![]() |
Απάντηση: Είναι ντροπή για τη χώρα..
Απόσπασμα:
Την έβαλα επειδη καποιος μιλησε για καιαδα..... Αυτοι ολοι θα επρεπε να ηταν στον πολιτικο καιαδα της πατριδας μας και οχι να εκτελουν εντολες στον προεκλογικο αγωνα του ναζι......;) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Μην ανησυχεις και περασα κι εγω απο αυτα τα τομαρια κι εκανα ακριβως τα ιδια πραγματα........ομως ευτυχως ειδα το λαθος μου σχετικα συντομα και απεχωρησα. καιαδας λοιπον γιαυτους ξανα και ξανα. Απόσπασμα:
Υ.Γ Αν ποτε ερθει στα πραγματα ο Τσιπρας να δω τι θα λες οταν θα (ξανα)σφιγγει το χερι του Σοιμπλε - και του καθε Ναζι Σοιμπλε που θα ειναι στα πραγματα τοτε - ως αλλος ΑΓΠ που το εξω απο την ΕΟΚ εγινε ολο και πιο μεσα στην ΕΟΚ.......και το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο εγινε ζητω η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ. |
Απόσπασμα:
Ψηλεα.....σταματαω εδω, γιατι θα κατηγορηθω, οτι προσπαθω να αποδειξω οτι οι κοντοι την εχουν μεγαλυτερη απο τους ψηλους........ Την σκεψη.......:cool2: |
Απόσπασμα:
Εισαι εσυ ενας........:u60: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Τα γραφομενα ειναι ξεκαθαρα, εσυ δεν τα βλεπεις. ... Τεσπα.....παω χολαργο τωρα, μεσω βαρης-κορωπιου, γ@μω τον σοι-μπλε Ευτυχως που εχω ταξιδιαρικη μηχανη:cool2: |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Αντε, καλο δρομο να 'χεις.....:ye02: |
Απόσπασμα:
απο την μια "μεγαλυτερηηηηη" σκεψη πεταγεσαι στην αλλη ......... :D:D τη ειναι αυτο το πραμα με σενα να μην εισαι σταθερος σε κατι ΜΕΓΑΛΟ ........τα εχει τρομαξει το ματι σου μαλλον..........:D |
Τελικά αυτός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυ επίκαιρος.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ!!!!!!!!!! |
Και ξέχασα να βάλω και φατσουλες 😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜
Ελπίζω να φαίνονται γιατι το αιφονι δεν μας τα λέει καλα. |
Απόσπασμα:
Και φυσικα δεν ειναι τυχαιο ποιος βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ την ξεστομισε......... Οι φατσουλες δεν φαινονται...κατι τετραγωνακια μονον ειναι ορατα δια γυμνου οφθαλμου.......:) |
Εγώ ξέρω γι αυτο και το έγραψα και θεωρώ ότι είναι πολυ επίκαιρο.
Το φαντάζομαι ότι δεν φαίνονται, μάλλον πρέπει να βγάλω μια φωτογραφία και να βάζω τη δική μου φατσουλα. |
Ο σύντροχος σου δίνει "ραντεβού στα γουναράδικα" και εσύ του μιλάς για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ? αυτό που κολλάει τώρα ?
Χρησιμοποίησε προς εσένα συγκεκριμένη φράση και αντί να απαντήσεις, εσύ του μιλάς για γενικότητες και αερολογίες.... Τείνω να συμφωνήσω στα λεγόμενα του gsmaniac(που συχνά-πυκνά αναφέρεσαι ειρωνικά στο επάγγελμά του και δεν καταλαβαίνω γιατί :rolleyes:) Τείνω να συμφωνήσω με τον commander που διαβάζει και πίσω από τις λέξεις σου... Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί απειλείς τους σύντροχους με δημοσίευση της μεταξύ μας με ΠΜ συνομιλίας......μήπως να την "ανεβάσουμε" για να τους λυθούν όλες οι απορίες και να αποδειχθεί το.....αυταπόδεικτο ? Δεν ήθελα να ασχοληθώ μαζί σου άλλο αλλά και εσύ να μην με μπλέκεις στις μόνιμες ανούσιες διαμάχες σου με όλους.....με κούρασες..... Πάω να ντυθώ, σε λίγο με περιμένουν τα φιλαράκια μου για βολτίτσα.....:) |
συμφωνω απολυτα με αυτο που λεει ο Πρωθυπουργος..... ειναι και πολυ Μ@Λ@Κ@Σ.....:sm3: βαλτε δυνατα τα ηχεια να ακουσετε καλα.....:cool2: |
Απόσπασμα:
Αν ηξερες τι σημαινει η φραση ''ραντεβου στα Γουναραδικα'' δεν θα ηθελες να ξαναμιλησεις σε αυτους που την πρεσβευουν οπως π.χ ο αναρχικος βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ που την ξεστομισε. Εγω δεν σε μπλεκω πουθενα, μονος σου μυγιαζεσαι και μπλεκεσαι......εγω αντιθετος ειμαι ακουραστος. υ.γ. δεν εννουσα την μεταξυ μας αλληλογραφια........ξεκολλα. μαζι με εσενα αλληλογραφουσα με αλλους πεντε......... Αλλα αν θελεις εγω ανεβαζω την μεταξυ μας αλληλογραφια την οποια ο αντρας ο σωστος αντι να στειλει σε ΠΜ θα την εγραφε στο δημοσιο φορουμ......... |
το ραντεβου στα γουναραδικα..το ειπε ο αρης στους συντροφους του!!!
Και σημαινε οτι... αν δεν πετυχουμε τον σκοπο μας θα μας γδαρουν τις γουνες μας!!! |
Του Νίκου Σαραντάκου
Αρκετός θόρυβος έγινε στο Διαδίκτυο χτες για τη φράση “Ραντεβού στα γουναράδικα”, που χρησιμοποίησε προχτές σε αγόρευσή του στη Βουλή ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Παίρνω κι εγώ την αφορμή να γράψω δυο λόγια, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, μια και το θέμα αγγίζει τη φρασεολογία, που είναι ένα από τα κατεξοχήν ενδιαφέροντα του ιστολογίου, παρόλο που βρίσκομαι σε εξοχικό περιβάλλον και δεν έχω πρόχειρα τα βιβλία μου. Καταρχάς, τι ακριβώς ειπώθηκε στην αγόρευση. Υπάρχει ένα βιντεάκι που παρουσιάζει το επίμαχο σημείο (εδώ, κάτω-κάτω) οπότε μπορούμε να το ακούσουμε, και η εξής μεταγραφή της αγόρευσης: “Είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε ξανά αυτόν τον κύκλο που έσπασε το σάπιο πολιτικό σας σύστημα: από το λαό στη Βουλή και ξανά στο λαό. Είμαστε έξω και ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, που δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. [...] Όλοι αυτοί μας λένε το εξής: Δεν εκβιάζονται, είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Έχουν την αποφασιστικότητα που θα πει αυτό που έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης όταν πήγαινε να δώσει τις μάχες για να ελευθερώσει αυτό τον τόπο: Ραντεβού στα γουναράδικα”. Μου λένε πως ο κ. Πρετεντέρης, στο προχτεσινοβραδυνό δελτίο του Μέγκα, παρουσίασε τη φράση αυτή ως απειλή προς τους αντιπάλους, “θα σας γδάρουμε” και ως εμφυλιοπολεμικό κήρυγμα. Από τα συμφραζόμενα της ομιλίας του βουλευτή προκύπτει σαφώς ότι τη φράση τη λένε μεταξύ τους οι αποφασισμένοι, οπότε μια τέτοια ερμηνεία σαν του Πρετεντέρη είναι κακόβουλη, ακόμα κι αν δεν ξέρει κανείς τίποτε για την ιστορία του τόπου ή της φράσης. Γι΄αυτό το τελευταίο, μπορούμε να πούμε δυο λόγια. Καταρχάς, ο βουλευτής Καστοριάς, αν και αρμόδιος με το θέμα λόγω γουναράδων, κάνει ένα λαθάκι. Ο Άρης Βελουχιώτης δεν έλεγε, βέβαια, ραντεβού στα γουναράδικα, αλλά “Καλήν αντάμωση στα γουναράδικα”. Τη φράση αυτή την έλεγε συχνά και έχει καταγραφεί σε πολλές πηγές, ήταν αποχαιρετισμός προς συναγωνιστές αντάρτες, που ανήκαν σε άλλες μονάδες, όταν χωρίζονταν. “Πού θα ξανασυναντηθούμε;” είναι το υπόρρητο ή όχι ερώτημα. “Στα γουναράδικα” -δηλαδή, όλοι εμείς που έχουμε πάρει τα όπλα ενάντια στον κατακτητή, ξέρουμε πως η ζωή μας είναι υπό αίρεση. Δεν είναι ακριβές αυτό που γράφεται κατά καιρούς, ότι η φράση του Άρη ειπώθηκε μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας -όπως είπα, ο Άρης την έλεγε συχνά και όχι μία φορά μόνο, την καταγράφει π.χ. ο Κοτζιούλας στο “Όταν ήμουν με τον Άρη”, όπου περιγράφονται περιστατικά του 1943-44. Είναι εντυπωσιακό ότι ο ιστότοπος 902.gr, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, επιμένει ότι πρόκειται για μεταβαρκιζιανή φράση -δεν ξέρω αν από λάθος ή από δημιουργική επανεπεξεργασία της ιστορίας. Όμως η φράση δεν είναι επινόηση του Βελουχιώτη, όσο κι αν αυτός την έκανε γνωστή με αποτέλεσμα να ακούγεται και στα χρόνια μας. Πρόκειται για παροιμιόμυθο. Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρη τη συλλογή του Δ. Λουκάτου (Νεοελληνικοί παροιμιόμυθοι) και δεν μπορώ να ελέγξω αν τη συμπεριλαμβάνει, πάντως παραλλαγές της βρίσκω στις Παροιμίες του Νικολάου Πολίτη. Βρίσκω εκεί μια φράση που λεγόταν στη Σωζόπολη “Θ’ ανταμωθούμε στα κιουρτζίδικα” (ο τόπος της αγοράς, όπου και τα γουναράδικα). Πιο χαρακτηριστικά, βρίσκω μια πιο αναπτυγμένη παραλλαγή: Τ’ αλεπόπουλα ρώτησαν την αλεπού, “Πού θ’ ανταμωθούμε;” “Εις του γούναρη την κάδη”. Γούναρης, φυσικά, ο γουναράς. Και η κάδη είναι ο κάδος, όπου τα δέρματα μουλιάζουν σε διάφορα υγρά για να μαλακώσουν κατά την κατεργασία τους. Ο Πολίτης σημειώνει ότι υπάρχει μύθος πίσω από τη φράση: όταν η αλεπού ανάθρεψε τα παιδιά της και τα μεγάλωσε ώστε να μπορούν πια μόνα τους να φροντίζουν την τροφή τους, εκεί που αποχαιρετιόντουσαν τα αλεπόπουλα τη ρώτησαν πότε θα ξανασυναντηθούν -και εκείνη, πολύπειρη, έδωσε αυτή την απάντηση. (Να διορθωθεί λοιπόν κι αυτό που έγραψε η Αυγή, ότι ο παροιμιακός χαιρετισμός ήταν ανάμεσα σε αλεπούδες, κουνάβια και άλλα γουνοφόρα ζούδια: ανάμεσα στην αλεπού και στα παιδιά της είναι το σωστό). Ο Πολίτης προσθέτει ότι τη φράση τη λένε χαριτολογώντας φίλοι που αποχωρίζονται και δεν έχουν προοπτική να συναντηθούν στο κοντινό μέλλον. Παραπέρα, παραθέτει πάμπολλες αντίστοιχες παροιμίες σε άλλες γλώσσες, αν και σε καμιά δεν υπάρχει η έννοια της αντάμωσης, απλώς η διαπίστωση ότι όλα τα αλεπουδοτόμαρα τελικά καταλήγουν στον γουναρά. Φαίνεται μάλιστα ότι την παροιμιακή φράση δεν την είπε πρώτος ή δεν την έλεγε μόνο ο Βελουχιώτης. Από πληροφορίες του φίλου Εαρίωνα στη Λεξιλογία, την ίδια φράση τη χρησιμοποιούσε η παλιά κλεφτουριά επί Τουρκοκρατίας, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην πατριωτική πεζογραφία (Δημ. Φωτιάδης, Λάππας, Σταμέλος). Το θέμα αυτό θέλω να το ψάξω λίγο περισσότερο, αλλά καθόλου δεν το αποκλείω, αφού οι σχέσεις μεταξύ κλεφτουριάς και εθνικής αντίστασης είναι πολυποίκιλες και εντονότατες. Από την άλλη, αν λεγόταν από τους κλέφτες, μάλλον θα το επισήμαινε ο Πολίτης. Πάντως, μετά τον Βελουχιώτη, η φράση πέρασε στο λεξιλόγιο της διωκόμενης αριστεράς, όπως διασώζει το παρακάτω απόσπασμα από τον Ριζοσπάστη (15.6.1947) που το εντόπισε πάλι ο Εαρίων: Γέμισε το πόρτο από εξόριστους… όσο πάνε και μαζεύονται περισσότεροι –εξόριστοι και ντόπιοι. Να χαιρετήσουν τους αξιωματικούς του ΕΛΑΣ… Ο κόσμος από την προκυμαία χαιρετά… Προκυμαία και μαούνες ανταλλάσσουν ευχές. «Καλή αντάμωση»… Κι από τη μαούνα απαντούν: «Στα γουναράδικα». Είναι μια ευχή βγαλμένη από λαϊκή παροιμία. Την έλεγαν στον ΕΛΑΣ πριν από τις μάχες. Είναι κάτι σαν το «καλό βόλι» του 1821 και το «ψυχή βαθιά» της Αντίστασης. Συμβολίζει το θάρρος και την αυτοθυσία, την ελληνική παλληκαριά, την περιφρόνηση του θανάτου. Νομίζω πως το απόσπασμα αυτό συνοψίζει πολύ καλά τη σημασία της φράσης όπως χρησιμοποιήθηκε, αλλά παραθέτω ένα ακόμα, από χρονογράφημα του Νίκου Παπαπερικλή (Φιλικού) στον Ριζοσπάστη, ο οποίος, αναθυμώντας το 1982 έναν παλιό του συναγωνιστή, γράφει: Ορέ συναγωνιστή, λέει, χρόνια και ζαμάνια που έχουμε να ανταμώσουμε. Πώς μας τρώει και μας καταπίνει αυτή η απέραντη η Αθήνα! Κάποτε, θέλαμε δε θέλαμε, μας ένωνε ο φασισμός στη ρημάδα τη φυλακή, όπως οι αλεπούδες στα γουναράδικα. Έχουμε δηλαδή μια παροιμιακή φράση που βασίζεται σε παροιμιόμυθο, που λεγόταν εδώ και αιώνες, κυρίως σαν αποχαιρετισμός φίλων (και ενδεχομένως από τους κλέφτες πριν το 1821) και την οποία συνήθιζε να τη λέει ο Άρης Βελουχιώτης όταν αποχαιρετιόταν με συναγωνιστές του στο βουνό. Εξαιτίας της χρήσης από τον Άρη Βελουχιώτη, η φράση ξανάγινε γνωστή και παροιμιακή, τώρα κυρίως μεταξύ των αριστερών. Το θέμα τελειώνει θαρρώ εδώ, αλλά μια και είμαστε ιστολόγιο που λεξιλογεί, να επεκταθούμε λίγο. Η γούνα είναι λέξη μεσαιωνική, δάνειο από τα μεσαιωνικά λατινικά, κελτικής αρχής. Ο γουναράς ή γούναρης λέγεται και βυρσοδέψης, και ταμπάκης (τούρκικο, θαρρώ). Για την κατεργασία του δέρματος χρησιμοποιούσαν αρκετά δύσοσμα υλικά (ας πούμε, τα άφηναν δυο μέρες μέσα σε σκυλό#####) κι έτσι η γειτονιά των βυρσοδεψών, τα ταμπάκικα, έπρεπε να βρίσκεται στις παρυφές της πόλης. Όμως ήταν επάγγελμα επικερδές, ο δε Νικ. Πολίτης έχει και την παροιμία “Γουναράδες βρωμεροί – και στην τσέπη όλο φλουρί”, καθώς και διάφορες αντίστοιχες σε ευρωπαϊκές γλώσσες, που τις μεταφράζει, π.χ. βρωμερό τομαράκι, κουδουνιστό παραδάκι. Αυτά τα βρήκα καθώς έψαχνα στη συλλογή του Πολίτη για την παροιμία με τα γουναράδικα: έψαξα στην αλεπού (δεν ήταν εκεί), έψαξα στο λήμμα “γούνα”, χωρίς επιτυχία, τελικά το είχε στο λήμμα “ανταμώνω”! Όσο για τη φράση του βουλευτή Διαμαντόπουλου, νομίζω ότι κακώς τράβηξε τόσο την προσοχή, ειδικά όταν στην ίδια συνεδρίαση ειπώθηκαν απρέπειες ολκής. Χτες υπήρξε και συνέχεια, αφενός αστεία και αφετέρου θρασεία. Αστεία από την βουλευτίνα Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας (χωρίς σχόλια) και θρασεία από τον εκπρόσωπο του φιλοναζιστικού κόμματος, ο οποίος αποκάλεσε ‘εμφυλιοπολεμικές’ τις εκφράσεις. Σημειώνω ότι πρόκειται για τον πολιτικό απόγονο εκείνων που έγραφαν στα επίσημα ανακοινωθέντα τους “Εκ των ημετέρων απώλειες: είς Γερμανός”! Ε, ναι, έτσι ίσως εξηγείται. Πηγή: sarantakos.wordpress.com |
Απόσπασμα:
ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ..,,..,.,:ye33: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Αλλο ''εκανε εμποριο οπλων'' κι αλλο ''παραδεχτηκε δωρεα απο πολεμικη βιομηχανια'' και φυσικα καμια σχεση με οποιαδηποτε καταδικη περι αυτου που ποτε δεν ειχε ο ανθρωπος...... Το να δεχεσαι δωρεα, εφοσον το επιτρεπει η νομοθεσια της χωρας σου, απο μια νομιμη εγχωρια πολεμικη βιομηχανια δεν σε κανει εμπορο οπλων.......ομοιως και απο την γαλακτοβιομηχανια δεν σε κανει εμπορο γαλακτος.;) |
Απόσπασμα:
Ειναι γυιος του Δημητρη Σαραντακου απο την Μυτιληνη με πατερα Μανιατη (Νικος Σαραντακος) με γνωστη αριστερη δραση στην Λακωνια η οποια δεν ηταν αρεστη στους Λακωνες και γιαυτο μετακομισε στην Μυτιληνη. Σαν αριστερος, οπως ισχυει για ολους του Αριστερους, υποστηριζει μετα βδελυγμιας το ιερο τοτεμ για το ΚΚΕ που λεγοταν Αρης Βελουχιωτης. Γιαυτους ειναι Ο ηρωας για τους αλλους ειναι Ο δολοφονος....... Το ιστολογιο του ειναι γεματο απο ''αριστερα'' κατορθωματα οπως το προχθεσινο ''Η μεγάλη απόδραση από τα Βούρλα – 58 χρόνια μετά'' που αφορα την αποδραση 27 εγκλειστων κ0υμ0υνιστων στις φυλακες των Βουρλων του Πειραια το 1955.....κι αλλα πολλα ''κατορθωματα'' βεβαια. Θα πρεπει να σημειωσουμε εδω βεβαια οτι πουθενα δεν αναφερεται, οπως βεβαια και κανεις αριστερος, στα αλλα φονικα και απαγωγικα ''κατορθωματα'' των αντρων του Βελουχιωτη που δεν ειναι η ωρα να απαριθμησουμε. Η ερμηνεια που δινει στην επιμαχη φραση ''ραντεβου στα γουναραδικα'' ειναι η απολυτως δικη του εκτιμηση κι οχι αυτο που εννοουσε ο Βελουχιωτης και αποδιδει ο ''lempoi'' πιο πανω και ειναι αποδεκτη απο ολους τους αριστερους του χθες οι οποιοι ηταν και πιο κοντα στην εποχη του Βελουχιωτη. Οπως και να'ναι, ειναι μια φραση παρεξηγημενη και ο καθενας απο εμας, κι ως προς την ερμηνεια της, καθιζει την μπιλια εκει που τον συμφερει με απροοπτα αποτελεσματα αφου σαφως καποιοι το εκλαμβανουν ως προεμφυλιακη προειδοποιηση. Αλλα αυτος ειναι και ο σκοπος του τραγικου αυτου κοματος ο βουλευτης του οποιου την ξεστομισε και ο προεδρος του δεν κατεδικασε αλλα κρατησε αποστασεις........οι συνιστωσες που λεγαμε που ακομα δεν μπορει να πειραξει. |
Απόσπασμα:
Τωρα αν για εσενα εχει καποια διαφορα πολυ ευχαριστως να διαβασω μια "δεξια" τεκμηριωση για την συγκεκριμενη φραση . Το ποιος ηταν ο Βελουχιωτης νομιζω δεν ηταν ο σκοπος της παραπομπης παρα μονο η εκφραση ;) |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Για μενα, τον ''δεξιο'' συμφωνα με την ταμπέλα που μου βαζεις, σωστη ειναι η αποψη του ''lempoi'' πιο πανω ο οποιος κοβω τα ουμπαλα μου μονον δεξιος δεν ειναι και ειπε: Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Το ποιος ειναι ο καθενας μας εχει αντικτυπο σε αυτα που λεει και κανει........;) |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Ειναι λαικη εκφραση και οχι πολιτικη διαβασε ξανα Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Θα αντιγραψω παλι μια φραση καποιου αλλου που διαβασα που απλα λεει οτι στον γουναρα (αν εισαι η αλεπου) δεν πας για να σκωτωσεις αλλα οταν σκωτωθεις οποτε που ειναι η απειλη? Απόσπασμα:
Δεν διαφωνω :rolleyes: Edit: Δεν προσπαθησα να σου βαλω ταμπελα αλλα οταν προσπαθεις να αποδομησεις καποιον με την χρηση της ταμπελας "γνωστος αριστερος" ασυναισθητα υπεθεσα οτι εισαι "δεξιος" με συγχωρεις. Προσδιορισε εσυ αν θελεις την ταυτοτητα , την ματια η την ταμπελα σου και πες μου μια τεκμηριωση |
Παμε παλι διοτι δεν με καταλαβες........
Απόσπασμα:
Ο πρεσβευων πολιτικα την αριστερα δεν θα μπορουσε ποτε να δει αντικειμενικα τα εργα και τις δηλωσεις αλλων αριστερων ανα τα χρονια της ζωης του.........το ιδιο φυσικα και ο οποιοσδηποτε αποχρωσης συγγραφεας/πολιτης για τα τεκταινομενα των ανθρωπων της ιδιας αποχρωσης. Εμεις εδω απλα προσπαθουμε να αποκρυπτογραφησουμε τις προθεσεις των συγγραφεων μεσα απο τα κειμενα τους. Το ιδιο κανουμε και για τον Σαραντακο. Επειδη λοιπον η φραση του Αρη εχει πολυ φονικο και αιμα μεσα της ο συγγραφεας, θεωρω εγω, προσπαθει να την απαλυνει με την εξηγηση/ερμηνεια που δινει δινοντας δικαιολογια στον βουλευτη της αριστερας (ΣΥΡΙΖΑ) που την επανελαβε μεσα στην Βουλη. Απόσπασμα:
Ο Αρης Βελουχιωτης ηταν πολιτικος με σπουδες, δλδ μορφωμενος αρκετα για την εποχη του, εντεταγμενος ομως στο στρατιωτικο σκελος του ΚΚΕ. Το λεω αυτο διοτι αν και γνωστος για την αριστερη του δραση:
Απο ενα τετοιον ανθρωπο δεν ξεστομιζονται ''λαικες εκφρασεις'' αλλα πολιτικες θεσεις. Απόσπασμα:
Φανταζομαι οτι γνωριζεις οτι κανεις πολιτκος δεν μιλαει οπως εμεις, με καθαρα ελληνικα εννοω. Μιλανε μεν στα Ελληνικα αλλα με φρασεις που εννοουν ¨η αναφερονται αλλου απο αυτο που πρωτοτοκως φαινεται. Αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ εκανε και ο Αρης με την φραση ''ραντεβου στα γουναραδικα'' για να το μεταφρασει ο καθεις οπως θελει. Απόσπασμα:
Δεν προσπαθησα να αποδομησω κανεναν, προσπαθησα και προσπαθω παντα να κατανοησω απο ποια οπτικη γωνια βλεπει και ερμηνευει ο καθενας απο εμας - δημοσιογραφοι, συγγραφεις, ιστορικοι κ.λ.π. περιλαμβανομενων - τις πολιτικες φρασεις, ρησεις, νομους, ενεργειες, πραξεις, πολιτικα δρωμενα, ομιλιες κ.λ.π. αλλων ανθρωπων. Η πολιτικη ταυτοτητα του καθενος μας ειναι ενα δρομος προς αυτην την κατευθυνση. Ενας αριστερος, δεξιος, ακροαριστερος, ακροδεξιος δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος σε καμια περιπτωση με κανεναν απο τους αντιπαλους του. Αυτος που εχει ελπιδες αντικειμενικοτητας ειναι ο εκ πεποιθησεως Κεντρωος οπως π.χ ηταν ο Γεωργιος Μαυρος της ΕΔΗΚ..... Το δικο μου πολιτικο μετεριζι το εχω δηλωσει σε αλλα πολλα ποστ οπου περικλιεται ολη η πολιτικη μου σταδιοδρομια απο το 1977 κι εντευθεν. Εν συντομια συνδικαλιζομενος με ''Ρηγας Φερραιος'' και ''ΚΝΕ'' μεχρι το 1982, ΠΑΣΟΚ απο τοτε μεχρι το 1990-91 με ταυτοτητα και συνδικαλιστικη δραση δυστυχως!!! Εκτοτε οπαδος του ΠΑΣΟΚ μεχρι το 2009 κι αφου καταλαβα το ΜΕΓΑ λαθος μου οπαδος αυτουνου που δεν θα φερει την καταστροφη και θα γυρισει την χωρα σε αναπτυξιακη τροχια μετα τον μεγαλο υφαλο που περναμε σημερα.........οποιος και ναναι αυτος. |
Αλήθεια είσαι τοσο μπερδεμενος η μπερδεμένο ζούμε?μονο η έλλειψη παιδείας κάνει ένα λαό να πιστεύει ακόμα σε εθνοσωτηρες.εδω πιο έξυπνοι λαοί απο εμάς τους ραγιάδες έχουν υποταχτει .πουλημενα και καλο βολεμένοι άτομα που σκέφτονται ποιος θα τραγουδήσει που και αν βρεθει το σκάφος του λιαγκα πιστεύετε οτι μπορούν να αλλάξουν κάτι?και με τι να αλλάξουν?εδω μας πήραν την χώρα χωρίς να ανοίξει μύτη απο υπολογιστή μέσα .......οταν καταλάβουμε ποιος ήταν ο εχθρός θα κοιτάμε να δούμε αν ειναι δεξιός η αριστερός τοσο κούπα οι ειμαστε.ποιος Άρης και ποιος παπαρης όλοι ειναι για τα βιβλία τις ιστορίας και αυτοί και τα πιστεύω τους τώρα απλα έχεις 2 μονοπάτια να διαλέξεις........οποίο γουσταρεις τραβά και εκεί που α φτάσεις θα δεις αν τελικα είσαι στα ##### η στα καλα.ολα τα αλλα ειναι αλλα λόγια να αγαπιόμαστε ..
Χαιρετιζω τους επαναστάτες της ΕΡΤ της κάθε κρατικής υπηρεσίες που με απαράμιλλο θάρρος αντιστέκονται στη μπόρα του κατακτητή Αι επόμενες δύναμης θα αντισταθούν στον γερμανικό επεκτατισμο. :sm7::lo19::ye28: Και όπως λέει και ένας απο τους παλιούς ΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΩΡΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΡΘΙΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ |
Απόσπασμα:
Στο αφιερωνω εξαιρετικα..... Βαριαστενάζουν τα βουνά κι ο ήλιος σκοτεινιάζει, το δόλιο το Μικρό Χωριό και πάλι ανταριάζει. Λαμποκοπούν χρυσά σπαθιά, πέφτουν ντουφέκια ανάρια, ο Άρης κάνει πόλεμο μ' αντάρτες παλικάρια. Έλα βρε άπιστε Ιταλέ, κορόιδο Μουσολίνι, να μετρηθούμε οι δυο μαζί να ιδείς το τι θα γίνει. Δεν έχεις γέρους κι άρρωστους, μικρά παιδιά να σφάξεις, μηδέ κορίτσια ντροπαλά, ούτε χωριά να κάψεις, παπάδες για να τυραννάς, στη μέση στο παζάρι, έχεις μπροστά σου σήμερα τον καπετάνιο Άρη, που γρήγορος σαν τον αητό, σαν το γοργό τ' αγέρι, προδότες ξέκανε πολλούς με δίκοπο μαχαίρι. Σαν ατσάλινο τείχος, που αλύγιστο ορμάει, στα πεδία των τίμιων μαχών, με αρχηγούς Σαμαρινιώτη, τον Σαράφη, τον Άρη, που είν' οι μάνες του Λαϊκού Στρατού. .... Με καθοδήγηση λαμπρή του αρχηγού μας Βελουχιώτη, ξεψυχάει ο αγκυλωτός του φασισμού. |
Στο αφιερώνω
:) ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ Παρτους και βάλτους σε οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας μετά τον 5 αιώνα προ Χριστού ΑΝΙΚΗΤΟΙ :wha01: |
Απόσπασμα:
Ελληνικος Συνδικαλισμος=:u57::u58::u57::u59::u57: |
ΔΕΝ ΕΛΠΊΖΩ ΤΊΠΟΤΑ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΊΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
επειδη θα μπορουσαμε να μιλαμε για μερες σε εναν αεναο κυκλο χωρις ισως αποτελεσμα (καμια φορα δεν ξερεις βεβαια) για αριστερα, δεξια και για το που εχει χαθει η μπαλα με ολες αυτες τις ιδεολογιες απλα θα τελειωσω το θεμα εδω λεγοντας ξεκαθαρα τι πιστευω εγω (ετσι και αλλιως εχουμε βγει off-topic . Η φραση που χρησιμοποιησε (εβαλε στο στομα των αγανακτισμενων , οπως ειναι ολοκληρη η αποστροφη του λογου του ) ο βουλευτης του Συριζα δεν αφορα εμφυλιακη προοτροπη αλλα χαιρετισμος σε συντροφους που λογω της φυσης του αγωνα ειναι δυσκολη η επιβιωση (κατι σε ραντεβου στα θυμαρακια) Η φραση αυτη δε παρολα λαικη και οχι πολιτικη δεν ειναι "αριστερο" εμφυλιακο καλεσμα γιατι αλλιως πως θα εξηγουσες το παρακατω ?! Απόσπασμα:
Τελος σχετικα με τις ταμπελες μιας και δεν θεωρω τον εαυτο μου ουτε δρομο ουτε ταβερνα δεν τις αποδεχομαι αλλα εσυ μπορεις να χρησιμοποιησεις οποια θες, ετσι αλλιως εξω θα πεσεις γιατι ουτε ειχα ουτε εχω εγραφει/χρησιμοποιηθει/ενταχθει σε κανενα κομμα και ουτε εχω γαλουχηθει σε καμια ιδεολογια καθως οι διαθλασεις που προκαλουν οι κοματικοι σωληνες σου διαστρεβλωνουν την οπτικη . Παντως και για να ελαφρυνω λιγο την κατασταση στον λιγο καιρο που σε διαβαζω εδω μεσα εχεις ηδη παραδεχθει οτι εχεις κανει 2 λαθη πρωτο αυτο που εφυγες απο το VF και δευτερο αυτο με το Πασοκ . Μηπως ολη αυτην η επιμονη σου στις σημερινες πολιτικες θα ειναι αυριο το 3 λαθος? Χιουμορ κανω δεν σε κρινω:) |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:16. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!