GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Ταξίδια στο εξωτερικό (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Γκετεμποργκ Σουηδιας Ιουλιος 2009-Οδοιπορικο (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=4369)

emix 29-07-2009 14:34

Απάντηση: Γκετεμποργκ Σουηδιας Ιουλιος 2009-Οδοιπορικο

5 Συνημμένο(α)
Γκετεμποργκ συνεχεια.

emix 29-07-2009 14:35

5 Συνημμένο(α)
Gothia Cup 2009

emix 29-07-2009 14:36

5 Συνημμένο(α)
Συνεχεια Γκετεμποργκ

emix 29-07-2009 14:36

5 Συνημμένο(α)
Συνεχεια

emix 29-07-2009 14:37

3 Συνημμένο(α)
Και μερικες ακομα

emix 29-07-2009 14:48

2 Συνημμένο(α)
Πεμπτη 16-7-2009
Η μερα της επιστροφης λοιπον ξεκινησε. Απο την μια χαιρομουν γιατι θα γυρναγα σπιτι να δω τον γιο μου και την γυναικα μου και απο την αλλη στεναχωριομουν που θ αφηνα τον αλλο μου γιο μονο του εδω. Σ ολη την διαρκεια του ταξιδιου αλλωστε η μιση μου καρδια ηταν στην Αθηνα και η αλλη μου μιση στο Γκετεμποργκ, οπου θα εβλεπα τον μεγαλο μου γιο. Αυτο ηταν που με κρατησε στο ταξιδι, γιατι δεν σας το κρυβω, οτι αρκετες φορες μου περασε απο το μυαλο να γυρισω πισω πιο νωρις. Τελικα οταν εχεις οικογενεια και παιδια, ειδικα νεογεννητα, ειναι πολυ δυσκολο να φευγεις μονος.Ακομα και με παρεα να ημουν, ειμαι σιγουρος οτι θα μου ελειπαν. Σιγουρα ομως δεν θα ενοιωθα τετοια νοσταλγια, γιατι το να εχεις παρεα στο ταξιδι ειναι διαφορετικο.

Αφου λοιπον χαιρετησα τον γιο μου, ξεκινησα για πισω. Πρωτη σταση το Αμβουργο, 630χλμ περιπου. Η επιστροφη θα γινοτανε απο τον ιδιο δρομος, μιας και ηταν ο πιο συντομος και οπως σας ειπα και στην αρχη, τα χρηματα ειχαν μειωθει. Οι πολεις μονος θ αλλαζαν. Ειχα προγραμματισει στην Αθηνα να πηγαινα Βερολινο, Πραγα, Σαλτζμπουργκ, αλλα ολα αυτα ακυρωθηκαν. Δεν πειραζει, καποια αλλη φορα.

Σταματησα σ ενα βενζιναδικο να συμπληρωσω λιγο λαδι. Πουθενα δεν εβρισκα 20-50 ορυκτελαιο. Μονο 10-40 πληρες συνθετικο. Αφου εριξα ενα τηλεφωνο στο καλο μου μηχανικο τον Βασιλη (Fast&Furious), οποιος μου ειπε οτι αφου δεν υπαρχει αλλη λυση να βαλω απ αυτο, ξεκινησα.

Εφθασα στο Αμβρουγο στις 8μμ, τακτοποιηθηκα σ ενα ικανοποιητικο ξενοδοχειο με δωρεαν, ομως, παρκινγκ και εκανα μια μικρη βολτα στην πολη, που λογω του οτι ξεχασα να παρω την φωτογραφικη μηχανη, δεν εχω φωτογραφιες. Το Αμβρουγο ειναι μια ομορφη πολη τελικα, με μια μεγαλη λιμνη, οπου μπορεις να κανεις καθε ειδους δραστηριοτητες. Εμεινα λιγες ωρες εκει, αλλα ενοιωσα μια ελξη γι αυτην την πολη.

Στο ταξιδι βεβαια δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Ουτε βροχης, ουτε κατι αλλο.

Μερικες φωτογραφιες. Λιγες αυτη την φορα και μονο απο το ξενοδοχειο.
Δυστυχως ξεχασα την φωτογραφικη μου μηχανη στο ξενοδοχειο και το κινητο δεν βγαζει καλες την νυχτα.

emix 29-07-2009 14:56

4 Συνημμένο(α)
Παρασκευη 17-7-2009
Η επομενη μερα εφθασε και το ταξιδι θα τελειωνε στην Νυρεμβεργη.Αλλα 600χλμ περιπου με περιμενουν.
Ξεκινησα λοιπον και ολα πηγαν μια χαρα. Τοπικη βροχη, μικρης διαρκειας και τιποτα αλλο. Μονο παρα πολυ κινηση συναντουσα απο εργα που γινονται στις εθνικες οδους της Γερμανιας, τα οποια δημιουργουν μερικες φορες μεγαλα μποτιλιαρισματα.

Φθανω λοιπον Νυρεμβεργη, τακτοποιουμαι σ ενα πολυ καλο ξενοδοχειο, το οποιο για τα λεφτα του αξιζε. 49ευρω το μονοκλινο, 5 ευρω το παρκινγκ. Σε σχεση με του Αμβρουγου (55ευρω και δωρεαν παρκινγκ) ηταν πολυ καλυτερο.

Τακτοποιηθηκα και εκει και επειδη ειχα αρκετο χρονο, εκανα μια βολτα στο κεντρο της πολης, που ηταν πολυ κοντα απο το ξενοδοχειο.

Το κεντρο της πολης ηταν αρκετα ομορφο. Πεζοδρομημενο σχεδον ολο. Εκανα βολτες στα στενα και εψαχνα να κατσω να φαω καπου. Βρηκα μια πιτσαρια και καταβροχθισα μια ωραια πιτσουλα και ηπια μια ακομα πιο ωραια μπυριτσα.

Επειδη ομως ειχε αρκετη ωρα να βρεξει, ο καιρος μου εκανε το "χατηρι" και αρχισε να ριχνει μερικες ψυλες. Αρχισα λοιπον να επιστρεφω και ευτυχως που γυρισα νωρις γιατι μετα απο λιγο αρχισε να ριχνει καρεκλες.

Τελειωσε λοιπον κι αυτη η μερα. Δυο μερες εμεναν ακομα για να μπω στο καραβι, που ειχα αποφασισει να γινει μια μερα νωριτερα. Αντι Δευτερας 20-7, κυριακη 19-7. Ειπαμε, η νοσταλγια για το παιδι που βρισκοτανε στην Αθηνα ηταν μεγαλη!

Φωτογραφιες λοιπον απο την Νυρεμβεργη.

emix 29-07-2009 15:13

5 Συνημμένο(α)
Σαββατο 18-7-2009
Και φθανουμε λοιπον στο Σαββατο. Μια μερα η οποια θα ειχε πολυ λιγα χιλιομετρα. 297 συγκεκριμενα. Τοσα μου το εβγαζε το GPS. Για πλακα θα τα εβγαζα και μια το μεσημερι θα ημουνα παλι στο χωριο Mosern και στο ιδιο ακριβως ξενοδοχειο, το Habhof. Τους ειχα παρει τηλεφωνο και ειχα κανει κρατηση κατευθειαν, χωρις booking.com, μιας και με ηξεραν.

Ελα μου ντε ομως; Αυτα τα 297χλμ αποδειχθηκαν ενας γολγοθας, απιστευτης δυσκολιας. Ο φιλος μου απο την Αθηνα που μου ελεγε τον καιρο, με ειχε προειδοποιησει οτι αυτη η μερα δεν θα ηταν καθολου καλη, οπως και εγινε.

Βγαινοντας απο την Νυρεμβεργη συναντησα απιστευτη κινηση. Εργα σχεδον παντου στην εθνικη και η βροχη ειχε αρχισει να κανει την εμφανιση της. Φθανοντας προς Μοναχο η βροχη ειχε αρχισει να γινεται εντονη. Ειχαν μεινει ακομα 130χλμ μεχρι το Mosern. Τι στο καλο; ελεγα. Λιγα χιλιομετρακια εχουν μεινει. Θα τα βγαλω περα.

Συνεχισα λοιπον, διαβαζοντας με δυσκολια τις ταμπελες που εδειχναν προς Garmisch-Paternkirchen.

Η βροχη ειχε αρχισει να γινεται καταρακτωδης και ειχα αρχισει ν ανησυχω εντονα. Σταματαω σ ενα βενζιναδικο ν αλλαξω γαντια, διοτι φορουσα τα καλοκαιρινα. Μερικες φορες ακομα κι αν εβρεχε τα φορουσα, γιατι ειχα καλυτερη αισθηση των χειριστηριων σε σχεση με τα χειμερινα.
Εκει λοιπον συνανταω κατι γερμανους, με bmw αλλα τις k1200s οι οποιοι ειχαν σταματησει να παρουν το βινιετ για την Αυστρια (7,50ευρω το βινιετ και 8 ευρω διοδια στην Αυστρια να πας και 8 να γυρισεις. Ξεχασα να το αναφερω). Εκει τους ζητησα να παμε παρεα μεχρι το Garmisch γιατι ειχα αρχισει να φοβαμαι μονος. Χωρις να μιλανε αγγλικα, μου ελεγαν συνεχεια "Yaaaa,yaaaa), αλλα δεν ξερω τι ακριβως καταλαβαν τελικα. Το καταλαβα μετα ομως, οταν βαζοντας μπρος τις μηχανες τους, εξαφανιστηκαν χωρις να προλαβω να τους δω!!!! :sm7: "Παλιογερμαναραδες", φωναξα μεσα μου, μεταξυ σοβαρου και αστειου.

Ετσι λοιπον ξεκινησα υπο καταρακτωδη βροχη. Παντα, σ ολοκληρη την διαρκεια το ταξιδιου, ειχα ως μετρο συγκρισης οταν εβρεχε την βροχη που ειχα φαει στην Μπολωνια. Αφου ειχα αντεξει και ειχα περασει εκεινη την βροχη, ολες οι αλλες ηταν παιχνιδακι, ελεγα μεσα μου και προχωρουσα.

Ομως αυτη η βροχη σημερα ηταν παρα πολυ τρομερη. Σαν της Μπολωνιας, αλλα σε μεγαλυτερη διαρκεια. Μιση ωρα εφαγα βροχη στην Μπολωνια, 2 ωρες στο Garmisch, ιδιας εντασης με την Μπολωνια.

Προσπαθουσα να δω στον δρομο τι γινεται μπροστα μου αλλα με το ζορι γινοτανε αυτο. Κατι κοκκινα φωτακια περνουσαν αριστερα και δεξια μου, κατι ασπρες διαγραμμισεις εβλεπα. Ενας θεος μονο ξερει πως καταφερα να φθασω στο Seefeld. Γιατι η βροχη συνεχιζε και μετα το Garmisch. Επισης το υψομετρο ειχε φθασει στα 1250μ περιπου, κατι το οποιο ειχε χαμηλωσει και την θερμοκρασια, μ αποτελεσμα να εχω αρχισει να κρυωνω, μιας και δεν φορουσα αυτη την φορα την επενδυση, παρα μονο το αδιαβροχο.

Εφθασα στο ξενοδοχειο λοιπον στο Mosern, φυσικα, παλι μουσκεμα και εντελως κουρασμενος. Ηταν ομως τρεις το μεσημερι. Ειχα χρονο μπροστα μου να φαω, να κοιμηθω και να παω στο Seefeld να δω την πολη και την αγαπημενη μου ομαδα, την ΑΕΚ, που ηξερα οτι βρισκοτανε εκει για προετοιμασια.

Φωτογραφιες λοιπον απο την δευτερη επισκεψη μου στο Mosern και το Seefeld.

emix 29-07-2009 15:14

5 Συνημμένο(α)
Συνεχεια

emix 29-07-2009 15:15

5 Συνημμένο(α)
Seefeld

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:45.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!