![]() |
Απάντηση: Πετρελαιοκίνητα IX στο κέντρο της Αθηνας
Απόσπασμα:
Οποταν θα διατιθεται το κινησης με θειο 10mg/kg οπως και σημερα αντι των 50mg/kg+ του πετρελαιου θερμανσης. |
Απόσπασμα:
Παράθυρο μήπως? |
Εγώ έχω τέσσερα αυτοκίνητα και τα έχω αντικαταστήσει με diesel όλα, με τα δυο επαγγελματικά είμαι Αθήνα από το 2001 και ποτέ δεν με σταμάτησαν για να με γράψουν, και μια φορά που έπεσα σε μπλόκο για άλλα πράματα μου την είπαν για το πετρέλαιο όχι, η Αθήνα είναι γεμάτη από πετρέλαιο από τους λαϊκατζίδες μέχρι και όλη την Αλβανία και Βουλγαρία που έχει μαζευτεί εκεί με τα ρημάδια τους…με εμάς έπαψαν να ασχολούνται εδώ και καιρό…
Από θέμα οικονομίας δεν υπάρχει σύγκριση, όπως και από επιδώσεις πλέον. Τα σέρβις είναι λιγότερα από το 1/3 και το κόστος συντήρησης, Από αντοχές και φθορές έχεις τριπλάσια ζωή τουλάχιστον. Στα θέματα αξιοπιστίας που όλοι γράφουν για τρόμπες και λοιπά θα σας πω αυτό. Μέχρι και τα ταξί που τους πίνουν το αίμα μέσα στην πόλη και με την μίζα να δουλεύει υπερορίες, και με τις ώρες λειτουργίας πλέον να μετρούνται σε δεκαπλάσιες από αυτές που δουλεύει σε έναν ιδιώτη, σπάνια ακούς να έχουν προβλήματα πριν τις 500.000 χιλιόμετρα. (εκτός από εξαιρέσεις) ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό που είναι υπαρκτό (περίπου το 60%) που έχουν περάσει και τις 800.000χιλ. Το πρώτο μου πετρέλαιο επαγγελματικό ένα πεζό πάρτνερ το έδωσα με 310.000χιλ χωρίς πρόβλημα, και που ήταν και Γ ποιότητα και μοντέλο 2000. Το μέλλον στην Ελλάδα είναι το πετρέλαιο, κάτι που η Ευρώπη το έχει καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια…. Αλλά είμαστε τόσο λαλάλες που ούτε τα επαγγελματικά αυτοκίνητα δεν επιτρέπετε να έχει ο κόσμος σε πετρέλαιο….(στην Αθήνα και σαχλαμάρες…) Τα περί ρύπανσης είναι βλακείες, τόσα ταξί και λεωφορεία του 1990 κυκλοφορούν που άμα καθίσεις από πίσω την έβαψες δεν τα βλέπουν…οι νέοι κινητήρες που είναι όλοι αντιρρυπαντικοί τους ενοχλούν…. |
:sm8:
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Πέστα χρυσόστομε Κρασοπατέρα! :sm8::sm5::sm4: Ξυπνήστε ωρε!!! |
τελικα η πνευματικη διαυγεια που προκαλει το κρασι ειναι τεραστια!;)
ωραιος ο κρασοπατερας!:) |
Απόσπασμα:
Το μειωμενο κοστος που αναφερεις δεν θα ειναι στην αντλια αλλα στα λογιστικα στο τελος του χρονου. |
εγω πηρα το honda civic σε υβριδικο και σωθηκα με 50 λιτρα εβγαλα 750 κλμ σε ταξιδι με 130-140 με cruise control, στην πολη μεσα εχει καλυτερη καταναλωση,αλλα αν το πλακωσεις φτανει και 8,5 λιτρα καταναλωση,γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος:)
|
Απόσπασμα:
Σωστος φίλε μου αλλα μακροπροθεσμα...οταν χρειαστει να αντικαταστησεις μπαταριες εχεις αναλογιστει το κοστος>??γιατι θα πρεπει να συνυπολογίζουμε όλους τους επιμερους παραγοντες,,,, |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Της Γυναίκας μου έφερα από Γερμανία ένα Opel Corsa 1.3 cdti, είναι 90 ps με 6αρι και με 40 λίτρα μου κάνει 720 – 780 χιλ, και πάω και με 2400στρ/ωρα με 140 χαλαρά. Δεν μου περνάει ποτέ ούτε στην Αθήνα μέσα τα 6,2 λίτ/100 και ταξίδι τα 5,5 με πλούσιο γκάζι….και 140 Άσε που αν μάθεις με πετρέλαιο όταν μπεις σε βενζίνα θα σου φανεί ότι το μοτέρ πάει να πετάξει μόλις δεις 4 & 5 χιλ στροφές! Του κουμπάρου μου του πήρα πάλι Opel astra με το ίδιο μοτέρ, απλά καταπληκτικό, και την τελευταία φορά που ήμουν Γερμανία φόρτωσα για έναν γείτονα πάλι ένα Opel astra με 1,7 cdti με 115 ps, σχεδόν ίδια κατανάλωση με τα άλλα δύο αλλά από επιδώσεις το κάνει σούζες….πιάνεις για πλάκα τα 160 με 2600 στροφές… Τώρα αν σου γράψω για ένα άλλο που έχω άλλης μάρκας και κυβικών θα σου έρθει ταμπλάς…καλύτερα να έρθεις να το κάνεις βόλτα για να καταλάβεις….τότε θα δεις με πετρέλαιο και 7αρι σειριακό πως κίνησε…. Υ.Γ. Δεν θέλω να προσβάλω το δικό σου αμάξι, απλά την διαφορά diesel σου αναλύω. |
Απόσπασμα:
αν παντως θες ανθρωπο για τεστ ride...ειμαι ο ανθρωπός σου:D:D:D 7αρι κιβωτιο σειριακο....χμ......μ'αρεσει....!!!!!!! ασχετο...ενδεικτικα---αν και ειναι μονο του ενα κεφαλαιο ολοκληρο...αξίζει να φερεις απο Γερμανια μεχρι 5ετίας ή και παλαιότερο?? μιας και απο οτι καταλαβαινω το εχεις κανει παγκρατι κολιατσου,,,:D:D |
παλιοπετρέλαια.........:D
τα έχω βαρεθεί γμτ! και δεν είναι μόνο αυτό.... (εντάξει μην με κράξετε με το θέρμανσης,θα είμαι ειλικρινής!) αν ισχύει απο την επόμενη χρονιά το κόψιμο του θέρμανσης,θα πρέπει να κάνω καβάτζα όμοια με αυτήν του Κασόγκι! και για την αντλία πετρελαίου και τα μπεκ που αναφέρθηκε ότι βουλώνουνε με το θέρμανσης,εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής,εδώ και 15 χρόνια με χοντρές καταναλώσεις και ώρες λειτουργίας. Μόνο τα φίλτρα την ακούν λίγο πιο γρήγορα,αλλά πολύ μικρό το κακό. για το αγροτικό που είπε ο Μπάμπης,κλάιν-μάιν! Θα το πληρώνουμε κανονικά και θα περιμένουμε την επιστροφή φόρου (περίπου το 20%). ακόμη περιμένουμε τα περσινά.... κατα τα άλλα το ντεπόζιτο του τρακτέρ γέμιζε με 220 ευρώ και αναμένεται να πάει στα 380 ευρώ!:D ε ρε γλέντια!!!!!!! θα σου πει η γιαγιά να τις οργώσεις τον κήπο,θα της πεις κανένα κατοστάρικο και θα της φύγει η μασέλα!!:sm7: |
Απόσπασμα:
Φίλε μου τα κάνανε και αυτά σαν τα μούτρα τους…από 23/12/2010 κόψανε τα euro 4 και επιτρέπετε μόνο τα euro 5 να εισάγεις. Τα 4αρια τα έκαναν με διπλό τελωνείο και πρόστιμο, δεν συμφέρει, τα 5αρια συμφέρει από τελωνείο μια και πληρώνεις το μισό με την έκπτωση αλλά στην Γερμανία δεν έχουν πέσει ακόμα οι τιμές μιας και τα 5αρια μετράν μόλις 12-14 μήνες παραγωγής και δεν υπάρχουν μεταχειρισμένα πολλά ώστε να πέσει η τιμή. Από το καλοκαίρι και μετά θα έχει καλές αγορές εκεί, τώρα συμφέρει όποιος είναι πολύτεκνος με τρία παιδιά και πάνω, παίρνει euro 4 κανονικά σε πολύ καλές τιμές και έχει απαλλαγή τελωνιακού φόρου 100% μέχρι τα 2000 cc. Το κέρδος είναι μεγάλο αλλά μάλλον μέχρι τέλους του 2011….οι πολύτεκνοι να βιαστούνε…. |
Απόσπασμα:
Την άνοιξη βλέπω να γεμίζουμε καμιά δεξαμενή 10 κυβικά και όσο μας βγάλει….σιγά μην βάζουμε πετρέλαιο με 1.4/λιτ για να καλλιεργούμε αμπέλια….. |
Απόσπασμα:
σορρυ επειδη ανοιξες,,,και αλλη πληγη...οι τριτεκνοι?εχουν απαλλαγη φόρου...???? οπως εχω αναφερει και σε αλλο ποστ...ψαχνω τουτουνι (Opel vectra) για τον πατερα μου...αλλα θα με ενδιεφερε και πετραιλεοκίνησης ΄(κρητη) για audi a4....απλα με προβληματιζει το οτι γνωριζα.οτι απο τελωνειο πρεπει να πληρωσεις το 50% τουλαχιστον της αξιας του τιμολογιου..και ετσι οπως μου τα λες,,,,,με 100% εκπτωση τελωνειου...στην ουσια υπόλογιζω ΜΟΝΟ την αγορα?απο γερμανια??? μου εβαλες φωτιες φίλε μου...:o:o:rolleyes::rolleyes: |
Απόσπασμα:
Μετά μένουν πινακίδες και τα τέλη που με την νέα οδηγία (από 1-1-2011) πληρώνεις με βάση τι εκπομπές έχει το αμάξι σου, φαντάσου ότι για 2000cc πληρώνεις περίπου τα 250 περίπου μέσο όρο. Αν δεν ξέρεις μπορεί να την πατήσεις όμως με τον φόρο πολυτελείας, πέφτει δούλεμα, όπως και πως θα το πάρεις στην Γερμανία αν δεν είσαι την δουλειάς. Για να σου δώσω να καταλάβεις εμένα μετά τις εξαγωγές κρασιών Γερμανία (με την οικογενειακή μου δουλειά) είναι δεύτερο επάγγελμα εκεί εδώ και 10 χρόνια τα αυτοκίνητα,(έχω κατάσταση εκεί) μετά από ενασχόληση στην Ελλάδα με αγώνες σε αναβάσεις και τα σχετικά… μέχρι 4χ4 με αγώνες και χαρτογράφηση διαδρομών όλη την Ελλάδα από το 1995….πάει μακριά η βαλίτσα. |
Απόσπασμα:
:hmmm::hmmm:με μπουρδουκλοσες,,, αλλα εοπειδη εχω και αλλες αποριες,,,,και το θέμα του φίλου το κάναμε σώβρακο,,,,καλό θα ήταν καποια στιγμη να τα λέγαμε απο κοντα....:rolleyes::rolleyes::rolleyes: γιατι εχω αρχισει και το σκευτομαι πολυ σοβαρα για εισαγωγη απο Γερμανια.....(ελπιζω όχι τοσο πολυ σε φτηνοτερο όσο σε ποιοτηκότερο όχημα....:o) αν θές και μπορεις, όταν με το καλό βγει η κοριτσαρα μου απο τον Γιατρο...μπορουμε να πιουμε ενα καφεδακι....στα μεργη σου με το αναλογο κους κους άκι:D:D |
Επειδή οι πολέμιοι της βενζίνης είναι αρκετοί, και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα παρά μόνο προσωπικές εντυπώσεις και εμπειρίες.
Θα αναφερθώ στην VW γιατί είμαι κάτοχος αυτοκινήτου της και το σκάλισα. Μετά από μία έρευνα που έκανα, και πήρα ενδεικτικά 2 διαφορετικά μοντέλα, μία οικονομική πρόταση και μία λίγο (αρκετά) πιο ακριβή. Δηλαδή POLO 1.2 70PS TRENDLINE 3D vs POLO 1.2 TDI 75PS TRENDLINE 3D με τιμή επισημου καταλόγου της μαμάς € 12.580,00 και € 15.320,00 TIGUAN 1.4 TSI BMT 122PS SPORTSTYLE vs TIGUAN 2.0 TDI DPF 140PS ESCAPE με τιμή επισημου καταλόγου της μαμάς € 25.000,00 και € 38.450,00 αντίστοιχα για κάθε ένα. Μοντέλα > Καλωσήλθατε στη Volkswagen. (Να σημειώσω εδώ οτί τα μοντέλα μεταξύ τους στο μεν πρώτο είναι ίδιου κυβισμού και επιδόσεων, στο επόμενο, διαφορετικού μεν κυβισμού αλλά ίδιων πάλι επιδόσεων και επίσης σε βενζίνη υπάρχει φτηνότερη έκδοση αλλά σε πετρέλαιο μόνο ακριβότερες) Λαμβάνοντας υπόψιν και τις επίσημες τιμές καυσίμων της 10 Φεβ 2011, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για την περιοχή που μένω ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΤΙΜΕΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Προκύπτουν τα παρακάτω: Η διαφορά τιμής στο μικρό Polo είναι 15320-12580=2740 Ευρώ και προκειμένου να γίνει απόσβεση σε αυτό το ποσό της διαφοράς θα απαιτηθεί να διανύσουμε 77510 χλμ. Στην δεύτερη περίπτωση Tiguan η ψαλίδα μεγαλώνει πολύ 38450-25000=13450 Ευρώ και για να αποσβέσουμε την διαφορά κόστους θα απαιτηθούν (κρατήσου) 817629 χλμ Και όλα αυτά με τις σημερινές (ακόμη χαμηλές) τιμές πετρελαίου. Επειδή εγώ ούτε επαγγελματική χρήση κάνω στο ΙΧ μου (Tiguan 1.4 150 PS) ούτε έχω σκοπό να κάνω 500000 χλμ με αυτό επέλεξα την έκδοση "καιω πολύ" βενζίνη. Ίσως σε κάποια άλλα μοντέλα άλλων εταιριών τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Όμως όλα τα παραπάνω δείχνουν οτί χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο από τις καραμέλες που πιπιλίζει ο καθένας. Υπάρχουν επιλογές οικονομικές και αυτές δεν είναι μόνο στο πετρέλαιο. ΥΓ. Diesel στα 2 χρόνια με 43000 περίπου χλμ μου έβγαλε και αντλία και μπεκ. Η εταιρία είπε τα πετρέλαια. Κόστος επισκευής υπολογίστε. Πουλήθηκε με την πρώτη ευκαιρία. ΥΓ. Δεν ρίχνω αιχμές σε κάποιον αλλά να ακούγεται και η άλλη πλευρά. |
Απόσπασμα:
Καταρχήν παίρνοντας ως δεδομένο οτι οι τιμές κατανάλωσης που ανακοινώνουν όλες οι εταιρίες είναι σχεδόν αδύνατον να επιτευχθουν στην πραγματικότητα και με ιδανικες συνθήκες, παίρνω ως πιο λογική προς την πραγματικότητα της κατανάλωση εντός πόλης σαν ενα μέσο όρο. Ετσι λοιπόν στο παράδειγμα μας το Πολο με βενζινοκινητήρα 1.2 70ps έχει κατανάλωση στα 7,3 λίτρα ανα 100 χλμ. Το αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο Πόλο 1.2 TDi 70ps επίσης έχει κατάναλωση 4,1 λίτρα ανα 100 χλμ. Λαμβάνοντας υπόψη την μέση τρέχουσα τιμή στην αμόλυβδγ τα 1.60 / λίτρο και στο πετρέλαιο τα 1.40 / λίτρο τότε με λίγους πρόχειρους υπολογισμούς μπορεί κάποιος να διαπιστώσει οτι η απόσβεση χωρίς να υπολογίσουμε τα αραιότερα και φθηνότερα σερβις και τα μηδενικά επίσης τέλη κυκλοφορίας του πετρελαιοκίνητου τότε η απόσβεση θα γίνει στα 47.000 χλμ! Τώρα για μένα αυτά τα χιλιόμετρα τα κάνω σε λίγοτερο απο 2 χρόνια! Για κάποιους άλλους μπορεί να χρειαστεί να περάσουν και 3 χρόνια! Σκεψου όμως και το εξής: Ποιος θα πάει να πάρει το βενζινοκίνητο πόλο με μόλις 70 αλογάκια και ροπή 118 Nm και δεν θα προτιμήσει την πιο ζωντανή έκδοση με έστω 105 αλογάκια; Το πετρελαίοκίνητο όμως έχει την ζωηράδα της αυξημένης ροπής 180 Nm παρακαλώ και την ζωντάνια που χρειάζεται για να πειστείς ώστε να το αγοράσεις έστω και με 75 αλογα! Αρα λοιπόν η διαφορά σε πραγματικές συνθήκες μπορεί να είναι ακόμη μικρότερη! Οσο για το 2ο παράδειγμα με το TIGUAN είναι μεγάλη η διαφορά τιμής και κυβικών και ως εκ τούτου ατυχές το παράδειγμα! |
Καταρχήν παίρνοντας ως δεδομένο οτι οι τιμές κατανάλωσης που ανακοινώνουν όλες οι εταιρίες είναι σχεδόν αδύνατον να επιτευχθουν στην πραγματικότητα και με ιδανικες συνθήκες, παίρνω ως πιο λογική προς την πραγματικότητα της κατανάλωση εντός πόλης σαν ενα μέσο όρο.
Να υπενθυμίσω οτί ο Μ.Ο. είναι το αποτέλεσμα διαφόρων μετρήσεων σε διαφορετικά περιβάλλοντα διότι κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει ακριβώς τις οδηγικές ανάγκες - συνθήκες του καθένα, και οιμετρήσεις γίνονται με ακριβώς ίδια δεδομένα για όλα τα μοντέλα. Κι εγώ θα μπορούσα να σου απαντήσω οτί για μένα είναι πιο ρεαλιστική η μέτρηση "εκτός πόλης" γιατί εκεί κινούμαι στο 85% των χλμ που διανύω. Έτσι το επιχείρημα σου αντιστρέφεται. ...χωρίς να υπολογίσουμε τα αραιότερα και φθηνότερα σερβις και τα μηδενικά επίσης τέλη κυκλοφορίας του... ...μάλλον δεν έχεις ακούσει για προγράμματα τύπου "long life service" αλλά και πάλι ποια είναι η διαφορά κόστους service στα δύο μοντέλα? Όσο για τα τέλη κυκλοφορίας κι εγώ αντίστοιχα δεν τα εκτίμησα στην περίπτωση του Tiguan!!!!! ...Τώρα για μένα αυτά τα χιλιόμετρα τα κάνω σε λίγοτερο απο 2 χρόνια! Για κάποιους άλλους μπορεί να χρειαστεί να περάσουν και 3 χρόνια! Ακριβώς αυτό εξήγησα κι εγώ. Ο καθένας έχει άλλες ανάγκες. Ας ακούει επομένως όλες τις απόψεις και ας κρίνει ποια είναι πιο κοντά στις δικές του απαιτήσεις. ...Σκεψου όμως και το εξής: Ποιος θα πάει να πάρει το βενζινοκίνητο πόλο με μόλις 70 αλογάκια και ροπή 118 Nm και δεν θα προτιμήσει την πιο ζωντανή έκδοση με έστω 105 αλογάκια; Απλώς συνέκρινα αυτοκίνητα ανάλογης απόδοσης και επιδόσεων. Στο 1,2 TSI δεν πιστεύω να τίθεται θέμα σύγκρισης με το Diesel στην απόδοση και στις επιδόσεις....!!!! Οσο για το 2ο παράδειγμα με το TIGUAN είναι μεγάλη η διαφορά τιμής και κυβικών και ως εκ τούτου ατυχές το παράδειγμα! Καθόλου ατυχές. Ίδια αυτοκίνητα, άνάλογα ίδιων επιδόσεων, διαφορετικού κυβισμού (το τόνισα από την αρχή) με έμφαση και τα 2 στην οικονομία. Με διαφορετική προσέγγιση το καθένα. Κι όμως με τεράστια διαφορά τιμής. Άρα υπάρχουν και οι άλλες λύσεις.Πιο οικονομικές και συμφέρουσες από το πετρέλαιο Μην μου πεις να το συγκρίνω με το 2.0 TSI....!!!! Απέχουν όσο η μέρα με την νύχτα, και είναι και κατά 5000 ευρά (σχεδόν) πιο φτηνό...!!! Τέλος πάντων, πάρε εσύ το Diesel κι έλα να λύσουμε τις ........διαφορές μας :D ΥΓ μίκρυνα τα γράμματά σου μόνο για οικονομία χώρου. |
Απόσπασμα:
Μπάμπη χαίρομαι όταν υπάρχει υγιής και επικοδομητική ανταλαγή απόψεων ακόμα και αντιπαραθέσεων! Συμφωνούμε πιστεύω και οι 2 πως ανάλογα τις απαιτήσεις και τις συνθήκες του κάθε οδηγού ανάλογα συμφέρει ή οχί! Το ζητούμενο βέβαια σύμφωνα και με το παρόν thread είναι πλέον κάποια στιγμή και ο Αθηναίος και ο Θεσσαλονικιός να μπορεί να έχει το δικαίωμα αυτής της επιλογής όπως και κάθε Ευρωπαίος κάτοικος μεγαλούπολης! Αν με βγάλει ο δρόμος απο τα μέρη σου ευχαρίστως και να σε γνωρίσω απο κοντά! Που θα σε βρω όμως Σερρες ή Ορεστιάδα; |
Απόσπασμα:
Σίγουρα επάνω μεχρι το καλοκαίρι. Μετά βλέπουμε μήπως κατηφορίσουμε. Όποτε σας βγ'αλει ο δρόμος προς τα σύνορα εδώ είμαστε κι εμείς. |
Πλάκα στην πλάκα πλεόν με το αμάξι που παίρνω θα καίω λιγότερα απο οτι το GS μου!
Opel Astra 1.3 ecoflex start & stop μικτός κύκλος 3,9 λίτρα /100 χλμ BMW GS Adventure κατανάλωση με μέση ταχύτητα 120 χλμ/ωρα : 6,1 λίτρα / 100 χλμ Φανταστείτε για κάθε 100 χλμ θέλω με το GS 6,1 X 1,60 = 9,76 euro και με το astra 3.9 X 1.40 = 5.46 euro! Σχεδόν τα μισα χρήματα! :D:yz:Απορία: Μπάμπη να με περιμένεις με το αμάξι λοιπόν γιατί με το GS είναι ασύμφορο πλέον!:yz |
Απόσπασμα:
|
Να υπολογίζεις 5,5 - 5,8 λίτρα, αλλά και πάλι συμφέρει, καλορίζικο να είναι!!!
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Τα γούστα , πληρώνονται !!!! Αλλά ............:D |
Από οτι φαίνεται είμαστε ο πιο κοντά απο ποτέ στο να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθηνα - Θεσσαλονίκη. ��� ����� ��� ���� � ��������������� - Capital Weekend Πετρελαιοκίνηση: Ακόμα πιο κοντά! - diesel,petrelaiokinisi - 4TROXOI ΙΧ: Ανοίγει το θέμα απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη | ΕΛΛΑΣ Μη πείτε οτι δεν σας προειδοποίησα. Τρέχτε να προλάβετε να διώξετε το παλιό σας βενζινοφάγο! |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:19. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!