![]() |
Απάντηση: Resistor tuning
Ψάχνοντας, ψάχνοντας έπεσα και πάνω σ' αυτά τα μαραφέτια. Πολλά στο εμπόριο, η αρχή λειτουργίας τους σωστή, γνωστό θέμα άλλωστε στην μηχανολογία παλαιόθεν, αλλά υπερεκτιμημένα τα πιο πολλά, πανάκριβα!
Ακολουθώντας το παράδειγμα τού Γιάννη, έφτιαξα ένα μόνος μου με μηδαμινό κόστος. Στην αρχή τίποτα αλλά μετά από κάποιες μετατροπές όσον αφορά την αντίσταση, μού κατέβασε την κατανάλωση από το τσιμπημένο 7,49 στο 5,91!!!!. Αυτό ήταν και το ζητούμενό μου άλλωστε, αλλά περισσότερα επ' αυτού στο επόμενο τεύχος. Ακόμα όμως είμαι στις δοκιμές και μετρήσεις. Να κάνω τόσο λάθος πια? Τι να πω, θα δούμε! Αναμείνατε, το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον. |
Αν και είναι μεγάλη η διάφορα, κατά κάποιο τρόπο δικαιολογείται μια κι η μηχανή δουλεύει πιο στρωτα και δε χρειάζεται συνεχείς αλλαγές ταχυτήτων.
Τι αντίσταση έβαλες τελικά; υποθέτω ότι δε χρησιμοποίησες NTC. _________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Απόσπασμα:
Ξεκίνησα με μια 10 Κohm, τίποτα. Πήγα στα 23 Κohm, είδα υποψία βελτίωσης και λέω, δεν μπορεί, αφού βελτιώθηκε θα υπάρχει κι άλλο περιθώριο. Μεταπήδησα στα 56 Κohm, όσα χρησιμοποιεί και το Booster plug και εδώ όντως υπάρχει εμφανής διαφορά. Αναρωτιέμαι μέχρι πόσο μπορείς να ανέβεις έχοντας θετικά αποτελέσματα? Το μηχανάκι τραβάει από χαμηλά πράγμα που ήταν αδιανόητο πριν αν δεν κατέβαζες μία σχέση ή και δύο. Αυτό επιτρέπει να πηγαίνεις με χαμηλότερες στροφές απ' ό,τι πριν, εξ ου και η μειωμένη κατανάλωση. Σημείωση. Φυσικά, εάν το πιέζεις δουλεύοντάς το ψηλά θα αυξηθεί η κατανάλωση. Γι' αυτό υπάρχουν οι δύο διαφορετικές απόψεις από τους χρήστες. Γενικώς, η οδήγησή μου είναι στρωτή σε χαμηλές και μεσαίες στροφές κυρίως, χωρίς απότομες επιταχύνσεις και επιβρανδύσεις , με έμφαση στην άνεση και οικονομία παρά στις επιδόσεις. Γ' αυτό έχω και ΒΜW. Αν ήθελα γκάζια θα είχα Hayabousa. Με τρίτη, ένα παράδειγμα, τραβάει ακόμη και με τις 1050-1100 στροφές τού ρελαντί δίνοντάς σου μια ταχύτητα κοντά στα 40 χαω. Απίστευτο! Θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφία τα όργανα. Τώρα το πώς θα την ανεβάσω, άλλο θέμα! :( NTC δεν έβαλα αλλά θα βάλω. Είμαι ακόμα σε στάδια πειραμάτων και δοκιμάζω διάφορα. Σκοπεύω να αντιγράψω ακριβώς το booster plug και την συνδεσμολογία του αλλά περιμένω να ανοίξουν τα μαγαζιά. Έβαλα όμως έναν ξεχωριστό NTC αισθητήρα θερμοκρασίας μέσα στο φιλτροκούτι που μού δείχνει κατ' ευθείαν σε βαθμούς Κελσίου. Είναι εκπληκτικό το πόσο αλλάζει η θερμοκρασία όταν κινείσαι στην εθνική από το όταν κινείσαι μέσα στην πόλη. Είναι φανερό, λοιπόν, το ότι η μαμά έχει τοποθετήσει σε λάθος σημείο το φίλτρο αέρα και επηρεάζεται από την θερμοκρασία τού κινητήρα. Το θέμα μάλλον θα έχει πολλές συνέχειες αφού θα πειραματιστώ με ποτενσιόμετρο αντί για αντίσταση, ώστε να αλλάζεις εν κινήσει το μίγμα σου ανάλογα με τις συνθήκες, και ίσως -πρωτοτυπιά?- ενσωματώσω στην όλη κατασκευή και το όργανο που σού δείχνει την θερμοκρασία τού αέρα στο φίλτρο. Να 'χουμε να παίζουμε :ye33: |
Ωραίος!
Θα δοκιμάσω κι εγώ μεγαλύτερη αντίσταση. Τώρα αν έδινες οδηγίες για το θερμόμετρο και πως το τοποθετησες θα ήταν σούπερ.... _________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να βάλω ανεμιστήρα στη φιλτροχοανη, αλλά όσο κι αν έψαξα στο ίντερνετ δε βρήκα κάτι τόσο μικρό....όρεξη να έχουμε να παίζουμε ;)
_________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Απόσπασμα:
Τον πήρα από 'κει που τον είχα και τον έβαλα μέσα στο φιλτροκούτι περνώντας το καλώδιο μέσα από τον αυλό εισαγωγής. Ακριβώς, δηλαδή, στην ροή τού αέρα προς το φίλτρο! Το κακό είναι ότι δεν έχω τον τρόπο ακόμα να ανεβάσω φωτογραφίες. :( |
Το κατάλαβα για το θερμόμετρο. Η αξία του είναι περιορισμένη στην " εγκυκλοπαιδικη. " γνώση του τι συμβαίνει....κάθε πληροφορία όμως βοηθά στη βελτίωση. Όταν μπορέσεις πάντως βάλε φώτο και πληροφορίες του τι, πόσο κι από που.
Ετοιμάζω το 650 κι όλο και κάτι θα σκαλισω πάλι....:) _________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Απόσπασμα:
Κάθε άλλο παρά περιορισμένη θα 'λεγα. Έβγαλα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Κινείσαι και δείχνει 25 βαθμούς, σταματάς στο φανάρι και πάει 40! Αυτό, εμένα μού έδειξε δύο πράγματα: Α) το ότι η ΒΜW δεν έχει κάνει και την καλύτερη δυνατή χωροταξία με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το φίλτρο αέρος από την θερμοκρασία τού κινητήρα και γι' αυτό τον λόγο Β) πόσο σημαντικό είναι να κρατάς χαμηλή την θερμοκρασία που αναγνωρίζει η ΕCU. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί ένα μηχανάκι με αρχαίο, αερόψυκτο κινητήρα, από την εποχή τής Wermacht και τών Africa Corps, που κινείται μέσα στην πόλη καίει 7,5 λ/100 χλμ. Γιατί η ECU διαβάζει 40 μέχρι και 70 (ναι και 70!!!) βαθμούς και κρατάει το μείγμα μονίμως φτωχό. Με τόσο φτωχό μείγμα δουλεύεις παραπάνω στροφές απ' ό,τι χρειάζεται για να αντεπεξέλθει και να τα! Όλα έχουν μια εξήγηση. Αν ήταν κάτι σαν V-Strom, ας πούμε, με σύγχρονο κινητήρα και σύγχρονο σύστημα τροφοδοσίας δεν θα γεννιόταν καν θέμα. Τώρα εξηγείται γιατί διαβάζω τσιμπημένες καταναλώσεις από τους περισσότερους Έλληνες BMWάκηδες ενώ την ίδια στιγμή οι ξένοι με ίδια μηχανάκια καίνε λιγότερο. Γιατί κινούμαστε σε βάρβαρες συνθήκες σε σχέση με τους ξένους: άθλιες πόλεις, μποτιλιαρισμένες, τσιμέντα, καμίνια, σκόνη. Πάς έξω και είναι πιο ανοιχτοί δρόμοι, λιγότερα ή καθόλου μποτιλιαρίσματα, πράσινο, δροσιά, κινούνται πιο ελεύθερα. Έχουμε που έχουμε ζέστη, αν σού την κάνει και ο κινητήρας ακόμη μεγαλύτερη άσ' τα να πάνε! Το συνιστώ το "γκατζετάκι" ανεπιφύλακτα. Για να μην πω επιβάλλεται! ΥΓ: Θα προσπαθήσω για φωτογραφίες. |
Τα ίδια λέμε,
Και σκέψου ότι το booster plug το φτιάχνει Ολλανδός αν θυμάμαι καλά. Και στο Dakar που είχα η διαφορά στη λειτουργία του κινητήρα ήταν εμφανής, πολύ πιο άμεση απόκριση, λιγότεροι κραδασμοί χαμηλά, έδινε την εντύπωση ότι ροπιαζε σε χαμηλότερες στροφές.... Μου έδωσες έναυσμα να το ψάξω κι άλλο, αλλά πρώτα πρέπει να φτιάξω τη μηχανή _________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Απόσπασμα:
|
Μου θυμίζει το μεμ τζετ που είχα πριν απο καιρο στη μηχανη μου
Και αυτο κοροιδευε τον αισθητήρα του αέρα και πήγαινε πολυ καλα αλλα επειδή ειμουν συνέχεια με το γκάζι έκαιγε πολυ και το έβγαλα |
Απόσπασμα:
:re27: περιμενουμε την συνεχεια παιδια
|
Απόσπασμα:
Μα ακριβώς! Αυτή είναι η λειτουργία τους: να "κοροϊδέψουν" την ECU ότι δήθεν η θερμοκρασία είναι χαμηλή ώστε να στείλει πλουσιότερο μείγμα. Η αρχή είναι σωστή αλλά όχι και να τα πληρώνουμε 150 και 300 ευρώ. Έλεος! Τώρα, εάν παρασυρθείς επειδή πάει καλά και ανοίγεις το γκαζάκι θα έχεις αυξημένη κατανάλωση. Στην αντίθετη περίπτωση θα έχεις την ίδια ή ακόμη και μείωση. Γι' αυτό υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις τών χρηστών. Εγώ πχ δεν άλλαξα τίποτα στην οδήγησή μου. Όπως πήγαινα πριν έτσι πάω και τώρα αλλά με χαμηλότερες στροφές. ;) |
Καλημερα! Ξαναδιάβασα τα αρχικά ποστ κι έχω βάλει έναν πίνακα με μετρήσεις. Η αντίσταση 54 ΚΩ. αντιστοιχεί σε εξωτερική θερμοκρασία -20 βαθμών. Μήπως το μείγμα γίνεται πάρα πολύ πλούσιο και δημιουργήσει άλλα προβλήματα;
Απόσπασμα:
|
Τέταρτη μέτρηση ολοκληρώθηκε αισίως χτες. Μεικτός κύκλος όλες.
1η: 6,19λ/100χλμ 2η: 6,72 3η: 5,74 4η: 5,30 !!!!!!!! Αρχίζει να δείχνει ότι δεν είναι τυχαίο.:ha16: Δεν θα το πανηγυρίσω όμως ακόμη με μπύρες. Θέλω ακόμα τουλάχιστον δύο μετρήσεις για οριστικά συμπεράσματα: μία εξ ολοκλήρου πόλη και άλλη μία εξ ολοκλήρου μακρινή απόσταση. Η μακρινή θα πάρει καιρό μέχρι να βολέψει να γίνει. Στο μεταξύ δεν χαλάει να μετράμε. |
Ωραια αυτα. Έχεις βάλει καυσαναλυτη η περιμένεις να τρυπήσει πιστόνι για να καταλάβεις ποτε έγινε φτωχό το μείγμα?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 |
Γιατί να γίνει φτωχό το μείγμα;
Βάλε καυσαναλυτη κ θα δεις. Αν δεν έχεις, πολυ ευχαρίστως να σου δανεισω έναν δικο μου.
Οταν γινει η ζημια θα είναι αργά. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 |
Δηλαδη με memjet ή παραπλήσια υπάρχει κίνδυνος?
Και στο τσιπαρισμα? Αλλιώς πως τα πουλάνε και τα προωθούνε? |
Απόσπασμα:
Δεν τα έχεις διαβάσει όλα πριν σχολιάσεις. Πλούσιο έγινε, δεν έγινε φτωχό. Φτωχό ήταν πριν. Και ναι, η μηχανή έχει πάει 2 ή 3 φορές σε καυσαναλυτή στο παρελθόν για άλλο λόγο (έλεγχο τού λάμδα) και πρόκειται να ξαναπάει άλλη μια τουλάχιστον φορά τώρα για να επιβεβαιώσουμε τα παραπάνω. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη εδώ.;) Α, και σε επαγγελματικό, πανάκριβο, τού τοπικού ΚΤΕΟ. Δεν θα χρειαστώ τον δικό σου προς το παρόν. Είμαστε μακριά. Ευχαριστώ πάντως για την πρόθεση να βοηθήσεις, να είσαι καλά. |
Απόσπασμα:
Κάθε άλλο: πλούσιο έγινε. ;) |
Δεν τσιμπησα...χρησιμοποιώ memjet....;)
Απλα περιεργια να δω που το στηριζει ο Αλκίνοος |
Αν γνωρίζεις γερμανικά ρίξε μια ματιά στο λινκ που δίνω στην αρχή του νήματος. Κι όπως έχω ήδη γράψει οι Γερμανοί είναι πολύ τσιφουτηδες για να κάνουν κάτι που θα τους κοστίσει ακριβά.
Στο 650 πάντως είχε δουλέψει πολύ καλά. Εγώ δεν είχα μπει σε μετρήσεις, μάλλον είχε αυξηθεί λίγο η κατανάλωση, μου άρεσε η πιο καλή λειτουργία του κινητήρα και βάρυνε το χέρι μου. Και για να ολοκληρωθεί η βελτίωση του 650 πάντα, ένα γραναζωμα 15/49 μάλλον ταιριάζει περισσότερο, αναδεικνύει τις κρυμμένες χάρες του :) _________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Απόσπασμα:
Μ' ενδιαφέρει πολύ να την ακούσω. ΥΓ: Ίσως και σήμερα μέσα στην ημέρα, λέω ίσως, να πάω για καυσανάλυση ΜΕ και ΧΩΡΙΣ το resistor tuning. :) Θα έχει πολύ ενδιαφέρον. |
2 Συνημμένο(α)
Παραθέτω εδώ συνημμένες τις δύο αποδείξεις που έβγαλε το μηχάνημα από την καυσανάλυση που έκανα σήμερα. Είπαμε, τίποτα στην τύχη! Μπορεί να λένε και να γράφουν αλλά θέλω να το δω κι εγώ. ;)
Η πρώτη μέτρηση, στις 11:16, είναι με το resistor tuning και η δεύτερη, στις 11:20, είναι με τον μαμά αισθητήρα. Τι βλέπουμε λοιπόν? Κατ' αρχάς, το πρώτο χρήσιμο συμπέρασμα είναι ότι και με το resistor και χωρίς αυτό το μηχανάκι δουλεύει καθαρά. Τα καυσαέρια είναι μέσα στα όρια άρα δεν τίθεται κανένα θέμα ζημιάς τού κινητήρα και άλλα τέτοια που έχουν ειπωθεί. Και από οικολογικής απόψεως πάλι είμαστε μέσα στα όρια. Πρώτο καλό συμπέρασμα. Πάμε παρακάτω. Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι δύο μετρήσεις, με το resistor και χωρίς αυτό, παρουσιάζουν διαφορετικές τιμές, άρα το resistor δουλεύει, επεμβαίνει, δεν είναι ιδέα μας. Πάμε τώρα στις μετρήσεις ξεχωριστά. Βλέπουμε ότι ο μαμά αισθητήρας κρατάει το μείγμα φτωχό στις χαμηλές στροφές, στο 0,17 και το κάνει πλούσια ψηλά, στο 0,25. Αυτή η ρύθμιση είναι καλή ενδεχομένως για εθνικές και ταξίδια που κινείσαι με ψηλές στροφές αλλά τι γίνεται μέσα στην πόλη που θες ροπή χαμηλά? Αυτό ακριβώς που μού συνέβαινε εμένα: το μηχανάκι σερνότανε με αποτέλεσμα να καίει κιόλας. Στην μέτρηση με το resistor, αντιθέτως, βλέπουμε ότι κάνει ελαφρώς πιο πλούσιο το μείγμα χαμηλά, στο 0,20 και το φτωχαίνει ψηλά, στο 0,12!!!! Παράδοξο? Πιθανόν. Γιατί συμβαίνει αυτό δεν ξέρω, αλλά εμένα που κινούμαι σε πόλη και επαρχιακούς και χρειάζομαι χαμηλομεσαίες και όχι υψηλές, με βολεύει αφάνταστα. Βλέπω διαφορά στο τράβηγμα και στην κατανάλωση. Όταν βγω ταξίδι ίσως ξαναβάλω τον μαμά αισθητήρα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν διαφορές, με και χωρίς resistor, και επίσης υπάρχει ακόμη ανεξάντλητο πεδίο βελτιώσεων, με άλλη αντίσταση ίσως μεγαλύτερη ίσως μικρότερη ή και δεύτερο ΝTC όπως έχει το booster plug κλπ. Το καλύτερο απ' όλα θα ήταν ποτενσιόμερο ώστε να ρυθμίζεις τις τιμές ανάλογα με το πού και το πώς κινείσαι. Αναμείνατε. |
Απόσπασμα:
οχι εχω δει τη μεγαλη διαφορα....αλλα ναι παει καλυτερα.;) |
Ευελπιστώ ότι το επόμενο βήμα μετά την ανάλυση καυσαερίων θα είναι μέτρηση σε δυναμόμετρο. ;)
ΥΓ: Παρεμπιπτόντως, ξέρει κανείς κόστος? |
Εγω ευελπιστώ να δω καποιο φύλο data logging.
Να δούμε επιτέλους "τι" κάνει το μηχανάκι κ "που" το κανει. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 |
Η μπλε γραμμή είναι με την αντίσταση. Από το γερμανικό σάιτ είναι η δυναμομετρηση http://img.tapatalk.com/d/13/08/23/sujy7u4a.jpg
το τελειο θα ηταν και ecu remap+ memjet...:p
αλλα...:confused: μηπως εχεις αλλα.... |
Απόσπασμα:
Αν το καταλαβαίνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος _________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Απόσπασμα:
Και υπ' όψιν ότι είναι με αντίσταση 10Kohm. Εγώ έχω βάλει 56 (ότι και το ίδιο το booster plug). Ακόμη πιο πλούσιο μείγμα δηλαδή, ακόμη μεγαλύτερη ροπή. Αλκίνοε, και πάλι θα σού πω ότι σχολιάζεις χωρίς να διαβάζεις (όλα) τα προηγούμενα. Συγκρατείς ό,τι σε συμφέρει μόνο. Γιατί άραγε? :confused: Αν είχες διαβάσει προσεκτικά θα το είχες δει το data logging που θες. Δεν πειράζει, καλά έκανε και το 'βαλε ο ortho να υπάρχει εύκαιρο γιατί ήταν σε λινκ. |
Οτι με συμφέρει?
Δεν εχω λογο για κατι τέτοιο. Απλα δεν εμπιστεύομαι τις αντιστάσεις που βάζετε. Το εχω γράψει κ αλλού στο παρελθόν, δε θα το έκανα ποτε σε μηχανή μου. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 |
Απόσπασμα:
Ωραία, πες μας ευχαρίστως την γνώμη σου τότε αντί να αμφισβητείς αποδεδειγμένα στοιχεία όπως μέτρηση καυσαερίων, δυναμομέτρηση κλπ. Γιατί, νομίζεις ότι αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά, που είναι και πανάκριβα, βάζουν διαφορετικές αντιστάσεις? Υπάρχουν πολλών ειδών αντιστάσεις? Που κάποιες κάνουν ενώ άλλες δεν κάνουν? Σοβαρά τώρα ρωτάω. :confused::confused: Ο τύπος ο Άγγλος που άνοιξε το booster plug (δες το λινκ που έχει βάλει ο οrtho πιο πάνω) αποκάλυψε μια απλή, ερασιτεχνική κατασκευή με μια κοινότατη αντίσταση, με κοινά υλικά από τον ηλεκτρονικό τής γειτονιάς, φτιαγμένη στο σπίτι! Και το βλέπει ο άλλος και φαντάζεται πολύπλοκα συστήματα, λογισμικά κλπ. Υλικά που κοστίζουν όλα μαζί όχι πάνω από 10 ευρώ βία-βία. Και την πουλάνε 150 ευρώ!!! Ο τύπος ή οι τύποι έχουν θησαυρίσει πουλώντας κάτι που μπορεί να φτιάξει στο σπίτι ο καθένας που πιάνουν τα χέρια του με μερικά ευρώ! Ε! Αν δουλεύει αυτό, γιατί να μην δουλεύει και μια πιστή αντιγραφή? Αυτό ακριβώς αντέγραψα/αντιγράψαμε. |
Δεν με κατάλαβες, δεν το αμφισβητώ.
Εχω γράψει κ εχω διαβάσει τετοια τεχνικά άρθρα κατά το παρελθόν γνωρίζω οτι κοστιζει το ολο θεμα λιγότερα από 5 ευρω. Μια χαρά δουλειά κάνατε. Απλα εγω δεν τα εμπιστεύομαι. Ολα τα αλλα μαραφέτια πλυν του memjet που ειναι απλα σκουπίδι του πενταευρου δεν παρεμβαλονται σε αισθητηρες κ δεν αλλαζουν τιποτα απο τα σηματα που δέχεται η ecu. Ουτε καν το "πότε" θα ανοίξουν τα μπεκ δεν ορίζουν μιας κ αυτό ειναι καθαρά δουλειά της ecu παρά μόνο το "για ποσο" θα ανοίξουν. Με το να παραποιητε το σημα του αισθητήρα το μονο που καταφέρνετε ειναι να μπερδεύεται την ecu κ να δουλεύει ο κινητήρας με ρυθμίσεις απο άλλες συνθήκες λειτουργίας. Ουσιαστικά του λες π.χ "κάνει κρυο" ενω δεν κάνει κ αυτο προσαρμοζεται κατάλληλα. Αλήθεια, ξέρετε πόσους χάρτες εχει μέσα η ecu? Παααρα πολλους. Δεν ειναι παιχνίδι να παίζεται με τις αντιστασουλες. Το οτι βλέπεται βελτίωση στην ιπποδύναμη είναι μια παραδοξη "παραπλευρη απώλεια". Γίνεται δουλειά, βλέπεται διαφορά αλλά απλά δεν ειναι ο σωστός τρόπος. Ελπιζω να σου έδωσα μια εικόνα γιατί δεν εμπιστεύομαι. |
Επισης, πιο πανω αναφερθηκα σε data logger της innovate.
Το δοκίμασα πρόσφατα. Το πετας στη φυσα της μηχανής κανεις τις βολτες σου κ απλα καταγράφει. Στο τελος σου βγάζει ενα φυλο τυπου xcell κ σου δειχνει αναλυτικά ποσο ειναι το AFR σε ποιες στροφές κ με πόσο γκάζι ανοιχτό. Βασει αυτού παίρνεις πλήρη εικόνα για τον τροπο λειτουργίας του κινητήρα. Το να μου πετάξεις στην οθονη μια δυναμομετριση που να συγκρίνει με η χωρίς αντίσταση, δε μου λεει κατι η μαλλον καλύτερα, δε μου ειναι αρκετο. Εννοείτε πως το τελευταίο πραγμα που θελω ειναι το να ερθω σε αντιπαράθεση με οποιονδηποτε. |
Η αλήθεια είναι ότι οι ecu χρησιμοποιούν πολλές παραμέτρους για δώσουν κάθε φορά το αντίστοιχα ιδανικό μείγμα. Το καλύτερο θα ήταν αυτοί οι χάρτες να ήταν προσβάσιμοι στο χρήστη της μηχανής κι όποιος έχει τις γνώσεις, τα κότσια ή. πιστεύει ότι μπορεί να τους αλλάζει κατά το δοκούν, φέροντας φυσικά την ευθύνη.
Μέχρι τότε, καθένας με το μπάτζετ του δοκιμάζει διάφορα. Το μσραφετακι λειτουργεί κι είναι αναστρέψιμο και αν κάποιος δεν ικανοποιηθεί κάνει απλά reset στην ecu. Μακάρι να είχα τα φράγκα να " πήγαινα " σε εκκεντροφορους, βαλβίδες, pc, εξατμίσεις.... _________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Απόσπασμα:
Α). Α, γεια σου. Κάποιοι θησαυρίζουν πουλώντας σκουπίδια τού πεντάευρου σε ανυποψίαστους χρήστες. Η ιδέα όμως δεν είναι λάθος, έχει λογική. Εμείς, λοιπόν, φτιάξαμε αυτό το σκουπίδι με κόστος 5 ευρώ και όχι 300 που το πουλάνε αυτοί ;) Β). Μα ακριβώς αυτό είναι και το ζητούμενο. Να τον κάνουμε να νομίζει ότι κάνει κρύο ώστε να στείλει πλούσιο μείγμα. Στα παλιά καρμπυρατέρ ένα μεγαλύτερο ζιγκλεράκι αρκούσε. Εδώ.....:( Εγώ είχα εντοπίσει εδώ και καιρό ότι είχα φτωχό μείγμα και παραπονιόμουνα στον μηχανικό μου να κάνουμε κάτι για να το κάνουμε πιο πλούσιο, ο οποίος μού απαντούσε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί είναι φιξ. Αν είχαμε πάει, ας πούμε, ταξίδι στην Γερμανία ή στην Φινλανδία δεν θα ήταν πιο κρύο άρα θα έστελνε μείγμα? Ε, ουσιαστικά αυτό τού κάνουμε: τού λέμε "είσαι στην Γερμανία τώρα, κάνει κρύο, κανόνισε". :p Ενώ εμείς είμαστε στην Ελλάδα. :) Μια μικρήηηηηη, ακίνδυνη πουστίτσα, τίποτα το σπουδαίο. :) Γ Κάπου 19 αν θυμάμαι καλά? Αλλά εμείς δεν επεμβαίνουμε σε κανέναν απ' τους χάρτες. Απλώς τού δίνουμε μια "λανθασμένη" πληροφορία περί θερμοκρασίας. Ξαναλέω, αν είμασταν στην Φινλανδία δεν θα έδειχνε από μόνο του +5 C? Και δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος ή όχι, εγώ ξέρω ότι έσωσα το μηχανάκι μου γιατί ήμουν έτοιμος να το πουλήσω και να ξαναπάρω V-Strom που είχα και δεν καίει τίποτα (4,5λ/100χλμ με 70 αλογάκια παρακαλώ και με το μισό βάρος) γιατί, για την χρήση που κάνω εγώ, το 7,5λ/100χλμ ήταν απαγορευτικό. Παρεμπιπτόντως, τελευταία μέτρηση στα 5,82λ/100χλμ! Τώρα πραγματικά το ευχαριστιέμαι για πρώτη φορά. Σωστό-λάθος, δεν υπάρχει. Υπάρχει ευχαριστιέμαι-δεν ευχαριστιέμαι, με βολεύει-δεν με βολεύει. ;) Από την στιγμή μάλιστα που δεν παθαίνει κάτι ο κινητήρας-ECU....;) ΥΓ: Καμία αντιπαράθεση. Εννοείται πως, οποιοσδήποτε ξέρει κάτι παραπάνω από 'μένα θα ήθελα να το ακούσω, αλλά με επιχειρήματα. Τώρα για data loggers και τέτοια, ε, δεν έχουμε/δεν μπορούμε, τι να κάνουμε? Πορευόμαστε με ανάλυση καυσαερίων και δυναμομέτρηση. |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:21. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!