GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Εξοπλισμός μοτοσικλέτας (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Νέα ζελατίνα για 1150 GS (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=12076)

babis 21 05-09-2010 16:44

Απάντηση: Νέα ζελατίνα για 1150 GS

πολυ ομορφη!!!

dennis76 19-09-2010 10:45

Τελικα μαθαμε καποιο νεο εαν θα γινει εισαγωγη ζελατινας για το 1100???Μαλλον χλωμο το κοβω............αναμενω νεα.Ελπιζω να μην σας κουραζω,παντως ειναι πανεμορφη..

D_Artagian 19-09-2010 11:01

καλημέρα !! επειδη το όλο θέμα μπορεί να θεωρηθεί διαφημιστικό,όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες καλό θα ήταν να καλέσει στο τηλ του MotoRAID . Γενικότερα η μη εισαγωγή της για την ώρα έχει να κανει με την καθυστέρηση της ZTechnik στην γραμμή παραγωγής (αντίθετα, η ζελατινα για το 1150 είναι τοιμοπαράδοτη- και στις 2 εκδόσεις) . Τωρα έχουν κατα σειρά έκθεση Κολωνίας και Μιλάνου. Μετά από αυτό το διάστημα θα ολοκληρωθεί η παραγωγή της με τα standard που επιθυμούν και υπολογίζουμε για παραλαβή πριν το νέο έτος , ίσως και πριν τις αρχές Δεκεμβρίου . Αλλά επειδή όλα αυτά καλό θα είναι να μην γίνονται μέσω του θέματος,ένα τηλ είναι ό,τι καλύτερο. Τέλος (γία να είμαστε και σωστοί) ΔΕΝ θα έρθουν και τόσα πολλά κομάτια για αρχή..όποιος πραγματικά την "θέλει" καλό θα ήταν να γίνει μια κράτηση (χωρίς να θέλουμε να "πάρουμε" παραγγελίες...μην παρεξηγηθούμε κιόλας)

Βαγγέλης Λ. 23-09-2010 10:37

Μετα απο ολιγοημερη συμβιωση μαζί της δηλώνω τα ακόλουθα:

Α. Η εξυπηρέτηση του καταστήματος στη Πατρα, υποδειγματική. Χρειάστηκα λίγες πληροφορίες που τις πήρα άμεσα και μέσα σε ένα τρίλεπτο τηλέφωνο αφού δώθηκαν διευθύνσεις, πιστωτική κλπ και σε 2 ημέρες είχα τη ζελατίνα (τη κοντή) στο μαγαζί μου.

Β. Συσκευασία άψογη (όπως θα έπρεπε αφού μιλάμε για ζελατίνα που κάθε γρατζουνιά ξεχωρίζει απο τα 10 μέτρα), με φωτοτυπημένες οδηγίες όμως οι φωτό δεν ήταν καθόλου μα καθόλου καθαρές.

Γ. Η εγκατασταση της είναι πολύ εύκολη εργασία και μου χρειάστηκαν περί τα 20 λεπτά. Βέβαια είμαι μηχανικός οπότε κάποιος που δεν κάτεχει το "γερμανοπολύγωνο" θα χρειαστεί μια ωρίτσα για προσεκτική εργασία.

Αφού αφαιρεθεί η παλία ζελατίνα με τα torx, ξεσφίγγουμε τα παξιμάδια που βρίσκονται εσωτερικά και πλάι κάτω απο τη μάσκα των όργανων που στηρίζουν τα μπροστινά φλάς.

Μόλις λασκάρουν τα παξιμάδια, τα ανεβάζουμε μαζί με τις ροδέλες πάνω στο καλώδιο οπότε και θα φαίνεται όλο το σπείρωμα και περνάμε το κάγκελο (που θα βοηθήσει μάλλον αφάνταστα και για το επερχόμενο GPS μου) στη θέση του, πιάνοντας δηλαδή μέσα στη βίδα του flash.

Ξαναπερνάμε ροδέλα παξιμάδια και βιδώνουμε χωρίς να σφίξουμε.

Περνάμε στη ζελατίνα τα στρογγυλά λάστιχα συσφιξης που θα πιάσουν πάνω στο κάγελο και τοποθετούμε μόνο στα πλαϊνά σημεία με τα Torx που στερωνόταν και η μαμίσια, βιδώνοντας, πάλι χωρίς να σφίξουμε.

Βάζουμε του αποστάτες στα λάστιχα σύσφιξης και βιδώνουμε τη ζελατίνα πρώτα πάνω στο κάγκελο της, σφίγγοντας όμως πλέον εναλάξ τις βίδες allen σε σημείο βέβαια που να μην τις σπάσουμε (Η ζελατίνα δεν μπορεί να σπάσει γιατι ουσιαστικά σφίγγουμε βίδα-αποστατη και το κολλημένο παξιμάδι του κάγκελου, οπότε ο ανδρισμός σας μπορεί μόνο να κόψει τη βίδα)

Σφίγγουμε τα πλαινά Torx που ήταν βιδωμένη η παλιά ζελάτίνα, κουνώντας την λίγο σε όλες τις διευθύνσεις για να βρει τα σημεία που θέλει να κάτσει. Προσοχή στο σφίξιμο, θέλει εναλάξ σφίξιμο στις βίδες και με προσοχή, γιατι εδώ μπορεί να γίνει πατάτα.

Τέλος σφίγγουμε και τα παξιμαδάκια των flash. Πάλι με πολύ προσοχή γιατι αν σπάσουν, πάτε για "κουστουμάκι" στη BMW. Γενικότερα στα σφιξίματα μη βγάλετε αντριλίκι, μιλάμε άλλωστε για κορίτσι .....αφήστε τις αγριάδες.

Είστε έτοιμοι για βόλτες.

Δ. Εντυπώσεις ακολοθούν αργότερα αλλά ένα θα πω....μαγεία! :)

GAGARIN 23-09-2010 11:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Βαγγέλης Λ. ( 216740)
Μετα απο ολιγοημερη συμβιωση μαζί της δηλώνω τα ακόλουθα:

Α. Η εξυπηρέτηση του καταστήματος στη Πατρα, υποδειγματική. Χρειάστηκα λίγες πληροφορίες που τις πήρα άμεσα και μέσα σε ένα τρίλεπτο τηλέφωνο αφού δώθηκαν διευθύνσεις, πιστωτική κλπ και σε 2 ημέρες είχα τη ζελατίνα (τη κοντή) στο μαγαζί μου.

Β. Συσκευασία άψογη (όπως θα έπρεπε αφού μιλάμε για ζελατίνα που κάθε γρατζουνιά ξεχωρίζει απο τα 10 μέτρα), με φωτοτυπημένες οδηγίες όμως οι φωτό δεν ήταν καθόλου μα καθόλου καθαρές.

Γ. Η εγκατασταση της είναι πολύ εύκολη εργασία και μου χρειάστηκαν περί τα 20 λεπτά. Βέβαια είμαι μηχανικός οπότε κάποιος που δεν κάτεχει το "γερμανοπολύγωνο" θα χρειαστεί μια ωρίτσα για προσεκτική εργασία.

Αφού αφαιρεθεί η παλία ζελατίνα με τα torx, ξεσφίγγουμε τα παξιμάδια που βρίσκονται εσωτερικά και πλάι κάτω απο τη μάσκα των όργανων που στηρίζουν τα μπροστινά φλάς.

Μόλις λασκάρουν τα παξιμάδια, τα ανεβάζουμε μαζί με τις ροδέλες πάνω στο καλώδιο οπότε και θα φαίνεται όλο το σπείρωμα και περνάμε το κάγκελο (που θα βοηθήσει μάλλον αφάνταστα και για το επερχόμενο GPS μου) στη θέση του, πιάνοντας δηλαδή μέσα στη βίδα του flash.

Ξαναπερνάμε ροδέλα παξιμάδια και βιδώνουμε χωρίς να σφίξουμε.

Περνάμε στη ζελατίνα τα στρογγυλά λάστιχα συσφιξης που θα πιάσουν πάνω στο κάγελο και τοποθετούμε μόνο στα πλαϊνά σημεία με τα Torx που στερωνόταν και η μαμίσια, βιδώνοντας, πάλι χωρίς να σφίξουμε.

Βάζουμε του αποστάτες στα λάστιχα σύσφιξης και βιδώνουμε τη ζελατίνα πρώτα πάνω στο κάγκελο της, σφίγγοντας όμως πλέον εναλάξ τις βίδες allen σε σημείο βέβαια που να μην τις σπάσουμε (Η ζελατίνα δεν μπορεί να σπάσει γιατι ουσιαστικά σφίγγουμε βίδα-αποστατη και το κολλημένο παξιμάδι του κάγκελου, οπότε ο ανδρισμός σας μπορεί μόνο να κόψει τη βίδα)

Σφίγγουμε τα πλαινά Torx που ήταν βιδωμένη η παλιά ζελάτίνα, κουνώντας την λίγο σε όλες τις διευθύνσεις για να βρει τα σημεία που θέλει να κάτσει. Προσοχή στο σφίξιμο, θέλει εναλάξ σφίξιμο στις βίδες και με προσοχή, γιατι εδώ μπορεί να γίνει πατάτα.

Τέλος σφίγγουμε και τα παξιμαδάκια των flash. Πάλι με πολύ προσοχή γιατι αν σπάσουν, πάτε για "κουστουμάκι" στη BMW. Γενικότερα στα σφιξίματα μη βγάλετε αντριλίκι, μιλάμε άλλωστε για κορίτσι .....αφήστε τις αγριάδες.

Είστε έτοιμοι για βόλτες.

Δ. Εντυπώσεις ακολοθούν αργότερα αλλά ένα θα πω....μαγεία! :)

φωτο Βαγγελη.........φωτο ριξε μας...........

D_Artagian 23-09-2010 15:38

θα πρέπει να σε πάρουμε για συνεργάτη οδηγιών !!! :)

Βαγγέλης Λ. 23-09-2010 17:50

Φωτό θέλετε....κανένα πρόβλημα!

http://i15.photobucket.com/albums/a3...u/CIMG3269.jpg
Ας ξεκινήσουμε με τη κούκλα μου με τη καινούργια ζελατίνα της

Βαγγέλης Λ. 23-09-2010 17:52

και σε en face....
http://i15.photobucket.com/albums/a3...u/CIMG3260.jpg

Βαγγέλης Λ. 23-09-2010 17:54

Από τη θέση του Ερωτευμένου.....

http://i15.photobucket.com/albums/a3...u/CIMG3261.jpg

Βαγγέλης Λ. 23-09-2010 17:57

Κοιτάξτε που βιδώνει η βάση. Φυσικά και στις δύο βάσεις των 2 φλάς που φαίνονται πολύ στιβαρές.
http://i15.photobucket.com/albums/a3...u/CIMG3265.jpg

Βαγγέλης Λ. 23-09-2010 17:59

Και μια φωτογραφία απο κάτω απο τη μάσκα προς τα πάνω για να δείτε καλύτερα το βίδωμα πάνω στα φλάς.

http://i15.photobucket.com/albums/a3...u/CIMG3263.jpg

Βαγγέλης Λ. 23-09-2010 18:26

Να πούμε και τις εντυπώσεις απο τη μικρή συμβίωση;
Καταρχήν για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εντυπώσεις μου ως μέτρο σύγκρισης έχω ύψος 1,77 και η μηχανή φοράει τη χαμηλή σέλα.

Με τη παλιά, την εργοστασιακή ζελατίνα, ο αέρας έσκαγε από τον λαιμό μου και πάνω, με έντονη ενόχληση πάνω απο τα 120km/h. Σε συνδιασμό με το ARAI moy είχα επίσης έντονη ενόχληση απο τον θόρυβο (τη ρουφιάνα τη μάρκα δεν μπορώ να την αλλάξω γιατι μου κάθετε γάντι, λές και η φόρμα του γιαπωνέζου σχεδιάστηκε πάνω στο κεφάλι μου!)

Με την καινούργια ζελατίνα τα πράγματα άλλαξαν ΡΙΖΙΚΑ.
Ο αέρας εξαφανίστηκε (μέχρι τα 140 που πρόλαβα και την άνοιξα) και απλά τον νιώθω να χαιδεύει απαλά τις λίγες τρίχες της καράφλας μου που μοιάζουν με ξεροψημένο κανταϊφάκι.
Με το κράνος η πλήρη αταραξία, ο θόρυβος έπεσε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ.

Στα πλευρά μου, όπου ευαγγελίζεται η εταιρία με το Vstream οτι πέφτει η ένταση του αέρα, 'ντάξει υπάρχει κάποια διαφορά αλλά θα βρείτε ζυμωτό εύκολα την επόμενη.
Εκεί που γκρεμίζονται όμως όλοι οι φούρνοι της Αττικής είναι στον άερα που δεχόμαι ψηλά στο κεφάλι. Μιλάμε για "επαφές τρίτου τύπου", σας μιλάω οτι απήχθη ο αέρας απο UFO, τέτοιο πράγμα.

Βρήκα ενα μείον όμως, αλλά ως γαντζόκλειδος θα το λύσω (Στάθη μη γελάς). Στο πάνω μέρος της ζελατίνας οταν οδηγάω αντανακλάνε τα πραγματα απο πίσω μου. Οχι, οχι μην το παίρνετε στη πλάκα γιατι είναι αρκετά σοβαρό διότι αποσπάτε η προσοχή μου την ώρα που οδηγάω.

Η μια λύση είναι να στήσω τίποτα ξώβεργα και να αφήσω τίποτα σπουργίτια να κουτσουλήσουν τη ζελατινα, να βρωμήσει και μετα είμαστε καλά.

Μετα το ξανασκέφτηκα....οχι δεν είμαστε καλά....οχι στο μωρό μου....:yz

Και έτσι σκέφτομαι να ντύσω την εσωτερική της πλευρά με ματ αντηλιακή ζελατίνα. Αυτό και αν είναι έτσι...χεχε.....θα ντύσω τη ζελάτινα με ζελατίνα...... :D

Το μόνο μου ερώτημα είναι να τη ντύσω σκούρα μαύρη ή τελείως ανοιχτή για να κόψω μόνο τις ανακλάσεις; Νομίζω οτι το μαύρο θα της δώσει ολίγον απο punch, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Mα τους χίλιους boxer, δεν έχω μεγάλη εμπειρία με ζελάτινες αλλά αυτη τη συνιστώ με τα χίλια.
Over and Out.

GAGARIN 23-09-2010 19:08

ευχαριστουμε για τις φωτο ..........αααααααααααχχχχχχχχχχχχχχ αυτη η σχαρα του προβολεα .....που θα παει καποια στιγμη θα την βρω (σε λογικη τιμη :))

η ζελατινα ειναι η clear ή η ημιφιμε ?

ωραιοτατη παντος και καλοριζικη

Βαγγέλης Λ. 23-09-2010 19:28

Εχει ένα tint αλλα πολύ στο ελαφρύ συνεφέ, ίσα-ίσα να λέμε.
Η σχάρα δεν υπάρχει στη BMW ως ανταλλακτικό;

Μην μου βάζεις ιδέες....:(

GAGARIN 23-09-2010 19:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Βαγγέλης Λ. ( 217029)
Εχει ένα tint αλλα πολύ στο ελαφρύ συνεφέ, ίσα-ίσα να λέμε.
Η σχάρα δεν υπάρχει στη BMW ως ανταλλακτικό;

Μην μου βάζεις ιδέες....:(

υπαρχει αλλα ζητανε πολλα €αααα........

τι ιδεες σου βαλα? .........θες να μου την χαρισεις-πουλησεις-δωρησεις? :sm7:

Βαγγέλης Λ. 23-09-2010 20:24

Πόσα θένε;

Δώρα από τη μπεμπα μόνο μετά θάνατον.
Θα σε γράψω στη διαθήκη μου :D

GAGARIN 23-09-2010 20:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Βαγγέλης Λ. ( 217065)
Πόσα θένε;

Δώρα από τη μπεμπα μόνο μετά θάνατον.
Θα σε γράψω στη διαθήκη μου :D

χτυπα ξυλω ρε! ντουκ ντουκ ντουκ

πανω απο 150 αν δεν κανω λαθος , η καλυτερη τιμη παιζει Γερμανια 120 ~

Βαγγέλης Λ. 24-09-2010 08:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Βαγγέλης Λ. ( 216953)
Από τη θέση του Ερωτευμένου.....

http://i15.photobucket.com/albums/a3...u/CIMG3261.jpg

Ααα, σε αυτή τη φωτό βλέπετε και τις ανακλάσεις που σας περιέγραψα προηγουμένως.
Κατα την οδήγηση βέβαια βλέπετε πολύ λιγότερες και μόνο στους άνω πέντε πόντους απο πάνω γιατι καθόμαστε ψηλότερα (η φωτογραφία τραβήτηκε πίσω απο τη μοτό)

Φαίνεται επίσης και ο πολύ χρήσιμος οριζόντιος χώρος στη μπάρα για το GPS ή για άλλα πιο "αγωνιστικά εργαλεία" κατα τις εξορμήσεις στην ύπαιθρο.

D_Artagian 24-09-2010 12:13

:)

GAGARIN 24-09-2010 13:28

πως και εχεις διακοπτη φωτων τι μοντελο ειναι ?

Βαγγέλης Λ. 24-09-2010 15:56

Ιούλιος του 2002, μόλις που πρόλαβα γιατι η επόμενη παραλαβή ήταν χωρίς!

Βαγγέλης Λ. 25-09-2010 08:41

Αρνητική εξελιξη για την επικόληση αντηλιακής ζελατίνα στην ζελατίνα της Moto.
Το γνωστό κατάστημα μπαρμπρίζ "Δημήτρης" που επισκεύτηκα στη Λ.Βουλιαγμένης μου είπε οτι οι αντηλιακές ζελατίνες ΔΕΝ κολάνε πάνω στο υλικό που είναι φτιαγμένες οι ζελατίνες Moto και μου πρότεινε να ρωτήσω κάποιο κατάστηματα μοτοσυκλετών για ειδικά spray (!!) βαφής ζελατινών.

Αν εχετε ιδία ή πείρα πάνω στο θέμα.....ποστάρετε γιατι με βλέπω να μένω με τις ανακλάσεις.

alekni 10-12-2010 19:03

εχω ειχα τη μαμα, μετα έβαλα μια μεγαλη της secdem μεχρι που τη ρηξανε την μηχανη εχτες και εσπασε, σημερα πηγα σε ενα μαγαζι εδώ στη χαλκίδα και την παράγγειλα, εμφανησιακά μου αρέσει ελπίζω και οδηγικά, θα δούμε απο εβδομάδα..

μια ερώτηση εχω μονο, οταν το τιμονι τερματίζει βρίσκουν οι χούφτες πάνω στη ζελατινα??και αν ναι σε σημείο επικίνδυνο??? αυτός ηταν ο λόγος που έσπασε η παλιά μου.

(ααα λογικά θα κάνει με τα πλαστικα της wunderlich, θα υπάρχει χώρος στη βίδα, γιατι τα έχω και τώρα με τα κρύα δεν λέει να τα βγάλω)
Verkleidungsergänzung Clear-Protect

GAGARIN 18-12-2010 08:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από alekni ( 270417)
εχω ειχα τη μαμα, μετα έβαλα μια μεγαλη της secdem μεχρι που τη ρηξανε την μηχανη εχτες και εσπασε, σημερα πηγα σε ενα μαγαζι εδώ στη χαλκίδα και την παράγγειλα, εμφανησιακά μου αρέσει ελπίζω και οδηγικά, θα δούμε απο εβδομάδα..

μια ερώτηση εχω μονο, οταν το τιμονι τερματίζει βρίσκουν οι χούφτες πάνω στη ζελατινα??και αν ναι σε σημείο επικίνδυνο??? αυτός ηταν ο λόγος που έσπασε η παλιά μου.

(ααα λογικά θα κάνει με τα πλαστικα της wunderlich, θα υπάρχει χώρος στη βίδα, γιατι τα έχω και τώρα με τα κρύα δεν λέει να τα βγάλω)
Verkleidungsergänzung Clear-Protect

στο τιμονι θα χασεις περιπου ενα εκατοστο αλλα καθε φορα που θα ξεχνιεσαι και θα την χτυπας καποια στιγμη θα γινει η στραβη...........
η 1η λυση ειναι: τραβας το τιμονι πανω σου 1-2 μοιρες και εισαι οκ
η 2η λυση ειναι : αποστατες τιμονιου 25 mm που δεν το σηκωνουν μονο αλλα το φερνουν και πανω σου αυτες τις 2 μοιρες και εισαι οκ.............α! και καλυτερη θεση χεριων μετα πιο ξεκουραστη αν εισαι ψηλος..............αν εισαι κοντος δεν ξερω ............:sm7: με κοστος ~50 €

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:34.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!