![]() |
Απάντηση: τρεμουλο στο τιμονι
Έχω παρατηρήσει πάντως και εγώ μια άσχημη συμπεριφορά στο τιμόνι όταν πάω με 120+.
Πάραυτα δεν θα το έλεγα τρέμουλο αλλά απλά ότι το τιμόνι είναι πολύ πιο ελαφρύ και μπορεί να στρίψει δεξιά ή αριστερά πολύ πιο εύκολα. Στην ουσία αυτό που έχω αποκομίσει είναι ότι όταν με βαράει ο αέρας και πάω με πολλά νιώθω ότι εγώ ο ίδιος προκαλώ αστάθεια στο τιμόνι απλά αυτό είναι πιο εμφανές γιατί είναι πιο ελαφριά η αίσθησή του. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Κ πιστεύω πως δεν φταίει το λάστιχο, γιατί αφενώς στη ζυγοστάθμιση ήμουν μπροστά και αφετέρου σε 2-3 δοκιμές που έκανα να αφήσω τα χέρια μου από το τιμόνι για 5-10 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες μέχρι 80 αυτό κρατούσε σταθερή πορεία και δεν αποκτούσε κανένα τρέμουλο. Φοράω παρεπιπτόντως τα Pirelli Scorpion Trail |
Απόσπασμα:
Επισης το μπουφαν πρεπει να ειναι σφιχτο πανω σου και ειδικα στα μανικια γιατι ο αερας κουναει τα χερια σου και αυτα το τιμονι |
Το μπουφάν είναι κολλητό, δεν υπάρχει θέμα σε αυτό.
Θα κοιτάξω την πίσω ανάρτηση μιας και η μπροστά (F650GS Twin) απ'όσο ξέρω δεν ρυθμίζεται..! |
Δεν ηξερα τι μοτο εχεις :rolleyes:, σωστα δεν ρυθμιζεται η μπροστα αναρτηση στο 650 ουτε στο 800
|
Απόσπασμα:
Μήπως τελικά για όλα φταίει το λάστιχο; |
Με ολο το θαρρος να πω οτι δεν υπαρχει κανενας,μα κανενας λογος να αφησεις τα χερια σου απο τιμονι διοτι ειναι ακρως επικινδυνο.Τωρα οσο αφορα το κουνημα,ειναι αποτελεσμα συνηθως ενος ολοκρηρωμενου ''set up'' που χρειαζεται καθε μοτοσυκλετα μετα απο καποια παρεμβαση σε μερος το οποιο συντελει στην αεροδυναμικη της.Ο συνδυασμος ενος set-up σε αναρτησεις-ελαστικα-ζελατινα-υψος αναβατη-μπαγκαζιερας,θα σου φερει το επιθυμητο αποτελεσμα κατα 80-90% και οχι κατα 100%,μιας και η μοτοσυκλετα σου[οπως και ολες οι on-off] δεν ειναι ''τερατα'' αεροδυναμικης,και παντα ενα ποσοστο ασταθειας θα υπαρχει.Ψαχνοντας λοιπον και βρισκοντας τον καλυτερο συνδυασμο ρυθμισεων των παραπανω,θα επιτυχεις την καλυτερη δυνατη σταθεροτητα. ;)
|
.. έκανα σημερα ξανα ζυγοστάθμιση και ολα φαινονται φυσιολογικα..
θα βγω εθνική, θα παίξω και με τις αναρτήσεις για να δω ποσο επηρεάζουν.. απο συζήτηση που είχα με το λαστιχά κατάλαβα ότι όταν αφήνεις το τιμόνι είναι φυσιολογικο να μη φτάνουν στο τιμόνι τα μηνυματα του τρέμουλου .. θέλει το γκάζι του!!! |
Απόσπασμα:
Σε ποιον λαστιχα πηγες;; :rolleyes::rolleyes: |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:48. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!