![]() |
Απάντηση: H νέα BMW R 1200 GS/2013 είναι εδώ !!!
Όπως το λες ακριβώς.
BTW το κοιτάω και το ξανακοιτάω το νέο KTM... Ρε παιδιά δεν βλέπεται. (για το αν θα είναι αποτελεσματικό δεν έχω αμφιβολίες) Το 950/990 τουλάχιστον είχε το στυλ του. |
Εκτός από το τελικό της εξάτμισης που με χαλάει πολύ στο ΚΤΜ (λίγο λιγότερο στο GS), δεν το λέω άσχημο.
Σαφώς προτιμώ το υπάρχον ΚΤΜ σε εμφάνιση! Όμως σε απόδοση - αίσθηση - οδήγηση, η ΚΤΜ αποκλείεται να κάνει πατάτα;) Σε πιο ολοκληρωμένο -στα πρότυπα του GS- μηχανάκι , το κόβω.... |
Εγώ το λέω άσχημο. Σαν μηχανή του 1990 είναι.
Αλλά εννοείται ως μηχάνημα πατάτα δεν θα είναι. |
εγώ παίδες έχω ξενερώσει με την τακτική της εταιρείας κάθε 2 χρόνια να αλλάζει το μοντέλο. το 2009 πήρα το gs και τώρα είναι 2 μοντέλα παλιό!!!!!!!!!!!!!!!!
αξία μεταπώλησης = η μισή της αρχικής αξίας αγοράς σε 3 χρόνια μόνο!! να πάνε να χεστούνε οι γερμαναράδες, εγώ δεν θα έδινα τώρα 20000€ για ένα μοντέλο που θα έχει σίγουρα προβλήματα. θα περίμενα μια 2ετία για να πέσει η τιμή του, να βγάλει τα προβλήματά του και θα έβλεπα τότε άν αξίζει η αγορά του. καλή η οδηγική συμπεριφορά αλλά όταν σου δίνω κυρία BMW ένα σάκο λεφτά απαιτώ να με προστατεύσεις και όχι να καταντήσεις χειρότερη και από τους Γιαπωνέζους. |
Απόσπασμα:
Οσο αφορα την τιμη μεταπωλησης αυτη εχει διαμορφωθει ετσι αφενος μεν γιατι εχουν πουληθει παρα πολλα και αφετερου λογω της μεγαλης κρισης που μαστιζει την χωρα :( |
Απόσπασμα:
Απο σπίτια, αυτοκίνητα, μηχανές και γενικά το εμποριο:hmmm: |
Απόσπασμα:
Δεν κάνει η BMW έτσι και εννοώ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να μην κάνει έτσι. Φυσικά δεν έχεις καμία GS "δυο μοντέλα πιο παλιά". Δηλαδή αυτοί που ασχολούνται με τα (Ιαπωνικά ειδικά) supersport που αλλάζει κωδικό (Κ5 Κ6 Κ2045345) επειδή... άλλαξε βίδες και ελάφρηνε 37.5 γραμμάρια και άλλαξαν και το χάρτη (τον επίσημο γιατί τον ανεπίσημο τον αλλάζουν όλοι) και βγάζει 3 άλογα παραπάνω; Αυτοί τι να πουν; Η BMW R1200GS είναι χοντρικά η ίδια από το 2004. 9 χρόνια μέχρι να βγει στην αγορά το υδρόψυκτο. Από το 2004 έχει φάει δυο ελαφρώς πιο χοντρά "revision" (*) και 2-3 μικρότερα updates, που όμως είναι απειροελάχιστες οι διαφορές. Αυτό δείχνει σεβασμό στον πελάτη, βελτιώνω τα στραβά που βρίσκω, δεν προσβάλω όμως και όσους είχαν ήδη. ΚΑΝΟΝΙΚΑ (άλλο με τον υπαρκαταναλωτισμό και την υπερβολική κάποιων άνεση στην τσέπη) ένας με του 2006 πχ. δεν έχει και σοβαρή δικαιολογία να το δώσει να πάρει ένα του 2009. Άλλο ότι έχουμε δει κάποιον με του 11 να θέλει του 12! Πρόβλημα του. Ακόμα και τώρα με το 2013 μοντέλο, απλά είναι τόσο "refined" όσα μας χάλαγαν πριν, που είναι που το θέλουμε όσοι το θέλουμε. Επίσης μοιραία κάποια πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν σε ενδιάμεσες ανανεώσεις εδώ έγιναν. Αυτό δεν κάνει χάλια ότι υπήρχε πριν. Εξάλλου ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ είναι αυτό που έχει 170 χιλιάδες πωλήσεις. * Από το πρώτο μοντέλο του 2004, στην αρχή έγινε μια ανανέωση το 2008 (4 χρόνια μετά δηλαδή!), με ένα μικρό facelift και 5 άλογα παραπάνω (κόφτης 500 στροφές πιο πάνω) και 1-2 διαφορούλες. Μετά έγινε μια ακόμα το 2012 (ή 11?) που πήρε άλλα 5 άλογα (και άλλες 500 στροφές πιο πάνω κόφτης και άλλη συμπίεση και δυο εκκεντροφόροι βαλβίδων). Ενδιάμεσα με μικρότερες "παρεμβάσεις" έχει κάνει άλλες αλλαγές, όπως πχ. μέσα 2007 έκοψε τα σερβόφρενα (και πρόσθεσε και option για ASC) ή λίγο αργότερα που άλλαξε το που έχει βίδα για άδειασμα λαδιών το διαφορικό (όταν παραδέχτηκαν ότι πρέπει να αλλάζουν τα λάδια). Ε και κάτι τέτοια. Επίσης σχεδόν κάθε χρόνο αλλάζουν τα διαθέσιμα χρώματα. Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ. Πράγμα που επιβεβαίωσα (ξανά εννοώ), πρόσφατα που ήταν το 2007 μου για σέρβις και μου δάνεισε το συνεργείο μια του 2012. Ήμουν πάνω στην ΙΔΙΑ μηχανή με μερικές ενδιαφέρουσες βελτιώσεις που δεν έπαθα και κάνα σοκ που δεν τις έχω (ώστε να δώσω χιλιάρικα διαφοράς). |
Όπως είπε και ο μανιακός, η μεταπώληση της GS έχει πάθει ζημιά λόγω της κρίσης και λόγω των μεγάλων πωλήσεων. Απλά μαθηματικά είναι. Δεν είναι ότι δεν έχει πραγματική αξία.
Εδώ που τα λέμε, όταν διαβάζω για 1200GS που... δουλεύει (με όσα χιλιόμετρα και όποιου έτους) κάτι νούμερα όπως 4 χιλιάρικά, είναι ΞΕΦΤΥΛΑ. Όμως δεν φταίει η BMW για αυτό (ίσως μόνο στο ότι έφτιαξε μια μηχανή που να πούλησε τόσα πολλά κομμάτια). Ελπίζω αυτό να ξεθυμάνει κάποια στιγμή (δεν θα εκλείψει). Να κάνει ο υπάρχον όγκος των 1200GS τον κύκλο αγορα-πωλήσεων που πρέπει να κάνει και τα νέα κομμάτια να πάνε εκεί που (ρατσιστικά) πρέπει: (α) Σε αυτόν που ξέρει γιατί τη θέλει και δεν την παίρνει μόνο ως status symbol κλπ. (β) Σε αυτόν που πράγματι μπορεί να την πάρει (με το κανονικό του πορτοφόλι όχι με το παραφουσκωμένο πλασματικά) και να την συντηρήσει (και γμτ είναι φτηνή στη συντήρηση... αν δεν σου τύχει κάτι βαρύ εκτός εγγύησης). Καλώς ή κακώς. Αυτό θα έχει διπλό αποτέλεσμα: Από τη μια θα ξανανεβάσει τις τιμές μεταπωλήσης (αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί βλέπω το νέο GS να περνά τα 200 χιλ. πωλήσεις), από την άλλη αν δεν γίνει, αυτός που θα την πάρει ΕΙΤΕ δεν θα την δώσει (όπως έκαναν παλιά) ΕΙΤΕ δεν θα τον πειράξει να την δώσει φτηνά, γιατί θα δώσει κάτι που ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΦΟΥΛ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Γιατί ναι είναι χαζό να παίρνεις κάτι 15000 (χοντρικά) και να το έχεις χρησιμοποιήσει στο 1/10 των δυνατοτήτων του και να το έχεις πχ. μόνο για το καλοκαίρι (σαν κάτι Αμερικάνοι) κλπ. Εκεί ναι σε πονάει γιατί λες "καλά δεν το έζησα κιόλας". |
Συμφωνώ και με το Νίκο και φυσικά με τον Κώστα.
Μια Boxter που έκανε 100000€, πουλιέται 9000€ σήμερα και σατιρίζουμε το φίλο με την αγγελία, σε άλλο ποστ:):):). Υπήρχε περίπτωση μέχρι το 2009, άντε και το 2010 να βρεις τέτοιες τιμές σε Boxter? Τα ίδια με τις μηχανές. Με όλες τις μηχανές. Ένα Varadero του 2007, σε άριστη κατάσταση με 35000χλμ, αξίζει κάτω από 5000€? Μιλάμε για πολύ κάτω.... Μάλλον τσάμπα δίνεται.... Γιατί κι αυτό καινούριο έκανε 13000€ και σε 5 χρόνια πάει στο 1/3 σχεδόν. Πώς θα κρατήσει τιμή η GS? Αφού υπάρχουν άνθρωποι που καίγονται κυριολεκτικά για 6 και 7 χιλιάρικα. Χάνουν σπίτια, επιχειρήσεις κλπ. Τα δίνουν όσο-όσο! Αυτά που λέει ο φίλος για την αγορά καινούριας μηχανής , ισχύει γενικώς και όχι μόνο τώρα. Με την αγορά του το κάθε όχημα, χάνει ένα 10% εύκολα, ακόμα και με 100χλμ στο κοντέρ. Τον 1ο χρόνο μπορεί να πέσει και 20 έως 30%. Οι μόνες μηχανές που δε συνέβαινε αυτό είναι οι GS και η Africa Twin. όποιος θέλει να κάνει αγορά value for money, διαλέγει τέτοιες περιπτώσεις. Οι υπόλοιποι πληρώνουν την "καινουργίλα" και χάνουν αυτά τα ποσοστά, ευθύς αμέσως. Αλλά γι αυτά δεν ευθύνεται καμιά εταιρεία;) Είναι νόμοι της αγοράς! |
Υπήρχε boxter 100 χιλιάδων ευρώ;
Η boxter είναι η μακράν φτηνότερη porsche. Λίγο χλωμό το βλέπω. Στα άλλα φυσικά συμφωνούμε. Αφού έχουν παγιδεύσει την αγορά και την έχουν κάνει κ*λος, δεν φταίει κανένας άλλος. Βλέπεις Alfa GT 2.0 να πωλείται 7000 και Alfa GT 1.8 με τα ίδια χλμ./ηλικία, να πάει 17000. Αφού αποφάσισαν ότι 2 λίτρα είναι "χάι" πράμα (πράγμα που από μόνο του οκ να το δεχτώ - βλακεία αλλά τέσπα να το δεχτώ). ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ είπαν ότι τα 2 λίτρα ΔΕΝ είναι χάι πράμα. Άρα σαν να σου είπαν "είσαι μ*λ*κ*ς σε κορόιδεψα, νια νια νια νια νια". |
Απόσπασμα:
|
Συμπαθητικό video. Κατεβαίνει και σκάλες που είναι κάτι που δεν τόλμησα με το 1200GS πάνω από 2-3 σκαλοπάτια (αλλά έκανα συχνά με το Dakar). :) As always, best viewed in 1080p. Α δείχνει και τα άλλα μοντέλα. F700/F800 βελτιώθηκαν τρομερά οπτικά (ειδικά το πρώτο). HP4 πέραν ανταγωνισμού. Drool machine... Όσο αφορά τη σχεδίαση της νέας GS, αποφάσισα τι είναι το μόνο που με χαλάει (αφού διάβασα πολλά σχόλια για το... ράμφος της και εδώ και αλλού). Νομίζω αυτά τα σαν "χερούλια" που περνάνε πάνω από τα μπροστινά φλας. Ίσως αν κάποιος τα βάψει μαύρα; (να μια ωραία δοκιμή) |
To bebe σε ενα Full HD μισαωρακι και με special ηχο!! :ye33:
|
Είναι ενωμένα τα video της BMW σε... Κινέζικα.
|
Απόσπασμα:
απλα τωρα ειναι σε ενα και με πολυ καλυτερο ηχο (ακουγεται ο boxer να βρυχαται :ha16:) :ye02: P.S μονο ο τιτλος ειναι κινεζικος μην νομιζουν οτι μιλανε κιολας :D |
Μουαααααααααααααχαχαχα..........οι μηχανολογοι-αερολογοι που ειχαν ετοιμασει το μνημοσυνο του boxer που να κρυβωνται αραγε.................:ha16:
Εμφανησιακα προτιμω το υπάρχων αεροψυκτο.Αυτο μου κανει κάπως.........:rolleyes: |
Λάθος είσαι. Αν διαβάσεις, πριν εξαφανιστούν πρόφτασαν να πουν πόσο δίκιο είχαν και πως αποδεικνύεται μέσα από το νέο μοντέλο.
Απλά ίσως (επιτέλους) μας άφησαν στην κατάντια μας με τα αχούρια μας. |
Απόσπασμα:
|
Το 1200GS είναι ένα σαράβαλο. Χάλι μαύρο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σταυροφορία τους να το διαδώσουν.
Του 2013 μάλλον το ίδιο θα είναι, αλλά περιμένουν την πρώτη ανάκληση (κατά το καλοκαίρι του 2013 μάλλον) πχ. για μια βίδα που χαλαρώνει ή για ένα σωληνάκι που θέλει αλλαγή. Ή φυσικά άμα κάνει το λάθος ένας άξονας να παρουσιάσει κάτι. Μετά θα αρχίσει το νέο επεισόδιο του αγώνα τους να μας σώσουν (πάντα με τα κατάλληλα links που λένε περίπου αυτό που θέλουν για το αγαπημένο τους κολάζ). Δεν έχει σημασία. Απλά το γράφω για να το ψάξω μετά να το δείξω που το έγραφα όταν αρχίσουν. :u60: |
Η ουσία είναι αν εσύ εμπιστευεσαι την μηχανη σου. Δε πα να λένε οι άλλοι.
Προσωπικά την ίδια ανασφάλεια μου δημιουργούσαν όλες οι μηχανές μου αν δεν τις σκάλιζα λίγο. Κάνας ανορθωτής, ντίζα, κλπ. Αλλά δε μπορώ να καταλάβω αλήθεια τον οπαδισμό που δημιουργείται στο μυαλό του καθενός. Πχ. πήρε ένα gs του 2006 κάποιος κ χαίρεται που ένα bmw σκούτερ περνάει ένα της yamaha. Ή ακόμα κ εσύ υπερασπίζεσαι την νέα gs λες κ έχεις την ίδια, ενώ είναι τελείως διαφορετική. Δηλ. αν βγάλει ένα κάρο προβλήματα θα στεναχωριέσαι ή θα ησυχάσεις που κράτησες την δική σου :confused: ?? |
Μπα εγώ είμαι της ίδιας φιλοσοφίας.
Απλά σατιρίζω το αντίθετο στυλ. Όσο για τη νέα αυτή τη στιγμή μου αρέσει. Ούτε τι θα γίνει ξέρω, ούτε τι θα βγάλει ή όχι ούτε τίποτα. Όμως δεν περιμένω στημένος και στη γωνία για ΝΑ βγάλει και να χαίρομαι που δεν άλλαξα. Σιγά. Όσο για τα σκούτερ δεν μου αρέσουν. Ας είναι και Ferrari. :p |
Για όσους δεν τα πάνε καλά με τα αγγλικά επιτέλους μια σωστή (χοντρικά όπως την είδα) Ελληνική μετάφραση του press release.
BMW R 1200 GS (2013) – Παρουσιάστηκε το πρώτο υγρόψυκτο boxer | Street |
Απόσπασμα:
Θα εχει παει στο Τοκυο για μετεκπαιδευση στο νεο Crosstourer............:sm2: |
Ελπίζω να πάρει και το μέρισμα του.
Κρίμα είναι αλλιώς. (ναι εγώ το πήρα από την BMW) |
BMW R1200GS 2013 auf der Intermot Halle 6
Βγάλτο εν σειρά να τελειώνουμε.Ημαρτον πιά. |
Απόσπασμα:
... :ye33: |
Αν το βγάλει εν σειρά θα είναι η πρώτη GS που μάλλον δεν θα θέλω καν να συζητήσω.
|
Δε το πιστεύουμε ρε :p
|
...και θα προτιμώ μέχρι και το crosstourer.
(το παράκανα ε; ...ε λέμε και καμιά μλκ να περάσει η ώρα) |
όχι ρε ιδέα σου. :p:p
Βασικά θα προτιμούσα να μου ανέλυες την gs1100-1150 σε άλλο τόπικ βέβαια. Μπας κ βγάλουμε καμιά άκρη με καμιά πατέντα :confused: |
Καλό, χρυσό και άγιο το "βιομηχανικό marketing" αλλά κάπου στη διαδρομή χάνεται το "feeling".Πολύ φοβούμαι ότι η εταιρία μπαίνει σε μονοπάτια αυτοκαταστροφικά απευθυνόμενη σε όλο και πιό περιορισμένο αγοραστικό κοινό.Θυμηθείτε το:οι τιμές των μεταχειρισμένων 2βάλβιδων θα εκτοξευτούν σε ύψη δυσθεώρητα.Κάπου έχει χαθεί η "ταυτότητα".Φυσικά και είμαστε υπέρ της τεχνολογίας,αλλοίμονο,αλλά ενώ πριν γινόταν λόγος για λιγότερο βάρος και "προσιτή" τεχνολογία, τώρα βλέπουμε γκροτέσκες κατασκευές όπου ο αναβάτης θα πρέπει να κυκλοφορεί με το tablet παραμάσχαλα.
|
Εγώ νομίζω ότι κοιτάμε το μοντέλο που θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το τωρινό. Θα σου κάνω και μια πρόβλεψη: >200.000
Πρόσεχε δεν είπα ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ. Όμως τα μονοπάτια αυτά μόνο αυτοκαταστροφικά δεν είναι και μόνο σε πιο περιορισμένο αγοραστικό κοινό δεν απευθύνονται. Τελείως το αντίθετο. Εδώ είσαι και εδώ είμαι. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Εσύ συμφωνείς ή διαφωνείς;
|
Απόσπασμα:
|
Ακριβώς.
|
Η εταιρία στοχεύει την τεράστια αμερικάνικη αγορά.Γι'αυτό και οι υδροψύξεις και τα λοιπά συναφή.Από τη στιγμή που μπαίνουμε στο τριπάκι του τύπου "μοντέλο β' εξάμηνο του 2014" αφήστε το...Σε ότι αφορά στις πωλήσεις, πουλήστε, χρεωθείτε και πάρτε το.Ζητήστε δώρο το αναγκαίο tablet pc γιατί άνευ τούτου δεν...Κι αφού λοιπόν το πόπολο θέλει "macho moto" που είναι οι γιγαντοπωλήσεις του ΗΡ2/Megamoto και που αυτές της S1000RR ;Εδώ ένα καλό εντουράκι έβγαλε και το έθαψε μόνη της...(βλ.σειρά Χ).Εις αναμονή των εξελίξεων λοιπόν και μέχρι τότε ας αφήνουμε το ελικάκι να γυρίζει.
|
Διαφωνώ σε πολλά. Βασικά σε όλα εκτός του ξεκινήματος σου.
Πράγματι ο μεγάλος στόχος είναι η Αμερικάνικη αγορά. Η ανατολική (!) αγορά επίσης (μην νομίζετε ότι πάει χάλια εκεί). Όλα τα άλλα διαφωνώ. - Πρώτα από όλα τι εννοείς μοντέλο β' εξάμηνο του 2014; - Δεύτερον, το ποιος θα το πάρει, θα χρεωθεί, θα πουλήσει κλπ. ήταν "εξαπανέκαθεν" πρόβλημα του καθενός από εμάς ανεξάρτητα. Σωστό; - Τα περί tablet που λες και ξαναλές είναι δημιουργία εντυπώσεων. Το νέο 1200GS έχει την ίδια ηλεκτρονική υποδομή (οκ ελαφρώς ΝΕΩΤΕΡΗ αλλά την ίδια) με το τωρινό 1200GS που υπάρχει εδώ και 8 χρόνια. Επίσης την ίδια με τα περισσότερα αυτοκίνητα της τελευταίας 10ετίας. Τι νομίζεις ότι είναι τόοοοσο διαστημικό στο νέο; Υπόψη ότι τα περισσότερα "διαστημικά" (αν μου βρεις να έχει το νέο) είναι OPTIONS, κανένας δηλαδή δεν σε υποχρεώνει να τα βάλεις. - Το HP2/Megamoto ήταν μια πανάκριβη μηχανή, κάτι που μπορούσε κάποιος να βρει φτηνότερα (και ίσως καλύτερα) σε άλλες μάρκες. Πχ. KTM. Εγώ το megamoto θα το έπαιρνα μόνο αν δεν ήξερα τι να κάνω τα λεφτά μου και τα 5ψήφια νούμερα μου ήταν όπως τώρα έχω τα τριψήφια. Και φυσικά όχι για "πρώτη" μηχανή μου. - Η σειρά Χ ήταν ένα χάλι, πλην του Χ450. Αυτό είχε βγει για συγκεκριμένο σκοπό, τον κάλυψε και τέλος. Τώρα υπάρχει η μικρή αδερφή Husqvarna για τέτοια θέματα. - Το S1000RR σε πληροφορώ ότι στην αγορά των RR πουλάει ΣΑΝ ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΙ (μάλιστα όποιος δεν το παίρνει και παίρνει κάτι άλλο φτηνότερο, το έχει σαν μακρινό όνειρο). Ψάξε και δες. Φέτος σε τουλάχιστον μια αγορά (δεν θυμάμαι, ίσως Αμερική) το RR πούλησε περισσότερο από το GS!!! (ένδειξη και ότι επιτέλους ήθελε ανανέωση το GS) Το ελικάκι θα γυρίζει με ή χωρίς NLS, με ή χωρίς loulou1100gs, με ή χωρίς Ελλάδα βασικά. |
Αυτη η μοτοσυκλετα στην Ελλαδα
κινδυνευει απο ενα πραγμα. Να ψηφισθει διαταξη που να την θεωρει τεκμηριο χρησης και προπαντως τεκμηριο αγορας. |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:41. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!