![]() |
Απάντηση: Το γνωστό πλέον μουαγιέ
Απόσπασμα:
Και μάλιστα είναι το μαντεμένιο του RT. Όλα τα υπόλοιπα από αντιπροσωπία (Τρικαλιώτης) με 10% έκπτωση. Άκουσε τους παραπάνω και μη το ρισκάρεις. Άλλαξε το, το συντομότερο δυνατόν. ;) |
Απόσπασμα:
Θα τους πάρω τηλέφωνο - αλλά σκέπτομαι πως το μαντεμένιο είναι από χέρι φθηνότερο. Θα ρωτήσω και στο Σφακιανάκη στο Περιστέρι πόσο θέλει για αυτό του RT και μια και μιλάμε για μαντέμι δε το φοβάμαι ούτε μεταχειρισμένο. Με βοήθησες πολύ με την πληροφορία περί μαντεμιού. Θα σας κρατήσω ενήμερους για τη λύση που θα δώσω.:) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Αυτό με τα φρένα ξεχάστε το φίλοι μου..... Και να αφαιρέσεις τελείως το πεντάλ, η μηχανή θα χρησιμοποιεί το πίσω φρένο ΠΑΝΤΑ, από μόνη της ! Λόγω integral φυσικά. Οσάκις χρησιμοποιείς τη μανέτα, εφαρμόζεται πέδηση ΚΑΙ πίσω! Αν επιπλέον πατήσεις και πεντάλ, απλά επεμβαίνει το ABS άμεσα (υπερβολική πέδηση...), οπότε η επιπλέον δύναμη που νομίζεις ότι βάζεις πίσω , πάει περίπατο (ανάδραση στο πεντάλ....). Αλλού ψάξτε τις αιτίες, όπως αντοχή υλικού, σφίξιμο κατα το βάλε -βγάλε κλπ. Σαφώς ούτε το φόρτωμα παίζει ρόλο, εφόσον είναι εντός οφέλιμου φορτίου. Αν κάνετε τη μηχανή μισό τόνο, ε! κάτι θα πάει στραβά.... |
Να το ξαναγράψουμε γιατί δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες,
Το βάλε-βγάλε της ρόδας για αλλαγή ελαστικού καμία σχέση δεν έχει με το πρόβλημα του μουαγιέ, τα ραγίσματα γίνονται στο σπείρωμα που βιδώνει η δισκόπλακα και όχι ο τροχός.. Μόνη εξαίρεση οι χωμάτινοι που έχουν δεύτερες ζάντες αλλά όχι δισκόπλακες πάνω σε αυτές, οπότε αναγκάζονται να τις αλλάζουν από ζάντα σε ζάντα. Επειδή είμαι παθών και το έψαξα λίγο, είναι δυστυχώς ελλάτωμα της πρώτης σειράς 2004-2005. Τα υπόλοιπα περί φρένων, συνεργειών κ.λ.π δεν ισχύουν. Ποτέ μα ποτέ στο δικό μου μηχανάκι δεν μπήκε κλειδί στις βίδες της πίσω δισκόπλακας.;) |
Απόσπασμα:
+1200:ye33: |
Μα οσοι εχουν δευτερες ζαντες για χωμα, πισω δεν ασχολουνται με δισκοπλακα.....
Η ζαντα αλλαζει, αυτη παραμενει.... Δεν καταλαβαινω πως επηρεαζεται. Αποτοαιφονιμεταπατοκναομμμμ ;) |
Απόσπασμα:
Ωραία. Δηλαδή είμαι ο μοναδικός που εμφάνισε ραγίσματα στα σπειρώματα που βιδώνουν τα μπουλόνια του τροχού ? Και μάλιστα προς την μπροστινή πλευρά κάθε φωλιάς, δηλαδή προς την πλευρά της επιτάχυνσης. Να φανταστείς, τα σημεία στήριξης του δισκόφρενου είναι άψογα και έχω ραγισμένα 3 από τα 5 σπειρώματα των μπουλονιών. Να σημειώσω δε ότι ποτέ δε σφίχτηκαν με το χέρι, πάντα με ροπόκλειδο. Τα συγκεκριμένα σημεία έχουν και κάποιο ψωμί, δεν είναι τα τοιχώματα λεπτά. |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:18. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!