GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Ασφάλεια και τεχνικές οδήγησης (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Πως πρέπει να οδηγάς στον πολύ αέρα (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=32612)

Kosttis 25-06-2012 12:37

Απάντηση: Πως πρέπει να οδηγάς στον πολύ αέρα

Να συμπληρώσω σε όλα τα παραπάνω πώς σε πολύ αέρα δεν είναι απαραίτητες οι υψηλές ταχύτητες αλλά οι υψηλές στροφές στο κινητήρα!
Οπότε σε ακραίες συνθήκες κατεβάζω 2-3 ταχύτητες στο κιβώτιο και με πολλές στροφές....η μηχανή κάθεται στο δρόμο!

Translatoras 25-06-2012 15:37

Αδέλφια μου, αλήτες (ανεμοδαρμένα) πουλιά.

Αυτό που κρατάει τη μηχανή όρθια και στην πορεία της είναι το γυροσκοπικό φαινόμενο.

.

Η περιστροφή των τροχών εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα από αυτή του στροφάλου (νομίζω).

Επομένως, αυξήστε την ταχύτητά σας

Capitain 01-07-2012 15:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Translatoras ( 712206)
Αδέλφια μου, αλήτες (ανεμοδαρμένα) πουλιά.

Αυτό που κρατάει τη μηχανή όρθια και στην πορεία της είναι το γυροσκοπικό φαινόμενο.

MIT Physics Demo -- Bicycle Wheel Gyroscope - YouTube.

Η περιστροφή των τροχών εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα από αυτή του στροφάλου (νομίζω).

Επομένως, αυξήστε την ταχύτητά σας

Πολύ διαφωτιστικό το βίντεο, όπως προείπα, αυξάνοντας ταχύτητα φορτίζουμε τους τροχούς(άρα και ότι είναι πακτωμένο πάνω τους, ήτοι ολόκληρη τη μηχανή) με ενέργεια για να κρατήσουν την αδράνειά τους..
Στο βιντεάκι, ο τροχός όσο έχανε ενέργεια (λόγω τριβής αυτός, αλλά εμείς φροντίζουμε για τη διατήρησή της με τη βενζίνη :u55:) βυθιζόταν και έπεφτε..

ΑΡΑ, ΓΚΑΖΙ ! :ha15:

ckk 01-07-2012 15:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Capitain ( 711767)
Αυτό που έχω δημιουργήσει στο μυαλό μου είναι ότι όταν έχει αέρα, υπάρχει μια ενέργεια που τείνει να μας αλλάξει την κινητική μας κατάσταση, όσο πιο δυνατός ο αέρας, τόση πιο πολλή η ενέργειά του, και τόσο πιο εύκολο να αλλάξει τη δική μας κατάσταση.. Οταν όμως εμείς ανοίγουμε το γκάζι τι κάνουμε? Φορτίζουμε τη μάζα μας (εμάς και τη μηχανή μας) με περισσότερη ενέργεια, λόγω βάρους και κίνησης, άρα με περισσότερη αδράνεια, άρα για να αλλάξει ο αέρας την κατάστασή μας χρειάζεται η περισσότερη ενέργεια, η θα μας κουνάει λιγότερο.. (Αυτά από το δικό μου σκεπτικό, αν λέω παπαριές, ας με διορθώσει κάποιος με πιο εμπεριστατωμένη σκέψη.. )

Μιά χαρά τα λες... μεγαλύτερη αδράνεια = μεγαλύτερη σταθερότητα.

Αν πέσεις σε σπηλιάδα, την πάτησες έτσι κι αλλιώς.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ALEX1150 ( 711908)
Αξίζει να αναφερθεί επίσης τα πόδια ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ στο τεπόζιτο, τα χέρια χαλαρά για τις αντιδράσεις στο τιμόνι και οι στροφές τις μηχανής εκεί που μιλάει η ροπή της (ειδικά με τετάρτη, πέμπτη ή έκτη ανάλογα με τα χλμ που χρειαζόμαστε να πιάσουμε)...

Λίγο ανάποδα με τα προαναφερθέντα... :hmmm: :hmmm:

dionysisgs 02-07-2012 09:41

Καλημέρα σε όλους...χθες μεσημεροαπόγευμα, βγαίνοντας από την Εθνική (ρεύμα καθόδου) στην έξοδο της Μεταμόρφωσης και έχοντας πάρει την απαραίτητη κλίση μέσα στην στροφή, με χτύπησε ισχυρή ριπή αέρα με αποτέλεσμα ο μπροστινός τροχός να χάσει την πρόσφυση του για λίγο, μετατοπίστηκε αρκετά (30-40 cm) με φορά αντίθετη της στροφής. Συμβαίνει για πρώτη φορά ενώ το φαινόμενο του αέρα την δεδομένη στιγμή ήταν έντονο. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα κακό η μηχανή επανείλθε σχεδόν μονή της. ΠΡΟΣΟΧΗ οχι μόνο στους κάθετους αλλά πολύ περισσότερο δε στους ΠΛΑΙΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ και ειδικά κατά την διαδικασία κλίσης προς στροφή.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:57.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!