![]() |
Απάντηση: Από κατανάλωση τι λέει το απλό 1200 gs??
:ha16:Εγώ φίλε μου επειδή οδηγώ πάντα Honda όταν κατεβαίνει κάτω από το μισό βάζω ένα 20€ και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Δε πα να πάει το καύσιμο στα 3€ . Δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου. Μιλάμε για αξιοπιστία:ye28:..................... |
Η αλήθεια είναι οτι τα BMW καίνε λιγότερο από τα Honda. :confused:
|
Απόσπασμα:
Η αληθεια ειναι οτι απο τις μεγαλου κυβισμου (>1000 κυβικων on-off) ειναι απο τις οικονομικοτερες αν οχι η οικονομικοτερη...παντως με χαλασε που απο το 2008 και μετα κοντινανε την 6η (μεγαλυτερη καταναλωση σε ψηλες ταχυτητες ταξιδιου και φωναζει περισσοτερο το μοτερ), δεν υπηρχε λογος ο boxer εχει ροπαρα και τραβαει απο πολυ χαμηλα φορτωμενος κλπ να δουμε στο καινουργιο αν ακουσανε τις γκρινιες και την 6η την κανουνε πιο ταξιδιαρικη :ye02: |
Αν αλλάξεις το τελικό διαφορικό με του 2006 δε θα μακρύνει ?
Νομίζω αξίζει αν ταξιδεύεις συχνά. |
Απόσπασμα:
Χαθήκαμε. Καλά είστε............. |
Απόσπασμα:
Αξιζει γενικοτερα αφου τωρα στα 65-70 (σε ευθεια) μπορω να βαλω 6η!! Ασκοπο να ειναι τοσο κοντη με τοσο ροπατο boxer :ye33: |
Αν δεις τον πίνακα στο final drive το 2006 έχει μακρύτερη τελική σχέση μετάδοσης (2,82) σε σχέση με του 2008 (2,91), Οι ταχύτητες πολλαπλασιαζόμενες με την πρωτεύοντα μετάδοση είναι σχεδόν ίδιες. Οπότε η διαφορά τους εκτιμώ ότι είναι στο διαφορικό μαζί με την τελική μεταδοση (άξονα). Θα έχεις περίπου 5.499 στροφές στην 6η που τώρα έχεις 5.750. Ουσιαστικά η BMW θελησε στην μαξ ροπή του κινητήρα να έχεις μία συγκεκριμένη ταχύτητα ταξιδίου.
Εδιτ Ενδέχεται να γίνεται κ μόνο με αλλαγή του τελικού άξονα μετάδοσης. |
Απόσπασμα:
|
Εδιτ Ενδέχεται να γίνεται κ μόνο με αλλαγή του τελικού άξονα μετάδοσης.
Σορρυ έκανα λάθος. Η 6 η στο 2005 έχει : 1,823 Χ 0,81 Χ 2,82 =4,16 ...............................................2008 έχει : 1,738 Χ 0,848 Χ 2,91=4,29. Δηλ. 4,16 με 4,29. Διαφορά περίπου 10 χιλ./Ω. Αν βάλεις το μακρύ κορωπηνίο στο δικό σου θα έχεις 1,738 Χ 0,848 Χ 2,82 = 4,15 Δηλ. θα είσαι κάπου 11 χιλ/Ω διαφορά με τις ίδιες στροφες. Η διαφορά στην πρωτεύουσα μετάδοση ισοσκελίζεται με την διαφορά των σχέσεων των ταχύτητων (gear ratio) |
Απόσπασμα:
αλλαζεις και αξονα και διαφορικο?? :confused: |
Θα ρωτήσεις μηχανικό. Αν ταιριάζει ο άξονας από του 2005 μοντέλο στο διαφορικό σου τότε αλλάζεις μόνο αυτό.
Μπορείς επίσης να δεις σε κανένα site ανταλλακτικών bmw αν δίνει τον ίδιο κωδικό στο διαφορικό για τα αντιστοιχα μοντέλα. Αν είναι ίδιος τότε φοράτε το ίδιο διαφορικό οπότε αλλάζεις τον άξονα. |
Ο άξονας μετάδοσης είναι αυτός:
RealOEM.com � BMW K25 R 1200 GS 08 (0303,0313) Drive Shaft Πως <<αλλάζει>> την σχέση μετάδοσης ?:confused: Στον κινητήρα <<R>> οι στροφές του στροφάλου περνάνε αυτούσιες στον συμπλέκτη και από εκεί στο κιβώτιο χωρίς παρεμβολή γραναζιών. Εάν δεν αλλάξεις γρανάζια στο κιβώτιο, ο μόνος τρόπος αλλαγής σχέσης είναι η αλλαγή κορώνας-πηνίου (διαφορικό).;) BMW R1200GS Technik :cool2: |
Αν παρατηρήσεις προσεκτικά στους κωδικούς είναι διαφορετικά τα διαφορικά.
Δίνει 31:11 δόντια του 2005 κ 32:11 δόντια του 2009. Δηλ. του 2005 για περιστροφή άξονα 31 φορές δίνει 11 στροφές στην ρόδα, ενώ του 2009 θέλει 32 φορές περιστροφή ο άξονας για να δώσει 11 στροφές οπότε είναι πιο κοντό. Συγκεκριμένα δίνει : Διαφορικό πίσω άξονα 2005 31:11 = 2,82 κωδ. 33117694845. Διαφορικό πίσω άξονα 2009 32:11 = 2,91 κωδ. 33117718441. Αλλάζοντας μόνο την τελική σχέση μετάδοση μακραίνει ελάχιστα. (2,91-2,82) / 2,91) περίπου 3,1 % |
Απόσπασμα:
Μόνο με αλλαγη γραναζιων! Φεξε μου και γλυστρισα δηλαδή... |
Αναρωτιέμαι αν απαντήθηκε ο φίλος που έθεσε την ερώτηση:cool::cool::cool::cool:
|
Απόσπασμα:
Προσωπική μου άποψη, ακόμα και αν ξεπεραστούν διάφορα τεχνικά θέματα που προκύπτουν κατα την τοποθέτηση του (ηλεκτρονικής φύσεως κυρίως), δεν αξίζει αυτη η αλλαγη. Πολλα τα λεφτά, μεγάλη φασαρία, πολυ τρέξιμο και άγχος για μια διάφορα ελάχιστη!!! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Με μεταχειρισμένο ασφαλώς και μειωνεις το κόστος κατα πολυ, αλλα δεν παύει να είναι μεταχειρισμένο, με ότι αυτο συνεπάγεται! Αυτο που αλλάζει είναι ο αισθητηρας του ABS. Είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, αλλα το πρόβλημα δεν είναι εκει, αφού αλλάζοντας το ολόκληρο το διαφορικο, είναι φτιαγμενο για να μπαίνει σε αυτο. Αυτο όμως που είναι βασικό, είναι το δακτυλιδι του ΑΒS που βρίσκεται μέσα. Αυτο είναι διαφορετικό, και απο όσο γνωρίζω, δεν θα μπορει να διαβάζει ο εγκέφαλος της μηχανής, ούτε στροφές/ταχύτητα, αλλα ούτε και το ABS θα δουλεύει! Αυτο είναι το τεράστιο πρόβλημα, πέραν του κόστους! Πως θα συνεργαστεί σωστά το καινούργιο διαφορικο (ηλεκτρονικό σκέλος) με την "υπολοιπη" μηχανη! |
Αν άλλαζες μόνο τα εσωτερικά κορωπήνια από του 2005 στου 2009 ?
Ή αν άλλαζες τις θέσεις του ABS από του 2009 στο 2005 ? Νομίζω ένας ειδικευμένος μηχανικός σε συνεργείο με κάποια εμπειρία μπορεί να καταλάβει τι εννοώ κ τι χρειάζεται στην πράξη για να γίνει. Μία πιο extreme λύση είναι να λύσεις το δικό σου διαφορικό να βγάλεις τα εσωτερικά γρανάζια κ να φτιάξεις ένα γρανάζι σε τόρνο με τα δόντια που θέλεις κ όσο "μακρύ" θέλεις. Το κάνεις κ πιο ανθεκτικό με ότι καλύτερο μέταλο υπάρχει. Σα να αλλάζεις γρανάζια σε αλυσίδα. Όλα γίνονται αμα το ψάξεις :ye33: http://www.realoem.com/bmw/showparts...24&hg=33&fg=05 |
Κάτω από 5,4 λιτρα/100 δεν εχω δει.Μιλάμε πάντα για ταξίδι μονοκάβαλος.
Τα 5,4 λιτρα/100 με ταχύτητα 110-120.Με Μ.Ω.Τ 140-150 καίω 6,2 λιτρα/100 χλμ (R1200 GS μοντ.2007) |
Απόσπασμα:
Αν προσπαθήσεις να βάλεις τον αισθητήρα του 09 σε διαφορικο 05, απλά δεν μπαίνει. Έχει μεγαλύτερη διάμετρο! Η εκδοχή με το μηχανουργειο που λες, μπορει να γίνει (αλλάζοντας φυσικά το βήμα modul, και στο πηνιο και στην κορώνα). Το πόσο "περιθώριο" έχεις στο να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις δόντια, θα στο καθορίσει σε μεγάλο βαθμό, η μέγιστη διάμετρος των γραναζιων. Αυτη δεν μπορει να ξεπεραστεί με τίποτα όπως καταλαβαίνεις! Εν ολιγης, το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε σχέση πάντα με το κόστος και το όλο τρέξιμο/ψάξιμο κτλ, για εμενα δεν αξίζει! Για αυτο ας χαρούμε τις μηχανές μας, όπως είναι ;)!!! |
Η διάμετρος που λες αλλάζει ελάχιστα μιλάμε για 2-3 δόντια διαφορά για να μακρύνει 10-15%. Για το αν αξίζει ή όχι δε ξέρω, πχ. αν το κυκλοφορας περισσότερο στη βόλτα κ μέσα στην πόλη δεν είναι αναγκαίο, αλλά αν είσαι στο ταξίδι συνέχεια επιβάλλεται κ για λόγους οικονομίας κ ησυχίας :ye02:.
|
Παιδιά, ελπίζω κάποιος κάποτε να μπορέσει να βρει όλη αυτήν τη γνώση και εμπειρία που παραθέτετε σε τούτο εδώ το νήμα.:)
Εννοώ ότι μιας και υπάρχει ψωμί και υλικό για το συγκεκριμένο θέμα της αλλαγής των σχέσεων μετάδοσης, γιατί δεν το βάζετε σε ένα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ νήμα με κατάλληλο τίτλο έτσι, ώστε να το βρουν και οι μεταγενέστεροι.:re27: Έτσι όπως εξελίσσεται το νήμα μου θυμίζετε πηγαδάκι. :th11: |
Απόσπασμα:
Επίσης παρα πολυ βασικό, μα παρα πολυ βασικο, είναι το κατα πόσο θα είναι αξιόπιστο και σαφώς όχι επικίνδυνο το αποτέλεσμα για τον αναβάτη πρώτα απο ολα, και μετα για τους άλλους! Σε αυτο το θέμα, δεν πιστεύω να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει κανένας τον ίδιο τον κατασκευαστή, που έχει καταναλώσει ώρες ατέλειωτες σε δοκιμές, σε χρήμα, και έχει βρει το κατα δύναμην, την χρυσή τομή, για το εκάστοτε μηχάνημα που σχεδιάζει! Με γνώμονα την τελευταία παραγραφο μου, θα ξαναπώ την γνώμη μου για τέτοιου είδους τροποποιήσεις: Μην κάνετε αλλαγές σε ζωτικής σημασίας εξαρτήματα (μηχανικά-ηλεκτρονικά) πέραν απο ότι προτείνει ο κάθε κατασκευαστής! Η γνώμη του και η άποψη του, είναι για εμένα "ευαγγέλιο"! Τώρα περι ορεξεως... |
Απόσπασμα:
|
Όχι δα!!! Μη σταματάτε.
Απλά ανοίξτε καινούριο θέμα γιατί όλο και κάποιος θα ενδιαφέρεται. Αν ήταν απλό σπαμ δεν θα ασχολιόμουν:ye33::ye33::ye33: |
Απόσπασμα:
Ψάχνω να το βρω στην αναζήτηση τόση ώρα, να το παραθεσω, μα τίποτα :(!!! |
Απόσπασμα:
Για να συνεχίσουμε το θέμα, το θέμα κατασκευής μερών σε διαφορικά, πηνία, γραναζιών κλπ. το έχω δει πάμπολες φορές σε μηχανουργεία, που ουσιαστικά κάνουν κατασκευές πολύ πιο ανθεκτικές κ με περισσότερες προδιαγραφές σε σκληροτράχηλη χρήση. Έχω δει παραγγελία σε ακρόμπαρα από την suzuki για τα 4Χ4 της, σε μηχανουργείο της περιοχής μου, που τα πουλάει στους πελάτες της σαν "αμερικάνικης" προέλευσης κ ικανά για χωμάτινη χρήση, προκειμένου να διαλύσει την κάθε αμφιβολία τους. Σημειωτέον ότι οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής των μερών αυτών εντός εγγύησης έχει αποτύχει όπως μου είπε ο μηχανουργός. Ακόμα έχω δει σε μηχανουργεία να κατασκευάζουν custom γρανάζια για σασμαν αγωνιστικής χρήσης, δισκόφρενα, αποστάτες τροχών κ ότι μπορεί να φανταστείτε με χαρακτηριστική ακρίβεια. Στο θέμα μας τώρα, αν βγάλεις τα γρανάζια του διαφορικού στο μοντέλο 2009 είναι 11:33 μπορείς να το κάνεις 10:34 με μέταλο που αντέχει μεγαλύτερη καταπόνηση, βαμένο με υδική επίστρωση κλπ κλπ αυτά τα ξέρουν οι μηχανουργοι έχουν μέταλα για κάθε περίσταση κ είναι γνώστες που χρειάζεται ελαστικότητα, που σκλήρυνση, βαφή κτλ. |
Απόσπασμα:
:th03::th06::th09::th01::th07::th04::th10::th02::th08::th05: |
Αυτό :
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Στο <<μαργαριτάρι>> περί αλλαγής άξονα δεν είδα τίποτα.:cool: |
Απόσπασμα:
Η διάφορα θα είναι στο <<πάχος>> των δοντιών, ώστε να αλλάξεις τον αριθμό τους .;) |
Τον έξυπνο παριστάνεις ?
Σε λίγο θα μας πεις ότι μας βοήθησες κ όλας :sm7: Έψαξα όλα τα pm μου τις προάλες να δω σε τι με βοήθησες όταν με αποκάλεσες πρωτάρη (δε θυμόμουν σε ποιον ρώτησα τι) κ δεν είδα τίποτα. Αν εννοείς βοήθεια τις "αινιγματικές εξυπνάδες" που γράφεις εδώ κ εκεί τότε τι να πω, είσαι γελασμένος κ λυπάμαι. Περίμενα "επίθεση" κ σε αυτό το topic όπως έγινε κ στα άλλα κ όπως δυσαρεστήσατε κάποιους που προσπαθούν να μεταφέρουν κ να ανταλλάξουν γνώσεις, όπως ο georgep κ κάποιοι άλλοι που έπαψαν να ασχολούνται. Από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι είσαι παντελώς άσχετος κ δεν έχεις ιδέα περί του τι συζητάμε. :u60: Αν έχω άδικο, θα ήθελα να πάρουν θέση κ άλλοι συμφορουμίτες και να σταματήσω να δυσαρεστούμε από επιτείδιους. |
Απόσπασμα:
Αντί να <<εκτοξεύεις >> τέτοιες ομορφιές, δεν φτιάχνεις εσύ ο <<ψαγμένος>> ένα σετάκι … και έχε υπόψη σου ότι εάν το καταφέρεις θα χεστείς στο τάλιρο …:D Έχεις ρωτήσει ποσά κομμάτια πρέπει να κόψεις ώστε να συμφέρει οικονομικά ???;) ΑΑΑααα.... πάρε και ένα υπογλώσσιο μαζί σου όταν ρωτήσεις το κόστος κατασκευής … :cool2: |
Απόσπασμα:
Κάτι σοβαρό έχεις να πεις γιατί πάλι βλέπω να μην παραδέχεσαι το λάθος σου και να υπεκφεύγεις … Το ποιος είναι άσχετος ή ακόμα χειρότερο ημιάσχετος … το γνωρίζουν οι …σχετικοί .:cool2::cool2::cool2: Υ.Γ. Μου έφτιαξες το βράδυ...:lo19::lo19::lo19: Ξεκαρδιστικά ωχ … δεν μπορώ άλλο …:sm3::sm3: |
Απόσπασμα:
:lo19::lo19::lo19::lo19::lo19::sm3::sm3::sm3::lo19::lo19::lo19: ωωωχχχχ:lo19::lo19::lo19: :cool2::cool2::cool2: |
με το να μετρατε....ποιος την εχει μεγαλυτερη(την γνωση), δεν βοηθατε, εμας τους ασχετους:cool:
|
Απόσπασμα:
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 |
Το κάνατε το νήμα ...... Ελεος ......
Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:54. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!