GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Πλοία σε θύελλα - Ships in storm - incredible footage (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=14088)

taksidiotis 26-09-2010 03:09

Απάντηση: Πλοία σε θύελλα - Ships in storm - incredible footage

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από MARK ( 217823)
Έχω ταξιδέψει σε τέτοια θάλασσα σε ένα από τα πρώτα μου
ταξίδια και πραγματικά πίστεψα ότι δεν θα ξυπνήσω ζωντανός σε στεριά.......:rolleyes:

δεν εχω ταξιδέψει ποτέ με τέτοια θάλασσα,εχω όμως ζήσει σκηνικό με αεροπλάνο.2 φορές κι απλά καθόμουν αμίλητος και περίμενα....αξέχαστες εμπειρίες.

tsompanis 26-09-2010 09:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από napgeo ( 218311)
gemara
Σωστά το είπες. Παρμενίωνας ήταν και ΔΑ είχαμε το Γρηγόρη Δεμέστιχα. Κυβερνήτης στο ΣΦΕΝΔΟΝΗ ο ΑΚΥΛΑΣ και Ύπαρχος Ο ΓΚΙΩΚΑΣ. Από της ζημιές εμείς αγκυροβολήσαμε στις 3 μπούκες και για 2 ημέρες κάναμε απάντληση. Σε ποιόν να τα πούμε αυτά και να μας πιστέψει. Με τέτοιον καιρό και να έχουμε φωτιά στο πλοίο. Να βρεθούμε σε κάποιο καφέ να τα πούμε. Καλό βράδυ να έχεις

τότε ήσουν σιγουρα με τον αδερφο μου.τοτε ήταν επικελευστης μηχανικος απο ΣΜΥΝ στο σφενδονη

εμενα με έπιασε ο παρμενιωνας με το ναρκαλιευτικο αντιόπη.!!
καταλαβαίνετε τι εγινε!σαν καρουδοτσουφλο πηγαινε
αρκει να σας πω πως βγηκαμε καραβοφαναρο εξω απο το σουνιο γυριζοντας,και μας πηρε ρυμουλκό

όντως σαν πολλοι μαζευτηκαμε:)

manosamos 26-09-2010 10:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από napgeo ( 217840)
Καλημέρα.
Εντάξει πάντως δεν έχει και τόσο θάλασσα
Ήσουν στην καταιγίδα του89. Υπηρετούσα Α/Τ ΣΦΕΝΔΟΝΗ.
Πάντως συνάδελφε όσοι δεν υπηρέτησαν στα ταχέα δεν θα καταλάβουν τι σημαίνει Αιγαίο...................

Ναπο το 89 που ησουνα στο Σφενδονη,ηταν και 2 φιλοι Περαματιωτες που υπηρετουσαν μηχανοστασιο.
Ραφαηλ Στασι...... και Πετρος Παρασι....
Τους θυμασε?

nikos-x 26-09-2010 10:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 218293)
Βρε παληκάρια όλο το εμπορικό ναυτικό και το Π.Ν. μεέλη του GSforum???

Μόνοι πολλοί είναι;
Σχεδόν όλοι δεν λες;
Τώρα κατάλαβα γιατί τέτοια απαξίωση για τα Βαρκα-Ντέρο.
Σιχαθήκατε την θάλασσα κι ότι έχει σχέση μ' αυτήν :sm7: :sm7:

Νάπο αν σε ξανακολήσει ο ακατανόμαστος, να του τρίψεις τις φωτογραφίες από τα ταξίδια σου, στη μούρη :sm7:

gsmaniac 26-09-2010 10:53

πολλοι κουνημενοι μαζευτηκαν στο φορουμ........:D

pirate 26-09-2010 10:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 218414)

:sm7::sm7::sm7:

napgeo 26-09-2010 14:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsompanis ( 218364)
τότε ήσουν σιγουρα με τον αδερφο μου.τοτε ήταν επικελευστης μηχανικος απο ΣΜΥΝ στο σφενδονη

εμενα με έπιασε ο παρμενιωνας με το ναρκαλιευτικο αντιόπη.!!
καταλαβαίνετε τι εγινε!σαν καρουδοτσουφλο πηγαινε
αρκει να σας πω πως βγηκαμε καραβοφαναρο εξω απο το σουνιο γυριζοντας,και μας πηρε ρυμουλκό

όντως σαν πολλοι μαζευτηκαμε:)

Κώστα καλημέρα
Δώσε μου λίγα στοιχεία. Ούτε το επίθετο σου δεν ξέρω. Είμαι πάντως στο Χωριό. Εάν χρειαστείς οτιδήποτε μην διστάσεις να μου το πεις. Δεν θα υποχρεωθείς διότι τζάμπα δεν κάνω τίποτα. Σου εύχομαι και πάλι ταχεία ανάρρωση………..

napgeo 26-09-2010 14:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nikos-x ( 218394)
Μόνοι πολλοί είναι;
Σχεδόν όλοι δεν λες;
Τώρα κατάλαβα γιατί τέτοια απαξίωση για τα Βαρκα-Ντέρο.
Σιχαθήκατε την θάλασσα κι ότι έχει σχέση μ' αυτήν :sm7: :sm7:

Νάπο αν σε ξανακολήσει ο ακατανόμαστος, να του τρίψεις τις φωτογραφίες από τα ταξίδια σου, στη μούρη :sm7:

Νίκο μου Καλημέρα

Ο Ακατανόμαστος θέλει να φάει πολλά καρβέλια ακόμα. Είναι που δεν ξέρω ακόμη να ανεβάζω Φώτο.. Μέχρι το Λούλε της Σουηδίας έχω Φώτο και το θερμόμετρο να δείχνει -46.. (με μηχανή παρακαλώ) …
Αλά με το μπρίκι που έχει μέχρι Καστοριά μπορεί να φτάσει. ( εάν δεν ζεσταθεί)
Για κανόνισε σε παρακαλώ εάν έρθω για 1 έως 2 ημέρες . Δεν έχω μηχανή θα έρθω με το φορτηγό. Που μπορώ να μείνω η εάν επιτρέπεται.
Και άστους να λένε για το Vara η ζήλια δεν είναι ποινικό αδίκημα……
Την αγάπη μου στην Ειρήνη .
Καλό απόγευμα να έχεις. ………………….

napgeo 26-09-2010 14:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από [SIZE=3
manosamos;[/SIZE]218384]Ναπο το 89 που ησουνα στο Σφενδονη,ηταν και 2 φιλοι Περαματιωτες που υπηρετουσαν μηχανοστασιο.
Ραφαηλ Στασι...... και Πετρος Παρασι....
Τους θυμασε?

Δώσε λίγα στοιχεία.. Έχεις σχέση με εμάς (ενοώντας Π.Ν) μην παρεξηγηθούμε τώρα στα Ρημάδια τα Γηρατιά............

manosamos 26-09-2010 14:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 218414)

Nα ειναι κουνημενοι,δεν πειραζει.:)
Να ειναι κουνηστοι.......δεν ειναι αποδεκτο:rolleyes:
Να φυγουνε ,να πανε αλλου...:D:D:D

manosamos 26-09-2010 14:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από napgeo ( 218522)
Δώσε λίγα στοιχεία.. Έχεις σχέση με εμάς (ενοώντας Π.Ν) μην παρεξηγηθούμε τώρα στα Ρημάδια τα Γηρατιά............

Εγω δεν εχω σχεση με το Π.Ν
Τα φιλαρακια ηταν και οι 2 στο Σφενδονη τις χρονιες 88(τελη) και αρχες του 90 αν θυναμε καλα.
Στρατευσιμοι ηταν και για ευνοητους λογους δεν σου γραφω ολοκληρα τα επιθετα τους.
Αν τα θελεις ολοκληρα στα στελνω με πμ τωρα;)

napgeo 26-09-2010 14:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 218526)
Εγω δεν εχω σχεση με το Π.Ν
Τα φιλαρακια ηταν και οι 2 στο Σφενδονη τις χρονιες 88(τελη) και αρχες του 90 αν θυναμε καλα.
Στρατευσιμοι ηταν και για ευνοητους λογους δεν σου γραφω ολοκληρα τα επιθετα τους.
Αν τα θελεις ολοκληρα στα στελνω με πμ τωρα;)

Εκεί ήμουνα 2 χρόνια. (Να μου τα στείλεις)
Καλό απόγευμα να έχεις

Arkas 05-10-2010 13:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 217820)
Ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν είναι και αυτό το βίντεο.

Για να το απολαύσετε, βάλτε το στα 1080p και full screen, η τεχνολογία έχει ξεφύγει πολύ μπροστά...!

Σκεφτείτε τι κάνουν πολλοί άνθρωποι για να βγάζουν το ψωμί τους.

Σκεφτείτε το πλήρωμα της Γαλλικής φρεγάτας "Dupleix" της οποίας επιμελώς κρύβονται οι πλευρικοί αριθμοί.

Σκεφτείτε το ελικόπτερο στο 1:10 που κάθεται σχεδόν ακίνητο για τη βιντεοσκόπιση...

Σκεφτείτε ότι το Αιγαίο βγάζει κάμποσες φορές το χρόνο τέτοια θάλασσα.

Σκεφτείτε ότι πολλοί χάνουν τη ζωή τους μέσα σε τέτοιες θάλασσες...

YouTube - Ships in storm - incredible footage [HD]

Πραγματικά, πολύ εντυπωσιακό!

gemara 09-12-2010 20:06

Ένα πρόσφατο...

"Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιου που βρέθηκε σε σφοδρή θαλασσοταραχή... Σε αυτό επέβαιναν 166 άτομα, 88 επιβάτες και 78 μέλη πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες ναυτικοί.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το ταξίδι του στις 30 Νοεμβρίου από την Ουσουάια της Αργεντινής κοντά στην Γη του Πυρός, για να κάνει δεκαήμερο ταξίδι στην Ανταρκτική.

Στις 7 Δεκεμβρίου έπεσε εν πλω πάνω σε μεγάλη θαλασσοταραχή, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές στα όργανα της γέφυρας του πλοίου.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και τελικά το κρουαζιερόπλοιο κατάφερε να επιστρέψει στο λιμάνι από το οποίο ξεκίνησε, συνοδεία του Ναυτικού της Αργεντινής που έσπευσε να βοηθήσει.

Το όνομα του πλοίου είναι «Clelia II» με σημαία Μάλτας και ανήκει στην εταιρεία Λίνδος Maritime Limited με έδρα τον Πειραιά."

jmavgs 09-12-2010 20:35

Μπρρρρρρρρρρρρρρρρ :(

manosamos 09-12-2010 20:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 269695)

Το όνομα του πλοίου είναι «Clelia II» με σημαία Μάλτας και ανήκει στην εταιρεία Λίνδος Maritime Limited με έδρα τον Πειραιά."

YouTube - Antarctic cruise ship tossed by massive waves

Να υποθεσω οτι και ο καπετανιος ηταν Ελληνας?
Αυτοι κανουν κατι τετοια κασκαντεριλικια,για να ειναι αρεστοι στην εταιρια...........;)

Carduelis 09-12-2010 21:03

Kοίτα που ψάχνω για το χατήρι σου πλοίαρχε! :sm7::sm7:
130 ����. ������� "�����" ���� ������! | Espresso | ��������

Capitain 09-12-2010 21:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 269711)
Να υποθεσω οτι και ο καπετανιος ηταν Ελληνας?
Αυτοι κανουν κατι τετοια κασκαντεριλικια,για να ειναι αρεστοι στην εταιρια...........;)

Φιλαράκι τα βαπόρια είναι για τις θάλασσες, δεν σταματάνε... Το πλοίο μάλλον πρόβλημα είχε...
Τώρα για να είσαι αρεστός στην εταιρία θέλει και αρχ|δια, δεν είναι δρόμος η θάλασσα να σταματήσεις στην άκρη...
Δεν θα επεκταθώ άλλο.
http://www.shipfriends.gr/forum/topi...%85-clelia-ii/

Carduelis 09-12-2010 21:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Capitain ( 269737)
Φιλαράκι τα βαπόρια είναι για τις θάλασσες, δεν σταματάνε... Το πλοίο μάλλον πρόβλημα είχε...
Τώρα για να είσαι αρεστός στην εταιρία θέλει και αρχ|δια, δεν είναι δρόμος η θάλασσα να σταματήσεις στην άκρη...
Δεν θα επεκταθώ άλλο.
Περιπετεια για τους επιβατες του Clelia II - Shipfriends Forum

Έχει δίκιο ο Capitain, το πλοίο που έκανε κρουαζιέρες για λίγους, είχε μηχανικό πρόβλημα.
UPDATE, 3:25 PM ET: CBS reports the power loss Tuesday on the Clelia II occurred after the ship was hit by a massive, 30-foot wave that washed over its decks and broke windows on the bridge. The news outlet quotes the captain of the vessel as saying he has never seen such bad weather as is occurring this week in the Drake Passage in more than 100 trips to Antarctica.
Industry watcher Seatrade Insider, meanwhile, is quoting the head of the company that operates the ship, Travel Dynamics, as saying the wave that broke windows on the Clelia II's bridge damaged electrical circuitry, affecting engine performance and slowing the ship's speed, but both engines remained operational during the incident. The executive also told the news outlet that one crew member suffered minor injuries during the incident

manosamos 09-12-2010 21:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Capitain ( 269737)
Δεν θα επεκταθώ άλλο.
Περιπετεια για τους επιβατες του Clelia II - Shipfriends Forum

Φιλαρακι,αυτα να τα πεις στον κ.Παπαδακη ,75αρης σημερα 3 φορες ναυαγος την τελευταια φορα ανοιχτα της Νοτιου Αφρικης με κρουαζεροπλοιο γνωστης εταιριας του Πειραια.
Επισης στο γαμπρο μου,που κανανε τους πειρατες στο Αιγαιο με τρελα μ ποφορ στο ρυμουλκο,τραβωντας ενα κλαπε.
Οι ανθρωποι προσευχωνταν να ξαναδουν τις φαμιλιες τους.
Πες το και στον ανηψιο μου που το περασμενο Σαββατο ηταν το μονο πλεουμενο που βγηκε απο Πειραια με 9αρι.
Γιατι αραγε δεν υπαρχει μηχανικος που να τα παει καλα με τον καπετανιο?
Επειδη ο ενας θελει δουλεια και ο αλλος το μπραβο.;)

manosamos 09-12-2010 21:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 269744)
Έχει δίκιο ο Capitain, το πλοίο που έκανε κρουαζιέρες για λίγους, είχε μηχανικό πρόβλημα.
UPDATE, 3:25 PM ET: CBS reports the power loss Tuesday on the Clelia II occurred after the ship was hit by a massive, 30-foot wave that washed over its decks and broke windows on the bridge. The news outlet quotes the captain of the vessel as saying he has never seen such bad weather as is occurring this week in the Drake Passage in more than 100 trips to Antarctica.
Industry watcher Seatrade Insider, meanwhile, is quoting the head of the company that operates the ship, Travel Dynamics, as saying the wave that broke windows on the Clelia II's bridge damaged electrical circuitry, affecting engine performance and slowing the ship's speed, but both engines remained operational during the incident. The executive also told the news outlet that one crew member suffered minor injuries during the incident

Τι λες τωρα................ποια βλαβη.....?

adventure 09-12-2010 21:37

Πρέπει να έχεις άντερα για να κάνεις αυτή τη δουλειά και φυσικά ξεχνάς και το σπίτι σου .

Πολύ θάλασσα .

:Απορία::Απορία::Απορία:

Capitain 09-12-2010 21:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 269747)
Φιλαρακι,αυτα να τα πεις στον κ.Παπαδακη ,75αρης σημερα 3 φορες ναυαγος την τελευταια φορα ανοιχτα της Νοτιου Αφρικης με κρουαζεροπλοιο γνωστης εταιριας του Πειραια.
Επισης στο γαμπρο μου,που κανανε τους πειρατες στο Αιγαιο με τρελα μ ποφορ στο ρυμουλκο,τραβωντας ενα κλαπε.
Οι ανθρωποι προσευχωνταν να ξαναδουν τις φαμιλιες τους.
Πες το και στον ανηψιο μου που το περασμενο Σαββατο ηταν το μονο πλεουμενο που βγηκε απο Πειραια με 9αρι.
Γιατι αραγε δεν υπαρχει μηχανικος που να τα παει καλα με τον καπετανιο?
Επειδη ο ενας θελει δουλεια και ο αλλος το μπραβο.;)

Βασικά όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...
Στους δικούς σου θα πω ένα μεγάλο μπράβο και κουράγιο γιατί δεν σταματάνε τα μποφόρια ούτε τα προβλήματα στα βαπόρια..Απλά λέω ότι είναι δεδομένο και το πρόβλημα, και οι φουρτούνες..
Τώρα για την κόντρα μηχανικών και καπεταναίων, απλά θα πω ότι δεν αξιζει να υπάρχει, και ειναι και αναλογα τους μηχανικούς και ανάλογα τους καπεταναίους..
Σκέψου ότι και του καπετάνιου η θέση είναι και λίγο περίπλοκη, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

manosamos 09-12-2010 21:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Capitain ( 269760)
Βασικά όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...
...

Αυτο ισχυει για τους μηχανοβιους.;)
Εδω ο καπταιν κουβαλαει ανθρωπινες ζωες,δεν κανει το κεφι του και καθε λαθος του το πληρωνουν αθωοι οπως οι 100 συγχωρεμενοι του Σαμινα.....;):(
Safety first λενε οι καθρεφτες στα πλοια καπταιν..........;)

Capitain 09-12-2010 22:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 269772)
Αυτο ισχυει για τους μηχανοβιους.;)
Εδω ο καπταιν κουβαλαει ανθρωπινες ζωες,δεν κανει το κεφι του και καθε λαθος του το πληρωνουν αθωοι οπως οι 100 συγχωρεμενοι του Σαμινα.....;):(
Safety first λενε οι καθρεφτες στα πλοια καπταιν..........;)

Βασικά για να τελειώνουμε, κι επειδή είδα μεσα στ'αμπάρια εργάζεσαι κι εσύ στο Πέραμα, δεν όλοι οι καπεταναίοι ίδιοι..
Μερικούς τους αγαπάει το πληρωμά τους αλλά και η εταιρία..
Εγώ φυλάω πρώτα το πλήρωμά μου και το σκάφος, και μετά τους επιβάτες..

manosamos 09-12-2010 22:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Capitain ( 269773)
Βασικά για να τελειώνουμε, κι επειδή είδα μεσα στ'αμπάρια εργάζεσαι κι εσύ στο Πέραμα, δεν όλοι οι καπεταναίοι ίδιοι..
Μερικούς τους αγαπάει το πληρωμά τους αλλά και η εταιρία..
Εγώ φυλάω πρώτα το πλήρωμά μου και το σκάφος, και μετά τους επιβάτες..

Τωρα πια δεν δουλευω στα αμπαρια,σπανιζει η επισκευη στην Ελλαδα πια.:hmmm:
Στα υποβρυχια που γέρνουν δουλευα :(και τωρα ειμαι Ελευσινα στο γιότ.:cool:
Σε τι καραβια εχεις κάνει?

Capitain 09-12-2010 22:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 269783)
Τωρα πια δεν δουλευω στα αμπαρια,σπανιζει η επισκευη στην Ελλαδα πια.:hmmm:
Στα υποβρυχια που γέρνουν δουλευα :(και τωρα ειμαι Ελευσινα στο γιότ.:cool:
Σε τι καραβια εχεις κάνει?

Ηρθε ένας φίλος μηχανικός εκεί στο γιωτ, ο Μητσος, δουλεύαμε μαζί στην προηγούμενη δουλειά του.
Σε ενα 40 μετρο γιωτ ειμαι, και ειμαι στο yachting περίπου 8 χρόνια ως καπταιν. Πριν ήμουν ανθυποπλοιαρχος σε γκαζαδικα και χημικα.

manosamos 09-12-2010 22:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Capitain ( 269786)
Ηρθε ένας φίλος μηχανικός εκεί στο γιωτ, ο Μητσος, δουλεύαμε μαζί στην προηγούμενη δουλειά του.
Σε ενα 40 μετρο γιωτ ειμαι, και ειμαι στο yachting περίπου 8 χρόνια ως καπταιν. Πριν ήμουν ανθυποπλοιαρχος σε γκαζαδικα και χημικα.

Χημικα ε?
Εχουν βγει κατι αμερικανικα Marineline χρωματα που επιτρεπουν να ξεφορτωνεις,να πλενεις να φορτωνεις άλλο φορτιο και βουρ.;):)
Εχουν γαμ.. τα πληρωματα με αυτα τα χρωματα,αλλα οι εταιριες κονομανε καλα.
Φανταζεσε τι χρεωνουν για ναυλο,ε?;)

gemara 10-12-2010 00:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 269725)
Kοίτα που ψάχνω για το χατήρι σου πλοίαρχε! :sm7::sm7:
130 ����. ������� "�����" ���� ������! | Espresso | ��������

Άλλη μια επιβεβαίωση ότι το σέρνει! :sm7:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:28.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!