![]() |
Απάντηση: Προβλημα με συμπλεκτη
εχω ακουσει για ενα ενισχυμενο δισκο lucas.ισχυει?
|
για αλλαγη δισκου που προτεινετε?
μην πειτε για το γνωστο γερακι...:mad: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
μην πιστευετε για υπολογισμο και εγγυηση χλμ...:cool: η φθορα του δισκου ειναι ευθυνη του αριστερου χεριου σας,παντα σε σχεση με το δεξι...:o εγω μετα απο 85000 χλμ,δεν εχω καταλαβει να πατιναρει οσο και να το ζοριζω...;) δικη μου γνωμη,βαλτε εργοστασιακο δισκο....;) |
να ξερετε ο κεραμικος ειναι και ποιο ξερος στην εκινηση (δηλαδη κλωτσαει η μηχανη ειναι ποιο αγωνηστικος..... Ειναι αγωνιαρικες οι μηχανες μας?????Οχι) :) |
δηλαδη μαμα για σιγουρια
αλλα που? κ ποσο λετε να παει?ισχυει το 500e που ακουγετε? |
Απόσπασμα:
Οι δισκοι που πουλαει σαν ανταλαλκτικο η ''μαμα'' δεν εχουν τιποτε high tech κατασκευαστικο επανω τους.....απολυτως τιποτα!!!! Στα 100,000κμ αλλαξα δισκο - πλατό στο Hyundai accent του '95 κι ενω περιμενα να δω το ονομα Χιουνται επανω στον δισκο ειδα το .....sachs!!!!! Ο δισκος δεν ειχε αλαλχτει ποτε και φυσικα ηταν ο ''μαμα''!! Εβαλα παλι sachs γιατι ηταν αξιοπιστος και κανα 250αρι φτηνοτερος απο να αγοραζα το ιδιο προιον απο την hyundai ελλαδος!! Συμβουλη μου ειναι να, αλλαξεις τον δισκο με εναν απο τους παραπανω μαζι με το ρουλεμαν ολισθησης!! Ακομα να αλλαξεις και την τσιμουχα στεγανοποιησης (σαζμαν-δισκου) και θα εισαι κομπλε!! Εννοειται οτι ολα θα τα παρεις απο εκτος ''μαμα'', θα γλυτωσεις ουκ ολιγα χρηματα και θα κανεις την ιδια αν οχι και καλυτερη δουλεια!!! Προτιμησε τα made in japan (ρουλεμαν, τσιμουχα) διοτι ειναι τα μονα ακομα made in japan και οχι made in tibuktu!! Σημειωση 1: στους ξηρους συμπλεκτες το 90% της φθορας τους ειναι μεσα στην πολη και οχι στο ταξιδι φυσικα στο οποιο επιδιδεται με μανια ο Κωστας (Gs Maniac) και γιαυτο δεν εχει φθορα μετα απο 84000κμ!! Οι υπόλοιποι που κυκλοφορουν και στο χαος της πολης με συχνα σταματα-ξεκινα το οριο του ξηρου δισκου ειναι μεταξυ 50000-70000κμ!!! Σημειωση 2: η φθορα του συμπλεκτη στα GS δεν ειναι ελαττωμα της μοτο αλλα φυσιολογικη φθορα οπως συμβαινει σε ολα τα οχηματα με ξηρο συμπλεκτη. Αν κανεις τον γυρο της γης χωρις να σταματησεις θα γραψεις εκατομμυρια κμ χωρις να χρειαστεις αλλαγη δισκου ποτε! Αν ομως κανεις το Μπραχαμι-Ν.Σμυρνη-Συνταγμα-Ν.Σμυρνη-Μπραχαμι μια φορα την ημερα τοτε πανω απο 60,000 δεν θα βγάλεις! Αν παλι το κανεις δυο φορες το 60000 μειωνεται δραστικα!! Σημειωση 3: οι συμπλεκτες μεσα στο λαδι, π.χ. ολα τα γιαπωνεζικα και ολα τα ευρωπαικα πλην ελαχιστων εξαιρεσεων τα τελευταια, αποτελουνται απο 10+ δισκους φτιαγμενους απο το ιδιο υλικο με τον ξερο της GS (fiber) εφαπτονται δε σε αλλους τοσους μεταλικους (το πλατό στην GS) ομως δεν χρειζουν αλαλγης πριν τα 100,000+ κμ για δυο και μοναδικούς λογους.... πρωτον ειναι βουτηγμενοι στο λαδι πραγμα που μειωνει την φθορα τους κατα 80% εν σχεση με τους ξηρους και δευτερον η συνολικη τριβομενη επιφανεια (10+ δισκοι)ειναι πολλαπλασια του ενος ξηρου με αποτέλεσμα να εχουν να κινησουν τα ιδια κιλα με μικροτερη προσπαθεια!!! Το πρωτο βαραντερο μου (ΜΚ1) το εδωσα με 150,000κμ με χρηση 70% μεσα στην πολη με τους δισκους της ''μαμας''!!!!!!! Δεν ειχαν αλλαχτει ποτέ!!! |
οχι στο ταξιδι φυσικα στο οποιο επιδιδεται με μανια ο Κωστας λαθοςςςς......85000 χλμ,σε 3 χρονια,δεν γινονται σε ταξιδια απλα την καβαλαω καθημερινα και γυριζω ολη την αττικη(λογω επαγγελματος):rolleyes: η διαρκεια ζωης του δισκου ειναι θεμα οδηγου....;);) |
Κεραμικός Τούρατεκ. Απίστευτη αίσθηση γραπώματος πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην λειτουργία εντός πόλης αλλά και σε χωμάτινες διαδρομές που χρειάζεσαι το παιγνίδι με τον συμπλέκτη. Δυστυχώς όπως όλα τα καλά είναι ακριβότερος. Επίσης σωστή η παρατήρηση προλαλήσαντα να αλλαχθεί και το ρουλεμαν και η τσιμούχα.
|
μηπως ξερει κανεις πως να τα γραψω στα αγγλικα το ρουλεμαν ολισθησης κ την τσιμουχα στεγανοποιησης για να τα ψαξω στο ιντερνετ?
|
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:22. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!