GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Μου τη δίνει που ..... (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Μου την δίνει το θράσος τους.... (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=16054)

Albatros 13-12-2010 16:39

Απάντηση: Μου την δίνει το θράσος τους....

Βάλατε 1000 θέματα και χάθηκε η μπάλα...τα λέμε άλλη φορά...
:hmmm:

Gazi 13-12-2010 16:51

ΟΟΟΟΟΟΟΟΟυυυυσσσσττττττττττττ!!!!!!!!!!!!!

italos 13-12-2010 17:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Albatros ( 272143)
Βάλατε 1000 θέματα και χάθηκε η μπάλα...τα λέμε άλλη φορά...

Νικόλα τι να γράψουμε ρε φίλε...το θέμα είναι γενικευμένο και καθρά πολιτικό...!!!

Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι σε αυτά που είπε ο Χρυσοχοίδης....όλοι πλέον ξέρουν ότι μας κοροιδέυουν.....και ότι άλλα λένε και άλλα δυστυχώς κάνουνε..!!!

Για να πείς κάτι για τον συγκεκριμ΄νο άνθρωπο πρέπει να τον ξέρεις προσωπικά...και δεν νομίζω να τον ξέρει κάποιος....(αν υπάρχει όμως να του δώσει απο μένα ένα μεγάλο ρουφιχτό φιλάκι και μια ζεστή σοσιαλιστική αγκαλίτσα)!!!

kostas_366 13-12-2010 17:48

[quote=gsmaniac;272118]
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 272106)

η γυναικα μου ειναι απληρωτη 23 μηνες και εχει εξοργιστει με την κοροιδια των συνδικαλιστων,οι οποιοι τους στηριζαν προεκλογικα και μολις αλλαξε η κυβερνηση τους εφτυσαν.....καποιοι απο αυτους ειναι τωρα στην κυβερνηση:mad::mad::mad:

Kωστή, για αυτούς (επειδή έχω πολύ πείρα σε αυτό) είναι καλύτερα να είναι απλήρωτη γιατι έχουν έπειτα λόγοι οι εργαζόμενοι, να <<ζητούν>> από αυτούς, βοήθεια κλπ. Βέβαια τα αυτονόητα, γιατί δεν πρέπει ο εργαζόμενος να παρακαλά για αυτά που έχει δουλέψει!!! Έτσι γίνονται ποιο <<δυνατοί>> και τέτοιες καταστάσεις τους βολεύουν. Σε θέμα δικό μας μόκο, τσιμουδιά, τους άρεσε κιόλας να σου πω, τόσους μήνες. Γιατί Κώστα αν ήταν πληρωμένη η γυναίκα σου, δεν θα είχαν ας το πούμε απλά και σοβαρό λόγούπαρξης (λόγο σοβαρό ύπαρξης έχουν, απλά κάνουν όλα τα άλλα εκτός από αυτόν). Όταν φτάσαμε σε Υφ και ενημερώσαμε, ο άνθρωπος είχε βάλει χρήματα (ή μάλλον κάποια από αυτά για να τα λέμε όλα ακριβώς) έναν μήνα μετά την εγκύκλιο όπου έγινε για να πληρωθούμε (από τον Οκτ δηλ. και τώρα είναι Δεκ.). Μόλις ενημερώσαμε και έπεσε βίτσα, τότε όλοι αυτοί μα πήραν τηλ να μας πουν ότι έλυσαν το προβλημά μας και θα πάρουμε χρήματα.
Τους είπα ότι την επόμενη εβδομάδα που θα είμαι Αθηνα, και θα πάω από εκεί να τους <<ευχαριστήσω>>, όποιον/οια βρω μπροστά μου θα φάει κλωτσιές και το εννοώ.

diomiles 13-12-2010 18:12

- Δείτε πως διαμορφώνονται πλέον οι κατώτατοι μισθοί ανά κλάδο
- 10% ως 12% οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα
- Παζάρι για τους υπόλοιπους όρους και για τη διάρκεια
- Από 01/01/2011 θα αρχίσουν να ισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις

Τώρα κυκλοφορούν δύο σενάρια για το ύψος των περικοπών που θα μειώσουν τους κατώτατους μισθούς των κλαδικών συμβάσεων από 10 ως 12% και θα διαμορφώσουν νέο τοπίο. Ανάλογα με το ποσοστό μείωσης που θα συμφωνηθεί οι σημερινοί μισθοί στον ιδιωτικό τομέα σε σε έξι μεγάλους κλάδους θα μειωθούν τουλάχιστον 100 ευρώ.

Έτσι ο βασικός των τραπεζικών υπαλλήλων από τα 1.000 ευρώ θα πάει στα 900 αν ισχύσει μείωση 10% ή στα 880 ευρώ αν η μείωση είναι 12%. Αντίστοιχα ο κατώτατος των 903 ευρώ των εμποροϋπαλλήλων θα μειωθεί στα 813 ή στα 795 ευρώ και ο μισθός των εργαζόμενων στον κλάδο των φαρμάκων και των καλλυντικών από τα 867 ευρώ ως και στα 762.

Ως και 152 ευρώ μπορεί να μειωθεί ο κατώτατος των υπάλληλων σε ναυτιλιακές εταιρείες από τα 1.270 στα 1.43 ή στα 1.118 ευρώ ανάλογα με το ποσοστό της μείωσης, ενώ στο χώρο του τουρισμού ένας αρχιμάγειρας που παίρνει σήμερα βασικό 1.187 ευρώ θα βρεθεί να παίρνει 1.044, ενώ ένας μετρ σε ξενοδοχείο θα “πέσει” από τα 947 ευρώ στα 834 αν τελικά η μείωση είναι 12%.

Όλα δείχνουν ότι οι μειώσεις θα γίνουν άμεσα, ίσως ισχύσουν και από την πρώτη του νέου χρόνου καθώς παρά τις διαψεύσεις της ΓΣΕΕ φαίνεται ότι η συζήτηση έχει περάσει στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων για τις προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να πληρεί μια επιχείρηση για να υπογράψει επιχειρησιακές συμβάσεις καταργώντας τις συλλογικές.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

.
Επίσης όσον αφορά τους εργαζόμενους έρχονται και αυτά....

Η διευκόλυνση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα το μηνιαίο όριο των ομαδικών απολύσεων είναι 2% και σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο πρόκειται να διπλασιαστεί φτάνοντας το 4%. Υπάρχει όμως και ένα επίσης σοβαρό ενδεχόμενο να καταργηθεί πλήρως το όριο των ομαδικών απολύσεων.
Να μειωθεί δραστικά το ποσό της αποζημίωσης λόγω απόλυσης. Το σκληρό σενάριο προβλέπει την εξίσωση της αποζημίωσης με αυτήν του εργατοτεχνίτη, η οποία ξεκινά από τα 5 ημερομίσθια και φτάνει τα 165 ημερομίσθια για εργασία στον ίδιο εργοδότη άνω των 30 ετών. Για 10 έως 15 έτη η αποζημίωση είναι μόλις 60 ημερομίσθια.
Εφόσον ακολουθηθεί πιο ήπια γραμμή εξετάζεται να μπει πλαφόν τριών μισθών στις αποζημιώσεις.
Περιορισμός του ρόλου του ΟΜΕΔ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν στον «αέρα» οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Η αναστολή των συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για τα τρία επόμενα χρόνια, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα διεκδίκησης επιστροφής κάποιων από τα κοινωνικά κεκτημένα που σήμερα περικόπτονται.
...

Αν αρχίσω και παραθέτω και άλλους λόγους που πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά θα γεμίσω σελιδες ολόκληρες απλά τωρα αυτά είναι τα φρέσκα.

Εγώ δεν είμαι ουτε ιδιωτικός υπάλληλος ούτε δημόσιος υπάλληλος εχω δική μου επιχείρηση αλλά το μέλλον μου εξαρτάται απο όλους αυτούς που θίγονται οικονομικά απο τα απάνθρωπα μέτρα του γιωργάκη .
Εγω συστήνω σε όλους να κατέβουν σε απεργίες να πάρουν πίσω ότι τους πήραν.

Fuji 13-12-2010 18:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από diomiles ( 272232)
... αλλά το μέλλον μου εξαρτάται απο όλους αυτούς που θίγονται οικονομικά απο τα απάνθρωπα μέτρα του γιωργάκη .

Προσωπικά, δε θέλω να μοιραστούμε στους μεν και τους δε. Ο καθένας μας εξαρτάται απ' την ύπαρξη του άλλου.

Όσον αφορά το ΔΝΤ, η απορία μου είναι, δε θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα, χωρίς να δανειστούμε;;; Χωρίς να υποθηκεύσουμε τη χώρα μας;;; Γιατί βάλαμε νταβατζήδες στο κεφάλι μας;;; Γιατί τους αφήσανε να βάλουν χέρι πάνω μας;;; Αυτό από μόνο του, καταστεί τους πολιτικούς μας ανάξιους, ανθέλληνες και προδότες!

GeorgeP 13-12-2010 19:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 272101)
Δεν σου μιλάω ούτε σαν δημόσιος υπάλληλος Γιώργο, ούτε σαν στρατιωτικός, ούτε ποτέ έχω επικαλεστεί κάτι τέτοιο, ούτε υπέρ κανενός εργατοπατέρα ή πολιτικού είμαι όπως πολύ καλά κατάλαβε ο Κώστας gsmaniac.

Απλώς - αν το συνειδητοποιείς - από τη στιγμή που γράφεις ότι ο Γιωργάκης κάνει σκληρή προσπάθεια να μας βγάλει από εδώ που είμαστε, αυτοαναιρείσαι και όλα τα υπόλοιπα που λες είναι μπλα μπλα χωρίς ουσία.

Από τη στιγμή που γράφεις αυτά που γράφεις εδώ μέσα, να ανέχεσαι και αυτά που σου λένε οι άλλοι. Αν δεν τ΄ανέχεσαι, διάβασε άλλα ποστ.

Στην παραθεση που κανεις δεν απαντω σε εσενα αγαπητε μου αλαλ στον Κωστα Gsmaniac). Εξάλλου δεν εχω τιποτα να μοιρασω με εσενα αλλα ουτε και με κανεναν άλλον συναδελφο. Τα δυο ποστ τα οποια παραθεσα (ενα ηταν το δικο σου) και εγραψα απο κατω ηταν η αφορμη και οχι η αιτια!!!!

αυτοαναιρουμαι? που και πως?

Φυσικα και ανεχομαι ΚΑΙ διαβαζω ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αυτα που γραφουν οι αλλοι συναδελφοι, και βασει αυτων απαντω σε εντονο υφος ειναι η αληθεια αλλα οχι θυμωμενα!! ΔΕΝ ειμαι θυμωμενος με τιποτα και με κανεναν! αν ημουν απλα δεν θα εγραφα!!!!!
Αλλα δεν ανεχομαι να με καθοδηγουν αυτοι οι οποιοι βυθιζουν αλλους στο σκοταδι και ουτε ανεχομαι να ακουω μερι ''αμερικανιας'' του Γιωργάκη, περι ''παιξιματος παιχνιδιων για εξυπηερτηση ξενων κεντρων'' και αλλες μακακίες ανευ αποδειξεων!!!! Ουτε βεβαια ανεχομαι να μου λενε οτι το ταδε μνημονιο ειναι λαθος και να ψηφισω εναντιον οταν αυτοι που με σπρωχνουν κατα εκει δεν μου λενε την άλλη λυση!!!!!

Και για να κλεισω αυτο το ποστ, απο οσους γραψανε απο το δικο μου σεντονι και κατω, αν προσεξες, κανεις δεν μιλαει για την ταμπακιερα δηλαδη τους ελευθερους επαγγελματιες που χανουν χρηματα απο το αποκλεισμο του κεντρου.....κανεις!!! Ετσι για να δεις οτι αυτο που πραγματικα μας ενδιαφερει ειναι ο εαυτουλης μας και κανενας αλλος!!!

GeorgeP 13-12-2010 19:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από diomiles ( 272232)
................................................
Εγω συστήνω σε όλους να κατέβουν σε απεργίες να πάρουν πίσω ότι τους πήραν.

¨η να χασουν τα παντα και να μεινουν ανεργοι πραγμα πιο πιθανό απο ολα τα ενδεχομενα!!!! εκτος κι αν μιλας για Δημοσιους Υπαλληλους!

diomiles 13-12-2010 19:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 272276)
¨η να χασουν τα παντα και να μεινουν ανεργοι πραγμα πιο πιθανό απο ολα τα ενδεχομενα!!!! εκτος κι αν μιλας για Δημοσιους Υπαλληλους!

.
Γιώργο μιλάμε για 1.000.000 εως 1.200.000 ανέργους τι παραπάνω να χάσουν?
.
Και με τι αγοραστική δύναμη να πάνε στο μαγαζί του arka η το δικό μου?
Οσο κόβουν απο σένα και απο τους άλλους αλλο τόσο κόβουν και απο εμας τους επαγγελματίες.

GeorgeP 13-12-2010 19:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από diomiles ( 272284)
.
Γιώργο μιλάμε για 1.000.000 εως 1.200.000 ανέργους τι παραπάνω να χάσουν?
.
Και με τι αγοραστική δύναμη να πάνε στο μαγαζί του arka η το δικό μου?
Οσο κόβουν απο σένα και απο τους άλλους αλλο τόσο κόβουν και απο εμας τους επαγγελματίες.

Διονυση μου,

το εργατικο δυναμικο της χωρας ειναι περι τα 7.380,000 ατομα, αν βγαλεις το 1,000,000 δημοσιους μας εμειναν 6,380,000 και αν βγάλεις τους αλλους 1,000,000 ανεργους μας εμειναν 5,380,000....... θελεις να τους χασεις και αυτους εξαναγκαζοντας τους στην απεργια?????

Παντως εγω αν και ανεργος και μη εχων να χασω τιποτα δεν θα συμετασχω σε καμια ''εκδηλωση'' του ειδους!!!

οσο για την αγοραστικη δυναμη του Ελληνα που αναφερεις ποτέ δεν ηταν μεγαλυτερη απο εκεινη του 1985 σε πραγματικους αριθμους!!!! Με τα δανεια (εορτοδανεια, διακοποδανεια κ.λ.π.) η αγοραστικη δυναμη αυξηθηκε αλλα μονον πλασματικα και ποτε αληθινα!!!!

GeorgeP 13-12-2010 19:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 272067)
Συμφωνειτε ¨η οχι εμενα μου ειναι αδιαφορο διοτι ως ανεργος δεν μπορω να προσφερω και πολλα πραγματα!.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 272093)
Διαφωνώ ριζικά. Ποιος κερατάς σου είπε ότι μόνο οι εργαζόμενοι έχουν ήθος, τιμιότητα, γνώσεις και άλλες αρετές. Και συ γιατί τον πίστεψες? Πολύ πεσιμιστικό σχόλιο…

Εννοουσα οτι καταναλωτικα δεν μπορω να προσφερω τιποτα!

gsmaniac 13-12-2010 19:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 272300)
[/SIZE][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE]

Εννοουσα οτι καταναλωτικα δεν μπορω να προσφερω τιποτα!

αυτο δεν υπαρχει.......;):)

GeorgeP 13-12-2010 20:04

:D
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 272080)
νομιζω οτι κατι δεν καταλαβες φιλε γιωργο.....:cool:

ολοι κατα των εργατοπατερων ειμαστε και ολοι κατα των οργανωμενων συνδικαλιστων,αλλα κυριως κατα των πολιτικων,οι οποιοι εχουν φερει την χωρα στο αδιεξοδο...:mad:

μεν εξοργιζεσαι,γιατι νομιζω οτι ειμαστε ολοι απο την ιδια μερια του ποταμου...;)ακομα και οι δημοσιοι ή στρατιωτικοι κλπ...:)

Καταρχήν δεν εξοργιζομαι...συζητω εντονα!!!!!:D

Κατα δευτερον πες μου τι ειναι αυτο, οικογενεια-εταιρεια-κατασκηνωση-μαγαζι-οικος ανοχης-στρηπτιζαδικο.......το οποιο λειτουργει χωρις κεντρικη διοικηση!!! ΤΙΠΟΤΑ!! Αν δεν υπαρχει κεντρικη διοικηση βασιλευει η αναρχια, ο θανατος σου η ζωη μου!!!

Αν η διοικηση στην οικογενεια δεν μας αρεσει την χωριζουμε και παμε για άλλα, αν η διοικηση στην εταιρεια δεν μας αρεσει κανουμε υπομονη μεχρι να βρεθει κατι άλλο, αν η διοικηση στο στρηπτιζαδικο δεν τα παει καλα νοικιαζουμε 2 αλλοδαπους και την καθαριζουμε!!! με αλλα λογια την αλλαζουμε!!!!!

Καντε το ιδιο σε καθε εκλογικη αναμετρηση αν δεν σας αρεσει η υπαρχουσα πολιτικη διοικηση!! Αν δεν πιστευετε σε κανεναν ψηφιστε γραφοντας ''αει μαμηθειτε'' σε ενα λευκο χαρτι και ριξτε το στην καλπη...αλλα ΨΗΦΙΣΤΕ!!! Ετσι θα παρθουν τα μηνυματα, ετσι θα βγει κατι μη αυοτονομο και θα εξαρταται απο άλλους κ.λ.π.
Εκει ειναι η δυναμη μας και οχι να σιιχτιριζουμε ολους και ολα, δεν ειναι ολοι και ολα ιδια!!!! Ειναι ολα τα δαχτυλα ιδια ρε Κωστα??

gsmaniac 13-12-2010 20:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 272313)
:D

Καταρχήν δεν εξοργιζομαι...συζητω εντονα!!!!!:D

Κατα δευτερον πες μου τι ειναι αυτο, οικογενεια-εταιρεια-κατασκηνωση-μαγαζι-οικος ανοχης-στρηπτιζαδικο.......το οποιο λειτουργει χωρις κεντρικη διοικηση!!! ΤΙΠΟΤΑ!! Αν δεν υπαρχει κεντρικη διοικηση βασιλευει η αναρχια, ο θανατος σου η ζωη μου!!!

Αν η διοικηση στην οικογενεια δεν μας αρεσει την χωριζουμε και παμε για άλλα, αν η διοικηση στην εταιρεια δεν μας αρεσει κανουμε υπομονη μεχρι να βρεθει κατι άλλο, αν η διοικηση στο στρηπτιζαδικο δεν τα παει καλα νοικιαζουμε 2 αλλοδαπους και την καθαριζουμε!!! με αλλα λογια την αλλαζουμε!!!!!

Καντε το ιδιο σε καθε εκλογικη αναμετρηση αν δεν σας αρεσει η υπαρχουσα πολιτικη διοικηση!! Αν δεν πιστευετε σε κανεναν ψηφιστε γραφοντας ''αει μαμηθειτε'' σε ενα λευκο χαρτι και ριξτε το στην καλπη...αλλα ΨΗΦΙΣΤΕ!!! Ετσι θα παρθουν τα μηνυματα, ετσι θα βγει κατι μη αυοτονομο και θα εξαρταται απο άλλους κ.λ.π.
Εκει ειναι η δυναμη μας και οχι να σιιχτιριζουμε ολους και ολα, δεν ειναι ολοι και ολα ιδια!!!! Ειναι ολα τα δαχτυλα ιδια ρε Κωστα??

δεν μιλαω για αναρχια και ακυβερνησια...;)
τα συμφεροντα και ο πολιτικος φανατισμος,δεν αφηνει να γεννηθει τιποτα καινουργιο και υγιες.......:cool:
εγω σε καθε εκλογικη αναμετρηση αισθανομαι outsider.....;)

GeorgeP 13-12-2010 20:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 272327)
δεν μιλαω για αναρχια και ακυβερνησια...;)

τα συμφεροντα και ο πολιτικος φανατισμος,δεν αφηνει να γεννηθει τιποτα καινουργιο και υγιες.......:cool:

εγω σε καθε εκλογικη αναμετρηση αισθανομαι outsider.....;)

Αυτο ειναι πολυ μεγαλη συζητηση και δεν ειναι επι του παροντος!!!!

gsmaniac 13-12-2010 20:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 272332)
Αυτο ειναι πολυ μεγαλη συζητηση και δεν ειναι επι του παροντος!!!!

το ξερω.....:o

diomiles 13-12-2010 20:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 272293)
Διονυση μου,

το εργατικο δυναμικο της χωρας ειναι περι τα 7.380,000 ατομα, αν βγαλεις το 1,000,000 δημοσιους μας εμειναν 6,380,000 και αν βγάλεις τους αλλους 1,000,000 ανεργους μας εμειναν 5,380,000....... θελεις να τους χασεις και αυτους εξαναγκαζοντας τους στην απεργια?????

.
Εδω ακριβώς διαφωνουμε Γιώργο . Εγω υποστηρίζω ότι αν δεν βγούμε στους δρόμους θα χάσουμε τα πάντα γιατί απο ότι ξέρω τουλάχιστον όλα οσα απολαμβάναμε μέχρι σήμερα ειχαν κερδηθεί με αγώνες και πάνε να τα πάρουν όλα πίσω.Και πιστεψέ με αυτούς που θα χάσουμε σίγουρα απο τους εναπομείναντες 5.380.000 θα είναι οι επαγγελματίες σαν την αφεντιά μου γιατί δεν θα μπορείς εσύ να καταναλώσεις με αποτέλεσμα να κλείσω όπως συμβαίνει καθημερινά.
Αυτές οι συζητήσεις είναι μεγάλες και γίνονται απο κοντά για αυτό εγώ κλείνω εδώ .Χάρηκα που τα είπαμε.
Καλό βράδυ.:)

GeorgeP 13-12-2010 20:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από diomiles ( 272344)
.
Εδω ακριβώς διαφωνουμε Γιώργο . Εγω υποστηρίζω ότι αν δεν βγούμε στους δρόμους θα χάσουμε τα πάντα γιατί απο ότι ξέρω τουλάχιστον όλα οσα απολαμβάναμε μέχρι σήμερα ειχαν κερδηθεί με αγώνες και πάνε να τα πάρουν όλα πίσω.Και πιστεψέ με αυτούς που θα χάσουμε σίγουρα απο τους εναπομείναντες 5.380.000 θα είναι οι επαγγελματίες σαν την αφεντιά μου γιατί δεν θα μπορείς εσύ να καταναλώσεις με αποτέλεσμα να κλείσω όπως συμβαίνει καθημερινά.
Αυτές οι συζητήσεις είναι μεγάλες και γίνονται απο κοντά για αυτό εγώ κλείνω εδώ .Χάρηκα που τα είπαμε.
Καλό βράδυ.:)

κι εγω χαρηκα πουτα ειπαμε...αληθινά και οχι προσποιητά!!!
Καλο βραδυ και σε εσενα Διονυση!!!!:)

Albatros 13-12-2010 21:09

Μας πιάσανε στον ύπνο παιδιά.Μας κοίμησαν τόσα χρόνια με το ευρώ και την Ευρωπαίκή ¨Ενωση, μας δώσανε καρότα με τα ελκυστικά δάνεια και μας κάνανε καταναλωτές ονείρων που δεν είχαμε. Ξαφνικά από τις γιορτές των Ολυμπιακών αγώνων μας ρίξανε στο λάκο των λεόντων. Πιό αναξιόπιστη και ανίκανη πολιτική ηγεσία δεν υπάρχει στο κόσμο. Με τους συνδικαλιστές που είχαμε πετύχαμε χρόνια τώρα όσα κερδίσαμε με αγώνες (έστω και μερικών από εμάς). Με αυτούς τους συνδικαλιστές η όποιους άλλους διαλέξουμε πρέπει να αμυνθούμε. Βλέπετε ο συνδικαλισμός είναι ένα όπλο που έχουμε αλλά τα πυρομαχικά είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί μαζί. Το κόλπο είναι να μας βάλουνε σε εμφύλιο εργατικό πόλεμο και να ρίξουν στα μάτια μας την ηγεσία μας. Ξαφνικά οι δημοσιογράφοι τύπου ...πουλου ανακαλύψανε τις αμοιβές του πρόεδρου της ΓΕΣΕΕ,δεν τις ξέρανε τόσο καιρό.Γιατί όμως,αναρωτηθείτε, μήπως γιατί το όπλο πρέπει να μείνει άδειο?
Μας βομβαρδίσανε με ανασφάλεια, κατάθλιψη, αγωνία, μας γεμίσανε οργή και τώρα θέλουν να μας πούνε και που θα ξεσπάσουμε αυτή την οργή μας.
Όταν είδα τον Στρός Καν στο Ελληνικό κοινοβούλιο αισθάνθηκα ότι η χώρα είναι σε κατοχή, ντράπηκα και όπως είπε ο λαικός ήρωας στην τηλεόραση...ΚΑΤΑΝΤΗΣΑ ΕΛΛΗΝΑΣ.
Αυτές είναι μερικές σκέψεις που ίσως είναι λάθος για μερικούς και ήπιες για άλλους, αλλά εδώ είμαι να ακούσω τις δικές σας.

frits 13-12-2010 22:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 272034)
Εμένα πάλι την γνώμη μου την ξέρετε… πίσα και πούπουλα και πριν την φυλακή, επιστροφή των, καθ’ οιονδήποτε τρόπω, κλεμμένων.

Η όλη αδράνεια του κόσμου, οφείλεται στο ΜΕΓΕΘΟΣ του κακού. Ότι και να κάνουμε, δεν μπορούμε να πετύχουμε το ευκταίο. Είναι πολύ μεγάλο το πλοίο, για να του αλλάξουμε την ρότα προς το παγόβουνο. Ο Γιωργάκης, όχι μόνο δεν έκανε ΚΑΜΙΑ προσπάθεια να αλλάξει την πορεία αυτή, αλλά από ότι βλέπουμε, όσοι μπορούμε, το κυνηγάει ΑΚΟΜΗ το παγόβουνο. Μόνο που το κυνηγάει για ίδιον όφελος. Τα φράγκα είναι πολλά γιόκα μου.

Προς το παρόν πρέπει να βγει κάποιος να μας πει υπεύθυνα αν φθάνουν τα παραγόμενα χρήματα της χώρας, GDP, να μας θρέψουν. Αλλά και πάλι, ΕΠΙΤΗΔΕΣ, δεν το λέει κανείς. Διότι αν φθάνουν, να πάνε να γαμ.θούν στην Ευρώπη. Θα τους τα δώσουμε ΌΤΑΝ τα έχουμε.

Ίσως αυτό που ΕΓΙΝΕ στην Ελλάδα, η πτώχευση δηλαδή και η εν συνεχεία αντίληψή της από τους Έλληνες, να είναι καλό. Είναι πολλά τα χρόνια της αμαρτίας, χρειαζόμαστε την ΚΑΘΑΡΣΗ. Αυτό το πολιτικό σκηνικό, πρέπει να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ. Το νέο που θα έρθει, θα ξέρει τι να κάνει. Με ασφάλεια και πρόχειρα θα πω ότι, αν κάνει τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ από όλα όσα έχουν κάνει οι μέχρι τώρα, θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.

Πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους. Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Αλλά όχι με φορείς τις ανωτέρω αναφερόμενες συνδικαλιστικές ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Πρέπει να υπάρξει ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Δεν ξέρουμε να κάνουμε πολλά, γιατί ως τώρα φερόμασταν σα λαός, δηλαδή ο καθένας για το ατομικό μικροσυμφέρον του. Όταν δράσουμε σαν πολίτες, δηλαδή για το συλλογικό συμφέρον, θα πετύχουμε περισσότερα. Ίσως και την λύτρωση. Ίδωμεν.

Όσο πάει και τον συμπαθώ περισσότερο τον CKK..:)

frits 13-12-2010 22:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 271607)

Συγνώμη για τα πολιτικά αλλά αν δεν τα γράψω θα σκάσω.....:mad:

[quote=gemara;272134]
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 272118)

Όλοι μας έχουμε πληγεί από αυτήν την κυβέρνηση Κώστα, άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο και όλοι μας έχουμε νεύρα.

Το τελευταίο δεν βοηθάει καθόλου όμως στην βελτίωση της κατάστασης, παρά μόνο η δημόσια έκφρασή των νεύρων μας λειτουργεί κατευναστικά για την ψυχολογία εμάς των ιδίων. Ξαλάφρωμα κοινώς, που είναι μια απαραίτητη απασφαλιστική δικλείδα (pressure relief valve για τους τεχνοκράτες).

Είναι πλέον βέβαιο και αποδεδειγμένο ότι, αυτό το πολιτικό σύστημα δεν θα μας δώσει λύση.

Η ουσία παραμένει μηδέν.

Γιατρέ μου.....:sm7::sm7:

Arkas 13-12-2010 23:09

Επειδή μέχρι τώρα,
διάβασα αρκετές φορές τη λέξη "αγώνες".
Για ποιούς αγώνες μιλάμε,
αυτούς που καθοδηγούσαν οι ίδιοι εργατοπατέρες
που τώρα όλοι βρίζουμε;

Αυτοί οι "αγώνες" που οδήγησαν τις αστικές συγκοινωνίες
να ξοδεύουν το 70 - 80% του προϋπολογισμού τους
σε δαπάνες μισθοδοσίας
και μόνον το 20% σε νέο εξοπλισμό και λειτουργικά έξοδα;

Οι "αγώνες" που γέμισαν τα νοσοκομεία με "τεχνικό" προσωπικό
και κρατούν τους γιατρούς ομήρους με συμβάσεις
και τις πτέρυγες άδειες από νοσηλευτικό προσωπικό;

Οι "αγώνες" που μετέτρεψαν το Δημόσιο σε παράδεισο
για ορισμένους (μονιμότητα, επιδόματα, ασφάλεια)
και τον ιδιωτικό τομέα επενδυτή των Βαλκανίων;

Χορτάσαμε από τέτοιους αγώνες.... :(

.

ckk 13-12-2010 23:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 272455)
Όσο πάει και τον συμπαθώ περισσότερο τον CKK..:)

Και πού να τον δεις και από κοντά… ψηλός, ξανθός, γαλανομάτης, καλό παιδί, μετριόφρων. :sm7:

Ελπίζω να τα πούμε κάποια στιγμή. Χαιρετισμούς και από την Ειρήνη στην όμορφη οικογένειά σου.

Sakis 13-12-2010 23:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 272489)
Επειδή μέχρι τώρα,
που τώρα όλοι βρίζουμε;

σε δαπάνες μισθοδοσίας

.

http://cdn.content.sweetim.com/sim/c...s/00020408.gif

gemara 13-12-2010 23:16

Αρχικό ποστ:
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 271607)
...
Συγνώμη για τα πολιτικά αλλά αν δεν τα γράψω θα σκάσω.....:mad:

...

Τελικό ποστ:
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 272472)
Γιατρέ μου.....:sm7::sm7:

Στο αρχικό :mad:, στο τελικό :sm7::sm7:.

Γιατρεύτηκες, είδες;;;:D

(μη μας πάρει χαμπάρι όμως ο γιατρός του φόρουμ και άντε να ξεμπλέξουμε μετά!
Ευτυχώς που δεν βλέπει τα μικρά γραμματάκια!!!:sm7::sm7::sm7:)

ortho 13-12-2010 23:33

Τελικά ο κοινωνικός αυτοματισμός που τόσο επιδίωξε η σημερινή κυβέρνηση, πέρασε! Ολοι εναντίον όλων, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι πάμε όλοι για φούντο.
Να μη γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες διότι θίγονται οι έμποροι του κέντρου. Ελα μου όμως που οι "στόχοι" είναι στο κέντρο.
Ποιός έστειλε τους έμπορους στο κέντρο; Η προσδοκία για αυξημένο κέρδος, ή όχι; Σε αυτό δεν είχαν βασιστεί και τα εξωφρενικά ενοίκια; Κι όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Σε καλούς καιρούς μεγάλο κέρδος, σε άσχημους το αντίθετο. Τι νόημα έχει να γίνει συγκέντρωση στον Καρέα ας πούμε;

Και ποιός είπε ότι ακολουθούμε τους εργατοπατέρες; Για κείνους θα κατεβούμε στις διαδηλώσεις; Το σχέδιο του ΓΑΠ και του συν αυτώ εγχώριους κι αλλοδαπούς είναι το ξεχαρβάλωμα της Ελλάδας.

Κι αν το δούμε κι αλλιώς, ποιοί είναι οι εχθροί μας; Θα έλεγα η γενιά του πολυτεχνείου, εξαργύρωσε στο μάξιμουμ τους όποιους αγώνες της. Με άμεσα θύματα τη δική μου γενιά, των 40άρηδων. Αποκλεισμένοι και τελευταία μαμημένοι.

Οχι φίλοι μου, θα κατεβώ γιατί η πολιτική των σοσιαληστών με καταστρέφει, υπονομεύει το μέλλον του αγέννητου παιδιού μου κι αν μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου τον ΓΑΠ θα τον έθαβα σε άμμο και θα τον άφηνα να στεγνώσει στον ήλιο, όπως το κάνει αυτος με μας.

Οποιος δε θέλει μπορεί να συνεχίσει να κάθεται στο πληκτρολόγιο και να γράφει φιλοσοφήματα.

yns 14-12-2010 00:09

Ελευθεροτυπία, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Τετέλεσται...
Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Αλλά όχι. Προτού πετάξετε τη χώρα στο νεκροτομείο -ένα πατημένο σκυλί που εκλιπαρούσε σωτηρία- έχει κάτι να σας πει η οργή της...

Με φωτιές θα σας το πει. Με βλέμματα-πολυβόλα. Με ψήφο άι σιχτίρ. Με ανεπίδοτους λυγμούς, μυστικούς, που γράφουν νυχτιάτικα άνεργους στίχους για τα βιβλία του μέλλοντος και την ποίηση των δρόμων. Κάπως θα σας το πει... Εσείς, χάλκινα ομοιώματα υπεύθυνων εκπροσώπων, έχετε την αποκλειστική ευθύνη για το χάλι της. Εσείς. Ανεύθυνοι, ανίκανοι, ολίγιστοι, τσιράκια των ξένων, διεκπεραιωτές συμφερόντων. Εσείς γεμίσατε μουντζούρες το τετράδιο της χώρας, και μόλις είδατε ότι ο κόσμος εθίζεται, βολεύεται και συνηθίζει τις ασυνταξίες, σπεύσατε να ενισχύσετε τη βολική για την εξουσία σας εξάρτησή του. Ψέματα, ψιμύθια, μεγαληγορίες και παραμύθια. Μισές αλήθειες, κάποιες φιλότιμες προσπάθειες από αιρετικούς που τους βάλατε νωρίς στο περιθώριο, και ιδού το σαθρό, ετοιμόρροπο ενδιαίτημα κεκοσμημένο με χρυσόσκονη για να κρύβεται το χάος και ο γνόφος... Εσείς, χαρτορίχτρες της κακιάς ώρας, εσείς -με ρουσφέτια και εκβιασμούς, με διορισμούς και δανεικά- συντηρούσατε εξαρτημένο το θηρίο μιας ανορθολογικής κοινωνίας, που βγήκε φοβισμένο από τη φυλακή του εμφυλίου και της χούντας και, μόλις βρήκε ξέφωτο, νόμισε ότι μπορεί να απολαύσει επιτέλους τη χαρά της δημιουργίας και να ελπίζει στην προοπτική των ανοιχτών οριζόντων. Αλλά τι βρήκε μπροστά του; Τη θεσπισμένη ανομία. Την αυθαιρεσία. Την αδικία. Το εική και ως έτυχεν. Την περιφρόνηση από το κράτος. Τη δρομολογημένη διαφθορά. Τους αγύρτες και τους αργυραμοιβούς σε καίρια πόστα. Τις μίζες. Την καταλήστευση της πατρίδας. Τον κυνισμό. Το αέναο ψεύδος... Και ενέδωσε. Συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι «έτσι έχουν τα πράγματα». Συνήθισε. Και κατάντησε «καθ' ομοίωσιν», φτάνοντας στο σημείο να συνομολογεί -ένα μέρος του- και να ψιθυρίζει ενοχικά «μαζί τα φάγαμε»... Και σεις, ακατάβλητοι στο υπερώο του ψεύδους, συνεχίζετε τις προκλήσεις. Οτι τάχα πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί για να σωθεί η οικονομία, κι ας είναι γλίσχρες οι απολαβές, οι μικρότερες (μαζί με την Πορτογαλία) στη ζώνη της Ενωσης... Με την ανερμάτιστη πολιτική σας -με τους «δικούς σας», με την αβελτερία και τη μυωπία σας- μεταβάλατε τις ΔΕΚΟ σε προβληματικό τσίρκο, κι έρχεστε τώρα να πείτε ότι φταίνε τα επιδόματα και οι υψηλοί μισθοί, όταν ξέρετε ότι ψίχουλα είναι οι περικοπές και ότι αλλού είναι το πρόβλημα... Εσείς ξεκάνατε τη Γεωργία. Εσείς αφήσατε τον Τουρισμό στην τύχη του. Εσείς κατασκευάσατε έργα βιτρίνας και ελάχιστες σοβαρές υποδομές. Εσείς βολέψατε τους ιδιώτες, αλλά βυθίσατε το επιχειρείν. Εσείς αφήσατε να βόσκει ακαταδίωκτη η φοροδιαφυγή. Εσείς προστατεύετε τη διαπλοκή. Εσείς αφήσατε τη χώρα δίχως σχέδιο και διόπτρες για το μέλλον... Κι έρχεστε τώρα να κηρύξετε την επανάσταση του αυτονόητου, που επί δεκαετίες περιφρονήσατε επιδεικτικά. Σωτήρες της κακιάς ώρας. Ολετήρες...

gemara 14-12-2010 00:16

Ευτυχώς που ήρθε ο Γιωργάκης και με την σκληρή του προσπάθεια θα μας σώσει. Ευτυχώς...

kostas_366 14-12-2010 09:04

Απόσπασμα:

Επειδή μέχρι τώρα,
που τώρα όλοι βρίζουμε;

σε δαπάνες μισθοδοσίας

.

ΩΩΩΩ η φοβερή λέξη αγώνες, όπου πολλοί την χρησημοποιούν, αλλά λίγοι έχουν κάνει πραγματικά ...αγώνες για το καλύτερο αύριο του τόπου τους και της εργασίας τους.
-Πολλοί λένε αγώνα, το ότι κατάφεραν (αφού μαχαιρώσουν στην πορεία πολλούς) να έχουν 3,000ε εισόδημα με τον κουμπωτό διορισμό τους κάπου.
-Πολλοί λένε αγώνα, την κομματοποίησή τους και όχι την πολιτικοποίσησή τους.
-Πολλοί λένε αγώνα, το πόσο ψηλά έβαζαν μια αφίσα.
-Πολλοί λένε αγώνα, την <<αξιολόγιση>> τους ποιος θα δουλέψει, και σαν μικροί θεοί, έκριναν ποιος έχει ανάγκη για δουλειά και ποιός όχι. Ενώ όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα στην εργασία.
-Άλλοι πάλι λένε αγώνα, το πόσα περισσότερα χαρτιά υγείας θα πάρουν σπίτι τους.
-Και πολλοί λένε αγώνα, την υποστίριξη της γνώμης τους, που μπορεί να είναι διαφορετική κάθε φορά, αλλά πάντα έχει να κάνει με το προσωπικό (οικονομικό ή οικογενειακό ή ρουσφετολογικό) συμφέρων τους.
Ελάχιστοι είδαν την πορεία. Ακόμα ποιο λίγοι είδαν το μέλλον. Κανένας δεν βλέπει το ότι το παιδί τους δεν θα έχει περίθαλψη.
Αγωνίστηκαν πολλοί, αλλά για το <<οικόπεδό>> τους, την πάρτυ τους και για τον μικρόκοσμό τους.
Και την λέξη αγώνα, την χρησημοποιούν και πολλοί πολιτικοί. Αγωνίστηκαν οι άνθρωποι, για να είναι μόνιμοι βολευτές!!! Βέβαια, αγώνας είναι και αυτός αν το δεις από την μεριά τους.
Άλλωστε, αγώνας είναι να πλένεις στην δουλειά σου, το αυτοκίνητό σου και αγωνίζεσε, να μην σε δει κάποιος!!! Αλλά οκ ναι θα το πλύνεις, αλλά δεν ρίχνεις και λίγο νερό στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο στα τζάμια, για να βλέπεις όταν θα το χρησημοποιήσεις??
Μα όχι..... δεν είναι η δουλειά μου. Και θα απεργήσω, γιατί το κάρο είναι βρώμικο, και δεν μπορώ να το οδηγήσω, με αυτές τις συνθήκες!!!

υστ. το ι.χ. μου δίπλα όμως λάμπει. και αύριο θα φτιάξω και της γυναίκας μου.

ntinopoulos 14-12-2010 09:44

Απόσπασμα:

Επειδή μέχρι τώρα,
που τώρα όλοι βρίζουμε;

σε δαπάνες μισθοδοσίας

.

δημητρη μου λεξεις οπως "αγωνες","επανασταση","δημοκρατια"."ελευθερια" εχουν χασει το πραγματικο νοημα και την αξια τους!:o

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 272564)
Ευτυχώς που ήρθε ο Γιωργάκης και με την σκληρή του προσπάθεια θα μας σώσει. Ευτυχώς...

και μονο με την ιδεα οτι περιμενουμε να μας σωσει ο ...γιωργακης με πιανουν τα κλαματα!:yz

kostas_366 14-12-2010 09:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 272750)

και μονο με την ιδεα οτι περιμενουμε να μας σωσει ο ...γιωργακης με πιανουν τα κλαματα!:yz

Όταν δεις Κωστή και κλείσει την Βουλή, τότε να μην περιμένεις τπτ από αυτόν. Εγώ αυτό έχω σαν μέτρο σύγκρισης. Από τον Παπ δεν περιμένω πολλά, τα περισσότερα τα περιμένω από τον κόσμο που δεν βλέπω να αλλάζει σκεπτικό πουθενά.

Albatros 14-12-2010 09:52

Ωραία με αυτά που διαβάζω παραπάνω, ΚΑΛΑ μας κάνουνε και μας πατάνε να μας λιώσουν και ΚΑΛΑ τα λέει ο Πάγκαλος οτι όλοι τα φάγαμε και γυρίστε ΟΛΟΙ και το άλλο μάγουλο για το χαστούκι που έρχεται...
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ (που δεν το βλέπω)...
:(

kostas_366 14-12-2010 10:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Albatros ( 272757)
Ωραία με αυτά που διαβάζω παραπάνω, ΚΑΛΑ μας κάνουνε και μας πατάνε να μας λιώσουν και ΚΑΛΑ τα λέει ο Πάγκαλος οτι όλοι τα φάγαμε και γυρίστε ΟΛΟΙ και το άλλο μάγουλο για το χαστούκι που έρχεται...
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ (που δεν το βλέπω)...
:(

Kαλά δεν κάνουμε σίγουρα.
Και σίγουρα δεν τα φάγαμε μαζί, γιατί δεν δίναμε εμείς εντολές.
Αλλά πρέπει να κάνουν κάποιοι το πολύ σημαντικό έργο που έχουν, τον συνδικαλισμό. Και όχι να κάνουν το έργο της τσέπης τους με το εκάστοτε προσωπικό συμφέρων. Εγώ αυτό θέλησα να πω παραπάνω. Και φυσικά (αυτό για τους εργαζόμενους και εμένα πρώτο πρώτο) να μην βλέπουμε μόνο τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις.
Ο αγώνας (η κουρασμένη αυτή λέξη) πρέπει να είναι δίκαιος, τίμιος, και σωστός. Για το καλύτερο μέλλον. Και όχι για το καλύτερο μέλλον της τσέπης κάποιων. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε άποψη για τα γεγονότα. Και όπως έχουν εκμεταλευτεί εμένα, είμαι σίγουρος ότι έχουν εκμεταλευτεί τους περισσότερους από εδώ μέσα, τον καθένα στον τομέα του.

napgeo 14-12-2010 10:38

Απόσπασμα:

Επειδή μέχρι τώρα,
που τώρα όλοι βρίζουμε;

σε δαπάνες μισθοδοσίας

.

Ακόμη το θέμα δεν λέει να κλείσει.
Είδες τι κάνει η ριμάδα η κρίση.
Ζητάς σαν φτωχός εργαζόμενος να σε κεράσει κάποιος ένα καφεδάκι και ο άλλος σου λέει για την πολιτική η τον καιρό. Πάνε η καλές εποχές Arkasμου.
Να είσαι καλά και να έχεις μια ευτυχισμένη ημέρα.

ckk 14-12-2010 10:39

Είναι πολύ καλό που διακρίνω μια σύγκλιση απόψεων και ένα ξεκαθάρισμα σκέψεων, ο καθένας από την δική του πλευρά. Οι συνδικαλιστές κάνοντας την δουλειά τους τόσα χρόνια, ίδιον συμφέρον, πούλησαν το εργατικό κίνημα. Οι πολιτικοί το ίδιο. Πούλησαν την χώρα. Το βασικό είναι να αντιληφθούμε, ποιοι είναι οι εχθροί μας. Και να ενωθούμε εναντίον τους.

Συλλογικό συμφέρον αντί του ατομικού (συνδικαλισμός). Και βέβαια θα κατέβω σε συγκέντρωση. Όταν δεν την καπελώνει κανένας συνδικαλιστικός – πολιτικός φορέας. Όταν οργανωθεί από πολίτες. Και πότε θα γίνει αυτό? Όταν, διότι θα γίνει. Η κοινωνία θα το οδηγήσει εκεί και οι δυνάμεις της.

Μην επαναλαμβάνομαι όμως… δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός. Από την άλλη όμως, η επανάληψη σώζει.

Άντε καλημέρα.

kostas_366 14-12-2010 11:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 272795)
Είναι πολύ καλό που διακρίνω μια σύγκλιση απόψεων και ένα ξεκαθάρισμα σκέψεων, ο καθένας από την δική του πλευρά. Οι συνδικαλιστές κάνοντας την δουλειά τους τόσα χρόνια, ίδιον συμφέρον, πούλησαν το εργατικό κίνημα. Οι πολιτικοί το ίδιο. Πούλησαν την χώρα. Το βασικό είναι να αντιληφθούμε, ποιοι είναι οι εχθροί μας. Και να ενωθούμε εναντίον τους.

Συλλογικό συμφέρον αντί του ατομικού (συνδικαλισμός). Και βέβαια θα κατέβω σε συγκέντρωση. Όταν δεν την καπελώνει κανένας συνδικαλιστικός – πολιτικός φορέας. Όταν οργανωθεί από πολίτες. Και πότε θα γίνει αυτό? Όταν, διότι θα γίνει. Η κοινωνία θα το οδηγήσει εκεί και οι δυνάμεις της.

Μην επαναλαμβάνομαι όμως… δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός. Από την άλλη όμως, η επανάληψη σώζει.

Άντε καλημέρα.

:sm5:

manosamos 14-12-2010 20:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 272525)
Τελικά ο κοινωνικός αυτοματισμός που τόσο επιδίωξε η σημερινή κυβέρνηση, πέρασε! Ολοι εναντίον όλων, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι πάμε όλοι για φούντο.
Να μη γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες διότι θίγονται οι έμποροι του κέντρου. Ελα μου όμως που οι "στόχοι" είναι στο κέντρο.
Ποιός έστειλε τους έμπορους στο κέντρο; Η προσδοκία για αυξημένο κέρδος, ή όχι; Σε αυτό δεν είχαν βασιστεί και τα εξωφρενικά ενοίκια; Κι όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Σε καλούς καιρούς μεγάλο κέρδος, σε άσχημους το αντίθετο. Τι νόημα έχει να γίνει συγκέντρωση στον Καρέα ας πούμε;

Και ποιός είπε ότι ακολουθούμε τους εργατοπατέρες; Για κείνους θα κατεβούμε στις διαδηλώσεις; Το σχέδιο του ΓΑΠ και του συν αυτώ εγχώριους κι αλλοδαπούς είναι το ξεχαρβάλωμα της Ελλάδας.

Κι αν το δούμε κι αλλιώς, ποιοί είναι οι εχθροί μας; Θα έλεγα η γενιά του πολυτεχνείου, εξαργύρωσε στο μάξιμουμ τους όποιους αγώνες της. Με άμεσα θύματα τη δική μου γενιά, των 40άρηδων. Αποκλεισμένοι και τελευταία μαμημένοι.

Οχι φίλοι μου, θα κατεβώ γιατί η πολιτική των σοσιαληστών με καταστρέφει, υπονομεύει το μέλλον του αγέννητου παιδιού μου κι αν μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου τον ΓΑΠ θα τον έθαβα σε άμμο και θα τον άφηνα να στεγνώσει στον ήλιο, όπως το κάνει αυτος με μας.

Οποιος δε θέλει μπορεί να συνεχίσει να κάθεται στο πληκτρολόγιο και να γράφει φιλοσοφήματα.

Μπραβο ρε Γιαννη.;):)

ortho 14-12-2010 22:33

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παπαχρήστος καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο. Αμέσως τον έθεσαν εκτός ΚΟ. Είναι πλέον ανεξάρτητος. Αυτός μάλλον θέλει να γλυτώσει το κεφάλι του. Οι άλλοι κάνουν ακόμη μπάφους με το Γιωργάκη.

ckk 14-12-2010 22:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 273282)
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παπαχρήστος καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο. Αμέσως τον έθεσαν εκτός ΚΟ. Είναι πλέον ανεξάρτητος. Αυτός μάλλον θέλει να γλυτώσει το κεφάλι του. Οι άλλοι κάνουν ακόμη μπάφους με το Γιωργάκη.

Οι πολίτες πρέπει να εφαρμόσουν το διαίρει και βασίλευε.
Ήδη ‘βαράνε’ κάποιους βουλευτές – υπουργούς. Έτσι θα την κοπανήσουν οι καλοί. Τότε μόνο θα δούμε καλά για μας αποτελέσματα.

Όσο για τους μπάφους, έφτασε να είναι το μικρότερο κακό. :rolleyes:

ortho 14-12-2010 22:46

Τους μπάφους να τους κάνουν αυτοί, σε μας μη φτιάξουν τίποτε villas miserias, όπως στην Αργεντινή. Αύριο όλοι μπροστά στη Βουλή! Κι όπου βρίσκουμε κανένα λεχρίτη υπουργό ή βουλευτή, φτύσιμο στα μούτρα, σε πρώτη φάση, είναι αυτοί κανίβαλοι, να μη γίνουμε κι εμείς.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:18.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!