GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Xenon 1200gs (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=10104)

Gazi 21-03-2010 09:31

Απάντηση: Xenon 1200gs

Εχω βάλει (μόνος μου) σε όλα τα μπροστινά φώτα της μηχανής xenon!!
Η διαφορά είναι τεράστια!!!Καταπληκτικό φως και η τεράστια διαφορά είναι στο ταξίδι το βράδυ!!
Έβαλα και στις 2 λάμπες επάνω και στα προβολάκια της touratech με μία πατέντα στις λάμπες (ιδιοκατασκευή)με βάση από opel corsa!!!είναι σαν εργοστασιακό!
Σύνολο???160 ευρώπουλα όλα!!!Βέβαια,θα πιείς 1-2-3 φραπεδάκια για να τα φτιάξεις!!
Αξίζει να σημειωθεί οτι μου εμφάνισε μία φορά το lamp f αλλά ήταν επιεδή έπρεπε να αλλάξω τα ballance των φώτων!
Κατά τα άλλα.................................SUPER όλα!!

gandreas 22-03-2010 00:01

Για να καταλάβω.. . η μεγάλη σκάλα είναι μεγάλη:hmmm:? Αφού μου λένε όλοι να πάρω τα ίδια watt. Φέγγει ποιο ψηλά και κάνει την διαφορά? Λέω να πάρω της HID τις έχει βάλει κάποιος?

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 22-03-2010 00:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 139386)
Για να καταλάβω.. . η μεγάλη σκάλα είναι μεγάλη:hmmm:? Αφού μου λένε όλοι να πάρω τα ίδια watt. Φέγγει ποιο ψηλά και κάνει την διαφορά? Λέω να πάρω της HID τις έχει βάλει κάποιος?

"Κάποτε", τα "μεγάλα" ήταν πραγματικά μεγάλα ..... (τα μεσαία ήταν 55 watt και τα μεγάλα 60 ή 90 watt !!!)

Σήμερα, οι λάμπες έχουν τα ίδια watt,

αλλά η διαφορά "παίζει" στον καθρέφτη ....

Φωτίζει με πιο συγκεντρωτική δέσμη, πιο μακριά κ πιο ψηλά ...

Εσύ, αυτά που θα βάλεις, ανεξάρτητα ποιά μάρκα θα διαλέξεις,

θα έχουν τα ίδια watt, αλλά η μεγάλη σκάλα, θα φωτίζει πάλι πιο μακριά .....

Όσο για την άμεση απόκριση στο σινιάλο (μιας κι εκεί υπάρχει - αν υπάρχει μια μικροδιαφορά),

διάλεξε μια μάρκα με "γρήγορο" balast, που "δίνει" το 80% της φωτεινότητας, ΑΜΕΣΑ .... ;)

babisadve 22-03-2010 16:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 139386)

XENON FAQ

ολες οι xenon ειναι HID. Κοίτα σ'αυτό το link μάλλον θα σου λύσει απορίες.

babisadve 22-03-2010 16:18

High Intensity Discharge

novo 22-03-2010 18:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 139411)
"Κάποτε", τα "μεγάλα" ήταν πραγματικά μεγάλα ..... (τα μεσαία ήταν 55 watt και τα μεγάλα 60 ή 90 watt !!!)

Σήμερα, οι λάμπες έχουν τα ίδια watt,

αλλά η διαφορά "παίζει" στον καθρέφτη ....

Φωτίζει με πιο συγκεντρωτική δέσμη, πιο μακριά κ πιο ψηλά ...

Οι HID λαμπες των διαφορων κιτ ειναι σωστο να τοποθετουνται σε φαναρια των οποιων οι καθρεφτες ειναι σχεδιασμενοι για αλλου τυπου λαμπες?

Απο οσο γνωριζω οσα αυτοκινητα εχουν HID φωτα τοποθετημενα απο το εργοστασιο, διαθετουν υποχρεωτικα και αυτοματο συστημα ρυθμισης του υψους της δεσμης για να μην στραβωνουν τους απεναντι, πραγμα που φυσικα δεν διαθετουν τα κιτ μοτoσυκλετας. Σ' αυτη την περιπτωση τι γινεται, βαζουμε HID στην μοτο κι απο απεναντι οποιον παρει ο χαρος?

Ειναι νομιμο να εχουμε τετοιου ειδους φωτα στην μοτο στην Ελλαδα και στις υπολοιπες χωρες της ΕΕ?

babisadve 22-03-2010 19:02

Και τα φωτα σου ρυθμίζονται.
Νόμιμα είναι με 55 W. Σε πολλές χώρες απαγορεύονται αυτά των 100 W.

novo 22-03-2010 19:41

Σ' ολα τα οχηματα ρυθμιζονται. Τα αυτοκινητα ομως που εχουν HID φωτα απ' το εργοστασιο εχουν και υποχρεωτικα αυτοματο συστημα ρυθμισης του υψους εχω την εντυπωση. Γι' αυτο τον λογο νομιζω πως δεν υπαρχουν μοτοσυκλετες που να διαθετουν φωτα HID απο τον κατασκευαστη. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.
Κανουν οι καθρεφτες των φαναριων που εχουν οι μοτοσυκλετες μας
για τις λαμπες HID?

babisadve 22-03-2010 20:26

Αφού όλοι σχεδόν εδώ μέσα τα φοράνε στις γερμανίδες τους και μάλιστα πολλά χρόνια τώρα!!!
Απλώς βάλε κι εσύ. Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος τα βγάζεις (δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση).
Η BMW έχει Xenon σε κάποια μοντέλα.

novo 22-03-2010 20:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από babisadve ( 139778)
Αφού όλοι σχεδόν εδώ μέσα τα φοράνε στις γερμανίδες τους και μάλιστα πολλά χρόνια τώρα!!!
Απλώς βάλε κι εσύ. Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος τα βγάζεις (δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση).
Η BMW έχει Xenon σε κάποια μοντέλα.

Τ' οτι φορανε καποιοι δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και σωστο.

Αν εχεις ν' απαντησεις κατι συγκεκριμενο πανω σ' αυτα που ρωτησα εχει καλως. Αυτα που μου λες ειναι γενικοτητες.

Σε ποια μοντελα η BMW εχει φωτα πορειας και μεγαλη σκαλα HID?

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:14.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!