GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Εξοπλισμός μοτοσικλέτας (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=26)
-   -   ΣΕΛΑ F800GS (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=14775)

yns 18-04-2011 21:29

Απάντηση: ΣΕΛΑ F800GS

Εγώ με 1,74 είχα για 10 μέρες (όσο κράτησε το στρώσιμο) τη χαμηλή της μαμάς και μετά, που το είχα συνηθίσει, έβαλα την κανονική. Κάποιες φορές κυρίως μέσα στην πόλη μου λείπει η χαμηλή σέλα. Δεν την κράτησα γιατί στα 90-100 χλμ ταξιδιού μου έκοβε την κυκλοφορία του αίματος στο δεξί πόδι.
Να σημειωθεί πως το έχω χαμηλώσει όσο παίρνει μπροστά "κατεβάζοντας" τις τιμονόπλακες..

thleon 25-05-2011 11:36

Τελικά έχει δοκιμάσει κανένας από εσάς την Touratech ?

Αν ναι ας μας πει καμιά γνώμη

stelios1977 25-05-2011 13:37

εχω ακουσει απο ατομα που την ειχαν οτι ειχε ελαχιστη διαφορα απο της μαμας

ntanos 12-07-2011 18:24

Παιδια εγω εκανα μετατροπη τη μαμα στο μοτο-κ και εχω το εξης θεμα.Ολα καλα με τη σελα ομως εχει μεταφερει τη θεση οδηγησης 4-5 cm πιο πισω και δεν φτανω με ανεση το τιμονι.Μηπως λυσω το προβλημα μου αν βαλω τους αποστατες της touratech στο τιμονι? Πειτε καμια γνωμη τι να κανω...
p.s. Ατο συμβαινει και με την comfort της bmw? Ας μου πει καποιος που την εχει!

stelios1977 10-08-2011 00:09

Παιδια η σελα της wunderligh δε λεει ειναι ακριβως σαν της μαμας,κλαιω τα λεφτα μου

WhiTeRaN 10-08-2011 11:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από stelios1977 ( 438593)
Παιδια η σελα της wunderligh δε λεει ειναι ακριβως σαν της μαμας,κλαιω τα λεφτα μου

Για πες.....:confused::confused::confused::confused::confused:

stelios1977 13-08-2011 11:06

Εκανα μια διαδρομη 550χλμ αυθημερον,η αισθηση ηταν μετα τα 200χλμ σαν της μαμας πιαστηκα κ πονουσα,το μονο που δε γλυστρουσα στο καθισμα,ηταν σταθερο σ αυτο δε λεω.αλλα χαλαστηκα 500 ευρω εδωσα χωρια που δεν ειχε κ τις λαστιχενιες ταπες απο κατω και τις πηρα extra:yz

WhiTeRaN 13-08-2011 11:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από stelios1977 ( 441331)
Εκανα μια διαδρομη 550χλμ αυθημερον,η αισθηση ηταν μετα τα 200χλμ σαν της μαμας πιαστηκα κ πονουσα,το μονο που δε γλυστρουσα στο καθισμα,ηταν σταθερο σ αυτο δε λεω.αλλα χαλαστηκα 500 ευρω εδωσα χωρια που δεν ειχε κ τις λαστιχενιες ταπες απο κατω και τις πηρα extra:yz

:mad::mad::mad::mad::mad:

Marios 800gs 13-08-2011 14:03

Επομένως το συμπέρασμα για μια αναπαυτική σέλα, που θα σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύεις για πολλές ώρες χωρίς να πονάς, όπως με την εργοστασιακή είναι η Comfort της BMW. Kάτι ήξερε η μαμά και έβλαλε την σωστή λύση. Με ενδιαφέρει το θέμα, γιατι θέλω να αλλάξω και γω την σέλα, με την οποία υποφέρω μετά από 1 ώρα συνεχόμενης οδήγησης. Αν κάποιος έχει και άλλη γνώμη να παραθέσει για την Comfort, παρακαλώ να την καταθέσει. Ευχαριστώ...

stelios1977 13-08-2011 14:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Marios 800gs ( 441468)
Επομένως το συμπέρασμα για μια αναπαυτική σέλα, που θα σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύεις για πολλές ώρες χωρίς να πονάς, όπως με την εργοστασιακή είναι η Comfort της BMW. Kάτι ήξερε η μαμά και έβλαλε την σωστή λύση. Με ενδιαφέρει το θέμα, γιατι θέλω να αλλάξω και γω την σέλα, με την οποία υποφέρω μετά από 1 ώρα συνεχόμενης οδήγησης. Αν κάποιος έχει και άλλη γνώμη να παραθέσει για την Comfort, παρακαλώ να την καταθέσει. Ευχαριστώ...

Τελικα καταληγουμε μαλλον εκει θα την επαιρνα της bmw αλλα με κερδισε η εμφανιση της wunderligh αλλα!!!

WhiTeRaN 13-08-2011 16:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Marios 800gs ( 441468)

Είναι όμως η comfort αυτό που θα μας λύσει το πρόβλημα....???? Όποιος έχει άποψη ας πει μια γνώμη....

Επίσης υπάρχει και η λύση της ανακατασκευής της σέλας... το θέμα είναι αν δεν μένεις στην Αθήνα... που θα κανείς αξιόπιστη ανακατασκευή...:hmmm:

Marios 800gs 01-09-2011 19:19

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από stelios1977 ( 441483)
Τελικα καταληγουμε μαλλον εκει θα την επαιρνα της bmw αλλα με κερδισε η εμφανιση της wunderligh αλλα!!!

Γνώρισα μοτοσυκλετιστή με την ίδια μηχανη με μας, ο οποίος απο την αρχή έβαλε την comfort και μου ειπε οτι ειναι σουπερ.Αναπαυτική χωρις να γλιστρας σε καθε φρεναρισμα.Τον πιστευω γιατι δεν έχει λόγο να πει ψέμματα. Όταν μαζέψω τα φραγκάκια αυτη θα αγοράσω.

Neo 01-09-2011 19:47

Έχω πάρει κι εγώ την comfort και πραγματικά είναι πολύ άνετη για ταξίδια.

Το μόνο που θα μπορούσα να πω ως αρνητικό είναι πως πιθανόν να δυσκολέψει κοντούς σχετικά αναβάτες καθώς είναι 1,5 εκ. ψηλότερη από τη μαμά και επίσης είναι πιο φαρδιά. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά είμαι 1.93.

Πάντως στην πόλη και σε μέχρι δύωρες διαδρομές (που κάνω σχεδόν κάθε Σκ) βάζω τη μαμά, το ίδιο φυσικά στο χώμα που είναι ότι πρέπει. Αν κάποιος δεν κάνει μακρινά ταξιδάκια γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει λόγος να δώσει τα χρήματα.

Marios 800gs 03-09-2011 00:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Neo ( 455699)

Το μόνο που θα μπορούσα να πω ως αρνητικό είναι πως πιθανόν να δυσκολέψει κοντούς σχετικά αναβάτες καθώς είναι 1,5 εκ. ψηλότερη από τη μαμά και επίσης είναι πιο φαρδιά. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά είμαι 1.93.

Πάντως στην πόλη και σε μέχρι δύωρες διαδρομές (που κάνω σχεδόν κάθε Σκ) βάζω τη μαμά, το ίδιο φυσικά στο χώμα που είναι ότι πρέπει. Αν κάποιος δεν κάνει μακρινά ταξιδάκια γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει λόγος να δώσει τα χρήματα.

Σωστά αλλά για μένα οποιαδήποτε διαδρομή είναι πάνω απο 1,5 ώρα θεωρείται ταξίδι με την μαμά σέλα. Δεν πιστεύω να σκέφτεσαι να την σπρώξεις, αλλιώς έχε με στα υπόψιν ;). Καλές βόλτες!!!

taksidiotis 03-09-2011 05:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από stelios1977 ( 441483)

Δηλαδή η comfort είναι πολύ καλύτερη από την μαμα σελα?

Send from my Sexy Gt Galaxy S Plus using Tapatalk

bogart 03-09-2011 10:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Neo ( 455699)

+800

Neo 04-09-2011 23:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Marios 800gs ( 456650)
Σωστά αλλά για μένα οποιαδήποτε διαδρομή είναι πάνω απο 1,5 ώρα θεωρείται ταξίδι με την μαμά σέλα. Δεν πιστεύω να σκέφτεσαι να την σπρώξεις, αλλιώς έχε με στα υπόψιν ;). Καλές βόλτες!!!

Μάριε δε σκέφτομαι να τη δώσω καθώς τα μεγάλα ταξιδάκια με τη μηχανή είναι μέσα στο πρόγραμμα. :)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis ( 456815)
Δηλαδή η comfort είναι πολύ καλύτερη από την μαμα σελα?

Send from my Sexy Gt Galaxy S Plus using Tapatalk

Φυσικά, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης καν.

kourepai 13-09-2011 00:05

Λοιπόν, την έβαλα κι εγώ την comfort μαμά και έχω μόνο θετικά σχόλια να κάνω. Γενικά τη θεωρώ καλύτερη από τις touratech wunderlich, διότι είναι αρκετά πιο φαρδιά σε αντίθεση με τις άλλες δύο που έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος με τη μαμά. Εν πάσει περιπτώση σε 300 χιλιόμετρα αρκετά πιο άνετα και μόνο η αναμενόμενη κόπωση που έρχεται όταν οδηγάς 2 και 1/2 ώρες. Είναι πιο άνετη και για τον συνεπιβάτη μιας και πιο φαρδιά και εκεί.

Εν τέλει τη συνιστώ (αν και ακριβή).

stelios1977 13-09-2011 00:18

Η καλυτερη επιλογη

mAthosalas 09-06-2012 00:22

Εσεις με την comfort ειδατε να συνεχιζεται αυτο το "κακο"που εχει και η μαμα σελα στα 800;Δηλαδη αν και εχει πολυ καλο gel σε σπρωχνει μπροστα να καθεσαι με αποτελεσμα να εισαι καθισμενος στο πιο αβολο σημειο της σελας,στη γωνια με το "τεποζιτο"...με την comfort εξαλειφεται αυτο ή υπαρχει αλλά σε μικροτερο βαθμο;...
Παντως εδω μου καθεται αυτο το γκρι-μαυρο...για το επετειακο μου εντελως ασχετος συνδιασμος χρωματων αν και τη γουσταρω αυτη τη σελα...
Σκεφτομαι βεβαια και τη λυση "φουσκωματος" στο σημειο που θελει(λεω πιο πανω...)με εξτρα gel και τιποτα αλλο....:hmmm:

WhiTeRaN 09-06-2012 16:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από mAthosalas ( 700501)
.
Παντως εδω μου καθεται αυτο το γκρι-μαυρο...για το επετειακο μου εντελως ασχετος συνδιασμος χρωματων αν και τη γουσταρω αυτη τη σελα...

Η κόκκινη..... Ανάγλυφη.... επετειακή σέλα είναι σκέτη κ@....α... :re26:

Βέβαια, ο ποπούλης ταλαιπωρείτε ειδικά αν είναι καλομαθημένος... :(:(

Ανακατασκευή ίσως είναι η μόνη λύση...πάλι με κόκκινο τελείωμα...

Υ.Γ. Το ανάγλυφο μεταφέρετε εεεεε? εΕεεεΕ φανταστικέ ταπετσέρη?
:ha15:

drid 13-07-2012 13:37

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Albatros ( 234867)
Υπάρχει και η comfort της BMW με 289€(-10%) ( www.teileineile.de )
:)

Σκοπεύω να παραγγείλω απο το συγκεκριμένο κατάστημα και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τα εξής:
1. Πόσο χρόνο κάνει να φτάσει Ελλάδα
2. Αν υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση απο ΕΛΤΑ, Τελωνεία (λογικά οχι λόγο ΕΕ) κλπ.

Vag 13-07-2012 14:25

Εγώ υπέφερα σε τέτοιο βαθμό με την μαμά σέλα που πήγα να την αλλάξω σε εδώ κατάστημα bmw, με την comfort.

Όταν μου είπαν πόσα θέλουν εδώ και έμαθα ότι το γερμανικό ιντερνετομάγαζο θέλει 50 ευρώ φτηνότερα έκανα ιστορία εδώ, έγραψα Γερμανία στην BMW και τους τα 'ψαλα γιατί όχι μόνο κάνανε την πατατιά που την κάνανε με τη σέλα, μας δαγκώνουνε και στην τιμή της αντικατάστασης της αντί να κάνουν πρόγραμμα απόσυρσης της και με παραπέμψανε στην εδώ αντιπροσωπεία που με πήρε ένας τύπος και μου έλεγε κουρ@δες για ώρες προσπαθώντας να με πείσει ότι εγώ φταίω και ο κόλος μου και όχι η σέλα που όλος ο κόσμος λέει ότι είναι όργανο βασανιστηρίων.

Για να μην πολυλογάμε:

Είμαι 172 ύψος και 75 κιλά. Δοκίμασα να μετατρέψω την μαμά σέλα αφαιρώντας υλικό και φαρδαίνοντας έτσι την θέση του συνεπιβάτη. Πρόσθεσα και ένα φύλο έξτρα υλικό μόνο στη θέση του επιβάτη. Παραπάν έτσι και αλλιώς δεν σου επιτρέπει το μαμά κάλυμα. Η κατάσταση βελτιώθηκε κατά πολύ αλλά σέλα για ταξίδι που να βγάζει 200 χιλιόμετρα χωρίς στάση δεν είχα.

Φίλος με 800 gs έψαξε την μετατροπή στο γνωστό μαγαζί. Δεν εμεινε ικονοποιημένος ειδικά με τα λεφτά που έδωσε και το επίπεδο της ραφής. Την έδωσε και πήρε από έξω την comfort. Είναι ψηλότερος από εμένα και του βγήκε λάθος αφού το "σκαλί" δεν τον άφηνε να κάτσει όσο πίσω ήθελε οπότε πήρε αμερικάνικη μοντιφιά από νετ.

Τελικά την comfort του την αγόρασα εγώ. Αρχικά απαγοητεύτηκα γιατί πάλι καθόμουν στο εμπρός στενό κομμάτι της και είχα τα ίδια. Έβαλα barbacks της SW motech και με την θέση οδήγησης πιο πίσω γενικά στη μηχανή ήρθε το πράμα και ίσιωσε εντελώς. Κάθομαι στο φαρδύ τμήμα της σέλας και δεν έχω βάρος στους καρπούς ή τους ώμους.

Ψάχτε το ανάλογα. Για ψηλούς ίσως βολεύουν οι ψηλές τούρατεκ.
Υπάρχει και η λύση των έξτρα πρόσθετων Airhawk.

Γενικά η προσπάθειες μου για μετατροπή της μαμά σέλας μου έμαθαν ότι αν δεν αλλάξεις όλο το αφρώδες δεν κάνεις τίποτα τρομερό, γιατί και τζελ να βάλεις και αφρώδες στο υπάρχον, η σέλα είναι πολύ στενή για να στηρίξει τα μαλακά σου μόρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν δεις προσεκτικά από κάτω την comfort έχουν προσθέσει στο μαμά καλούπι έξτρα επεκτάσεις στο πλάι για να φαρδύνει η σέλα οι οποίες μάλιστα είναι και από ξεχωριστό σκληρότερο γαλάζιο υλικό.

Ανακεφαλαιώνοντας: Η λύση είναι comfort αλλά αν φτάνεις να κάτσεις στο φαρδύ κομάτι.
Ελπίζω να βοήθησα.

mAthosalas 15-07-2012 11:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Vag ( 723591)
Εγώ υπέφερα...
έγραψα Γερμανία στην BMW και τους τα 'ψαλα γιατί όχι μόνο κάνανε την πατατιά που την κάνανε με τη σέλα...
Ελπίζω να βοήθησα.

Δες και την δικη μου αποψη.Η μαμα δεν εκανε καμμια απολυτως "πατατια"με τη σελα στο F8!H συνολικη φιλοσοφια της μοτοσυκλετας ειναι "Enduro".

Αν την αγορασεις για ταξιδιωτικες ανησυχιες τοτε μαλλον εκανες λαθος επιλογη.Αν θελεις βασιλικη ανεση για ταξιδαρες αναψυχης τοτε παρε μια K1200GT!Ή ενα Caponord αν επιμενεις σε ΟνΟφ.

Το F800GS δεν βγηκε στην παραγωγη για να ανταγωνιστει ταξιδιωτικες ΤΟΠ μοτοσυκλετες!Και προσωπικα χαιρομαι για αυτο. Η σελα λοιπον δεν θα μπορουσε να ειναι αλλης λογικης.Σε μια μοτοσυκλετα εντουρο "λογικης",απο κατσικι εως ΚΤΜ990 και F800GS η σελα πρεπει να ειναι τετοια που να σου επιτρεπει να καθεσαι μπροστα στη μοτο,σχεδον καρφωτα στο ντεποζιτο ωστε να εχεις σωστο ελεγχο και handling στο χωμα.Επισης σε ορθια θεση οδηγησης θελεις μια σελα στενη που να μην ανοιγει τα ποδια ωστε να εχεις control και αισθηση αλλά και καλη αισθηση πατηματος σε πισω φρενο και ταχυτητες(λεβιε).

Το gel υλικο της σελας,ειναι παρα πολυ καλο.Το νοιωθεις ευκολα αν κατσεις 5 ποντους πιο πισω απο το εμπρος σημειο της σελας.Ειναι ξεκουραστη για αρκετα χιλιομετρα!Οι διαστασεις της σελας ειναι ιδανικες για τραβελ εντουρο και χωμα αλλά και μικρες αποστασεις ασφαλτου.Μηπως αυτη δεν ειναι η αιτια υπαρξης του F800GS;Μηπως εκει δεν ψαχνει αγοραστες και φανατικους;Μηπως εκει δεν ειανι που δεν εχει αντιπαλο η F8 και παει οπως μπορεις και αντεχεις;
Και εμενα με ενοχλει που δεν εχω μια comfort αλλα αν την παρω θα την εχω για ταξιδια ανω των 300χλμ και αυτα οχι οταν παω επαρχιακο.Εκει θελω να μετακινουμαι πανω στη σελα...για να οδηγω και στριβω οπως γουσταρω και οχι οπως πού επιβαλλει η σελα.Ποσο μαλλον για χωμα.εκει η μαμα ειναι τέλεια!Αν δοκιμασεις πιο hardcore εντουρο θα καταλαβεις τι λεω.

Με λιγα λογια.Μην ζηταμε και χωματινο και ταξιδιωτικο με τελειες αναλογιες και εξοπλισμο σε ολα.Αν δηλαδη η σελα ηταν η comfort στανταρ θα τα χωναμε στη μαμα τι "πατατια" εκανε και δεν εβαλε μια εντουραδικη gel...Με πιανετε τι θελω να πω...Εχουμε μια μοτοσυκλετα "ειδικη" και οχι μια που βγηκε για να σπασει τα παγκοσμια ρεκορ ταξιδιωτικης ανεσης.Υπαρχουν πιο ειδικες μοτοσυκλετες για αυτο.Εμεις απολαμβανουμε την κατηγορια μας και οσοι θελουμε μια κλικ ανω ανεση παμε σε μια comfort και κανουμε τραμπα αναλογως που θα γραψει χιλιομετρα το κοντερ(και το μυαλο...)
Φιλικα:ye02:

Και εν τελει...αν σταματησες να σκεφτεσαι τι προσφερει η F800GS και θες λιγοτερο απαιτητικο χωμα και παραπανω ανεση στην κατηγορια "ψηλα μοτο" τοτε εισαι ετοιμος για μια R1200GSA....

Vag 15-07-2012 23:19

Πρώτον έχω το F 650 GS. Σιγά το καθαρόαιμο δηλαδή, 19 ίντσες μπροστινό έχει και συμβατικότατο πηρούνι.

Δεύτερον: Όταν παίρνεις dual sport 800 κυβικά δεν το παίρνεις για να κάνεις άλματα και μπέρμπ, αλλά για να ταξιδεύεις μακριά από τον πολιτισμό. Αλλιώς πάς σε καθαρόαιμο και τρέιλερ.

Άσε δηλαδή που και με την comfort μια χαρά χώμα πας άμα ξέρεις τι κάνεις (παρεπιπτώντος στο να κάτσεις πίσω έχεις θέμα με φαρδιά σέλα όχι στο μπροστά εκεί και η comfort ίδια είναι) και δεν είπαν και σε κανέναν ότι "πάρε την comfort αλλά δεν κάνει για χώμα" η λύση στη μ@λ@κι@ τους είναι απλά στη χρεώνουνε.

Αλλά εγώ να δεχτώ ότι ψ@λή της και ραβδί της της BMW και έβγαλε τη σέλα έτσι υπόθετο... Άποψη της ρε παιδί μου. Να δεχτώ ότι και όλοι εδώ μέσα και παραέξω που πονάμε και κλαίει ο κόλος μας να πάμε παραλία-κηφισιά είμαστε βοσκοί και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται όπως υπονόησε το παληκάρι της εταιρείας...

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί η επίσημη αντιπροσωπεία και το δίκτυο στην ελλάδα κερδοσκοπεί σε μια σέλα πουλώντας από 50 μέχρι και 80 ευρώ παραπάνω από το διαδικτυακό γερμανικό μαγαζί; Με το φτωχό μου το μυαλό ή ο γερμανός έμπορας είναι ζώο και μπαίνει μέσα 50 γιούρα στο κομμάτι -μίνιμουμ έτσι;- ή ο έλληνας μας δαγκάει. Έτσι απλά.

Τα ποσοστά του κόσμου που έχει κλάψει με τη στοκ σέλα είναι συντριπτικά. Τώρα να σχετικοποιήσουμε τα άσχετα; Ναι στα 80'ς οδηγούσαν και με κουρελούδες στο Αιγάλεω άλλα μην λέμε ότι θέλουμε. Στη σέλα και τις ζελατίνες το μάρκετινγκ με τις ντιζαινιές υπερίσχησε δυστηχώς των μηχανικών. Απλά.

mAthosalas 16-07-2012 01:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Vag ( 724679)
Τα ποσοστά του κόσμου που έχει κλάψει με τη στοκ σέλα είναι συντριπτικά. .

Μηπως παραλληλα να αναρωτηθουμε και ποσοι κατοχοι αυτης της μοτοσυκλετας εχουν κανει λαθος επιλογη;Απλα δεν ηξεραν τι αγοραζουν; :Απορία:

mAthosalas 16-07-2012 01:13

Απόσπασμα:

Όταν παίρνεις dual sport 800 κυβικά δεν το παίρνεις για να κάνεις άλματα και μπέρμπ, αλλά για να ταξιδεύεις μακριά από τον πολιτισμό. Αλλιώς πάς σε καθαρόαιμο και τρέιλερ.

Κι αν το γουσταρεις για καθε χωμα εισαι λαθος;Πολλους ξερω που το κανουν αυτο με μια F800GS και γι'αυτο πηραν μια F8...

Απόσπασμα:

Άσε δηλαδή που και με την comfort μια χαρά χώμα πας άμα ξέρεις τι κάνεις (παρεπιπτώντος στο να κάτσεις πίσω έχεις θέμα με φαρδιά σέλα όχι στο μπροστά εκεί και η comfort ίδια είναι) και δεν είπαν και σε κανέναν ότι "πάρε την comfort αλλά δεν κάνει για χώμα" η λύση στη μ@λ@κι@ τους είναι απλά στη χρεώνουνε.

Δεν ειναι ετσι.Αν δεις τις μοτοσυκλετες που πανε χωμα,οχι υποσχονται,αλλά ΠΑΝΕ,τοτε θα δεις οτι ειναι οπως στην F800GS.Τα ΚΤΜ δηλαδη,950-990-παλι λαθος σελα εχουν;Μια σελα για εντουραδικη μοτοσυκλετα ποτέ δεν ειναι φαρδια και ανετη.Ισως εχουν δικιο οι εταιρειες και οσοι πανε χωμα καλο,το εκτιμπυν.

Απόσπασμα:

Αλλά εγώ να δεχτώ ότι ψ@λή της και ραβδί της της BMW και έβγαλε τη σέλα έτσι υπόθετο... Άποψη της ρε παιδί μου. Να δεχτώ ότι και όλοι εδώ μέσα και παραέξω που πονάμε και κλαίει ο κόλος μας να πάμε παραλία-κηφισιά ...

Μηπως δεν ειναι η καταλληλη μοτοσυκλετα για αποκλειστικη χρηση βολτα παραλια-κηφισια αλλά ειναι μια μοτοσυκλετα που θελει και ειναι και On και Off.Και νομιζω οτι τα παραλες οταν λες οτι για ενα καφε παραπονιουνται...γιατι εγω δεν ξερω πολλους κατοχους να εχουν θεμα μεσα στην πολη σε οποιαδηποτε διαδρομη και αποσταση;...

Απόσπασμα:

Τώρα να σχετικοποιήσουμε τα άσχετα; Ναι στα 80'ς οδηγούσαν και με κουρελούδες στο Αιγάλεω άλλα μην λέμε ότι θέλουμε. Στη σέλα και τις ζελατίνες το μάρκετινγκ με τις ντιζαινιές υπερίσχησε δυστηχώς των μηχανικών. Απλά.

Ασχετο εντελως,αφου η εξελιξη στις μοτοσυκλετες δεν εχει να κανει με επιλογη σελας.Και μαλιστα οταν μιλαμε για μια μοτοσυκλετα στην κατηγορια OnOff με σαφη προσανατολισμο και στο Off....

Ολα τα παραπανω τα στηριζω και υποστηριζω για την F800GS.Ισως για την F650GS που δεν θεωρω οτι εχει και χωματινες βλεψεις,μια σελα πιο ανετη να ταιριαζε πιο πολυ στον χαρακτηρα της.Εκει οντως η σελα κουραζει για οσα καλειται να βγαλει εις περας η "μικρη".Αλλά το κοστος για μια αλλη σελα απο παραγωγη ισως ηταν ενα θεμα...:ye02:

Vag 16-07-2012 17:19

Δηλαδή εσύ πήρες μια μηχανή με 85 άλογα, 200 τελική και 200 κιλά για να πηγαίνεις κυρίως χώμα και όρθιος; Και αυτοί αντίστροφα γιαυτό στην πουλάνε με λάστιχα αρχικής τοποθέτησης BW στρητάδικα;

Εγώ έχω την λανθασμένη ίσως εντύπωση ότι το "ατού" μιας τέτοιας μοτό είναι ότι μπορεί να σε πάει μακριά εκεί που αρχίζουν τα δύσκολα και μετά να συνεχίσει. Αν δεν μπορείς να κάτσεις ως τα διόδια πόσο μακριά θα φτάσεις;

Αλλά όπως και να έχει η δημιουργία της comfort από μόνη της αποδεικνείει πόσο λάθος έκαναν. Και η παροχή της στη συνέχεια και ως κομμάτι αρχικής τοποθέτησης κατ' επιλογή του αγοραστή το επιβεβαιώνει.

Εγώ όμως θα το πω άλλη μία φορά και τέρμα μετά όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Βγάζεις σέλα για να διορθώσεις το κακό και όχι μόνο την πουλάς σε ζόρικη τιμή, αλλά αφήνεις και ένα κομμάτι του δικτύου σου να κερδοσκοπεί; Δεν υποψιάζεσαι ότι όσο γίδια και προπελόπληκτοι να είναι αυτοί οι πελάτες σου στο Γκρέχελαντ, μπορεί να έχουν ανακαλύψει και το ίντερνετ και να βρούνε πόσο πουλιέται στις υπόλοιπες χώρες της ευρώπης;

Εντάξει ωραία τα BMW αλλά δεν θα ξυρίσουμε και τον κ0λ0 μας!

mAthosalas 16-07-2012 19:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Vag ( 725075)
Δηλαδή εσύ πήρες μια μηχανή με 85 άλογα, 200 τελική και 200 κιλά για να πηγαίνεις κυρίως χώμα και όρθιος; Και αυτοί αντίστροφα γιαυτό στην πουλάνε με λάστιχα αρχικής τοποθέτησης BW στρητάδικα;

Nαι εγω γι'αυτο την πηρα.Για να πηγαινω και χωμα.Πολλες φορες και ορθιος.Το εκανα και θα το συνεχισω γιατι παει πολυ καλα σε χωματινα τεραιν.οχι πατημενα χωματα αλλά χωματινα τεραιν.Η τοποθετηση ελαστικων ασφαλτινων ως στανταρ εξοπλισμος ειναι σχεδον δεδομενη σε ολες τις μοτοσυκλετες διπλου χαρακτηρα,ακομα και στα ΚΤΜ πχ οπου και παλι εχουμε ενα πραγματικο OnOFF...Αν δεν σου αρεσουν τα αλλαζεις με ενα χωματινο οπως κανουν πολλοι κατοχοι και μενουν με αυτα.Πολυ καλη λυση αν πας χωμα συχνα :)

Απόσπασμα:

Εγώ έχω την λανθασμένη ίσως εντύπωση ότι το "ατού" μιας τέτοιας μοτό είναι ότι μπορεί να σε πάει μακριά εκεί που αρχίζουν τα δύσκολα και μετά να συνεχίσει. Αν δεν μπορείς να κάτσεις ως τα διόδια πόσο μακριά θα φτάσεις;

Οχι δεν ειναι απλα για πατημενα χωματα ή για μια απλη διασχιση δασικου δρομου.Παει πολυ καλα εκτος δρομου και πόσο μακρυα θα φθασει εξαρταται απο τον οδηγο της κυριως.Ειπαμε ομως-τα ορια θετουν ο χαρακτηρας της και τα τεραιν.Οκ δεν ειναι και κατσικι εννοειται.Τηρουμενων αναλογιων ομως θα φτασει πολυ μακρυα!
Αλλωστε ειπαμε,δεν ειναι και τραγικη η σελα.Αντεχεις μεχρι μια 300αρα χιλιομετρα...απο κει και περα αρχιζει να κουραζει(συνηθως...).Τωρα αν καποιος ειναι καλομαθημενος τοτε και σε comfort θα διαμαρτυρεται.Δεν θα αλλαξει αυτο.

Απόσπασμα:

Αλλά όπως και να έχει η δημιουργία της comfort από μόνη της αποδεικνείει πόσο λάθος έκαναν. Και η παροχή της στη συνέχεια και ως κομμάτι αρχικής τοποθέτησης κατ' επιλογή του αγοραστή το επιβεβαιώνει.

Δεν ειναι κακη συνηθεια της BMW ουτε πρωτοφανες λαθος καποια εταιρεια να διαθετει comfort εξτρα σελα για ενα μοντελο της.Aλλωστε κι αλλες εταιρειες βγαζουν ταξιδιωτικες σελες για το F800(και 650)...Corbin,Renazco,Sargent, Cee Bailey καποιες απο αυτες...
Η φιλοσοφια κατασκευης τής F800GS ειναι enduro αλλά κανεις δεν αποκλειει ο αγοραστης της να κανει τη χρηση που αυτος επιθυμει περα απο χωματα και σαφως με ασφαλτινο και μονο προσανατολισμο.:ye02:

Απόσπασμα:

Βγάζεις σέλα για να διορθώσεις το κακό και όχι μόνο την πουλάς σε ζόρικη τιμή, αλλά αφήνεις και ένα κομμάτι του δικτύου σου να κερδοσκοπεί; Δεν υποψιάζεσαι ότι όσο γίδια και προπελόπληκτοι να είναι αυτοί οι πελάτες σου στο Γκρέχελαντ, μπορεί να έχουν ανακαλύψει και το ίντερνετ και να βρούνε πόσο πουλιέται στις υπόλοιπες χώρες της ευρώπης;

Σαφως και οι επιλογες μας ειναι πολλες.Α πουλανε ακριβα,ας ψαξουν για ανθρωπους που τα θελει ο "κ@λος τους".Μακρυα απο εμας.Οι επιλογες ειναι πολλες.

Και θελω να καταλαβεις κατι.Ανταλλαγη αποψεων κανουμε.Καθενας εν τελει αποφασιζει ποια χρηση θελει για τη μοτοσυκλετα του και ποιον τροπο χρησης επιθυμει και γουσταρει.Δεν τιθεται θεμα :ye32:

dan 17-07-2012 17:29

Είμαι 1,90 και έχω κάνει με την comfort BMW περίπου 15000 χλμ
πολύωρα ασφάλτινα και χωμάτινα . Η άνεση είναι κορυφαία (και στο χώμα δεν με ενοχλεί) .
Το μόνο ενοχλητικό είναι το ύψος .
Θα έπρεπε να ήταν χαμηλότερη γιά προστασία απο τον αέρα και για καλύτερο έλεγχο στο χώμα.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:25.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!