GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα - DIY (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=124)
-   -   Boxer Kaputt!!!! ...ενα ταξιδι που ναυάγησε ...αλλα ο επιμένων ΕλληΝικά!!!! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=11394)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 24-05-2010 07:37

Απάντηση: Δολομιτικες Αλπεις 2010 ... οταν καποια μερα τα ονειρα γινονται πραγματικοτ

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 163248)
...
...μετα μου μενει να βρω ενα καλο μανουαλ! ;)

....και ένα καλό "μανούλι" .... για να σε ρηλαξάρει ..... :sm7:

Καλό κουράγιο Γιάννη ....

Κράτα μας ενήμερους .... ;)

jarhead 25-05-2010 02:59

Απάντηση: Δολομιτικες Αλπεις 2010 ... οταν καποια μερα τα ονειρα γινονται πραγματικοτ

Γιαννη σε βρηκα και αυτο,

eBay: Neue und gebrauchte Elektronikartikel, Autos, Kleidung, Sammlerst�cke, Sportartikel und mehr � alles zu g�nstigen Preisen

σε εχω στελει και στο facebook μυνημα, εξαρταται ποιο θα δεις πρωτα.

Σ.Μ:):):)

ΙoannisPanagiotidis 25-05-2010 11:28

... σε ευχαριστω φιλε! ...το χω και αυτο και αλλα 4 κομματια μεσα στο ebay σε αυτα που παρακολουθω!... βασικα θελω να παρω απο μαγαζι γιατι οπως και να χει ενα μεταχειρισμένο μπλοκ boxer υπαρχει μονο απο μια μηχανη που καποτε ειχε ατυχημα ...και με καιει πολυ να παρω εστω και ενα χρονο εγγυηση!...ξερεις τωρα βλεπεις κατι μονο απο φωτογραφιες το πληρωνεις και περιμενεις το πακετο ...το ανοιγεις και βλεπεις κατι που δεν σε πειθει!...τι κανεις?...τρεχα γυρευε μετα!

το Ebay τα παρακολουθω για να χω και μια αισθηση του ποσο κοστιζει πανω-κατω το μπλοκ...αλλα απο κει και περα θα ειναι η τελευταια μου επιλογη !..τον συγκεκριμενο τον εχω στειλει email ρωτωντας να μου πει την χρονολογια κατασκευης ,να μου στειλει περετερω φωτο και να μου γραψει πως μπορει να πιστοποιησει τα χιλιομετρα απο την Πεμπτη που μας περασε και ακομα περιμενω!

... τις περισσοτερες φορες οταν δεν απανταν ...καποιο λακο εχει η φαβα! ...θελουν να σου πουλησουν γουρουνι στο σακι!:cool:

FOOST 26-05-2010 00:26

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΣ,ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ.ΚΕΓΩ ΛΕΩ ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΗΣ ΒΜW ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ Κ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΦΩΤΟ.ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ...:)

KRASOPATERAS 26-05-2010 08:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 163889)
...το λαθος μου δεν ηταν μονο οτι εκτος της πρωτης ολες τις ταχυτητες τις αλλαζα ψηλα ...αλλα τις κρατουσα και συνεχεια ψηλα για να χω οσο γινεται περισοτερη δυναμη οταν θα την χρειαστω!...ηταν λαθος ούτως η άλλως γιατι στις τελευταιες 500+ στροφες πριν τους κοφτες αν κοιταξεις και στο σχεδιαγραμμα δεν υπαρχει ανοδικη πορεια ...μπορεις να αλλαζεις πολυ νωριτερα !...τελος παντων... στερνη μου γνωση να συ χα πρωτα!:hmmm:

Φίλε Γιάννη με το συμπάθιο που λένε και στα μέρη μου, αλλά με τέτοιο δούλεμα συνέχεια που έκανες στο εργαλείο σου και με το να κρατάς τις στροφές σε όλες τις ταχύτητες πάνω από τις 8000+ για πολύ ώρα για να έχεις την ροπή και την δύναμη κλπ, κλπ….δεν νομίζω να φταίει 100% το μηχάνημα.
Και άλλο εργαλείο να είχες πόσο να άντεχε?....λέω εγώ τώρα….:cool:

ΙoannisPanagiotidis 26-05-2010 15:48

...οχι φιλε μου ...ειπαμε θα το φτιαξω και θα το κρατησω!..θα ψαξω μεσα μου να βρω δικαιολογιες ... θα προσπαθησω να σβήσω το συμβαν και να κοιταξω μπροστα αλλα δεν μπορω να κανω σαν να μην συνεβει!

...100% μποορει να μην φταιει...αλλα ουτε θα παρω την ευθηνη πανω μου ! ... ειχε το σωστο λαδακι της και την ειχα στη τριχα ... δεν το ταλαίπωρουσα με τελικες ταχυτητες ... ουτε χιλιομετρα μεσα στη πολη ...ουτε υψηλες θερμοκρασιες εχουμε δω στα βορεια....η μεση ωριαια ταχυτητα ζητημα να ηταν σε καθε βολτα 100 Km/h ... ουτε στους κοφτες την εβαζα απλα γεμιζα τις ταχυτητες καλα πριν αλλαξω! ...ουτε εξατμισεις ... ουτε επεμβασεις στα ρευματα ...ουτε σουζες ..ουτε καφριλικια ....τεσπα!...κατ εμε δεν προβλεπεται τετοια βλαβη!...θα μπορουσα να ειχα σκοτωθει ή αν εσπαζε κανα καρτερ απ την πολτοποιηση της μπιελας απ τον εκκεντροφορο θα τσακιζοταν καποιος απο πισω μου!

.... αν με ρωτουσες μεχρι πριν μια εβδομαδα θα ορκιζομουν στο κινητηρα και θα σου λεγα οτι ετσι που την δουλευω αν το ανοιγαμε το μοτορι θα φαινοταν γυαλισμενο και καθαρο σαν καινουργιο !...για μενα ειπαμε ειμαστε πελατες!..και οσο πιο καινουργια η μοτοσυκλετα τοσο θα χανεται και το βαρος της δηλωσης "made in Germany"... ολα στο βωμο του μεγαλυτερου κερδους και στην επίτευξη των στοχων της καθε εταιριας!...απο κει και περα τουλαχιστον ειμαι συνειδητοποιημένο θυμα!...το θεμα δεν ειναι της BMW..ολες οι εταιριες αυτη τη νοοτροποια ακολουθουν!...δεν μπορω να κανω ομως οτι δεν το ξερω!

στο βιβιλαρακι της Buell ενος φιλου γραφει καθαρα οτι αν το πας το Ulysses για 5 συνεχουμενα λεπτα με τελικες ...μπορει να παρεις το κινητηρα στο χερι ....στα διαφημιστικα της BMW μας μιλαμε για unstoppable και εχουμε κανει συνώνυμο του boxer τη μακροζωια και τη αντοχη του αερόψυκτου! ... το οτι πας στην ακρη της γης και πληρωνεις ποιοτητα και aftersale service!

... παλια!...και στο τελος τοτε τι βαζουν τους κοφτες ?...και γιατι κανουν τα τεστ σε και καλα ακραίες καταστασεις για την αντοχη των υλικων?...ας μας πουνε να παρουμε τη GS για να βολταρουμε με τη κυρα μπροστα απ τις καφετεριες να δειξουμε το status μας!...τελως παντων !...σιγουρα μιλαω με νευρα και αν περασει η μπορα ισως τα δω πιο καθαρα!

...θα συνεχισω μπροστα !...αλλα δεν θα ξεχασω το σουηδικό υφακι του μαστορα που μιλουσε για λαχεια και ατυχεια!..κατα βαθος ειμαι απογοητευμενος!:(

... και στο τελος δεν ειμαι ο μονος !...οποιος γνωριζει γερμανικα ας διαβασει εδω! και εδω! και εδω! και ... και..........αφου ξερουν οτι συμβαινει γιατι κανουν τον Αλεκο!:Απορία:

Sotos_ 26-05-2010 17:37

Φιλε Γιάννη εχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες.

Και ποιος τα χ...ζει τα λεφτα που στοιχιζει η επισκευή του. Δεν ειναι εκει το θεμα.

Το θεμα ειναι άλλο... τωρα...
από τοτε που διάβασα το ποστ σου για την "καταστροφη"... οδηγω συνεχως με τα δαχτυλα πανω στη μανετα του αμπραγιαζ να ειμαι ετοιμος να αμπραγιάρω αν συμβει κατι κακο.. πριν μπλοκαρει πισω και με πεταξει κατω...

(μην μου πειτε οτι ειναι μια στο εκατομυριο να μου συμβει και οτι υπερβαλω... Το ξερω)

Μετα από 10 χρονια varadero, ειχε καλιεργηθεί μια αισθηση σιγουριάς για την ασφάλεια μου (απο τετοια τεχνικα προβληματα), την οποία την εχασα μεσα σε ένα ποστ...

Αυτο δεν κοστολογείται με λεφτα...

gemara 27-05-2010 17:19

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ ( 164806)
Φιλε Γιάννη εχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες.

Και ποιος τα χ...ζει τα λεφτα που στοιχιζει η επισκευή του. Δεν ειναι εκει το θεμα.

Το θεμα ειναι άλλο... τωρα...
από τοτε που διάβασα το ποστ σου για την "καταστροφη"... οδηγω συνεχως με τα δαχτυλα πανω στη μανετα του αμπραγιαζ να ειμαι ετοιμος να αμπραγιάρω αν συμβει κατι κακο.. πριν μπλοκαρει πισω και με πεταξει κατω...

(μην μου πειτε οτι ειναι μια στο εκατομυριο να μου συμβει και οτι υπερβαλω... Το ξερω)

Μετα από 10 χρονια varadero, ειχε καλιεργηθεί μια αισθηση σιγουριάς για την ασφάλεια μου (απο τετοια τεχνικα προβληματα), την οποία την εχασα μεσα σε ένα ποστ...

Αυτο δεν κοστολογείται με λεφτα...

Μην ανησυχείς άδικα. Πολύ περισσότερες πιθανότητες είχαμε όλοι μας να πάθουμε ατύχημα όταν καβαλάγαμε μοτοσυκλέτες με αλυσίδα και μας κοβόταν. Εμένα μου έχει τύχει μία φορά.

Με το αμπραγιάζ δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβεις κάτι τέτοιο.

Σε μια άλλη περίπτωση, κατεβαίνοντας την Κατεχάκη παλιά με ένα XLR τράβηξα το αμπραγιάζ στα 80 με 5η, μου έσβησε η μηχανή και όταν ξανάφησα το αμπραγιάζ, ο τροχός πήγαινε μπλοκαρισμένος!!! (με 2 άτομα στη μηχανή!)

Με καλή συντήρηση στους εξουσιοδοτημένους και καλή χρήση του κινητήρα, δεν θα σε απασχολήσει ποτέ τέτοιο θέμα. Να τον βάλεις για 2-3'' στα κόκκινα, δεν θα πάθει τίποτε. Αυτό που λέει ο Γιάννης εδώ, είναι ότι τον είχε συνεχώς ψηλά. (Γιάννη, το RR το σκέφτεσαι;;) )

gemara 27-05-2010 17:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 161460)
...

...το λοιπον δεν θελω να το κουραζω και δεν μπορω ακομα να το χωνεψω αλλα ...το GS εχθες κολλησε! ... αυτα στο θεμα BMW-BOXER-LEISTUNG! ...δυστυχώς!...γυρω στις 2 το μεσημερι και κατα την διαρκεια της κλασικης μας γυροβολιας στα γυρω ορεινα με το κλασικο παρεακι... και πανω σε μια αλλαγη απο σπασμενη τεταρτη σε πεμπτη ....ο Μπόξερ εκανε "γκραουυυ" ...νομιζω με πολυ τυχη την εβγαλα αγρατσουνιστος ... και ενα τεραστιο συννεφο πυκνου καπνου σκεπασε τα παντα!... μετα απο πολυ ταλαιπωρία γυρω στις 18:30 εφερα το GS πισω στο Solingen φορτωμένος στην οδικη!...και πηγα στη δουλια!

Γιάννη (για να σε πονηρέψω λίγο) όπως τα περιγράφεις, η μηχανή πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, το ίδιο πολλές στροφές είχε και ο κινητήρας. Η καταστροφική ζημιά πρέπει να έγινε πολύ απότομα. Στην αεροπορική ορολογία, η κατάσταση αυτή περιγράφεται σαν "sudden stoppage". Όταν ένα ελικοπτεράκι πχ. χτυπήσει κάπου τον έλικά του και αυτός σπάσει και σταματήσει απότομα, η ζημιά αυτή συνεχίζει και σε πολλά άλλα εξαρτήματα που έστρεφαν εκείνη την στιγμή, αλλά φαινομενικά δεν έπαθαν κάτι.

Στην μοτοσυκλέτα για παράδειγμα, αν κόλλησε ο κινητήρας την στιγμή που αυτός έστρεφε τον άξονα μετάδοσης και αυτός είτε σταμάτησε απότομα, είτε λόγω αδρανείας δεν σταμάτησε, αλλά παρέσυρε βίαια τον κινητήρα και του τα έσπασε όλα μέσα, σημαίνει ότι τράβηξε μεγάλο ζόρι, για το οποίο δεν είναι κατασκευασμένος να αντέχει.

Ρίξε μια ματιά στον άξονα και στα γραναζάκια του, μήπως δεις τίποτε περίεργα πατήματα, η μήπως έχει γίνει συστροφή του χωρίς να έχει σπάσει.

Είναι λίγο εξεζητημένο αυτό που σου λέω, αλλά τα έχω δει να γίνονται αυτά.

siraxanz 27-05-2010 17:40

Ποτέ ξανά!

Σου βάζω μερικά χρησιμα που μπορεί να έχεις αλλά τα βάζω να τα έχουμε όλοι

R1200GS Torque Values

Καθώς και όλος ο ιστοχώρος του ίδιου

http://www.r1200gs.info/index.html

siraxanz 27-05-2010 17:56

BMW R 1200 GS service manual - myBike

Το έχεις? αν όχι έχω ένα σε ηλεκτρονικη μορφή αλλα είναι 100μβ σου βάζω τον τιτλο να το κατεβάσεις απο ραπιντσειρ.
Επαναλαμβάνω ότι μάλλον θα τα έχεις αλλά για σιγουριά λέγετε Reprom r1200Gs και είναι iso αρχείο η cdακι η magic iso programm maunt -dismaount κλπ
Free workshop manual download for bmw CD Reprom r1200Gs.iso

ΙoannisPanagiotidis 27-05-2010 18:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 165180)
Γιάννη (για να σε πονηρέψω λίγο) ....

Ρίξε μια ματιά στον άξονα και στα γραναζάκια του, μήπως δεις τίποτε περίεργα πατήματα, η μήπως έχει γίνει συστροφή του χωρίς να έχει σπάσει.

Ωχ!:confused:...τι μου ειπες τωρα!...θα το τσεκαρω φιλε και αν παιζει κατι τετοιο και θελω και αξονα ...τοτε θα παρω το GS στον ώμο θα παρω και ενα μπετονι βενζινη και θα παω στη μαμα Bmw και θα φωτίσω λιγο το χωρο !

..... Νεύρα

GEO_K 27-05-2010 18:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 165193)
Ωχ!:confused:...τι μου ειπες τωρα!...θα το τσεκαρω φιλε και αν παιζει κατι τετοιο και θελω και αξονα ...τοτε θα παρω το GS στον ώμο θα παρω και ενα μπετονι βενζινη και θα παω στη μαμα Bmw και θα φωτίσω λιγο το χωρο !

..... Νεύρα

θα μπορουσες επισης αν εχεις ασφαλεια πυρος να το καψεις και να παρεις τα λεφτα:cool: η να βαλεις να στο πατησει καποιο φορτηγο...:cool: (πολλοι εχουν αποζημιωθει και απο τα δυο...)
αυτα βεβαια γινονται μονο στην ελλαδα δεν ξερω αν πιανει εκει το κολπο

ΙoannisPanagiotidis 27-05-2010 19:19

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 165181)
....

πολυ χρησιμα φιλε μου !http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif...και το πρωτο λινκ με τις δυναμεις μαζεμενες!..σε ευχαριστω!...το χω και γω reprom αλλα οσο και αν εψαξα δεν εχει καπου σαν παραγραφο αλλαγη κινητηρα ...μιλαει μονο επιμέρους για την αντικατασταση στα κομματια του αλλα πουθενα για αυτη του ολοκληρου μπλοκ!

...μακαρι να βρω κατι που να περιγραφει μια τετοια αντικατασταση!....εχω επιστοσυνη στο μαστορα που θα με βοηθησει αλλα θα ηθελα και εχω το χρονο να μελετησω προσεχτικα ολα τα βηματα και ισως τι θα πρεπει να προσεξω ... καθοτι ξερουμε οτι η BMW χρησιμοποιεί πολλα εξτρα εργαλεια!

ΙoannisPanagiotidis 27-05-2010 19:20

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GEO_K ( 165195)
...

χαχα!...καλο!!!:D

Sotos_ 27-05-2010 20:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 165180)
Γιάννη (για να σε πονηρέψω λίγο) όπως τα περιγράφεις, η μηχανή πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, το ίδιο πολλές στροφές είχε και ο κινητήρας. Η καταστροφική ζημιά πρέπει να έγινε πολύ απότομα. Στην αεροπορική ορολογία, η κατάσταση αυτή περιγράφεται σαν "sudden stoppage". Όταν ένα ελικοπτεράκι πχ. χτυπήσει κάπου τον έλικά του και αυτός σπάσει και σταματήσει απότομα, η ζημιά αυτή συνεχίζει και σε πολλά άλλα εξαρτήματα που έστρεφαν εκείνη την στιγμή, αλλά φαινομενικά δεν έπαθαν κάτι.

Στην μοτοσυκλέτα για παράδειγμα, αν κόλλησε ο κινητήρας την στιγμή που αυτός έστρεφε τον άξονα μετάδοσης και αυτός είτε σταμάτησε απότομα, είτε λόγω αδρανείας δεν σταμάτησε, αλλά παρέσυρε βίαια τον κινητήρα και του τα έσπασε όλα μέσα, σημαίνει ότι τράβηξε μεγάλο ζόρι, για το οποίο δεν είναι κατασκευασμένος να αντέχει.

Σωστο και το παραπανω, αλλα δεν μπορει να ισχυει και το αναποδο? δηλαδη απο την πιθανη ζημια του κινητηρα, να εχει "κληρονομησει" ζημια και ο αξονας πισω? (απο το πολυ ξαφνικο "κρατημα" του κινητηρα δηλαδη)

gemara 28-05-2010 00:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ ( 165231)
Σωστο και το παραπανω, αλλα δεν μπορει να ισχυει και το αναποδο? δηλαδη απο την πιθανη ζημια του κινητηρα, να εχει "κληρονομησει" ζημια και ο αξονας πισω? (απο το πολυ ξαφνικο "κρατημα" του κινητηρα δηλαδη)

Αυτό ακριβώς λέω. Δεν σταμάτησε απότομα η ρόδα. Ο κινητήρας "σταμάτησε" αλλά ο άξονας έστρεφε εκείνην τη στιγμή. Άρα ο άξονας "φρέναρε" απότομα. Αλλά με τη στροφορμή της ρόδας και του άξονα του ίδιου, "ξέσκισε" και τους κυλίνδρους.

siraxanz 28-05-2010 14:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 165208)
πολυ χρησιμα φιλε μου !http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif...και το πρωτο λινκ με τις δυναμεις μαζεμενες!..σε ευχαριστω!...το χω και γω reprom αλλα οσο και αν εψαξα δεν εχει καπου σαν παραγραφο αλλαγη κινητηρα ...μιλαει μονο επιμέρους για την αντικατασταση στα κομματια του αλλα πουθενα για αυτη του ολοκληρου μπλοκ!

...μακαρι να βρω κατι που να περιγραφει μια τετοια αντικατασταση!....εχω επιστοσυνη στο μαστορα που θα με βοηθησει αλλα θα ηθελα και εχω το χρονο να μελετησω προσεχτικα ολα τα βηματα και ισως τι θα πρεπει να προσεξω ... καθοτι ξερουμε οτι η BMW χρησιμοποιεί πολλα εξτρα εργαλεια!

Έχεις δίκιο, θά το ψάξω Αμερική, αυτοί έχουν τρέλα βάζουν ολόκληρα κατεβατα με τεχνικα.

ΙoannisPanagiotidis 28-05-2010 18:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 165498)
Έχεις δίκιο, θά το ψάξω Αμερική, αυτοί έχουν τρέλα βάζουν ολόκληρα κατεβατα με τεχνικα.

...θα σου ειμουν τρελα υπόχρεος φιλε! http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif

ΙoannisPanagiotidis 01-06-2010 14:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από jarhead ( 164136)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 164198)
... σε ευχαριστω φιλε! ...το χω και αυτο και αλλα 4 κομματια μεσα στο ebay σε αυτα που παρακολουθω!...

:D ...παιδες τα νεα ειναι καλα !

..εχθες Δευτερα ειχα ρεπο και καθοτι χαλασε η συμφωνια που ειχα σιγουρη και εψηνα εδω και 2 βδομαδες...πηρα το τηλεφωνο ανα χειρας και αρχισα τις συνεντευξεις απο διευθύνσεις που εχω μαζεψει τις τελευταιες μερες χτενιζοντας το ιντερνετ !... μεσα σε ολους και ενας τυπας που εμπορευται ανταλακτικα της BMW στο Rottenburg κοντα στη Στουτγκαρδη τα ειπαμε λιγο και τελικα ολα δειχνουν οτι ηρθαμε σε συμφωνια!... ζητουσε 1990+οδοιπορικά ...για κινητηρα χωρις τα παρελκομενα του 2005 μοντελο με 3.000 χιλιομετρα παρακαλω!...σχεδον νεογεννητο! :p ...τον ειχα στειλει και την περασμενη εβδομαδα email με καποιες ερωτησεις για το μπορει να μου πιστοποιήσει τα χιλιομετρα αλλα μεσα στα δεκαδες που εστειλα και ελαβα και έχοντας το μυαλο μου στο τυπο απ το Krefeld ... παρεληψα να το τσεκαρω!...τελικα μου στειλε δελτιο αγορας και TÜV Βericht και του κανα αντιπρόταση γιατι το ειχε το μοτορι και στο ebay!

...το λοιπον δεχτηκε την προσφορα μου στα 1800 και τηλεφωνικα ειπαμε συν 80 οδοιπορικά! ... με συμβουλη δικηγόρου που ειναι πελατης μου ... του ζητησα ακομα ενα χαρτι που θα γραφει οτι εχω 40 μερες προθεσμια να του το στειλω πισω χωρις να πληρωσω μεταφορικα και 6 μηνες εγγύηση που υποχρεουτε να δωσει σαν μαγαζι, σε περιπτωση που εντοπίσω καποιο προβλημα και δεν μου το αρνήθηκε!...με το που παραλαμβανω το email στελνω έμβασμα με τα ευρα ... μπορει και σημερα κιολας ...

...και περιμενω τον "ταχυδρομο"!...πιστευω τελος της αλλης εβδομαδας να χω το πακετο!

...εδω! και για οσο καιρο το καρατησει το ebay μπορειτε να τσεκαρετε το νεο μελος της οικογένειας!...ανυπομονώ να το δω μπροστα μου!...και αφου το βαλω πανω να ακουσω την καρδια του να χτυπα! :)

...

...

jarhead 01-06-2010 14:40

Γεια σου Γιαννη, το χαρηκα πολυ που τελικα το εκλεισες απο την διευθυνση που σε εστειλα...Ηταν σαν να το επαιρνα εγω....Ευχομαι συντομα να το δουμε φορεμενο!!!

morfeas 01-06-2010 15:33

Γιάννο εύχομαι σύντομα να νιώθεις τους κραδασμούς στα σκέλια σου!!!

GEO_K 01-06-2010 16:10

:sm2::sm8:

KRASOPATERAS 07-06-2010 23:41

Γιάννη έχουμε κανένα νεότερο??

ΙoannisPanagiotidis 08-06-2010 03:08

:)...λοιπον παιδες τα νεα ειναι πολυ καλα!

...Πεμπτη πρωι έκλεισε δουλια ...πριν το μεσημερι εστειλα το εμβασμα ...Παρασκευη πρωι λαμβανω email οτι η μηχανη παραδωθηκε στη μεταφορικη και... Δευτερα σημερα 10 το πρωι η παλετα εχει παραδωθει κιολας στο μαγαζι του φιλου μηχανικου μου!..σε 3 εργάσιμες δηλαδη εγινε η δουλια απ τη παραγγελια εως και την παραδοση!...Respekt στον τυπο .....ο απόλυτος επαγγελματισμός!

... το λοιπον τσεκαρα τα χαρτια! ...τα χιλιομετρα οντως ειναι 3.000 ... και στα χαρτια αλλα φαινεται και με γυμνο ματι!...το μοτορι ειναι Ιουνιος του 2005 με 6 μηνες εγγύηση !

...σημερα ηταν Δευτερα και ειχα Ρεπο ...με το που χτυπησε το τηλεφωνο και εμαθα τα νεα ...περιτο να πω οτι σε χρονο μηδεν φορεσα την βρωμικη περιβολη μου και κανόνισα μεταφορα της μηχανης μου απ το γκαραζ μου στον μηχανικο!

...την επιασα στις 12 το μεσημερι και αρχισα να την ξεβρακωνω με συστημα μεχρι να τελειώσει και ο μαστορας με τις αλλες δουλιες του ....μεχρι της 3 το μεσημερι ειχα βγαλει σιδεριες, προστατευτικα, ψεκασμους με ολη τους την πρικα , πλαστικα πασης φυσης, ρεζερβουαρ, ολη την ηλεκρονικη μοναδα, εγκεφαλο, τη μιζα, κοματια που θεωρησα οτι θα ενοχλουσαν την αντικατσταση ,ελευθερωσα τις γραμες του ψυγειου λαδιου, έλυσα οτι βιδα κρατουσε την μοναδα του ABS στο πανω μερος του κινητηρα και κολλησα στην αφαιρεση του μπροστα αμορτισερ αναμεσα απ το telelever γιατι εμεινα απο δυναμεις! ...μιλαμε για τρελες δυναμεις ...οπου ευτυχως βρεθηκαν τα κατάλληλα εργαλια και οι συμβουλες του μαστορα που μου τόνωναν το ηθικό!

... το μεγαλο σοκ το επαθα οταν εβγαλα του λαιμους της εξατμισης μεχρι το κομματι με τον καταλυτη και το πιανει ο μαστορας το γυριζει αναποδα, το τιναζει και τι να δω?...μιλαμε για παρα πολλα κομματια απ το θρυματισμενο πιστονι εχουν περασει απ την εξαγωγη μεσα στου λαιμους. ..αυτο ειναι προβλημα και δεν ξερω ακομα πως θα το λυσω!...ισως κοψουμε λιγο πριν τον καταλυτη τον λαιμο, καθαρισουμε σωστα και τον ξανακολησουμε ...ή θα κοιταζω προς ebay μερια να αγορασω κατι σε μεταχειρισμενο!...θα δειξει!

.... αφου αφαιρεσαμε και το αμορτισερ ... εμφανιστηκε απο κατω ολο το θεμα με τον κινητηρα που ειναι μερος του ολου πλαισιου και πεσαμε σε βαθια περισυλλογή για το πως θα γινει να βγαλουμε το μπλοκ χωρις να σκορπισει ολο το υπολοιπο συστημα !...πραγματικο κομφουσιο Λεμε!...τρελο μπερδεμα!

...αλλα η εμπειρια και το ματι ενος καλου μαστορα εκανε την διαφορα! ...ελευθερωσε την φαντασια του και σκαρφίστηκε ενα τροπο να την κρεμασουμε απο 3 σημεια σε ενα γερανο που ειχε ...και μας ελυσε τα χερια! ... προσεχτικα και με συλογικη δουλια ξεκρεμασαμε το μοτορι και καταφεραμε με ιμαντες να κρατησουμε τη υπολοιπη μηχανη ολοκληρη!

... μας ειχε ηδη παρει απογευμα και επιασα δουλια βγαζοντας ιμαντα, δυναμο, κουμπια κουμπακια, σενσορες, πλαστικα , μπουζια με τις θηκες και τα περασα στο νεο μπλοκ .... εβγαλα και τους δισκους του συπλεκτη και απ τις 2 μηχανες και τους μετρησα με το παχυμετρο και οπως φυσικα ηταν λογικο αυτος απ το νεο μοτορι ηταν 6,4 και ο παλιος γυρω στα 5,2 ...τελικα κατεληξα να χρησιμοποιησω το δισκο απ το καινουργιο με τα παλεκομενα του παλιου γιατι δεν μου αρεσε η σκουριασμενη οψη τους ... και τα περασα και αυτα πανω !

https://lh6.googleusercontent.com/-P...4/DSC02556.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-8...4/DSC02557.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-c...4/DSC02558.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-D...4/DSC02573.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-H...4/DSC02575.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-4...4/DSC02560.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-E...4/DSC02561.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-V...4/DSC02562.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-e...4/DSC02563.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-i...4/DSC02565.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-Z...4/DSC02567.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-U...4/DSC02579.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-P...4/DSC02569.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-p...4/DSC02570.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-w...4/DSC02583.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-h...4/DSC02571.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-I...4/DSC02572.JPG

...γρασαραμε οτι κινείτε, το μανουαλ με τις δυναμεις ανα χειρας ..κόλα γiα μερικες βιδες που πιανουν πανω στον κινητρα και αφου φαγαμε ενα γερο βραδινό ξεκινησαμε το κουμπωμα !... οντως ηταν το πιο δυσκολο μερος και μας πηρε πολυ ωρα και ιδρωτα μεχρι να συντονιστουμε και απ τις 2 πλευρες και να καταφερουμε να κουμπώσουμε το μπλοκ στο κιβωτιο ταχυτητων ,βιδωνοντας ταυτοχρονα και τις μεγαλες βιδες εγκάρσια στον κινητήρα!..μιλαμε για πολυ ιδρωτα αλλα μεγαλη ικανοποιηση οταν ολα κουμπωσαν σωστα! ... ξαναβιδωμα την μοναδα του ABS, ολοκληρη την σαλατα απο καλωδια που κρεμονται στα κυλινδρα ,την μιζα στη θεση της , το καπακι μπροστα του ιμαντα , και στο τελος τη μπουκαλα του αμορτισερ στη θεση της!..και εδω κανουμε ενα τσεκαρισμα και την γραμμη του λαδιου που φευγει απ το κινητηρα με κατευθηνση το ψυγείο και δυστυχως αφου ψεκασαμε με τον αερα απ τη μια.... μεσα στο λαδι που βγηκε απ την αλλη εντοπισαμε και μικρα υπολοιματα απο ρινισματα απ το διαλυμένο πιστονι! ...πικρα!...αυτο θελει τρελο καθαρισμα αλλιως ολη η δουλια πηγε αδικα !..το αφησαμε για την Πεμπτη που εχει ενα κενο το πρωι απο ραντεβου ο φιλος στο συνεργειο του!...θα παω απο νωρις το πρωι θα ξηλώσω ολη το μπροστα μερος μεχρι να φτασω στο ψηγειο ...και αφου το αφαιρέσω ολοκληρο απο πανω θα το πλυνουμε μεχρι να γινει καινουργιο απο μεσα!...θελω να πιστευω αν καταληξουμε και σε μια λυση με την εξατμιση ισως το ΣΚ που μας ερχεται πρωτα ο θεος να ειμαι παλι mobil!

....σε αυτη τη φαση την αφησα σημερα αργα το βραδυ ...η νεα μηχανη ειναι πανω αλλα εχουμε πολυ δουλια ακομα μπροστα μας!...η συνεχεια την Τεταρτη! ...

.............φυσικα εχουμε πολλα θεματα ακομα να λυσουμε και ενα σερβις σε ολα απ την αρχη αλλα.........οσο ζω ελπιζω! ............. :D

syan 08-06-2010 06:27

Μπράβο Γιάννη..Χαίρομαι για το μεράκι, το κουράγιο αλλά και τον καλό μάστορα. Δέν λυπάμαι για την κούραση και τις εργατοώρες, η ικανοποίηση θα σε ανταμοίψει και θα ξαναχαμογελάσεις...Προβλέπω να πάνε όλα πολύ καλά και με πολλά καθαρόαιμα αλογάκια θάσαι πάλι κοντά στήν φύση.
Η περιγραφή όπως πάντα τέλεια...Καλή δύναμη !!!

vtheo 08-06-2010 08:58

Μπορεί να ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω αλλά το σίγουρο είναι ότι με τέτοιο μεράκι και σχολαστικότητα το μηχανάκι θα γίνει καλύτερο από ποτέ.Έτοιμο για Άλπεις!Καλή συνέχεια Γιάννη.

teo71 08-06-2010 09:54

Μπράβο ρε φίλε..

gemara 08-06-2010 09:56

Γιάννη καλόστρωτο το μοτόρι (γιατί με 3000 είναι καινούργιο και θέλει τη στοργή του για πολλά χλμ ακόμη!) και τα λέμε στις Άλπεις!
:sm8:

ΥΓ.
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 170087)
:)...και δυστυχως αφου ψεκασαμε με τον αερα απ τη μια.... μεσα στο λαδι που βγηκε απ την αλλη εντοπισαμε και μικρα υπολοιματα απο ρινισματα απ το διαλυμένο πιστονι! ...πικρα!...αυτο θελει τρελο καθαρισμα αλλιως ολη η δουλια πηγε αδικα !..

Αυτό που λες είναι πολύ σημαντικό και θέλουν ευλαβικό καθάρισμα όλες οι σωληνώσεις του λαδιού. Η διαδικασία λέγεται "engine oil flushing" και θέλει κάμποσα περάσματα με λάδι μέχρι να καθαρίσουν όλα, γιατί αν περάσει ένα ρινισματάκι μέσα στο κύκλωμα, φαντάζεσαι τι θα γίνει!

ΙoannisPanagiotidis 08-06-2010 10:15

... ευχαριστω παιδες για την συμπαρασταση!...οντως σκαω απο χαρα!:D

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 170173)
ΥΓ.
Αυτό που λες είναι πολύ σημαντικό και θέλουν ευλαβικό καθάρισμα όλες οι σωληνώσεις του λαδιού. Η διαδικασία λέγεται "engine oil flushing" και θέλει κάμποσα περάσματα με λάδι μέχρι να καθαρίσουν όλα, γιατί αν περάσει ένα ρινισματάκι μέσα στο κύκλωμα, φαντάζεσαι τι θα γίνει!

... ναι φιλε οντως!..εμενα δεν περνουσε καν απ το μυαλο μου ....νομιζα οτι αυτη τη δουλια κανει το φιλτρο ...αλλα τελικα ηταν πολυ μικρα ρινισματα σαν ασημοσκονη!...πως γινεται αυτη η διαδικασια με λαδι?...αν καταλαβα καλα μαλλον με πιεση και αμμοβολη θα προσπαθησουμε!

Man !!! 08-06-2010 10:26

φοβερό θέμα , μπαίνω να δω ταξιδάκι στης Άλπεις ...... και βλέπω τον οργασμό του μπόξερ :)
χίλια μπράβο ρε φίλε για το μεράκι σου , τη γούσταρες τη μηχανή σου και την έλιωσες, τώρα θα τη νιώθεις διαφορετικά που έβαλες το χεράκι σου ;)

xenos 08-06-2010 10:32

μπράβο ρε φίλε ..άξιος!!:D

gemara 08-06-2010 10:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 170182)
... ευχαριστω παιδες για την συμπαρασταση!...οντως σκαω απο χαρα!:D

... ναι φιλε οντως!..εμενα δεν περνουσε καν απ το μυαλο μου ....νομιζα οτι αυτη τη δουλια κανει το φιλτρο ...αλλα τελικα ηταν πολυ μικρα ρινισματα σαν ασημοσκονη!...πως γινεται αυτη η διαδικασια με λαδι?...αν καταλαβα καλα μαλλον με πιεση και αμμοβολη θα προσπαθησουμε!

'Οχι αμμοβολή Γιάννη, σε καμμία περίπτωση.

Βγάλσιμο ένα ένα τα σωληνάκια, πέρασμα με λάδι, αν μπορείτε και με πίεση ακόμη καλύτερα, δούλεμα του κινητήρα για ελάχιστο χρόνο με καθαρό λάδι, πέταμα το λάδι μετά, καθάρισμα ή αλλαγή το φίλτρο και πάει λέγοντας. Κάποιος μάστορας που ξέρει τεχνικά καλύτερα τη διαδικασία θα σου πει. Αν με ρώταγες για flushing σε αεριοστρόβιλο θα σου έστελνα κατεβατά ολόκληρα, αλλά σε boxer εσωτερικής καύσης δεν την ξέρω τη διαδικασία!

ΙoannisPanagiotidis 08-06-2010 10:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 170186)
' Αν με ρώταγες για flushing σε αεριοστρόβιλο θα σου έστελνα κατεβατά ολόκληρα, αλλά σε boxer εσωτερικής καύσης δεν την ξέρω τη διαδικασία!

χαχα!...:)

:(...αμμοβολη ειπα ο τρικαγκουρας?... Hochdruckreiniger - Dampfstrahler εννουσα!..δηλαδη με μεγαλη πιεση και καυτο ατμο ...κρατωντας ελευθερη την εξοδο χωρις να αναπτησετε πιεση μεσα στο ψυγειο ...ο μαστορας λεει θα γινει λαμπίκο!

...θα δειξει !

ntinopoulos 08-06-2010 11:21

φιλαρακι τωρα διαβασα για το προβλημα που σου προεκυψε:(,χαιρομαι που τωρα παιρνει θετικη τροπη!;)
περιμενουμε φωτορεπορταζ απο την επομενη εξορμηση!:)

gsmaniac 08-06-2010 19:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 170196)
φιλαρακι τωρα διαβασα για το προβλημα που σου προεκυψε:(,χαιρομαι που τωρα παιρνει θετικη τροπη!;)
περιμενουμε φωτορεπορταζ απο την επομενη εξορμηση!:)

πλανητης γη καλει ντινοπουλο.....οβερ:sm7::sm7::sm7:

vasorfa 08-06-2010 19:24

Βρε παιδια---σορυ...μηπως ο τιτλος του θεματος θα πρεπει να ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΘΕΙ:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:

Απο τις Δολομιτικες Αλπεις φτανουμε στο κατεβασμα και ανεβασμα μοτερ---μηπως λοιπον ο τιτλος πρεπει να αλλαξει???

Βλεπω πολλες χρησιμες Τεχνικες Πληροφοριες και απο τα εδω παιδια και απο τον φιλο μας στην Γερμανια.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ΙoannisPanagiotidis 09-06-2010 21:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 170356)
Βρε παιδια---σορυ...μηπως ο τιτλος του θεματος θα πρεπει να ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΘΕΙ:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:

... δεν εχεις αδικο φιλε! ... οτι πουν οι συντονιστες!http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif

...

...στο θεμα μας παλι!

... το λοιπον σημερα ειχαμε την συνεχεια! .... πρωί-πρωί κιολας ξεκινησαμε το καθαρισμα του ψυγείου λαδιου απ το υπόλοιπα ρινίσματα! ...ολες τα βυσματα του εγκεφαλου καλο-κλεισμενα σε σακουλες να μαστε σιγουροι απο υγρασιες... και δυναμικα απ τη γραμμη που μπαινει το λαδι στο ψυγείο ...πρεσάραμε τρελη πιεση με καυτό ατμο .... για κανα 10 λεπτο με στασεις!... κανονικα πρέπει ηδη να εφτασε για να εξαφανιστουν τα παντα απο κει μεσα αλλα ο μαστορας επέμενε για να μαστε ακομα πιο σιγουροι και ριχνει και ενα ειδικο υγρο που ειναι για καθαρισμα απο ολες τις ουσιες στο εσωτερικο ενός ψυγείου και το αφηνουμε κανα 10λεπτο να ενεργήσει!...ξανα-μανά ενα 2λεπτο με τον ατμό ... και στο τελος με το πιστολι του αερα πολλα bar μεσα για να στεγνωσει και να φυγει και η παραμικρη υγρασια!

....τσεκαρισμα με καθαρο πανί και πιεση ... ολα καλα!...πεντακαθαρο αποτελεσμα!

... και ξεκιναω δυναμικα την επανατοποθέτηση απ τα υπολοιπα κομματια/πλαστικα. Εγκεφαλος στη θεση του ... βύσματα κουμπωμενα ...με δεματικα ολα τακτοποιημένα ..... σφίξιμο τις γραμμές του ψυγείου σε ολες τι βασεις .... προσεχτικα το ρεζερβουαρ στη θεση του .... φιλτρο αερα ... ολα τα πλαστικα βιδωμα ....συνδεση τη μπαταρια και ...

... και!...το εργαλείο μοιάζει παλι με μηχανη!!!!!

https://lh6.googleusercontent.com/-r...4/DSC02604.JPG

.... η ουσια ειναι οτι πρεπει να βρουμε και μια λυση για τους λαιμους της εξατμισης που τα κομματια απ το θρυματισμενο πιστονι εχουν κολλησει μεσα στο καταλύτη αλλα καθοτι ο χρονος δεν με έπαιρνε για αλλα και επρεπε να πω και στη δουλια μου σταματησα για σημερα!!....αυριο αν με το καλο κοψουμε την εξατμιση και την καθαρισουμε ..... παίρνω φρεσκο λαδακι, μπουζακια και φιλτρο ....γεμιζω τη καρδια του μποξερ ...παιρνω βαθια ανασα και............παταω τη μιζα!!!!!! http://www.mybike.gr/public/style_em...lt/dribble.gif

loulou1100gs 09-06-2010 21:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 163889)
...το λαθος μου δεν ηταν μονο οτι εκτος της πρωτης ολες τις ταχυτητες τις αλλαζα ψηλα ...αλλα τις κρατουσα και συνεχεια ψηλα για να χω οσο γινεται περισοτερη δυναμη οταν θα την χρειαστω!...ηταν λαθος ούτως η άλλως γιατι στις τελευταιες 500+ στροφες πριν τους κοφτες αν κοιταξεις και στο σχεδιαγραμμα δεν υπαρχει ανοδικη πορεια ...μπορεις να αλλαζεις πολυ νωριτερα !...τελος παντων... στερνη μου γνωση να συ χα πρωτα!:hmmm:

Να πείς ότι δεν στο είπα, στο είπα, αθεόφοβε.Δεν ακούς.Βρήκες autobahn και είπες να ξεχαρμανιάσεις...

vaskoukou 09-06-2010 21:48

Χαρα στο κουραγιο σου,μιλαμε για τρελο μερακι φιλε μου,σου ευχομαι ολα να σου πανε καλα αυριο!!!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:59.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!