GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΛΗΣΜΟΝΕΣ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=4225)

gsmaniac 21-07-2009 20:05

Απάντηση: ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΛΗΣΜΟΝΕΣ

ΠΙΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ:yz:yz:yz

ckalfas 21-07-2009 23:04

Δύο από τα άπειρα μειονεκτήματα του Έλληνα είναι ότι ξεχνά γρήγορα & ότι δεν έχει παιδεία...!!!
Όταν όλοι οι λαοί περνάνε στα παιδιά τους την συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος στα παιδιά τους, εδώ για να μάθεις κάτι πρέπει από μόνος σου να ψάξεις, να διαβάσεις, να εξελιχθείς!
Γι' αυτό μην συνεχίζετε να κάνετε το ίδιο στα παιδιά σας!
Μάθετέ τα τι σημαίνει Μικρασιατική καταστροφή, διωγμός των Ελλήνων της Πόλης, Αττίλας στην Κύπρο, Ίμια, Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού...

NLS 22-07-2009 00:43

...και ετοιμαστείτε μετά να τα υπερσπιστείτε όταν θα τα φοβάζουν "φασίστες εθνικιστές", όταν οι συμμαθητές θα τους τη λένε (τα 3/4 ξένοι) και οι φιλελεύθεροι δάσκαλοι θα τα περιθωριοποιούν (θυμηθείτε και το θέμα του βιβλίου της Ιστορίας)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 22-07-2009 07:27

Ο τίτλος, ίσως έπρεπε λίγο να διαφοροποιηθεί ....

Έλληνες καναλάρχες/"εφημεριδάρχες" οι λήσμονες ....;)

.....ή μήπως κάνω λάθος ;;;; :confused:

.

GeorgeP 22-07-2009 10:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ( 50588)
Με μεγάλη πίκρα διαπίστωσα (για μία ακόμη φορά) πόσο γρήγορα λησμονούμε.Χθες ήταν η 35η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην
ιδίαιτερη μου πατρίδα τη Κύπρο.
Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα(και όχι μόνο) "ΤΑ ΝΕΑ",δεν είχαν
καμμία αναφορά,παρά μόνο ένα μικρό μονόστηλο στις εσωτερικές
σελίδες.
Δεν πουλάει όπως φαίνεται το θέμα για χαμένες πατρίδες που για
μένα η Κύπρος είναι η δεύτερη.Η πατέρας μου στα πέντε ξεριζώθηκε
το 1922 από την Αττάλια της Μ.Ασίας και βρέθηκε πρόσφυγας στη
Κύπρο.
Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε.Να διδάσκεται η Ιστορία στα παιδιά
μας με τα πραγματικά γεγονότα και χωρίς καμμία "εκπτωση".

Mα τι λες τωρα!!!! Εισαι σοβαρός Ελλην που τα λες αυτά????:)
Εδω σε όλες τις χωρες του κοσμου δινεται μια κάποια συνταξη σε αυτους που επεστρεψαν απο τον πόλεμο που τους εστειλε η πατριδα τους και στις οικογενειες των σκοτωμένων στην μαχη ΚΙ ΕΜΕΙς ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!ΤΟ ΑΚΟΥς ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!! Το θεμα αντιμετωπιζεται σαν ταμπού 35 χρόνια τωρα!!

Υ.Γ. Η φατσουλα παραπανω ειναι για να μην με παρεξηγησεις, ειναι ειρωνικό βεβαια το υφος αλλα οχι προς εσένα!!!

aeriko 22-07-2009 11:26

1980 καλοκαίρι είμαι φοιτητής τριτοετής στην Ρουμανία. Στο δωμάτιο της Εστίας έχω συγκάτοικο ένα παλλικάρι, καλή του ώρα από την Πάφο (Χρηστάκης .....), πολύ καλό παιδί. Μόλις έχουμε γυρίσει από καλοκαιρινές διακοπές και έχουμε ανέβει φορτωμένοι με κούτες τσιγάρα (μπορεί κάποιοι να γνωρίζουν τι τραβάγαμε). Ο φίλος λόγω του ότι έμενε με ''Ελλαδίτες'' είχε συνηθίσει και του άρεσαν τα ελληνικά τσιγάρα. Συγκεκριμένα κάπνιζε Ασσο σκέτο.
Μου διηγήθηκε λοιπόν το παρακάτω περιστατικό:
Οταν κατέβηκε στην Κύπρο και πήγε να μπεί στο καφενείο του ίδιου του πατέρα του καπνίζοντας Ασσο σκέτο, οι θαμώνες τον πέταξαν έξω (από το ίδιο του το μαγαζί) λέγοντας του ότι με τους "Κωλοκαλαμαράδες ''΄που έμπλεξες κατάντησες να καπνίζεις και να κάνεις μ@λ@!ιες
Το συμβάν μου το διηγήθηκε ο φίλος ο Παφίτης.
Κατά τα άλλα λήσμονες..............

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 22-07-2009 13:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 50901)
1980 καλοκαίρι είμαι φοιτητής τριτοετής στην Ρουμανία. Στο δωμάτιο της Εστίας έχω συγκάτοικο ένα παλλικάρι, καλή του ώρα από την Πάφο (Χρηστάκης .....), πολύ καλό παιδί. Μόλις έχουμε γυρίσει από καλοκαιρινές διακοπές και έχουμε ανέβει φορτωμένοι με κούτες τσιγάρα (μπορεί κάποιοι να γνωρίζουν τι τραβάγαμε). Ο φίλος λόγω του ότι έμενε με ''Ελλαδίτες'' είχε συνηθίσει και του άρεσαν τα ελληνικά τσιγάρα. Συγκεκριμένα κάπνιζε Ασσο σκέτο.
Μου διηγήθηκε λοιπόν το παρακάτω περιστατικό:
Οταν κατέβηκε στην Κύπρο και πήγε να μπεί στο καφενείο του ίδιου του πατέρα του καπνίζοντας Ασσο σκέτο, οι θαμώνες τον πέταξαν έξω (από το ίδιο του το μαγαζί) λέγοντας του ότι με τους "Κωλοκαλαμαράδες ''΄που έμπλεξες κατάντησες να καπνίζεις και να κάνεις μ@λ@!ιες
Το συμβάν μου το διηγήθηκε ο φίλος ο Παφίτης.
Κατά τα άλλα λήσμονες..............

Αυτό .... είναι μια άλλη "διάσταση" ...... (σεβαστή)

.

NLS 22-07-2009 13:54

για αυτά μίλαγα εγώ

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 22-07-2009 14:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 50929)
για αυτά μίλαγα εγώ

http://i247.photobucket.com/albums/g...-2/BRAV-81.gif

VILLY 22-07-2009 14:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 50838)
Ο τίτλος, ίσως έπρεπε λίγο να διαφοροποιηθεί ....

Έλληνες καναλάρχες/"εφημεριδάρχες" οι λήσμονες ....;)

.....ή μήπως κάνω λάθος ;;;; :confused:

.

Επειδή μ΄αρέσει ναμαι ακριβοδίκαιος, μπορείς να συμπεριλάβεις και εμενα στούς λήσμονες.
Μακάριε έχεις δίκιο. :(

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:09.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!