![]() |
Απάντηση: H νέα BMW R 1200 GS/2013 είναι εδώ !!!
Μήπως εδώ υπάρχει …παρασκήνιο ???:D
Δηλαδή ΜΑΖΙ πήγαν και ζήτησαν την κατασκευή των ελαστικών ?...ξεχωριστά, αλλά με τις ίδιες προδιαγραφές απλά και συμπτωματικά ?...έμαθε η αριστερά τι ποιεί η δεξιά και έσπευσε να ωφεληθεί ? Πρωτοτυπία υπάρχει βέβαια (αφού είναι κάτι νέο), απλά οι πρωτοπόροι χρήστες είναι δυο (2) … ξαδερφάκια !!! |
Απόσπασμα:
Αλλά το gs κάνει κλικ Στάλθηκε από το τούμπανο Galaxy i9300 μου |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Καλά δεν ήταν και καμιά βιομηχανική κατασκοπία. Έφτιαχνε ο ένας μηχανή, έφτιαχνε και ο άλλος. Πήγε ο ένας σε μια από τις μεγάλες εταιρίες ελαστικών (που ήδη συνεργάζονται) και είπε "παιδιά τι λέτε να βάλουμε στο νέο που έχει και περισσότερα άλογα;" (ψάχνοντας αν θα προλάβει κάνα νέο revision από υπαρκτή σειρά για να το βάλει πρώτος), του είπαν αυτοί "βρε δεν βάζεις τα τάδε που θα τα φτιάχνουμε τώρα σιγά σιγά για τους τάδε και θα το έχουν λίγοι;", "σωστόοοος". Η λογική λέει ότι αυτός που οδήγησε τις εταιρίες να φτιάξουν τέτοια διάσταση ήταν αυτός με τις εμφανώς περισσότερες πωλήσεις. Όχι υποχρεωτικά, αλλά τι λέει η λογική. Φυσικά θα δούμε ΚΑΙ ΑΛΛΑ μοντέλα με τέτοια (στα επόμενα refresh των άλλων που θέλουν 19άρι μπροστά και έχουν πάνω από 100 άλογα). |
Απόσπασμα:
Όταν οι leaders & image makers της κατηγορίας ζητούν - απαιτούν, οι λαστιχάδες (και οι υπόλοιποι ....) ακολουθούν:cool: Αν δείτε τις λειτουργίες των συστημάτων ασφάλειας του ΚΤΜ, θα νομίσετε ότι πρόκειται για ....GS:D Θέλω να πω ότι φαίνονται οι "βίοι παράλληλοι" των 2 τμημάτων R&D , καθώς , διατηρώντας την μοναδικότητά τους εκατέρωθεν, παρουσίασαν την ίδια χρονική περίοδο τις μοτοσυκλέτες - κωρονίδες τους, με πολλούς κοινούς παρονομαστές! Πλέον βλέπω την ΚΤΜ να πλησιάζει στο χαρακτήρα τη νέα GS (άνεση, δικάβαλο ταξίδι, φόρτωμα, οικονομία-λένε οι αυστριακοί...), ενώ ταυτόχρονα παράγουν και το κλασσικό τους "R", πιο ψηλό, με μεγαλύτερες διαδρομές ανάρτησης, με στενά πιο ΟΝ/ΟFF και χωματερά λάστιχα σε 21'' και 18'' ζάντες. Πάντα με πάνω από 100 ίππους στον τροχό αμφότερες και όλα τα καλούδια της ασφάλειας παρόντα. Άκρως ενδιαφέρον, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.....:( Πρωτοτυπία ναι, δεν το έθεσα καλά, υπάρχει!:) Αποκλειστικότητα δεν υπάρχει;) |
Και το ΚΤΜ είναι πολύ καλό, πιο εμπορικό , πιο εύχρηστο, και με τις τιμές όπως λένε αρκετά χαμηλά, θα πάει μια χαρά !
Απο κει και πέρα,ας βγάλουμε αυτοί που έχουμε 1200 GS, το ψυγείο λαδιού να δούμε τι γράφει...ναι, γράφει KTM :) |
Απόσπασμα:
Ναι το δίαβασα ότι είναι πιο ψηλό. Μαλλομ εμένα μου φάνηκε χαμηλό, ίσως έχω σηνηθίσει απ το adve........ Υ.Γ. το θαλασσί το χρωματάκι δεν αρέσει και τόσο :u57::u57::u57::u57::u57::u57::u57::u57::u57: |
Απόσπασμα:
Μια και είπες ψυγείο λαδιού. Κάποτε, πριν φτιάξεις μαγαζί (το ετοίμαζες) ήρθα και έβαλα το προστατευτικό ψυγείου λαδιού (αυτό που είναι σαν λεπτή σίτα)... εδώ και μερικά χρόνια είναι μόνο η βάση... το μέσα αποφάσισε να φύγει (και το κατάλαβα και μετά από καιρό)... :mad: :rolleyes: :p τι να κάνουμε... |
Απόσπασμα:
|
Προς τη σωστη κατευθυνση το νεο GS.
Υδροψυξη, ζαντα χωρις ακτινες, καμποσα αλογακια, ελαφρυ, ελκυστικη και συμμετρικοτερη σχεδιαση.... λιγουλακι Transformer δειχνει αλλα ειναι πολυ ωραιοτερο απο το προηγουμενο. :re27::re27::re27: |
Απόσπασμα:
Μένει να δούμε Γιώργο (εμείς τουλάχιστον που είμαστε ψαγμένοι αγοραστές) εάν έχει την απαιτούμενη ποιότητα κατασκευής και δεν είναι ένα ακόμη προβληματικό μοντέλο σαν αυτά που βλέπουμε καθημερινά............. |
Απόσπασμα:
Το τι είναι ελκυστικό και ωραιότερο είναι υποκειμενικό. Τη συμμετρικότερη σχεδίαση που την είδες; Η μη συμμετρία είναι από τα σήματα κατατεθέντα της BMW Motorrad. |
Απόσπασμα:
Να σου πω, πόσο θα περιμένεις για να το τσεκάρεις; Ένα; Δυο χρόνια; Παραπάνω; |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Ε πως. Το τωρινό από το 2004 είναι ίδιο (με δυο μεγάλες ανανεώσεις αλλά ίδιο) και κατά τα λεγόμενα των συναδέλφων (σου), ίδιο σαράβαλο είναι ακόμα (λέτε).
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτό θα αλλάξει; Εγώ λέω δεν θα αλλάξει οπότε μην το ψάχνετε για αυτή τη μηχανή. Χάλι θα είναι όπως η τωρινή. Άσχετο (αλλά πιο on-topic από τα παραπάνω)... Μπας και έχει διαβάσει κανείς το MCN; Ή καλύτερα μήπως το έχει να το σκανάρει; :) Έχει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα συν συνέντευξη κλπ. |
Απόσπασμα:
|
Sorry μην το λαμβάνεις προσωπικά.
Αν διαβάσεις κάποιους (που ΔΕΝ το έχουν) θα δεις ότι και σαραβαλάκι που λέω, λίγο είναι. Προσωπικά διαφωνώ και με αυτούς αλλά και με εσένα (για τα αυξημένα ποσοστά αναξιοπιστίας). Το κλειδί της διαφωνίας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η λέξη "ποσοστά". Εγώ λέω ότι τα ΠΟΣΟΣΤΑ είναι ίδια ή και λιγότερα από άλλες. Αλλά η ποσότητα της 1200GS στην παγκόσμια αγορά είναι τόσο μεγάλη και σε συνδυασμό με το ότι πάντα ο έχων πρόβλημα φωνάζει περισσότερο από αυτούς που δεν έχουν, που ακριβώς κάποια προβλήματα ακούγονται πολύ. ΟΧΙ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ όμως. Σκέψου τι λέω. Το δικό μου δεν έχει πάθει τίποτα σχετικό με αναξιοπιστία στα 5 χρόνια που το έχω (και για να προλάβω και το διάολο που μπορεί να ακούει από εκεί κάτω, να πω ότι 5 χρόνια μετά, αν κάτι πάθει δεν μπορεί να το πεις "αναξιοπιστία" πια). Στην παγκόσμια αγορά, αδιάφορα από μάρκες αλλά και από είδος προϊόντος, έχει μειωθεί το χειροποίητο, έχει αυξηθεί η παραγωγή και έχουν αναζητηθεί γρήγορες μέθοδοι και φτηνές για να γίνουν τα ίδια πράγματα. Το 1200GS 2013 θα έχει περισσότερη Κίνα πάνω του λογικά. Το ίδιο όμως και το Triumph Tiger 2013 και το Multistrada 2013 και το πως το λένε της Honda. Δεν σημαίνει ότι θα είναι χειρότερα. Ίσως κάτι να είναι χειρότερο (ένα Χ πλαστικάκι που πριν ήταν μεταλάκι), ίσως κάτι να είναι καλύτερο (νέα μέθοδος κατασκευής κάποιου κράματος). Κατά σύμπτωση χτες κοίταγα μια SLR φωτογραφική που έχει ο πατέρας μου παρατημένη, Olympus του... 1980. Φυσικά μηχανική και φυσικά με φιλμ. Made in Japan και είμαι σίγουρος ότι η παραμικρή βίδα μέσα ΕΙΝΑΙ made in Japan. Δουλεύει ακόμα. Και; Να χρησιμοποιώ αυτή; Εγώ πάντως να ζω με αυτό το "ναι αλλά θα χαλάει" δεν μπορώ. Άλλοι έτσι τη βρίσκουν. Ο κόσμος πάει μπροστά. Για να ξαναγυρίσω στο θέμα, άλλοι με την ευκαιρία της 2013, επιτέλους κοιτάνε την 2012! Άλλοι όταν βγήκε το 2004 η 1200GS, θεώρησαν ότι είναι καλή ευκαιρία να πάρουν ένα 1150GS - και όσο πίσω και να πάμε, μπορεί να βρεις αντίστοιχα. Δες πχ. πόσοι θέλουν να πάρουν ένα Africa (μήπως αυτό δεν είχε τα θέματα του;...). Ο καθένας έχει τη δική του λογική. Προσωπικά θέλω να πάρουν λίγοι την νέα 1200GS. Λιγότεροι. Αυτοί που πήραν την τωρινή είναι ΠΑΡΑ πολλοί και με αυξημένο ποσοστό δεν ξέρουν τι πήραν. Άσε που πιάνει και το κόμπλεξ ότι και αυτός που έδωσε 15, 18 και 20 χιλιάρικα είναι "το ίδιο" με αυτόν που την πήρε με 6 μτχ. από κάποιον άλλο που την πήρε με 8 μτχ. και την κράτησε 8 μήνες και πάλι και οι δυο δεν ξέρουν τι πήραν και γιατί. Ας πάρουν λιγότεροι 1200GS. Είναι σαράβαλο και δεν σας κάνει (το σας δεν πάει σε σένα συγκεκριμένα). |
Πήρες πάλι φορα, και ποιος σε πιάνει :D!!!!
|
Όχι μωρέ. 100 άλογα έχω εύκολα πιάνομαι. :)
Με λένε Νίκο και μόλις τελείωσα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω και αυτά τα είχα ξαναπεί. Άντε εμφανίστε κάνα νέο... νέο για τη νέα GS να γυρίσουμε στο θέμα μας. |
Απόσπασμα:
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανάκληση αφορά 267 μοτοσικλέτες, παραγωγής από 25 Σεπτεμβρίου 2011 έως 19 Ιουλίου 2012, στα οποία εξαιτίας της διαδικασίας θερμικής επεξεργασίας των πλευρικών πλακιδίων της αλυσίδας μετάδοσης κίνησης από συγκεκριμένο προμηθευτή, ενδέχεται (τα πλακίδια) να υποστούν θραύση και κατ΄ επέκταση να προκαλέσουν σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης κίνησης. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA για να γίνει έλεγχος και, αν απαιτείται, αντικατάσταση της αλυσίδας μετάδοσης κίνησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483784 και 624 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr. :ye02::ye02::ye02: |
Αυτο ειναι ανακληση και για μενα ειναι καλο να αναγνωριζει η εκαστοτε εταιρια τα οποια λαθακια και να τα διορθωνει με μορφη ανακλησης ετσι ωστε να μην επιβαρυνονται οι καταναλωτες...και η BMW εχει βγαλει καμποσες ανακλησεις :ye33:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Τώρα ότι κάποιοι πιστεύουν ότι ο κατασκευαστής τους (που φτιάχνει μετριότητες στην κατηγορία τουλάχιστον) είναι ο αλάθητος, είναι ουτοπικό. Το ξέρουν και το ξέρουμε. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ψαγμένος αγοραστής και Χόντα δεν συνάδει |
Υπερβολές.
|
Άλλο ένα videaki από το όργανα, με focus καλό !
Σχετικά με τα λαθάκια,έμαθα (τα υπόλοιπα από κοντά) οτι πχ έχουν αφεραισει τα ελαστικά κομμάτια από την ποδιά στο κάτω μέρος, για μείωση κόστους και στις δοκιμές είχε έναν φοβερό θόρυβο, σαν αντιχείο , και αποφάσισαν σε όλα τα 1000 πρώτα μοντέλα (που είναι ήδη έτοιμα) να αγοράσουν ξεχωριστά αυτές τις τσιμούχες-σινεμπλόκ κατα 3,00 ευρώ/σετ και τραβούσαν τα μαλλιά τους. Επιπλέον , μόνο 1 ή 2 μοντέλα είχαν προστατευτικά κάγκελα κινητήρα, και αυτά όχι πιασμένα σωστά, καθώς έχουν κάνει λάθος στη σχεδίαση αυτών,με αποτέλεσμα, τα πρώτα 1000 επίσης κομμάτια κάγκελων να είναι λανθασμένα, αλλά έτσι θα πουληθούν :) . Στη συνέχεια, θα δώσουν μια πιο φαρδυά αλουμινένια φλάντζα προκειμένου να έρθει η απόσταση στή σωστή θέση και να απορροφάται κανονικά η δύναμη πρόσκρουσης όπως έχει σχεδιαστεί. Τάδε είπε ηγετικό στέλεχος της BMW , στον Jeremy Lebreton, ιδιοκτήτη της AltRider, ο οποίος ήταν και ο μόνος από όλους τους κατασκευαστές που πρόσεξε το λάθος στα κάγκελα. :) Όποιος θέλει το πιστεύει, όποιος θέλει όχι..σε 2ο κοίταγμα πάντως, είχε δίκιο ο Αμερικανός. Αυτά είναι λογικό (έως ένα σημείο) να συμβαίνουν καθώς και αυτοί δεν ξέρουν το μοντέλο τέλεια, καθώς έχει δοκιμαστεί μόνο από 3-5 αναβάτες , και όχι από χιλιάδες όπως γίνεται στη διάρκεια του 1ου χρόνου. |
το βιντεάκι που λέγαμε... :)
|
Ωραίο το καινούργιο, αλλά πιο ''δρομάδικο'', και αυτό επειδή δεν ξέρουν οι 9 στους 10 τι θα πει χώμα..
:rolleyes: |
Απόσπασμα:
:re28:Σιγουριά και ασφάλεια. Ποιότητα και αξιοπιστία. Αυτά μου αρκούν............. |
Απόσπασμα:
1) Είναι ελαφρώς ψηλότερο στο "κενό" του (clearance). 2) Τα ηλεκτρονικά του είναι ακόμα φιλικότερα στο χώμα (πχ. υπάρχει δυνατότητα για πρώτη φορά το semi-integral να σπάσει τελείως ή να κλείσει το ABS μόνο στον πίσω τροχό!). 3) Είναι το πρώτο που έχει ΕΙΔΙΚΟ hard-core enduro mode. (καλά όταν λέμε hard-core μην φαντάζεστε ότι μεταμορφώνεται σε 450άρι) |
Απόσπασμα:
1) Σιγουριά ότι δεν θα μείνει υποθέτω; ΟΚ πάσο. Βέβαια ο καθένας με την προσωπική του εμπειρία. Η BMW αυτή δεν με έχει αφήσει. Η προηγούμενη με άφησε δυο φορές από αλυσίδα (τη μια πάνω στο Πήλειο) αλλά και τις δυο με δική μου βλακεία. Ένα Honda που είχα πριν έκανε το εξής απλό... έκοψε όλα τα μπουλόνια του μουαγιέ πίσω και γύριζε το γρανάζι χωρίς να γυρνάει η ρόδα. Αλλά οκ δεν σκοτώθηκα. Ήταν βέβαια 3:30 το βράδυ και ήταν λίγο θέμα. 2) Ασφάλεια; Πλάκα με κάνεις ε; Η BMW GS είναι πολύ απλά από τα ασφαλέστερα δίτροχα στον πλανήτη. Μπορώ να σου γράψω ένα βιβλίο ΜΟΝΟ από τις δικές μου εμπειρίες. 3) Ποιότητα; Ναι last year. Βέβαια και last year άντε βρες Honda με ΚΑΛΑ πλαστικά. Ξέρεις. Που να μην πάθουν ψώρα. Να μην ξασπρίσουν (στην καλύτερη) κλπ. 4) Αξιοπιστία ακούω. Αξιοπιστία υποτίθεται δεν έχω. Καλά. Σε ανάγω στο #1 (που ουσιαστικά το ίδιο πράγμα λέει). Μη χαλάμε το thread όμως. Άντε να έρχονται τα πρώτα περιοδικά με previews! Που είστε οι συνδρομητές των ξένων; Σκάνερ δεν έχετε; Είπαμε το MCN ήδη βγήκε και έχει άρθρο! |
Απόσπασμα:
:hmmm:Για να καταλάβω την αξιοπιστία μιας μηχανής τη βλέπουμε απο τα πλαστικά. :Απορία:Θα μου πείς στα in kafe τι θα δείξετε.!!!!!!!!!!!! :wo20:Μα δεν διαβάζεις εδώ μέσα για βλάβες. :re26:Τπτ σίγουρο επάνω της.:u56:.................. |
Α δεν μπορείς να ακολουθήσεις. Ε βέβαια Hondάκιας και πολύπλοκα δεν πάει.
Στο #4 σε ανάγω στο #1. Όχι στο #3. Ακόμα και τα δικά σου γραπτά μπερδεύεις. Επίσης, εγώ είναι γνωστό πόσο της καφετέριας είμαι. Αφού όταν κανονίζει το forum, είμαι από πριν και μετά μένω να χαιρετήσω. Γνωστό ε; Τέλος, θα αρχίσω να... διαβάσω για τις βλάβες και δεν θα βλέπω τη δικιά μου και τους ανθρώπους που ξέρω προσωπικά. ΟΚ. Όπως και να έχει είπαμε: ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ. Καμία, καμίας γενιάς. Χάλια μιλάμε. |
Έχει μερικά ωραία zoom και μια full περιστροφή (φυσικά προτιμήστε 720p).
Άι λάικ. (γμτ...) |
Απόσπασμα:
κατευθειαν την τελευταια προταση πρεπει να λες σε ολους.μην προσπαθεις να πεισεις.αστο μπας και αδιασει ο τοπος απο gs γιατι με πιανω καμια φορα απο τα νευρα μου,οταν τα βλεπω με το κιλο στο δρομο, να γλυκοκοιταω μεχρι stelvio!μου θυμιζει την κλασικη προτιμηση των γυναικων οταν μιλανε για αντρες:'θελω ενας αντρας να μου εμπνεει σιγουρια και ασφαλεια!":sm7:Παιδια και οπως λεει η κλασσικη ατακα "χοντα δεν σπανε δεν χαλανε" |
Άστα. Αν λιγοστέψουν θα είναι από τα καλά της κρίσης.
Αλλά οι Έλληνες είναι μεγάλα λαμόγια και μεγάλοι παπατζήδες, οπότε δεν νομίζω να αλλάξει αυτό. Τέσπα εμείς λέμε για την νέα GS και η Μέρκελ κάνει το μπανάκι της στο Hilton (χαχαχαχα σας έφτιαξα με την εικόνα;...) την ώρα που έχει πέσει πολύ ξύλο στο κέντρο. |
Απόσπασμα:
:cool:Εάν πάς στα Θέματα «Ελλάδα» Άφιξη Αγγελικής, Έκανα μια σκέψη για να γίνετε οι μελλοντικοί Εθνικοί Ευεργέτες. Ήρωες της σύγχρονης Ελλάδας.!!!!!!!!!! :re26:Να σας ευγνωμονεί ο Έλληνας όπως Τους Μεγάλους Ευεργέτες Ηπειρώτες βέβαια.:ye32: :u57:Δυστυχώς και εκεί η υπερηφάνεια σας δεν σας άφησε να δείτε για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα. Κρίμα...........................:yz |
Βλεποντας σημερα για πρωτη φορα την νεα 1200 και ζαχαρωνοντας εδω και αρκετο καιρο μια 1200 του '07 ή του '08,αναρωτηθηκα αν καποιος που ειναι ηδη κατοχος της 1200 ειπε (εστω και απο μεσα του!) : "Μια χαρα ειμαι με τη 1200αρα μου και τον αεροψυκτο boxer!"...?
Τουμπανο φαινεται η καινουρια,αλλα πολλα τα λεφτα για την Ελλαδα πλεον...! Εγω παντως παω για 1200 αεροψυκτη,που ειναι και δοκιμασμενη!!! |
Απόσπασμα:
2. 3. 4. . . . . 1137. 1138. |
Όλα μια χαρά είναι:)
Άμα υπάρχουν λ7, αγοράζεις ότι γουστάρεις κι άμα δε σου αρέσει , ξαναπαίρνεις το παλιό. Άμα δεν υπάρχουν λ7, μένεις με ότι έχεις -αν μπορείς να το κρατήσεις....;) Εμένα μου αρέσει που -επιτέλους- μπορείς κατ' επιλογή να απενεργοποιείς το ABS πίσω. Μάλιστα γίνεται και στο νέο ΚΤΜ..... Τυχαίο;;;; Θα μου πεις τώρα, είναι λόγος αυτός να αλλάξεις μηχανή; Όχι δεν είναι. Άλλα άμα είχα τα φράγκα, γινότανε 1ης τάξεως λόγος:D:D:D:D |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:40. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!