GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Ασφάλεια και τεχνικές οδήγησης (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=22)
-   -   ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΜΑ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=5655)

evanb 28-09-2009 12:00

Απάντηση: ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΜΑ

Ρε παιδιά από 2,4 μπρος και 2,7 πίσω που δίνει η μαμά , πάμε 1,5 μπρος και 1,5 πίσω ????? Μου φαίνετε πολύ χαμηλά, αλλά αν έτσι είναι πάω πάσο

emix 28-09-2009 12:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από evanb ( 74552)
Ρε παιδιά από 2,4 μπρος και 2,7 πίσω που δίνει η μαμά , πάμε 1,5 μπρος και 1,5 πίσω ????? Μου φαίνετε πολύ χαμηλά, αλλά αν έτσι είναι πάω πάσο

Τα χωματινα λαστιχα δεν εχουν την ιδια γομα με τ ασφαλτινα. Ειναι πιο σκληρη. Αν βαλεις 2,4 και 2,7 (ή 3 που εχω ακουσει απο αλλους), δεν θα εχεις την ιδια προσφυση και θα φλερταρεις με την τουμπα. Ειδικα στην βροχη.

Εγω τουλαχιστον αυτες τις πληροφοριες εχω.

evanb 29-09-2009 17:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από emix ( 74553)
Τα χωματινα λαστιχα δεν εχουν την ιδια γομα με τ ασφαλτινα. Ειναι πιο σκληρη. Αν βαλεις 2,4 και 2,7 (ή 3 που εχω ακουσει απο αλλους), δεν θα εχεις την ιδια προσφυση και θα φλερταρεις με την τουμπα. Ειδικα στην βροχη.

Εγω τουλαχιστον αυτες τις πληροφοριες εχω.

thanks emix, αλλα μιλαω για τα ασφαλτινα λαστιχα που εχει η μαμά και οχι για τα χωματινα (δεν εχω ακομη χωματινα και εστι παω στο χωμα με τα ασφαλτινα). Στα ασφαλτινα οταν μετραω την πιεση βλεπω 1,5 bar (οταν ειμαι στο χωμα). Εσυ το βλεπεις φυσιολογικο ???? Θα ειναι σχεδον flat το λαστιχο.

emix 29-09-2009 22:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από evanb ( 75099)
thanks emix, αλλα μιλαω για τα ασφαλτινα λαστιχα που εχει η μαμά και οχι για τα χωματινα (δεν εχω ακομη χωματινα και εστι παω στο χωμα με τα ασφαλτινα). Στα ασφαλτινα οταν μετραω την πιεση βλεπω 1,5 bar (οταν ειμαι στο χωμα). Εσυ το βλεπεις φυσιολογικο ???? Θα ειναι σχεδον flat το λαστιχο.

Σχεδον ποτε δεν εχω μπει χωμα με ασφαλτινα και δεν εχω καλη αποψη.Εχω ακουσει ομως οτι αν κατεβασεις πιεση στ ασφαλτινα γυρω στα 2 θα εχεις καλυτερη συμπεριφορα στο χωμα.

evanb 30-09-2009 07:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από emix ( 75238)
Σχεδον ποτε δεν εχω μπει χωμα με ασφαλτινα και δεν εχω καλη αποψη.Εχω ακουσει ομως οτι αν κατεβασεις πιεση στ ασφαλτινα γυρω στα 2 θα εχεις καλυτερη συμπεριφορα στο χωμα.

thanks again emix. Ισως σε δω αποψε στον καφέ.

kostas-patra 30-09-2009 08:50

με ασφάλτινα σε χώμα και πίεση γύρω στο 1.5bar μπρός πίσω, τα λάστιχα δεν είναι flat όπως νομίζεις, δεν πηδούν σαν κατσίκια, δεν σε αδειάζουν στις στροφές-με χαλαρό ρυθμό- και γενικώς συμπεριφέρονται ανεκτά, αν και το πεδίο δράσης τους είναι αλλού
έχε κατά νού με ασφάλτινα σε χώμα να προσέχεις γληνότοπους με λασπόνερα και γρασιδιές γιατί θα κάνεις πατινάζ σε πάγο με άρβυλα

επίσης, κάτι που εμένα με έχει βολέψει κατά σύσταση του φίλου πάνου, το κλειδί άλλεν για τις τιμονόβιδες ας είναι εύκαιρο σε τσέπη ή στο σφουγγαράκι του τιμονιού, μιας και θα χρειαστεί να σηκώσεις το τιμόνι για να σαι ξεκούραστος όρθιος στα μασπιέ, ενώ αν δεν έχεις μεταπηδήσει στα μεγάλα μασπιέ , καλόν είναι να αφαιρείς τα καουτσούκ τους, για να γατζώνει το πέλμα της σόλας καλύτερα

τέλος,με το γκατζετάκι μέτρησης πίεσης των ελαστικών, αφαίρεσε αέρα στα όρια της χωμάτινης βόλτας σου και όταν την τελειώσεις, οδήγησε προσεκτικά χαλαρά, μέχρι το πρώτο βενζινάδικο, όπου θα συμπληρώσεις τις κανονικές σου πιέσεις

emix 30-09-2009 09:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από evanb ( 75322)
thanks again emix. Ισως σε δω αποψε στον καφέ.

Δυστυχως σημερα δεν θα μπορεσω να ερθω γιατι πεταω για Λεσβο για δουλειες.
Την επομενη εβδομαδα.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:52.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!