![]() |
Απάντηση: Τα χαλια της Ε.Λ.Α.Σ.....
Απόσπασμα:
32 χρονια ειμαι πανω σε μια σελα μοτοσυκλετας, 32 χρονια εχω γραψει πανω απο 600,000κμ και 32 χρονια με εχουν σταματησει 50 φορες και βαλε. Αν εξαιρεσεις μια φορα το 1983 που μου φερθηκαν ασχημα τις αλλες φορες ηταν ευγενεστατοι και μαλιστα σε καποιες απο αυτες πιασαμε συζητηση μοτοσυκλετιστικη. Ουτε υφος χιλιων καρδιναλλιων, ουτε υπεροψια ουτε τιποτε! Βεβαια ουτε εγω ειμαι υπεροπτης, ουτε το επαιξα εξυπνος ουτε τους προσεβαλα, ουτε μιλησα....καπως!!!;) Σε δυο εκ των περιπτωσεων μαλιστα δεν με εγραψαν κι ας ειχα παραβιασει το οριο κατα 40κμ και σε μια άλλη που το ειχα ξεπερασει κατα.....60κμ μου εδωσαν κληση για +20κμ αντι να μου παρουν το διπλωμα και να με στειλουν αυτοφορο την επομενη!! Αυτα τα τρια περιστατικα συνεβηκαν στην επαρχια απο αστυνομικους που εμεις εδω ονομαζουμε ''βλαχους'' και ''αγραμματους'' οι οποιοι ομως ειχαν την διορατικοτητα να κρινουν οτι τα 40κμ οριο σε εκεινο το σημειο ηταν πολυ λιγα οποταν τα 80 που πηγαινα εγω δεν ηταν και τοσα πολλα..., ετσι μια απλη κι ευγενικη επιπληξη ηταν αρκετη. Και στην άλλη εκριναν οτι στην κατερινη, στην ευθεια των 20κμ και των 4ων λωριδων, τα 160-180 που επηγαινα ναι μεν ηταν πολλα αλλα δεν εβαζα σε κινδυνο κανεναν κι ετσι γλυτωσα με 30ε προστιμο μονον!!! Σε ολα αυτα ψαχνω να βρω την υπεροψια τους και την αλαζονεια τους, πραγματα που δεν μπορω να εντοπισω!!! Τωρα θα μου πεις ''υπαρχουν κι εξαιρεσεις''....ναι θα σου πω αλαλ για μενα η εξαιρεση ειναι οι συμπεριφορες που αναφερεις εσυ και ο κανονας ειναι αυτες που αναφερω εγω!! Σκεψου μονον ποσες φορες σου/μου/μας εχουν συμπεριφερθει αλαζονικα, προστυχα και με υφοε 1000 καρδιναλιων οι........προισταμενοι μας στην δουλεια......αλλα εκει....σωπαινουμε!!! Ο αστυνομικος εχει εξουσια, και πρέπει να εχει εξουσια για να επιβαλει την ταξη...σαν τον δασκαλο στην ταξη του δημοτικου σχολειου ενα πραγμα, αλλος κανει υπερχρηση κι αλλος απλη χρηση. Και μεταξυ μας, ο αστυνομικος θα επρεπε να ειχε μεγαλυτερη εξουσια, ξερεις οτι αν αστυνομικος κυνηγησει κλεφτη επ αυτοφορω πιασμενο και ο αλητης ο κλεφτης σκοτωθει με το μεσον που προσπαθει να διαφυγει (μοτοσυκλετα/αυτοκινητο) ο αστυνομικος παει δικαστηριο και ενδεχομενως φυλακη? Αν ομως τον αφησει και φυγει (τον κλεφτη) εμεις οι αποκατω θα πουμε.....''ε ρε χαλια η αστυνομια!!!'' αν τον πιασει ζωντανο και του τραβηξει 20 σφαλιαρες θα πουμε....''η βια της αστυνομιας, οι κομπλεξικοι''' και άλλα ομορφα!!! Εμ δεν ειναι ετσι Βασιλη μου...! Οταν μπηκαν στο σπιτι μου ενω κοιμομουν εγω, η γυναικα μου και το παιδι (απο το παραθυρο του παιδιου μπηκαν) εκανα μυνηση προς αγνωστων. Μετα απο 1 χρονο με φωναξαν μαρτυρα κατηγοριας στην δικη του κλεφτη που κατόπιν ομολογιας του ηταν αυτος που ειχε μπει και στο σπιτι μας. Αντικρυσα ενα τυπο 1,60μ και 40 κιλα με μια μουρη μαυρη απο το ξυλο. Ξερεις τι του ειπα? ''κριμα που σε αφησαν να ζησεις... διοτι αν ειχα ξυπνησει εγω εκεινο το βραδυ θα ησουν στο βυθο του Σαρωνικου με μια πετρα στον λαιμο''!!!! Ειμαι κομπλεξικος?βιαιος? Και σκεψου εγω θα αντιδρουσα ετσι αν μου τυχαινε, για δες και τους αλλους που τους τυχαινει 10 φορες την ημερα καθε μερα!!!!! |
Η στολή γενικά δημιουργεί ένα θέμα. Οποιος την ταυτίζει με την εξουσία που αυτή συμβολίζει αλλοιώνει τον χαρακτήρα του. Είναι δύσκολο για νέους ανθρώπους που τους δίνεται εξουσία να αντιληφθούν ότι την έχουν για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο τις υπηρεσίες τους.
Σε κάποιους ανεβάζει τον "εγωισμό", σε άλλους ξυπνάει τον "νταή", σε τρίτους δίνει την ευκαιρία να "γράφουν" το νόμο που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Σίγουρα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Δεν έχω ιδέα τι εκπαίδευση υφίστανται οι μελλοντικοί αστυνομικοί κι εννοώ κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας. Θα θυμηθώ μόνο ότι όταν υπηρετούσα τη θητεία μου έμαθα να μισώ τους Τούρκους. Εννοώ ότι δεν ξέρω πως με βλέπει ο αστυνομικός που διασταυρώνομαι στο δρόμο. Πολύ φοβάμαι ότι με βλέπει σαν εχθρό του, πράγμα βέβαια που είναι αμφίδρομο. Εχει τύχει πολύ παλιά όταν οδηγούσα ένα BMW 323i με ξένες πινακίδες, να με σταματήσει αστυνομικός για έλεγχο, και με ρώτησε που βρήκα τα λεφτά και το αγόρασα. Από την τσέπη σου δεν τα πήρα ήταν η απάντησή μου. Το θέμα είναι μεγάλο και δεν είναι και το θέμα του συγκεκριμένου νήματος. Κι επειδή μου έχουν πει ότι έχω κόμπλεξ με τους αστυνομικούς, έλεγα να μη γράψω τίποτα εδώ, αλλά κάποια πράγματα είναι αυτά που είναι και δεν επιδέχονται εξωραϊσμό. |
Και έχουν και αξιόπιστα. Για φαντάσου να είχαν απο Βόρεια Ευρώπη. Θα είμασταν χωρίς αστυνόμευση....:sm7:
|
Απόσπασμα:
( πραγμα που εσυ κανεις, χωρις να με γνωρισεις) λεω την αποψη μου για ενα θεμα που ανοιξε (μηπως εχει χαθει αυτο το δικαιωμα?) επειδη διαφωνω και εγω με εσενα τι πρεπει να γινει? Να παλεψουμε στα μαρμαρενια αλωνια? ειναι πολυ ευκολο να εκφρασω και εγω την αποψη με τις δικες σου λεξεις αλλα δεν θεωρω το forum δικο μου να γραφω οτι θελω. τελος παντων, ειναι αδικο ομως που μονο ενας φιλος απαντησε για τα παιδια στα courier ( δεν ειμαι εργαζομενος εκει ) γιατι και αυτοι μελη της κοινωνιας μας δεν ειναι??? Φιλικα Χρηστος |
Απόσπασμα:
Τα στοιχεία αυτά είναι ψευδή, μάλλον έχεις πλανηθεί από άλλη έρευνα που δεν αφορά τους έλληνες αστυνομικούς. |
Απόσπασμα:
Νομίζω μπαίνετε στα χωράφια του Μaniac λίγο προσοχή παρακαλώ:D:D:D Πάντως καλά το πάμε 5η σελίδα και δεν άνοιξε ρουθούνι βελτιωνόμαστε;):) |
Όντως υπάρχει θέμα με την συντήρηση των οχημάτων σε όλο το δημόσιο και όχι στην ΔΙΑΣ,(που επειδή είναι καινούριες οι μηχανές έχουν και τα λιγότερα προβλήματα).
Υλικά …από στολές μέχρι όπλα και αλεξίσφαιρα δεν παίρνουν μόνο οι Έλληνες αστυνομικοί αλλά (π.χ.) και οι Αμερικανοί στρατιώτες !!! ------------------------------ ---------------- ----------------------------- Εντελώς άσχετα με τα προβλήματα του κράτους, της κοινωνίας, των πολιτών ..δηλαδή όλων μας είναι γραπτά ορισμένων <<προοδευτικών(???)>>. Είναι πράγματι περίεργο που διάφοροι φλώρο-κομπλεξικοί <<χλουχληδες- χλεχλεδες>> παίρνουν ότι αφορμή βρουν για να κατηγορήσουν τους …σωτήρες τους .Γιατί, βρε χαζούλια σωτήρες σας είναι αυτοί που βάζουν φυλακή τον <<Περίανδρο>> και σας φυλάνε από τους φίλους του ….και γιατί βρε μαλακολαλακια τρέχετε να μηνύσετε στους <<μπάτσους>> τα παιδία της Χ.Α. όταν σας κοκκινίζουν τα μάγουλα στα σκαμπίλια ???και γιατί ζητάτε προστασία από τους δικαστές και το κράτος??? κ. ρεβερα τα δήθεν στοιχεία που δίνεις στο 29 ποστ είναι ψευδή όπως και το σύνολο του οχετού που αραδιάζεις…θα σου έλεγα κι αλλά …αλλά μάλλον θα τρέξεις στους αλκοολικούς ψυχασθενείς μπάτσους να με μηνύσεις…. Υ.Γ.με το 44 ποστ σου δείχνεις διχασμένη προσωπικότητα που δεν γνωρίζει η μια τι γράφει η άλλη …καλά μας δουλεύεις τώρα που λες ότι δεν πρόσβαλες κανένα ??? έχεις κόψει εντελώς??? |
Απόσπασμα:
|
Μπραβο, μπραβο, κοιμηθητε ολοι ησυχα, οι πραιτορες αγρυπνουν.
Το μονο που κανετε ειναι να επιβεβαιωνεται αυτα που πιστευουν οι κοινοι θνητοι. Βγαλτε το απο μεσα σας επιτελους. Καληνυχτα και καλη τυχη................ |
το ξαναλέω :
στα σώματα ασφαλείας παίρνουν κόσμο στην τύχη.... καμία επιλογή δεν γίνεται και μη μου πείτε ότι οι πανελλήνιες, τα αθλήματα και η συνέντευξη είναι ασφαλής επιλογή... και αφού τους παίρνουν ???? πόσο καιρό τους εκπαιδεύουν και τί σχέση μπορεί να έχει η εκπαίδευση τους με πχ τους Γερμανούς ή τους Άγγλους συναδέλφους τους... Το σύστημα εδώ στηρίζεται στον "Πατριωτισμό των Ελλήνων" και μόνον... τους βγάζουν στους δρόμους ως αναλώσιμους Δ.Υ. και ο καθένας τους με το μυαλό που κουβαλάει σχεδόν πράττει..... και πρέπει εγώ να στηριχτώ σε αυτούς τους ανθρώπους σε μία δύσκολη στιγμή μου ???? δεν είναι σαφώς προσωπική, η απέχθεια προς το "όργανο" που με ελέγχει και διακρίνω βλέμμα ειρωνίας..... δεν είναι σαφώς προσωπική, η απέχθεια προς το "όργανο" που κάνει σούζες στο φανάρι στο "Υγεία". Δεν υπήρξε ποτέ κανείς να τιθασεύσει τις προσωπικές τους συμπεριφορές, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να το κάνει, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να τους επιβάλλει έναν κώδικα συμπεριφοράς που να σέβεται τον συναλασσόμενο πολίτη.... Παρατηρώ ότι μόνο οι πολύ πολύ "νέοι" έχουν πιό ευγενική και μετρημένη συμπεριφορά στις αντιδράσεις τους... Αυτό μπορεί να συμβαίνει για 2 λόγους α. Είναι ακόμα εκτός συστήματος λόγω ηλικίας και βαθμού β. Έχουν προσπαθήσει (μέσω Πανελληνίων) να κάνουν κάτι στη ζωή τους και "πονάνε" το επάγγελμα που του έκατσε.... αλλά εγώ δεν θέλω καλά παιδιά του καναπέ να κυνηγούν τα λοιπά ρεμάλια της κοινωνίας.....θέλω ένα συνδιασμό.... μπορεί το σύστημα που το ακριβοπληρώνω να μου το διαθέσει ???? προφανώς ΟΧΙ........ δεν θα κουνώ λοιπόν συγκαταβατικά το κεφάλι όταν βλέπω απροσάρμοστη συμπεριφορά...... θα απαιτώ να μου φέρονται ευγενικά όταν είμαι και εγώ κύριος απέναντί τους.....μπορεί (ποιός ξέρει ?) η απαίτηση αυτή να γίνει κατανοητή κάποια στιγμή και από αυτούς που διαμορφώνουν το σύστημα.... |
Βασίλη μου έχεις δίκιο
|
Απόσπασμα:
Λίγο πιο κόσμια θα παρακαλούσα φιλικά, ευχαριστώ :) |
Απόσπασμα:
σ ενοχλει η αντιδραση κι οχι η δραση?:Απορία: |
οι κρίσεις μας στηρίζονται σε προσωπικές εμπειρίες, σε στατιστικά δεδομένα που ακούσαμε, διαβάσαμε....
δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το πώς εισάγονται στις "σχολές", πώς εκπαιδεύονται και πώς συμπεριφέρονται έξω στο δρόμο.... ακόμα και να μην έχεις προσωπική εμπειρία, τα δεδομένα που περιγράφονται σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι καλύτερα να αποφεύγεις τα πολλά πολλά με τα σώματα ασφαλείας γιατί ο σοφός λαός λέει : όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά ;) (σε κάποιον πολύ φίλο μου του πρότειναν να παρατήσει την αστυνομία για μια στημένη και αποδοτική δουλειά και ξέρεις τί απάντησε ? "κι αν με πιάσουν για υπερβολική ταχύτητα πώς θα τη γλυτώσω ??? " :cool:) |
Απόσπασμα:
φυσικά και δεν είναι όλοι έτσι και ούτε τους βάζω στο ίδιο σακί :) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Πρόταση λογική και εφαρμόσιμη δεν έχω δει να γράφει κάποιος . Η κακή επαγγελματική συμπεριφορά πρέπει να λέγεται βέβαια και όταν υπάρχουν στοιχεία να ακολουθείται η νομική οδός. Εάν αυτό γίνονταν από όλους (και φυσικά από τους γνωστούς <<κατήγορους του καναπέ>>) προς όλους (όχι μόνο προς αστυνομικούς `η γενικά Δ.Υ.) τότε θα είχαμε καλύτερη κοινωνία και καλύτερους επαγγελματίες, μεταξύ αυτών και αστυνομικούς. Γιατί εάν ένα παιδί βλέπει τον γιατρό πατέρα του να παίρνει φακελάκι για να κάνει την δουλεία του , τον έμπορο πατέρα του να λαδώνει τον εφοριακό για να μην δώσει φόρο, τον αριστερό πατέρα του, υβριστή του κράτους και των αρχών, να παρακαλάει τον τροχονόμο για να μην φάει κλήση … και ουκ εστιν τέλος …τότε τι θα κάνει όταν μπει το ίδιο στην εργασία ? δεν θα παίρνει φακελάκι ,δεν θα στήνει παραδικαστικό, δεν θα καταπατάει καμένο δάσος, δεν θα τρώει – κλέβει – ότι βρει και βέβαια θα πληρώνει φόρους ??? Μια ματιά εντός της Ελληνικής κοινωνίας και θα καταλάβει εύκολα ο καθένας γιατί βλέπουμε τόσα εξοργιστικά περιστατικά γύρω μας. Η λύση πιστεύω ότι βρίσκεται εκεί ,στην συνολική βελτίωση τις κοινωνικής συμπεριφοράς ,δηλαδή στην κοινωνική μόρφωση και όχι σε άλλο σύστημα εισαγωγής στην …νομική `η σε άλλο εκπαιδευτικό υλικό στην …ιατρική.!;) |
Απόσπασμα:
|
Το θέμα είναι τεράστιο και με δυσκολία μπορούμε να συμφωνήσουμε ολοι μεταξύ μας.Συμφωνώ οτι βλάκες υπάρχουν σε ολες τις υπηρεσίες ομως δεν μπορώ να μην τονίσω την αυταπάρνηση του μεγαλύτερου ποσοστού για την υπηρεσία.
Ζώ την κατάσταση εκ των εσω και γνωρίζω τα προβλήματα των σωμάτων ασφαλείας πολύ καλύτερα απο τον κάθε κακαντρεχή δημοσιογραφίσκο η οποιονδήποτε αλλο που είναι εξω απο τον χορό και λέει τραγούδια. Επι τέλους το οτι μας εκοψαν κλήση στο δρόμο (ενέργεια η οποία μπορεί και να δικαιολογήτε) δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο απαξίωσης για ενα σώμα ασφαλείας.Υπάρχουν στελέχη τα οποία συγχωρείστε την ισως υπερβολική φράση μου "ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΡΩΝΟΥΝ". Και επειδή κάποιοι ισως βιαστούν να απαντήσουν οτι υπάρχουν κι αλλοι που ματώνουν και ιδρώνουν εγω θα τους πω οτι συμφωνώ 100%.Ομως επειδή μιλάμε για μια συγκεκριμένη και εντεταλμένη ομάδα ανθρώπων γράφω γι αυτούς. Οχι δεν είμαι αστυνομικός αλλά ενας χαμηλόβαθμος και ταπεινός στρατιωτικός.Αλλωστε αυτό φαίνεται στο επαρκώς συμπληρωμένο προφίλ μου.Στρατιωτικός ο οποίος επι σειρά ετών εχει συνυπηρετήσει με Ελληνες αστυνομικούς και εχει διαπιστώσει ιδίοις ομασι την κατάσταση που επικρατεί και σ αυτόν τον κλάδο. Ελληνες αστυνομικοί οι οποίοι εχουν απαξιωθεί απο τις δικές μας λανθασμένες επιλογές και ενεργούν μέσα στα στενά περιθώρια που εμείς θέσαμε.Ελληνες αστυνομικοί που επισκευάζουν τις μοτοσυκλέτες τους,αγοράζουν οπλίσμό, γραφικά,καθαριστικά,και ενα σωρό αλλα πράγματα απο ιδίους πόρους. Ελληνες αστυνομικοί οι οποίοι απο προσωπικό ενδιαφέρον και είς βάρος του προσωπικού χρόνου τους εργάζονται μέρα και νύχτα τις ωρες που εμείς κοιμόμαστε η διασκεδάζουμε προκειμένου να απολαμβάνουμε την ελάχιστη ασφάλεια που υφιστάμεθα τα τελευταία χρόνια.Και ας τους περικόπτουν τον πενιχρό μισθό τους κάποιοι κύριοι. Η ασφάλεια που μας προσφέρουν?? Στο ναδίρ της γιατί μας βολεύει η ασυδοσία που επικρατεί σε ολους τους τομείς.Μας βολεύει να σταθμεύουμε παράνομα στην θέση του ανάπηρου. Μας βολεύει να ξεσπάμε τα νεύρα μας βρίζοντας και φωνάζοντας στον αλλο.Μας βολεύει γενικώς να ζούμε εις βάρος του συνανθρώπου μας και να λέμε οτι πάντα φταίει το σύστημα και οι αλλοι.Συνέπεια ολων αυτών?? Οταν βγούν κάποιοι στον δρόμο για να κάνουν απλά την δουλειά τους εμείς τους αντιμετωπίζουμε με υβρεις,προκλητική συμπεριφορά και πικρόχολα σχόλια. Μήπως λέω μήπως πρέπει να κοιτάξουμε κι εμείς τον ευατό μας και να δούμε τι κάνουμε σωστά και τι λάθος??Είμαι σίγουρος οτι πράττοντας αυτό το τέστ αυτογνωσίας αν είμαστε φυσικά αντικειμενικοί σαν ανθρωποι και οχι εγωιστές εστω και για μια στιγμή θα δούμε οτι οι περισσότερες ενέργειες μας είναι λανθασμένες. Τελειώνοντας θέλω να πώ οτι τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη και πηγάζουν απο προσωπικά βιώματα.Δεν θέλω να πείσω κανένα ούτε και να πυροδοτήσω αντιπαραθέσεις μιας και σαν κομμάτι της κοινωνίας υποπέφτω κι εγώ σε παρόμοια σφάλματα. Απλώς θέλω να τονίσω το πόσο δύσκολο εργο επιτελούν αυτοί οι ανθρωποι (οχι ολοι)και πόσο αδικο θεωρώ αυτόν τον εξευτελισμό και την απαξίωση που υφίστανται απο την ιδια την κοινωνία που τους περιβάλλει.Την καλησπέρα και συγχωρέστε με αν στενοχώρησα κάποιους. |
Απόσπασμα:
Ναι παλιότερα έτσι γινόταν, όπως έγραψε ο Τεό και το ξέρουμε όλοι από φίλους μας. <<Λάδι>>, ψηφοθηρία, ξαδέρφια κλπ. Γινόταν επιλογή κομματική. Και έπειτα ο κάθε εργαζόμενος, έλεγε, καλό το Πασ-κ ή καλύτερη η Ν-α Δημ.. γιατί έβαλε εμένα στην δουλειά και κατηγορούσε τον άλλον. Δηλ. χαζή δικαιολογία χωρίς στηριξη σοβαρή. Και ανάλογα προβοκατόριζε την αντίθετη πολιτική άποψη στον χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα να την <<πληρώνει>> ο πολίτης. Ο κλάδος αναβαθμίστηκε. Δεν θα κρίνω εγώ, δεν μπορώ άλλωστε, αν είναι η καλύτερη μέθοδος εισαγωγής στην αστυνομία η σημερινή. Είναι σίγουρα καλύτερος τρόπος όμως από τον πρώτο (κομματική επιλογή). Και σίγουρα δεν θα κάνει καλύτερη αστυνόμευση κάποιος που έχει περισσότερους ψήφους, ή κάποιος όπου έβαζε ψηλότερα μια αφίσα, ή κάποιος που οικονομικά έχει μικρότερο σπίτι από κάποιον άλλον. ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΆΔΙΚΟ, να κρίνουμε άσχημα τον κόπο, την <<δουλειά>>, τον χρόνο, που κάθε εργαζόμενος επένδυσε στον εαυτό του για να είναι καλύτερος στην εργασία του και να έχει καλύτερη αξιολόγιση στην αγορά εργασίας. Να πάω και εγω αύριο στο σχολείο και να πω, και τι έγινε ρε δάσκαλε, και αν τελείωσες παιδαγωγική, εγώ ξέρω καλύτερα τι να μάθω στα παιδιά. Ή να <<πλακώσω>> στα χάπια ασθενή, επειδή πάλι ξέρω καλύτερα. Πριν κάποιες μέρες, συνάδελφος (που κάποια στιγμή ένας βολευτής τον <<εφτιαξε>>, μου έλεγε: και τι έγινε που εσείς κάνατε αυτό, καταρτιστήκατε κλπ κλπ (δηλ. έκρινε αυτός που δεν ξέρει, αυτόν που καταρτίστηκε). Εγώ έχω εμπειρία μου λέει. Στην ερώτησή μου ότι μια νοσοκόμα με 10 χρόνια εμπειρίας αν πρέπει να γίνει γιατρός δεν απάντησε. Έγινε ρε φιλαράκι του λέω, γιατί εμείς (οι περισσότεροι πιστεύω) δεν θα κουράσουμε τον πατέρα σου που μάζεψε με κόπο χρήματα να κάνει ένα σπίτι, επειδή έχουμε άγνοια. Τουλάχιστον δεν θα κάνουμε αυτό. Πραγματικά άδικο να μηδενίζουμε πράγματα. Γι αυτό συμφωνώ με τον Τεό, όσο αναφορά την πικρία του και την ...άλλη πρόταση. |
επεξηγώ τα γραφόμενά μου που έχουν παρεξηγηθεί...
δεν τους κατηγορώ...συμπάσχω.... εκτιμώ ότι το προσόν του ιδανικού στελέχους στα σώματα ασφαλείας είναι η επιθυμία του να ενταχθεί και όχι η τυχαία λοταρία ενός μηχανογραφικού..... η επιθυμία, του να κάνεις αυτό που σου αρέσε,ι σε κάνει καλύτερο επαγγελματία... εδώ τσουβαλιάζονται και συνωστίζονται ανάλογα με τα μόρια των Πανελλαδικών. Το κριτήριο είναι "να τρουπώσουν" και αν είναι και στο δημόσιο, ακόμα καλύτερα...το ότι συμμετέχουν στα αθλήματα δεν είναι πάντα δείγμα επιθυμίας συμμετοχής γιατί ειδικό μάθημα είναι και τα Αγγλικά και το σχέδιο. μιλάω λοιπόν γι'αυτούς που τους αρέσουν οι στολές, οι σειρήνες , το όπλο, η επιβολή του νόμου...Αυτά είναι θεμιτά εάν πρέπει να τον ρίξεις σε μια βαβέλ με εγκληματίες κάθε είδους... Πρέπει να σου αρέσει να κάνεις τον δικαστή Ντρεντ (τηρουμένων των αναλογιών) και μόνο τότε θα κάνεις τη δουλειά που σου αναθέτουν σωστά ....και καλύτερα από όσο σε εκπαίδευσαν Για να μην παρεξηγηθώ πάλι, θεωρώ οτι όσο πιο πολύ ερωτευμένος είσαι με τη δουλειά σου τόσο πιο εύκολα προσπερνάς τις ανεπάρκειες του συστήματος και καταξιώνεσαι στο χώρο σου... Αν είχαμε στελέχη με τέτοια χαρακτηριστικά, το αποτέλεσμα θα ήταν εκπληκτικό και ιδιαίτερα αποδοτικό...και η αποδοχή από τη κοινωνία θα ήταν δεδομένη... Η κοινωνία δεν διαμορφώνει έτσι εύκολα τη στάση της απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα, εκεί που πρέπει επαινεί και εκεί που πρέπει στηλιτεύει... κάποιος λόγος πυροδοτεί και τη μία αλλά και την άλλη στάση της.... *επαναλαμβάνω, τα άνωθεν απηχούν προσωπικές απόψεις και επιμένω να μην χρησιμοποιώ υπονοούμενα για να χαρακτηρίσω γνώμες τρίτων* |
:(:(:mad::mad:
|
Απόσπασμα:
Δεν θα διαφωνήσω με το ``να του αρέσει``. Πως θα γίνει όμως τέτοια αξιολόγιση. Θα ρωτά κάποιος? Θα απαντά ο αξιολογούμενος, ναι μου αρέσει και όλα οκ? Ένας λόγος είναι το ότι αν σου αρέσει, προσπάθησε και θα τα καταφέρεις. Το μηχανογραφικό δεν είναι λοταρία. Λίγη τύχη ναι παίζει, όπως σε όλα στην ζωή μας. Αλλά ένας αστυνομικός τώρα, πρέπει να έχει στρώσει καμπούρα να περάσει. Από εκεί και πέρα, αν κάτι δεν <<κάνει>> στον αργανισμό, ας του το αποδείξει και ας τον κόψει. Σε εμάς, αποδεδειγμένα, το 20% ενώ είχε τα μόρια, δεν βγήκε στην δουλειά από τα ψυχοτεχνικά τεστ. Νομίζω, το ίδιο γίνεται και στην αστυνομία. Πρέπει με άλλα λόγια να υπάρχει ένας μπούσουλας όπου πρέπει να ακολουθηθεί, και σίγουρα να προσαρμοστεί και αναπροσαρμοστεί στις ανάλογες συνθήκες, έτσι ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατόν σύστημα αξιολόγισης. Το οποίο σίγουρα δεν θα είναι και 100% αλάνθαστο. Αλλά κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, θα είναι σωστό. Όλα χρειάζονται, και οι γνώσεις των νόμων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και η φυσική κατάσταση, και η καλή κρίση και διαχείρηση του περιστατικού, και τουριστική ψυχολογία, και αρχές φύλαξης κλπ κλπ. Όλα αυτά σε βοηθούν να λειτουργήσεις καλύτερα ή να το πω σωστότερα κατά εμενα, να κάνεις τα λιγότερα λάθη. |
Θελω να επαναλαβω οτι δεν εχω καμια μα καμια διαθεση να προσβαλω προσωπικα κανεναν, ουτε να γενικευσω και να επιτεθω και κανεναν.
Βεβαια προσωπικα δεχτηκα αρκετες προσβολες χωρις να απαντησω και χωρις να με γνωρισει κανεις απο ολους αυτους. Anyway που λενε και στο χωριο μου. Με τους φιλους μου αστυνομικους ποτε δεν τσακωθηκα ουτε τους εριξα μολοτωφ, απλα διαφωνω με την ψυχολογια του μπατσου και τον μηδενισμο της προσωπικοτητας επειδη υπαρχουν διαταγες. Διαφωνω με λογικη υπακουω εντολες και ολοι οι αλλοι μπροστα απο το κρανος μου ειναι εχθροι μονο και μονο επειδη εκτελω εντολες. Διαφωνω με την λογικη οτι ειμαι ολη την ημερα μεσα στα σκ...τα και τον βραδυ αγκαλιασω τα παιδια μου. Διαφωνω να φερω οπλο και να ειμαι "υποψηφιος δολοφονος" καθε μερα. Διαφωνω να εκπροσωπω τον νομο και το δικαιο αλλα αν κανω καμια πατατα να κρυβομαι πισω απο την στολη και το συναδελφικο κουκουλωμα. Διαφωνω να δουλευω στα ναρκωτικα και η αποστολη μου να ειναι η καταπολεμηση των ναρκωτικων αλλα να αναγκαζομαι λογω υπηρεσιακων λογων να κανω και εγω. Διαφωνω και ειναι δικαιωμα μου. Ολα αυτα δημιουργουν μια απιστευτη αντιφαση στο ατομο η οποια οδηγει νομοτελιακα σε αναγκη αποφορτισης, και ο καθενας αποφορτιζεται οπως καταλαβαινει. Υπαρχουν ανθρωποι που διαλεγουν καποιο χομπυ, αλλοι πανε για paint ball, αλλοι πανε ταξιδια και αλλοι το ριχνουν στο αλκοολ. Συν το γεγονος οτι η εξουσια διαφθειρει πολυ ή λιγο ολους οσους εμπλεκονται σε αυτο το κολπο. Πρεπει να καταλαβουν οι φιλοι αστυνομικοι οτι για την απαξιωση που δεχονται το προβλημα την παρουσα εποχη ειναι οτι εχουν γινει το μακρυ χερι της "κυβερνησης" και κατ' επεκταση ολων των μετρων της τροικας. Αλλη μια αντιφαση που εχουν ειναι οτι ενω δεχτηκαν και αυτοι μειωσεις κυνηγουν ολους τους υπολοιπους που εχουν ουσιαστικα το ιδιο προβλημα. Το γεγονος οτι δεν εγινε καμια συζητηση απο τριτους για κανεναν αλλον επαγγελματια που εργαζεται το ιδιο και χειροτερα νομιζω οτι προερχεται καθαρα απο φοβο και συμφερον προς το επαγγελμα τους. Μηπως πρεπει να αναρωτηθουν? Σαν παιδι θυμαμαι στο καφενειο του παππου μου, δασκαλος, παπας και χωροφυλακας καθονταν παντα μαζι και παππους μου ελεγε: θα πηγαινεις το καφε πρωτα σε αυτους, οι αλλοι θα περιμενουν. Δυστυχως εν μερη ισχυει αυτο ακομα και σημερα ( οι ασφαλιστικες δεν εχουν ειδικες τιμες για αυτους? οταν πηγαινει να παρει καφε ανθρωπος με στολη πληρωνει το ιδιο με ολους τους ολους?). Αυτο προερχεται απο σεβασμο στο προσωπο και στο επαγγελμα ή απο φοβο? Ειναι δυνατον να παραδεχονται αστυνομικοι οτι το 2011 τα χρυσαυγουλα κανουν την βρωμικη δουλεια της αστυνομιας? Να φερουν ελληνες αστυνομικοι ναζιστικα συμβολα? Πρεπει να το δεχτουμε και αυτο? Και μην μου πειτε οτι ειναι ενας δυο που κανουν βλακειες, γιατι δεν τους πετατε με τις κλωτσιες εξω? Παλι δεν εχετε ευθυνη και δεν ειναι δουλεια σας? Γιατι κυνηγατε χιλιαδες με χημικα και ξυλο που εχουν διαφορετικη αποψη απο τους προισταμενους σας και δεν μπορειται να απομονωσεται ενα βλακα που βαζει ναζιστικα συμβολα στο κρανος του? Εκει λειτουργειται δημοκρατικα? Ενας φιλος μιλησε για τον Περιανδρο της ΧΑ, επειδη προφανως αγαπαμε το ιδιο πραγμα (ταξιδια με την BMW) ας κανει ενα ταξιδι προς Μοναχο (Νταχαου) και Πολωνια (Αουσβιτς) για να καταλαβει τι εστι ναζισμος. Αν θελετε να γνωρισετε το μαζεμα σε αυτα τα κεντρα ξεκινησε με τσιγγανους, μεταναστες,αριστερους, ομοφυλοφιλους, ανθρωπους με νοητικα προβληματα. Αφου δεν εμεινε κανεις βρηκε καινουργιο εχθρο, τους εβραιους και ξεκινησε παλι η μηχανη... Διακρινετε καποιους εχθρους στο σημερα? Ας αναλαβουμε ολοι ατομικα τις ευθυνες μας για μια καλυτερη κοινωνια, μονο κατι καλο θα βγει. Αφιερωμενα τα παρακατω σε ολους αυτους που με αποκαλεσαν οπως τους ερχοταν στο μυαλο Επικίνδυνους αστυνομικούς δείχνουν τα ψυχολογικά τεστ � SOFISTIS Διαταγή να κρύβουν τα προβλήματα | Άρθρα | Ελευθεροτυπία Αν ήταν 1 από τους 3 ; | Παραπολιτική ΠΡΟΣOΧΗ!! Επικίνδυνοι κακοποιοί.. Διαβαστε το post νουμερο 5 ����������� ��� ��� ���������� ���������� | �������� , �������� | v4.ethnos.gr Ευχαριστω Χρηστος |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
τώρα αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα σχετικά με το τι θεωρούν προκλητικό ή όχι! |
Απόσπασμα:
Ποσο υπομονη μπορεις να εχεις? Τωρα θα μου την πουν οι συναδελφοι για το περι ''εξουσιας'' που ανεφερα, αλλα ετσι ειναι, η αστυνομια πρεπει να εχει εξουσια διοτι αν δεν ειχε δεν θα ηταν αστυνομια αλλα........ αδερφηνομια!!!!! |
Απόσπασμα:
Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα..... Το ότι αυτοί που είναι οι φορείς της δεν αντιλαμβάνονται από που πηγάζει και προς όφελος ποιών εξασκείται. |
Απόσπασμα:
Τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν σε ένα σώμα 50.000 ατόμων και μετέπειτα ασθένειες σωματικές και ψυχικές είναι αναμενόμενες και προβλέψιμες. Γι’ αυτό υπάρχουν υγιεινομικές υπηρεσίες κανονισμοί και νόμοι που αυτά προβλέπονται. Ενδεικτικά παραθέτω απόσπασμα ενός μόνο νόμου όπου φαίνεται η μέριμνα και η πρόβλεψη της ΕΛ.ΑΣ για τον έλεγχο καταλληλότητας του προσωπικού της. Νόμος 3169/2003 Οπλοφορία, χρήση πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς, εκπαίδευση τους σε αυτά και άλλες διατάξεις. ΦΕΚ 189Α', 24/07/2003 Άρθρο: 4: Έλεγχος καταλληλότητας 1. Οι Υγειονομικές Επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν γνωματεύουν για τη σωματική ικανότητα των αστυνομικών, αποφαίνονται ειδικώς και για την καταλληλότητα τους να φέρουν πυροβόλα όπλα. 2. Οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε εξέταση για τον έλεγχο της καταλληλότητας τους να φέρουν πυροβόλο όπλο. Η εξέταση αυτή διενεργείται, μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτηση τους, από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών. Η εξέταση γίνεται από ειδική επιτροπή της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επιτροπή διερευνά, με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζομένων, την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις και αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για το αν η προσωπικότητα τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου. Αν η επιτροπή διαγνώσει και ενδείξεις ψυχοπαθολογίας, παραπέμπει τον αστυνομικό στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις για την Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. 3. Οι αστυνομικοί, για τους οποίους οι υγειονομικές επιτροπές της παραγράφου 1 αποφαίνονται, έστω και σε πρώτο βαθμό, ότι δεν είναι κατάλληλοι να φέρουν πυροβόλα όπλα ή η επιτροπή της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού αποφαίνεται ότι δεν παρέχουν τα εχέγγυα για ορθή χρήση πυροβόλου όπλου, χαρακτηρίζονται, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ως μη κατάλληλοι να οπλοφορούν και εκτελούν υπηρεσία, για την οποία δεν κρίνεται απαραίτητη η οπλοφορία. Οι αστυνομικοί που χαρακτηρίζονται ως μη κατάλληλοι να οπλοφορούν μπορούν, μετά την παρέλευση ενός έτους από την έκδοση της σχετικής πράξης, να ζητήσουν την επανεξέταση τους από την επιτροπή. Την επανεξέταση μπορεί να διατάσσει και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την αρχική εξέταση ή κάθε επανεξέταση. 4. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης καθορίζονται η σύνθεση της επιτροπής της παραγράφου 2, ο τρόπος και η διαδικασία της εξέτασης, ο τρόπος διασφάλισης του απορρήτου των αποτελεσμάτων της και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. 5. Οι αστυνομικοί, που δεν έχουν υποβληθεί σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες για την εισαγωγή τους στην Αστυνομία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2226/1994, υποβάλλονται στις δοκιμασίες αυτές μέσα σε πέντε έτη από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού. Για τους αστυνομικούς που αποτυγχάνουν στις εν λόγω δοκιμασίες, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 2. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης καθορίζονται το όργανο, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία των εν λόγω δοκιμασιών, καθώς και ο τρόπος διασφάλισης του απορρήτου των αποτελεσμάτων τους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Δηλαδή δεν ανακαλύφτηκε σήμερα ο τροχός από το διαδίκτυο . |
Απόσπασμα:
Προφανώς φίλε Χρήστο, δεν αναρωτήθηκε κανείς για ποιό λόγο δε μπορεί να βρεθεί το δημοσίευμα του e-tipou που γράφει αυτά που αναφέρεις. Το αστείο είναι ότι επικαλούμαστε το διαδίκτυο μόνο όταν μας συμφέρει, όταν γράφονται άλλα από αυτά που πιστεύουμε ή μας έχουν κάνει να πιστέψουμε, τότε μιλάμε για ψεύδη και μας είναι εύκολο να δίνουμε χαρακτηρισμούς και να υβρίζουμε. Δεν είμαστε όμως όλοι έτσι..... Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτοί που μας κατηγορούν για τσουβάλιασμα είναι οι πρώτοι που το κάνουν. Εμείς συνήθως είμαστε οι κομπλεξικοί.... |
Απόσπασμα:
ολα σχεδον τα συμβολα που χρησιμοποιησαν οι Γερμανοι τοτε, ειναι ΟΛΑ συμβολα Ελληνικα. Συμβολα των προγονων μας ;)!!! Αντιγραφη τα εκαναν, τα "εκλεψαν" και αυτα αν θελετε :mad:! Συνεχιστε...:o:D |
Τι κάθεστε και τσακώνεστε πάλι...
Κάντε τον τίτλο "Τα Χάλια της ΕΛΛΑΣ" και είσαστε όλοι μέσα. Τα ίδια παντού δεν είναι; Υπάρχει κάτι που δεν είναι χάλια στην Ελλάδα εκτός από τον καιρό και την πίτα του gsforum;;; |
Απόσπασμα:
ξέχασες και τις ωραίες γυναίκες που έχει αυτή η χώρα |
Απόσπασμα:
νομοτελειακά, εάν δεν πιάσεις πάτο, δεν μπορείς να σηκώσεις ποτέ κεφάλι... τόσα χρόνια ζούμε στη νιρβάνα της μιζέριας και της κακομοιριάς... απόλυτες απόψεις δεν υπάρχουν ....σαφώς ούτε όλοι είναι καλοί επαγγελματίες ούτε όλοι είναι κάκιστοι... να χαρείτε αν πιάσουμε πάτο, θα "πονέσει" βέβαια, αλλά θα είναι το ξεκίνημα μιας νέας αρχής.... όπως και στα "οικονομικά", μόνο η πτώση των αξιών οδηγεί ασφαλώς στην άνοδό τους...;) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Δεν γνωρίζεις τίποτα από την λειτουργία κράτους και αστυνομίας ,αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έχω μιλήσει και συναναστραφεί αναρχικούς πρώτης γραμμής από την εποχή των επεισοδίων Τεμπονερα…εσύ φίλε έχεις μεσάνυχτα (και πολύ μαύρα), με αυτά που λες προσβάλεις όχι κρατικούς φορεις όπως η αστυνομία αλλά και αριστερούς και αναρχικούς. Και που σαι ,δεν κατάλαβες…η Χ.Α. δεν κάνει την δουλεία της ΕΛ.ΑΣ …θα ρήμαζε τα ψευτοαναρχια εάν δεν τα προστάτευε το σύστημα ,που τα χρησιμοποιεί για τις <<δουλειές >> του. Είναι πλήρως ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα … διάβασε καλά αυτά που γράφεις και ψάξε από πού προέρχονται , δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο απλά ξέχνα ότι τα έγραψες εσύ και ψάξε …. |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:16. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!