GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Την Αττική Οδό "φωτογραφίζουν" οι κινήσεις πολιτών για το άνοιγμα των διοδίων (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=17212)

Arkas 30-01-2011 10:26

Απάντηση: Την Αττική Οδό "φωτογραφίζουν" οι κινήσεις πολιτών για το άνοιγμα των διοδί

Αυτό πάντως που μου φαίνεται ύποπτο,
είναι η "αλλεργία" ορισμένων από τις "κινήσεις πολιτών",
στην ύπαρξη κέρδους από την κατασκευάστρια εταιρία της Α.Ο.

Δηλαδή, εάν είχε χασούρα, θα έβγαζαν από την τσέπη τους να την συνδράμουν;

Τώρα που έχει κέρδη, είναι παράνομο και κατάπτυστο;

gepol 30-01-2011 11:16

Απάντηση: Την Αττική Οδό "φωτογραφίζουν" οι κινήσεις πολιτών για το άνοιγμα των διοδί

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα κερδών, αλλά παρανομίας, παράβασης συμβάσεων κλπ, το οποίον έχει αντίκτυπο - σε ποιόν άλλον? Σε μας....

ortho 30-01-2011 11:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από teo71 ( 304263)
Δεν είναι ελληνική πατέντα...

Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία έχουν διόδια. Οι 2 πρώτες, ακριβότερα ανά χλμ από την Ελλάδα.

Αυστρία και Ελβετία πληρώνεις βινιέτα για χρήση των αυτοκινητοδρόμων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στην Αυστρία όμως έχει και πολύ τσουχτερά διόδια, (4 ευρώ αν δεν κάνω λάθος), λίγο πριν βγείς από τη χώρα...

Η Γερμανία την τελευταία πενταετία έχει εγκαταστήσει, υπερεξελιγμένα ηλεκτρονικά διόδια για τα φορτηγά: Πλήρωνεις σε βενζινάδικο πριν μπεις στην εθνική και κάμερες φωτογραφίζουν τις πινακίδες σου, σε όλη την διάρκεια της κίνησης σου. Αν δεν έχεις πληρώσει ειδοποιείται η αστυνομία...

Στις υπόλοιπες χώρες δεν ξέρω τι γίνεται...

Δεν έχω ταξιδέψει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, για τη Γερμανία μόνο ξέρω ότι γινόταν πολλά χρόνια συζήτηση για το αν πρέπει να μπουν διόδια για τα φορτηγά, λόγω της διέλευσης πολλών ξένων.

Πολύ τσουχτερά είναι τα 4 ευρώ στην Αυστρία όταν εδώ για λίγα χλμ πληρώνεις κάθε φορά 2,90;

Κι αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν τα έσοδα από τα διόδια πάνε στο κράτος ή σε ιδιώτες.

Και να το θέσω κι αλλιώς;

Οτι γίνεται σε άλλες χώρες είναι απαραίτητα καλό και για τη δική μας;
Να ξαναρχίσουμε τα περί υψηλών φόρων και χαμηλών ως ανύπαρκτων παροχών από το κράτος;
Γιατί δεν αντιγράφουμε τα καλά τους, παρά μόνο όσα βάζουν το χέρι του κράτους ληστρικά στην τσέπη μας;

aeriko 30-01-2011 11:40

ξέρεις κανείς τι προβλέπει η Σύμβαση για να ενημερωθούμε κι εμείς; παρακαλώ με πηγές και όχι μου είπε κάποιος κλπ κλπ;

ckk 30-01-2011 11:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 304345)

Όχι ρε Δημήτρη. Έχει να κάνει μόνο με την σύμβαση. Προηγουμένως κάποιος είπε για 13%... το θέμα είναι τι λέει η σύμβαση. Κατάπτυστο ένα τέτοιο έργο… προς Θεού. Ανέβασμα βιοτικού επιπέδου είναι.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gepol ( 304400)
παράβασης συμβάσεων κλπ, το οποίον έχει αντίκτυπο - σε ποιόν άλλον? Σε μας....

Αν έχει κάποιος την σύμβαση…

aeriko 30-01-2011 11:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 304345)

Δημήτρη πολύ σωστός. Αυτοί επενδύσαν και αναμένονται κέρδη. Το θέμα νομίζω ότι είναι αλλού. Σε πόσα χρόνια προβλεπόταν να κάνει απόσβεση και τι κέρδη θα απεκόμιζε στην 35ετια της εκμετάλλευσης, μήπως η απόσβεση γίνει πολύ νωρίτερα;

Arkas 30-01-2011 11:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 304419)
Οτι γίνεται σε άλλες χώρες είναι απαραίτητα καλό και για τη δική μας;
Να ξαναρχίσουμε τα περί υψηλών φόρων και χαμηλών ως ανύπαρκτων παροχών από το κράτος;
Γιατί δεν αντιγράφουμε τα καλά τους, παρά μόνο όσα βάζουν το χέρι του κράτους ληστρικά στην τσέπη μας;

:sm8:

Arkas 30-01-2011 11:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 304428)
Δημήτρη πολύ σωστός. Αυτοί επενδύσαν και αναμένονται κέρδη. Το θέμα νομίζω ότι είναι αλλού. Σε πόσα χρόνια προβλεπόταν να κάνει απόσβεση και τι κέρδη θα απεκόμιζε στην 35ετια της εκμετάλλευσης, μήπως η απόσβεση γίνει πολύ νωρίτερα;

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 304424)
ξέρεις κανείς τι προβλέπει η Σύμβαση για να ενημερωθούμε κι εμείς; παρακαλώ με πηγές και όχι μου είπε κάποιος κλπ κλπ;

Έτσι ακριβώς!

pkiriakos 30-01-2011 13:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 304024)
Οταν το ελεγα οτι ο σκοπος αυτων των αθλιων κινημάτων δεν ειναι να ελαττωθη το αντιτιμο των διοδιων αλλα να μην πληρωνονται διοδια πουθενα με κραξατε!!!!!
Οταν μου λεγατε ''γιατι να πληρωνω διοδια για κατι που δεν εχει φτιαχτει'' σας ελεγα οτι ''διοτι το πληρωνατε τοσα χρονια αφιαχτο γιατι οχι και τωρα αφου θα φτιαχτρι κατι καινουριο!!!!!!
Τωρα τα Συνδικαλισταρια βαλανε στο ματι την Αττικη οδο, ΤΗΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ!!!!!!! Σε λιγο θα βαλουν στο ματι την Εγναντια, ΤΗΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΕΓΝΑΝΤΙΑ!!!!!

Ειδατε οτι ο Ελληνας ειναι ρεμαλι? Ειδατε ο Ελληνας κοιταζει την τσεπη του και τον εαυτουλη του? Ειδατε οτι τον Ελληνα δεν τον νοιαζει αν το κρατος χρεωκοπησει αρκει αυτος να ειναι καλα, διοτι αν δεν φτιαξει ο ιδιωτης τους δρομους θα τους φτιαξει το κρατος (υποχρεουται να φτιαξει καποιος δρομος συμφωνα με την ΕΕ) τους οποιους παλι εμεις θα πληρωσουμε και ποτε , σε αυτην την περιπτωση, δεν θα τους εχουμε!!!!

Ο Ελληνας ειναι ρεμαλι παει και τελιωσε!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!!!!!

Ετσι οπως το θέτεις δεν εχεις αδικο αλλα να ρίξουν λίγο τις τιμές.Δεν είναι δυνατό εν μέσω κρίσης να αυξάνουν το αντίτιμο.Δηλαδή στο τέλος ρε Γιώργο δεν θα είναι διόδια αλλά σύνορα ξενων κρατών με απαίτηση πληρωμής βίζας.Αυτή είναι η γνώμη μου.Ελεος πια.Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι??Ξεχείλισε το ποτήρι.Ο κοσμάκης δεν εχει αλλες ανοχές.Απο παντού βαλλεται. Μέχρι πότε??

coco65 30-01-2011 13:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pkiriakos ( 304523)
Ετσι οπως το θέτεις δεν εχεις αδικο αλλα να ρίξουν λίγο τις τιμές.Δεν είναι δυνατό εν μέσω κρίσης να αυξάνουν το αντίτιμο.Δηλαδή στο τέλος ρε Γιώργο δεν θα είναι διόδια αλλά σύνορα ξενων κρατών με απαίτηση πληρωμής βίζας.Αυτή είναι η γνώμη μου.Ελεος πια.Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι??Ξεχείλισε το ποτήρι.Ο κοσμάκης δεν εχει αλλες ανοχές.Απο παντού βαλλεται. Μέχρι πότε??

:sm8:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:06.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!