GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Γενικά - Μοτοσυκλέτα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Την Γνώμη σας -- Varadero is Good ? (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=12913)

GeorgeP 28-07-2010 12:59

Απάντηση: Την Γνώμη σας -- Varadero is Good ?

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 190231)
Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω τους κατόχους της συγκεκριμένης μηχανής, όποτε την βλέπω στον δρόμο πάντα προσπαθώ να της βρώ κάτι που θα μου έκανε "κλίκ",αλλά και να δικαιολογήσω την σθεναρή άποψη του φίλτατου και έγκυρου GeorgeP. Βέβαια δεν την έχω καβαλήσει για να αισθανθώ τις όποιες κρυφές χάρες που πιθανόν διαθέτει.

Για ΄ντα μιλας τοτε???εεεεεεε???????:p:D

Arkas 28-07-2010 13:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 190231)
Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω τους κατόχους της συγκεκριμένης μηχανής, όποτε την βλέπω στον δρόμο πάντα προσπαθώ να της βρώ κάτι που θα μου έκανε "κλίκ",αλλά και να δικαιολογήσω την σθεναρή άποψη του φίλτατου και έγκυρου GeorgeP. Βέβαια δεν την έχω καβαλήσει για να αισθανθώ τις όποιες κρυφές χάρες που πιθανόν διαθέτει.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 190237)
Για ΄ντα μιλας τοτε???εεεεεεε???????:p:D

Καλά εκτός από ξερόλας ισχυρογνώμων,
είσαι και στραβός!:p:p:p

italos 28-07-2010 13:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 190236)
Να πω οτι εμεινα με το στομα κλειστο.......ψεματα θα πω!!!!!:)

Αυτοι που ειχαν και τα δυο......τι να ειπουν?????:)
Υποκειμενικα εχουν μιλησει παμπολλες φορες!! και λεω υποκειμενικα διοτι αντικειμενικοτητα σε αυτα τα θεματα δεν υπαρχει!!!

Συμφωνω και επαυξανω!! Ανεμενε, κι αν κανει το βημα η χοντα, να ξερεις οτι θα ειναι κατι που δεν θα εχει καμια σχεση με το προηγουμενο!!! Αλλα....θα το κανει?????
Οσο για τον αξιοπιστο ¨η οχι κινητηρα του.... δεν νομιζω να υπηρχε παραπονο απο κανεναν!!!

διοτι θελουν να δουν τους υπόλοιπους και μετα να πουν τα δικα τους!!! ειδωμεν!!

Σωστα, γιαυτο και δεν πουλαει οσο πουλαγε!!

Αυτο που θα βγάλει θα κανει....μπαμ!! Οπως και το 1999 οταν το Βαραντερο δεν ειχε καμια σχεση με οτι κυκλοφορουσε τοτε στην κατηγορια!!!

Πως σου φανηκα???:D

χαχαχαχαχα Γιώργο μου ήλπιζα να σου πω την αλήθεαι να απαντήσεις:D:D:D

Συμφωνούμε σε όλα φυσικά....ελπίζουμε να κάνει το μπαμ...θα είναι καλύτερο για όλους εμάς.."το αγοραστικό" κοινό....(βέβαια χωρις δουλειά και λεφτά δεν πας πουθενα...απλά υπάρχουν κ πολύ χειρότερα οπότε μας θεωρώ ότι ήμαστε καλά)

Διαφωνώ και τσαντίζομαι κ εγώ πολύ με ΄σοσυς είχανε ....ή εχουνε...ή είχαν την ευκαιρία τέλοςπάντων να έχουν μια άποψη και για τις δυο μηχανές...και να μην την εκφράζουν αντικειμενικά.....είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις!!!!

GeorgeP 28-07-2010 13:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 190241)

το βραδυ θα...τα πουμε!!!!! θα σου 'ξηγησω τι παει να πει βερυκοκο!!!!!:D:p

Arkas 28-07-2010 13:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 190244)
το βραδυ θα...τα πουμε!!!!! θα σου 'ξηγησω τι παει να πει βερυκοκο!!!!!:D:p

Πρόσεξε όμως να μου εξηγήσεις τί εστί http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...ZeoqKTuKImrUQ= όχι http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...fXiVCDSkBbUMU=:sm7::sm7::sm7:

ntinopoulos 28-07-2010 13:26

Απόσπασμα:

αν πω οτι πρωτοτυπησες θα πω ψεμματα!:rolleyes:

leandros 28-07-2010 13:36

μακάρι το Βαραντέρο να ταν Γιαπωνέζικος τενεκές όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω, αλλά δυστυχώς είναι Ιταλικός και Ισπανικός τενεκές.
Το Βάρα το γουστάρω πάρα πολύ διότι είναι όμορφο, τίμιο και κάνει 11.300 ευρώ μόνο, δηλαδή έχεις τρελό value for money.
Από την άλλη, άμα το συγκρίνεις με το GS είναι σε ΟΛΑ χειρότερο (φρένα, γκάζια, αναρτήσεις, ασφάλεια, ομορφιά, ανεμοκάλυψη, άνεση, βάρος, ποιότητα κατασκευής κτλ) πλην αξιοπιστίας, όπου το GS πονάει.

υγ. Στέλιο ο τύπος στα Κόκκινα Φεγγάρια είναι γνωστός μου κι άμα ψάχνεις ποιος είναι, θα σου πω το βραδάκι στον καφέ.

Xarleas 28-07-2010 14:42

Εγώ πάντως την είχα 3 χρόνια, έκανα 50.000 χιλ, της ήπια κυριολεκτικά το αίμα κυρίως σε χωμάτινες διαδρομές και δεν μου χάλασε ποτέ χατήρι. Όλο αυτό το καιρό δεν μου έπαθε ΤΙΠΟΤΑ και στα σέρβις μου άλλαζαν μόνο λάδια, φιλτρα, τακάκια και αυτά ήταν όλα... Την πούλησα πανεύκολα, χάνοντας 800.000 δρχ απο την αξία της, (την είχα αγοράσει 4.000.000 δρχ). Την πούλησα απλά επειδή την βαρέθηκα. Τίποτα αλλο... ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ξέρω μόνο να πω φιλαράκια.

pepax66 28-07-2010 15:19

Απόσπασμα:

Υποκειμενικα εχουν μιλησει παμπολλες φορες!! και λεω υποκειμενικα διοτι αντικειμενικοτητα σε αυτα τα θεματα δεν υπαρχει!!!

Η ακριβέστερη και μια από τις καλύτερες σου ατάκες!

:sm8:

GeorgeP 28-07-2010 15:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 190241)

Αλλο να σου αρεσει οπτικα κι αλλο να φτιαχνει ωραια......γεμιστά!!!!!:):D

taksidiotis 28-07-2010 17:57

ισως οι επιδοσεις της να μην ειναι εκρηκτικες,ισως να μην στριβει οπως αλλες on/off,μπορει καποια ανταλλακτικα της να ειναι πανακριβα...ομως δυσκολα θα σε αφησει στο δρομο απο ...
φλατζες.
διαφορικο.
κι αλλα ηλεκτρικα που πολλοι αντιμετωπιζουν προβλημα.
προσωπικα περιμενω να δω τον αναδοχο της οικογενειας.
ενα ολοκαινουριο μοντελο.

Gemat 29-07-2010 09:42

Να πω και εγω κατι που παραλειψατε στις "ενημερωτικες" απαντησεις σας.

Υπαρχουν 3 (ΤΡΕΙΣ) διαφορετικες εκδοσεις του βαραντερο που διαφερουν μεταξυ τους.

Κυριως μεταξυ της πρωτης εκδοσης (ΜΚ1) και της δευτερης (ΜΚ2) υπαρχει ΠΟΛΥ μεγαλη διαφορα. Αποψη μου ειναι οτι αν δεν λεγονταν και τα δυο βαραντερο θα ειχες την αισθηση οτι οδηγεις διαφορετικη μοτοσυκλετα!

Το Βαραντερο ξεκινησε το προηγουμενο μιλενιουμ σαν 70-30% ον-οφ και τωρα βρισκεται στο 90-10% !

Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες και καποιο απο τα μοντελα του ρωτησε. Η αν προκειται για ενδιαφερον σε μεταχειρισμενο πες μας το ποσο που θα ηθελες να διαθεσεις για την αγορα του.

GeorgeP 29-07-2010 10:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 190593)
Να πω και εγω κατι που παραλειψατε στις "ενημερωτικες" απαντησεις σας.

Υπαρχουν 3 (ΤΡΕΙΣ) διαφορετικες εκδοσεις του βαραντερο που διαφερουν μεταξυ τους.

Κυριως μεταξυ της πρωτης εκδοσης (ΜΚ1) και της δευτερης (ΜΚ2) υπαρχει ΠΟΛΥ μεγαλη διαφορα. Αποψη μου ειναι οτι αν δεν λεγονταν και τα δυο βαραντερο θα ειχες την αισθηση οτι οδηγεις διαφορετικη μοτοσυκλετα!

Το Βαραντερο ξεκινησε το προηγουμενο μιλενιουμ σαν 70-30% ον-οφ και τωρα βρισκεται στο 90-10% !

Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες και καποιο απο τα μοντελα του ρωτησε. Η αν προκειται για ενδιαφερον σε μεταχειρισμενο πες μας το ποσο που θα ηθελες να διαθεσεις για την αγορα του.

αργεις να μιλησεις αλλα οταν μιλας.......ευγε!!!!!:)

ntinopoulos 29-07-2010 11:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 190604)
αργεις να μιλησεις αλλα οταν μιλας.......ευγε!!!!!:)

κυλησε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι!:sm7:

Kimwnas 29-07-2010 14:20

Τέως κάτοχος Varadero Μκ1, 1150Adv και νύν 1200 (απλού)...

Δεδομένου ότι ερχόμουν απο street όταν αποφάσισα να πάω σε on-off η πρώτη μου επιλογή ήταν ένα transalp 600 το οποίο όμως άλλαξα σε λιγότερο απο 6 μήνες και πήγα στην αμέσως επόμενη λογική επιλογή που ήταν το Varadero.
Τίμια μηχανή, εξαιρετικά άνετη στο ταξίδι (όντως όμως τρώς πολύ άερα με την μαμίσια ζελατίνα - το ίδιο και στο GS όμως) και μου έδινε την τυπική Honda εντύπωση του "δεν σπάει - δεν χαλάει", απλά τα τυπικά σέρβις (για κόστος δεν μπορώ να πω για την Ελλάδα, γιατί τα έκανα στο εξωτερικό).
Προερχόμενος απο Ducati 750SS η αξιοπιστία του Varadero μου είχε φανεί εξωπραγματική!....

Ο λόγος που πήγα σε 1150GS? Καθαρά υποκειμενικός. Σίγουρα όχι επειδή με είχε απογοητεύσει το Vara. Απλά μου άρεσε η αισθητική του, και μου ενέπνεε έναν αέρα πιό περιπετειώδη. Στην πράξη, εξίσου άνετη στο ταξίδι, πιό "σφιχτή" αίσθηση (φρένα σε συνδιασμό με την σεβαστή διαφορά στις αναρτήσεις λόγω telelever kai paralever), και για μένα τουλάχιστον σημαντικό προτέρημα ο άξονας. Από αξιοπιστία πάλι κανένα πρόβλημα.

Και απο εκεί πάλι το λογικό (?) βήμα στο 1200 (πρώτη γενιά). Άλλη μηχανή κατ' εμέ, αισθητά πιο ελαφριά και καλοζυγισμένη απο το 1150Adv, φορτωμένη με ένα κάρο ηλεκτρονικά καλούδια που υπόσχονταν να φέρουν το GS στον 21ο αιώνα. Η αξιοπιστία της όχι τόσο καλή, συνέχεια θα συζήτησει κάτι, άλλες φορές μικρό άλλες φορές μεγάλο, ίσα να σε έχει λίγο στην τσίτα... Χειρότερη αξιοπιστία λοιπόν απο το Vara? στην δικιά μου εμπειρία σίγουρα. Θα την άλλαζα? Όχι... Γιατί απλά είναι μια μηχανή που μου "έκατσε", και αυτή είναι η πεμπτουσία της υπόθεσης. Να σου "κάτσει" η μηχανή, να την γουστάρεις, και τότε μαθαίνεις να ζεις με τα "χούγια" της, αλλά το κυριότερο όταν τα μάθεις και τα αποδεχθείς, τότε μαθαίνεις και να απολαμβάνεις αυτά που έχει να σου δώσει... Και αυτό ισχύει για όλες τις μηχανές γιατί καμία δεν είναι τέλεια...
Αν πηγαίνεις με "νούμερα" και "στα χαρτιά" τότε είσαι χαμένος απο χέρι, θα αλλάζεις ψυχαναγκαστικά μηχανή κάθε 12 μήνες. Διάλεξε μια που να γου-στά-ρεις πραγματικά και απόλαυσε την... τα χούγια της πάνε πακέτο, δεν τα γλυτώνεις σε καμία μηχανή...

choudel 29-07-2010 17:24

Μετα απο 85.000 κμ με Transalp 600 '96(το τελευταιο γιαπωνεζικο και τριτο χερι), 130.000 κμ με Varadero εκ των οποιων τουλαχιστον 15.000 καθαρα χωμα μπορω να σας πω τα εξης.
Ζηταγε μονο λαδια, δεν με αφησε ποτε, με πηγε παντου (εσωτερικο, εξωτερικο, εντουροβολτες, χιονια, απροσιτες παραλιες, περασε ποταμια...παντου) Θεωρω οτι ηταν και ειναι ενα απο τα πιο τιμια μηχανακια που κυκλοφορουν και δυσκολα πιστευω οτι θα βρω ευκολα ξανα τετοιο μηχανακι. Γιατι το αλλαξα και πηρα GS? γιατι τα τελεθταια 3 χρονια περιμενω την Honda na kanei catch-up στους υπολοιπους και αυτη μας κοροιδευει με ενα face lift και εξτρα κιλα. Γιατι ο κινητηρας μεν φτιαχνεται απο σχιστοματηδες απογονους αυτων που εφτιαχναν το 50αρι στρογγυλοφαναρο που το πετας απο ταρατσες, δεν του βαζεις λαδια, το πας τεζα και αυτο απλα συνεχιζει να πηγαινει, το υπολοιπο μηχανακι ομως φτιαχνεται απο βρωμιαρηδες Ιταλους και Ισπανους με αθλεια ποιοτητα περιφερειακων. Γιατι κοιταζα το μηχανακι μου 6 συναπτα ετη κ περιμενα ορκισμενος να το αντικαταστησω με ενα καινουργιο ωσπου εξαντληθηκε η υπομονη μου. Λυπαμαι λοιπον μαμα honda αλλα τωρα εχω καινουργια αγαπη κ απλα ελπιζω να μην με "πουλησει" κ ξενερωσω. Αν στο μεταξυ βγαλεις κατι καινουργιο σιγουρα θα περιμενω να περασει ο πρωτος χρονος για να απολυσεις μερικους σιχαμενους συναρμολογητες που θα μου στειλουν ενα μηχανακι "σωβ*ακο" και μετα ισως το παρω.
Παντως...
α)οποιος δεν εχει οδηγησει varadero δεν μπορει να εχει αποψη ...ειλικρινα...το τι θεωριες δεν εχω ακουσει για αυτο το μηχανακι απο τον καθε ανιδεο ιδιοκτητη vstrom, tdm, κλπ δεν περιγραφεται. εγω εχω μαθει να μιλαω μονο για μηχανακια που εχω οδηγησει. Γιατι απο θεωρια...ουυυυ
β) Μην ξεχναμε οτι το varadero κανει 11300. Αν οδηγησετε ενα varadero 15.000 (που δεν φτανει σε λεφτα τα 18.000 του gs που οδηγω τωρα) θα παθετε πλακα .
γ) Δεν ειναι το μηχανακι αυτο που παει παντου, ο οδηγος του το παει.

manosamos 29-07-2010 22:20

Θα αποφυγω τις μνειες ,τις εκθειασεις,ή τους λιβελους...για ενα αντικιμενο.
Οσο για εσενα φιλε απο πανω που γραφεις για βρομιαρηδες Ιταλο-Ισπανους,να σου πω οτι οι λατρευτοι σου Ιαπωνες ειναι οι υπ αριθμον 1 αιμομυκτες της Ασιας.......:rolleyes:
Παρακατω.
Βαραντερο εχω,αλλα ευχαστω,,,,δεν θα παρω αλλο.
Ολοι λενε διαφορα με τον αερα του νεοελληνα(εχω το πιο γαμ,,, εργαλειο,επειδη το αγορασα εγω):sm7:
Λοιπον το Βαραντερο για οποιον δεν το προσεξε ΔΕΝ μπαινει στα τεστ των μοτοπεριοδικων και αν νια,βγαινει τελευταιο...;)
Ποιος αρρωστος Ιαπων εβαλε 5ταχυτο σασμαν σε τουρινγκ μοτο ,,,,δεν το ξερω...:yzτην στιγμη που το ιδιο μοτερ στο VTR ειχε 6αρι....:Απορία:
Ξερω οτι το 5 ταχυτο Βαρα μου καιει τον αγλεουρα.
Βεβαια ο πεφωτισμενος Ιαπων στο μοντελο μετα το 2003 εβαλε αλλη μια ταχυτητα και δεν καιει πια τον αγλεουρα.
Μαλιστα εβαλε και ψεκασμο....:Dκαι καμμια 10αρια χρονια μετα την BMW ανακαλυψε και το ABS:sm7:
Μερικες τιμες ανταλλλακτικων.
Αριστερο-δεξι πλαινο πλαστικο 330 ευρω...το ενα.
Πισω ουρα 330 ,ντεποζιτο βενζινας 900,συν αλλα που δεν θυμαμε τωρα.
Το Βαρα δεν αξιζει ουτε ευρω παραπανω απο αυτα που προσφερει,δηλαδη...λιγα.:cool:Αυτα

HERC 29-07-2010 22:23

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ' 3 R1150GS(AΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΣ) & 1 VARADERO-ΠΡΟΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ,ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η VARADERO ΠΕΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ GS,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΩ!!!ΤΟ GS ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ VARADERO ΕΓΙΝΕ "ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ"!!! ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ!!!:(

ntinopoulos 29-07-2010 22:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από HERC ( 190926)
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ' 3 R1150GS(AΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΣ) & 1 VARADERO-ΠΡΟΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ,ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η VARADERO ΠΕΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ GS,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΩ!!!ΤΟ GS ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ VARADERO ΕΓΙΝΕ "ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ"!!! ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ!!!:(

θες να πεις οτι το βαραντερο ειναι ενα ματσο πλαστικα αμφιβολου ποιοτητας και οτι η στιβαροτητα της ειναι ανυπαρκτη?:rolleyes:;)
βεβαια θα βγει ο γιωργος και θα μας πει οτι αυτο σημαινει παθητικη ασφαλεια...αλλα θα το υποστουμε κι αυτο!:p

GeorgeP 30-07-2010 00:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 190924)
................................................................................................
Λοιπον το Βαραντερο για οποιον δεν το προσεξε ΔΕΝ μπαινει στα τεστ των μοτοπεριοδικων και αν νια,βγαινει τελευταιο...;)

Nαι, τωρα που εχει κλεισει 11 χρονια ζωης!!!!! Γιαπηγαινε πισω στο 1999-2004 (μεχρι που βγηκε η GS 1200) να δεις τι λεγανε!!! Και σε ευθεια κοντρα με το 1150 το Βαρα εβγαινε πρωτο!! Απο μνημη δεν τα πας καλα μου φαινεται!!! Βεβαια ολα αυτα εξαρτωνται και απο τις σελιδες διαφημισης της καθε εταιρειας στο περιοδικο αλλα αυτο ειναι αλλο κεφάλαιο!!

Απόσπασμα:

Ποιος αρρωστος Ιαπων εβαλε 5ταχυτο σασμαν σε τουρινγκ μοτο ,,,,δεν το ξερω...:yzτην στιγμη που το ιδιο μοτερ στο VTR ειχε 6αρι....:Απορία:

Οπως ολοι οι ανταγωνιστες της την εποχη εκεινη, 1999!!!!! Εκτος μιας της GS!!! Οπως και αν το κανεις ηταν λαθος τους!!!

Απόσπασμα:

Ξερω οτι το 5 ταχυτο Βαρα μου καιει τον αγλεουρα.

Αν γνωριζες 2 πραγματα μηχανολογιας δεν θα το εγραφες αυτο!!! Δεν φταινε η 5 ταχυτητες για την καταναλωση αλλα τα 44αρια καρμπυρατερ που φορουσε!!!!! Και 7ταχυτο να ηταν παλι το ιδιο θα εκειγε!!!!Ξερεις ποσο εκαιγε η GS 1050/1100 με τα 40αρια BING (μαρκα καρμπυρατερ)?

Απόσπασμα:

Βεβαια ο πεφωτισμενος Ιαπων στο μοντελο μετα το 2003 εβαλε αλλη μια ταχυτητα και δεν καιει πια τον αγλεουρα. .

Η καταναλωση μειωθηκε λογω ψεκασμου και οχι 6ης σχεσεως!!!! Εξάλλου η 5η του ΜΚ1 εχει βημα 0,969 ξαι η 6η του ΜΚ2/3 εχει βημα 0,853......απειροελαχιστη διαφορα, που δεν λογιζεται στην οικονομια καυσιμου!! Σκεψου τα αυτοκινητα, που εχουν και περισσοτερο βαρος να κινησουν ειναι 1 προς 1 αυτη η σχεση στην πεμπτη σχεση!! δηλαδη το 0,969 ειναι ηδη .......overdrive!!

Απόσπασμα:

Μαλιστα εβαλε και ψεκασμο....:Dκαι καμμια 10αρια χρονια μετα την BMW ανακαλυψε και το ABS:sm7:.

ABS φοραει το Βαραντερο απο το 2003!!!!!! εσενα σου ξεφυγε!!!!! και για πολλους testman καλυτερο της γερμανιδας αφου δεν ''αμολαει'' και δυσκολα το περνεις χαμπαρι οτι ενεργοποιειται!!! και να ξερεις οτι το συστημα της χοντα, μεχρι σημερα, ελεγχει την περιστροφη του τροχου 2,5 φορες περισσότερο απο αυτο της BMW!! Ελπιζω να καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο!! Δεν αρκει να εισαι πρωτοπορος αλλα πρέπει να εισαι και τελειομανης αλλα και καλυτερος σε καθε νεο μοντελο απο το προηγουμενο!!

Απόσπασμα:

Μερικες τιμες ανταλλλακτικων.
Αριστερο-δεξι πλαινο πλαστικο 330 ευρω...το ενα.
Πισω ουρα 330 ,ντεποζιτο βενζινας 900,συν αλλα που δεν θυμαμε τωρα.
Το Βαρα δεν αξιζει ουτε ευρω παραπανω απο αυτα που προσφερει,δηλαδη...λιγα.:cool:Αυτα

Για ρωτα ποσο κανει ενας ρελες τρομπας βενζινης στα GS και μετα μιλαμε για τιμες ανταλακτικων? Α, και που'σαι ρωτα και για τεποζιτο!!! Γιατι αν ο ρελες κανει 140ε (που κανει) σκεψου το τεποζιτο ποσο κανει!!!

Και για το τελος το κερασακι,
Εδω θα δεις μια συγκριση σε διαφορους τομεις του ΜΚ1 (1999-2002 δηλ. του δικου σου) με το GS1150 της BMW που εβγαινε εκεινην την εποχη

http://www.bikez.com/bike/rating.php?idbike=19772

Κι εδω του ΜΚ 2/3 (2003-2007 δηλ. Του δικου μου) με το GS1200 της BMW των ιδιων χρονολογιων (2007)

http://www.bikez.com/bike/rating.php?idbike=24479

πηγη: bikez.com

για δες εκει περι Engine performance, Reliability and problem-free driving, Fun-factor, value for money, Repair and maintenance costs, Racing track capabilities, Touring capabilities καιAccident risk:
(excellent=low risk) και μετα πεςμου!! Ουτε περιοδικα ''αντικειμενικα'' εξαρτωμενα απο τις διαφημισεις της καθε εταιρειας ουτε τιποτε!! Το ποσο εγκυρο ειναι το σαιτ ψαξτο!!! Ειναι παντως Νορβηγικο (ξερεις στην σκανδιναυια δεν παιζουν) και απο αυτο αντλουν πληροφοριες περιοδικα, εταιρειες και προμηθευτες εταιρειων!!! Η δε database του περιλαμβανει οτιδηποτε σε 2 τροχους απο το 1970!!!
Με κοκκινο το Βαραντερο και με μπλε η γερμανιδα και στα δυο λινκ!!!
Και στην τριτη γραμμη το ''average'' ολων των εταιρειων μαζι!!! βλέπεις αλλιως βλέπουν οι ανεξαρτητοι κι αλλιως οι ''κολλημενοι'' σαν εμενα αλλα και αυτοι που δεν θελουν να δουν!! π.χ. εσενα!!!:)

CPretenteriS 30-07-2010 02:39

Χείμαρρος.... :D:D

Alfa7 30-07-2010 09:12

Πολύ θεωρία......μα πάρα πολύ....! :D

PS1 : 1050GS ?????
PS2 : BMW έβαλε τα πρώτα ABS σε μοτό το 1990, ίσως και πιο πριν...

GeorgeP 30-07-2010 10:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alfa7 ( 191028)
Πολύ θεωρία......μα πάρα πολύ....! :D...

η αξιολογηση του bikez μονον θεωρια δεν ειναι!!Αφου τα στοιχεια του βγαινουν απο τα τεστ ολων των περιοδικων της ευρωπης και των συνεντευξεων των διευθυντων των εταιρειων που αυτο περνει!
Ακομα, και το κυριοτερο, λαμβανει τα περισσότερα στοιχεια π.χ. αξιοπιστια απο τις αξιοπιστες στατιστικες υπηρεσιες ολων των ευρωπαικων κρατων....δεν τα βγαζει απο το κεφαλι του!!!!
Χρηματοδοτειται δε απο αναγνωστες του και συντακτες περιοδικων!!!

η ''εθελοτυφλουσα θεωρια'' ειναι δικια μας και οχι εκεινων!!

Απόσπασμα:

PS1 : 1050GS ?????

ναι εχεις δικιο, το 1000 εννοουσα (1050 δεν ειναι?)

Απόσπασμα:

PS2 : BMW έβαλε τα πρώτα ABS σε μοτό το 1990, ίσως και πιο πριν...

ειναι αυτο που λεγαμε πιο πανω.......θεωρια!!!!!!! Η ελευση του γερμανικου συστηματος αντιμπλογκαρισματος της BOSCH ηρθε στις μοτοσυκλετες BMW το 1988! τεσσερα χρονια μετα η χοντα παρουσιασε ενα συστημα το οποιο ηλεγχε την περιστροφη του τροχου 3 φορες περισσοτερο (330 times per sec η γερμανιδα 1000 times per sec η γιαπωνεζα!) διοτι η Γερμανιδα χρησιμοποιουσε 3καναλο συστημα ενω η Ιαπωνια 4καναλο!!!! Ακομα το γερμανικο συστημα τοτε λειτουργουσε σε ''hard real time basis'' ενω της χοντα σε ''real time basis''!! Με άλλα λογια στην Γερμανιδα υπηρχε μια υστερηση μεχρι να φτασει η πληροφορια του γλιστρηματος στο συστημα για να ενεργοποιηθει ενω στο χοντα πριν γλιστρησει ο τροχος το συστημα εμπαινε σε λειτουργια!!! Ειναι αυτο που λεμε ''οι γενιες του ABS''!!!
Ολα αυτα της εποχης εκεινης θα τα δεις εδωhttp://www.ibmwr.org/prodreview/abstests.html

Ετσι φτασαμε μεχρι σημερα που εχει φτασει το συστημα στην κορυφη της εξελιξης του!!!
Να σου υπενθυμισω οτι περυσι η Χοντα εβγαλε το C-ABS (combined - abs) KAI META η BMW παρουσιασε κατι αναλογο στο 1000RR της!!
Ακομα βεβαια η ευρωπαικη κοινοτητα της μοτοσυκλετας ψαχνει να βρει πιο ειναι το καλυτερο απο τα δυο!!
Eμας δεν μας ενδιαφερει αυτο σημερα ουτε και η παραπανω αναλυση για το παρελθον, μας ενδιαφερει ο ανταγωνισμος που φερνει τετοια υπεροχα συστηματα, που το ενα ειναι καλυτερο απο το άλο καθε χρόνο!!!!

εδω λιγα πραγματα για το ABS απο το ΜCN
http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/newsresults/First-rides--tests/2009/December/dec2309-bmw-k1300s-wins-abs-test/

Εδω πιο πολλα πραγματα με συγκρισης μοτο (μεταξυ αυτων και η GS 1150) και αποστασεις φρεναρισματος σε διαφορες συνθηκες...εχει ενδιαφερον!
http://www.msf-usa.org/imsc/proceedings/a-Green-ComparisonofStoppingDistance.pdf

Υ.Γ. οπως καταλαβαινεις δεν ειναι ''θεωρια'' αυτα που γραφω!!!! Μάλλον διαβασμα και πραγματικη εμπειρια θα το ελεγα φιλε Αλφα!!

Alfa7 30-07-2010 12:20

Οι θεωρίες και τα γραφόμενα των ιστοσελίδων και του περιοδικού τύπου λίγα πράγματα μόνο λένε γιατί πάμπολλες φορές είναι κατευθυνόμενα από συμφέροντα γιαυτό δεν τα ευαγγελίζομαι.
Περισσότερο σαν μπούσουλα στα γραφόμενα μου, εγω προσωπικά, μαζί με σχετική γνώση των πραγμάτων βάζω τις κατα καιρούς εμπειρίες από τη συμβίωση μου με διάφορες μοτό (αρκετές σε διαβεβαιώ-και Vara), οι οποίες όταν αγοράστηκαν έταζαν πολλά, αλλα η συμβίωση μαζί τους άλλα έδειξε. Λίγες μοτό ήταν τίμιες όσον αφορά στα πρίν την αγορά και κατα τη διάρκεια συμβίωσης.
Είχες ποτέ κάποιες από αυτες τις μοτό που διαβάζαν 330 και 1000 φορές το τροχό..?
Γιατί εγώ είχα και μάλιστα το 1989 (...τέσσερα χρόνια πριν...) με το αργό ABS,όπως λές, της εποχής εκείνης σωθηκα κανα δυό φορές από κακοτοπιές.
Θάλεγα να μην είσαι πολέμιος σε ότι δεν εγκρίνεις... καλό καλοκαίρι (όσο έμεινε).!

GeorgeP 30-07-2010 16:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alfa7 ( 191105)
Οι θεωρίες και τα γραφόμενα των ιστοσελίδων και του περιοδικού τύπου λίγα πράγματα μόνο λένε γιατί πάμπολλες φορές είναι κατευθυνόμενα από συμφέροντα γιαυτό δεν τα ευαγγελίζομαι.

Τοτε να τα κλεισουμε ολα και να πηγαινουμε με τα δικα μας, του καθενος ξεχωριστα κριτηρια!!! Να κλεισουμε και τα βιβλια της Ιστοριας μας διοτι κιαυτη, αναλογως ποιος την γραφει, θεωρειται κατευθυνομενη!!!
Ποσο μάλλον το συγκεκριμενο σαιτ, που ουτε διαφημιζομενους εχει, ειναι Νορβηγικο (οτι και να σημαινει αυτο) και συγκεντρωνει στοιχεια απο ολον τον κοσμο!!!
Αποψεις ειναι αυτες και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του!!!

Απόσπασμα:

Περισσότερο σαν μπούσουλα στα γραφόμενα μου, εγω προσωπικά, μαζί με σχετική γνώση των πραγμάτων βάζω τις κατα καιρούς εμπειρίες από τη συμβίωση μου με διάφορες μοτό (αρκετές σε διαβεβαιώ-και Vara), οι οποίες όταν αγοράστηκαν έταζαν πολλά, αλλα η συμβίωση μαζί τους άλλα έδειξε. Λίγες μοτό ήταν τίμιες όσον αφορά στα πρίν την αγορά και κατα τη διάρκεια συμβίωσης.!

Και ποιος αντιλεγει στα παραπανω τα οποια ειναι καθαρα υποκειμενικα και διαφορετικα για τον καθενα μας στα ιδια ομως προιοντα?????

Απόσπασμα:

Είχες ποτέ κάποιες από αυτες τις μοτό που διαβάζαν 330 και 1000 φορές το τροχό..?.!

Αν ειχα τότε 60 μισθους (το 1989) για να παρω μια Κ100 και άλλους 65 να παρω το Goldwing του 1992 (αυτα τοτε φορουσαν συστηματα ABS) δεν θα ειχα βαραντερο σημερα διοτι θα ημουν ο Μανσον της Virgin airlines με καμια red bull στο γκαραζ μου!!
εγω παρεθεσα την ιστορια του συστηματος ABS οπως καταγραφεται σε διεθνη σαιτς, λενε ψεμματα? δεν ειναι ετσι? ας το αποδειξει καποιος με άλλα ντοκουμεντα! Δεν κανω διαφημιση στις μοτοσυκλετες που ειχα κατα καιρους!!! Παντως σαν πρωην ιδιωτης αγωνιζομενος και σε ταχυτητα και σε μοτοκροςς και σε εντουρο πιστεψε με οτι στην αισθηση του φρενου τα καταφερνω πολυ καλυτερα απο πολλους άλλους!!!

Σημ. Εσυ που οπως φαινεται ''τους ειχες'' (τους μισθους) ειχες και τα δυο αυτα μοντελα και μπορεις να μας πεις εντυπωσεις για το πιο δουλευε καλυτερα???

Απόσπασμα:

Γιατί εγώ είχα και μάλιστα το 1989 (...τέσσερα χρόνια πριν...) με το αργό ABS,όπως λές, της εποχής εκείνης σωθηκα κανα δυό φορές από κακοτοπιές.
Θάλεγα να μην είσαι πολέμιος σε ότι δεν εγκρίνεις... καλό καλοκαίρι (όσο έμεινε).!

Ειπα ¨η εγραψα πουθενα οτι το συστημα του τότε δεν δουλευε? ειπα πουθενα οτι ηταν αχρηστο? Εγραψα πουθενα διχνοντας την πολεμιοτητα μου σε εκεινο, το παλιο, συστημα? απλα παρεθεσα την εξελιξη του απο Γερμανια προς Ιαπωνια μερια και τουμπαλιν!!!! και μαλιστα εκθειασα και το τοτε και το σημερα!!!
Για πια ''πολεμικοτητα'' μιλας???

Μηπως δεν τα γραφω σωστα και βγει αληθινος ο ''aeriko'' που ειπε οτι ''..εσυ καλα τα γραφεις αλλα λιγοι σε καταλαβαινουν'' ¨η καπως ετσι καπου αλλου? Ημαρτον!!!!

GSMAN 30-07-2010 16:56

Κύριοι θα πω και εγώ τη γνώμη μου δε γράφω συχνά άλλά έχω άποψη επί του θέματος επειδή είχα και Βαραντέρο και Μπε εμ βε.

Για μένα μια μοτοσικλέτα αναλύεται στα εξής

1)Φρένα
2)Κρατήματα(δηλαδή αναρτήσεις πλαίσιο)
3)Κινητήρας επιδόσεις(Ροπή τελική ταχύτητα κ.λ.π)
4)Άνεση στο ταξίδι
5)Ευελιξία στην αλλαγή κατεύθυνσης
6) Φιλιγκ (το πάτημα που λέμε αν σου εμπνέει αμπιστοσύνη)

Και τέλος φυσικά αξιοπιστία

Στο ένα στο δύο και στο πέντε το Μπε εμ βε υπερτερεί

Στα φρένα π.χ από 0-100 σε στάση σταματά 4 μέτρα νωρίτερα(περιοδικό 0-300)

Στα κρατήματα και τα δύο στρίβουν αλλά το βαραντέρο έχει ταλαντώσεις λόγω πλαισίου και μετά λόγω αναρτήσεων

Στη ευελιξία το μπε εμ βε αλλάζει ευκολότερα κατεύθυνση

Τώρα από αξιοπιστία πιστεύω πως το βαραντέρο είναι ποιο αξιόπιστο από τα καινούργια 1200 αλλά σαφώς λιγότερο αξιόπιστο σε σχέση με τα 1150

Εγώ μετά από περισυλλογή κατέληξα στο 1150 αν και θα ήθελα να είχα το αντι σπιν από τα 1200;)

Αυτά τελείως αντικειμενικά χωρίς να έχω εμπάθεις για κανένα

Το βαραντέρο το οδηγούσα για 8 μήνες μέσα στην Αθήνα και γύρω γύρω το έκανα γύρω στα 20000 χιλιόμετρα

Το 1200 το είχα για 15 μήνες και το είχα κάνει 35000 χιλιόμετρα

Το τωρινό μου ταπεινό 1150 το έχω 16 μήνες και το έχω κάνει 50000 χιλιόμετρα

Gemat 30-07-2010 18:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GSMAN ( 191245)
Κύριοι θα πω και εγώ τη γνώμη μου δε γράφω συχνά άλλά έχω άποψη επί του θέματος επειδή είχα και Βαραντέρο και Μπε εμ βε.

Για μένα μια μοτοσικλέτα αναλύεται στα εξής

1)Φρένα
2)Κρατήματα(δηλαδή αναρτήσεις πλαίσιο)
3)Κινητήρας επιδόσεις(Ροπή τελική ταχύτητα κ.λ.π)
4)Άνεση στο ταξίδι
5)Ευελιξία στην αλλαγή κατεύθυνσης
6) Φιλιγκ (το πάτημα που λέμε αν σου εμπνέει αμπιστοσύνη)

Και τέλος φυσικά αξιοπιστία

Στο ένα στο δύο και στο πέντε το Μπε εμ βε υπερτερεί

Στα φρένα π.χ από 0-100 σε στάση σταματά 4 μέτρα νωρίτερα(περιοδικό 0-300)

Στα κρατήματα και τα δύο στρίβουν αλλά το βαραντέρο έχει ταλαντώσεις λόγω πλαισίου και μετά λόγω αναρτήσεων

Στη ευελιξία το μπε εμ βε αλλάζει ευκολότερα κατεύθυνση

Τώρα από αξιοπιστία πιστεύω πως το βαραντέρο είναι ποιο αξιόπιστο από τα καινούργια 1200 αλλά σαφώς λιγότερο αξιόπιστο σε σχέση με τα 1150

Εγώ μετά από περισυλλογή κατέληξα στο 1150 αν και θα ήθελα να είχα το αντι σπιν από τα 1200;)

Αυτά τελείως αντικειμενικά χωρίς να έχω εμπάθεις για κανένα

Το βαραντέρο το οδηγούσα για 8 μήνες μέσα στην Αθήνα και γύρω γύρω το έκανα γύρω στα 20000 χιλιόμετρα

Το 1200 το είχα για 15 μήνες και το είχα κάνει 35000 χιλιόμετρα

Το τωρινό μου ταπεινό 1150 το έχω 16 μήνες και το έχω κάνει 50000 χιλιόμετρα

Για εμενα, εξισου σημαντικη ειναι η εμφανιση! Δεν θα ηθελα να εχω στο γκαραζ μια εξαιρετικη κατα τα αλλα, αλλα ασχημη μοτοσυκλετα...

...και εσεις οι κατοχοι BMW πρεπει να παραδεχτειτε οτι

α) η αισθητικη ειναι υποκειμενικη και δεν χωραει επιχειρηματα.
β) η GS ειναι τουλαχιστον "ιδιαιτερη" αισθητικα.

Και τελος, το θεμα ξεκινησε ως "αποψεις για το Βαραντερο" και οχι "συγκριτικο τεστ" !!!

ntinopoulos 31-07-2010 20:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 191296)
Για εμενα, εξισου σημαντικη ειναι η εμφανιση! Δεν θα ηθελα να εχω στο γκαραζ μια εξαιρετικη κατα τα αλλα, αλλα ασχημη μοτοσυκλετα...

...και εσεις οι κατοχοι BMW πρεπει να παραδεχτειτε οτι

β) η GS ειναι τουλαχιστον "ιδιαιτερη" αισθητικα.

Και τελος, το θεμα ξεκινησε ως "αποψεις για το Βαραντερο" και οχι "συγκριτικο τεστ" !!!

πες μας τωρα οτι το βαραντερο ειναι και πιο ωραιο να...παραδωσουμε πνευμα...!:sm7:

GSMAN 31-07-2010 20:57

Α! τότε αλλάζει το θέμα εγώ νόμιζα συγκρίναμε;)

Λοιπόν τα βαραντέρο ελιναι μια τίμια μοτοσικλέτα σχετικά αρκετά αξιόπιστη με καλά φρένα αλλά με μέτριες αναρτήσεις και πλαίσιο...

Εν αναμονή του 2011

Gemat 01-08-2010 02:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 191983)
πες μας τωρα οτι το βαραντερο ειναι και πιο ωραιο να...παραδωσουμε πνευμα...!:sm7:

....φυσικα και εμενα μου αρεσει περισσοτερο το Βαραντερο! Αλλιως θα ειχα καποια αλλη μηχανη!

TEOSS 01-08-2010 07:47

The winner is George P !!!!
Γιώργο πάλι <<έγραψες>> και έδωσες απάντηση στον φίλο μας sansiro , μέσα από το bikez.!
Έκανες όμως ένα λαθάκι και σύγκρινες το VARKA ’07 με R1200GS ’07 :D.
Εγώ σύγκρινα τα VARKA ’07 και’09 με R1100GS’98 και …τα σχίζει ,τα λειώνει, τα πατάει σε όλα!
Ακόμα και το πρώτο 1100GS ’94 υπερτερεί σε αρκετούς τομείς.
Γιατί λάθος ??? ....Ο sansiro έχει 1100 !!!!
:sm7::sm7::sm3::sm3::sm7:

Υ.Γ.1 Φίλε sansiro υπάρχουν 1001 τρόποι να αυτοκτονήσεις γιατί να ξοδευτείς αγοράζοντας το μπαούλο της γιαγιάς σου με ρόδες?
Υ.Γ.2 Ποιος βλακέντιος σου είπε για έλλειψη ανταλλακτικών ?
Υ.Γ.3 Εάν το έχεις για πέταμα , ρίξε ένα mail (τίποτα σπουδαίο, απλά μαζεύω παλιοσίδερα) χιχιχι
:cool2:
Υ.Γ….Αφού το βικεζ είναι τόσο αξιόπιστο πως εξηγούνται οι βαθμολογίες στα VARKA ’07 ’08 ’09 όπου φαίνεται το 08 να είναι αισθητά ανώτερο???:confused::confused::confused:

ThanDim 01-08-2010 10:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Kimwnas ( 190726)
..... αυτή είναι η πεμπτουσία της υπόθεσης. Να σου "κάτσει" η μηχανή, να την γουστάρεις, και τότε μαθαίνεις να ζεις με τα "χούγια" της, αλλά το κυριότερο όταν τα μάθεις και τα αποδεχθείς, τότε μαθαίνεις και να απολαμβάνεις αυτά που έχει να σου δώσει... Και αυτό ισχύει για όλες τις μηχανές γιατί καμία δεν είναι τέλεια...
Αν πηγαίνεις με "νούμερα" και "στα χαρτιά" τότε είσαι χαμένος απο χέρι, θα αλλάζεις ψυχαναγκαστικά μηχανή κάθε 12 μήνες. Διάλεξε μια που να γου-στά-ρεις πραγματικά και απόλαυσε την... τα χούγια της πάνε πακέτο, δεν τα γλυτώνεις σε καμία μηχανή...

:sm5::sm5::sm5::sm5::sm5:

2 κουβέντες = ΟΛΟ το νόημα!!!!

GeorgeP προσπαθείς σε έναν χώρο με κατόχους GS να αποδείξεις πως η GS είναι μάπα! Το λιγότερο που μπορώ να το χαρακτηρίσω είναι "άκυρο"!! Βάλε 100 λίνκς και φέρε ορκισμένους μηχανικούς πως έχεις δίκιο! Αυτό το κλικ που μας έχει κάνει δεν μπορείς να το "ξεκλικάρεις". Μπες σε κανα φόρουμ με TDM, V-strom, Harley ή vespa και προσπάθησε να κάνεις το ίδιο με τα δικά τους μηχανάκια. Τον ίδιο γέλωτα θα λάβεις!!!
Οπότε μη χαλάς την ζαχαρένια σου προσπαθώντας να αλλάξεις γνώμη σε κολλημένους. Άλλωστε κι εμείς την ίδια γνώμη έχουμε για σένα. Απλά καταντάει κουραστική αυτή η "σταυροφορία"! Έτσι, αφού κανείς μας - εξαιρούνται ελάχιστοι, οι οποίοι, μάλιστα, δεν φανατίζονται τόσο - δεν τρώει ψωμί από την BMW ή την Honda δέξου οτι υπάρχουν και άλλες μηχανές γύρω σου, εκτός από Vara, και πάρα πολλοί αναβάτες προτιμούν εκείνες!

Φίλε μου sansiro.sugata αν τα κριτήρια σου είναι καθαρά οικονομικά τότε κρίνε από το πόσο μακρυά φτάνει η αράδα σου - που λένε και στο χωριό μου! Αν όμως παίζει και το "κλικ".. τότε ζυγίζοντας τα, δωσε λίγο βάρος παραπάνω στο τελευταίο γιατί μια φορά ζούμε!! Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες και ικανοποίησες το μεράκι σου, παρά να μείνεις με το απωθημένο και να σε σιγοκαίει!
επιπλέον: Η ερώτηση σου για το Vara είναι άτοπη σε αυτό το το forum. Αναμενόμενη η μεταπήδηση της κουβέντας στο GS.... Εκτός αν κατα βάθος επιθυμούσες μια "υποκειμενική" σύγκριση αυτών των 2! ;) Κάνε αντίστοιχη ερώτηση - για το Gs - και σε κάποιο από τα Vara-forums και αν βγάλεις άκρη...... στείλε μου πμ!! :sm7:

HERC 01-08-2010 19:07

ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΧΡΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ? ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ? ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ? ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΓΚΟΥΡΙΕΣ?... ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ 1150GS ΚΑΙ OΛΑ ΚΑΛΑ...ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BMW ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΩΘΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΕΙΧΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ SERVICE,ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΔΕΝ ΕΣΠΑΓΕ-ΔΕΝ ΧΑΛΑΓΕ!!! :hmmm:

manosamos 01-08-2010 22:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 192108)

....φυσικα και εμενα μου αρεσει περισσοτερο το Βαραντερο! Αλλιως θα ειχα καποια αλλη μηχανη!

Kαι εμενα μου αρεσε η GS αλλα η μοιρα μου επεξε ασχημο παιχνιδι και βρεθηκα με το Βαρκαντερο....:yz
Καθενας και τα γουστα του φιλε μου...

Sotos_ 02-08-2010 01:12

Κατι τετοια νηματα διαβαζει ο ιαπωνας και θα φτιαξει κανα καινουριο βαραντερο που θα σκιζει τον ανταγωνισμο στα παντα... αλλα θα το πουλαει κανα 16αρι χιλιαρικα...
Καλυτερα δεν ειναι τωρα που κανει ΤΟΣΑ πραγματα ΤΟΣΟ καλα και ειναι και ΤΟΣΟ
φτηνο; :)

GeorgeP 02-08-2010 09:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 192152)

GeorgeP προσπαθείς σε έναν χώρο με κατόχους GS να αποδείξεις πως η GS είναι μάπα! Το λιγότερο που μπορώ να το χαρακτηρίσω είναι "άκυρο"!! Βάλε 100 λίνκς και φέρε ορκισμένους μηχανικούς πως έχεις δίκιο! Αυτό το κλικ που μας έχει κάνει δεν μπορείς να το "ξεκλικάρεις"...........................................................

Αν αυτο ΕΣΥ (και δυο τρεις άλλοι) καταλαβες τοτε ¨η εσυ πρέπει να ξαναπας σχολειο για περαιτερω μαθηματα συντακτικου ¨η εγω να αλλαξω τον τροπο γραφης μου!!!!!
Αλλα μιας και ειναι μονον 2-3 οι εχοντες την ιδια αποψη μαλλον το πρωτο της παραπανω παραγραφου θα πρέπει να γινει!!!!!!

Σημ. ειδες πουθενα να λεω οτι η GS ειναι μαπα? Ειδες πουθενα να ανοιγω νημα με τα υπερ και τα κατα των δυο μοτοσυκλετων? Διαβασες το σαλο που εχει γινει στην Αγγλια, σχετικα με την χαμενη αξιοπιστια των BMW και τον οποιο αποτυπωσε ο συντακτης του Μοτοr Cycle News Kevin Ash εδω http://www.gsforum.gr/Γενικά-Μοτοσυκλέτα-24/kevin-ash-ενδιαφερον-αρθρο-4714/

Δεν τα λεω εγω μονον οσα γραφω!! Τα λενε κι αλλοι και εξω αλλα και σε αυτο το φορουμ! Εγω απλως τα επισυμανω σαν ''τριτος'' πανω σε νηματα που ανοιξανε ''παθοντες'' ιδιοκτητες!!!

Η αποδοχη της ''μαπας'' οταν καποιος την κατεχει κι εχει δωσει μια περιουσια να την αποκτησει ειναι δυσκολο πραγμα!!!;) Ειδικα οταν φερει εμβληματα ''προπελας'', ''αστεριου'', αλογακιου'', ''τριαινας'' (maserati) κ.λ.π.!!

leandros 02-08-2010 11:37

GeorgeP συμφωνώ με τον ThanDim.
Από τη μία είσαι θυσαυρός γνώσεων και διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μηνύματα που γράφεις, διότι είναι πολύ επιμορφωτικά από την άλλη προσπαθείς να μας αποδείξεις με ανούσια (αλλά υπαρκτά, δεν λέω) παραδείγματα ότι το Βαραντέρο είναι καλύτερη μηχανή.
Να σου πω λοιπόν ότι εν έτη 2010, που ο αγοραστής έχει να διαλέξει μεταξύ Varadero, GS, Multistrada, KTM Adv, Stelvio, Grand Passo, Caponord κτλ κτλ,
πρέπει κάποιος να είναι είτε κορόιδο για να πάει να πάρει Βαραντέρο, είτε βιτσιόζος για να πάρει μια μηχανή που τα έχει όλα στο μέτριο, είτε old time classic Χοντάκιας (που αυτό το σέβομαι), που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις τι σημαίνει να έχεις φρένα Brembo και αναρτήσεις ohlins & WP σε μια μηχανή μαμά.
Και σε προκαλώ (πάντα φιλικά και συναδελφικά) να μου πεις ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ που το Βαραντέρο ΣΗΜΕΡΑ είναι καλύτερο από το GS, αφού φαίνεται ότι έχεις καλές γνώσεις.

Αυτά κι από μένα.

ThanDim 02-08-2010 14:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ ( 192399)
Κατι τετοια νηματα διαβαζει ο ιαπωνας και θα φτιαξει κανα καινουριο βαραντερο που θα σκιζει τον ανταγωνισμο στα παντα... αλλα θα το πουλαει κανα 16αρι χιλιαρικα...
Καλυτερα δεν ειναι τωρα που κανει ΤΟΣΑ πραγματα ΤΟΣΟ καλα και ειναι και ΤΟΣΟ
φτηνο; :)

ΩΧ!! Ήδη πουλάει τα μισά κομμάτια από τα πανάκριβα GS-GSA! Αν πάει η τιμή εκεί πάνω θα πρέπει να τα κάνει ΟΛΑ τα πράγματα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλά και να είναι και πανέμορφη!! Εχεις την Honda για τέτοια;;;;; Ειδικά στον τομέα των on-off (δες ΤΑ700 ;) )

ThanDim 02-08-2010 15:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 192492)
Αν αυτο ΕΣΥ (και δυο τρεις άλλοι) καταλαβες τοτε ¨η εσυ πρέπει να ξαναπας σχολειο για περαιτερω μαθηματα συντακτικου ¨η εγω να αλλαξω τον τροπο γραφης μου!!!!!
Αλλα μιας και ειναι μονον 2-3 οι εχοντες την ιδια αποψη μαλλον το πρωτο της παραπανω παραγραφου θα πρέπει να γινει!!!!!!

Μιας και βρήκα τον δεύτερο - δες Leandros! - δεν μου λες και τον τρίτο από τους αναλφάβητους του φόρουμ; Όχι τίποτα άλλο, για να μαζευτούμε να κάνουμε ιδιαίτερα όλοι μαζί για οικονομία - βλέπεις έχουμε GS και έχουμε έξοδα...!!

Στα σοβαρά όμως, επειδή δε νομίζω να μίλησα προσβλητικά στο μήνυμα μου, θα παρακαλούσα κι εσύ να προσέχεις λίγο τις εκφράσεις σου μιας και δε νομίζω να σου έχω δώσει κάποιο δικαίωμα!

Απόσπασμα:

Σημ. ειδες πουθενα να λεω οτι η GS ειναι μαπα? Ειδες πουθενα να ανοιγω νημα με τα υπερ και τα κατα των δυο μοτοσυκλετων?

:sm7::sm7::sm7::sm7::sm7::sm7:

Δεν ανοίγεις! Αλλά "όπου γάμος και γιορτή, η Βασίλω πρώτη"!! Όπου βλέπουμε μπλε γράμματα ξέρουμε τι θα διαβάσουμε!

Απόσπασμα:

Διαβασες το σαλο που εχει γινει στην Αγγλια, σχετικα με την χαμενη αξιοπιστια των BMW και τον οποιο αποτυπωσε ο συντακτης του Μοτοr Cycle News Kevin Ash εδω http://www.gsforum.gr/Γενικά-Μοτοσυκλέτα-24/kevin-ash-ενδιαφερον-αρθρο-4714/

Δεν τα λεω εγω μονον οσα γραφω!! Τα λενε κι αλλοι και εξω αλλα και σε αυτο το φορουμ! Εγω απλως τα επισυμανω σαν ''τριτος'' πανω σε νηματα που ανοιξανε ''παθοντες'' ιδιοκτητες!!!

Και όπως είπα δεν βάζεις τον παράγοντα "αγάπη", "κλικ", ""απόλαυση" κτλ κτλ! Έχεις κολλήσει με τα νούμερα! Και τα στατιστικά! Αλήθεια, τι ζώδιο είσαι;;;;

Απόσπασμα:

Η αποδοχη της ''μαπας'' οταν καποιος την κατεχει κι εχει δωσει μια περιουσια να την αποκτησει ειναι δυσκολο πραγμα!!!;) Ειδικα οταν φερει εμβληματα ''προπελας'', ''αστεριου'', αλογακιου'', ''τριαινας'' (maserati) κ.λ.π.!!

Αυτό συμβαίνει σε όλους! Και άλλοι νόμιζαν οτι αγόρασαν on-off και την πάτησαν!!! :sm7::sm7::sm7:

GeorgeP 02-08-2010 17:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από leandros ( 192556)
GeorgeP συμφωνώ με τον ThanDim.
Από τη μία είσαι θυσαυρός γνώσεων και διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μηνύματα που γράφεις, διότι είναι πολύ επιμορφωτικά από την άλλη προσπαθείς να μας αποδείξεις με ανούσια (αλλά υπαρκτά, δεν λέω) παραδείγματα ότι το Βαραντέρο είναι καλύτερη μηχανή..

ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ!!!!! Ειμαι ο πρωτος που λεει τα στραβα της μιας αλλα και της άλλης!!!! Δεν θα γινω εγω κριτης του καθε εργοστασιου!!!
Γεγονοτα παραθετω που οως λες κι εσυ.......''αλλά υπαρκτά, δεν λέω''.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από leandros ( 192556)
....................................................
πρέπει κάποιος να είναι είτε κορόιδο για να πάει να πάρει Βαραντέρο, είτε βιτσιόζος για να πάρει μια μηχανή που τα έχει όλα στο μέτριο, είτε old time classic Χοντάκιας (που αυτό το σέβομαι), που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις τι σημαίνει να έχεις φρένα Brembo και αναρτήσεις ohlins & WP σε μια μηχανή μαμά.
Και σε προκαλώ (πάντα φιλικά και συναδελφικά) να μου πεις ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ που το Βαραντέρο ΣΗΜΕΡΑ είναι καλύτερο από το GS, αφού φαίνεται ότι έχεις καλές γνώσεις.

Αυτά κι από μένα.

Το οτι εχει brembo, ohlins κ.λ.π. δεν λεει τιποτε!!! Και η Χοντα φοραει Nissin, Showa που φοραει και η ντουκατι στο MotoGP αλλα..........!!! Η καθε εταιρεια περιφερειακων εχει τις ποιοτητες της στο ιδιο εξαρτημα!!! απο μετριες μεχρι αριστες!!!!!! οταν η μοτο δεν ειανι ΚΤΜ, δηλαδη ειδικης χρησης, παμε στις μετριες τοποθετησεις με ονοματεπωνυμο!!!!!!
Τωρα αν οι μεν δουλέυουν καλυτερα απο τις δε.... οι μονοι που δεν μπορουμε να βγαλουμε ετυμηγορια ειμαστε εσυ κι εγω!! γιατι? διοτι πολυ απλα.....δεν οδηγουμε στα ορια!!!!!!!

Για το χθες δες τις παραθεσεις μου απο το bikez.com! αν δεν τις πιστεψεις αξιζει και μονον να τις δεις!

Την σημερον μονον δυο
  • αξιοπιστια και
  • τιμη
την επαυριον δεν ξερω!! θα ποσταρω ομως....οταν κι εφοσον παρουσιαστει ο αντικαταστατης, και θα ειναι το πρωτο νημα που θα ανοιξω σαν Georgep σε αυτο το φορουμ!!!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:07.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!