![]() |
Απάντηση: Εκδρομή Βόρεια Ελλάδα (Καβάλα, Νάουσα)
Ρε παιδιά δεν συγκεντρωνόσαστε εκεί οι βόριοι να πάμε για καφέ στην Δράμα ή εκεί στην περιοχή; Απ ότι βλέπω δεν πρόκειται να μπούμε στο φράγμα ή στην Ελατιά, οπότε θα έχουμε χρόνο να έρθουμε σε σας αν κι εσείς μπορείτε. Δύσκολη η Δευτέρα, αν όμως μπορείτε ενημερώστε.
Οπότε πάμε ΚΑβάλα, Φιλίππους, Παράδεισος, Ξάνθη, Παρανέστι, Σιδηρόνερο, Δράμα και εν συνεχεία πορεία δυτικά προς Ιόνιο. Ευχαριστώ πολύ Σάκη, Μπάμπη. Ό,τι άλλο έχετε ρίχτε το. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκείνες τις ημέρες στα μέρη σας. Επόμενος σταθμός μετά την αναχώρηση από Δράμα θα είναι η Νάουσα. |
Συμφωνώ με το link που παραπέμπει ο Μπάμπης, σπήλαιο Μααρά, απλά καταπληκτικό, αλλά τέτοια εποχή μπορείς να δεις μόνο το μισό, γιατί το άλλο μισό είναι πλημυρισμένο απο το ποτάμι που περνάει απο μέσα. Αξίζει και το μισό να δείς.
Όσον αφορά την λίμνη Λευκογείων είναι ωραία, αλλά βρε παιδάκι μου είναι αντιδιαμετρικά τελείως, δεν μπορείς να πας σε όλα αυτά τα μέρη, απλά δεν γίνετε :hmmm: Δεν έχω καταλάβει και τι άνθρωπος είσαι... θέλεις απλώς να δεις μέρη, ή θέλεις να πας κάπου για να φας καλά και να πεις καφέ, θέλεις περιπέτεια, δεν θέλεις? |
Θέλουμε να δούμε μέρη και φύση. Δεν μας απασχολεί τόσο η σπηλιά (χορτάσαμε με το Σπήλαιο του Διρού στην Μάνη, υπέροχο!). Περιπέτεια. Βρίσκουμε μέρη για φαγητό και καφέ στον δρόμο, ξέρουμε από τέτοια, επειδή όμως ο χρόνος μας είναι ελάχιστος εκεί πάνω, χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερες υποδείξεις.
Ήδη μας γλιτώσατε χρόνο με τις προειδοποιήσεις για Ελατιά... |
Μέχρι τα πέτρινα του Δασαρχείου στο Καράντερε είναι άσφαλτος (με αρκετές λακούβες προς το τέλος βέβαια) και μπορείς να πας με οτι μηχανάκι θέλεις. Κατά την άποψή μου αξίζει να πας αν έχεις λίγο χρόνο (και αφού λες οτι θα ανεβείς μέχρι Σιδηρόνερο).
Όπως και αν είναι πάντως όταν πλησιάζουν οι ημέρες ξαναπές μας για να κανονίσουμε... |
Στα πέτρινα του Δασαρχείου για να πας θα διανύσεις γύρο στ 5χλμ χωματόδρομο, στρωμένο με Α3, αλλά απο την Σκαλωτή και πάνω ο δρόμος έχει γίνει πολύ χάλια απο τα φορτηγά. Μπορείς να πας με το RT μέχρι τα πέτρινα προσεκτικά, αλλά εγκλωβίζεσαι εκεί, δεν μπορείς να πας ούτε στραβόρεμα, ούτε αρκουδόρεμα.
Πάντως εάν επιμένεις για το Δασικό χωριό έχω και γνωστό για να σου κανονίσω δωμάτιο ενδεχομένως. Γιατί εάν ανέβεις μέχρι εκεί δεν είσαι να γυρνάς αυθημερόν. |
1 Συνημμένο(α)
Αν θέλεις δες και για λίμνη Κερκίνη. Αξίζει.
|
[B][COLOR="Navy"]Ωραία η Κερκίνη, έχουμε πάει πριν από χρόνια. Βλέπω και Γιάννη - Μελίνα, δεν φαίνεται τίποτα ξεχωριστό όμως στους παππάδες. Μου φαίνεται περισσότερο χρόνο θα αφιερώσουμε στην Δράμα, Ξάνθη και Παρανέστι παρά στο δάσος...δύσκολα να ανέβει το RT. Θα ήθελα να ανέβω αρκουδόρεμα και στραβόρεμα αλλά βλέπω δύσκολο από τα δεδομένα που δίνετε.
|
απο δραμα μεχρι ελατια ανεβενεις και με το rt εχει και ξενωνες δρυαδες-ελατια για δν και πεστροφα στο σιδηρονερο απο την αλλη ανεβενεις απο παρανεστι μεχρι θερμια 35χλμ για ζεστο μπανιο και επιστροφη μποζιδη για φαι και η περιοχη εχει ξενωνες φιλιππους ξανθη παραδεισο αστα για αλλη εποχη πανε στις δροσιες
|
Απόσπασμα:
650 χλμ είναι αθεόφοβε, 6 ωρίτσες με στάση, με το καράβι και όλες αυτές τις στάσεις θα χρειαστείς μία μέρα. Τώρα άμα θες καμπίνα σαν νιόπαντρος πάω πάσο..;) |
Καλώς τον Σταύρο τον ταξιδευτή.
Διασκεδάζω με το καράβι, βλέπω νησιά και γλυτώνω και την μηχανή από χιλιόμετρα. Όλη την καμπίνα μόνος. Η Σταματία και άλλοι συγγενείς άστους να καούν σε ένα Citroen για τα 650 χλμ... Man GS, τώρα εσύ μου δίνεις άλλες πληροφορίες...! Λες ότι ανεβαίνω από Δράμα για Ελατιά...είσαι σίγουρος; Τα παιδιά πιο πάνω λένε μέχρι Σιδηρόνερο ή το πολύ Σκαλωτή..! Αν ανεβαίνω, σίγουρα θα πάω...(έχε υπόψη σου ότι είμαι με RT - αν επιμένετε το κάνω KTM, αλλάζω λάστιχα και έφυγα...!) |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:45. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!