![]() |
Απάντηση: Τί να διαλέξω ??? GS ή Adventure ???
Αν και έρχεται ενάντια με την επιλογή μου ("σκέτο" 1200GS και πάλι το ίδιο θα έπαιρνα), να πω ότι όταν πήρα το Dakar αντί το "απλό" 650GS, φοβήθηκα το ύψος και έτσι το είχα παραγγείλει με την χαμηλή σέλα (όπου χαμηλή σέλα = η κανονική του απλού GS) πράγμα που το έφερνε πιο κοντά στο απλό GS (αλλά και πάλι λίγο πιο ψηλά). Μετά από καιρό έλεγα ότι δεν έπρεπε να έχω βάλει την χαμηλή.
Βέβαια το Dakar ήταν ίδια κιλά με το απλό GS πράγμα που δεν συμβαίνει στην περίπτωση εδώ. Όμως το θέμα ύψος δεν είναι τόοοσο κρίσιμο. Δεν είσαι κοντός. Γιατί απλά δεν ανεβαίνεις και στα δυο (ή και να τα κάνεις βόλτα). Η BMW σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. |
Επειδη το ειχα το αντβε το θεμα βαρος το καταλαβαινεις στα παντα!!! ειδικα αμα εισαι φορτωμενος και διπλος οντως δεν παει πισω ευκολα αν εισαι και κατω του 1,80 αλλιως θελει κοντη σελα για να πατας σωστα κατω. Και φυσικα το καταλαβαινεις στον επαρχιακο στις συνεχεις αλλαγες πορειας (στροφιλικια) που λογω ογκου και βαρους συν το περισσοτερο καυσιμο το οποιο ειναι ψηλα πανω απο το κεντρο βαρους. Αυτο βεβαια εξαρταται και γιατι πραγμα το θες, εμενα πχ δεν με βολεψε επειδη ηθελα να πηγαινω και καμια γρηγορη βολτα πραγμα που και το ανβε πηγαινε εννοειτε απλα κουραζε περισσοτερο.
|
εγω θα σου προτεινα να κανεις ενα τεστ και τα 2....και να αποφασισεις εσυ ποιο ειναι καλυτερο για εσενα!αλλιως δεν θα βγαλεις ακρη!
|
Απόσπασμα:
Ετσι...:sm8: |
Εγώ πάντως όταν πήγα για test drive στο απλό GS στη BMW μετά από 13 χρόνια με ένα 250 enduro (ψηλή σέλα 90cm αλλά και πανάλαφρο 115kg) και χωρίς καμία εμπειρία σε μεγαλύτερη μηχανή, πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρω. Στο test μου ήταν πολύ δύσκολη, αλλά μετά από ένα μηνάκι, σου φαίνεται παπί. Ίσως τότε να πεις, γιατί δεν έπαιρνα το ADV. Εγώ είμαι 1.70 και 72 kg και το απλό GS είναι πλέον παιχνίδι. Πάρε όποιο σου αρέσει από τα δύο, αφού τα δοκιμάσεις. 'Αλλωστε είμαι της γνώμης ότι γυναίκα και μηχανή είναι θέμα γούστου, εγώ την προτιμώ ψηλή και λεπτή...
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Κοίταξε, κάποιος είπε για σωματότυπο. Έχει δίκιο. Το GS , στη χαμηλή θέση σέλας είναι για όλους. Το Adventure , όσο κινείται, όλα καλά. Αν χρειαστεί μανούβρα και σπρώξιμο, αν σου πέσει, αν βρεθείς σε κανένα ανηφόρι και πρέπει να το γυρίσεις (ακόμα και σε πόλη, δεν είναι ανάγκη να είσαι στο βουνό), τότε πρέπει να είσαι 1,80++ και ...γεροδεμένος:D για να το φέρεις "βόλτα". Από την άλλη , έχει όσα θα ήθελα εγώ στη δική μου μηχανή. Ζελατίνα αντάξια της τιμής του, πατάκια αναβάτη αντάξια του προσανατολισμού του (το απλό έχει πατάκια super sport), κάγκελα για βαλίτσες μεταλλικές, σχάρα της προκοπής για φόρτωμα, και φυσικά την έξτρα αυτονομία των +13 λίτρων;) Προσωπικά δεν το πήρα (το βρήκα στην ίδια τιμή με το δικό μου κι είχε 3000χλμ) επειδή είμαι 1,76 (κοντός δηλαδή:o) και όταν μπλέξω στα δύσκολα μόνο το απλό κάνω κουμάντο... |
να πω κι εγω την γνωμη μου.
ειχα το adv και μπορω να πω με ανεση οτι 2-3 φορες με χε ζορισει ολες κι ολες. η αληθεια ειναι οτι ειναι ψαρωτικο μηχανημα,το βλεπεις και λες πως θα το κανω καλα. δεν ειναι ομως ετσι,ειναι απολυτα φιλικο στην οδηγηση,ακομα και στις μανουβρες. μολις ξεπερασει καποιος τον ψυχολογικο πολεμο του ογκου του,μπορει να το παει πολυ ανετα.οσοι φιλοι με χουν δει να το οδηγαω μου λενε,σιγουρα τρελος πρεπει να σαι... το προβλημα ειναι οταν την κανεις πισω και εισαι πανω,ναι,εκει απλα σου κοβει κυριολεκτικα τα ποδια.αναγκαστικα πρεπει να κατεβεις για να την πας πισω. στις ανηφορες δεν υπαρχει κανενα προβλημα απολυτως.στις επιτοπιες σε ανηφορες επισης κανενα προβλημα.απλα γυρνας το βαρος προς το μερος που πατας με ασφαλεια και απλα στριβεις.οτι σουπα μπορεις να φας με το απλο,μπορεις να την φας και με το adv.απλα νομιζεις οτι με το adv θα την φας ετσι κι αλλιως,λογω μεγεθους. αλλοι λενε το gs καλυτερο,για μενα λιγο καλυτερο ειναι το adv.ειχα και τα 2 σαφως.και το αδυνατο και το χοντρουλο. το adv ειναι πολυ πιο σταθερο σε μεγαλες αποστασεις,χωρια το ατου του ντεποζιτου,αν και στην ελλαδα δεν εχουμε προβλημα. θελει οπωσδηποτε υψος 1.80+ αλλιως δεν θα ειαι ασφαλης. με την χαμηλη σελα μην νομζεις οτι κερδιζεις και κατι σημαντικο.στο adv παντα. το triple black παντως ειναι ενδιαφερον οχημα,μαυρη μαυριλα πλακωσε:sm7:κι αυτο μου αρεσει προσωπικα.με καποια αξεσουαρ που σιγουρα θα του εβαζα θα το εκανα και πολυ μπομπα το μηχανημα μιας και το gs χωρις εξτρα δεν μου αρεσει καθολου,μα καθολου.φτωχο,στα ματια μου. γι αυτο αλλωστε εριχνα κι ενα σκασμο λεφτα σε οτι gs επαιρνα.προσωπικα γουστα σαφως. απο κει και περα η επιλογη ειναι δικη σου,αν παντως πηγαινα στο triple το πρωτο που θα του αλλαζα ειναι η ζελατινα,θα εβαζα του adv.η μαμα ειναι απαραδεκτη για μενα,του adv ομως,πολυ καλη. |
ολα αυτα που λετε για το υψος ειναι αστεια.......:cool: πολλα μελη μας κατω απο 1.80 εχουν adve και τα σκιζουν,ενω πολλοι ψηλοι δεν ξερουν να τα πανε....;) αν εξαιρεσουμε την αυτονομια,ζελατινα και την οπτικη διαφορα στην ουρα της μηχανης,τα μηχανακια ειναι ιδια.... το adve...ειναι πιο ομορφο και πιο επιβλητικο λογο ογκου |
Ναι φίλε μου και εγω πιστευω οτι με λιγα αξεσουαρ το απλο triple black ειναι μια χαρα,αλλα ακουγοντας γνωμες και αλλων φίλων τελικά μήπως μας αναγκάζουν να πάμε στο ADVENTURE? Ακόμα και τα πατάκια ειναι απο spor μηχανή και πιστευω δεν θαναι βολικά.οποτε μεχρι και εκει σ αναγκάζουν να τα αλλάξεις αν γίνετε και αυτα οι φιλοι μας στην BMW!!!. Μώρε αν δεν ήταν το βάρος δεν θα το συζητούσα καθόλου,κατευθειαν στο ADV θα πήγαινα,αλλα έλα που ειχα varadero στο παρελθόν και ξέρω απο πρώτο χερι τι πάει να πει βάρος...
|
Απόσπασμα:
και το απλο gs....σταματημενο ειναι δυσκολοκινητο:cool: παρε οποιο πραγματικα σου αρεσει και ολα τα αλλα θα τα ξεπερασεις...;) |
Απόσπασμα:
ειναι unstopable λεμε...:D |
Απλό GS !!! Και μελλοντικά αν θέλεις, βάζεις το ντεπόζιτο ή/και τη ζελατίνα του Adve !! ;):) |
Απόσπασμα:
...αλλα παρε gs!:sm7: |
Δηλαδη το καθε πρατηριο στην Ελλαδα και στην Ευρωπη
εχει αποσταση το ενα απο το αλλο πανω απο 250χιλ και το απλο gs δεν μπορει να τα βγαλει περα?????????? Και αν η μοτο μας δεν ειναι τουμπανο δεν φευγουμε?????? Πηγα Ευρωπη με το απλο μονο με ενα χαρτη τιποτα αλλο και δεν ειχα προβλημα. Μηπως ολα ειναι μυθος??????? |
Απόσπασμα:
...προφανως δεν ταξιδευεις πολυ... |
Απόσπασμα:
ταξιδευτη και τα υπολοιπα μεχρι τα 92000χιλ που εχει τωρα απο εμενα. Και η μοτο ηταν παντα απλη |
Απόσπασμα:
και εβαζες βενζινη καθε 250 χιλιομετρα?:Απορία: πως αντεξες?:Απορία: ηρωα!:cool: τσολια!:cool: φανταστικε τυπε!:cool: ρε τι αλλο θ ακουσουμε...:rolleyes: :sm7::sm7::sm7: |
ε μα ξέρω γω
πάρε όποιο σου αρέσει φίλε ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ότι αν πάρεις το απλό ότι θα το γεμίσεις πράγματα του adventure (άσε που και να θες υπάρχουν για τα περισσότερα από αυτά ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΡΙΤΩΝ κατασκευαστών καλύτερα από της μαμάς) btw και με το απλό αν ξέρεις που είναι τα βενζινάδικα ΧΑΛΑΡΑ βάζεις κάθε 300 όχι κάθε 250 και όταν λέω χαλαρά εννοώ χαλαρά, σε κύκλο πόλης βάζω ΠΑΝΤΑ κάθε 300 χλμ. - σε ταξίδι βγάζει περισσότερα (τουλάχιστον 10% επάνω)... και αυτό με ποτέ να μην πηγαίνω κάτω από 130 (είμαι δηλαδή εκτός προδιαγραφών μετρήσεων του εργοστασίου) (καλά μη κάνεις εμένα που ήθελα να δω πόσο ακριβής είναι ο μετρητής και κατάφερα να φτάσω μέχρι... απέναντι από το βενζινάδικο όπου και έμεινα και αναγκάστηκα και το πήγα τσουλώντας απέναντι :sm7:) |
Απόσπασμα:
Οσο για το τσολια ειμαι 1,87 ;) |
έλα μωρέ οι τσολιάδες είναι βύσματα Αθηναίοι
:sm7: (να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους) |
Απόσπασμα:
|
H αποψη μου είναι: 1.να πάρεις αυτό το οποίο θα σε κάνει να κοιμάσαι γελαστός το βράδυ και το πρωι δεν θα βλέπεις την ώρα να το καβαλήσεις.. 2.ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πατάς το έδαφος όταν την καβαλάς.. ;) |
Τελικά πηγα και τα ειδα και τα δύο απο κοντα και το απλό και το Adv. και τα καβάλησα.Περιττό να σας πω πως το Adventure το ερωτεύτηκα με την πρώτη!!! :sm7: Όντως ψιλό δεν πατουσα καλά κάτω,ελαχιστα βεβαια ήθεκλα για να πατησω γερα,αλλα μου δειχνε καλοζυγισμένη η μοτοσυκλέτα.
|
Πάρε μια Ηonda φίλε. Οικονομία και αξιοπιστία. ...................
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Δές το απο την άλη πλευρά. Ανεβάζεις τον έρωτα της ζωής σου στο αξιόπιστο και κάνεις τη βόλτα σου. Πέρα απο το αστείο γνώμη μου είναι να πάρεις ότι σου αρέσει. Κλείνεις τα αυτιά σε όλους μας και κάνεις αυτό που γουστάρεις. Καλό σου απόγευμα................. |
Απόσπασμα:
Οικονομία όχι, ειδικά στη βενζίνη, τα Χόντα παραδοσιακά καίνε το περισσότερο καύσιμο. για τα υπόλοιπα συμφωνώ: άμα δεν θες να την πέφτουν στην όμορφη γκόμενα σου και ζηλεύεις, παντρεύεσαι ένα μπάζο και είσαι ήσυχος :D |
Απόσπασμα:
:sm7: :sm3: :sm8: |
Απόσπασμα:
Και τα δυο οδηγούνται εύκολα. (ΠΟΛΥ πιο εύκολα από ότι νομίζουν όσοι δεν τα έχουν καβαλήσει) |
Παρε το adventure αφου σου αρεσει,βαλε κ μια χαμηλη σελα κ εισαι οκ!
Απο θεμα οδηγησης ειναι λιγο πιο δυσκολο,λογο αναρτησεων κ βαρους,αλλα σου δινει αλλα καλα!Σημασια εχει τι σου αρεσει! |
Απόσπασμα:
:sm8: |
Aν διαβάσεις το αρχικό σου μήνυμα, θα καταλάβεις ότι ήδη έχεις αποφασίσει.
οι γνώμες μας απλώς θα σε μπερδέψουν. Άντε.....καλοτάξιδη! |
τελικα τι πηρες:confused::confused::D:D
|
Καλημερα φιλε μου,
Τελικα΄πηρα την Bmw r1200gs adv και δεν το μεταωιωσα.Ειναι μηχανή με όλη την σημασία της λεξης και σε ταξίδι που της έκανα ήταν όλα τα λεφτά.Μου έκανε εντυπωση η αυτονομία της και το ποσο ξεκουραστή είναι. |
Απόσπασμα:
υγ.καποτε ειχαμε ξεκινησει να παμε λευκαδα απο αθηνα με παπια παραλιγο να τα καταφερουμε αλλα για διαφορους λογους επιστρεψαμε πισω.... |
η μονη διαφορα στις 2 μηχανες ειναι οτι η adv εχει μεγαλυτερο ντεποζιτο και η διαμετρος του πιρονιου πιο μεγαλη,που σημαινει οτι περισσοτερο για χωμα.τιποτα αλλο!
|
Απόσπασμα:
|
υ.γ. καλοριζικη καλοταξιδη και παντα ορθια!!!
το μονο που θα πω κοιτα να την ευχαριστηθεις και να της γραψεις μπολικα χιλιομετρα!!! |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:33. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!