GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα - DIY (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=124)
-   -   ...αλλαγή βαλβολινων άξονα μετάδοσης σε R1200GS (04-07) (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=4001)

ΙoannisPanagiotidis 28-08-2009 10:41

Απάντηση: ...αλλαγη βαλβολινων διαφορικου σε R1200GS!

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από JOHN-X ( 61860)
Πολύ καλό θέμα.Με βάζεις σε πειρασμό να το κάνω μόνος μου :cool:

...γιατι οχι!....λιγη προσοχη, ορεξη και τα σωστα εργαλεία χρειαζεσαι!...αν θελεις ριξε μια ματια και σ αυτο!! το βιντεακι που κυκλοφοραει στο νετς!...Πολωνεζικα και γω δεν ξερω αλλα στο τελος καταλαβαινεις αρκετα πραγματακια για αυτη την εργασια!

....:)

vtheo 28-08-2009 12:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 61924)
...γιατι οχι!....λιγη προσοχη, ορεξη και τα σωστα εργαλεία χρειαζεσαι!...αν θελεις ριξε μια ματια και σ αυτο!! το βιντεακι που κυκλοφοραει στο νετς!...Πολωνεζικα και γω δεν ξερω αλλα στο τελος καταλαβαινεις αρκετα πραγματακια για αυτη την εργασια!

....:)

Πολύ καλή και κατατοπιστικότατη η παρουσίαση σου φίλε και το βίντεο χρησιμότατο.Ευχαριστούμε.

Ερώτηση το διαφορικό το τσεκάρουμε (με κάποιο τρόπο) αν είναι οκ από βαλβολίνες ή του κάνουμε μόνο αλλαγή κάθε 20.000 χλμ;

soter3gm 28-08-2009 12:59

Κανένας για αλλαγή βαλβολίνων και βιντεοσκόπηση ??:sm7::sm7:
Σε ράμπα για να μην μας πιάνει και η μέση μας γέροι άνθρωποι :yz

daflos 28-08-2009 13:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από soter3gm ( 61970)
Κανένας για αλλαγή βαλβολίνων και βιντεοσκόπηση ??:sm7::sm7:
Σε ράμπα για να μην μας πιάνει και η μέση μας γέροι άνθρωποι :yz

τι τσάμπα αλλαγή ;;;;;;;;;;;;;;;;;; :sm7:

ΙoannisPanagiotidis 28-08-2009 16:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vtheo ( 61960)
.....
Ερώτηση το διαφορικό το τσεκάρουμε (με κάποιο τρόπο) αν είναι οκ από βαλβολίνες ή του κάνουμε μόνο αλλαγή κάθε 20.000 χλμ;

....φιλε μου να σου πω θα λεγα και το βλεπεις και το μυριζεις οταν εχουν ηδη φαει τα ψωμια τους !...σε μενα ηταν καταμαυρες και με φυσαληδες σαν σαπουναδα ,και βρωμουσαν σαν 500 ψωφια ψαρια (χαχα)...

...οι φρεσκες λαμπουν σαν ελαιολαδο!:)

...κατ εμε αδελφε καθε 20χιλιαδες ανεξαρτητα χρήσης θα τις αλλαζω!

vtheo 28-08-2009 17:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 62054)
....φιλε μου να σου πω θα λεγα και το βλεπεις και το μυριζεις οταν εχουν ηδη φαει τα ψωμια τους !...σε μενα ηταν καταμαυρες και με φυσαληδες σαν σαπουναδα ,και βρωμουσαν σαν 500 ψωφια ψαρια (χαχα)...

...οι φρεσκες λαμπουν σαν ελαιολαδο!:)

...κατ εμε αδελφε καθε 20χιλιαδες ανεξαρτητα χρήσης θα τις αλλαζω!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

soter3gm 29-08-2009 18:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από daflos ( 62007)
τι τσάμπα αλλαγή ;;;;;;;;;;;;;;;;;; :sm7:

Που στο συνεργειάκι μου ??????????????:Απορία::Απορία::Απορία:
:sm7::sm7::sm7:

soter3gm 29-08-2009 19:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από soter3gm ( 62501)
Που στο συνεργειάκι μου ??????????????:Απορία::Απορία::Απορία:
:sm7::sm7::sm7:

http://i428.photobucket.com/albums/q...nic/Rrampa.jpg

Arkas 30-08-2009 12:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από soter3gm ( 62517)

Τα λουκέτα πού τα βάζεις βρε παλαβέ;:sm7:

soter3gm 30-08-2009 17:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 62805)
Τα λουκέτα πού τα βάζεις βρε παλαβέ;:sm7:

Κουλούρα μπρος πίσω, λουκέτα χαμηλά αντί για πίρους,δεν κατεβαίνει με τίποτα, κουκούλα και φορτιστή για τη μπαταριά'μ :sm7:

gper 11-10-2009 14:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 47443)
...και αφου το αφήσουμε να στραγγίσει καλα βοηθοντας το κατα διαστηματα κουνοντας λιγο μπρος-πισω το δισκοφρενο ξεκιναμε και παλι το κούμπωμα του διαφορικου στης αρχικη του θεση !...μετα απο την προσπαθεια μου κατεληξα οτι βοηθαει πολυ αν βγαλεις τη μαυρο λαστιχο και το κουμπωσεις στο πανω μπροστα μερος τραβοντας το με τα δαχτυλα σου προς τα πισω και γυριζοντας το αξονα το διαφορικου να κοιταζει προς τα εξω, ίσια και ελαφρως προς τα κατω!

...σπρωχνεις ομορφα, χωρις άχαρες κινήσεις το πισω μερος και χωρις πολυ προσπάθεια κουμπώνει !

...βιδωνουμε τωρα και την βιδα που ενώνει το διαφορικο και με τη βοηθεια ενος ροποκλειδου σφίγγουμε με 43Νm κρατωντας απο πισω με το 16αρι γερμανικο τη κόντρα παξιμαδι

...ξαναβιδωνουμε και την ταπα στη θεση της σφιγγωνας με 20 Nm και ειμαστε έτοιμοι για την αναγόμωση!

...σε αυτο το σημειο αφήνουμε ο καθένας αναλογος την φαντασια μας να δημιουργήσει ! ..το συμπλήρωμα των λαδιων γινεται απ τη τρυπα/εισοδο του ABS αισθητήρα και ειναι εντελως αβολο για οποιοδήποτε μπουκαλι λαδιου !...το λοιπον εγω ενωσα ενα μικρο χωνι με ενα λαστιχενιο σωληνα ο οποιος εχει διαμετρο λιγο μικροτερη απ τη εισοδο πισω απ το δισκοφρενο ούτως ωστε να αναπνέει κατα την αναγόμωση και να κυλάει η βαλβολινη ευκολοτερα !...

...καπως ετσι!...

....στερέωσα και την ολη μοντιφα με ενα μικρο καλωδιακι αναμεσα στις τρυπες του δισκοφρενου εβαλα και πρωτη ταχυτητα στο κιβωτιο για να μην γυρισει κατα λαθος και σε 2 λεπτακια 220 περιπου ml βαλβολινη κατεβηκαν γρηγορα και χωρις να πέσει σταγονα!

...επανατοποθετούμε και το αισθητηρα στη θεση του ... με προσοχη γιατι και και εδω υπαρχει ενα μικρο θεμα ! ....για να μπορεσει να μπει η μικρη λαστιχενια φλατζουλα χωρις να την πληγωσουμε και να χασουμε σε στεγανωτητα , μετα απο μερικες δοκιμες κατεληξα οτι ειναι καλυτερα να την τοποθετησουμε ομορφα πρωτα μεσα στη τρυπουλα και μετα λαδωνοντας τον αισθητηρα με λιγη βαλβολινη να τον σπρώξουμε μεσα της σιγα-σιγα!....τσεκαρισμενα κουμπωνει χωρις κανενα προβλημα!

...μεγαλη προσοχη και στο καλωδιο του αισθητηρα να μπει ομορφα ξανα στη θεση του και...αυτο ητανε !...βιδωνουμε τις 2 βιδουλες του αισθητηρα !...ξαναβαζουμε τη δαγκανα στη θεση της σφιγγωντας τις 2 βιδες της με 24 Νm!...τις 5 βιδουλες τις ζαντας με 60 Nm...το προστατευτικο των νερων!..και ειμαστε έτοιμοι!

... καλα μας χιλιομετρα φιλαρακια! http://www.mybike.gr/style_emoticons...t/thumbsup.gif

Πολύ καλή παρουσίαση(επαγγελματική:D)Με βάζεις σε πειρασμό .....:rolleyes:

droggitiszak 12-10-2009 12:05

τα λόγια είναι περιττά ! ένα κομμάτι των παρουσιάσεων ιδιαίτερα χρήσιμο είναι η ροπή που απαιτεί η κάθε βίδα για να σφίξει σωστά !!! ευχαριστούμε Γιαννη !

MARK 12-10-2009 13:45

Ωραίος !!!!!!!:sm8:

Bolero 21-11-2009 22:08

Ούτε επαγγελματιας δεν τα γράφει έτσι.Νάσαι καλά φιλαράκι.

http://inlinethumb35.webshots.com/42...500x500Q85.jpg

κουτσαφτης βασιλης 21-11-2009 23:18

Ευχαριστουμε πολυ αδερφε!!!!
http://inlinethumb35.webshots.com/42...500x500Q85.jpg[/QUOTE]

cosem 20-01-2010 12:53

Θα το προσπαθήσω στη πυλωτή της πολυκατοικίας
http://inlinethumb35.webshots.com/42...500x500Q85.jpg πόσο σε ζηλεύω που έχεις δικό σου συνεργείο:(:(:(

ΙoannisPanagiotidis 20-01-2010 15:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από cosem ( 117572)
Θα το προσπαθήσω στη πυλωτή της πολυκατοικίας
.....πόσο σε ζηλεύω που έχεις δικό σου συνεργείο:(:(:(

:D...μην φανταστεις!... μπορει να φαινεται σαν ενα μικρο συνεργειο ....αλλα ειναι πισω απ τη πολυκατοικία μου ο χωρος που σταθμευω το αμαξι μου (και οτι αλλο εχει ροδες!! χιχι!)

...απλα λειτουργει και σαν τη "χαρα του παιδιου" οταν προκειτε για τετοιες εργασιες!

....ορεξη να χει κανεις ...και ολα γινονται!http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif

gandreas 20-03-2010 16:14

Πολύ καλός ο τρόπος αλλά υπάρχει και ευκολότερος:D:D:D. Πάμε σε ενα χωματόδρομο για να μην λερώσουμε την άσφαλτο. Αφαιρούμε την τάπα του διαφορικού και ανεβένουμε πάνω. Ζυγίζουμε το χέρι μας και πάμε.... σηκώνουμε την μηχανή στην μία ρόδα (σούζα για όποιον δεν κατάλαβε) για 100 μέτρα, για να προλάβει να αδειάσει τελείως και μετά το γέμισμα είναι εύκολη υπόθεση. Αυτά τα λίγα, όποιος δεν κάνει σούζες ... θα πάει με τον κλασικό τρόπο:sm7:.

ΙoannisPanagiotidis 21-03-2010 17:43

χαχα!...ολα καλα! ....αλλα σουζα πως θα κανουμε!:D

.......... :p

bill13 18-04-2010 12:34

Φοβερή παρουσίαση :sm4:

taksidiotis 22-04-2010 05:31

Ο γιάννης είναι τρομερός,τον παρακολουθώ χρόνια κι εχω πάρει αρκετά μαθηματα,ωστόσο εμένα στα 1000χλμ δεν μου άλλαξαν βαλβολινες κι εχω πανικοβληθεί λίγο τώρα

jarhead 28-04-2010 23:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 48404)
:rolleyes:...εγω καθηστερησα παρα πολυ !...τουλαχιστον 2μιση ωρες!...μαζι με τις φωτογραφιες και τα καθαρισματα!...δεν ειχα λυσει ποτε το πισω σταυρο και ημουν καπως φοβισμενος και προσεχτικος !...αλλα...

....να σου πω φιλε εντελως ειλικρινά !...για καποιον που το χει κανει στη πραξη ηδη μια φορα ...η επομενη ειναι μαζι με το φραπε μιση ωριτσα!

...το ποστακι μου ειναι μεγαλο .... αλλα μονο γιατι ηθελα να το περιγραψω οσο καλυτερα μπορουσα ...επι της ουσιας ειναι απλα πραγματακια!

...αυτα που γραφω ομως ειναι οσο αναφορα τη δουλια ...γιατι την λογικη της BMW μαμας να κανει τοσο περιπλοκο , ενα τοσο απλο πραγματακι οπως η αλλαγη της βαλβολινης σε ενα διαφορικο....δεν μπορω να την καταλαβω !...ή μαλλον παραπεμπτει σε εισπακτικες τακτικες!

...μια ταπα πανω να βαζεις το λαδακι χρειαζεται και μια κατω να το βγαζεις!....κανονικα 5 λεπτα δουλια!:hmmm:

symfono.....to kanoun mono gia ta fragka...

yamdoc 29-04-2010 01:28

Φαινεται φοβερα απλο!!!!
Λες να το ειχειρησω??
χαχαχα!
Παντως μπραβο σου! φοβερη δουλεια!

yamdoc 29-04-2010 12:32

Παρεπιπτοντως θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο για τις βαλβολινες του κιβωτιου, τα λαδια μηχανης και τα μπουζι!
Εψαξα και δεν βρηκα κατι.
Μηπως εχετε κατι υπ οψιν σας?

allen 29-04-2010 15:42

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!!!!;);)

ΙoannisPanagiotidis 29-04-2010 15:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yamdoc ( 154467)
Παρεπιπτοντως θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο για τις βαλβολινες του κιβωτιου, τα λαδια μηχανης και τα μπουζι!

:)...για τις βαλβολινες του κιβωτιου ταχυτητων φιλε μου τσεκαρε εδω!...για τα υπολοιπα ειχα σηκωσει μερικα ποστακια σε "διπλανη παρεα" ...και ολο λεω καμια μερα θα τα κανω copy-paste και εδω και ολο το ξεχνω!....θα το παρω ζεστα και προσεχως θα τα ποσταρω και δω!http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif

jarhead 29-04-2010 16:37

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yamdoc ( 154467)

An tha mpeis sto youtube exei ayto poy parousiase o giannis(KAI POLLA ALLA) kai se video ...milame gia do it your self pragmata!!

yamdoc 30-04-2010 02:13

Εισαι θεος!!!!!!!
ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!
Θα σε βριζει η BMW!!!!!!!!
Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

minass 30-04-2010 18:35

Καλησπέρα παιδιά και μπράβο Γιάννη για τις πολύτιμες πληροφορίες σου. Έχω adv. mod. 05/2006 και 16.000 χιλ. Τις προάλες σε αλλάγη λαδίων ο μηχανικός (επίσημο) σε σχετική ερώτησή μου, μου είπε οτι δεν χρειάζονται άλλαγμα. Τι να κάνω?

ΙoannisPanagiotidis 30-04-2010 18:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από minass ( 155121)
Καλησπέρα παιδιά και μπράβο Γιάννη για τις πολύτιμες πληροφορίες σου. Έχω adv. mod. 05/2006 και 16.000 χιλ. Τις προάλες σε αλλάγη λαδίων ο μηχανικός (επίσημο) σε σχετική ερώτησή μου, μου είπε οτι δεν χρειάζονται άλλαγμα. Τι να κάνω?

:)... βασικα φιλε μου οτι πει ο μαστορας!

... απο κει και περα θα ακουσεις πολλα!...η μαμα στην αρχη ελεγε οτι εφτιαξε ενα διαφορικο που δεν θελει αλλαγη βαλβολινης εφ ορου ζωης!....μετα απο μεμονομενα ασχημα περιστατικα με τα διαφορικα αλλοι φιλοι θελουν να τα αλλαζουν καθε 10χιλιαδες!...εγω σαν Γιαννης θα σου πω καλα θα ειναι ...καθε 20χιλιαδες να ριχνεις μια αλλαγη !...δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιο προβλημα αλλα για να μαστε σιγουροι!

... εξαλου δινουμε τοσα και τοσα σε ακριβα αναλωσιμα θα μας πειραξουν τα 20 ευρω για τα λαδακια στο διαφορικο!http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif

minass 30-04-2010 21:23

Έχεις δίκιο φίλε μου. Το θέμα είναι οτι ο μηχανικός, ο οποίος είναι φοβερός μάστορας και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στο Ηράκλειο και πολύ καλό παιδί ήταν κατηγορηματικός. Μάλλον την επόμενη φορά, θα απαιτήσω αλλάγη. Τέσσερα χρόνια πρέπει να εχουν "φράσει" και ειδικά εδώ κάτω που είμαστε "Σαχάρα".

taksidiotis 01-05-2010 18:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από minass ( 155175)
Έχεις δίκιο φίλε μου. Το θέμα είναι οτι ο μηχανικός, ο οποίος είναι φοβερός μάστορας και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στο Ηράκλειο και πολύ καλό παιδί ήταν κατηγορηματικός. Μάλλον την επόμενη φορά, θα απαιτήσω αλλάγη. Τέσσερα χρόνια πρέπει να εχουν "φράσει" και ειδικά εδώ κάτω που είμαστε "Σαχάρα".

οντως ημαστε τυχεροι που εχουμε τον Γιωργο.ασυζητητη.
εμενα παντως στα 1000 δεν μου τα αλλαξε και τωρα εχω προβληματιστει καπως.

Wicked_GS 05-05-2010 13:40

Εισαι θεος!!!!!!!!!!!!!!!!! respect :sm5:

yamdoc 18-07-2010 20:56

Σημερα Κυριακη ειχα βαλει στο προγραμμα αλλαγη λαδιων κινητηρα, φιλτρο λαδιου, βαλβολινες σασμαν, βαλβολινες διαφορικου. Ετσι λοιπον και εγινε.
Συμφωνα με τις οδηγιες του Γιαννη τα καταφερα επαρκως σε ολα.
Το μονο που με ταλαιπωρησε ηταν να ξανακουμπωσω το διαφορικο στον αξονα και τελικα υπαρχει κολπακι που ειπα να μοιραστω μαζι σας. Οπως πολυ σωστα ειπε και ο Γαιννης βαζεις την φυσουνα προς το μερος του αξονα και μετα σηκωνεις το διαφορικο να κουμπωσει. Χρειαζεται με ενα κατσαβιδι να σηκωσεις λιγο τον αξονα για να ερθει στην ιδια ευθεια με το διαφορικο και το πιο σημαντικο...αν εξακολουθει να μην μπαινει με το κατσαβιδι παλι πιεζεις στο πλαι τον αξονα, ωστε να ευθειαστει εντελως ο αξονα με το διαφορικο!
Το μονο που μενει τωρα ειναι ενα καθαρισματακι στο K&N και ειμαστε ετοιμοι για διακοπες!
Καλη δουλεια λοιπον...και καλα χιλιομετρα ομοσταυλοι:sm8:!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 18-07-2010 22:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yamdoc ( 186351)
Το μονο που με ταλαιπωρησε ηταν να ξανακουμπωσω το διαφορικο στον αξονα !

Για να μπει πιο εύκολα,γυρίζεις λίγο το δισκόφρενο,

για να "κουμπώσει" το πολύσφηνο ευκολότερα ... ;)

moxor 12-09-2010 16:33

Ωραία δουλειά φίλε Παναγιωτίδη;););)

markeas 22-09-2010 15:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 48353)
http://www.mybike.gr/style_emoticons/default/what.gif ....οπως προαναφερα στην αρχη λογο της υπεραισιοδοξίας των Γερμανων οτι το νεο διαφορικο δεν χρειαζεται καμια συντηρηση δεν αναγραφεται σε κανενα μανουαλ (RepRom) η ακριβης ποσοτητα αλλαγης των λαδιων του διαφορικου. Το λοιπον το αναφέρω γιατί αν και οι 2 πηγές που βρηκα στο internet για να μαθω τη σωστη ποσότητα βαλβολινων που πρέπει να συμπληρώσω μιλουσαν για 220 ml. αυτα που εβγαλα απο μεσα (...τις παλιες) ηταν τελικα περισσοτερα. Παίρνοντας σαν αρχη οτι το ειδικο βαρος της βαλβολινης ειναι γυρω στα 0,88kg/lit .... με βαση τις μετρήσεις που εκανα οταν αποστράγγισα τα παλια λαδια σε ενα πλαστικο ποτηρακι και αφαιρώντας το αρχικο βαρος που ζύγιζε άδειο σχεδον 7 gr.... τοτε ηταν σχεδον 209gr ...

....πραγμα που σημαίνει οτι οι παλιες ηταν σχεδον 237ml δηλαδη σχεδον 20 ml παραπανω απ το θεωρητικα προβλεπομενο(...να μην βαλω και τη χασουρα απ μερικα gr που σιγουρα εμειναν κολλημενα στα τοιχωματα)!...αν σκεφτει κανεις οτι το 12αρι GS δεν εχει συστημα εξαέρωσης στο διαφορικο οπως τα περισσοτερα παρόμοια συστήματα (και ειναι σιγουρο αυτο γιατι οταν ανοιξα τη πλαγια ταπα για να τα βγαλω εκανε ενα "πλαπ" σαν να ανοιξες μπουκαλι κοκα-κολας).... τοτε ισως ειναι πολυ σημαντικό να μαθουμε τη σωστη ποσοτητα ...

...το λοιπον οποιος φιλος εχει καμια ακρη να μαθει απο καπια σιγουρη πηγη ή εχει καποιο link ...ή το χει δοκιμασει και ξερει κατι παραπανω ας το αναφερει! http://www.mybike.gr/style_emoticons/default/yes.gif

Φίλε μου στο manual rep rom της BMW αναφέρει 0,22l

xenos 22-09-2010 15:07

μπράβο ρε παίχτη...κρίμα που μερικοί δεν έχουμε χώρο για να κάνουμε τέτοιες δουλειές!!!!

:sm5:

DoctorAbo 25-09-2010 22:05

Η διαδικασία του Γιάννη είναι εξαιρετική και πάνσωστη.

Ο δικός μου μηχανικός στο περιστέρι λοιπόν, μου αλλάζει τις Βαλβολίνες του διαφορικού (γωνιακή μετάδοση είναι αλλά τέσπα) αλλά και τα λάδια του κιβωτίου ΚΑΘΕ 6.000 χλμ.

Για το διαφορικό κάνει μια μαϊμουδιά (τα ρουφάει με σύριγγα άπό τη βίδα που αδειάζουν - που σημαίνει ότι όλο και κάτι του μένει κάτω) κι όντως συμπληρώνει 180 mlg πάλι με τη σύριγγα από την ίδια τρύπα.

Μετά από κάθε αλλαγή λιπαντικών στο διαφορικό και το σασμάν το μηχανάκι είναι βούτυρο.:)

Υποψιάζομαι ότι ενώ θεωρητικά η τρύπα αδειάσματος πρεπε να λειτουργεί και σαν ένδειξη στάθμης (ότι περισσεύει στάζει και φεύγει πριν μπει η βίδα στη θέση της) τελικά η αλήθεια είναι ότι μάλλον βρίσκεται σε λάθος θέση για τα μηχανάκια σα του Γιάννη και μένα (04). Αν δηλαδή βάλεις τόση ποσότητα όσο να στάξει και να στραγγίξει πριν την ταπώσεις σηκώνεις τρελή πίεση σε ταξίδι - έχεις πολύ πράμα μέσα.

ΙoannisPanagiotidis 26-09-2010 10:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo ( 218254)
Υποψιάζομαι ότι ενώ θεωρητικά η τρύπα αδειάσματος πρεπε να λειτουργεί και σαν ένδειξη στάθμης (ότι περισσεύει στάζει και φεύγει πριν μπει η βίδα στη θέση της) τελικά η αλήθεια είναι ότι μάλλον βρίσκεται σε λάθος θέση για τα μηχανάκια σα του Γιάννη και μένα (04). Αν δηλαδή βάλεις τόση ποσότητα όσο να στάξει και να στραγγίξει πριν την ταπώσεις σηκώνεις τρελή πίεση σε ταξίδι - έχεις πολύ πράμα μέσα.

...οντως κανονικα ετσι θα ητανε !....συμπληρωνεις μεχρι να δεις οτι αρχιζει να σταζει!...αλλα οπως αναφερεις και συ με αυτη την τακτικη θα παρει ισως και 300μλ ...πραγμα που ειναι εντελως υπερβολικο !

...σε γενικες γραμμες παντως ...γιατι ακουμε και διαβαζουμε πολλα για την ποσοτητα .....εγω μεχρι τωρα εχω πειστει και βαζω γυρω στα 190μλ!http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:16.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!