GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Περί του τι παριστάνει κανείς (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=13445)

yannis 29-08-2010 05:49

Απάντηση: Περί του τι παριστάνει κανείς

Και μια γνωστή μαντινάδα, που το κάνει πιο λιανά:
"Ο άντρας κάνει την γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα...";)

Αυτοί που έχουν αληθινά για κάτι να υπερηφανευτούν και είναι δικό τους επίτευγμα, δεν καταφεύγουν ποτέ σε χουλιγκανισμούς, δεν το έχουν ανάγκη.

ΥΣ ακόμα ένα. Ανέφερα ένα βιβλιαράκι που καλό θα ήταν να ξεκλέβαμε λίγο από τον υπερπολύτιμο χρόνο μας και να του ρίχναμε μια ματιά.
Όχι, δεν εννοώ τους "Μηχανόβιους". Καλό αλλά για την πλάκα μας, ούτε το "Πόρτο Λεόνε". Κι αυτό ωραίο μυθιστόρημα. Έλεγα για την "ψυχολογία των όχλων" του Gustave Le Bon.

manosamos 29-08-2010 07:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yannis ( 202507)
Αγαπητέ μου, χαράς το κουράγιο σου, τέτοιο καιρό σε τέτοιο τόπο να αναρωτιέσαι για τέτοια θέματα!!!!!:rolleyes:
Νομίζω, όμως πως δεν αναρωτιέσαι, απλά κάτι σε "τσίγκλισε", τα "πήρες" και θες να τα "χώσεις".;)
Άλλως πως, δεν εξηγείται το μάταιο!!!!! Απ' ότι βλέπω ούτε καν έγινε αντιληπτό το κείμενο και εσύ θέλεις να νουθετήσεις κιόλας?!?!!?!??!?!:D

ΥΣ1. Αρχές του μήνα είμασταν, για ένα δεκαήμερο, οικογενειακές διακοπές στην Κύπρο. Αρκούσε για να σκορπίσει κάθε αμφιβολία, σχετικά με το ποιοι πρόδωσαν και αν προερχόταν μεγάλο μέρος αυτών από τις ΕΔ. Μόλις "φύγει" και ο Μητσοτάκης, πιστεύω να ανοίξει και ο φάκελος "Κύπρος" και να τελειώνουμε μια και καλή με τους π@π@ρολόγους.

ΥΣ2. Στην τελευταία βόλτα, στην βόρεια κυρίως Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με ανθρώπους που ζουν και μοχθούν εκεί. Μεταφέρω μια κουβέντα που συνοψίζει το νόημα: "Δεν βαριέσαι, τι σημασία έχει ποια είναι η αλήθεια και τι λέμε εμείς, σημασία έχει τι λέει ο βλάκας στην Αθήνα"!!!!

ΥΣ3. Και τόριξα στη θάλασσα κι έπλεε σα σκεπάρνι.

Λες να ειμαι ατομο με χαμηλο δεικτη νοημοσυνης?
Καλο θα ηταν πριν κανεις γνωματευση,να ξερεις τι εχει προηγηθει....;)

manosamos 29-08-2010 08:28

Μιας και πηγες στην Κυπρο και καταλαβες τι παιχτηκε εκει κατω τότε,δεν μας λες και εμας να μαθουμε?:Απορία:
Ο Μητσοτακης μπορει να ''φυγει'' σε 40 χρονια και εμεις να μην ζουμε,να μην εχουμε μαθει?:rolleyes:

diomiles 29-08-2010 11:19

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 202380)
Απλά είναι και μία άλλη άποψη. Το επανέλαβα και αλλού, οι μουζίκοι και οι ντιρεκτίβες έχουν προ πολλού ξεπεραστεί. Αυτό που ζητώ σαν ΕΛΛΗΝΑΣ (ναι κύριοι με κεφαλαία) είναι να σταματήσουμε να ευλογάμε τα γένια μας σαν λαός, να πάψουμε να βλέπουμε παντού εχθρούς που θέλουν το κακό μας και να στρωθούμε στην δουλειά για να προκόψει αυτός ο δυστυχισμένος τόπος. Και κάτι τελευταίο, πειράζει που δεν είμαι πολεμοχαρής, πειράζει που δεν γουστάρω τους εξοπλισμούς και τα νέα όπλα, πειράζει που κουραστήκα να βλέπω παντού φαντάσματα.
Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια των διακοπών και για όσους επέστρεψαν καλό χειμώνα.

Εγώ θέλω να ακούω όλες τις απόψεις και ας μην μου αρέσουν. Φυσικά και δεν πειράζει που δεν είσαι πολεμοχαρής όυτε και εγώ γουστάρω τα όπλα και ας είναι δυστυχώς απαραίτητα. Την αποψή σου λές και την σέβομαι και οφείλω να σου απαντήσω ευγενικά χωρίς αφορισμούς και χαζές διαπιστώσεις.Σε λίγο θα φοβόμαστε να πούμε ότι μας αρέσουν τα φασόλια γιατι θα μας την πέσει κάποιος που του αρέσουν οι φακές.

gsmaniac 29-08-2010 11:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από diomiles ( 202583)
Εγώ θέλω να ακούω όλες τις απόψεις και ας μην μου αρέσουν. Φυσικά και δεν πειράζει που δεν είσαι πολεμοχαρής όυτε και εγώ γουστάρω τα όπλα και ας είναι δυστυχώς απαραίτητα. Την αποψή σου λές και την σέβομαι και οφείλω να σου απαντήσω ευγενικά χωρίς αφορισμούς και χαζές διαπιστώσεις.Σε λίγο θα φοβόμαστε να πούμε ότι μας αρέσουν τα φασόλια γιατι θα μας την πέσει κάποιος που του αρέσουν οι φακές.

+1200.......αλλα δυστυχως μεσα απο αυτες τις συζητησεις,το μονο που καταφερνουμε ειναι να χαλαμε τις σχεσεις μας:cool:
ισως φταιει το πληκτρολογειο....:hmmm:
πολλοι απο εμας δεν συμμετεχουν σε τετοια θεματα,γιατι δεν επιθυμουν εντασεις και διαπληκτισμους...:cool:αλλα σιγουρα ειναι θεματα που ενδιαφερουν και προβληματιζουν;)
p.s......ου αρεσουν οι φακες:D

janpap 29-08-2010 11:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 202519)
Μιας και πηγες στην Κυπρο και καταλαβες τι παιχτηκε εκει κατω τότε,δεν μας λες και εμας να μαθουμε?:Απορία:
Ο Μητσοτακης μπορει να ''φυγει'' σε 40 χρονια και εμεις να μην ζουμε,να μην εχουμε μαθει?:rolleyes:

Και να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, τι περιμένεις να ακούσεις;;;;Θα σου πούνε μια π@π@ριά οτι ήταν οι Έλληνες αξιωματικοί που την πούλησαν, θα βγουν κάποια σκυλάκια και θα φωνάξουν και εκεί θα τελειώσει το θέμα.
Νομίζεις οτι θα είναι πουθενά γραμμένο οτι οι "μεγάλες" δυνάμεις ήταν αυτοί που έδωσαν την Κύπρο στους τούρκους;;;;Πιστεύεις πως ο Ιωαννίδης από μόνος του πήρε την απόφαση;;;;;χα χα χα ας γελάσουμε.Και μετά ορισμένοι λένε:Έλα μωρέ, μην βλέπεις παντού φαντάσματα.:o

yannis 29-08-2010 11:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 202517)
Λες να ειμαι ατομο με χαμηλο δεικτη νοημοσυνης?
Καλο θα ηταν πριν κανεις γνωματευση,να ξερεις τι εχει προηγηθει....;)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 202519)

Όπα, γείτονα, ηρέμησε!!!!!!!!
1. Μπορεί και να αντιλαμβάνομαι τι έχει προηγηθεί, ακόμα κι αν δεν είχα τον χρόνο να "περιηγηθώ" στο φόρουμ.
2. Αν έχεις την άποψη, πως όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου, είναι βλάκες, τότε ναι, πιστεύω πως έχεις χαμηλή νοημοσύνη!!!! Μεταξύ μας, όλοι αυτή την εντύπωση έχουμε, για τους άλλους, όμως "αγοράζουμε" δεν "πουλάμε" εκεί που δεν είμαστε και πολύ σίγουροι.
3. Το συγκεκριμένο θέμα το διάβασα και είμαι σίγουρος πως δεν το κατάλαβες, στην βιασύνη σου να υπερκεράσεις σε "πατριωτισμό". Γιατί τόσο άγχος?!?!?!
4. Για το θέμα της Κύπρου, σιγά μην κάθομαι να γράφω σεντόνια, άλλη δουλειά δεν είχα!!?!?!? Έτσι για να σε βάλω λίγο στο κλίμα και μιας και είσαι Σαμιώτης (πολλούς φίλους και πολλές καλές αναμνήσεις από το νησί σου) για ρώτα, το κλιμάκιο της ΚΥΠ στην Σάμο, πόσο καιρό πριν ειδοποιούσε για την συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στην Μερσίνα. Είχε σπάσει τους κώδικες, ανέφερε στο επιτελείο τι παιζόταν και εκείνοι επέμεναν, πως ήταν γυμνάσια. Φυσικά δεν ήταν βλάκες όπως "ισχυρίζονται" αλλά ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Άσε που αν ήταν βλάκες... θα έπρεπε όλοι να πέσουμε στον Καιάδα, σαν έθνος ανικάνων!!!! Ρώτα για το ποιός άρχισε τις συνομιλίες με το Τουρκικό ΥΠΕΞ (κυβέρνηση αποστατών, χούντα), μάθε τι "παίχτηκε" με τους πεζοναύτες που γύρισαν, ψάξε πιο βαθιά για Γρίβα και ΕΟΚΑ Β... και και και...
5. Αρκετοί, ενοχλούνται/μαστε από την "αγνή" και "άδολη" προσπάθεια, κάποιων άλλων, όταν προσπαθούν να μας περάσουν τις απόψεις τους. ΟΧΙ γιατί διαφωνούμε, αλλά γιατί μας προσβάλει να συναγελαζόμαστε τέτοιων "ιδεών". Ο καθείς ας τις κρατήσει για την πάρτη του και τα καφεδοτσίπουρα με τους φίλους του.
6. Καλά δεν σου έχει κάνει εντύπωση, πως αν τα θέματα αυτά ήταν τόσο "απλοϊκά" όσο μας τα λένε, φίλοι κατά τ' άλλα, θα αρκούσε και ο τελευταίος καφετζής για ΥΠΕΞ ?!?!!?!?!?! Κι από καφετζήδες/καστανάδες, άλλο τίποτα σ' αυτή τη κόχη.

yannis 29-08-2010 11:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από janpap ( 202589)
Και να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, τι περιμένεις να ακούσεις;;;;Θα σου πούνε μια π@π@ριά οτι ήταν οι Έλληνες αξιωματικοί που την πούλησαν, θα βγουν κάποια σκυλάκια και θα φωνάξουν και εκεί θα τελειώσει το θέμα.
Νομίζεις οτι θα είναι πουθενά γραμμένο οτι οι "μεγάλες" δυνάμεις ήταν αυτοί που έδωσαν την Κύπρο στους τούρκους;;;;Πιστεύεις πως ο Ιωαννίδης από μόνος του πήρε την απόφαση;;;;;χα χα χα ας γελάσουμε.Και μετά ορισμένοι λένε:Έλα μωρέ, μην βλέπεις παντού φαντάσματα.:o

Αφού λοιπόν αγαπητέ συμφωνείς πως κάποιοι ΠΡΟΔΩΣΑΝ και έχει τεράστια σημασία αυτό, τότε μετά ψάξε ΓΙΑΤΙ, ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ "έψησαν" τόσους "πατριώτες" να γίνουν πράκτορες και προδότες (και από κάποια άλλη παράταξη υπήρξαν) και από που προήλθαν όλοι αυτοί οι "σωτήρες". Έτσι αναγκαστικά θα δεις ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ δημιουργήθηκε αυτό το κράτος και πως το "διατήρησαν" οι δυνάμεις που το χρειάζονταν βέβαια και όχι οι εκάστοτε εμφύλιοι!!!!!!! Αλλά βλέπεις φτάσαμε στο σημείο να "λασπολογούν" τον Ελ. Βενιζέλο και να θαυμάζουν τον κωνσταντίνο και τα "κληρονομία" του!!!!! Σιγά μην κωλώσουν στους νεότερους...

manosamos 29-08-2010 11:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 202586)
+1200.......αλλα δυστυχως μεσα απο αυτες τις συζητησεις,το μονο που καταφερνουμε ειναι να χαλαμε τις σχεσεις μας:cool:
ισως φταιει το πληκτρολογειο....:hmmm:
πολλοι απο εμας δεν συμμετεχουν σε τετοια θεματα,γιατι δεν επιθυμουν εντασεις και διαπληκτισμους...:cool:αλλα σιγουρα ειναι θεματα που ενδιαφερουν και προβληματιζουν;)
p.s......ου αρεσουν οι φακες:D

Για εμενα ειναι λαθος σε φορουμ μοτο να παιζουν τετοιες ενοτητες.
Επειδη δεν ειναι δυνατον ομως να εξυμνεις ολη μερα τις αρετες του GS,εχουν προστεθει και θεματα καθημερινοτητας,που θα επρεπε να συζητουνται οσο το δυνατον πιο δημοκρατικα.
Μεριδα συνφορουμιτων,εχει τελευταια βγαλει τα οπλα εναντι αλλων που οι αποψεις τους ειναι αντιθετες,επικαλουμενοι διαφορες σοφιστικε θεωριες.
Επι προσωπικου,δεν ειμαι εδω για να επιδειξω σε αλλους το ποσο μορφωμενος ειμαι,ουτε το ποσο ανθρωπιστης,ουτε το ποσο πολεμοχαρης.
Οτι ειμαι,ειμαι για τον εαυτο μου.
Παρ ολα αυτα εχω αποψη και την καταθετω και σε οποιον αρεσει.....
Οποιος ειναι ωριμος ανδρας καταθετει τις αντιθετες αποψεις του και απο εμενα ειναι σεβαστες,χωρις αιχμες και εξυπναδες.
Σε αντιθετη περιπτωση τα ''επιπεδα'' τους πανε περιπατο.
Δεν ειμαι εδω για να με κρινει ΚΑΝΕΝΑΣ,ας το καταλαβουν ορισμενοι.
Σκιες,αιχμες,συκοφαντιες και δηθεν απο αλλους δεν θα τα ανεχτω,τελεια και παυλα.

manosamos 29-08-2010 11:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yannis ( 202591)
Όπα, γείτονα, ηρέμησε!!!!!!!!
1. Μπορεί και να αντιλαμβάνομαι τι έχει προηγηθεί, ακόμα κι αν δεν είχα τον χρόνο να "περιηγηθώ" στο φόρουμ.
2. Αν έχεις την άποψη, πως όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου, είναι βλάκες, τότε ναι, πιστεύω πως έχεις χαμηλή νοημοσύνη!!!! Μεταξύ μας, όλοι αυτή την εντύπωση έχουμε, για τους άλλους, όμως "αγοράζουμε" δεν "πουλάμε" εκεί που δεν είμαστε και πολύ σίγουροι.
3. Το συγκεκριμένο θέμα το διάβασα και είμαι σίγουρος πως δεν το κατάλαβες, στην βιασύνη σου να υπερκεράσεις σε "πατριωτισμό". Γιατί τόσο άγχος?!?!?!
4. Για το θέμα της Κύπρου, σιγά μην κάθομαι να γράφω σεντόνια, άλλη δουλειά δεν είχα!!?!?!? Έτσι για να σε βάλω λίγο στο κλίμα και μιας και είσαι Σαμιώτης (πολλούς φίλους και πολλές καλές αναμνήσεις από το νησί σου) για ρώτα, το κλιμάκιο της ΚΥΠ στην Σάμο, πόσο καιρό πριν ειδοποιούσε για την συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στην Μερσίνα. Είχε σπάσει τους κώδικες, ανέφερε στο επιτελείο τι παιζόταν και εκείνοι επέμεναν, πως ήταν γυμνάσια. Φυσικά δεν ήταν βλάκες όπως "ισχυρίζονται" αλλά ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Άσε που αν ήταν βλάκες... θα έπρεπε όλοι να πέσουμε στον Καιάδα, σαν έθνος ανικάνων!!!! Ρώτα για το ποιός άρχισε τις συνομιλίες με το Τουρκικό ΥΠΕΞ (κυβέρνηση αποστατών, χούντα), μάθε τι "παίχτηκε" με τους πεζοναύτες που γύρισαν, ψάξε πιο βαθιά για Γρίβα και ΕΟΚΑ Β... και και και...
5. Αρκετοί, ενοχλούνται/μαστε από την "αγνή" και "άδολη" προσπάθεια, κάποιων άλλων, όταν προσπαθούν να μας περάσουν τις απόψεις τους. ΟΧΙ γιατί διαφωνούμε, αλλά γιατί μας προσβάλει να συναγελαζόμαστε τέτοιων "ιδεών". Ο καθείς ας τις κρατήσει για την πάρτη του και τα καφεδοτσίπουρα με τους φίλους του.
6. Καλά δεν σου έχει κάνει εντύπωση, πως αν τα θέματα αυτά ήταν τόσο "απλοϊκά" όσο μας τα λένε, φίλοι κατά τ' άλλα, θα αρκούσε και ο τελευταίος καφετζής για ΥΠΕΞ ?!?!!?!?!?! Κι από καφετζήδες/καστανάδες, άλλο τίποτα σ' αυτή τη κόχη.

Το ποιοι εδωσαν κομματι της Κυπρου στους Τουρκους το ξερουμε,οπως ξερουμε και το ποιοι θελανε να δωσουν την Μακεδονια στους Γιουγκους....;)

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:14.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!