![]() |
Απάντηση: Ο Καντονά καλεί τους Ευρωπαίους σε επανάσταση κατά των τραπεζών!
Παιδιά ας το κάνουμε. Ας αναλάβομουμε τις οικονομίες μας εκείνη τη μέρα, έστω για λίγες μέρες ή & μια μέρα μπας & ταρακουνήσουμε τους νόμιμους τοκογλύφους. Γιατί επιτόκια σε πιστωτική καρτά 16-18 % αν δεν είναι τοκογλυφία τότε τι είναι;
Ας συνειδητοποιήσουμε τη δυναμή μας επιτέλους. |
Να ρωτήσω τώρα εγώ ο αθώος και απονήρευτος επαρχιώτης "τι θα καταφέρουμε αν πάμε να σηκώσουμε τα λεφτά μας?". Όπως είπαν και πιο πάνω είναι γνωστό ότι οι τράπεζες δεν έχουν να μας δώσουν σε όλους όλες τις καταθέσεις μας, οπότε αν υποτεθεί ότι καταρρέει το Ελληνικό ας πούμε τραπεζικό σύστημα και οι τράπεζες δηλώσουν αδυναμία να πληρώσουν τους καταθέτες, δλδ πτωχεύσουν, το σίγουρο είναι ότι πάμπολλοι συμπολίτες μας θα χάσουν τα λεφτά τους. Δεν είμαι τραπεζικός αλλά έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα, αν κάνω λάθος κάποιος γνώστης ας με διορθώσει.
:confused::confused: |
Απόσπασμα:
Δεν είναι έτσι. πρώτα απ' όλα ό χοντροΚωστάκης έχει εγγυηθει για €100,000.:sm7: Καραγκιόζης ολκής. Στην συνέχεια, δεν θα έχουν να τα δώσουν, με ότι νομικό μελλοντικό πάτημα μπορεί να σημαίνει αυτό. Στην συνέχεια θα χεστούν επάνω τους, διότι θα καταλάβουν ότι οι πολίτες (και όχι ο λαός πλέον) τους έχουν πάρει χαμπάρι, με ενδεχόμενη βελτίωση στην μελλοντική τους πολιτική. Για κέρδος ΔΙΚΟ μας. Θα έχει πλάκα όμως να δούμε τί θα γίνει εκείνη την ημέρα. :cool: |
Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του εύρο που λέει ότι δεν θα καταρρεύσουν όλες οι τράπεζες αλλά αυτές που δεν έχουν επάρκεια κεφαλαίων ,άρα θα ανέβει το διατραπεζικό , η Ε.Κ.Τ. θα κόψει και θα δανείσει μόνο τις μεγάλες (που έχουν εγγυήσεις) και σύντομα θα εξαγορασθούν όλες οι μικρές .!
|
Εμάς kardia mou, όλα αυτά τα σενάρια δεν μας απασχολούν. Όλα αυτά είναι πολύ μακρινά. And in the long run, we are all dead.
Μήνυμα θέλουμε να περάσουμε... |
Απόσπασμα:
Καμία τράπεζα στον κόσμο δεν έχει περισσότερο από το 30-35% του κεφαλαίου της, σε κανονικό, ρευστό χρήμα, το υπόλοιπο είναι σε "χαρτιά", ομόλογα κλπ. Οπότε βάση αυτής της παραδοχής όλες θα καταρρεύσουν. |
Απόσπασμα:
Αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα, ακόμα κι εγώ που δεν είμαι "οικονομικός" το είδα τραγικό λάθος. Αλλά θα πρέπει να γράψω μπόλικα για να εξηγήσω τι σκέφτηκα και χρόνος ...δεν. |
Απόσπασμα:
Θυμήσου ότι πρόσφατα κάποιος τραπεζίτης γνωστοποίησε την πρόθεση εξαγοράς 2 μικρών (η μια και προβληματική) τραπεζών ,άραγε δεν υπολόγισε καλά και απέσυρε την προσφορά `η τα μεγάλα αφεντικά του σφύριξαν να περιμένει ??? Ααααα να μην ξεχάσω βέβαια και το σύρμα που θα πέσει στα κλεφτρόνια …. Πάω στοίχημα ότι κάποια κυκλώματα θα είναι on line με τα προσωπικά στοιχεία των καλύτερων πελατών… (20 χρόνια φούρναρης … κάτι ξέρω …) |
Απόσπασμα:
Προφανώς μιλάς για τον λεβεντάκο που ήθελε με δανεικά ν' αγοράσει το ΤΤ και την Αγροτική. Κι εμένα ο μυαλός μου πάει στο ότι κάτι του σφύριξαν και υπαναχώρησε γιατί οι εδώ επικεφαλείς ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Από την άλλη, πόσο δίκιο έχεις με το "κλεφτρόνια online". Τες πα δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. Αλλαγή στο σύστημα της νόμιμης τοκογλυφίας θα δούμε μόνον όταν όλοι ξεσηκωθούν και οι τραπεζίτες (ας μου επιτραπεί η έκφραση) χεστούν επάνω τους. |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:55. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!