GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Γενικά - Μοτοσυκλέτα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Δεσιμο μηχανης σε καραβι! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=21076)

Gemat 07-06-2011 14:51

Απάντηση: Δεσιμο μηχανης σε καραβι!

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από xvitos ( 397100)
Συμφωνώ σε όλα, εκτός:
Το ξεκλείδωτο τιμόνι.Είναι τελείως άχρηστο, γιατί απλά δεν μετακινούνται οι μοτό(και καλύτερα)
2. Το κάθετα και το παράλληλα στο καράβι, δεν το αποφασίζουμε εμείς, αλλά οι καραβιέριδες.Δεν μπορείς εσύ να το βάλεις κόντρα από τους άλλους.Εκτός και αν παίξεις μπουνιές:cool:

θα μεινεις εκπληκτος απο το ποσο πιο συνεργασιμος γινεται ο λοστρομος με 5-10 ευρω και ενα καλο λογο....

NLS 07-06-2011 14:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ARGI ( 397105)
:Απορία::Απορία::Απορία:

εφόσον έκανα λάθος το προσπερνάς :)

ARGI 07-06-2011 15:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 397108)
εφόσον έκανα λάθος το προσπερνάς :)

Nίκο, no problem...:)
Tην καλημέρα μου....
;););)

CPretenteriS 07-06-2011 15:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από giclas ( 397070)
η πιο σωστη απαντηση !

:cool:;)

Sotos_ 07-06-2011 18:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 397014)
Θα ήθελα να σου πω ότι έχεις δίκιο (γιατί... έχεις), αλλά δεν θυμάμαι πως βγαίνει αυτό (έφαγα ταλαιπωρία να το βάλω) και πραγματικά αδιαφορώ αν χτυπήσει 5-10-20 φορές στο άδειο από ανθρώπους αμπάρι μέσα στο θόρυβο της μηχανής του πλοίου.

Ούτε θέμα μπαταρίας έχει τεθεί.

Παντως δεν χρειαζεται να αναιρεσεις εντελως το να μπαινει αυτοματα ο συνεγερμος. Φτανει ενα πατημα (ή μηπως δυο?) του τηλεκοντρολ οταν κλεισεις τον διακοπτη, για να μην μπει το κραδασμικο.
Ετσι δεν θα βαραει ασκοπα.
Οτι κανουμε δηλαδη οταν την πλενουμε η οταν της κανουμε σερβις ή αλλες εργασίες.

Την επομενη φορα που θα ανοιγοκλεισεις τον διακοπτη θα ναι παλι οπως πριν.

NLS 07-06-2011 18:32

Έλα δεν το ξέρω. :)

Πρέπει να ξαναδιαβάσω το manual.

vasorfa 07-06-2011 18:39

Δειαβαζω τα γραφομενα πολλων και συμπεραινω οτι ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ....κατα πολλους.....βλεπεται οταν ταξιδευω η μοτό είναι ΠΑΝΤΑ στο διπλο και εκτος αυτου...φροντίζω να ειναι δεμμενη (ειτε την δεσω εγω ειτε οι ναυτες) απο 2 πλευρες το λιγοτερο.....και αυτο γιατι.....ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ την ιστορια που λετε οι περισσοτεροι για το πλαινο σταντ και το τρίγωνο.....ΑΛΛΑ......οταν ταξιδευω εχω τα πλαινα και το top case φουλ με αποτελεσμα η μοτο να φέρει <<ιδιαιτερο βαρος...>> και εν ολιγοις πιστευω οτι στο διπλό εχει καλύτερη στηριξη...ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ .....η μηχανη δενεται πάντα αναλογα με τον κυματισμο.....(για να μην κανει παλατζα η τραμπαλα.....) και εννοειτε οτι προτιμουνται τα πλαγια ...αν και ασφαλεστερα ειναι στην μεση της καρινας(λογω κυματων και γεομετριας των πλοιων...) αλλα απλα και μονο για να μην την ακουμπησει κανενας βλακας κουτακιας....η φορτηγακιας.....

Arkas 07-06-2011 18:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 397094)
1. Πλαγιο σταντ
2. Δεσμο απο τη πλευρα του σταντ σε χαμηλο σημειο του καραβιου
3. Ξεκλειδωτο τιμονι ωστε να μπορει να μετακινηθει ευκολα απο το πληρωμα αν υπαρξει προβλημα
4. Παρκαρισμα με τον διαμηκη αξονα της μηχανης ΚΑΘΕΤΑ στο διαμηκη αξονα του πλοιου
5. Πρωτη ταχυτητα στο κιβωτιο (και ενα χοντρο λαστιχο στη μπροστινη μανετα του φρενου ακομη καλυτερα)!

**εμπιστευτειτε το λοστρομο στο δεσιμο! Ειναι η δουλεια του το δεσιμο και ξερει 99% καλυτερα απο εμας. Επισημανετε του ΜΟΝΟ απο που να δεσει πανω στη μηχανη.

http://www.standard-icons.com/stock-...smile-icon.gif
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 397107)
θα μεινεις εκπληκτος απο το ποσο πιο συνεργασιμος γινεται ο λοστρομος με 5-10 ευρω και ενα καλο λογο....

http://www.standard-icons.com/stock-...smile-icon.gifhttp://www.standard-icons.com/stock-...smile-icon.gif

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ ( 397242)
Παντως δεν χρειαζεται να αναιρεσεις εντελως το να μπαινει αυτοματα ο συνεγερμος. Φτανει ενα πατημα (ή μηπως δυο?) του τηλεκοντρολ οταν κλεισεις τον διακοπτη, για να μην μπει το κραδασμικο.
Ετσι δεν θα βαραει ασκοπα.
Οτι κανουμε δηλαδη οταν την πλενουμε η οταν της κανουμε σερβις ή αλλες εργασίες.

Την επομενη φορα που θα ανοιγοκλεισεις τον διακοπτη θα ναι παλι οπως πριν.

2 πατήματα, 3 ηχητικά σήματα. ;)

.

Sotos_ 07-06-2011 19:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 397251)
Έλα δεν το ξέρω. :)

Πρέπει να ξαναδιαβάσω το manual.

Deactivating the motion sensor
If, for example, you want to transport your motorcycle by train, it is advisable to deactivate the motion sensor. Severe movements while the motorcycle is in transit could trigger a false alarm.
You deactivate the motion sensor by pressing button 1 on the remote control unit for a second time within the activation phase (δηλαδη μεσα στα 15 δευτερολεπτα που θελει να ενεργοποιηθει το κραδασμικο αφου πατησεις το κουμπι ενεργοποίησης μια φορα)
Deactivation is confirmed by the indicators flashing three times
and by the alarm tone sounding three times

Sotos_ 07-06-2011 19:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 397266)

2 πατήματα, 3 ηχητικά σήματα. ;)

.

Σωστος! τωρα το ειδα οτι το γραψες. διαβαζα το manual για τον NLS.

ntinopoulos 07-06-2011 19:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 397107)

5-10 e για να μας δεσει τη μηχανη στο καραβι?:rolleyes:
πλακα κανεις ετσι?:Απορία:
σιγα μη τους κανουμε και ...ναργιλεδες!:rolleyes:

Gemat 07-06-2011 19:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 397271)
5-10 e για να μας δεσει τη μηχανη στο καραβι?:rolleyes:
πλακα κανεις ετσι?:Απορία:
:rolleyes:

καλα, εσυ φτιαξε μετα τη γρατζουνια...

vasorfa 07-06-2011 19:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 397272)

:sm7::sm7::p:p

ntinopoulos 07-06-2011 19:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 397272)

ευγενεια χρειαζεται και να επιβλεπουμε το δεσιμο...:rolleyes:

Sotos_ 07-06-2011 19:44

ετσι τους εχουμε κανει όλους "γαιδουρια" (χρηματιζοντας τους για να κανουν την δουλεια τους - κατι για το οποιο πληρωνονται ηδη)

ntinopoulos 07-06-2011 20:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ ( 397279)
ετσι τους εχουμε κανει όλους "γαιδουρια" (χρηματιζοντας τους για να κανουν την δουλεια τους - κατι για το οποιο πληρωνονται ηδη)

ορθως!
για το αυτονοητο...:rolleyes:

NLS 07-06-2011 22:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ ( 397279)

ΑΚΡΙΒΩΣ.

Ευχαριστώ παιδιά για την απενεργοποίηση του motion sensor!

Το θέμα είναι ότι εγώ τον έχω ρυθμισμένο να μπαίνει μόνος του ο συναγερμός - θα δοκιμάσω αν και πάλι πιάνει (βέβαια τι να με εμποδίζει να τον βάλω μόνος μου εκείνη τη φορά ε;...).

Kimwnas 08-06-2011 22:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από stiris ( 397012)
Κάτι σαν αυτό δηλαδή:cool:

http://www.youtube.com/watch?v=XrZeFgxz6mQ

:sm1:

petros 09-06-2011 10:38

Το 2002 μες το καταχειμωνο φυγαμε απο αργοστολι για κυλληνη με το ιονις,ειχα τοτε ενα kawasaki gpx,το εβαλα στο μονο σταντ και με πρωτη μεσα,κλειδωμενο τιμονι οπως ακριβως μου ειπαν,ξεκινησαμε με ενα ομορφο 6 αρακι,και οταν μπηκαμε στο στενο της ζακυνθου που ΠΑΝΤΑ εκει κουναει δυναμωσε ο αερας και το κουνημα,(για το ιονις το 6 αρακι ειναι 20αρακι για τα κανονικα πλοια)το αποτελεσμα οταν με το καλο βγηκαμε κυλληνη η μηχανη ειχε σπασμενο καθρεφτη και φλας,και καποιες καλες γρατζουνιες στο πλαι,ειχε πεσει κατω........οταν ειπα τι εγινε ρεπαιδια καλυτερα μη σας πω τι μου απαντησαν .......λιγα χρονια αργοτερα οταν ειχαμε παει στα λαγκαδια,βυτινα με το φορουμ,στο γυρισμο στην κυλληνη βαλαμε τις μηχανες στο πλαινο σταντ και με πρωτη,εκτος απο τον Διονυση,που του ειπαν να την βαλει στο διπλο,ολοι του ειπαμε να μην δεχτει,αλλα ο υπευθηνος που τις εδενε ειπε οτι δεν δεχοταν κουβεντα γιατι αυτος ηξερε καλυτερα.Ιανουαριος αν θυμαμαι καλα,εξω γινοταν ψιλοχαμος,το καραβι ο Καλβος.....το αποτελεσμα οταν φτασαμε πορο και ξεκινησαμε να φυγουμε,βγαινοντας απο το βαπορι χρειαστηκε σταματησουμε για να παμε ολοι μαζι,το gs του νιονιου να μη σταματαει με τιποτα,ειχε λυθει η μηχανη επεσε στο πλαι και εσπασε το δοχειο με τα υγρα φρενων......που να σταματησει ο νιονιος......μην ψαχνετε για ευθυνες ετσι?
Το ασφαλη δεσιμο πιστευω οτι ειναι αυτο στον στριτζη,εχει κολωνες,παρκαρεις διπλα στο μονο σταντ με πρωτη και κλειδωμενο τιμονι,εχει σκοινι στην κολωνα και δενει την μηχανη σε σημειο κατω απο την σελα οπου μπορει,τις δινει ελαχιστο τζογο,και σχεδον την κανει ενα με την κολωνα,αυτο που με φοβιζει ειναι αν πεσει σε μεγαλο καιρο,ποσο θα αντεξει το βαρος και την πιεσει το μονο σταντ.........

mjtir 09-06-2011 10:46

Παρτε και αλλη μια εικονα (αναδημοσιευση απο advrider.com) .

http://img685.imageshack.us/img685/342/69803241m.th.jpg

http://img861.imageshack.us/img861/264/93555529m.th.jpg
http://img821.imageshack.us/img821/7...6fa91db.th.jpg
http://img849.imageshack.us/img849/3570/d6e8c733.th.jpg

Η τελευταια υπηρξε η αφορμη για να υιοθετησω το δικο μου τροπο ασφαλισης που ειναι και γρηγορος και εχει πολλαπλη εφαρμογη
σε διαφορα σημεια στηριξη στο ποιο χαμηλα και ψηλα...

taksidiotis 10-06-2011 03:59

μονωτικη ταινια στα σημεια που θα δεθει,πρωτη ταχυτητα μεσα,πλαγιο σταντ.τα σκοινια των πλοιων ειναι πολυ ###### πλεον απο την χρηση.

forester 11-06-2011 08:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ARGI ( 397037)
Nίκο σε ευχαριστώ που με ενημερώνεις που κάνω λάθος..
Μόνο εξήγησε μου που, να μαθαίνω και εγώ...!!!
Μιας και θα ταξιδεύσω πρώτα ο θεός και εφέτος...!!!
Οι απόψεις μου είναι από προσωπικές εμπειρίες μου, που ταξιδεύω από μικρό παιδί, πέρα-δώθε με τα μηχανάκια μου..!!
Αλλά συζητώντας και με λοστρόμους στα καράβια..!!!
Μπορεί όμως να τα κάνω λάθος όλα αυτά τα χρόνια...
Για ενημέωσε με σε παρακαλώ...
;);)

Και οι δύο τρόποι στήριξης βασίζονται στο ότι 3 σημεία ορίζουν επίπεδο. Η διαφορά βρίσκεται στο εμβαδόν του νοητού τριγώνου που σχηματίζεται. Με το πλαϊνό σταν , το εμβαδόν του σχηματιζόμενου τριγώνου είναι μεγαλύτερο, άρα πιο σταθερή η βάση στήριξης. Στο κεντρικό σταντ η μοτοσυκλέτα είναι πλέον επιρρεπής να πέσει στη μια πλευρά (δεξιά ή αριστερά, αναλόγως από που θα δεχθεί πλευρική δύναμη, ροπή για την ακρίβεια....) Η βάση του τριγώνου που δημιουργείται από το σταντ, είναι στενή. Έχεις ένα τρίγωνο ισοσκελές, με μικρή βάση και δύο μεγάλα σε μήκος σκέλη. Ενώ στο πλαϊνό, έχεις τρεις μεγάλες πλευρές - βάσεις. Αν είναι στο πλαϊνό, προς την μεριά του σταντ δεν πέφτει και το ξέρουμε όλοι από την εμπειρία μας. Προς την αντίθετη μεριά για να πέσει, πρέπει να ασκηθεί πάνω της σημαντική ροπή και αυτό είναι εύκολο στο πλοίο. Γι αυτό δένουμε με ιμάντες, ώστε να υπάρχει πάντα τάση προς τη μεριά του σταντ. Έτσι δένουμε και στα τρέϊλερ. Το λάθος προφανώς, βρίσκεται στην προτίμηση σου για το κεντρικό σταντ. Κι εγώ δεν το καταλαβαίνω....:confused:

Arkas 11-06-2011 12:20

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 399738)
........................................... Η διαφορά βρίσκεται στο εμβαδόν του νοητού τριγώνου που σχηματίζεται..............................................................

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 397054)
..........................................

Δηλαδή αν σου δώσουν ένα τραπεζάκι με τρία πόδια, ποιο προτιμάς, αυτό με τα πόδια στις τρεις κόκκινες γωνίες ή τις τρεις πράσινες;

;)

erasel 11-06-2011 12:49

Μόνο μια λύση υπάρχει...να βάλουμε δυο ίδια μηχανάκια στο ίδιο καράβι με 10 μποφόρ το ένα στο κεντρικό το άλλο στο πλάγιο:sm7::sm7::sm7:

forester 12-06-2011 18:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 399821)
;)

Αν αυτό πρόκειται να υποστεί ροπές που θα το ανατρέψουν, προτιμώ το πράσινο;);) (εννοείται ότι και τα δύο "τραπεζάκια" στηρίζουν πάνω τους το ίδιο βάρος και όγκο;):rolleyes:

NLS 14-06-2011 15:07

ε ας είναι καλά το παιδί που έφαγε 3 λεπτά από τη ζωή του να το σχεδιάσει τότε

forester 14-06-2011 18:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 401692)
ε ας είναι καλά το παιδί που έφαγε 3 λεπτά από τη ζωή του να το σχεδιάσει τότε

Η αλήθεια είναι ότι τον θαύμασα!!!:):):) Μια εικόνα, 1000++ λέξεις!;)

forester 28-06-2011 08:17

:):):):)
Επανέρχομαι, αναθεωρώντας!!! Εν μέρει τουλάχιστον.....
Πήγα Κύθηρα το ΣΚ για τον αγώνα του κυπέλου trail ride , με το Βιτσέντζος Κορνάρος, από Πειραιά. 8-9 ώρες ταξίδι. Μαζί μας 50+ μηχανές όλων των διαστάσεων. Παλιά θυμάμαι (είχα χρόνια να μπω σε πλοίο με μηχανή) βάζαμε τις μοτό κολλητά σε "τοίχους" στα πλοία. Τώρα τις είχαν όλες μαζί σε ένα χώρο, και φυσικά οι περισσότερες είχαν μια άλλη μηχανή πλάι τους κι όχι σταθερό σημείο. Όταν πηγαίναμε είχε μπουνάτσα, αλλά στο έλα, ο καιρός ήταν τσαμπουκαλεμένος... Οι μηχανές δέθηκαν με τα γνωστά , αστεία σχοινάκια από τους ναύτες. Τίποτα δεν κουνήθηκε! Εγώ περίμενα "ντόμινο" και καταστροφή, αλλά .... δεν!!!!! Άλλες ήταν στο πλαϊνό κι άλλες στο κεντρικό σταντ. Όλες φορτωμένες! Τελικά, όλα είναι μια ιδέα.... Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο πλοίο έχει κάποια ναυπηγική ιδιαιτερότητα (παρόλο τον καιρό κούναγε ελάχιστα και δεν είχαν πρόβλημα ούτε τα μικρά παιδάκια), αλλά εντυπωσιάστηκα για τη χαλαρότητα του πληρώματος στο θέμα "δέσιμο - ασφάλιση" μοτοσυκλετών. Δεν ξέρω τι θα γινόταν στο Σκυλοπνίχτη, από Νάξο για Κουφονήσια, ας πούμε....:D:Απορία: Εκεί πάντως το ΧΤ, το είχα δέσει "σταυρόκομπο":sm7::sm7::sm7:

IOTH1X 28-06-2011 11:14

Πριν 4 χρόνια ταξίδευσα από Αμοργό για Κουφονήσι με τον ηρωικό Σκοπελίτη (όσοι έχουν ταξιδεύσει γνωρίζουν. (μάλον σε αυτό αναφέρεται και ο forester)
Βγαίνοντας από το δίαυλο και ενώ προσπαθούσα να δέσω το υπέρβαρο GS με τα λίγα μέσα που υπήρχαν έρχεται ο αλμυροφαγομένος και μου λέει:
Αν την δέσεις εσύ μην ζητάς ευθύνες.
Φαινόταν τόσο σίγουρος για αυτό που έλεγε που άφησα να την δέσει.
Όταν φτάσαμε ήμουνα σίγουρος ότι έκανα την σωστή επιλογή.
Επιτρέψτε μου με λίγα λόγια να πω τη γνώμη μου:
Έχετε εμπιστοσύνη στα πληρώματα γιατί έχουν μεγάλη εμπειρία, μείνετε όμως για να παρακολουθήσετε το δέσιμο (θα είναι πιο προσεκτικοί).
Μην τους αφήσετε να δέσουν το τιμόνι από τα grip
Πλαϊνό σταντ 1η και ξεκλείδωτο τιμόνι.Η πίσω ανάρτηση στην χαμηλότερη θέση για να κατέβει το κέντρο βάρους της μηχανής και να μην κάνει μοχλό με το σταντ.

ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

IOTH1X 28-06-2011 11:14

..

IOTH1X 28-06-2011 11:16

..

gemara 28-06-2011 11:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από IOTH1X ( 410983)
Πριν 4 χρόνια ταξίδευσα από Αμοργό για Κουφονήσι με τον ηρωικό Σκοπελίτη (όσοι έχουν ταξιδεύσει γνωρίζουν. http://www.youtube.com/watch?v=m97sRmRjyUs
...

:Απορία::Απορία::Απορία:
Κρίμα το βαπόρι! Το κινδύνεψε ο καπετάνιος και έθεσε χωρίς λόγο σε κίνδυνο τον κόσμο. Αν έσπαγε ο κάβος την ώρα που ήταν το Suzuki στον καταπέλτη, θα πήγαινε στον πάτο ο άνθρωπος χωρίς να καταλάβει τι του συνέβη...

adventure 28-06-2011 12:13

Τι έκανε ο άνθρωπος !!!

:eek::eek::eek::eek::eek:

forester 28-06-2011 16:43

Μάλιστα!!! σ' αυτόν το Σκοπελίτη αναφέρθηκα!
Τα υπόλοιπα για σπασίματα κάβων κλπ, είναι για τους κοινούς θνητούς;););), εμάς τους στεριανούς δηλαδή! Έχουνε φάει το Αιγαίο με κουτάλια της σούπας οι άνθρωποι!!!!:);):cool:

gemara 28-06-2011 17:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 411176)
Μάλιστα!!! σ' αυτόν το Σκοπελίτη αναφέρθηκα!
Τα υπόλοιπα για σπασίματα κάβων κλπ, είναι για τους κοινούς θνητούς;););), εμάς τους στεριανούς δηλαδή! Έχουνε φάει το Αιγαίο με κουτάλια της σούπας οι άνθρωποι!!!!:);):cool:

Καλά το κατάλαβα ότι είσαι στεριανός. Προφανώς ούτε κάβο έχεις δει ποτέ σου να σπάει, ούτε να περνάει ανθρώπινο πόδι μέσα από το όκιο.

forester 28-06-2011 18:37

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 411200)
Καλά το κατάλαβα ότι είσαι στεριανός. Προφανώς ούτε κάβο έχεις δει ποτέ σου να σπάει, ούτε να περνάει ανθρώπινο πόδι μέσα από το όκιο.

Έχω δει. Κι αυτά και άλλα πολλά..... 15 χρόνια στις ειδικές δυνάμεις και τα 10 από αυτά σε αμφίβιες μοίρες....Δε λέω ότι δε γίνεται, απλά respect σε κάτι τυπάκια σαν αυτούς τους θαλασσόλυκους....

gemara 28-06-2011 18:42

Ok. Κατ' εμέ όμως, ανόητο ρίσκο πήρε ο καπετάνιος και αν ήταν δικιά μου η εταιρία θα τον έδιωχνα. Η μεταφορά πολιτικού προσωπικού σε καιρό ειρήνης για λόγους αναψυχής, δεν εντάσσεται στις παλληκαριές των ειδικών δυνάμεων. Τέτοιοι "θαλασσόλυκοι" έχουν πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό τους.

skippybi 28-06-2011 22:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 411244)
Ok. Κατ' εμέ όμως, ανόητο ρίσκο πήρε ο καπετάνιος και αν ήταν δικιά μου η εταιρία θα τον έδιωχνα. Η μεταφορά πολιτικού προσωπικού σε καιρό ειρήνης για λόγους αναψυχής, δεν εντάσσεται στις παλληκαριές των ειδικών δυνάμεων. Τέτοιοι "θαλασσόλυκοι" έχουν πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό τους.

Εγώ Γιώργο λέω το άλλο, μήπως ο πλοιοκτήτης του είπε τσακίσου φύγε απο κει να κάνεις το δρομολόγιο, μην σε πάρει ο ...Αίολος;)

gemara 28-06-2011 22:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από skippybi ( 411378)
Εγώ Γιώργο λέω το άλλο, μήπως ο πλοιοκτήτης του είπε τσακίσου φύγε απο κει να κάνεις το δρομολόγιο, μην σε πάρει ο ...Αίολος;)

Δεν υπάρχει τέτοιος πλοιοκτήτης νομίζω Βασίλη. Τέτοια ρίσκα δεν αξίζουν τον κόπο και οι επιχειρηματίες το ξέρουν καλά. Προτιμούν να τους φέρει πίσω το καράβι ο καπετάνιος και άσε τον κόσμο (που δεν ξέρει τους κινδύνους) να χτυπιέται.

IOTH1X 28-06-2011 22:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 411244)

Εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις μικρές εταιρείες που στην ουσία εξυπηρετούν τοπικές κοινωνίες πολλές φορές οι προσωπικές σχέσεις και η συνήθεια παρακάμπτουν τα πρωτόκολλα
Π.χ." Ρε καπεταν Γιώργη θα με αφήσεις απέξω, πρέπει να τελειώσω τα πλακάκια του Μήτσου."

Δεν λέω ότι είναι το σωστό, αλλά λίγο η μαγκιά του καπετάνιου λίγο η γνωριμία, λίγο η εξοικείωση με τον καιρό λίγο η Ελληναριά που μας δέρνει, εύκολα παρασύρεσαι.
Και να μην ξεχνάμε και την κοινή γνώμη.
Ο καπετάνιος που θα μας πάρει υπό αυτές τις συνθήκες είναι μάγκας γιατί δεν χάσαμε μία μέρα διακοπών.
Ο καπετάνιος που θα φύγει για την ασφάλεια όλων είναι Μ@λ@κ@ς.
Είμαστε λοιπόν όλοι μέρος αυτής της εικόνας.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:43.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!