GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Ασφάλεια και τεχνικές οδήγησης (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Πως κατεβαίνουμε κατηφόρα στο χώμα ? (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=13971)

yannis 19-09-2010 23:03

Απάντηση: Πως κατεβαίνουμε κατηφόρα στο χώμα ?

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 ( 214722)
To video θα σε κατατοπήσει.
YouTube - katavasi spanos

Γειά σου μεγάλε Κώστα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΚΡΙΒΩΣ επί του θέματος και... όχι μόνο (να γιατί μπόξερ κλπ)
:sm7::sm7::sm7:

REK 19-09-2010 23:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsompanis ( 214724)
αν και υπάρχουν αμέτρητα σεντόνια σε διάφορα φόρουμ που μπορείς να διαβάσεις αρκετά για τον κατήφορο,αλλά και απο οδηγούς enduro θα σου πω απλά πως βολεύει εμένα με σχεδόν καθημερινή χρήση με ένα τρανσάλπ 600 εδώ πάνω στα βουνά.

καταρχάς δεν σβήνεις ποτέ μα ποτέ το μηχανάκι.το γκάζι μπορεί να σου χρειαστεί για να αποφορτίσεις το μπροστινό τροχό.

κοιτάς ακόμη και με την στάση του κορμιού σου,να μην φορτίζεις το μπροστινό.

έχεις την μικρότερη δυνατή ταχύτητα κουμπωμένη και παίζεις με συμπλέκτη και πίσω φρένο.

αν ξέρεις τον δρόμο και γνωρίζεις που καταλήγει ή τον βλέπεις μπροστά ότι πάει σε ένα νορμάλ ίσιωμα,τότε του σκας και μια γκαζιά,γραπώνει και πίσω και κατέβηκες αέρα!!!χαλαρά και ας είναι και μεγάλη μπουμπού.ακόμη καλύτερη θα έλεγα

σε εντελώς ακραία περίπτωση με μεγάλη κλήση και πρώτη στο κιβώτιο αν δείτε τα σκούρα,αφήστε συμπλέκτη και κλείστε τον διακόπτη!
ναι... είναι αυτό το κόκκινο κουμπάκι πάνω απο την μίζα..:)

ηταν η προηγούμενη μηχανη μου είχα κάνει σχεδόν τα παντα στο χώμα...:D:D:D

gandreas 19-09-2010 23:48

Σε χωματόδρομους έχω πάει αρκετές φορές. Το abs δεν το έχω βγάλει ποτέ. Ποιος ο λόγος να το απενεργοποιούμε? Μήπως είναι μόνο για ακραίες καταστάσεις που θέλουμε να μπλοκάρουμε τον πίσω τροχό?

kostas_366 19-09-2010 23:50

:sm7::sm7:

gsrob 20-09-2010 00:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsompanis ( 214724)
αν και υπάρχουν αμέτρητα σεντόνια σε διάφορα φόρουμ που μπορείς να διαβάσεις αρκετά για τον κατήφορο,αλλά και απο οδηγούς enduro θα σου πω απλά πως βολεύει εμένα με σχεδόν καθημερινή χρήση με ένα τρανσάλπ 600 εδώ πάνω στα βουνά.

καταρχάς δεν σβήνεις ποτέ μα ποτέ το μηχανάκι.το γκάζι μπορεί να σου χρειαστεί για να αποφορτίσεις το μπροστινό τροχό.

κοιτάς ακόμη και με την στάση του κορμιού σου,να μην φορτίζεις το μπροστινό.

έχεις την μικρότερη δυνατή ταχύτητα κουμπωμένη και παίζεις με συμπλέκτη και πίσω φρένο.

αν ξέρεις τον δρόμο και γνωρίζεις που καταλήγει ή τον βλέπεις μπροστά ότι πάει σε ένα νορμάλ ίσιωμα,τότε του σκας και μια γκαζιά,γραπώνει και πίσω και κατέβηκες αέρα!!!χαλαρά και ας είναι και μεγάλη μπουμπού.ακόμη καλύτερη θα έλεγα

σε εντελώς ακραία περίπτωση με μεγάλη κλήση και πρώτη στο κιβώτιο αν δείτε τα σκούρα,αφήστε συμπλέκτη και κλείστε τον διακόπτη!
ναι... είναι αυτό το κόκκινο κουμπάκι πάνω απο την μίζα..:)

Φίλε tsompanis, πολύ καλά τα λες για το δικό σου μηχανάκι.
Μόνο που τα gs1200 είναι διαφορετικά.Έχουν ABS & INTEGRAL. Ποτέ δεν βγάζουμε το ABS και ποτέ δεν σβήνουμε γιατί χάνουμε αυτά που απλόχερα μας έχει "χαρίσει" η μαμά BMW. Βγάζουμε το ABS μόνο όταν θέλουμε να κάνουμε κωλιές - αν ξέρουμε, αλλιώς πάντα το ABS.
To όρθιο, πιστεύω στην κατηφόρα δεν πολυβοηθάει.Εγώ κάθομαι λίγο πίσω και τσιμπάω σιγά σιγά το φρένο.Βέβαια κάθε κατηφόρα, έχει τους δικούς της νόμους ;)

explode 20-09-2010 06:30

κοιταξτε τι γινετε μετα την τουμπα που εφαγε ο αλλος και ξεχασε να βγαλει το abs
πάντως κολοφαρδος που την γλύτωσε έστω και χωρις top case
για μενα πάντως παντα απενεργοποιουμε το abs εκτος δρομου εκτος
αν ειμαστε σε καμια πανεύκολη φλαταδουρα και οδηγουμε εντελώς
τουριστικά αν και εκει το συζηταμε

trip 20-09-2010 08:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από explode ( 214908)
κοιταξτε τι γινετε μετα την τουμπα που εφαγε ο αλλος και ξεχασε να βγαλει το abs

Εγώ ξέρω οτι δεν το βγάζουμε το abs:cool:

bill13 20-09-2010 09:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 ( 214722)
To video θα σε κατατοπήσει.
YouTube - katavasi spanos

:sm3::sm3::sm3:

Kimwnas 20-09-2010 11:22

Θυμάμαι πάντως ένα βιντεάκι που είχα δεί - νομίζω απο Ελλάδα σε κάποιο μεγάλο συγκριτικό Enduro στα Μετέωρα- που ξεκινάει κάποιος απο τους συντάκτες να κατέβει μια μεγάλη (300-400μ) κατηφοριά (με βράχο αριστερά, γκρεμό δεξιά) και με το που ξεκινάει του πέταξε νεκρά (!) και την κατέβηκε "freestyle"!!... Πρέπει να είδε τον Χριστό φαντάρο κανονικότατα!!

Δεν γνωρίζω απο χώμα, αλλά θα παρατηρήσω σε κάτι που διάβασα πιό πάνω, αν είναι κάποιος σε κατηφόρα να σβήσει τον κινητήρα σε πρώτης γενιάς 1200, καλό θα ήταν να μην το κάνει απο το κλειδί γιατί αλλιώς "χαιρετάει" τα φρένα του ελέω σέρβο...και μάλλον θα καταλήξει να κάνει παρέα στα πουρνάρια :D

ntinopoulos 20-09-2010 11:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 214720)
:Απορία::Απορία::Απορία:

Θα τον φάτε λάχανο τον άνθρωπο!!!

ελα ντε!:hmmm:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:30.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!