![]() |
Απάντηση: Λαδάκια;
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Ρε Σάκη.... θα με τρελάνεις.... πως είναι δυνατόν να είναι τα καλύτερα και να μην τα γνωρίζει το μισό φόρουμ...? :hmmm::hmmm: |
Ωπα..σωστό bell ray!!! κωστή έχεις δίκιο οτι δεν τα γνωρίζει κανείς..απλά μερικές φορές υπάρχουν κάτι ξέμπαρκες εταιρίες που ενδεχόμενα παρέχουν καλύτερες ποιότητες..τώρα θα μου πεις ότι ο καθένας έχει άποψη!! τελικά motul 15-50 ημι??
|
Απόσπασμα:
Μέχρι στιγμής στα περίπου 1.000km με συνθήκες: 1/ Εντός πόλης με ζέστη 35-39oC 2/ Κίνηση 3/ Εθνική οδός 2κάβαλος/3βάλιτσος με ταχύτητες 140-180km/ώρα 4/ Ακίνητος σε βενζινάδικο 10 λεπτά για να βάλω συγκεκριμένη πίεση στα λάστιχα και να βλέπω το RDC τι κάνει ...οι μπάρες δεν έχουν ανέβει πάνω από τις 4 και δεν έχει κάψει ούτε ml λαδιού!! Αυτά...;) |
Πάει 180 το GS;
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Μονός... πριν από 10 ημέρες... επιστρέφοντας από Σχηματάρι... και καθώς είχα αργήσει σε κάποιο ραντεβού... 215 στη μεγάλη ευθεία εκεί κοντά στα Οινόφυτα !! ;) |
δικαιολογίες "καθώς είχες αργήσει" :D
τόσο πάω καμιά φορά μεταξύ εξόδου 8 Αττικής και εξόδου για Μεταμόρφωση (είναι ανηφορίτσα και κόβει ότι είναι μόνο άλογα χωρίς ροπή και στο τέλος έχει και την δεξιά καμπή που κόβει και τους οδηγάρες της ευθείας - έχει πλάκα) |
Απόσπασμα:
:D:D |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Έλα ρε φίλε, το έσκισες.. Είναι για επισκευή τώρα με τόσα κλμ. Πολλά ρε συ. Βγάζει 1000 κλμ το gs? |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Ούτε στο δικό μου (2007).
Δεν ξέρω στου jarhead αν έχει κάνα θέμα. :) Βασικά σήμερα ανεβαίνοντας την εν λόγω ανηφόρα (δεν είναι 500 μέτρα), είχα 190 με πέμπτη (δεν είχα ξεκινήσει από την αρχή να ανοίγω) - και όλοι ξέρουμε ότι η έκτη στο 1200 δεν είναι overdrive. Επίσης το 1200 όταν βγήκε είχε τα ακριβέστερα κοντέρ (άντε να χάνει 5χλμ. στην τελική). |
Δε χάνουν πάνω από 5km!!
Τσεκαρισμένο με 2gps !! ;) CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Απόσπασμα:
|
το garmin btw έχει ίσως από τα χειρότερα GPS chipsets...
(γιαυτό γκρινιάζω για την garmin που σας αρέσει τόσο πολύ) SiRF Star III και πάνω... |
Χθες γέμησε η όμορφη με το λαδάκι σαν του κώστα..motul 15-50...όντος άλλαξε λίγο η χροιά του θορύβου..όσο αφορά τις θερμοκρασίες 4 μπάρες ακόμη και σε γρήγορη οδήγηση για κανά 5άλεπτο..στο ταξιδάκι του Σαββατοκύριακου θα φανεί καλύτερα...αυτά προς το παρόν..πάντος εξακολουθώ να βρίσκομαι σε διαρκή αναζήτηση ενός λαδιού για την καλύτερη συμπεριφορά και την καλύτερη αποβολή θερμοκρασιών...προηγούμενο λάδι, ορυκτό 20-50 gtx..και μια ερώτηση...στο αρχικό check πριν τεθεί σε λειτουργία το μοτερ, γίνεται και έλεγχος της ποσότητας λαδιών στο κάρτερ??? Ή αυτος ο έλεγχος γίνεται αφού το μοτερ ξεκινήσει?? Το ρωτάω διοτι οταν στραγγιξε τελείωw απλά την άνοιξα στην θέση 1 (οχι μηζα) και δεν μου έβγαλε κάποιο alert.....please advise
|
Όταν ζεσταθεί... και όχι εν' κινήσει... σου βγάζει την ένδειξη OIL OK !! |
Λοιπόν... για το Motul... 1.000km και δεν έχει κάψει ούτε ml !! |
Αχα οκ Κωστή thanx...για αυτό σε έπερνα ρε φίλε χθές...ανησήχησα....;)
|
Εμένα τελικά βλέπω να θέλει περί τα 300ml (ναι δεν έβαλα ακόμα!!! - δεν έχω προλάβει να πάω στο μαγαζί... είναι Σάββατο ανοιχτός;...)
Θα πάρω τηλ. υποθέτω. |
|
Απόσπασμα:
BOXER 4T 15W/50 Synthetic high-performance engine oil, specifically for use in 4-stroke boxer engines. Guarantees a stable lubricating film and a constantly high oil pressure under all operating conditions and lowers the friction in the engine significantly.
Specification: JASO MA T903:2006; API SL, SJ, SH, SG Sizes: 1l, 4l, 25l, 60l, 200l http://www.motorex.com/image/webtool...xer4T15w50.jpg Leave a comment about this product back |
Απόσπασμα:
|
Eνταξει μην ειμαστε και πλεονεκτες...τι θελουμε να ζηταμε απο ενα λαδι? Ετσι κι αλλιως αεροελαιοψυκτος ειναι ο κινητηρας, και μετα απο αυτο το "τεστ" που του κανες μην τον μαλωνεις...Εδω στην ευθεια παμε και το δινουμε λιγο παραπανω και πιανει τα 5 μπαρακια στο πι και φι(20-50 μιλαμε καστρολ):)
|
Απόσπασμα:
Για την σωστότερη αλλαγή λαδιού καταρχήν, το μοτέρ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας!!! (κι όχι απλά λίγο ζεστό) Και μια σημαντικότατη παρατήρηση που δεν είδα σε όλο το τόπικ. Πριν βάλουμε/βιδώσουμε το καινούριο φίλτρο λαδιού, φροντίζουμε πέρα από την λίπανση της φλάντζας του, ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΙ. Έτσι αποφεύγουμε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που θα δουλέψει ο κινητήρας μας κατά την εκκίνηση χωρίς την απαραίτητη λίπανση. (ο χρόνος δηλαδή που θα χρειαστεί να γεμίσει λάδι το φίλτρο από την στιγμή που θα πατήσουμε την μίζα) Το φίλτρο δεν γεμίζει με λάδι όταν ρίχνουμε τα καινούρια ενώ το τοποθετήσαμε άδειο. Πρέπει να δουλέψει η αντλία λαδιού για να γεμίσει. ;) Επίσης... για καλό και για κακό, αποφύγετε τα Motul 5100. Είναι το χειρότερο λάδι που έβαλα ποτέ σε μοτοσυκλέτα μου μαζί με το Castrol ActEvo 20W-50 που το τελευταίο καιγόταν σαν νερόΝεύρα) Μην κοιτάτε μόνο το αν καίγεται ή όχι (άλλωστε τα 1200άρια δεν καίνε λάδι) αλλά να κοιτάτε την απόδοσή του μετά τα 2300χιλ που θεωρείται όριο ελέγχου για το ορυκτέλαιο. Και σε αυτόν τον τομέα, δεν τα πάει καλά το 5100. "Νερώνει" πολύ και το μοτέρ κουδουνίζει. Ως τώρα τα καλύτερα λάδια που έχω βάλει στο 1150 είναι τα aral multielastic 20W-50 και τα Torco T4 20W-50 ορυκτέλαιο από Λαμπριανίδη που φοράω τώρα. (τα Torco μου αρέσουν ένα κλικ περισσότερο και στην απόδοση και στην τιμή με 6€/λίτρο) Όταν τα βάζεις το μοτέρ ακούγεται σαν καινούριο. Το αυτό συμβαίνει για περισσότερο από την μισή χιλιομετρική διάρκειά τους (2500χιλ) Επίσης δεν καίγονται εύκολα. (πόσο μάλλον στο 1200 που όντως δεν καίει) |
Απόσπασμα:
Αν οπως λες νερώσει... η θερμοκραία λειτουργίας του boxer θα ανεβει στις 5 ή τις 6 μπάρες αντί των 4 που είναι σταθερά, σωστά...? Πως αλλιώς θα μου δείξει ότι έπεσε η απόδοσή του...? Θα το παρατηρήσω λοιπόν κ´ θα ενημερώσω... Μεχρι στιγμής πάντως... 1500km... δεν έχω αντικρύσει πέμπτη μπαρα κι έχει καψει (αν εχει καψει) 30ml λάδι... ;) CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Aral Multielastic φορούσα ακριβώς πριν (ορυκτέλαιο) και castrol πιο πριν... άρα γνωρίζω περί καταναλώσεων λαδιού. Από πλευράς κουδουνίσματος boxer αυτή τη στιγμή είναι πιο γλυκός από ποτέ... Οι καταναλώσεις που περιγράφεις είναι εξωπραγματικές... εγώ στη χειρότερη περίπτωση έκαψα 500ml / 5000km και με το ARAL και με το Castrol. Για το Motul δεν έχω ακόμα εικόνα παρά μόνο για 1.500km. Όταν φτάσω στα 5.000km θα πω τις εντυπώσεις μου. Εννοείται ότι θα τα δω σε τι κατάσταση θα βγουν... ;) Ααααα.... ενημερωτικά η BMW πλέον βάζει ημι-συνθετικά και ουχί ορυκτέλαια στα boxer-άκια!! :cool: |
Γίνεται να κάνεις Κώστα 3500 χλμ. μέχρι να γυρίσω αρχές Σεπτέμβρη που θα αλλάξω λάδια; Για να μου πεις τι έγινε να δω αν θα τα βάλω τελικά.
Πάντως τον ALX τον πιστεύω ΠΟΛΥ σε ότι θέματα μηχανής γράφει γιατί ο άνθρωπος έχει πολύ εμπειρία κακά τα ψέματα. Μόνο που με κρατάει πίσω είναι ότι γράφει για το 1150 (που αυτό έχει) που ΙΣΩΣ έχει αρκετές διαφορές από το 1200 τελικά. --- Όσο αφορά το θέμα του topic, συμπλήρωσα τελικά περίπου 400ml. (ίσως έπρεπε να βάλω λίγο ακόμα αλλά σιγά) από εκείνα που είχα τα περισσευούμενα την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής (μόνο 20+20 χλμ.) μια χαρά μην πω ότι ####κωσε και ελαφρώς ο ήχος. :p (τώρα θα με βρίσει κανείς για το πόσο προσέχω τη μηχανή;...) ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ PLACEBO. Θερμοκρασίες οι ίδιες, φτάνω στα 20χλμ. με το ρυθμό που πάω (που δεν είναι χαλαρός) 2 μπάρες πριν το όριο. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΠΡΙΝ (ήταν μια μπάρα πιο κάτω πιστεύω). Άρα μάλλον ειδικά εγώ ΠΡΕΠΕΙ να ψαχτώ λίγο στο θέμα τι λάδι θα βάλω. Τείνω πράγματι να το γυρίσω σε ημισυνθετικά (όπως τα 5100 και όπως και το συμπλήρωμα που έριξα μέσα) γιατί πράγματι ο 1200 είναι λίγο πιο "εκλεπτυσμένος" και "απαιτητικός" από τους παλιότερους boxer και νομίζω πια έστρωσε αρκετά. |
Θα κάνω σίγουρα 2.500-3.000km μέχρι τέλος του μήνα... ;) |
Ωραία ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ εμπεριστατωμένη άποψη!
|
Απόσπασμα:
Εξωπραγματική κατανάλωση μου φάνηκε και μένα (είπαμε... μέχρι που έβαλα στο μυαλό μου ότι έπαθα ζημιά σε τσιμουχάκια βαλβίδων, ή κόλλησε κάποιο από τα ελατήρια πιστονιού) Βέβαια από την άλλη, σκέφτηκα πως θα ήταν τρελή σύμπτωση να συνέβη τέτοια ζημιά ταυτόχρονα με την αλλαγή λαδιών, κι έτσι δεν έκανα τίποτα. Απλά περίμενα να περάσουν τα 5000χιλ και να ξανακάνω αλλαγή με άλλο λάδι για να δω. Και τελικά είχα δίκιο. Μόλις αλλάχτηκαν τα λάδια με Torco, η κατανάλωση επέστρεψε στα κανονικά επίπεδα που έχω συνηθίσει τόσα χρόνια. (Δεν υπάρχει λόγος να πω ψέματα. Δεν είμαι ούτε μέτοχος σε λαδοεταιρία για να κατηγορώ κάποια άλλη, ούτε μου αρέσει να λέω πράγματα που δεν στέκουν. Αυτό διαπίστωσα με το Castrol, αυτό λέω. Και δεν είμαι ο μόνος.... μου το έχουν πει αυτό κι άλλοι με 1150!) Επίσης, έχω πάψει να εμπιστεύομαι αυτά που λέει η BMW αναλόγως των συμφωνιών που κάνει (σε πολλά θέματα) Εμένα πχ το μάνουαλ λέει aral. Αν τώρα η BMW έκανε συμφωνία με την agip, την motul ή την castrol, ή την δεν ξέρω 'γω ποια, κι αν τώρα προτείνει ημί-συνθετικά, δεν θα κάνω αυτό που λέει, γιατί μικρή σχέση θα έχει με την πραγματική απόδοση του λαδιού που προτείνει σε σχέση με ένα άλλο που έχω δει με τα μάτια μου πόσο καλό ή πόσο κακό είναι. Δεν μπορεί δηλαδή πριν ένα χρόνο να δίνει οδηγίες στα συνεργεία της να βάζουν απλό ορυκτέλαιο και τώρα να δίνει οδηγίες να βάζουν ημίσυνθετικό! (αυτοί άλλαξαν την συμφωνία τους με την λαδοεταιρία... εγώ έχω ακόμα το ίδιο μοτέρ που είχα όμως! ;) ) |
Πιστεύω να σου γράψω και εγώ για τα Torco T4R 20W50 μέχρι τέλος του Αυγούστου. Μέχρι τώρα έχω 1000 χιλ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
απλά, κρατάω τα κιλά μου χαμηλά...:D:D:D |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:08. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!