![]() |
Απάντηση: ταχατις ''παραδοσιακα κ αγνα''
Tην περασμενη εβδομαδα που καναμε ενα γυρο στη Ρουμανια 8 μερες....καφε, αναψυκτικα, μπυρες κτλ απο το τελευταιο χωριο μεχρι τα σοκακια στη Sighisoara που ηταν γεματα κοσμο οι τιμες ηταν ιδιες!
Αναφερομαι σε cafe-bar και οχι s.m. |
Σίγουρα , αλλα μη συγκρίνουμε ανομοια πράγματα.
Η Ρουμανία ειναι τίποτα μπροστά στην Ελλάδα. Και η Αλβανία φτηνή ειναι... Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε έναν απο τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως!!! |
Απόσπασμα:
Οσο για το αν ειναι πισω η μπροστα θα φανει σε μερικα χρονια, να μη γινουμε χειροτεροι φοβαμε...στην Β.Ελλαδα τα τελευταια χρονια ολοενα και γινονται αγορες σε παραθαλασσιες περιοχες απο Ρουμανους, Τουρκους και Βουλγαρους. |
Καταλαβαίνω τι λες απλά νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε βαλθεί να κατακρινουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις.κατα την άποψη μου πολυ κακώς.
Και εννοείται ότι δεν ειναι λογικό οι τιμές να ειναι ίδιες στο Κολωνακι με τους Κήπους Ζαγοριου καθώς και στο Κέντρο του Μονάχου με το Neustift. |
οπως κ το εισοδημα του ελληνα δεν ειναι το ιδιο με του ευρωπαιου,οι τιμες ελλαδας στα μαγαζια εστιασης ειναι εαν οχι ακριβοτερες .ιδιες
|
Με ποια χώρα το συγκρίνεις;
|
Απόσπασμα:
Για πες μας ενδεικτικά μερικές, αν θυμάσαι. |
Απόσπασμα:
Εμειναν ρεστα και αυριο την ξανακανω για 2ο γυρο διακοπων....:D:D:D |
Για ριξε κανενα χαρτη με διαδρομη και εξτρα πληροφοριες .....υπνου . ..must to see ....κλπ
GSA |
Απόσπασμα:
Δεν το χω και πολυ. Απο αυριο ξαναφευγω για λιγο αλμυρα με την οικογενεια, οποτε θελεις μπορεις να με παρεις τηλ να σου τα πω, δεν ειναι τιποτα περιπλοκο! Ως must to see η περιπλανηση στο αγνωστο απο επαρχιακους δρομους ειναι το ιδανικο, εκτος αν αναζητας κατι αλλο:cool: |
Απόσπασμα:
καλα να περασεις. GSA 1150 |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Προχθες που εξωφλησα και την πιστωτικη διαπιστωσα οτι τελικα ηταν περ. 550€ Περιπου στα 190€ ηταν οι βενζινες, η διαμονη 120€, τα υπολοιπα ηταν υπερ αρκετα για διατροφη, μπυρες κτλ... |
Μιλας για ενα άτομο έτσι ?
|
Ναι, με αλλα ταξιδευαμε 2 και τα δωματια ηταν 2κλινα δια 2
|
Ναι βρε, τι νομίζετε? Ότι θέλει καμιά περιουσία για να πας σ' αυτές τις χώρες? Πάμφθηνα είναι (ακόμα)!
Πιο πολύ σού στοιχίζει μια εβδομάδα στην Ελλάδα παρά μια εβδομάδα στην Ρουμανία. Έχω πάει 4 φορές και ξέρω. Γι' αυτό έγραψα και σε άλλο νήμα ότι η Ελλάδα ως προορισμός με αφήνει αδιάφορο. Ειδικά γι' αυτούς που είναι κοντά στα σύνορα? Εγώ έχω τον δαίμονα τού πλοίου, όπου κι αν πάμε συν 140 ευρώ! :u59: Αν ζούσα κοντά σε σύνορα? Ουουουου! Κάθε Σ/Κ θα ήμουν κάπου έξω για τριήμερο. Πιο φτηνά θα μού κατέβαινε παρά αν έμενα μέσα. Και φέτος λέω να πάω, αν λέω αν, με κόστος 550 ευρώ, υπολογισμένα με κομπιουτεράκι όλα μέσα και το πλοίο! :p Χλωμό αλλά το παλεύω μέχρι τελευταία στιγμή. :( |
Απόσπασμα:
|
Μιχάλη, υπάρχουν πολλές οπτικές σεκάθε ταξίδι, ειδικα σε κάθε μοτοταξίδι....
Δεν θα υποτιμούσα καμμία χώρα σαν προορισμό κ οι κατηγορίες Α Β Γ κλπ... επίσης δεν ταιριάζουν σε μοτοταξιδευτές.... Δεν είναι ο προορισμός.... αλλά το ταξίδεμα... |
Απόσπασμα:
Για κάποιον άλλο Β' κατηγορίας μπορεί να ειναι η Σαντορινη ή το grossclockner κτλ. και Α κατηγορίας το Αργυροκαστρο και οι Αγιοι Σαράντα. Δεν μπορω όμως να αφήνω πια ασχολίαστο το ότι η χώρα μου ειναι ακριβή και θα πάω Αλβανία ή Βουλγαρία ή Ρουμανία διακοπές γιατί ειναι φθηνότερα.Ναι ειναι φθηνότερα,για λίγο ακόμη,αλλα αυτό που βλέπεις δεν συγκρίνεται ,κατα την άποψη μου και ελπίζω και κατα την άποψη άλλων,με αυτό που βλέπεις στην Ελλάδα. Οτι πληρώνεις παίρνεις. Παρεπιμπτοντως έχω ταξιδέψει κι εγω σε αυτές τις χώρες. Και ναι θα κατατασσω τους μοτοπροορισμους σε Α,Β,Γ ...Δεν ειναι δυνατόν να ειναι όλοι Α. Δε μετράει μόνο το ταξιδεμα αλλα και ο προορισμός. |
Οι μεγαλύτεροι μοτοταξιδευτες πανε σε χώρες Δ Ε και Ω ;)
Sent from my Hand using Fingers |
Απόσπασμα:
σε καθε περιπτωση αγαπω την ΕΛΛΑΔΑ κ την θεωρω πανεμορφη , πολλες φορες(ειναι κ το ψυχολογικο) ανωτερη σαν προορισμο. μεχρι εκει ομως,:u55:απο υποδομη μηδεν, κ απο κλεψιμο -αρπαχτη ο καθενας συναγωνιζεται ποιος θα κλεψει πιο πολυ:u60: σε πολλα μερη οι τιμες ειναι ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ για μενα προσωπικα τουλαχιστον,κ ναι αφου ειμαι διπλα στα συνορα ....(οπου γης ,κ πατρις) ναι θα προτιμισω να παω ΚΑΙ καπου που με συμφερει οικονομικα ΕΣΤΩ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ. σαν δημιουργος του θεματος,προτεινω κ την δημιουργια θεματος που να παινευουμε επαγγελματιες κ καταστασεις που αξιζουν την προωθηση μας ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, (οχι επειδη πηγε καπου ενας μεγιστανας ή κοροιδο,με το ζορι ειναι αποδεκτα ωραια σε τιμες) γιατι για τον εναν η τιμη 6 ευρα η ''παραδοσιακη τυροπιτα'' τον 8/2012 στο ζαγορι ειναι φυσιολογικη ΑΛΛΑ για μενα( Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΚΤΗ :u57: |
ταχατις ''παραδοσιακα κ αγνα''
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Πριν μια εβδομάδα ήμουνα στους Κήπους Ζαγοριου.Εφαγα αρκετές φορές παραδοσιακή τυρόπιτα και την πλήρωσα γύρω στα 4€.Εμεινα σε καταπληκτικό καταλυμα με 35€.Ηπια ποτό με 5€.Καφε με 2€. Παρατήρησα οτι είχε ελάχιστο κόσμο. Αυτό που γενικά θέλω να πω ειναι οτι στην ελεύθερη αγορά ο καταναλωτής κάνει τη διαφορά.Κακοι επιχειρηματιες υπάρχουν παντού.Ο καταναλωτής τους κλείνει ή τους συντηρεί. |
Νομιζω οτι ολοι λετε το ιδιο πραγμα.....
Κανεις δεν θελει την ακρίβεια, χωρις να αξιζει.... Αλλα μεσα στην υπερβολη του γραπτου λογου, επεσε η συγκριση Ελλάδας με Ρουμανία, Βουλγαρία, αλβανια, κλπ εξωτικοι προρισμοι:cool2: Νομιζω οτι δεν υπαρχει καν συγκριση....σε ομορφια και σε ποικιλια Η θαλασσα και οι καιρικες συνθηκες, ειναι μοναδικες..... Εχοντας επισκεφτει 3 φορες χειμερινα θερετρα στην βουλγαρια, μονο εκει μπορουν να συγκριθουν με εμας, σε ομορφια και οργανωση Σε καλοκαιρινες διακοπές, η ελλαδα ειναι πανεμορφη.... Πολυ ενδιαφερον θεμα πάντως. ...:ye02: |
Απόσπασμα:
συμφωνώ μαζί σου ! |
Απόσπασμα:
Μια ερώτηση: έχεις πάει Ρουμανία? Βουλγαρία? Όχι, όχι δεν εννοώ ούτε υπονοώ τίποτα, μην παρεξηγηθώ! Και πολύ καλά κάνεις και διαχωρίζεις σε Α,Β,Γ. Το προσωπικό γούστο και η αισθητική είναι αδιαπράγμευτα και σεβαστά. Για να καταλάβω το σκεπτικό σου ρωτάω, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσεις τις χώρες σε Α, Β, Γ κλπ. Για να γίνω πιο σαφής. Μεταξύ άλλων έχω πάει και Τσεχία. Η Πράγα είναι από τις πιο όμορφες πόλεις που έχω δει αλλά έφυγα με τις χειρότερες εντυπώσεις. Τόσο πολύ, που κατατάσσω τους Τσέχους στον χειρότερο λαό που έχω επισκευθεί. Προτελευταίοι χειρότεροι είναι οι Έλληνες. Για να πω -εγώ- αυτό είναι καλό ή κακό μετράει όοολο το πακέτο και όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον. Γι' αυτό ρωτάω, έχεις πάει? Για να δω πώς σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος. |
σιγουρα ο καθενας κατατασει σε διαφορα επιπεδα τους προορισμους που επισκεφτηκε με δικα του κριτηρια γιατι σιγουρα δεν ειναι ολοι στο ιδιο επιπεδο. αλλα οπως προειπαν και παραπανω φιλοι ο καταναλωτης οριζει την αγορα και αυτο ως συνειδηση λειπει απο τον ελληνα. δεν ειναι τυχαιο που καποια στιγμη το sadanski εγινε το monaco της βουλγαριας απο την καταναλωτικη μανια των βορειοελλαδιτων....
|
Ανατολικές χώρες ....
Σίγουρα για εναν Ελληνα δεν ειναι σαν την Ελλάδα καμια ξένη χώρα όσο καλή και να ειναι. (συμφωνώ με τον Μιχάλη) Ακόμη και αν αυτή ειναι η Γαλλία η Αυστρία και τόσες άλλες , πόσο μάλλον οι ανατολικές χώρες που ακόμα ειναι πολλά χρόνια πίσω. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 |
Απόσπασμα:
Και στη Ρουμανία έχω παει και απο τη Βουλγαρία έχω περάσει κτλ. Το εκανα πέρυσι το Πάσχα το ταξειδι αυτό.Εχουν ελάχιστα να σου δώσουν αυτές και απο πλευράς αξιοθεατων και απο πλευράς ανθρώπων.Δεν λέω τίποτα αλλά ελάχιστα.Ειναι λογικό το κόστος εκεί να ναι πολύ χαμηλό. Μου θυμίζει τη σύγκριση των παραλιών της Ελλαδος με τα αντίστοιχα της Τουρκίας. Χειρότερος λαός;Ελβετοί,Γάλλοι ανταγωνίζονται Τσέχους και Ελληνες επάξια. Εννοείται οτι θα μπορούσαμε να είμαστε TOP. |
Απόσπασμα:
Όσοι για τους Ελβετούς και τους Γάλλους δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω πάει παρά μόνο μια σύντομη στάση στο Παρίσι για να αλλάξω αεροπλάνο. Μιλάω μόνο γι' αυτούς που ξέρω και οι χειρότεροι λαοί απ' αυτούς που έχω πάει είναι Τσέχοι και Έλληνες. |
Eγω παλι στο Μονακο, στο καφε (δεν θυμαμαι ονομα) πανω απο το μεγαλο ''Π'' της ''πιστας'' της F1 καθομαι διπλα στην πισινα και πινω καπουτσινο με 1,70!!!! Τρωω σε μεσο εστιατοριο με 18ε το ατομο (3 πιατα και μπυρα) και κοιμαμαι στο Ambassador με 150ε το δωματιο την ημερα και με πρωινο που δεν χρειαζεσαι μεσημεριανο.
Ειναι ατοπο να συγκρινουμε τιμες σε Ελλαδα και ευρωπη και ειναι τελειως χαζο να συγκρινουμε τιμες ελαλδας με χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ. Στην Ελαλδα ο μεσος μισθος ειναι το 800αρι πια και στις χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ ειναι τα 100ε.....τι συγκρινουμε? Οπου υπαρχει χρημα οι τιμες ανεβαινουν, και οπου υπαρχει χρημα και ο συναγωνισμος ειναι ανυπαρκτος -π.χ. ελλαδα - οι τιμες γινονται απλησιαστες. Επι 30 χρονια στην Ελλαδα ερεε δανεικο χρημα και ενα δωματιο Ξενοδοχειου στην Ορεινη Κορινθια (πρωην ξενια) χρεωνοταν το 2011 200ε!!!!! Σημερα το ιδιο ξενοδοχειο και μαλιστα τον χειμωνα του 2013 χρεωνε το ιδιο δωματιο 130ε!!!!!!!!!!!! Επισης, οπου υπαρχει χρημα τα νοικια ανεβαινουν.........για ρωτηστε ποσο νοικι πληρωνει ΣΗΜΕΡΑ η τρυπα του da capo στο Κολωνακι και θα καταλαβετε γιατι ο καφες του στοιχιζει 4,5ε....... Στην Ν.Σμυρνη στον παλιο ''Αδωνι'' ας ρωτησουμε τι νοικι πληρωνει ο ενοικιαστης του στον ιδιοκτητη (παλιος γνωστος και φιλος απο το σχολειο) και μετα ας αναρωτηθουμε πως ο καφες τοων 15ε το κιλο (εσπρεσσο) φθανει στα φλιτζανια μας με 3ε το φλιτζανι! Αν μαθετε θα κρεμασει το σαγωνι σας...και για το da capo και για τον ''Αδωνι''. Και μεσα σε ολα αυτα θα πρεπει να προσθεσουμε τα Δημοτικα τελη που καινε, την εφορια, το ΙΚΑ, τους μισθους και ποσα αλλα..... ΤΙ απο ολα αυτα ισχυει στη Ρουμανια ξερουμε? ΤΙ απο ολα αυτα ισχυει στο Μονακο ξερουμε? Αν ΔΕΝ ξερουμε τι συγκρινουμε τις αλλες χωρες με την Ελλαδα μας? Και στο κατω κατω η χωρα μας ειναι ακριβη διοτι ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Στις αλλες χωρες αν ο καφες ακριβεινει στο ''χ'' μαγαζι την επομενη μερα δεν θα υπαρξει ουτε ενας πελατης, στην Ελλαδα? Γιατι π.χ. ο ''Σαββας'' στην πλατεια Ν.Σμυρνης, στην Καλλιθεα, στο Μοναστηρακι εχει 2,60ε το σουβλακι με πιτα οταν ΟΛΟΙ οι αλλοι το εχουν απο 1,40 μεχρι 1,80? Διοτι, πολυ απλα, ΕΜΕΙΣ τυο το επιτρεπουμε σφου κανουμε ουρες για να το αγορασουμε!!!! |
Αν πας σε μεγαλες πολεις της Ρουμανιας Sibiu, Brasov, Bucuresti δεν θα δεις στα κεντρικα σημεια, εστιατορια, κεφε κτλ ανθρωπους με 100€ μισθο...
Να μη σου πω για τις δικες μας παραλιες στα Βορεια τι παιζει απο Ρουμανο-Βουλγαρο-Τουρκους......σε λιγα χρονια αν συνεχισουμε να περιμενουμε διορισμο στο Δημοσιο και μονιμοτητα, θα δουλευουμε εμεις σε αυτους για 100€!! |
Απόσπασμα:
Πολεις οπως η Κωσταντζα, το Νεσσεμπουρ, η Οδησσος το Σοτσι κ.α. ηταν το δευτερο σπιτι μου. Οι υπαλληλλοι μας στα γραφεια μας σε αυτες τις πολεις δεν επαιρναν παραπανω απο 200us$ μηνιαιως......US$ οχι ευρο για να καταλαβαινουμε τι λεμε..... Κακως περιμενε, οποιος περιμενε, διορισμο στο δημοσιο και τοτε και τωρα και αυριο......... Η μονιμοτητα φυραινει το μυαλο.......κανει το ανθρωπο αραχτο με κανενα ενδιαφερον για το αυριο αφου ολα ειναι μονιμως τακτοποιημενα. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Αλλα σε ολα αυτά υπάρχει και μια παγκόσμια αντικειμενικότητα που αποδίδεται σε παγκόσμια site , σε παγκόσμιες αξιολογήσεις και σε παγκόσμιες επιλογές.Και αυτές δηλώνουν ότι η Ελλάδα ως προορισμός ειναι κορυφαίος και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με Χώρες όπως η Ρουμανια,η Βουλγαρία κτλ. Δες λίγο πως ανεβαίνουν χρόνο με το χρόνο οι τιμές για τις μέτριες παροχές της Κροατιας. |
Απόσπασμα:
Ανεργια δεν εχει γιατι εχουν αλλα ωραρια και οχι 5ημερο! Σιγα-σιγα που θελουν να μας το περασουν προς τα εκει παει η δουλεια (ευχομαι να μη γινει γιατι το θεωρω καταστροφικο). Οσο για το Δημοσιο, επειδη και εγω λογω δουλειας κατεβαινω Αθηνα-Θεσ/νικη και σε αλλες μεγαλες πολεις σε εμας εδω πανω που η κοινωνια ειναι πιο μικρη, να δεις τι γινοταν πριν απο καθε εκλογες για ενα διορισμο και ποσοι εχουν μετατεθει στην εφορια απο ΟΤΑ/ΟΣΕ χωρις πτυχιο κτλ για τον καλο μισθο που αρπαζαν τοσα χρονια!!! |
Απόσπασμα:
Τωρα στην Ελλαδα περναμε την μπορα με το μισθολογιο αλλα δεν θα μεινει για παντα εδω που ειναι σημερα να εισαι σιγουρος. Απόσπασμα:
|
Σίγουρα, ο μισθός δε θα μείνει εδώ που είναι, θα πέσει κι άλλο.
Είναι ήδη πραγματικότητα μισθοί των 180 ευρώ νεττο για 4ωρη εργασία.... _________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Απόσπασμα:
|
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ουτε για τις τιμες ουτε για την ποιοτητα.
ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ. Κανενας μαγαζατορας δεν βγαινει με το μαστιγιο να σε βαλει μεσα,αν δεν εχει καταλογο εξω το μαγαζι πριν κατσεις ζητας εναν,ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ανοιγουμε και κλεινουμε μαγαζια,η τουλαχιστον ετσι θα επρεπε. Πλεον τα τελευταια 5 χρονια ψαχνομαι παντου.παντου υπαρχουν ανθρωποι που εχουν καταπληκτικοι ποιοτητα με πολυ καλες τιμες.... Παραδειγμα προσφατο..... Τοπος Χανια... ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ με παρεα πηγα στο κηπο χανιων... Βαφλα με μια μπαλα παγωτο.......7!!!!!!!!! Ευρω ευτυχως ειχαμε πολυ νερο στο τραπεζι και συνηλθα.... Την επομενη μερα βολτα στη παλια πολη χανιων βρισκω μικρο ζαχαροπλαστειο-καφε ,που το εχει πιτσιρικος αθηναιος που τα παρατησε ολα κ εμεινε χανια,σε γραφικοτατο στενακι ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΛΥΚΑ,καταπληκτικη ποιοτητα,ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ.εως 2.20 οτι και να επερνες. Απο σιροπιαστα,απιστευτες παστες,τσιζκεικ με ανθοτυρο(επιτελους τελος το φιλαδελφεια).φαγαμε 3 γλυκα πληρωσαμε λιγοτερα απο την χαζοβαφλα μας κερασαν και οι φιλοξενοτατοι ιδιοκτητες και ενα καραφακι τσικουδια,ειπαμε και δυο κουβεντες,γνωριστηκαμε..... Φιλοι μου ολα εξαρτωντε απο εμας που πληρωνουμε ΟΛΑ. Η πανεμορφη Ελλαδιτσα μας εχει απιστευτες ομορφιες και καταπληκτικους ανθρωπους παντου,απλα πρεπει να τα ανακαλυψουμε. Ας αφησουμε την κλαψα για τις τιμες κ τα μαγαζια και ας γινουμε σωστοι καταναλωτες. Ας κατσουμε μονο στα σωστα μαγαζια,ας βοηθησουμε μονο αυτους που αξιζουν. Σιγα σιγα πρεπει να αλλαξουμε τον τροπο που κοιταμε ενα μαγαζι. Ολα ειναι στο χερι μας |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:18. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!