GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   τρεμουλο στο τιμονι (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=10803)

antoine 26-04-2010 00:55

Απάντηση: τρεμουλο στο τιμονι

Έχω παρατηρήσει πάντως και εγώ μια άσχημη συμπεριφορά στο τιμόνι όταν πάω με 120+.

Πάραυτα δεν θα το έλεγα τρέμουλο αλλά απλά ότι το τιμόνι είναι πολύ πιο ελαφρύ και μπορεί να στρίψει δεξιά ή αριστερά πολύ πιο εύκολα. Στην ουσία αυτό που έχω αποκομίσει είναι ότι όταν με βαράει ο αέρας και πάω με πολλά νιώθω ότι εγώ ο ίδιος προκαλώ αστάθεια στο τιμόνι απλά αυτό είναι πιο εμφανές γιατί είναι πιο ελαφριά η αίσθησή του. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Κ πιστεύω πως δεν φταίει το λάστιχο, γιατί αφενώς στη ζυγοστάθμιση ήμουν μπροστά και αφετέρου σε 2-3 δοκιμές που έκανα να αφήσω τα χέρια μου από το τιμόνι για 5-10 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες μέχρι 80 αυτό κρατούσε σταθερή πορεία και δεν αποκτούσε κανένα τρέμουλο.

Φοράω παρεπιπτόντως τα Pirelli Scorpion Trail

bill 800gs 26-04-2010 07:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από antoine ( 153195)
Έχω παρατηρήσει πάντως και εγώ μια άσχημη συμπεριφορά στο τιμόνι όταν πάω με 120+.

Πάραυτα δεν θα το έλεγα τρέμουλο αλλά απλά ότι το τιμόνι είναι πολύ πιο ελαφρύ και μπορεί να στρίψει δεξιά ή αριστερά πολύ πιο εύκολα. Στην ουσία αυτό που έχω αποκομίσει είναι ότι όταν με βαράει ο αέρας και πάω με πολλά νιώθω ότι εγώ ο ίδιος προκαλώ αστάθεια στο τιμόνι απλά αυτό είναι πιο εμφανές γιατί είναι πιο ελαφριά η αίσθησή του. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Κ πιστεύω πως δεν φταίει το λάστιχο, γιατί αφενώς στη ζυγοστάθμιση ήμουν μπροστά και αφετέρου σε 2-3 δοκιμές που έκανα να αφήσω τα χέρια μου από το τιμόνι για 5-10 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες μέχρι 80 αυτό κρατούσε σταθερή πορεία και δεν αποκτούσε κανένα τρέμουλο.

Φοράω παρεπιπτόντως τα Pirelli Scorpion Trail

Σε αυτη την περιπτωση ελεγξε τις αναρτησεις σου, αν η πισω ειναι πολυ σκληρη (επαναφορα και συμπιεση) και η μπροστα πολυ μαλακη,σου δημιουργει αυτο που περιεγραψες παραπανω.
Επισης το μπουφαν πρεπει να ειναι σφιχτο πανω σου και ειδικα στα μανικια γιατι ο αερας κουναει τα χερια σου και αυτα το τιμονι

antoine 26-04-2010 08:31

Το μπουφάν είναι κολλητό, δεν υπάρχει θέμα σε αυτό.

Θα κοιτάξω την πίσω ανάρτηση μιας και η μπροστά (F650GS Twin) απ'όσο ξέρω δεν ρυθμίζεται..!

bill 800gs 26-04-2010 08:43

Δεν ηξερα τι μοτο εχεις :rolleyes:, σωστα δεν ρυθμιζεται η μπροστα αναρτηση στο 650 ουτε στο 800

Arkas 26-04-2010 22:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από cbak ( 150982)
γεια σ' ολους..

πριν λίγο καιρό άλλαξα λάστιχα στο r1200gs/08 και έβαλα τα Metzeler Tourance EXP. Την επόμενη μέρα τα δοκίμασα στο δρόμο και στα 140 χλμ/ω άρχιζε έντονο τρέμουλο στο τιμόνι!!!.. την επόμενη μέρα πηγα στο συνεργείο και αλλάξαμε το μπροστινό γιατί όντως είχε θέμα, απ' οτι είδε και ο μάστορας!

Τώρα έχω κάνει γύρω στα 350 χλμ με τα καινούρια και κάποιες φορές παρουσιάζεται τρέμουλο κυρίως πάνω από τα 100 χλμ/ω και όχι τόσο έντονο όσο την πρώτη φορά και όχι συνέχεια. Δεν έχω καταφέρει να τα δοκιμάσω χωρίς την μπαγαζίερα αλλά θα το κάνω για να δω.

Επειδή μάλλον το δημιουργώ εγω (σημειώνω ότι με τα μαμισια-Bridgestone- δεν είχα καταλάβει ποτέ κάτι τέτοιο) όταν παίρνω τα χέρια μου από το τιμόνι (με προσοχή φυσικά) από τα 160 χλμ/ω και το αφήνω μέχρι και τα 90 χλμ/ω το τιμόνι δεν παρουσιάζει κανένα τρέμουλο και όλα φαίνονται φυσιολογικά.

Eίναι σωστή αυτή η παρατήρηση? Mήπως τελικά δεν χρειάζεται να ανησυχώ? αν είχε θεμα δεν θα το παρουσίαζε έντονα όταν δεν ακουμπάω το τιμονι? τα αντίβαρα ίσως?

σημειωση : 1. πολύ καλό λάστιχο στις στροφές!!!!!!!

2. όταν αφήνω τα χέρια μου απο το τιμόνι, το μηχανάκι δεν μένει στην ευθεία αλλά έχει μια ομαλή ελαφρια κλίση προς τα δεξία και μάλλον μπορώ να καταλάβω το λόγο: "boxer".

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο...
Μήπως τελικά για όλα φταίει το λάστιχο;

Ακιs 26-04-2010 23:25

Με ολο το θαρρος να πω οτι δεν υπαρχει κανενας,μα κανενας λογος να αφησεις τα χερια σου απο τιμονι διοτι ειναι ακρως επικινδυνο.Τωρα οσο αφορα το κουνημα,ειναι αποτελεσμα συνηθως ενος ολοκρηρωμενου ''set up'' που χρειαζεται καθε μοτοσυκλετα μετα απο καποια παρεμβαση σε μερος το οποιο συντελει στην αεροδυναμικη της.Ο συνδυασμος ενος set-up σε αναρτησεις-ελαστικα-ζελατινα-υψος αναβατη-μπαγκαζιερας,θα σου φερει το επιθυμητο αποτελεσμα κατα 80-90% και οχι κατα 100%,μιας και η μοτοσυκλετα σου[οπως και ολες οι on-off] δεν ειναι ''τερατα'' αεροδυναμικης,και παντα ενα ποσοστο ασταθειας θα υπαρχει.Ψαχνοντας λοιπον και βρισκοντας τον καλυτερο συνδυασμο ρυθμισεων των παραπανω,θα επιτυχεις την καλυτερη δυνατη σταθεροτητα. ;)

cbak 27-04-2010 20:58

.. έκανα σημερα ξανα ζυγοστάθμιση και ολα φαινονται φυσιολογικα..

θα βγω εθνική, θα παίξω και με τις αναρτήσεις για να δω ποσο επηρεάζουν..

απο συζήτηση που είχα με το λαστιχά κατάλαβα ότι όταν αφήνεις το τιμόνι είναι φυσιολογικο να μη φτάνουν στο τιμόνι τα μηνυματα του τρέμουλου .. θέλει το γκάζι του!!!

bill 800gs 27-04-2010 21:37

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από cbak ( 153947)
..

απο συζήτηση που είχα με το λαστιχά κατάλαβα ότι όταν αφήνεις το τιμόνι είναι φυσιολογικο να μη φτάνουν στο τιμόνι τα μηνυματα του τρέμουλου .. θέλει το γκάζι του!!!

Αυτο θα ειχε λογικη αν ετρεμαν τα χερια σου και μετεδιδαν το τρεμουλο στο τιμονι
Σε ποιον λαστιχα πηγες;; :rolleyes::rolleyes:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:48.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!