GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Νέα μοντέλα BMW (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=31)
-   -   H νέα BMW R 1200 GS/2013 είναι εδώ !!! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=35044)

cbak 24-10-2012 08:55

Απάντηση: H νέα BMW R 1200 GS/2013 είναι εδώ !!!

1 Συνημμένο(α)
και τα διαγράμματα από :

2013 BMW R1200GS PR

καταραμένες 5500 !!!!

forester 24-10-2012 09:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από cbak ( 783454)
και τα διαγράμματα από :

2013 BMW R1200GS PR

καταραμένες 5500 !!!!

Καρμπον οι καμπύλες του υπάρχοντος μοντέλου, με αυξημένες τιμές ροπής και ιπποδύναμης, λόγω αύξησης σχέσης συμπίεσης....

loulou1100gs 24-10-2012 21:53

[QUOTE=NLS;781926]Επειδή το multiquote είναι ταλαιπωρία, θα σου απαντήσω εν συντομία:με καλύπτεις απόλυτα όταν γράφεις ότι έχεις B.M.W. επειδή "τώρα" σου κάνει.Αυτή είναι και η διαφορά μας.Προσωπικά ανήκω στους "ιδεολόγους" της εταιρίας.Και γι' αυτό (μετά από 3 διαφορετικά μοντέλα) έχω απαιτήσεις χωρίς να πολυνοιάζομαι για το τι γίνεται αλλού.Και οι κανόνες του marketing και της αγοράς εν γένει είναι απολύτως αντιληπτοί και κατανοητοί.Είμαι βέβαιος ότι το νέο μοντέλο θα είναι καλύτερο του ήδη υπάρχοντος.Ευελπιστώ να μην παρουσιάσει τις "ιδιαιτερότητες" που είχε εμφανίσει το τωρινό.Και σε κάθε περίπτωση,αισθητικά,είναι "eyecatcher".

JohnGS1100 24-10-2012 23:54

Sorry παιδιά αλλά νομίζω ότι το διάγραμμα είναι λάθος. Η κοιλιά της ροπής στις τρύπες δε συμβαδίζει με ανάλογη βουτιά στην ιπποδύναμη χωρια που όπως είπα είναι πολυ αισοδοξο- αν κ σίγουρα θα είναι δυνατότερο κ οικονομικότερο σε κατανάλωση από το προηγούμενο.

forester 25-10-2012 23:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100 ( 783937)
Sorry παιδιά αλλά νομίζω ότι το διάγραμμα είναι λάθος. Η κοιλιά της ροπής στις τρύπες δε συμβαδίζει με ανάλογη βουτιά στην ιπποδύναμη χωρια που όπως είπα είναι πολυ αισοδοξο- αν κ σίγουρα θα είναι δυνατότερο κ οικονομικότερο σε κατανάλωση από το προηγούμενο.

Βουτιά δεν υπάρχει στην ιπποδύναμη, σκαλοπάτι όμως υπάρχει και μάλιστα σε απόλυτη αντιστοιχία με τις "κοιλιές" της ροπής. Όπως και στο υπάρχον μοντέλο.
Αισιόδοξο δεν το λες, μιας και έχουμε αυξημένη συμπίεση από τη μια και απόδοση της δύναμης λίγο πιο ψηλά από την άλλη. Βάλε ότι το νυν μοντέλο έχει εντελώς "πνιγμένη" εισαγωγή και η ιπποδύναμη -στο στρόφαλο πάντα- των 125PS, είναι μια χαρά!
Στην τελική, και 5 ίπποι λιγότεροι να είναι, ποιος νοιάζεται; Για ON/OFF μιλάμε! Τα άλλα είναι marketing;)

jmar 25-10-2012 23:52

Η 6η θα ειναι παλι τοσο κοντη (εννοωντας απο αλλαγη 5η σε 6η θα πεφτουν λιγο οι στροφες και θα ''φωναζει παλι ψηλα)??? :eek: :mad:

NLS 26-10-2012 00:42

Όχι δεν είναι τόσο κοντή από όσο θυμάμαι.
Τα στοιχεία είναι σε αυτές τις σελίδες.

Είχα κάνει τους υπολογισμούς σε τι αντιστοιχούν οι νέες σ####ις, αλλά δεν σας τους λέω κάντε τους μόνοι σας. :sm7:

ΥΓ. Η υπερευαισθησία του filtering "κακών λέξεων" καταντάει αστεία.

jmar 26-10-2012 00:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 784414)

Είχα κάνει τους υπολογισμούς σε τι αντιστοιχούν οι νέες σ####ις, αλλά δεν σας τους λέω κάντε τους μόνοι σας. :sm7:

:u55: Λεγεεεεεεε :u06: :u39:

christar 26-10-2012 09:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 784414)

Ε γραψε και εσυ σhttp://freesmileyface.net/smiley/dis...g/toilet-5.gifς
:sm7:

christar 26-10-2012 19:15

O Chris Pfeiffer με το εργαλειο:

http://www.youtube.com/watch?feature...SUMXbDSdQ#t=0s

NLS 26-10-2012 21:35

Τι βάλαν τον άσχετο πάλι να την οδηγήσει;
Δεν φοβήθηκαν μη του πέσει;

Έτσι είναι και ένας Ken Block άσχετος με τα αυτοκίνητα, που αναρωτιέμαι πως τον αφήνουν να τα οδηγεί (μάλλον έχει λεφτά και τα αγοράζει)...

Bedouin 27-10-2012 18:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 782154)
1. Εγώ σου λέω ότι σε 2 χρόνια ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ Adventure (σημείωσε ότι το λέω) άσχετα με το τι εμπόδια έχει το νέο μοντέλο.

Φυσικα και θα το κανει.
Περιμενε κανεις κατι αλλο? (τα smileys μου δεν λειτουργουν)

NLS 31-10-2012 01:27

Άσχετο (για να κρατάμε και ζεστό το θέμα)... έχετε δει την εικόνα με το νέο μοτέρ στο testbed και τις οθόνες με τους διάφορους μετρητές ε;
Δεν την βρίσκω τώρα.

Γνωστός μου (ξένος) ειδικός σε τέτοια θέματα (κανονικός ειδικός, όχι... claimed), μου άρχισε κάτι ορολογίες (κάτι AVL testbed, κάτι PUMA O.I., ντεν καταλαβαίνει) και μου είπε ότι η φωτογραφία που βλέπουμε σε υποδομή (αυτή η ΜΙΑ φωτογραφία) είναι στην κλίμακα του ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ δολαρίων (!!!).

(εδώ τελειώνει η πληροφορία, μπορείτε να σταματήσετε το διάβασμα - παρακάτω είναι απλώς ο NLS που λέει τα δικά του)

Έτσι απλά για να μην νομίζουμε ότι οι άνθρωποι πουλάνε πασατέμπο και περιμένουν κάποιον Χ self-claimed ειδικό σε ένα forum (που αν είναι τόσο ειδικός γιατί δεν είναι στη θέση τους π*τάνα τύχη) να τους θάψει λες και κάνει κριτική στην Πάολα.

Φυσικά ΤΟ ΙΔΙΟ περιμένω και από όλες τις μεγάλες εταιρίες (σίγουρα την Honda πχ. που είναι γίγαντας) για να τα λέμε έξω από τα δόντια.
Γι' αυτό και η κριτική μου δεν είναι τι... κακές μηχανές μπορεί να βγάζουν (που το αποκλείω εν έτει 2012), αλλά ότι είναι άψυχες και γενικώς μέτριες και μπερδεμένες και και και ένα σωρό άλλα πράγματα (όπως και ότι ΟΛΕΣ έχουν ΚΑΙ αστοχίες - welcome to Real Life).

Από εκεί και πέρα ο Μανιτού να μας φιλάει από τους παντογνώστες.
(...και για να ξεκαθαρίζουμε, το μόνο θέμα που είμαι εγώ self-claimed παντογνώστης, είναι η Πληροφορική, μετά από 29 -είκοσι εννιά- χρόνια ενασχόλησης μαζί της, τα μισά επαγγελματικά)

georged 31-10-2012 10:04

Σχετικά με την τιμή:

Ο εξουσιοδοτημένος έμπορος στο Γκέτεμπορκ της Σουηδίας όπου βρίσκομαι έχει βάλει την εξής αγγελία (δεν βάζω λίνκ γιατί είναι στα σουηδικά):

ΒΜW R1200GS, μοντέλο 2013:
τιμή 148.800 SEK περίπου 17.000 ευρώ

Περιλαμβάνει: ΑΒS, cruise control, χούφτες, θερμαινόμενα grips, κεντρικό stand, βάσεις στήριξης βαλιτσών, ρυθμιζόμενη σέλα, ποδιά αλουμινίου.

Αγοράστε το πρόσθετο έξτρα πακέτο "Dynamic package", περιλαμβάνει:
ASC, Driving modes, Dynamic ESA, Trip Computer Pro, Led Lights, προετοιμασία για GPS, "φώτα ημέρας", led φώτα.
Τιμή Dynamic package: 17.900 SEK περίπου 2000 ευρώ

Σχόλιο μου: δηλαδή πάμε στα 19.000 ευρώ χωρίς συναγερμό και τριβάλιτσο.

NLS 31-10-2012 10:22

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Ένα πράγμα υπόψη.
Επειδή στην αρχή εμφανίζονται... διάφορα εκμεταλευόμενα την "κάψα".

Στην Αμερική ένας έμπορος ανακοίνωσε ότι έχει ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ (!!!!!!!!) ένα 1200GS LC και ένα... Adventure (που ΝΑΙ ΔΕΝ υπάρχει...) και μάλιστα με αρκετά premium τιμές.
Προφανώς εκμεταλεύεται τη βλακεία του Αμερικάνου.
ΑΝ έχει LC θα έχει μόνο το απλό και μάλιστα Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να έχει είναι να πήρε κάποιο από τα demo της Intermot με κάποιο ειδικό (και ακριβό) διαφημιστικό deal. Οπότε την premium τιμή που πλήρωσε την μεταφέρει στον πελάτη.

ΙΣΩΣ αυτό κάνει και ο κύριος της Σουηδίας.
Θα δείξει όταν θα έχουμε κανονική διαθεσιμότητα και κανονική ανακοίνωση των τιμών ΣΤΟ SITE της εταιρίας. (πριν από αυτό ότι θέλει βάζει κανείς)

Εγώ επιμένω ότι η τιμή θα είναι ΠΕΡΙΠΟΥ (+/- 1000 ευρώ, το πιθανότερο +) όσο κάνει το τωρινό με ABS. Θα δούμε.

giclas 31-10-2012 10:34

οι τιμες που θα πεζου στα νεα μοντελα θα ειναι στα ιδια επηπεδα αναλογα πιο πακετο θα επηλεξης σε σηνατρηση με το γεγονος οτι καπια πραγματα στο νεο μοντελο ειναι στανταρ abs cruis control κλπ

Giannme 31-10-2012 22:42

Άλλη μια ιδέα για την τιμή της από την Αμερικάνικη αγορά. Επικρατέι βέβαια και ένας προβληματισμός για το ¨πώς¨ βρέθηκαν αυτά τα μοντέλα ήδη διαθέσιμα προς πώληση και η μοναδική ΄"λύση¨ στο αίνιγμα φαίνεται να είναι οτι είναι απο τα εκθεσιακά κομμάτια της παρουσίασης..
Παραθέτω το άρθρο όπως καταχωρήθηκε στο autoevolution στις 26-10-2012..

We've stumbled upon a San Francisco BMW motorcycle dealer which already sells the 2013 2013 BMW R 1200 GS and GS Adeventure.

The retailer advertises the two bikes are in stock and both have a 13 mile mileage. The R 1200 GS comes in Magma Red as a primary color and retails for $20,990 (€16,236). The GS Adventure in Alpine White/ Sand Rover color scheme comes with a $21,390 (€16,545) price tag.

Once more, we stress that the 2013 R 1200 GS is the first in the series featuring water cooling, and advertised by the manufacturer as being able to shame competitor bikes such as the Ducati Multistrada 1200 and Yamaha XT1200Z Super Tenere in terms of overall performance.

The R 1200 GS series is widely-spread across the US and has a huge fan base. While soem riders are really getting the best the big GS has to offer, there also are a lot of customers who go for the iconic brand name and the fact that North America hasn't produced yet a worthy competitor for the European adventure-touring bikes.

As the direct enemy of the 2012 R 1200 GS is the KTM 1190 Adventure priced significantly lower, we can't wait for sales to start ona large scale and see how these competitors fare.

Giannme 31-10-2012 22:47

Φυσικά για το "adventure" γελάμε.... Προφανώς εννοεί το παρών μοντέλο...

Giannme 31-10-2012 22:50

Το άρθρο προφανώς αναφέρεται στον τύπο που λέει ο NLS (τώρα είδα την δημοσίευσή σου nls sorry) απλά διάβαζα και το παρέθεσα..

taksidiotis 03-11-2012 13:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από georged ( 787501)
Σχετικά με την τιμή:

Ο εξουσιοδοτημένος έμπορος στο Γκέτεμπορκ της Σουηδίας όπου βρίσκομαι έχει βάλει την εξής αγγελία (δεν βάζω λίνκ γιατί είναι στα σουηδικά):

ΒΜW R1200GS, μοντέλο 2013:
τιμή 148.800 SEK περίπου 17.000 ευρώ

Περιλαμβάνει: ΑΒS, cruise control, χούφτες, θερμαινόμενα grips, κεντρικό stand, βάσεις στήριξης βαλιτσών, ρυθμιζόμενη σέλα, ποδιά αλουμινίου.

Αγοράστε το πρόσθετο έξτρα πακέτο "Dynamic package", περιλαμβάνει:
ASC, Driving modes, Dynamic ESA, Trip Computer Pro, Led Lights, προετοιμασία για GPS, "φώτα ημέρας", led φώτα.
Τιμή Dynamic package: 17.900 SEK περίπου 2000 ευρώ

Σχόλιο μου: δηλαδή πάμε στα 19.000 ευρώ χωρίς συναγερμό και τριβάλιτσο.

και 18.000 να κοστιζει το πλουσιο gs ειναι πανακριβο και σαφως υπερτιμημενο,ας βαλουν λιγο νερο στο κρασι τους.

NLS 03-11-2012 15:18

δεν νομίζω να έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό να το πάρει όποιος θεωρεί ότι η τιμή του είναι λάθος

taksidiotis 03-11-2012 17:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 789444)
δεν νομίζω να έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό να το πάρει όποιος θεωρεί ότι η τιμή του είναι λάθος

Αν αυτή η τιμή ήταν σε καμία άλλη εταιρεία όμως θα έκραζαν μερικοί.επειδή είναι της bmw δεν τρέχει τίποτα:mad:

Στάλθηκε από το U9200 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

ltsiorak 03-11-2012 18:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis ( 789501)
Αν αυτή η τιμή ήταν σε καμία άλλη εταιρεία όμως θα έκραζαν μερικοί.επειδή είναι της bmw δεν τρέχει τίποτα:mad:

ενας φιλος ρωτησε στην εταιρια και τον ειπαν οτι το απλο, χωρις βαλιτσες με ολα τα εξτρα θα παιξει στα 19 000.... δηλαδι ενα ADV θα παιξει κανα 21000 με εξτρα βαλιτσες κτλ βαλε 23 000

Μαλιστα... βλεπω να σχηματιζεται ουρα να το παρει ο κοσμος...

NLS 03-11-2012 18:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis ( 789501)

Δεν κατάλαβα γιατί να συμβεί αυτό για την BMW ή για όποια εταιρία (και ούτε καν μόνο για μηχανές).
Τα έχουμε πει 1000 φορές. Που ζείτε, σε άλλο πλανήτη; Είπε κανείς ότι η BMW ότι είναι φιλάνθρωποι και δεν έχουν σκοπό το κέρδος; Είπε κανείς ότι θέλουν ως ανταγωνισμό την Gilera; Δεν σας καταλαβαίνω ρε παιδιά.

Εγώ φτιάχνω ένα σπιρτόκουτο. Λέω ότι κάνει 200 ευρώ. Πρόβλημα ΜΟΥ. Δεν το θες; Μην το πάρεις. Αν όμως έρθουν 30 άτομα την ημέρα μάλλον καλά έκανα. Αν δεν το πάρει κανείς, κάτι λάθος έκανα. Αν περίμενα να βγάλω 6000 ευρώ την ημέρα από αυτό, τότε έπεσα μέσα. Άσχετο αν θα τα βγάλω με 200 ευρώ επί 30 άτομα, ή 3 ευρώ επί 2000 άτομα.

Υπόψη ότι εγώ που τα λέω αυτά ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι τα λέω επειδή μπορώ να το πάρω (γιατί 99% δεν μπορώ ακόμα και αν κάνει τελικά 15). Αλλά κάνετε μερικοί λες και χθες γεννηθήκατε στην καταναλωτική κοινωνία (ειδικά εσύ από παλιά σου post νομίζω την ξέρεις καλά την καταναλωτική κοινωνία και μια χαρά μέρος της είσαι).

taksidiotis 03-11-2012 18:33

Είμαι μέρος της φίλε μου όμως στα λάθη πλέον έχω γίνει πιο προσεκτικός.
Απλά μου την δίνει πολλοί μπορούν να πουν ότι θα πωλείται και σε καλή τιμή,ας πούμε στα 18 κι άλλες εταιρείες αν βγάλουν μία μηχανή στα 16 τότε πέφτει κράξιμο.έλεος

NLS 03-11-2012 18:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak ( 789510)
ενας φιλος ρωτησε στην εταιρια και τον ειπαν οτι το απλο, χωρις βαλιτσες με ολα τα εξτρα θα παιξει στα 19 000.... δηλαδι ενα ADV θα παιξει κανα 21000 με εξτρα βαλιτσες κτλ βαλε 23 000

Μαλιστα... βλεπω να σχηματιζεται ουρα να το παρει ο κοσμος...

Είπε κανείς ότι θέλαν να σχηματίζεται ουρά; Ουρά ας σχηματιστεί να πάρουν το F700GS πχ.

Εγώ νομίζω ότι δεν θα φτάσει εκεί (ως τιμή).
Από την άλλη να σκεφτεί κανείς το εξής. Εγώ πήρα το δικό μου πριν 5 και κάτι χρόνια. Μαζί με τα έξτρα αλλά και μερικά μπιχλιμπίδια (αρκετά μπιχλιμπίδια) Wunderlich και Touratech έφτασε 18 χιλιάρικα. Πριν ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕ χρόνια.
Δεν βλέπω τόσο εκπληκτική την διαφορά λοιπόν και κάνετε τους έκπληκτους.

Δεν νομίζω ότι η 1200GS σχεδιάστηκε για τον Έλληνα καταναλωτή ειδικά, ούτε θα μας κάνουν ειδικές τιμές κρίσης. Να σου πω και κάτι; ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ το έκαναν.

Ας μην είχε πάρει αρκετός κόσμος γερμανική μεταχειρισμένη "επειδή ήταν μούρη" και μετά (επειδή ποτέ δεν κατάλαβε τι πήρε) δεν την έδινε σκοτωμένη 6-7-8 χιλιάρικα (γιατί θέλανε τελικά mega scooter) και θα σου έλεγα πόσες θα ήταν τώρα εδώ οι BMW R1200GS. Και ξέρω ότι μιλάω για πάρα πολλούς από εδώ, δεν λέω κάτι κακό εξάλλου. Απλώς πολλοί... παρεξηγήσανε πολλά.

Προσωπικά θα χαρώ να μην δω πολλές 1200GS LC. Είτε μπορέσω και πάρω ο ίδιος (χλωμόοο), είτε δεν μπορέσω. Ποτέ δεν μου άρεσε ότι στην Ελλάδα έγινε ο "μουράτος αντικαταστάτης του παπιού". Κόμπλεξ; Κόμπλεξ. Έλα όμως που και η BMW συμφωνεί (μάλλον). Πάλι πολλά θα πουλήσει - παγκοσμίως. Η αγορά ξέρετε δεν είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε περίπου μισή Νέα Υόρκη μαζί με τα περίχωρα της. Ή μισή Κωνσταντινούπολη (για να έρθω κοντά μας). ΟΛΗ η Ελλάδα εννοώ.

NLS 03-11-2012 18:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis ( 789521)
Είμαι μέρος της φίλε μου όμως στα λάθη πλέον έχω γίνει πιο προσεκτικός.
Απλά μου την δίνει πολλοί μπορούν να πουν ότι θα πωλείται και σε καλή τιμή,ας πούμε στα 18 κι άλλες εταιρείες αν βγάλουν μία μηχανή στα 16 τότε πέφτει κράξιμο.έλεος

Ποιοι είναι αυτοί και για ποια μηχανή άλλης εταιρίας;
Λες κάτι συγκεκριμένο;

Αν λες πχ. πόσο έκανε το Super Tenere το νέο, ναι ήταν ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ για αυτό που ήταν όταν βγήκε. Τους το έδειξε μια χαρά η αγορά και το έριξαν εσπευσμένα. Η Yamaha απλώς δεν τα είχε υπολογίσει σωστά.
Εδώ έχουμε το ανάποδο. Είδαν ότι όσο κάνει πουλάει σαν ζεστό ψωμί (best selling παγκοσμίως για χρόνια - για κάποια χρόνια σε όλες τις κατηγορίες και σε ακόμα περισσότερα χρόνια στη δική της κατηγορία). Ε δεν μου κάνει εντύπωση να το ακρίβηναν λίγο. Αλλά δεν πιστεύω πολύ.

Υπόψη 1000 ευρώ στην ΚΛΙΜΑΚΑ της, ΕΙΝΑΙ λίγο. 500 ευρώ είναι ανάξιο λόγου. 2000 ευρώ στην κλίμακα της, είναι "ε οκ το τσίμπησαν".
Πολλοί (μην πω οι περισσότεροι) ΤΟΣΑ έδωσαν σε έξτρα 3ων κατασκευαστών μετά που την πήραν (Touratech κλπ.).

JohnGS1100 03-11-2012 20:03

Μεγάλε όπως είπα μιλάς σα να έχεις μετοχές στην μπεμβε. Δικαιολογείς την τιμή της σα να πιστεύεις ότι έτσι παίρνει αξία και η δική σου. Ξεχνάς ότι η μπεμβε οπως κ όλες οι γερμανικές φίρμες αυτόν τον καιρό με την κρίση, δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο. Ναι καλά ακούς, με -1 %. Οι φίρμες της νότιας ευρώπης δανείζονται με +8%. Η τιμή της λοιπόν δεν δικαιολογείται, μάλλον οι γερμανοί θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα της ερευνας κ διαφήμισης σε ένα εξάμηνο. Δηλ. κοινώς αρπαχτή. Οπότε πρόκειται για αισχροκέρδια. Αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι οι νότιες χώρες, τα εργοστάσια κ οι παραγωγοί αρχίζουν να συνασπίζονται ενάντια στο κακό κ στην ανωμαλία που κάνει η γερμανία. Φυσικά επειδή στην ΗΠΑ δεν παιρνάνε αυτά οι τιμές των γερμανικών αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω παρόλο που το κόστος μεταφοράς τους κ εκτελώνισης εκεί είναι μεγαλύτερο από αυτό εντός της ΕΕ. Σου λέει κάτι αυτό ?? Κάποτε είχαν +20-30 % στην απαρχή της ενωμένης ευρώπης κ της κοινής αγοράς κ μία μερσεντές ας πούμε ήταν φιγούρα κ δείτης επιτυχίας του αμερικανού. Εμένα αυτό μου λέει ότι οι αμερικανοί έχουν νόμους κ δε τρώνε κουτόχορτο ενώ εμείς έχουμε ισοπεδώσει κάθε νόμο, ξεχάσαμε κάθε συνθήκη κ οι γερμανοί εκμεταλεύονται στις αρχές της ΕΕ καταπατούν τις συμφωνίες κ πουλάνε αβέρτα.. σε ότι τιμές τους αρέσει. Παρακαλάνε επίσης να κρατήσει πολύ αυτό.

Επίσης το παράδοξο είναι ότι η τιμή ακόμα κ ενός μεταχειρισμένου προιόντος δεν είναι σταθερή σε όλες τις χώρες, πχ. στην γερμανία μία μεταχειρισμένη μπέμπα του 2008 στοιχίζει περισσότερο από μία ίδια κ καλύτερη ίσως στην ελλάδα. Οπότε μη χαίρεσαι για την αξία της δικής σου. Κοίτα το mobile.de κ θα καταλάβεις. Τέλος τα κέρδη των εταιριών σίγουρα δεν πάνε στην αγορά ή στον λαό ας πούμε που δουλεύει για να παράγει. Με όλα τα παραπάνω προσωπικά έβγαλα το συμπέρασμα ότι μας δουλεύουν ψιλο γαζί κ μας αρμέγουν κανονικά.. Στο δε αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνονται σίγουρα δεν ανήκουμε πολλοί από την ελλάδα.

deros 03-11-2012 20:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 789524)
Πολλοί (μην πω οι περισσότεροι) ΤΟΣΑ έδωσαν σε έξτρα 3ων κατασκευαστών μετά που την πήραν (Touratech κλπ.).

Αυτή είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ "εξυπνάδα" :u57::sm3::sm3::sm3:

taksidiotis 03-11-2012 21:14

Άλλο τα extra πού δίνουμε λεφτά κάποιοι από δω μέσα για να την κάνουμε πιο ωραία η για άλλους λόγους.εγώ ας πούμε έτσι σκέτη δεν την γουστάρω τόσο,την θέλω τούμπανο.και φυσικά δεν θα πρέπει να το παίρνουμε υπόψιν το μετα γιατί δεν το θεωρώ κόστος απόκτησής μηχανής,αλλά κόστος πού βάζω εγώ μετα,στο κάτω,κάτω ας έβαζε κάποια έξτρα η μαμά εταιρεία μα τόσα αδικαιολόγητα χρήματά παίρνει.
Σημασία όμως έχει η τιμή πού πουλάει μία μηχανή με ότι καλούδια έχει πάνω της πού συγκεκριμένα η gs είναι γυμνή,πέρα από τον πλούσιο και στάνταρ εξοπλισμό και πάλι κοστίζει αδικαιολόγητος πολλά.
Οι εποχές όμως αλλάξαν,οι τσέπες έσφιξαν και το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι τα ίδια λάθη δεν θα επαναληφθούν,ούτε στο κόστος μίας μηχανής ούτε και στο κόστος των έξτρα.

NLS 03-11-2012 23:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis ( 789634)
Άλλο τα extra πού δίνουμε λεφτά κάποιοι από δω μέσα για να την κάνουμε πιο ωραία η για άλλους λόγους.εγώ ας πούμε έτσι σκέτη δεν την γουστάρω τόσο,την θέλω τούμπανο.και φυσικά δεν θα πρέπει να το παίρνουμε υπόψιν το μετα γιατί δεν το θεωρώ κόστος απόκτησής μηχανής,αλλά κόστος πού βάζω εγώ μετα,στο κάτω,κάτω ας έβαζε κάποια έξτρα η μαμά εταιρεία μα τόσα αδικαιολόγητα χρήματά παίρνει.
Σημασία όμως έχει η τιμή πού πουλάει μία μηχανή με ότι καλούδια έχει πάνω της πού συγκεκριμένα η gs είναι γυμνή,πέρα από τον πλούσιο και στάνταρ εξοπλισμό και πάλι κοστίζει αδικαιολόγητος πολλά.
Οι εποχές όμως αλλάξαν,οι τσέπες έσφιξαν και το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι τα ίδια λάθη δεν θα επαναληφθούν,ούτε στο κόστος μίας μηχανής ούτε και στο κόστος των έξτρα.

Δεν σημαίνει ότι επειδή έτσι την θέλεις εσύ (και εγώ ήθελα μια δώρο), πρέπει έτσι να στη δώσει η BMW. Ή η KTM ή η Honda.

Καλά κάνεις και μετράς περισσότερο τα λεφτά σου, ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε όλοι. Αν χωράει μια 1200GS χωράει, αν δεν χωράει κακή μας τύχη τι να κάνουμε, υπάρχει ζωή και χωρίς GS. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει η εταιρία να μς... βολέψει.

NLS 03-11-2012 23:20

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100 ( 789562)
μπλα μπλα

"Μεγάλε" δεν έχω παίξει σε ξένα χρηματιστήρια, άρα πίστεψε με δεν έχω μετοχές της BMW.
Δεν δικαιολογώ της GS την τιμή. Δικαιολογώ οποιουδήποτε καταναλωτικού αγαθού την τιμή. Τόσο κάνει. Θες το παίρνεις, δεν θες δεν πειράζει.
Δεν σου επιτρέπω να εξηγείς γιατί το λέω αυτό. Το λέω γιατί το πιστεύω. Τα σενάρια σου ότι το λέω με τρόπο που δήθεν είναι για να ανεβάσει τη δική μου (πρώτα από όλα γιατί ότι λέω την ανεβάζει;...) είναι καλά για το ΟΚ και το Ciao.
Ξέρω πως δανείζονται οι γερμανικές επιχειρήσεις και πως οι νότιες (οι δικές μας δε... άσε).
Ναι τα σπασμένα του R&D ίσως βγάλουν. Και τι έγινε; Απαγορεύεται; Εδώ ακόμα πληρώνεις (αν δεν πειρατεύεις...) το... R&D του CD πριν 35 χρόνια. Ακόμα και σήμερα.
Τώρα αν κάνει η BMW (ή μια όποια μεγάλη εταιρία) "αρπαχτή" είναι λίγο... αστείο. Αν κάνει, πες κάνει, ΜΗΝ πέσεις θύμα λοιπόν.
Όσο για "αισχροκέρδια" αυτό γίνεται σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Σου είπε κανείς να πάρεις GS του 2013; Δεν έχει άλλα; Πάρε από τα άλλα. (ίσως και εγώ ή το πιθανότερο δεν θα πάρω τίποτα αφού ότι έχω μου αρέσει, δεν έπαψε να μου αρέσει ξαφνικά)
Γενικά πας τη συζήτηση σε... φιλοσοφικό επίπεδο, μπλέκοντας όλο το τρέχων σύστημα στην Ευρώπη και την Αμερική κλπ. Εντάξει εδώ συζητάμε την 1200GS 2013, όχι το Zeitgeist. Οστόσο αν επιμένεις, ναι σε αυτό το επίπεδο συμφωνούμε.

Το θέμα μου είναι άλλο (και ΔΕΝ έχει ετικέτα GS, ούτε καν BMW)... ΔΕΝ ΣΕ/ΣΑΣ/ΜΑΣ/ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ! Πως να το κάνουμε;

Να σου πω και το άλλο; (αφού εσύ εξήγησες γιατί τα λέω αυτά, να το κάνω και εγώ) Όλη η γκρίνια μου κάνει ως εξής... "γμτ δεν μπορώ να την πάρω γμτ δεν μπορώ να την πάρω ΓΜΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ!". Ε οκ ούτε εγώ. Τι να κάνουμε τώρα. Θα το φιλοσοφήσουμε πολύ;

Θες να δεις "εκμετάλευση"; (σε εισαγωγικά, αφού ούτε εκεί σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις) Δες πόσο φέρνουν τη φόλα το iPhone5 στην Ελλάδα. Ενώ πάντα είχαν Ευρώπη σε ευρώ όσο κάναν (σαν νούμερο) στην Αμερική σε δολάρια (υπήρχε δηλαδή μια τεχνιτή υπερκοστολόγιση) τώρα ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ και από πάνω! Πρώτα έχτισαν επί χρόνια ένα περιβάλλον κουτόχορτου (μπεεε) και μετά ήρθαν να το θερίσουν (άνθισε). Ας μην πλατιάσουμε λοιπόν. Θες να πεις ότι το κάνει και η BMW με το νέο GS; Ε πες το. Μην πάρεις.

Γιατί διαφωνούμε σε αυτό;
(και παρακαλώ δεν θέλω μυστήριες εξηγήσεις για το γιατί λέω ότι λέω)

ikarian 03-11-2012 23:54

Ευχομαι να το εχουν 21000 το καινουργιο GS1200 οπως το multistrada για να σταματησει να το παιρνει καθε ασχετος ο οποιος δεν ξερει καν ποσους κυλινδρους εχει και στο τελος οπως λεει και ο φιλος ο NLS το πουλαει για να παρει megascooter.καλα κανει η DUCATI λιγοι και καλοι.

NLS 03-11-2012 23:59

Η πλάκα είναι ότι εγώ πιστεύω ότι θα πέσω μέσα στις αρχικές μου εκτιμήσεις και ΔΕΝ θα είναι υπερτιμημένο.
Θα δείξει. Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε.
(φτάσατε μέχρι θεωρείες συνομωσίας και δικής μου και της BMW, από μια τιμή που ακούσατε ότι μάλλον θα κάνει) :lo19:

deros 04-11-2012 00:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ikarian ( 789701)
καλα κανει η DUCATI λιγοι και καλοι.

Δηλαδή όσοι δεν είναι φλώροι και δεν έχουν ducati δεν είναι καλοί;;;;:eek:

JohnGS1100 04-11-2012 00:50

Μεγάλε κ λεφτά με τη σέσουλα να είχα το μόνο που δε θα έκανα είναι να τα δώκω στους γερμανούς για να πάρω τη μπαχαντέλα. Έχω δει κ οδηγήσει μηχανάκια που ούτε στον google σου τα έχεις δει. Οπότε αυτή τη καραμέλα που λες σε όλους μας "μην τον παίρνετε" (μου θυμίζει την κατίνα στο χωριό που πουλάει τις ακριβές ντομάτες της), άσκοπα την πετάς αφού τελικά ο μόνος που καίγεται για να την αποκτήσει είσαι εσυ, ( το παραδέχεσαι κ όλας). Αλλά θα μείνεις με τις χαρούλες για την τιμή της που επαναλαμβάνω δεν ανεβάζει την δική σου όσο κ αν το πιστεύεις. :sm7:

Κ δε μας πείθεις ότι δεν είσαι μέτοχος της εταιρίας για να μη πω ότι είσαι κ διορισμένος πράκτορας για την ελληνική αγορά που συνομοτείς εναντίον των ιταλικών κ γιαπωνέζικων μηχανακίων :lo19::lo19:
Μιλάμε είσαι πολύ αφελής αν πιστεύεις ότι γράφω για θεωρίες συνομοσίας σε forum για μηχανές :u60:

ikarian 04-11-2012 00:52

Τελικα οταν γραφεις κατι το παιρνει οπως θελει ο αλλος!Φιλε ντερος δεν μιλησα για φλωρους μιλησα για ασχετους.Το μηνυμα που ηθελα να περασω
οσο αφορα το παραδειγμα με την ντουκατι ειναι οτι οι περισσοτεροι κατοχοι αυτης της μαρκας(μιας που τυχαινει και ξερω πολλους) ειναι οτι ολοι ξερουν τι αγοραζουν και συνηθως το κρατανε και για αρκετο καιρο.Ετσι ηταν καποτε και οι κατοχοι bmw αλλα απο τοτε που βγηκε το 1200 αλλαξε αυτο.και να σου πω και κατι που αυτο βεβαια ειναι καθαρα προσωπικο γουστο: μου αρεσει να υπαρχουν εξωτικες και ακριβες μοτοσικλετες οι οποιες δεν θα ειναι για ολους.και να μην μπορουσα να εχω bmw στην κατοχη μου παλι θα μου αρεσε αυτο.θαυμαζω τις μηχανες που διαφερουν
και εχουν μια ιστορια ειτε στους αγωνες ειτε καπου αλλου και ας εχουν οσο θελουν σε τιμη.μου αρεσει να υπαρχει φθηνο και ακριβο μου αρεσσει η ποικιλια στα παντα.

ikarian 04-11-2012 01:03

Φιλε john αφου εχεις οδηγησει τοσα απιστευτα εργαλεια τι χανεις το χρονο σου για το ποσο θα εχει μια μπαχαντελα?

JohnGS1100 04-11-2012 01:04

Κ για να επανέλθουμε στο θέμα μας, να ξαναπω ότι η μπεβε δανείζεται με -1 για να τη φτιάξει την πουλάει ακριβότερα απ' ότι ορίζει η κοινοτική νομοθεσία κ εσείς-όσοι την λαχταράτε θα δανειστείτε με +9 % για να την πάρετε. Αν αυτό δεν είναι απάτη κ είναι θεωρία συνομοσίας κάτι δε πάει καλά με τα μαθηματικά μου :u55:
Σορρυ αλλά αυτό πιστεύω κ έτσι μετράω την τιμή της νέας gs. Δηστυχώς η εποχή που δεν υπολογίζαμε τα συν ή πλην πεντακοσάρικα ευρώ για την αγορά ενός ακριβού αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας έχει περάσει ανεπιστρεπτί για την ελλάδα μας. :wo20:

NLS 04-11-2012 01:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100 ( 789711)
...

(ξέρει τι έχω οδηγήσει - ξέρει μάλιστα ότι τα δικά του δεν τα έχω δει ούτε στο google -, ξέρει ότι η επόμενη GS είναι μπακατέλα - άλλος ένας που ξέρει τα πάντα... ήδη μάλιστα την έχει δυναμομετρήσει και κλέβει -, με παρομοίασε με κάποια Κατίνα σε κάποιο χωριό με ακριβές ντομάτες και είναι και πεπεισμένος ότι με κάποιο μαγικό - εγώ δεν τον κατάλαβα πως - τρόπο προσπαθώ να ανεβάσω την τιμή της... δικιάς μου)

Ότι πεις.

Αυτό που δεν πιάνω (και τώρα και παλιότερα) είναι η κάψα σου να προκαλέσεις προσωπικά. Έχεις κάτι μαζί μου; Σε χαλάω; Προσπέρνα με.
Γιατί αν έχεις, πάω να το σημειώσω ξέρεις που. Τώρα πριν πάω για ύπνο.

:di59:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:06.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!