GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Μετατροπή ΚΤΜ 950SE σε Rallye (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=15407)

emix 18-11-2010 08:15

Απάντηση: Μετατροπή ΚΤΜ 950SE σε Rallye

Χαρη σ ευχαριστω πολυ.
Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου.

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.
Πολυ χρησιμες ολες.

siraxanz 18-11-2010 19:07

Κανένα πρόβλημα

κωστης 18-11-2010 21:52

ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.

dtz 18-11-2010 23:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από emix ( 252357)
Νομιζω οτι θα χρειαστω τις συμβουλες σου.
Εχεις κανεναν που να χρησιμοποιει CNC; Ισως μπορεσουμε να σχεδιασουμε τα μεταλικα μερη εκει και να μας το κοψει μετα.

Θα ηθελα σιγουρα αν ξερεις κανεναν που να εχει τετοιο μηχανημα να ερχομουνα σε επικοινωνια μαζι του.

φίλε emix, εσύ που γράφεις τα φοβιστικά τετραψήφια νούμερα, καλησπέρα και πάλι,

πρόσφατα αποχωρίστηκα το αγαπημένο μου 690, το οποίο πήρε ο ευτυχής πιτσιρικάς ''τουμπανιασμένο'' και καταλαβαίνω απόλυτα την επιθυμία σου να το ''φτιάξεις'', και εύχομαι να τα καταφέρεις.
Επί της ουσίας τώρα, υπάρχει φίλος που έχει πάγκο laser, και κόβει μεταξύ άλλων και φύλλο αλουμινίου, απλά θα χρειαστεί τα κομμάτια σχεδιασμένα σε κάποιο format CAD, για να τα περάσει στο μηχάνημα. Εαν έχεις βγάλει πατρόν σε χαρτόνι, μπορώ ευχαρίστως να στα σχεδιάσω (είμαι και εγώ βιομηχανικός σχεδιαστής σε βιομηχανία αλουμινίου) και τα δίνουμε στον φίλο να στα κόψει. Απλά καλύτερα να συνεννοηθούμε μαζί πρώτα γιατί ο φίλος έχει άσχετο με τα μηχανάκια αντικείμενο και τα θέλει ''μασημένα''. Απάντησέ μου στο forum ή στο dimtzanos@yahoo.gr για το πως θέλεις να το κάνουμε και στη συνέχεια αλλάζουμε αν θες τηλέφωνα, να προχωρήσει το ''κόλπο''. :)

saitman 19-11-2010 00:40

καλη μετατροπη και καλη υπομονη

gandreas 19-11-2010 01:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από emix ( 252250)
Αυτά για την ώρα. Η συνέχεια είναι να πάω στον σιδερά να μου κόψει τέσσερα φύλλα αλουμινίου πάχους 3mm και διαστάσεων (31χ31)χ2 και (31χ27)χ2, ώστε να φτιάξω τα μεταλικά τμήματα και στον τόρνο, ώστε να μου φτιάξουν τα κομμάτια που φαίνονται στο χαρτί. Όταν είναι όλα έτοιμα, θα τοποθετηθούν πάνω στην μηχανή και μετά θ αρχίσει το δυσκολότερο κομμάτι. Το χτίσιμο πάνω στην μηχανή του καλουπιού, για την κατασκεύη των πλαστικών μερών.

Καλή μου αρχή λοιπόν και φυσικά συνεχίζεται....

:sm5::sm4::sm8:

Αυτά είναι ‘’τρελές’’ ιδιοκατασκευές;)

Έχεις κόστος για τον τόρνο?

emix 19-11-2010 09:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 254045)
:sm5::sm4::sm8:

Αυτά είναι ‘’τρελές’’ ιδιοκατασκευές;)

Έχεις κόστος για τον τόρνο?

Οχι. Απο δευτερα θα παω να δωσω τις παραγγελιες.

Για την ωρα απλα ξαναδενω την μηχανη, φτιαχνω τα σιδερικα, αγοραζω τα φωτα (γιατι χωρις φωτα δεν μπορω να φτιαξω τις τρυπε στο καλουπι για τα πλαστικα) και οταν τα σιδερα ειναι ετοιμα τα βαζω πανω στη μηχανη και ξεκιναω το καλουπι.

Τελικα τα πλαστικα θα προσπαθησω να τα φτιαξω σε εμπορο που φτιαχνει πλαστικα και με fiber glass. Εκτος αν το fiber glass υπαρχει στο εμποριο σε υγρη μορφη και επεξεργαζεται οπως ο πολυεστερας. Ιδεα δεν εχω, αλλα προχωραω.

Kimwnas 19-11-2010 10:49

Χαρά στο κουράγιο σου βρε Ηλία!

Τώρα μας έχεις βάλει στην πρίζα και περιμένουμε τα αποτελέσματα! :D

emix 19-11-2010 11:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Kimwnas ( 254225)
Χαρά στο κουράγιο σου βρε Ηλία!

Τώρα μας έχεις βάλει στην πρίζα και περιμένουμε τα αποτελέσματα! :D

Και γω στη πριζα ειμαι. Κανω υπομονη ομως γιατι το ολο project θελει και χρονο και χρηματα, που δυστυχως αυτη την περιοδο δεν υπαρχει κανενα απο τα παραπανω. Να φανταστειτε οτι ολες οι εργασιες θα γινονται υπο το φως της λαμπας και σε ωρες περιεργες. Μετα τις 930 το βραδυ δηλαδη. Εχουμε και ενα μικρο παιδι να φροντισουμε και ενα μεγαλο να διαβασουμε για το σχολειο.

Κομματι-κομματι προχωραω ομως. Ειπαμε, απο τριτη αρχιζω την μορφοποιηση των σιδερικων και την παραγγελια στον τορνο των στηριγματων των οργανων.
Αυριο θα παω Σπυρου Πατση να δω τι λαμπες υπαρχουν για να βαλω.

Man !!! 19-11-2010 13:38

άντε και μετά ξέρεις ...
DRZ 400 RALLY dy EMIX :D

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:34.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!