GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Άλλες εταιρίες (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Honda Crosstourer 1200 - Πρώτο τεστ παγκοσμίως! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=28781)

Ακιs 23-02-2012 22:04

Απάντηση: Honda Crosstourer 1200 - Πρώτο τεστ παγκοσμίως!

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 611237)
Διαβάζοντας ......άρχισα να πιστεύω ότι τα φρένα του GS,είναι χάλια
Δεν νομίζω να έχουμε κάποιον μέσα στο φόρουμ ,που να έχει θέμα με τα φρένα του GS.....:cool:

Αφηστε τα φρενα και πηγαινετε να δειτε πραγματικη μπαλα.......:ha16::ha16::ha16:

forester 23-02-2012 22:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 611237)
Διαβάζοντας ......άρχισα να πιστεύω ότι τα φρένα του GS,είναι χάλια
Δεν νομίζω να έχουμε κάποιον μέσα στο φόρουμ ,που να έχει θέμα με τα φρένα του GS.....:cool:

Έλα Κώσταααα....
Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο!!!!:):):):)
Αλοίμονο. Είπαμε, ΦΡΕΝΟΥΚΛΕΣ!
Απλά υπάρχουν κάποια συστήματα ABS πιο προοδευτικά. Αυτό μόνο και ότι το Vara έχει ένα τέτοιο ABS:)
Αυτό δε μειώνει σε τίποτα την αξιολόγηση των φρένων μας, σε: "άριστα";)

GeorgeP 23-02-2012 22:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από napgeo ( 611187)
Είμαι και εγώ εδώ.

Επειδή σε διαβάζω αλά λίγα καταλαβαίνω 2 μικρές ερωτήσεις.
1.Στο φρενάρισμα δεν έχω εγώ τον έλεγχο της πίεσης της μανέτας.
2.Στα συνδιασμένα φρένα που έχω τώρα όταν πατώ μπροστινό έχει και το πίσω 30% και αντίστροφα. Εδώ θα είναι το ίδιο.
Ευχαριστώ

1. φυσικα και τον εχεις εσυ, μονον που τωρα πιεζεις οσο θελεις, απο οποιαδηποτε ταχυτητα κι αν εισαι, σε οποιοδηποτε οδοστρωμα κι αν βρισκεσαι και σταματας σε μικροτερη αποσταση απο ενα οχημα με απλο ABS, χωρις ''φιδακια'' οπως στα βιντεο πιο πανω.
Επισης, το οτι πιεζοντας την μανετα για μερικα εκατοστα του δευτερολεπτου εχει πρωπορεια το πισω φρενο ειναι παραγων υψιστης ασφαλειας μιας και το πρωτο που αισθανεσαι ειναι να σε τραβαει κατι προς την αντιθετη φορα κινησης της μοτοσυκλετας. Αν ειχες οδηγησει αγωνιστικο αυτοκινητο με χειροκινητο ποσοστιαιο ρυθμιστη κατανομης πεδησης μπρος -πισω θα καταλαβαινες ποσο σημαντικη ειναι αυτη η καινοτομια της Χοντα.
2. το Dual CBS παραμενει απαραλαχτο και στο C-ABS, μονον που για πρωτη φορα αυτα τα δυο συνεργαζονται και δεν ενεργουν το καθενα αυτοβουλως. Εμας το Dual CBS ενεργοποιειται ειτε με το φρεναρισμα του εμπρος φρενου οπου το ''σφιξιμο'' της δαγκανας στον δισκο παρασερνει μια βαλβιδα στο αριστερο καλαμι η οποια ανοιγει και αφηνει να περασει DOT 4 μεσω δευτερευοντα σωληνα στο μεσαιο εμβολο της πισω δαγκανας ειτε με την πιεση του ποδοφρενου οπου αλλη βαλβιδα ενεργοποιειται μεσω της πιεσης του ποδιου κι επιτρεπει να περασει DOT 4 μεσω αλλου δευτερευοντα σωληνα στα μεσαια εμβολα των εμπρος δαγκανων.
Στο νεο συστημα ολα τα παραπανω γινονται μεσω σερβομηχανισμων (μοτερ) οπως θα διαβασες και το συστημα μεσω της ECM ελεγχει και αποφασιζει αντλωντας πληροφοριες απο το ποδι σου, το χερι σου, την ταχυτητα, το αν ο τροχος γλιστρησε ωστε να ενεργοποισει το ABS με κατανομη εμπρος πισω αναλογως του τροχου που βρισκεται σε ολισθηση , αν βρισκεσαι σε πλαγιασμα και φρεναρεις οποταν σε συνεργασια με το στανταρ traction control - που κι αυτο ελεγχεται απο την ECM -σε περιπτωση ολισθηρου οδοστρωματος και γλιστρηματος θα κατανεμει την πιεση στα φρενα και θα ενεργοποιησει το ΑΒS κι εσυ δεν θα παρεις χαμπαρι τι συνεβηκε..........κ.λ.π, κ.λ.π. πραγματα τα οποια δεν κανει κανενα ABS, Dual CBS, BMW ABS......Ferari abs........

Υ.Γ. Χαιρομαι που με διαβαζεις, ελπιζω να σε διαφωτισα.

napgeo 23-02-2012 22:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 611265)
1.

Υ.Γ. Χαιρομαι που με διαβαζεις, ελπιζω να σε διαφωτισα.

Σε ευχαριστώ. Για να το γνωρίζεις και να μην ζητάτε μετά πνευματικά δικαιώματα αυτά τα κάνω εκτύπωση.
Δυστυχώς απο μηχανικά και μηχανολογικά δεν ( κατέχω πράμα).
Καλό σας βράδυ.............

siraxanz 23-02-2012 23:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 611217)
Οκ.....;)
Με αυτα που γράφετε όμως , έχουμε χάσει λίγο την μπάλα....
Φρενάρει καλα το GS ή όχι....:cool:

τοσο καλα που αν δεν κρατιεσε .....εφυγες απο πάνωωωωω:ye33:

TEOSS 23-02-2012 23:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GregoryA ( 611126)
Δεν με ενδιαφέρει αν το φοράει η Χοντα ή κάποιος αλλος αλλά οπου και αν διαβάσετε (διεθνώς) αναγνωρίζουν το C ABS ως το καλύτερο σύστημα σε σύγκριση με τα κοινα ΑΒS! Μέχρι σήμερα τουλάχιστον!!!!

There’s ABS, then there’s Honda C-ABS
Honda had four basic goals to achieve with this new C-ABS:• Enable immediate full use of braking performance• Retain stability while braking• Less chassis reaction while ABS is active• Rider confidence gained or increased from knowledge of no wheel “lock-up” (ABS)
(πηγη motorcycle.com)

Εδώ δεν λέει ότι το C-ABS είναι το καλύτερο σύστημα σε μοτό ΣΗΜΕΡΑ. Κάτι συγκεκριμένο υπάρχει?
Η πολυπλοκότητα προσφέρει προς στιγμή, μόνο ΒΑΡΟΣ.

forester 24-02-2012 00:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 611359)
Εδώ δεν λέει ότι το C-ABS είναι το καλύτερο σύστημα σε μοτό ΣΗΜΕΡΑ. Κάτι συγκεκριμένο υπάρχει?
Η πολυπλοκότητα προσφέρει προς στιγμή, μόνο ΒΑΡΟΣ.

Ναι σωστά....
Ενώ το 1100 είναι πούπουλο:lo19:
Πέρα από το χιούμορ, δεν έχεις κι άδικο;) για το βάρος!!!

TEOSS 24-02-2012 00:43

Αναφέρομαι στο βάρος της μονάδας του ABS. Η πολυπλοκότητα (και το βάρος) είναι του C-ABS. Εάν από 9 κιλά, κατέβει στα 2 - 2,5 και δεν αμολάει στα δύσκολα… βλέπουμε.:cool:

Η <<προοδευτικότητα>> που αναφέρεις είναι στην αίσθηση της ανάδρασης στην μανέτα? Δηλαδή εννοείς ότι έχεις μικρότερη ανάδραση ?
Γιατί αυτό είναι μια γνωστή διάφορα των συστημάτων, χωρίς όμως συμβολή στο αποτέλεσμα.;)

forester 24-02-2012 15:56

Ναι έχει σαφώς μικρότερη ανάδραση. Πέραν της αίσθησης όμως, το "δεν αμολάει" είναι κυριολεκτικό. Στα δικά μας, όταν μπει το ABS, η διακοπή του φρεναρίσματος είναι έντονη. Είναι αυτό που εννοούμε όταν λέμε "αμολάει".... Δεν μπορώ να το πω κάπως αλλιώς. Το Βαρα, δεν έχει τόση ανάδραση στη μανέτα και η μείωση της δύναμης φρεναρίσματος είναι το δυνατόν ελάχιστη.
Σαν ABS λειτουργεί άψογα. Σαν τα καλύτερα των αυτοκινήτων.

Επίσης διευκρινίζω, ότι η συγκεκριμένη διαφορά, έχει διαφορά στο αποτέλεσμα!!!!
Αν θες σε κάποιο καφέ, έρχομαι με το Βαρα και το δοκιμάζεις. Με το Gs δίπλα-δίπλα για να καταλάβεις αυτό που προσπαθώ να σου πω.

TEOSS 24-02-2012 18:51

Έχω δοκιμάσει και καταλαβαίνω τι λες, γι αυτό και η στοχευμένη ερώτησή μου.
Η διαφορά είναι στην αίσθηση, εάν αυτό και κατά πόσο επηρεάζει τον οδηγό ή το αποτέλεσμα είναι άλλο θέμα. Αυτό όμως είναι συμπέρασμα δικό μου. Δεν λεω ότι εσύ έχεις άδικο, γιατί κι αυτά που λες είναι συμπεράσματα βάση των δικών σου δοκιμών.
Υπάρχει δηλαδή υποκειμενικότητα και οι γνώμες διαφέρουν (όχι μόνο μεταξύ μας, όπως βλέπεις και σε αλλά ποστ) γιατί ακριβώς οι διαφορές είναι μικρές. Εάν συγκρίνω τα συστήματα φρένων+ABS του 1100 με του 1200 ή vara ο υποκειμενικός παράγων σχεδόν εξαλείφεται γιατί η διαφορά είναι μεγάλη! Λογικά κάνεις δεν θα υποστηρίξει το 1100 !

Εξάλλου δοκιμές απόλυτες και αξιόπιστες δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα συνεργεία των ειδικών περιοδικών που έχουν όλα τα μέσα (γι΄αυτό μόνο ενδεικτικά λαμβάνω τις μετρήσεις τους).
Σαν παράδειγμα, οι μετρήσεις στο ΜΟΤΟ δίνουν (σε σχέση με το varadero) καλύτερο φρενάρισμα στο GS κατά 2 μέτρα και χειρότερο το GSadv κατά 6 μέτρα ! (Φρενάρισμα 120-40, και <<χοντρικά>> όπως τα θυμάμαι).
Στις Σέρρες όταν ο δοκιμαστής <<τσαρούχωσε>> τα φρένα του CBR 1000 αφήνοντας όλο το φρενάρισμα στο C-ABS … <<άσπρισαν τα μαλλιά του>> όπως δήλωσε. Στην παρουσίαση στο Κατάρ <<παραμιλούσαν>> όλοι … όπως και στην παρουσίαση του S 1000 RR !!!

Το τελικό συμπέρασμά μου είναι ότι δεν υπάρχουν τέλεια συστήματα και οι διαφορές των κορυφαίων συστημάτων είναι μικρές .:)

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:22.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!