν. (ας είναι καλά οι ηλίθιοι σαν εμένα) Α είδα και μια ομορφούλα με μάλλον καινούριο γυαλιστερό λευκό... ...VARADERO (καλά από γούστο μηδέν η κοπέλα). Χωρίς κρανάκι φυσικά. ΑΛΛΑ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΕΙΧΕ (βάζει φωτιά στην άσφαλτο τώρα). |
Απόσπασμα:
θεωρω οικονομοστρατηγικα οτι πρεπει να πουλησουν γρηγορα αλλα θα το δουμε στο εγγυς μελλον |
Δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής η BMW για να το κάνει τώρα.
Το έργο που βλέπεις αυτές τις μέρες το έχω ξαναδεί και τα επεισόδια πάνε όπως σου είπα. Θα σου πήγαινα και ένα στοιχηματάκι αλλά δεν έχω λεφτά για τέτοια. :) |
Περιμένω τα πρώτα τεστ και μετά βουρ Χανιά για παραγγελία,ανάλογα φυσικά την προσφορά πού θα μου κάνουν για πληρωμή μετρητοίς....κι ελπίζω να έχουν και επέκταση εγγύησης.
Ρίσκο από την μία καθώς δεν το χω δει από κοντά,αλλά δεν ελπίζω να απογοητευτω. Στάλθηκε από το τούμπανο Galaxy i9300 μου |
Απόσπασμα:
Εεεεε άμα είναι ο πωλητής "παιχτούρα"......:u19:....!! |
Απλώς η επαρχία έχει (ακόμα) λεφτά.
ΜΕΡΙΚΑ από αυτά ΜΕΡΙΚΟΙ, κακώς. Αλλά αυτό είναι παντελώς άλλη συζήτηση. Τα Χανιά έχουν πολλές καφετέριες στο παλιό λιμάνι. Τώρα πόσοι από αυτούς θα πάνε να τη στρώσουν... στον Ομαλό, δεν ξέρω. Εσείς που είστε εκεί θα ξέρετε. :) |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Έκανα κάποιους υπολογισμούς με βάση τα νέα gear ratios κλπ.
Από ότι φαίνεται η νέα GS θα έχει πάνω από 225 πραγματική τελική (225 πιάνει πανεύκολα πάνω στην ιπποδύναμη της 6ης), θεωρητικά θα μπορεί να μαζέψει και αρκετά παραπάνω από 230, ανάλογα που έχει μπει ο κόφτης της έκτης. Αν είναι λίγο... χαλαροί σε αυτό το σημείο, μπορεί να δούμε και πολύ καλά νούμερα, αλλά δεν θέλω να λέω. Σίγουρα μιλάμε για τουλάχιστον 10χαω παραπάνω από την τελική ("σπασμένο") της τωρινής. Μιλάω για πραγματικά όχι κοντερίσια, αλλά αν το κοντέρ της έχει όση ακρίβεια έχει το σημερινό (λιγότερο από 5% απόκλιση), τότε κάποιος θα δει εύκολα να τερματίζει και το νέο κοντέρ (που είναι στα 240 αντί του παλιού 230). Αυτά από τα λίγα δεδομένα που σας έχω δώσει μέχρι στιγμής. :) :ye33: |
εεεεεεεεεε.,.,.
κλειδώστε το θέμα.,.,.,.,.:D δεν αντέχω άλλο.,.,.,.,.,:sm7: |
Απόσπασμα:
Συγνώμη. :hmmm: |
Απόσπασμα:
.,.,άστα να πάνε κανα χρόνο θα την βγάλουμε με τις :wo20:φωτογραφίες στην .,,.,.,:D κανα test ride.,.,., πόσο άραγε θα αντέξουμε.,.,..,:yz:wha13: |
Βγήκε το νέο MCN, από τα μεγαλύτερα μοτοπεριοδικά του πλανήτη.
Φυσικά η είδηση είναι το Intermot, όπως και θα είναι για όλα τα περιοδικά που θα βγουν αυτό το μήνα. Στην Intermot πρωτοπαρουσιάστηκαν αρκετά νέα μοντέλα. ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΕ ΕΞΩΦΥΛΟ; (γιατί άραγε) Ελάτε τώρα. Φυσικά δεν αναρωτιέστε. Τίτλος; "BMW STRIKES BACK!" Μέσα έχουν και συνέντευξη με τον τσιφ ανάπτυξης του GS. Τίτλος άρθρου (πόσο αλήθεια) "Ο άνθρωπος με το σκληρότερο επάγγελμα στον κόσμο". :D Χαχαχαχα. |
Εδω τα συστηματα ψυξεις νερου και λαδιου!
ADVrider - View Single Post - The All New 2013 LIQUID COOLED R1200GS threadfest |
Ψυγείο λαδιού δεν φαίνεται να έχει πια.
(ξέχασα το γράψω) |
Engine
Capacity cc 1,170 Bore/stroke mm 101/73 Output kW/bhp 92/125 at engine speed rpm 7700 Torque Nm 125 at engine speed rpm 6500 Type air/water-cooled 2-cylinderboxer engine No. of cylinders 2 Compression/fuel 12.5:1 / Premium unleaded (95 RON) Valve actuation DOHC Valves per cylinder 4 Ø Intake/outlet mm 40/34 Ø Throttle valve mm 52 Carburetion BMS-X Emission control Closed-loop 3-way catalytic converter Electrical system Alternator W 620 Battery V/Ah 12/12 maintenance-free Headlight W H7 / LED (SA) Starter kW 0.9 Power transmission - gearbox Clutch Anti-hopping wet clutch Gearbox Constant mesh 6-speed gearbox Primary ratio 1.65 Transmission ratios I 2.438 II 1.714 III 1.296 IV 1.059 V 0.943 VI 0.848 Rear wheel drive cardan shaft Transmission ratio 2.91 Chassis Frame construction type Tubular steel bridge frame, engine self-supporting Suspension, front BMW Telelever Suspension, rear BMW EVO Paralever Spring travel, front/rear mm 190/200 Wheel castor mm 99.6 Wheelbase mm 1507 Steering head angle ° 64.5 Brakes front Hydraulically actuated twin disc brake, Ø 305 mm rear Single-disc brake Ø 276 mm BMW Motorrad Integral ABS (standard, part intergal, disengageable) Wheels Light alloy cast wheel front 3.0 x 19” rear 4.5 x 17” Tyres front 120/70 R19 rear 170/60 R17 Dimensions and weights Total length mm 2207 Total width with mirrors mm 953 Seat height mm 850/870 DIN unladen weight, ready for road kg 238 Permitted total weight kg 450 Fuel tank capacity l 20 Performance figures Fuel consumption 90km/h l/100km 4.1 120km/h l/100km 5.5 Acceleration 0-100km/h s 3.6 Maximum speed km/h >200 |
Απόσπασμα:
<<Πάντως μια προ-πολλών-ετών δοκιμή σε πλήρως υδρόψυκτο κινητήρα μπόξερ της BMW, ήταν ΧΩΡΙΣ ψύκτρες (φυσικά στο στάδιο των δοκιμών όχι της παραγωγής που το marketing team θα έλεγε "οκ ξαναβάλτε τώρα τα φτεράκια")>>. Το ανωτέρω είναι εντελώς άσχετο.:cool: |
|
TEOSS αρχίζεις και γίνεσαι κακεντρεχής σαν έναν άλλο φίλο εδώ μέσα.
Η πρώτη σου πρόταση δεν έχει καμία σχέση με το τι έγραψα και μάλιστα παραθέτεις απο κάτω. Δεν είπα ότι το R1 (του 1992, 20 χρόνια πίσω) κόπηκε από κανένα marketing. Είπα ότι αν το liquid boxer έβγαινε τότε σε ευρεία κυκλοφορία (όχι για χρήση στο R1 προφανώς αλλά γενικευμένη) πάλι θα είχε ψύκτρες κατ' εντολή του marketing team. Φυσικά θεωρία μου, αφού εγώ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ) δεν είμασταν εκεί για να ακούμε τις... συζητήσεις τους. Τώρα που είδες ότι εγώ είπα ότι το R1 το έκοψε το marketing δεν ξέρω. Ίσως (είπαμε σαν κάποιον άλλο) το άγχος σου είναι πρώτα να πιάσεις τι λάθος θα κάνω (μια και αλάθητο δεν διεκδικεί πια ούτε ο Πάπας, πόσο μάλλον εγώ). Όπως και να έχει, το σχόλιο ήταν κακεντρεχές. Έπιασες το σχόλιο ενός ανθρώπου (που του απάντησα μόνος μου με την κατάλληλη αυτοκριτική), σελίδες πίσω, σε ένα θέμα που λέμε για το νέο 1200GS μόνο και μόνο για να βγάλεις εμένα λάθος (και μάλιστα σε ένα σημείο που δεν λέω κάτι λάθος). Τι να πω. Νομίζω έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις - και εγώ, γι' αυτό δεν θα συνεχίσω την άσχετη συζήτηση κιόλας. |
|
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Ο.Κ. δεν ξέρεις μηχανολογία αλλά μην μας πρήξεις με τις εξυπνάδες σου κιόλας. |
Ερώτηση προς τους ειδικούς.
Αυτές οι νέες ζάντες "έρχονται" εύκολα αν στραβώσουν; Εκτός του ότι οι χυτές είναι ελαφρύτερες, εκτός του ότι το χώμα το ελατώσαμε έτσι κι αλλιώς κάποιοι (εγώ...), εκτός του ότι (αν ισχύσει οτι παλιά) γλυτώνεις κανα 400άρι ευρά αν δεν πάρεις ακτίνες, οι νέες πια "βλέπονται" κιόλας. (no offence για τις παλιές ε) |
Απόσπασμα:
:re25: |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:41. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!