![]() |
Απάντηση: Να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές ;
Απόσπασμα:
Δηλώνεις δεξιός? Εγώ πάντως είμαι, αλλά ψήφισα "όχι". |
Λόγω δουλειάς..δεν υπάρχει Σ/Κ..Κυριακή..κτλ. αλλά ψηφίζω ΌΧΙ!
|
Να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές ;
Οχι ειναι η δικη μου απαντηση, οχι ειναι η ομοφωνη απαντηση του εμπορικου συλλογου στον οποιο ειμαι μελος του ΔΣ, οχι ειναι και οι θεσεις της συντριπτικης πλειοψηφιας των εμπορικων συλλογων και των συλλογων εργαζομενων της Ελλαδας.
Πριν περιπου 10 μηνες υπηρξε ερωτημα προς ολους τους συλλογους απο την κυβερνηση για τη γνωμη τους για το ανοιγμα των Κυριακων. Εννοειται οτι και τοτε η θεση ηταν σχεδον ομοφωνη οχι! Παρολα αυτα η κυβερνηση που υποτειθεται οτι μας εξυπηρετει μας εγραψε εκει που δεν πιανει μελανι. Επιπλεον μας εκβιασε να "διαλεξουμε" ποιες Κυριακες επιθυμουμε να ημαστε ανοικτα αλλα επιπλεον των 7 (4 εκπτωσεων, 2 χριστουγεννων, 1 πασχα). Μας ειπε οτι αν δεν παμε στον περιφερειαρχη να δηλωσουμε εννοειται αυτοματα οτι θα ισχυουν και οι 52 Κυριακες ανοιχτα τα καταστηματα. ... και υστερα καποιοι αναρωτιουνται αν μας ψεκαζουν! Φυσικα μας ψεκαζουν! Αλλιως θα τους ειχαμε στησει στον τοιχο και θα τους ριχναμε γιαουρτια και σαπιες ντοματες! |
Πάντως κάποιοι (κι όχι μόνο εδώ μέσα) μιλάνε επί του θέματος λες και ο καταναλωτής δεν είναι εργαζόμενος και ο ίδιος...εγώ λόγω της φύσης της εργασίας μου, δουλεύω και Κυριακές και αργίες, και δηλώνω κατηγορηματικά αντίθετος στο μέτρο. Τους μόνους που ενδεχομένως θα βοηθήσει το μέτρο είναι κάποια πολυκαταστήματα, πολυεθνικών συνήθως συμφερόντων. Εξάλλου είμαι της άποψης πως (κάποιοι ίσως με πουν αιρετικό) δουλεύεις για να ζεις και δε ζεις για να δουλεύεις, όπως κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλουν. Και για να μη παρεξηγηθώ, είμαι από εκείνους που ακόμα παίρνω κάποια ηθική απόλαυση από την εργασία μου(οι υλικές έχουν πάει εδώ και καιρό περίπατο)...
|
Απόσπασμα:
ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΗΝ ΨΩΝΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ |
Απόσπασμα:
Μπάμπη, μια ένσταση. Τις περισσότερες Κυριακές τις ζωής μου τις πέρασα δουλεύοντας και πολύ μακρυά από την οικογένεια μου. Αυτό δεν μας εμπόδισε να χτίσουμε μια εξαιρετική σχέση. Αντιθέτως πάρα πολλοί φίλοι και γνωστοί μου έχουν διαλυμένες οικογένειες, παρ΄όλο που ήταν καθημερινά μαζί. Πολλοί δε από αυτούς είναι και Δ.Υ. εκεί να δεις αργίες και Κυριακές!!!! Κανένας δεν έχει βάλει στόχο την "Ελληνική οικογένεια". Όποιος θέλει να έχει οικογένεια την φτιάχνει και την κρατάει. Όποιος δεν τα καταφέρνει, ας μην ψάχνει αλλού το φταίξιμο. Τώρα όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων, εξέφρασα και γνώμη και ψήφο. Να πω και ένα παράδειγμα. Στη γειτονιά μου είναι το σουβλατζίδικο του Παντελή του Τρουμπούνα. Από τότε που άνοιξε (δεκαετία '70!!) και ειδικά μόλις γεννήθηκαν και τα παιδιά, το μαγαζί έμενε και μένει κλειστό τις Κυριακές. Παρεμπιπτόντως δεν το "έκλεισαν" οι μεγάλες αλυσίδες και ο σκληρός ανταγωνισμός. Ίσως γιατί δεν παίρνει έτοιμο το σουβλάκι και φτιάχνει και σάλτσα. Το Τρουμπουναίικο λοιπόν δεν επηρεάστηκε ούτε από τα ωράρια, ούτε από τον ανταγωνισμό. Μια χαρά οικογένεια είναι και τις συνωμοσίες τις γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. |
Τα περί εκκλησίας και οικογένειας είναι δικαιολογίες, άμα θες βρίσκεις χρόνο να ασχοληθείς με όσα θεωρείς σημαντικά.
Οι περισσότεροι από δω είμαι σίγουρος οτι είτε στη δουλειά σας, είτε εξ αιτίας της, της αφιερώνετε πολύ περισσότερο χρόνο από το κανονικό ωράριο και μάλιστα 365 μέρες το χρόνο. Για να ανοίξει ο μαγαζάτορας το Σ/Κ θέλει πρωτίστως κέρδος, ο υπάλληλός του καλύτερες αμοιβές και το κράτος ΑΕΠ και ευχαριστημένους πολίτες. Ο κόσμος σίγουρα θα βολευόταν με τα μαγαζιά ανοικτά 365 μέρες το χρόνο και το ίδιο επίσης οι μαγαζάτορες/υπάλληλοι αν αυτό τους εξασφάλιζε καλύτερες αμοιβές και αξιοπρεπή διαβίωση για τις οικογένειές τους. Το ουσιαστικό ερώτημα επομένως είναι αν τα ανοικτά μαγαζιά τις Κυριακές θα μας ωφελήσουν πραγματικά όλους ή απλώς είναι ένα ακόμα μέτρο που αντιγράφουμε υποχρεωμένοι λόγω τρόικας. Αυτή η κυβέρνηση ζητάει εργασία και τις Κυριακές δίνοντας στον υπάλληλο ψίχουλα, κλείνοντας τη στρόφιγγα του δανεισμού στον εργοδότη αφού έχει υποβαθμίσει πρώτα την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή. Επομένως δικαιούται να ζητάει κι ο πολίτης τις Κυριακές ανοικτές όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τη Βουλή και το τρελλοκομείο... |
Όχι ανοικτά μαγαζιά τις Κυριακές.
Οι Κυριακές να παραμείνουν Κυριακές όπως τις ξέρουμε ( με λίγη κίνηση , κλειστά μαγαζιά , οικογένειες στις αυλές και τα μπαλκόνια…) Έστω και αν μερικοί από εμάς αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε και Κυριακή . Καλό Σ Κ Sent from my iPad using Tapatalk Pro |
Θα απαντησω σαν πρωην επιχειρηματιας αλλα και σαν καταναλωτρια τωρα....
Οταν ειχα το μαγαζι, παρ'ολο που ειμαστε σε μια μετρια τουριστικη περιοχη (δεν εχουμε τον κοσμο της Μυκονου ή της Σαντορινης οπου εκει μενουν ολο το καλοκαιρι ολες τις Κυριακες ανοιχτα) τον Αυγουστο ειχαμε το ελευθερο οποια καταστηματα θελανε να ειναι ανοιχτα τις κυριακες. Οσα ειχαν υπαλληλους βεβαια ηταν κατοπιν συννενοησεως μαζι τους κ με την αναλογη αμοιβη, εγω που δεν ειχα, ανοιξα δυο-τρεις φορες. Το μονο αποτελεσμα που ειχα ειναι να καψω παραπανω ρευμα και να χασω και την Κυριακη μου κ το μπανιο μου,σε εναν μηνα που μεναμε ανοιχτα και τα απογευματα της Δευτερας κ Τεταρτης.... Ως καταναλωτρια αυτη τη στιγμη εχω απλετο χρονο.... Λεφτα ομως δεν εχω οχι για να παω να ψωνισω, αλλα ουτε για να βαλουμε βενζινη να μπουμε στο κεντρο να χαζεψουμε τα μαγαζια.... Απο την αλλη υπαρχουν καποιες δουλειες που ουτως ή αλλως δεν εχουν αργιες.Ο αντρας μου δουλευει Κυριακες, Χριστουγεννα, Πρωτοχρονια, Πασχα, με πυρετο, εχει δουλεψει με μικροχειρουργικη επεμβαση, κ γενικα καποιες δουλειες ειναι ετσι.Καφετεριες,ταχυφαγεια,σωματα ασφαλειας,ιατρικο προσωπικο,ολοι αυτοι ποτε δεν ειχαν την αργια της Κυριακης.Οχι οτι λεω να μην την εχουν κ οι υπολοιποι αλλα ισως γι'αυτο δε μου φαινεται τοσο "πολυ". Ακομα κ ο Θεος που την θελει την αργια, την εχουμε "φαει" απο καιρο!.... Αυτη η μερα ομως ειναι για την οικογενεια, για μια βολτα, ενα οικογενειακο τραπεζι, ειναι παραδοση για οσους την εχουν, δεν ξερω αν θα επιλεξουν να πανε για ψωνια...! Γι'αυτο δεν θεωρω οτι θα "πιασει"... Φαυλος κυκλος ειναι. Το μετρο δεν θεωρω οτι θα προσφερει περισσοτερα εσοδα στις επιχειρησεις, αν ομως αυτες θελουν να ανοιξουν ας υπαρξει συννενοηση με το προσωπικο. Εγω αν εργαζομουν καπου ισως κ να ηθελα να δουλεψω εαν πληρωνομουν κατι λιγο παραπανω....Αν ειχα καλυτερα οικονομικα, ισως κ να μην ηθελα. |
ΟΧΙ οι εργαζόμενοι δεν είναι ρομπότ. Ορισμένα δικαιώματα στον εργασιακό χώρο πρέπει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα... |
Δεν ψωνίζω τις Κυριακές ούτε το διαπραγματεύομαι...:cool:
|
Ότι θα ανοίξει ο μαγαζάτορας και Κυριακή και θα έχει κέρδος,ο
υπάλληλος περισσότερα χρήματα,το κράτος ΑΕΠ, και παντού χαμόγελα πέραν των επιχειρήσεων που ούτως ή άλλως λειτουργούν έτσι ,είναι δικαιολογίες,αερολογίες,ευχολόγια,λόγια του αέρια. Το ότι ο κόσμος θα βολευόταν με καταστήματα πέραν των όσων λειτουργούν έτσι, ανοιχτά 365 μέρες το χρόνο ενώ τώρα δεν βολεύεται έχει πραγματικά πολύ γέλιο. Κατά τα άλλα καλά. Μην ξεχάσετε να κοινωνήσετε αύριο,δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. |
οχι οχι οχι
οχι γιατι πρεπει να παω εκλησια οχι γιατι πρεπει να παω για ψαρεμα οχι γιατι θελω να ξυπνησω με την ησυχια μου οχι γιατι πρεπει να φαμε μαζι ολη η οικογενεια οχι ο γιατι θελω να δω τον ηλιο ολη μερα οχι γιατι θελω να πλατσουριζω στη βροχη οχι γιατι θελω να αναψω καρβουνα και να ψησω μπριζολες οχι γιατι θελω να παω στο γηπεδο οχι γιατι θελω να παω κανω ποδηλατο με τα παιδια μου οχι γιατι θελω να παω στους παππουδες και στους γονεις που με περιμενουν οχι γιατι θελω να ζησω και μια μερα χωρις προγραμμα οχι οχι |
Απόσπασμα:
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!!!!:lo19::lo19::lo19: Πάντως όπως καταλαβαίνεις το μέτρο θα ισχύσει τελικά, ίσως με κάποια καθυστέρηση και άσχετα από εκκλησιασμούς και τα ρέστα... |
Αν ο τζίρος των μαγαζιών δικαιολογεί να ανοίγουν και Κυριακή
Αν οι υπάλληλοι θα συνεχισουν να έχουν 2 ρεπο και εκείνες τις μερες θα δουλεύουν κάποιοι οι οποίοι δεν θα θέλουν ρεπο... Αν ο μαγαζάτορες θα βγάζει αρκετά ώστε να μην τον κλείσουν και μείνουν μόνο οι μεγάλο αλυσίδες Αν Αν Αν Τότε και μονο τοτε... ναι θα με βολευε και εμένα που όσο και να ακούγεται περίεργο σε κάποιους πολλές εβδομάδες ΔΕΝ προλαβαίνω ούτε το Σάββατο να πάω να ψωνίσω... Αλλα το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι η έλλειψη χρόνου αλλα χρημάτων...ας ληθει αυτο το θέμα και τα βλέπουμε τα αλλα... Send from my Moto Guzzi Breva :D using Tapa Tapa Tapa Talk |
Το αρχικό ερώτημα του Αρκά, ήταν αν εμείς , ως καταναλωτές, θέλουμε ανοικτα τα καταστήματα την Κυριακή, ή τις Κυριακές μάλλον....
Πιστεύω ότι η πλειοψηφία είπε όχι. Και όχι μόνο στο φόρουμ (που "ταμπελοποιήθηκε ως αριστερο:lo19: από τον ΖωρζΠ) αλλά και σήμερα σε όλο το Περιστέρι , σε μαγαζιά και καφετέριες όλοι τα ίδια -αρνητικά- έλεγαν. Το ότι θα υλοποιηθεί, δεν έιναι θέμα συζήτησης! Ήδη υλοποιείται, τι κουβεντιάζουμε? Το ποιος θα ωφεληθεί, θα το δείξει ο χρόνος και μακάρι να βγούμε ψεύτες όσοι πιστεύουμε ότι είναι εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των υπαλλήλων. Πάντως ο συνολικός τζίρος του μήνα δεν πρόκειται να αλλάξει* για τα μαγαζιά. Δε θα φυτρώσουν λ7 τις Κυριακές;). Το αν μοιραστούν τα ψώνια της εβδομάδος σε 7 αντί 6 ημερών, δεν νομίζω ότι ωφελεί κάποιον. *Εξαιρούνται περιπτώσεις όπως ο λιμένας Πειραιώς και τα πέριξ (και ανάλογες περιπτώσεις), που σωστά ο ΖωρζΠ αναμένει αύξηση της αγοραστικής κίνησης ελέω τουρισμού, πλοίων κλπ. |
Ψάχνω να βρώ έναν λόγο για να πώ "ναι" .
Αντιθέτως βρίσκω πολλούς λόγους να πώ "όχι"". -Αν έχω να ψωνίσω βρίσκω και μέρα και ώρα. -Οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες είναι άνθρωποι όχι ρομποτ...ακόμα και το 6ημερο είναι υπέραρκετο. επιλέγω το 4. αδιαπραγμάτευτα. Έλεος μας θέλουν όλους δούλους......υπάλληλους και καταστηματάρχες μαζί!!! |
Απόσπασμα:
Το φχαριστήθηκες!!! Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα,αλλά δεν τρέχει και μία,ήτανε δυο γίνανε τρεις, το σχέδιο πάει βάσει σχεδίου,το μέτρο θα εφαρμοστεί,σε κάποιους αρέσει να τους παίρνουν τα μέτρα,κανένα πρόβλημα,μετά το σύντομο διάλειμμα για διαφημίσεις και το πέρας του εκκλησιασμού,τα ρέστα στον νεαρό που θα ανοιγοκλείνει την πόρτα στις ορδές των καταναλωτών μέχρι να έρθει η χρηματαποστολή για τη μπάζα. |
εγω θα ψωνιζω ΜΟΝΟ απο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ,
ειναι ο μονος που το ανακοινωσε πριν απο πολλες μερες, ΤΕΛΟΣ |
Χαλκιαδάκης Super markets η μεγαλύτερη αλυσίδα στην Κρήτη θα είναι κλειστά.
|
Απόσπασμα:
ας ανοιξουμε ενα ποστ με αυτους που θα ειναι κλειστα αυριο, ωστε οσοι θελουν , να ψωνιζουν απο αυτους τις επομενες μερες |
Εξακολουθώ να μη βλέπω το νόημα, κι όπως έγραψε και κάποιος πιό πριν, ακόμη κι αν γίνει τζίρος σε κάποια μαγαζιά θα χαθεί από την εστίαση, από παιδότοπους ίσως, από κάποια μικρομάγαζα που περιμένουν τον εκδρομέα της Κυριακής....
Καλά κρασιά! |
Στην Πατρα παντως τα τοπικα S/M ανακοινωσαν οτι δεν θα ανοιξουν...Τα εμπορικα..θα δουμε αυριο ποιος κ τι!!Εντελως ακαιρο κ αστοχο το ολο θεμα κατα την γνωμη μου...
Εχουμε πολυ σοβαροτερα προβληματα να λυσουμε πρωτα κ ως συνηθως ενω ο ασθενης αιμοραγει απο παντου,εμεις του λεμε οτι χρειαζεται αγχολυτικα... |
Δεν μπορω να καταλαβω τι δημοσκοπηση εκαναν αυτοι!!! εδω μεσα πανος το 90% ειναι κατα... δεν καταλαβαινω... :hmmm::hmmm::hmmm::hmmm: |
Απόσπασμα:
Τι δεν καταλαβαίνεις;! Ρώτησαν τους CEO των πολυεθνικών! Και σίγουρα τους πολίτες άλλων χωρών που η μικροεπιχειρηματικότητα είναι εξωτική έννοια! |
Σπαμ ον
τα ποσοστά που βγάζει η δημοσκόπηση είναι για τα πανηγύρια! σπαμ οφφ |
Απόσπασμα:
Το 90% των ψηφισάντων, ήτοι 75 άτομα στα 7800 του φόρουμ!!!!!! Το δε σύνολο του ποσοστού... 110,67%!!!! |
Παιδιά το προβλημα καθαρα υπάρχει σε όσους ειναι μέσα στο θέμα ,,όλοι οι θεατές και οι καταναλωτές εκφέρουν γνώμη οπως εγω ας πούμε οταν μαθαίνω για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους στα καράβια ,,,για ένα θέμα που δε ξέρω μακακια θα πω .....οσοι θέλουν φυσικα και να ψωνίζουν Κυριάκη ετσι και αλλιώς ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ,με το καλο αύριο να χαρείτε τις αγορές σας σας περιμένουμε
|
Απόσπασμα:
γιατι για 10.000.000 Ελληνες το ποσοστο που ψηφισε θα ηταν αναλογο...και δεν νομιζω να ειχες την πολητελεια να ψηφισεις Γιαννακο οπως και γω... τουλαχιστον εδω βλεπεις μια πραγματικοτητα λιγο διαφορετικη και μπορεις να ψηφισεις...!!! :ye33: |
Ναι να είναι ανοικτά.
Να βολεύει τον καταναλωτή. Οσο για ότι είναι Κυριακή και αργία, υπάρχει πολύς κόσμος που δουλεύει και αργίες. |
http://img.tapatalk.com/d/13/11/03/u3uhe4ug.jpg
Αυτό το βρήκα κάπου στο Internet. Τελικά το ωράριο απασχολεί πολύ κόσμο … Sent from my iPhone using Tapatalk 2 |
|
Μπαααα
δε λέει να δουλέψει το "insert image":( |
Copy και paste?
|
|
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...16517181_n.jpg
Δεξι κλικ πάνω στην εικόνα, κοπυ ιματζ λοκεησιον , και μετά ινσερτ ιματζ....:) |
Σωστά:D
Αλλά δε θα με κάνεις να νιώσω άσχημα.... Σε λίγο την κοπανάω:cool2::ha16: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Εγώ θέλω να ανοίγουν κι οι τράπεζες Κυριακή για να πηγαίνω με την άνεσή μου να πληρώνω και φυσικά κι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.
Τελικά ακόμη και σε αυτό το θέμα διχόνοια θα προκληθεί.... Τι σκ.τολαός είμαστε!!!!! |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:40. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!