GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Αυγουστος 2011-Ιταλια(Βενετια)-Αυστρια-Τσεχια-Πολωνια-Ουκρανια-Ρωσια (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=14412)

J.T.R 29-03-2011 23:19

Απάντηση: Αυγουστος 2011-Ιταλια(Βενετια)-Αυστρια-Τσεχια-Πολωνια-Ο

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 347528)
Eυχαριστω για το ενδιαφερον να εισαι παντα καλα, και να ταξιδευεις...;);)
Εχω κανει εξι ταξιδια του ενος μηνος μεσα σε εφτα χρονια(μου ξεφυγε ενα:() Τα πεντε δικαβαλος και ενα μονος. Και ουτε καν με δευτερη μηχανη.... Θα ειμουν εντελως βλακας αν ελεγα οτι ξεκινω ενα τετοιο ταξιδι οπου δεν θα ειχα υπολογισει και μια καβατζα εξτρα. Φυσικα πρεπει να υπολογιζουμε και τα απροοπτα που μπορει να συμβουν. Και σε ποιον δεν εχει συβμει κατι; Εχω περασει απο χωρες που η αλλαγη νομισματος ηταν πραγματικα πονοκεφαλος. ΠΧ.Πολωνια, Τσεχια, ολη η Σκανδιναβια εκτος (Φιλανδια ευρω). Η Ισλανδια, Νησια Φεροε Αγγλια, Σκοτια, Ιρλανδια, οποτε να εισαι συγουρος κατι θα γινει και με τους υπολογισμους σε Ουκρανια-Ρωσια.. Πιστωτικη παντα παιζει και σου λεινει τα χερια.. Οσο για σκηνη μαλλον για πρωτη φορα θα εχω μαζι μου, αλλα αχρειαστη να ειναι..θα παιξει επαρχια Ρωσιας, δεν ειμαι και σιγουρος για το αν θα βρω ξενοδοχειο. Και αυτο μιλαω για μια με δυο το πολυ νυχτες...Το αλλο που εχω μαθει με τα ταξιδια ειναι οτι παντα πρεπει να εχεις θετικη σκεψη και καθαρο μυαλο..δεν θα με φοβησει μια τυχον διανυκτερευση στο πουθενα σε Ρωσια η Ουκρανια, γιατι πολυ απλα μενω στην ΚΥΨΕΛΗ οπου και το να κατεβασεις τα σκουπιδια νυχτα στον καδο εξω απ'το σπιτι σου κινδυνευεις..:sm7:Ενταξει εχω την αισθηση του κινδυνου αλλα αν σκεφτομαστε ετσι δεν παμε πουθενα...Και δεν ειναι και λιγα τα ταξιδιωτικα αλλων που εχουν βιωσει τον κινδυνο στο πετσι τους και θα το εκαναν ξανα και ξανα...:):):)

Συμφωνω σε οσα λες. Και θετικη σκεψη και καθαρο μυαλο.:)

Μερικα κλικ παραπανω στην κλιμακα της ασφαλειας ,στο ανατολικο μπλοκ(Ουκρανια-Ρωσσια),πιστευω πως πρεπει να εχεις.

Δε λεω οτι ντε και καλα θα συμβει κατι. Αλλά, αλλο ειναι να σε σταματαει η αστυνομια στην Αγγλια και αλλο στην Ουκρανια.
Αλλο ειναι να βρισκεις σταθμο ξεκουρασης(βενζιναδικο,κ.τ.λ.)στη δυτικη Ευρωπη και αλλο να σταματας σε βενζιναδικο που η λασπη ειναι μεχρι το γονατο και ο βενζινας ειναι με τη βοτκα στο χερι.

Αλλο ειναι να οδηγεις σε αουτομπαν και αλλο σε δρομο με αυτοκινητο,φορτηγο,καρο,πεζους ,χηνες...και οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρα:sm7::sm7:
Τελικα ομως πιστευω, αυτα μενουν περισσοτερο:)

Magelanos 30-03-2011 19:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από J.T.R ( 347851)
Συμφωνω σε οσα λες. Και θετικη σκεψη και καθαρο μυαλο.:)

Μερικα κλικ παραπανω στην κλιμακα της ασφαλειας ,στο ανατολικο μπλοκ(Ουκρανια-Ρωσσια),πιστευω πως πρεπει να εχεις.

Δε λεω οτι ντε και καλα θα συμβει κατι. Αλλά, αλλο ειναι να σε σταματαει η αστυνομια στην Αγγλια και αλλο στην Ουκρανια.
Αλλο ειναι να βρισκεις σταθμο ξεκουρασης(βενζιναδικο,κ.τ.λ.)στη δυτικη Ευρωπη και αλλο να σταματας σε βενζιναδικο που η λασπη ειναι μεχρι το γονατο και ο βενζινας ειναι με τη βοτκα στο χερι.

Αλλο ειναι να οδηγεις σε αουτομπαν και αλλο σε δρομο με αυτοκινητο,φορτηγο,καρο,πεζους ,χηνες...και οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρα:sm7::sm7:
Τελικα ομως πιστευω, αυτα μενουν περισσοτερο:)

Για την κλιμακα ασφαλειας, θα ανεβασω τον πηχη ψηλα και το ξερω...δεν θα ξεκινουσα ποτε το πρωτο ταξιδι σε αυτες τις χωρες.. Αλλα επειδη ποτε μην λες ποτε, το πρωτο μου ταξιδι, και γευση απο εξω ηταν το 2004 και μαλιστα Πολωνια..:Απορία::Απορία: Με Honda CBR1100XX και τοτε η χωρα δεν ειχε και μεγαλες διαφορες απο Ουκρανια-Ρωσια, και αφιλοξενη προς τους δυο τροχους. Και αστυνομια με σταματησε, και μεθυσμενος οδηγος, στο τσακ, πηγε να με στειλει στα θυμαρακια.. Τα πραγματα εχουν αλλαξει παρα πολυ απο τοτε, γιατι ξανα επισκεφτηκα την χωρα το 2008, και ηταν πολυ καλυτερα. Τωρα και στην Αγγλια να με σταματουσε αστυνομια, τα αγγλικα μου ειναι οσο τα Ρωσικα μου η τα Ουκρανικα μου δηλαδη για :yz Με σταματησε στην Ισλανδια για ταχυτητα, μου μιλουσε στα αγγλικα, και εγω του απαντουσα στα αγελαδινα μουυυυυυυυ. Καταλαβα φυσικα οταν μου εδειξε το μηχανημα που χρεωνουν την πιστωτικη..:(:( Εκτος απο αουτομπαν που ειναι η χαρα των σπορ-τουρινγκ μηχανων εχω οδηγησει και σε δρομους, που δεν τους λες και δρομους...προσφατη εμπειρια Βουλγαρια με το φορουμ, οπου συναντηθηκαμε με ολα τα συμπαθεστατα τετραποδα, σε αθλιους δρομους γεματο ταφους..εννοω για το μεγεθος που ειχαν οι λακουβες... ΝεύραΝεύρα Τωρα το μονο που δεν μου εχει τυχη ειναι αυτο που λες για τον μεθυσμενο βενζινα και την λασπη. Ας αφησουμε και κατι γι'αυτο το ταξιδι.. Αλλα κρατω αυτο που ειπες, οτι αυτα σου μενουν περισσοτερο.. Και απ'οτι καταλαβα πρεπει να εχεις εμπειρια σε αυτες τις χωρες.. αν εχεις καποια πληροφορια ΠΧ για εγγραφα αν χρειαζεται διεθνες διπλωμα, η οτιδηποτε γνωριζεις, και θα μπορουσε να βοηθησει πες για να μαθουμε κ'εμεις. Εκτος απο την ασφαλεια ετσι; Αυτο το καταλαβα...:sm7:

Magelanos 30-03-2011 19:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 347763)
Πανο αλλαξε λαδια και ξεκινα..
Στη Μοσχα εφτασε προπερσι ενας φιλος με vstrom 650 μονος θα τον ψαξω να παρουμε πληροφοριες..

Ευχαριστω Πασχαλη να εισε καλα φιλε..Οποια πληροφορια απο τον φιλο σου μπορεις να μαθεις πες..σφουγγαρι θα γινω και θα απορροφησω ολες τις πληροφοριες.. :):):)

J.T.R 30-03-2011 21:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 348518)
Για την κλιμακα ασφαλειας, θα ανεβασω τον πηχη ψηλα και το ξερω...δεν θα ξεκινουσα ποτε το πρωτο ταξιδι σε αυτες τις χωρες.. Αλλα επειδη ποτε μην λες ποτε, το πρωτο μου ταξιδι, και γευση απο εξω ηταν το 2004 και μαλιστα Πολωνια..:Απορία::Απορία: Με Honda CBR1100XX και τοτε η χωρα δεν ειχε και μεγαλες διαφορες απο Ουκρανια-Ρωσια, και αφιλοξενη προς τους δυο τροχους. Και αστυνομια με σταματησε, και μεθυσμενος οδηγος, στο τσακ, πηγε να με στειλει στα θυμαρακια.. Τα πραγματα εχουν αλλαξει παρα πολυ απο τοτε, γιατι ξανα επισκεφτηκα την χωρα το 2008, και ηταν πολυ καλυτερα. Τωρα και στην Αγγλια να με σταματουσε αστυνομια, τα αγγλικα μου ειναι οσο τα Ρωσικα μου η τα Ουκρανικα μου δηλαδη για :yz Με σταματησε στην Ισλανδια για ταχυτητα, μου μιλουσε στα αγγλικα, και εγω του απαντουσα στα αγελαδινα μουυυυυυυυ. Καταλαβα φυσικα οταν μου εδειξε το μηχανημα που χρεωνουν την πιστωτικη..:(:( Εκτος απο αουτομπαν που ειναι η χαρα των σπορ-τουρινγκ μηχανων εχω οδηγησει και σε δρομους, που δεν τους λες και δρομους...προσφατη εμπειρια Βουλγαρια με το φορουμ, οπου συναντηθηκαμε με ολα τα συμπαθεστατα τετραποδα, σε αθλιους δρομους γεματο ταφους..εννοω για το μεγεθος που ειχαν οι λακουβες... ΝεύραΝεύρα Τωρα το μονο που δεν μου εχει τυχη ειναι αυτο που λες για τον μεθυσμενο βενζινα και την λασπη. Ας αφησουμε και κατι γι'αυτο το ταξιδι.. Αλλα κρατω αυτο που ειπες, οτι αυτα σου μενουν περισσοτερο.. Και απ'οτι καταλαβα πρεπει να εχεις εμπειρια σε αυτες τις χωρες.. αν εχεις καποια πληροφορια ΠΧ για εγγραφα αν χρειαζεται διεθνες διπλωμα, η οτιδηποτε γνωριζεις, και θα μπορουσε να βοηθησει πες για να μαθουμε κ'εμεις. Εκτος απο την ασφαλεια ετσι; Αυτο το καταλαβα...:sm7:

Ωπα και μην αρπαζεσαι:)

Τη γνωμη μου λεω. Προς τι οι ειρωνιες, δεν το καταλαβαινω.

Αλλα δεν πειραζει. Εξαλλου τι μπορει να ξερει καποιος που ταξιδευει στο Ανατολικο μπλοκ απο το 1994...
Τι θα μπορουσε να μαθεις απο καποιον που εχει παει ... φορες ,μονον ανατολικη Ευρωπη(το κενο ειναι γιατο σασπενς)

Αντε κι εγω να μαζεψω το παλιοσαραβαλο μου και να ψαξω να βρω κανα ταξιδιωτικο οδηγο να ξεστραβωθω να μαθω και για τα διεθνη διπλωματα και για μερη μακρινα και απατητα.

Αλλα μαλλον θα προτιμησω πιο βατους προορισμους χωρις κινδυνους και κακοτοπιες...ακου εκει βενζιναδικο στη λασπη...μα καλα λεω κατι κουταμαρες μερικες φορες.

Καλο ταξιδι σου ευχομαι.

Jefe 30-03-2011 22:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos;347528[SIZE=3
]..δεν θα με φοβησει μια τυχον διανυκτερευση στο πουθενα σε Ρωσια η Ουκρανια, γιατι πολυ απλα μενω στην ΚΥΨΕΛΗ οπου και το να κατεβασεις τα σκουπιδια νυχτα στον καδο εξω απ'το σπιτι σου κινδυνευεις..[/SIZE]:sm7:Ενταξει εχω την αισθηση του κινδυνου αλλα αν σκεφτομαστε ετσι δεν παμε πουθενα...Και δεν ειναι και λιγα τα ταξιδιωτικα αλλων που εχουν βιωσει τον κινδυνο στο πετσι τους και θα το εκαναν ξανα και ξανα...:):):)

:sm7::sm7::sm7:

Jefe

Jefe 30-03-2011 22:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 347533)
Ευχαριστω πολυ Βανα και Θαναση να ειστε καλα, το ταξιδι να ειμαστε καλα θα γινει, και ευχομαι οτι καλυτερο και ταξιδιαρικο να κανετε κ'εσεις αυτο το καλοκαιρι...:):)

Να 'σαι καλά Πάνο! Σου εύχομαι τα καλύτερα γιά το ταξίδι σου. Άν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, από μέρη που έχω πάει, πές μου.
Κι εγώ ετοιμάζομαι σιγά-σιγά γιά τον Αύγουστο....;)

Jefe

babisadve 30-03-2011 22:55

Πάντως Magelane,
σου έχω ανοικτή πρόσκληση για .... ???

Και να θυμάσαι:

Το μόνο που χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις, είναι χρόνος !!!

Syvaris 30-03-2011 23:24

παντως, ενας λόγος που αποφύγαμε πέρισυ το πέρασμα από ρωσία, στην κατηφόρα για ελλάδα, ήταν η πληροφορία από ρωσίδα φίλη μας, πως οι τροχαίοι της ρωσίας, εχουν αδυναμία στους τουρίστες, που συνήθως σταματούν στους δρόμους, λένε πως τα γνήσια διαβατήριά σου είναι πλαστά, σε συλλαμβάνουν και αν δεν τους δώσεις άμεσα κανα 60-80 ευρω περνάς 2-3 μέρες στο τμήμα του χωριού μέχρι να σου πουν πως όλα είναι οκ και να σε αφήσουν. είναι το συνηθισμένο τους καλαμπούρι, που ταλαιπωρούν και τους κατοίκους άλλων- πρώην ρωσικών κρατών κατοίκους.
έχε το μόνο σα σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

Magelanos 31-03-2011 01:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από J.T.R ( 348601)

Αλλα δεν πειραζει. Εξαλλου τι μπορει να ξερει καποιος που ταξιδευει στο Ανατολικο μπλοκ απο το 1994...
Τι θα μπορουσε να μαθεις απο καποιον που εχει παει ... φορες ,μονον ανατολικη Ευρωπη(το κενο ειναι γιατο σασπενς)

Αντε κι εγω να μαζεψω το παλιοσαραβαλο μου και να ψαξω να βρω κανα ταξιδιωτικο οδηγο να ξεστραβωθω να μαθω και για τα διεθνη διπλωματα και για μερη μακρινα και απατητα.

Αλλα μαλλον θα προτιμησω πιο βατους προορισμους χωρις κινδυνους και κακοτοπιες...ακου εκει βενζιναδικο στη λασπη...μα καλα λεω κατι κουταμαρες μερικες φορες.

Καλο ταξιδι σου ευχομαι.

Φιλε μου το παρεξηγησες εντελως. Προσωπικη καταθεση κανω..Σεβομαι αυτα που ειπες και την εμπειρια σου που οπως ειπα καταλαβα οτι κατεχεις. Αλλα εκτος απο την ασφαλεια που πρεπει να υπαρχει σε αυτες τις χωρες, τι αλλο πρεπει να προσεξει κανεις η να αποφυγει; Εκτος απο αρνητικα δεν υπαρχουν και τα θετικα; Πες κατι που σου εχει συμβει σε αυτες τις χωρες, πως ηταν κτλ..αυτα ζητω απο ατομα που εχουν εμπειριες..;);) Σου ευχομαι να ταξιδευεις για πολλα χρονια ακομα στο Ανατολικο μπλοκ κατι που μου αρεσει κ'εμενα...:):)

Magelanos 31-03-2011 01:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Syvaris ( 348651)
παντως, ενας λόγος που αποφύγαμε πέρισυ το πέρασμα από ρωσία, στην κατηφόρα για ελλάδα, ήταν η πληροφορία από ρωσίδα φίλη μας, πως οι τροχαίοι της ρωσίας, εχουν αδυναμία στους τουρίστες, που συνήθως σταματούν στους δρόμους, λένε πως τα γνήσια διαβατήριά σου είναι πλαστά, σε συλλαμβάνουν και αν δεν τους δώσεις άμεσα κανα 60-80 ευρω περνάς 2-3 μέρες στο τμήμα του χωριού μέχρι να σου πουν πως όλα είναι οκ και να σε αφήσουν. είναι το συνηθισμένο τους καλαμπούρι, που ταλαιπωρούν και τους κατοίκους άλλων- πρώην ρωσικών κρατών κατοίκους.
έχε το μόνο σα σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

Ευχαριστω πολυ Βανα οντως το εχω ακουσει ισχυει..:( Ειναι ενα θεμα κ'αυτο...

Strats 31-03-2011 13:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από J.T.R ( 348601)

Καλο ταξιδι σου ευχομαι.

Εμμμ... κάτι για ειρωνία έλεγες??? ;)

Strats 31-03-2011 13:50

Πάνο, εσύ δε μασάς, δεν είσαι χθεσινός, ξέρεις. Όρμα και ξεκίνα τον τελικό σχεδιασμό του ταξιδιού σου :)

nikos-x 31-03-2011 15:01

Βρε Πάνο, μια που πας πάνω, δεν περνάς κι από Vorkuta, να φέρεις και την πεθερά μου, γιατί "φαγώθηκε" να έρθει για διακοπές και θα μου τεντώσει τον προϋπολογισμό.

Άιντε με το καλό. . . για 'μένα ισχύει ότι και σε άλλες χώρες, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία. . . αν δεν κάνεις "χοντράδα", αν δεν πέσεις σε στραβόξυλο, αν δεν σταματάς στην μέση του πουθενά, αν δεν βγάζεις πάκους με ευρά για ν' αγοράσεις πιροσκί κι άλλα τέτοια τυχερά, δεν θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα.

Στα σύνορα είναι λίγο αγέλαστοι, αλλά μπαίνοντας, αποτελείς αξιοθέατο και σπανιότερα "οικονομικός ενδυναμωτής οικογενειακού προϋπολογισμού".

Όταν είναι να πας πάντως, θα σου δώσω και το τηλέφωνο για άμεση μετάφραση στα Ελληνικά :sm7:

Magelanos 31-03-2011 17:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nikos-x ( 349104)
Βρε Πάνο, μια που πας πάνω, δεν περνάς κι από Vorkuta, να φέρεις και την πεθερά μου, γιατί "φαγώθηκε" να έρθει για διακοπές και θα μου τεντώσει τον προϋπολογισμό.

Άιντε με το καλό. . . για 'μένα ισχύει ότι και σε άλλες χώρες, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία. . . αν δεν κάνεις "χοντράδα", αν δεν πέσεις σε στραβόξυλο, αν δεν σταματάς στην μέση του πουθενά, αν δεν βγάζεις πάκους με ευρά για ν' αγοράσεις πιροσκί κι άλλα τέτοια τυχερά, δεν θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα.

Στα σύνορα είναι λίγο αγέλαστοι, αλλά μπαίνοντας, αποτελείς αξιοθέατο και σπανιότερα "οικονομικός ενδυναμωτής οικογενειακού προϋπολογισμού".

Όταν είναι να πας πάντως, θα σου δώσω και το τηλέφωνο για άμεση μετάφραση στα Ελληνικά :sm7:

Για σενα φιλε Νικο οτι θες.. και πεθερα και οτι γουσταρεις το φερνω..ευχαριστω να εισαι καλα, και η αμεση μεταφραση σιγουρα θα χρειαστει..:sm7:

spitiko 31-03-2011 17:56

Κύριοι πέρυσι 3 μοτο μονοί απο Χανιά (118 ευρω εισητηρια αλε ρετουρ ανα ατομο και μηχανη) μήνα Μάιο Ιούνιο για 17 μέρες και 5400 χλμ σε Βουλγαρια Ρουμανια Ουγγαρια Μολδαβια Ρουμανια Σερβια Φυρομ Ελλαδα δαπανησαμε καθε ενας απο εμας 950 ευρω.
Μεναμε σε ξενοδοχεια και τρωγαμε καλα μια φορα την ημερα.
Γενικά η ζωή και τα καύσιμα μέσω όρο ειναι τα μισά.
ΒΟΥΡ ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ.

Magelanos 31-03-2011 17:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Strats ( 349053)
Πάνο, εσύ δε μασάς, δεν είσαι χθεσινός, ξέρεις. Όρμα και ξεκίνα τον τελικό σχεδιασμό του ταξιδιού σου :)

Να εισαι καλα φιλε Στρατο ευχαριστω...:):)

nvythoul 31-03-2011 18:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 349242)
Να εισαι καλα φιλε Στρατο ευχαριστω...:):)

Πάνο εχεις κάνει και τον προυπολογισμό για τα πάρτυ ;

Magelanos 31-03-2011 18:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από spitiko ( 349237)
Κύριοι πέρυσι 3 μοτο μονοί απο Χανιά (118 ευρω εισητηρια αλε ρετουρ ανα ατομο και μηχανη) μήνα Μάιο Ιούνιο για 17 μέρες και 5400 χλμ σε Βουλγαρια Ρουμανια Ουγγαρια Μολδαβια Ρουμανια Σερβια Φυρομ Ελλαδα δαπανησαμε καθε ενας απο εμας 950 ευρω.
Μεναμε σε ξενοδοχεια και τρωγαμε καλα μια φορα την ημερα.
Γενικά η ζωή και τα καύσιμα μέσω όρο ειναι τα μισά.
ΒΟΥΡ ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ.

Ετσι μπραβο αρχηγε μου δωσε.....και αν δεν μπορειτε ν'αφησετε τα πληκτολογια να παρετε μαζι σας ΒΟΥΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ......:):):)

Magelanos 31-03-2011 18:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nvythoul ( 349246)
Πάνο εχεις κάνει και τον προυπολογισμό για τα πάρτυ ;

Αυτα θα τα κανονισουμε αναμεταξυ μας Νικολαε.... ;);)

Magelanos 31-03-2011 18:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από babisadve ( 348639)
Πάντως Magelane,

Και να θυμάσαι:

Χρισταρα τα ειπαμε μαζι στην Βουλαγαρια δεχτει η προσκληση.. ;);)

spitiko 31-03-2011 18:18

Για να κλίνεις το επομενο ξενοδοχειο δεν ξερεις καθε μερα η νυχτα που θα σε βρει.Φιλε Πάνο.

teo71 31-03-2011 19:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από babisadve ( 348639)
Πάντως Magelane,

Και να θυμάσαι:

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 349256)
Χρισταρα τα ειπαμε μαζι στην Βουλαγαρια δεχτει η προσκληση.. ;);)

Τι είναι αυτά ρε???

Εμείς στην απέξω????

KAS 31-03-2011 20:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από teo71 ( 349303)
Τι είναι αυτά ρε???

Εμείς στην απέξω????

Eστε άρωστοι όλοι .
Και όπως είπε ο Πασχάλης για να θεραπευτείτε χρειάζεστε έναν Δολομίτη πρωί - βράδυ για μια εβδομάδα .
Μετά βλέπουμε .:sm7:

Magelanos 08-05-2011 23:08

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011
Μετά από πρόταση του φίλου Teo71, και από τις δυο πρόσφατες επισκέψεις μου σε Βαλκάνια, αποφάσισα σε κάποιες αλλαγές. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα το ξεκίνημα να μην γίνει από το ίδιο μέρος, της επιστροφής, όπως είχα στο αρχικό πλάνο. Φυσικά έχω αλλάξει αρκετά πράγματα στο όλο σχέδιο. Έχουμε και λέμε………..

30-7-11-ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση από Αθήνα με κατεύθυνση για διανυκτέρευση Θεσσαλονίκη. Να δω και τους Βορείους (αν έχει μείνει κανείς λόγο καλοκαιριού) για καλό ξεκίνημα στα ξένα.. (500χιλ)

31-7-11-ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση για Κομοτηνή και μπαίνω Βουλγαρία.. Με τον δρόμο 5 φτάνω Stara Zagora διανυκτέρευση(444χιλ)

1-8-11-ΔΕΥΤΕΡΑ: Αναχώρηση με τον 5 και πάλι, περνώ από Veliko Tarnovo φτάνω Ruse σύνορα με Ρουμανία. Μπαίνω Ρουμανία, μέχρι Bucuresti και με τον δρόμο 1 φτάνω στην πόλη Ploiesti διανυκτέρευση.(338χιλ)

2-8-11-ΤΡΙΤΗ: Ξεκινώ με τον 2 για Bazau μετά Bacau για να φτάσω Suceava διανυκτέρευση, πριν τα σύνορα με Ουκρανία.(389χιλ)

3-8-11-ΤΕΤΑΡΤΗ: Μπαίνω Ουκρανία και με τον δρόμο Μ-20 φτάνω στην πόλη Khmelnitsky διανυκτέρευση.(264χιλ)

4-8-11-ΠΕΜΠΤΗ + 5-8-11-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Με το Μ-20 μέχρι την πόλη Zytomyr και μετά με τον Μ-06 φτάνω πρωτεύουσα Kiev.(320χιλ.. δυο διανυκτερεύσεις ).

6-8-11-ΣΑΒΒΑΤΟ: Συνεχίζω με τον Μ-01 μέχρι την πόλη Kipti και με τον Μ-02 φτάνω σύνορα με Ρωσία. Μπαίνω Ρωσία και με τον Α142 μέχρι να βγω στον Μ2 και φτάσω στην πόλη Orel διανυκτέρευση.(515χιλ)

7-8-11-ΚΥΡΙΑΚΗ + 8-8-11-ΔΕΥΤΕΡΑ + 9-8-11-ΤΡΙΤΗ: Ξεκινώ με Μ2 και φτάνω Moskva διανυκτέρευση.(360χιλ τρεις διανυκτερεύσεις)

10-8-11-ΤΕΤΑΡΤΗ: Ξεκινώ με τον Μ7 για πόλη Vladimir στάση και επίσκεψη σε αξιοθέατα. Συνέχεια με τον ίδιο δρόμο και σε λίγα χιλιόμετρα ξανά στάση στην πόλη Suzdal. Ξανά στον Μ7 και φτάνω στην πόλη Ivanovo διανυκτέρευση.(300χιλ)

11-8-11-ΠΕΜΠΤΗ: Με Α113 περνώ την πόλη Kostroma φτάνω Jaroslavl στάση. Ξεκινώ με τον Μ8 και καταλήγω στην Vologda διανυκτέρευση.(373χιλ)

12-8-11-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13-8-11-ΣΑΒΒΑΤΟ: Σήμερα θα έχει πολλά χιλιόμετρα σε επαρχιακούς. Ξεκινώ με το P5 για 177χιλ μέχρι την πόλη Lipin Bor στην λίμνη Ozero Beloye. Συνεχίζω με τον ίδιο δρόμο για άλλα 165χιλ μέχρι την πόλη Vytegra στην τεράστια λίμνη Onega. Ο δρόμος συνεχίζει παράλληλα με την λίμνη, μέχρι να συναντήσω τον P19 και φτάσω στην πρωτεύουσα της Καρελίας την πόλη Petrozavodsk. Εκτίνεται πάνω σε μια πλευρά της λίμνης. Από εδώ θα πάρω καραβάκι και θα επισκεφτώ το μουσειακό νησάκι Kizi στην λίμνη. Αιδώ είναι και το ποιο βόρειο σημείο που θα φτάσω(552χιλ.. δυο διανυκτερεύσεις )

14-8-11-ΚΥΡΙΑΚΗ: Ξεκινώντας την κάθοδο με τον Μ18 για 50χιλ περίπου, συναντώ τον επαρχιακό P21. μέχρι να συναντήσω τον Α129 και φτάσω στο χωριό Sortavala. Διανυκτέρευση. Από εδώ θα πάρω καραβάκι για επίσκεψη στο νησί Valaam στην λίμνη Ladoga.(244χιλ).

15-8-11-ΔΕΥΤΕΡΑ: Με τον Α129 μέχρι να συναντήσω τον Α124 και φτάσω στην πόλη Vyborg κοντά στα σύνορα με Φιλανδία. (225χιλ).

16-8-11-ΤΡΙΤΗ + 17-8-11-ΤΕΤΑΡΤΗ: Με τον αυτοκινητόδρομο Μ10 φτάνω ξεκούραστα και γρήγορα Sankt Peterburg. (142χιλ.. δυο διανυκτερεύσεις )

18-8-11-ΠΕΜΠΤΗ + 19-8-11-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Με τον Μ11 φτάνω σε λίγα χιλιόμετρα στην πόλη Zarskoe Selo για τα ανάκτορα τη Αικατερίνης. Με τον ίδιο δρόμο συνεχίζω μέχρι τα σύνορα με Εσθονία. Μπαίνω στην χώρα και με τον 1 καταλήγω στην πρωτεύουσα το Tallinn.(358χιλ.δυο διανυκτερεύσεις )

20-8-11-ΣΑΒΒΑΤΟ: Με τον Ε67 περνώ από την πόλη Parnu μπαίνω Λετονία, και καταλήγω στην πρωτεύουσα την Riga.(306χιλ)

21-8-11-ΚΥΡΙΑΚΗ + 22-8-11-ΔΕΥΤΕΡΑ: Με τον Ε77 φτάνω σύνορα με Λιθουανία, και συνεχίζω με τον ίδιο δρόμο, μέχρι σύνορα με KALININGRAD. Διανυκτέρευση. (382χιλ.. δυο διανυκτερεύσεις )

23-8-11-ΤΡΙΤΗ: Ξεκινώ με Α195 και φτάνω σύνορα με Πολωνία. Μπαίνω στην χώρα και με τον 51 περνώ την πόλη Olsztyn. Με τον 16 περνώ τις πόλεις Ostroda και Grudziadz, βρίσκω τον Ε75-1 που μετά από λίγο αλλάζει σε Ε261 και διανυκτερεύω στην πόλη Bydgoszcz.(326χιλ)

24-8-11-ΤΕΤΑΡΤΗ: Με τον Ε261 πάω μέχρι Poznan. Μετά με τον 32 μέχρι να συναντήσω τον Ε65 περνώ την Zielona Gora και συνεχίζω μέχρι την Nowa Sol. Παίρνω τον 297 μέχρι να συναντήσω τον Ε40, μέχρι τα σύνορα με Γερμανία. Μπαίνω Γερμανία και αμέσως διανυκτερεύω στην πόλη Gorlitz.(395χιλ)

25-8-11-ΠΕΜΠΤΗ: Με τον επαρχιακό 6 μέχρι την πόλη Bautzen, και βγαίνω στον αυτοκινητόδρομο Α4-Ε40. Μέχρι να διασταυρωθώ με τον Α9-Ε51 μέχρι Nurberg. Μετά παίρνω τον Α9-Ε45 μέχρι την πόλη Ingolstadn και διανυκτερεύω.(506χιλ)

26-8-11-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 27-8-11-ΣΑΒΒΑΤΟ: Με Α9-Ε45 και πάλι, περνώ έξω από το Munchen, και συνεχίζω με Α95 μέχρι το γνωστό Garmisch Partenkirch, στις γερμανικές Άλπεις σύνορα με Αυστρία. Στην συνεχεία με Ε533 μπαίνω Αυστρία για Innsbruck. Πιάνω τον αυτοκινητόδρομο Α13, και μετά από λίγο μπαίνω Ιταλία. Με τον αυτοκινητόδρομο Α22. μετά από Bolzano φτάνω Trento, με τον επαρχιακό 47 ανεβαίνω προς Δολομίτες(όπως είπε και ο φίλος ο Πασχάλης θέλουμε έναν Δολομίτη πάνω κάτω για να στρώσουμε. Κάτι ξέρει….). Στην πόλη Cittadella συναντώ τον 53 και φτάνω στο γνωστό σε μένα Castelfranco Veneto.(516χιλ δυο διανυκτερεύσεις)

28-8-11-ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση με τον επαρχιακό 245 μέχρι Mestre, και από εκεί σε δυο χιλιόμετρα έφτασα λιμάνι Venezia.(45χιλ). Αναχώρηση με το καράβι….αυτό ήταν και τελείωσε….

29-8-11-ΔΕΥΤΕΡΑ: Άφιξη Ηγουμενίτσα, και με Εγνατία φτάνω ξεκούραστα Ιωάννινα να δω κάτι φιλαράκια…. Συνολικά χιλ στο περίπου: 8.300

Αυτός είναι ο σχεδιασμός, και δεν αλλάζει.. μόνο εφόσον και αν χρειαστεί και μόνο στην πορεία, για κάποιο λόγο. Ο χρόνος περνά, και θα πρέπει να ψαχτώ με χαρτιά και τέτοια πράγματα. Κάποιοι φίλοι από το φόρουμ δήξανε ενδιαφέρον για το ταξίδι, αλλά δεν ήταν σίγουροι. Θα ήθελα όποιος έχει ψηθεί γι’αυτη την περιπέτεια και είναι αποφασισμένος να μου στείλει PM… Το ταξίδι αυτό θα γίνει έστω και αν έχω παρέα μόνο την μηχανή μου… ;);)

CPretenteriS 08-05-2011 23:13

Γι' αυτό μ' αρέσεις αγόρι μου !!!

nikos-x 09-05-2011 20:37

15 χρόνια πριν σκεφτόμουν να κάνω αυτό το ταξίδι, με μοτοσυκλέτα και μέχρι Vorkuta, αλλά θα τελικά μάλλον θα το ζήσω μέσα από τις φωτογραφίες σου και τις περιγραφές σου, όταν με το καλό επιστρέψεις ;)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 376028)
. . . 30-7-11-ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση από Αθήνα με κατεύθυνση για διανυκτέρευση Θεσσαλονίκη. Να δω και τους Βορείους (αν έχει μείνει κανείς λόγο καλοκαιριού) για καλό ξεκίνημα στα ξένα.. (500χιλ)

Θα το κανονίσουμε να είμαστε εδώ, για να τα ψιλοκοπανήσουμε στα κάστρα. :rolleyes:

.
.
.
. . . στην πόλη Ivanovo διανυκτέρευση.(300χιλ)

Πόλη της νύφης.
Αντιστοιχία, 1 άντρας για 30 γυναίκες . . . :cool:

11-8-11-ΠΕΜΠΤΗ: Με Α113 περνώ την πόλη Kostroma φτάνω Jaroslavl στάση. . .

Kostroma; :oοοοoh:
Η πόλη της λακκούβας :p

Μπαίνοντας και βλέποντας αυτό το κτήριο, κατά 90% θα σε σταματήσουν για κοντρόλ, όλο το 24ώρο σταματάνε.
Είναι ευγενικοί και χωρίς διάθεση για "αρπαχτές", άσχετα αν το στυλάκι που σε πλησιάζουν σε προδιαθέτει για το αντίθετο.

http://i56.tinypic.com/iz7okm.jpg

Η πλατεία, με πολλά ιστορικά κτήρια γύρω απ' αυτή, σκεπαστή αγορά, μοναστήρι, μνημείο με πυροσβέστες.
Είχε και έχει πάρα πολλά ξύλινα σπίτια, οπότε οι πυροσβέστες ήταν πιο χρήσιμοι από τους αστυνομικούς . . .

http://i56.tinypic.com/14ub6z8.jpg

http://i53.tinypic.com/fd64c5.jpg

Πίσω από το ποτάμι υπάρχει ένας παραδοσιακός οικισμός

http://i52.tinypic.com/2z5qa2v.jpg

Yaroslavl

http://i56.tinypic.com/314fg5c.jpg

Slane 09-05-2011 20:50

Πάνο πως καταφέρνεις να λείπεις τόσο καιρό από τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις ;

Magelanos 09-05-2011 21:20

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nikos-x ( 376705)
15 χρόνια πριν σκεφτόμουν να κάνω αυτό το ταξίδι, με μοτοσυκλέτα και μέχρι Vorkuta, αλλά θα τελικά μάλλον θα το ζήσω μέσα από τις φωτογραφίες σου και τις περιγραφές σου, όταν με το καλό επιστρέψεις ;)

Για σου ρε Νικο αδερφε, με τα ωραια σου...μακαρι να το καναμε μαζι αυτο το ταξιδι αλλα... Φιλε ποτε δεν ειναι αργα, μπορει να περασαν 15 χρονια οταν το σκεφτοσουν, ενα θα πω ομως..Οταν το αποφασισεις να ειμαστε καλα να ξερεις οτι θα εχεις ενα φιλο που θα ακολουθουσε ευχαριστως...;);) ωραιες φωτο με βαζεις στο κλιμα μια χαρα...

Magelanos 09-05-2011 21:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Slane ( 376729)
Πάνο πως καταφέρνεις να λείπεις τόσο καιρό από τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις ;

Φιλε μου απλα κλεινει το γραφειο που δουλευω ολο τον Αυγουστο, τι να κανω; Ειναι να μην παρω τους δρομους για τα ξενα;;);)

nvythoul 09-05-2011 21:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 376780)
Για σου ρε Νικο αδερφε, με τα ωραια σου...μακαρι να το καναμε μαζι αυτο το ταξιδι αλλα... Φιλε ποτε δεν ειναι αργα, μπορει να περασαν 15 χρονια οταν το σκεφτοσουν, ενα θα πω ομως..Οταν το αποφασισεις να ειμαστε καλα να ξερεις οτι θα εχεις ενα φιλο που θα ακολουθουσε ευχαριστως...;);) ωραιες φωτο με βαζεις στο κλιμα μια χαρα...

Πάνο αν κατάλαβα καλά ο Νίκος Θέλει μία μηχανή για να πραγματοποιήσει
το ονειρό του.
Εγώ του δανείζω την δική μου.

teo71 09-05-2011 21:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nvythoul ( 376830)
Πάνο αν κατάλαβα καλά ο Νίκος Θέλει μία μηχανή για να πραγματοποιήσει
το ονειρό του.

:sm7::sm7::sm7: Κακέ....

Magelanos 09-05-2011 21:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από teo71 ( 376835)
:sm7::sm7::sm7: Κακέ....

:sm7::sm7::sm7:

Magelanos 09-05-2011 21:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS ( 376030)
Γι' αυτό μ' αρέσεις αγόρι μου !!!

Να εισαι καλα Κωστη, και οτι γουσταρεις να το κανεις φιλε....;):)

nikos-x 10-05-2011 00:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nvythoul ( 376830)
. . .

:sm7:

Φέρε τη τάπα ΤΩΡΑ . . .

,

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:10.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!