GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Ταχυσύνδεσμος αντλίας βενζίνης - Κωδικός 13537674765 (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=15577)

KAS 03-12-2010 21:10

Απάντηση: Ταχυσύνδεσμος αντλίας βενζίνης - Κωδικός 13537674765

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 264680)
Εγώ πάντως έβαλα και κάτω από την σέλα έναν να υπάρχει..:rolleyes:

Θέλω να ταξιδεύουμε μαζί .Αν μείνω από ταχυσύνδεσμο θα ξέρω ότι έχεις εσύ έναν κάτω από τη σέλα . Και δεν θα το αναφέρουμε πουθενά για να μη γίνει του ταχυσύνδεσμου ξανά ... όπως έγραψε παραπάνω ο γιατρός :sm7::sm7:

mangs1200 03-12-2010 21:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 264870)
Εσενα μπορει να σου αρεσουν οι αντιπαραθεσεις,αλλα κατ ουσιαν εχει γινει λιγο αρενα η φαση,οπου 2 η περισσοτεροι μονομαχοι αλληλοσφαζωνται,εκτιθονται και καμμια φορά στοχοποιουνται,απο ενα φιλοθεάμων κοινο.;)
Ασε που εχω την εντυπωση οτι οι αντιπαραθεσεις φερνουν και ολιγον σε ''μεσημεριαναδικο'' οταν γραφωνται κατι...''ψιτ και να σου πω'' ''εσυ ο 1,65'' και αλλα πολλα που δεν αξιζουν σχολιασμου.
Το σωστο θα ηταν,ατομα που γνωριζουν το αθλημα να εφτιαχναν ωραια τεχνικα θεματα συντηρησης-επισκευης,με φωτο και κειμενο,υποδικνειωντας σε ανθρωπους που ειναι μη γνώστες,πως θα κανουν σερβις στην καλη τους,αν βεβαιως εχουν την θεληση.;)
Αντ αυτου,αναλωνωμαστε σε κειμενα αχρηστα,που σκοπό εχουν τον εντυπωσιασμο των συνφορουμιτων και στο τελος τιποτα χρησιμο δεν εχει μηνει.
Στο V/forum ξεκινησα δειλά ενα ποστ για επισκευη αντλιας και οσοι απαντησαν ειπαν οκ,θα την παρουμε με 40ε απο την Kyosan..........!!!:o
Οποτε Γιωργη,δεν προκειτε να ξανανεβασω τιποτα.
Και οταν με το καλο τελειωσω το project που σου εχω πει,ξερω σε ποιο φορουμ θα το ανεβασω.;)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsak8 ( 264900)
Σωστός!!
Αν και νέος στο φόρουμ να πώ ότι όταν η φάση ξεφεύγει απο μια λογική αντιπαράθεση χάνεται το νόημα και η μπάλα.
Εγώ ας πούμε , που δεν καβαλάω μηχανή για 1η φορά μετά απο 16 χρόνια, μετράω τα ευρώ και τις ημέρες στην δουλειά, να δώ αν θα μου βγούν για την αγορά μιας μοτό που ελπίζω να είναι η 1200..
Μέσα απο εδω όμως μαθαίνω τι να προσέξω στην αγορά, προβληματίζομαι για πιθανόν αγορά 1150 (του sokin:D) αφου τα πράγματα με λεφτά δυσκολεύουν και ευγνομονώ κάθε τεχνικό θέμα που δείχνει αδυναμίες και πατέντες!
Με κάνει να σκέφτομαι αλλιώς κάποια πράγματα.
Αυταα

:sm5::sm4: ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ

gsmaniac 03-12-2010 21:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από KAS ( 265016)
Θέλω να ταξιδεύουμε μαζί .Αν μείνω από ταχυσύνδεσμο θα ξέρω ότι έχεις εσύ έναν κάτω από τη σέλα . Και δεν θα το αναφέρουμε πουθενά για να μη γίνει του ταχυσύνδεσμου ξανά ... όπως έγραψε παραπάνω ο γιατρός :sm7::sm7:

θα πρεπει να ειναι και ο νικολας(firered)μαζι......ειναι κινητο συνεργειο ο τυπος;):D

ThanDim 18-12-2010 20:56

4 Συνημμένο(α)
Λοιπόν.... για να έχουν ένα μπούσουλα όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο και να μην ψάχνουν μέσα στις διάφορες ανακρίβειες.....

Όλες οι GS1200 έχουν 2 ταχυσυνδέσμους - και μόνο 2 - για να απομονώνεται το ρεζερβουάρ. Ο ένας βρίσκεται στην αριστερή πλευρά πάνω στην αντλία, και ο άλλος στη δεξιά στον σωλήνα των επιστρεφόμενων. Στα αριστερά είναι ίδιος σε ΟΛΕΣ (Φώτο 4)! Στα δεξιά υπάρχουν αλλαγές ανα μοντέλο...

Αναλυτικά....

Τα μοντέλα 04-07 φοράνε 2 γωνιακούς Για όσους δεν γνωρίζουν, ο κάθε ένας αποτελείται από 2 στελέχη. Το πρώτο, το θηλυκό κομμάτι (φώτο 1η) είναι πάνω στην μηχανή (αριστερά, στην αντλία βενζίνης και δεξιά, στην δευτερεύουσα αντλία που πάνε τα επιστρεφόμενα.. ) και δεν δίνεται σαν ανταλλακτικό!!! Θέλουν προσοχή στο λύσιμο-δέσιμο γιατι αν πάει κάτι στραβά θα κλάψουν μανούλες!! ;) Πάντα σπάει το αρσενικό στέλεχος (φώτο 2) το οποίο όμως μπορούμε να το προμηθευτούμε και να το έχουμε πάντα μαζί μας για καβάτζα (P/N 13537674765). Προσοχή να έχουμε και τον κατάλληλο σφιγκτήρα γιατί αυτός που υπάρχει, καταστρέφεται αν ανοιχθεί!

Στα μοντέλα 07-09 φοράνε έναν γωνιακό στην αντλία και έναν ίσιο (φώτο 3)στην δεξιά πλευρά του ντεπόζιτου... Για τον γωνιακό ισχύουν τα προηγούμενα. Για τον ίσιο, υπάρχουν σαν ανταλλακτικά και τα 2 στελέχη... το θηλυκό (P/N 13317659120) και το αρσενικό (P/N 13537700800)

Στα 2010 φοράνε 2 γωνιακούς (P/N 13537674765) αλλά στην δεξιά πλευρά συνεργάζεται πλέον με με το αποσπόμενο θηλυκό των μοντέλων 2007 (P/N 13537700800)

προς αποκατάσταση της τάξης........... ;)

napgeo 18-12-2010 21:58

Καλά 2 μήνες τώρα ασχολείστε με ταχυσύνδεσμους??.
Και πότε θα ταξιδέψετε. Απλή απορία:Απορία:

peterv 28-12-2010 09:39

Λοιπόν παράγγειλα ταχυσυνδέσμους μεταλλικούς σύμφωνα με το link της πρώτης σελίδας.
Οι ταχυσύνδεσμοι είναι δύο για το GS 1200 /04 εμένα και είναι και οι 2 γωνιακοί.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η εφαρμογή και στεγανοποίηση του θηλυκού μέρους πάνω στο πλαστικό ντεπόζιτο. Εβαλε ο μηχανικός την αλοιφή που συνοδεύει τους ταχυσυνδέσμους για στεγανοποίηση και τους έσφιξε όχι πολύ για να μην χαλάσουν οι βόλτες στο ντεπόζιτο.

Αποτέλεσμα ....... μετά από δυό μέρες η βενζίνη να ξεχειλίζει αριστερά και να πέφτει στον κύλινδρο και την εξάτμιση.
Το ξαναπήγα και βάλαμε άσπρη ταινία από αυτές που βάζουν οι υδραυλικοί για στεγανοποίηση στις βόλτες των σωληνώσεων, έβαλε και ένα λαστιχάκι για καλύτερη εφαρμογή. Πάλι όμως μετά από δύο μέρες δακρίζει στο ίδιο σημείο.

Εχω την αίσθηση (ίσως κάνω και λάθος) ότι αυτά (ταινία λαστιχάκια) διαβρώνονται από την βενζίνη, είναι αλήθεια ?

Τι λύση θα μπορούσε να υπάρχεί για πλήρη και μόνιμη στεγανοποίηση ?

Κάθε πρόταση δεκτή.

ThanDim 28-12-2010 16:54

Πέτρο καλησπέρα.

Καταρχήν είναι σίγουρο πως χάνει από το σπείρωμα; Επιπλέον - το θεωρώ απίθανο αλλα.... - το σπείρωμα του μεταλλικού είναι το ίδιο με του μαμίσιου συνδέσμου;

Αφού βιδώνεις μέταλλο πάνω σε πλαστικό, λόγω ελαστικότητας του 2ου, στεγανοποιούν ικανοποιητικά ακόμα κι αν δεν παρεμβάλεις άλλο υλικό ανάμεσα τους. Μήπως έχει πληγωθεί το σπέιρωμα; Για εξέτασε ΠΟΛΥ προσεκτικά και την βάση και το μεταλλικό... Μήπως ο μηχανικός βάζει υπερβολικά πολύ τεφλόν και επειδή σιγά σιγά καίγεται από το καύσιμο, βρίσκει δίοδο και έχει διαρροή;

Πάντως πολύ περίεργο........... :hmmm:

peterv 28-12-2010 22:16

Δεν ξέρω τι έχει κάνει όταν τα άλλαζε δεν ήμουν μπροστά....

Πήρα τηλ. στο Γέρακα για να πάρω μιά δεύτερη γνώμη και ένας μηχανικός μου είπε ότι αν έβγαλε το πλαστικό θηλυκό από το ντεπόζιτο συνήθως λόγο πολυκαιρίας σπάει κάτι εσωτερικά από το φλοτέρ και θέλει όλο άλλαγμα. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ThanDim 28-12-2010 22:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από peterv ( 281637)
Πήρα τηλ. στο Γέρακα για να πάρω μιά δεύτερη γνώμη και ένας μηχανικός μου είπε ότι αν έβγαλε το πλαστικό θηλυκό από το ντεπόζιτο συνήθως λόγο πολυκαιρίας σπάει κάτι εσωτερικά από το φλοτέρ και θέλει όλο άλλαγμα. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία:

Ήδη τους έχω βγάλει/βάλει 2 φορές για να μαστορέψω το ντεπόζιτο και ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα!!!!

Πότε έχεις χρόνο να περάσεις από το σπίτι; Έχω κάτι μαγικές "αλοιφές" που βάζω σε βυτιοφόρα.... μια παλιομηχανή θα μας την γλυτώσει;;; :D

peterv 06-01-2011 11:14

λοιπόν !!!!

όσοι έχουν GS 1200 παλιά με τους δύο ΓΩΝΙΑΚΟΥΣ ταχυσυνδέσμους αριστερά και δεξιά του ντεπόζιτου και θέλουν να τους αλλάξουν με μεταλλικούς από τα λινκ στην αρχή του θέματος ......

ΠΡΟΣΟΧΗ διότι τελικώς καταλήγει κανείς να πάρει έναν γωνιακό και έναν ίσιο ταχυσύνδεσμο αντί δύο γωνιακών που φοράει το μηχανάκι .

Αυτό συμβαίνει όταν :

1) θέλουμε να αλλάξουμε και το θηλυκό κομμάτι των ταχυσυνδέσμων (που έρχεται μαζί με την παραγγελία).
και
2) διότι η δεξιά φλάτζα με part number 16117675116 που έχει το σπείρωμα για το θηλυκό του ταχυσυνδέσμου σπάει για πλάκα λόγο πολυκαιρίας και έχει καταργηθεί. Αντικαταστάθηκε με την φλάτζα των νεώτερων GS που φοράνε ίσιο ταχυσύνδεσμο (120 € η φλάτζα) .

Οπότε όσοι θέλουν να φορέσουν μεταλλικούς ταχυσυνδέσμους και έχουν παλιά GS με 2 γωνιακούς ταχυσυνδέσμους ας το σκεφτούν καλά τι θέλουν να κάνουν πρίν τους παραγγείλουν.!!!!!!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:53.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!