GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Σβησιματακια! Γιατι? (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=11721)

pepax66 10-01-2011 23:48

Απάντηση: Σβησιματακια! Γιατι?

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tolis44 ( 280225)
Μετα απο την τελευταια επισκεψη στο εξουσιοδοτημενο... δεν βλεπω να λυθηκε το προβλημα...(μου ανεφερε πιθανο προβλημα τησ μοναδας του ΑΒS} Καπου ακουσα οτι κυκλοφορουν μπαταριες που μοιαζουν με φορτηγου!! και τις χρησιμοποιουν αρκετοι για να λυσουν παρομοια προβληματα....ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ...ΚΑΝΕΙΣ?????????:yz

Φίλε μου εάν έχεις πρόβλημα στην μονάδα και φορτηγό να πάρεις δεν κάνεις τίποτα. Η μπαταρία λέγεται odyssey και υπάρχει και ομαδική στο forum επικοινώνησε με τους mods από εδώ: http://www.gsforum.gr/%CE%9F%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-94/%CE%9F%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-odyssey-5395/ .

Τα φρένα σου είναι ηλεκτρικά υποβοηθούμενα και ότι και να γίνει θα χαλάς ΠΟΛΥ ρευμα κάθε φορά που πατάς κάποια μανέτα οπότε ρυθμίζουμε την συμπεριφορά μας, αγοράζουμε γερή μπαταρία, αγοράζουμε φορτιστή - συντηρητή, αλλάζουμε υγρά φρένων (υποχρεωτικά κάθε 20.000χλμ) και κάνουμε τον σταυρό μας μη σκάσει η μονάδα (€2500)! Καλή τύχη.:hmmm:

tolis44 12-01-2011 10:17

:)THANKS...

dive_nparaskevopoulos 03-02-2011 09:21

τα ιδια σβησιματα ειχα και εγω 2 φορες σε πορεια δεν εβγαλε κανα σφαλμα στο καντραν ,αλλα θελω να παω να δω αν εχει κανει καταγραφη στον εγκεφαλο..

εσυ το εψαξες καθολου???????????

panagiotis.farmer 03-02-2011 10:28

:sm8:
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Capitain ( 166827)
Εγώ πάντως ανοίγω τον αγέρα και ξεκινάω αμέσως μιας και είναι πολύ άβολο το 'τσούφ' όταν έχεις 250+ Kg σε 2 ρόδες..
Οταν ανέβει 1 παύλα η θερμοκρασία τον κλείνω(τον αγέρα) αλλά πάλι οδηγάω μαλακωσά το εργαλείο μέχρι να ζεσταθεί...:D

Φιλικά, Κωνσταντίνος.

element 03-02-2011 16:56

Είχα σκοπό να ανεβάσω post αλλά τελευταία στιγμή είδα ότι παίζει πολύ αυτό το πρόβλημα.Τα ιδια προβλήματα εχω και εγώ εδώ και έναν μήνα.Κάποια στιγμή μάλιστα πήγαινα με 80χλμ Περιφερειακή και μόλις πάτησα συμπλέκτη έσβισε.Επίσης το ρελαντί δεν είναι καθόλου σταθερό και δείχνει ότι η μαχανή ''μπερδεύεται'' αυτό βέβαια όχι συνέχεια..
Προχθές την πήγα αντιπροσωπεία και έκαναν κάποιο reset στις ρυθμίσεις του ρελαντί.Δούλευε καλά για μία μέρα αλλά σήμερα πάλι τα ίδια!!!!
Η μηχανή ξαναμπήκε μέσα και αναμένω νέα απάντηση.
Τελικά κάποια λύση στην βλάβη αυτή έχει βρεθεί???:confused::confused:

napgeo 03-02-2011 18:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 166704)
(Προσπαθώ να γράφω ελληνικά και όχι greeklish για να γίνομαι κατανοητός!)

Αν τυχόν βάλετε μπρος και έχετε λίγο τσιμπημένο το γκάζι, ο εγκέφαλος της μηχανής παίρνει τη θέση αυτή της μανέτας σαν την μηδενική.

Μετά όταν κάποια στιγμή η μανέτα αφεθεί ελεύθερη και γυρίσει στο πραγματικό μηδέν, κόβονται οι στροφές χαμηλότερα από το ρελαντί, οπότε και σβήνει. Ούτε ο εγκέφαλος δείχνει τίποτε στο διαγνωστικό, πιθανόν να μην χρειάζεται και κάποια "μαϊμού" αναβάθμιση.

Σβήνετε τη μηχανή, το κλειδί στο χέρι για κανα λεπτό (για να κάνει reset), και ξαναβάζετε μπροστά, χωρίς να ακουμπάτε την μανέτα, όπως εξάλου γράφει και μάνιουαλ της μηχανής...

Δέν θα αρχίσω τα spam...
Τα άλλα γιατί δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Μήπως να αλάξετε μαστόρους or Μηχανές. Honda άς πούμε.... Καλά είσαι. Πέρνα κάνα πρωινό για καφέ....

gemara 03-02-2011 19:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από napgeo ( 308006)
Δέν θα αρχίσω τα spam...
Τα άλλα γιατί δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Μήπως να αλάξετε μαστόρους or Μηχανές. Honda άς πούμε.... Καλά είσαι. Πέρνα κάνα πρωινό για καφέ....

Ναπολέων τέτοια γιαπωνέζικα μηχανάκια είχαμε όλοι μας μικροί και παίζαμε. Στα 22 μου που δεν ήξερα, πήρα και γω HONDA. Τώρα που σοβαρευτήκαμε δεν γυρνάμε πίσω. Αυτά είναι για κάτι γραφικούς που έχουν έρθει εδώ μέσα για να μας κάνουν και μας να κόψουμε την ουρά μας, επειδή την έχουν κομμένη κι αυτοί. Μη σε παρασέρνουν και σένα, υπηρέτησες στο πιο προοδευτικό σώμα...

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...PcUl-zHRuuLikA

napgeo 03-02-2011 21:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 308063)
Ναπολέων τέτοια γιαπωνέζικα μηχανάκια είχαμε όλοι μας μικροί και παίζαμε. Στα 22 μου που δεν ήξερα, πήρα και γω HONDA. Τώρα που σοβαρευτήκαμε δεν γυρνάμε πίσω. Αυτά είναι για κάτι γραφικούς που έχουν έρθει εδώ μέσα για να μας κάνουν και μας να κόψουμε την ουρά μας, επειδή την έχουν κομμένη κι αυτοί. Μη σε παρασέρνουν και σένα, υπηρέτησες στο πιο προοδευτικό σώμα...

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...PcUl-zHRuuLikA

Και ακόμη το υπηρετώ. Μα θέλω να νοιώθω 22άρης γιαυτό είμαι με το χρέπι.:hmmm:

element 05-02-2011 12:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από element ( 307922)
Είχα σκοπό να ανεβάσω post αλλά τελευταία στιγμή είδα ότι παίζει πολύ αυτό το πρόβλημα.Τα ιδια προβλήματα εχω και εγώ εδώ και έναν μήνα.Κάποια στιγμή μάλιστα πήγαινα με 80χλμ Περιφερειακή και μόλις πάτησα συμπλέκτη έσβισε.Επίσης το ρελαντί δεν είναι καθόλου σταθερό και δείχνει ότι η μηχανή ''μπερδεύεται'' αυτό βέβαια όχι συνέχεια..
Προχθές την πήγα αντιπροσωπεία και έκαναν κάποιο reset στις ρυθμίσεις του ρελαντί.Δούλευε καλά για μία μέρα αλλά σήμερα πάλι τα ίδια!!!!
Η μηχανή ξαναμπήκε μέσα και αναμένω νέα απάντηση.
Τελικά κάποια λύση στην βλάβη αυτή έχει βρεθεί???:confused::confused:

Κανένας με το ίδιο πρόβλημα το οποίο να λύθηκε παιδιά?Με διάφορες αναβαθμίσεις απότι κατάλαβα δεν γίνεται τίποτα και λίγο που έψαξα διαπίστωσα ότι συμβαίνει σε Adventure moto μονο..

hydrostone 19-04-2011 20:04

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΩ ΟΔΗΓΑΩ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΕΝΑΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΣΒΗΝΕΙ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗΣ!!!ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΕ ΩΡΕΣ!! ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΟ SERVICE ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ!!! 2008 ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ 17500 ΧΛΜ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 300 ΕΥΡΩ + ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΠΛΕΟΝ!!!!!ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΞΕΜΕΝΟ ΜΕ GS1200 ADVENTURE ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΦΟΒΑΜΕ ΜΗΝ ΞΕΜΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΩΝΙΑ!!!Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΤΟ ΡΕΛΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΑΛΑΧΤΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΥΡΗ Η ΕΝΥΣΧΙΜΕΝΗ ΤΗΣ BMW!!

taksidiotis 19-04-2011 20:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yamdoc ( 166430)
Εννοω πως εκει που πηγαινα με 60-70 φρεναρα(οχι αποτομα) και ενω παταγα συμπλεκτη εσβησε! Δηλαδη ενω κατεβηκαν σχετικα αποτομα οι στροφες, δεν κρατησε ρελαντι!

ακριβως το ιδιο ειχα παθει κι εγω πριν παθω το μοιραιο.
δεν σου λεω οτι ειναι το ιδιο προβλημα,μαλλον απο καυσιμο....ισως...

J-P-HELLAS 22-04-2011 11:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yamdoc ( 166409)
Σημερα που ενω κινουμουν απο πιο πολλα με σχετικο φρεναρισμα και συμπλεκτη εννοειται η μηχανη εσβησε και αυτο συνεβη 2 φορες!!!!!! Δεν αναψε κανενα λαμπακι και επισης πηρε ανετα με την πρωτη! Γιατι ομως?

δεν ξερω για πιο μοντελο αναφερεσαι, εννοω χρονολογια,
αλλα εγω που το πηρα τωρα το 2011 αλλα ειναι κατασκευης 2010, εχουν μια ανακληση που την βλεπουν οταν το πας στα χιλια χλμ για σερβις και σου αλλαζουν ενα λαμακι στον δεξιο κυλινδρο το οποιο συνεργαζεται με τον αισθητηρα εκκεντροφορου, το οποιο εχει κοπει λιγο στραβα η μυτη του απο το εργοστασιο, με συνεπεια να σβυνει ο κινητηρας γιατι δεν διαβαζει σωστα ο αισθητηρας την κινηση απο το λαμακι,
εμενα μου εσβησε μια φορα και στο συνεργειο αλλαχθηκε επιτοπου με το σερβις και τωρα ολα οκ

ablithik 22-07-2012 12:25

Η δικια μου εμπειρια επι του θεματος ειναι λιγο διαφορετικη.
Μου εχει εμφανιστει τρεις φορες αυτο το το θεματακι με τα σβησιματακια...τις δυο σε διακοπες σε νησι!!!! (βενζινη απο Αθηνα) και την τριτη στην Αθηνα. Κοινος παρανομαστης ειναι οτι και τις τρεις φορες πηγαινε για αρκετα χιλιομετρα με σταθερο γκαζι και χαμηλες στροφες ...χαλαρα..διακοπες... και στο τελος δε κραταγε ρελαντι και οφφφφ.....
Μια διαφορα ηταν οτι μολις εβαζα μπροστα παλι δε κραταγε ρελαντι οποτε επρεπε να μαρσαρω.Τη φορα που ημουν στην Αθηνα, τσιτωσα τα γκαζια και εστρωσε αμεσως...
Ειναι κουραστικο!!!!!
Η τριη φορα που μου μου το εκανε στις διακοπες ηταν χτες :(

hydrostone 22-07-2012 20:36

διακοπτης τιμονιου ειναι παιδια μην σκατε κανα 100 -120 αρι ευρο ειναι και λυνετε το προβλημα σας το ειχα πολυ καιρο εγω και σαν μακακες ψαχναμε τι φταιει!!! σημιωνω οτι ειναι πολυ επικινδινο γιατι αν δεν πατησεις συμπλεκτη οταν το παθεις πολυ απλα τσακιστικες!!!

ablithik 22-07-2012 20:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από hydrostone ( 728543)
διακοπτης τιμονιου ειναι παιδια μην σκατε κανα 100 -120 αρι ευρο ειναι και λυνετε το προβλημα σας το ειχα πολυ καιρο εγω και σαν μακακες ψαχναμε τι φταιει!!! σημιωνω οτι ειναι πολυ επικινδινο γιατι αν δεν πατησεις συμπλεκτη οταν το παθεις πολυ απλα τσακιστικες!!!

Δεν αμφισβητω αλλα τωρα που το δουλεψα πιο ψηλα με 2α και 3η , με στροφες κινητηρα πανω απο 4000, ολα μια χαρα
Τι ακριβως κανει αυτος ο διακοπτης????
Οχι τιποτα αλλο στην επομενη σταση μου, δεν εχει ουτε ευθειες ουτε ασφαλτο

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:24.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!