GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Το γνωστό πλέον μουαγιέ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=32713)

alx_k 19-10-2012 00:46

Απάντηση: Το γνωστό πλέον μουαγιέ

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo ( 780430)
Σπέραααααα παααρών και γω στη παππαριά :yz !!!!! Τα 3 από τα 5 σπειρώματα του τροχού έχουν ράγισμα :mad: . Δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω ρίσκο με το θέμα.

Αlex, που το βρήκες με 175 ? Μεταχειρισμένο ?

Για πείτε ρε αδέλφια. Πρέπει να το αλλάξω άμεσα διότι το επόμενο Που Σου Κου θα είμαι εκδρομή και θα έχω και τη γυναίκα πίσω.

Ολοκαίνουργιο μου ήρθε στη συσκευασία του από το motoselection (Χανιά).
Και μάλιστα είναι το μαντεμένιο του RT.

Όλα τα υπόλοιπα από αντιπροσωπία (Τρικαλιώτης) με 10% έκπτωση.

Άκουσε τους παραπάνω και μη το ρισκάρεις. Άλλαξε το, το συντομότερο δυνατόν. ;)

DoctorAbo 19-10-2012 01:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από alx_k ( 780568)
Ολοκαίνουργιο μου ήρθε στη συσκευασία του από το motoselection (Χανιά).
Και μάλιστα είναι το μαντεμένιο του RT.

Όλα τα υπόλοιπα από αντιπροσωπία (Τρικαλιώτης) με 10% έκπτωση.

Άκουσε τους παραπάνω και μη το ρισκάρεις. Άλλαξε το, το συντομότερο δυνατόν. ;)

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
Θα τους πάρω τηλέφωνο - αλλά σκέπτομαι πως το μαντεμένιο είναι από χέρι φθηνότερο. Θα ρωτήσω και στο Σφακιανάκη στο Περιστέρι πόσο θέλει για αυτό του RT και μια και μιλάμε για μαντέμι δε το φοβάμαι ούτε μεταχειρισμένο.
Με βοήθησες πολύ με την πληροφορία περί μαντεμιού. Θα σας κρατήσω ενήμερους για τη λύση που θα δώσω.:)

VDR 19-10-2012 04:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsak8 ( 780516)
ΕΠΙΔΗΜΙΑ βλέπω :mad:
Τα ίδια και εγω , με 39000 χλμ, πήγα να βάλω ενα πίσω φτερό ανθρακονημα γεμάτος χαρά, και εκεί διαπιστωθηκε ραγισμα σε όλα πλην ενός..285 + εργατικά +340 με το καλό.
Υποψιάζομαι την αλλαγή ελαστικών που έκανα απο την ομαδική του φόρουμ γιατί οταν το πήρα δεν υπήρχε, αλλά μετά 5μήνου τι να πείς?

Φίλτατε! πριν 3 εβδομάδες άλλαξα και εγώ λάστιχα με την ομαδική, όλα καλά μέχρι εδώ..αλλά πρίν λίγες μέρες που άλλαξα προσωπικά τις βαλβολίνες του άξονα..τα μπουλόνια του τροχού δεν έλυναν με τίποτα..μέχρι που επιστράτευσα μία σιδηροσωλήνα του μέτρου!!φυσικά ήταν τόσο σφιγμένα που κατέστρεψα 1 μπουλόνι!!!!!!!!!!!και το torx κλειδί!!!!!Δεν παρατήρησα το μουαγιέ..αύριο θα το ψάξω:cr13:

jarhead 19-10-2012 04:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 780495)
Mην το κανεις φιλε μου αυτο πριν αλλαξεις το ρημαδι.
Παντως μου κανει εντυπωση πως το δικο μου με 140φευγα
χιλιαδεςς χλμ πολυ βουνο και αμετρητες εναλλαγες στα
σετ ζαντων δεν εχει ουτε ενα ραγισμα..
Αρχιζω να πιστευω πως κι εδω παιζει ρολο η πιστη
εφαρμογη της οδηγιας σφιξιματος των 5 μπουλονιων με 60nm :)

Δασκαλε...οπως λεει και ο Boxer τα ραγισματα γινονται στα σημεια που ειναι σε επαφη με την δισκοπλακα...Δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τα μπουλονια της ροδας...και εγω την εχω με 56.000 χλμ αλλα δεν παταω σχεδον καθολου πισινο (ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ)και δεν εχω προβλημα....για να μας πουνε οι παθοντες τροπο φρεναρισματος και φορτωματος της μηχανης για να βρεθει η αιτια:)

aeriko 19-10-2012 08:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από jarhead ( 780616)
Δασκαλε...οπως λεει και ο Boxer τα ραγισματα γινονται στα σημεια που ειναι σε επαφη με την δισκοπλακα...Δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τα μπουλονια της ροδας...και εγω την εχω με 56.000 χλμ αλλα δεν παταω σχεδον καθολου πισινο (ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ)και δεν εχω προβλημα....για να μας πουνε οι παθοντες τροπο φρεναρισματος και φορτωματος της μηχανης για να βρεθει η αιτια:)

Εστω ότι είναι έτσι όπως τα λές, επιτρέπεται σε μία μηχανή αυτής της κλάσης να παρουσιάζονται τα ραγίσματα αυτά γιατί ο ιδιοκτήτης της πατάει πίσω φρένο ή φορτώνει την μηχανή; Υποτίθεται ότι είναι γαιδούρια και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

forester 19-10-2012 08:53

Απόσπασμα:

Αυτό με τα φρένα ξεχάστε το φίλοι μου.....

Και να αφαιρέσεις τελείως το πεντάλ, η μηχανή θα χρησιμοποιεί το πίσω φρένο ΠΑΝΤΑ, από μόνη της ! Λόγω integral φυσικά. Οσάκις χρησιμοποιείς τη μανέτα, εφαρμόζεται πέδηση ΚΑΙ πίσω! Αν επιπλέον πατήσεις και πεντάλ, απλά επεμβαίνει το ABS άμεσα (υπερβολική πέδηση...), οπότε η επιπλέον δύναμη που νομίζεις ότι βάζεις πίσω , πάει περίπατο (ανάδραση στο πεντάλ....).
Αλλού ψάξτε τις αιτίες, όπως αντοχή υλικού, σφίξιμο κατα το βάλε -βγάλε κλπ. Σαφώς ούτε το φόρτωμα παίζει ρόλο, εφόσον είναι εντός οφέλιμου φορτίου. Αν κάνετε τη μηχανή μισό τόνο, ε! κάτι θα πάει στραβά....

frits 19-10-2012 09:16

Να το ξαναγράψουμε γιατί δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες,
Το βάλε-βγάλε της ρόδας για αλλαγή ελαστικού καμία σχέση δεν έχει με το πρόβλημα του μουαγιέ, τα ραγίσματα γίνονται στο σπείρωμα που βιδώνει η δισκόπλακα και όχι ο τροχός..

Μόνη εξαίρεση οι χωμάτινοι που έχουν δεύτερες ζάντες αλλά όχι δισκόπλακες πάνω σε αυτές, οπότε αναγκάζονται να τις αλλάζουν από ζάντα σε ζάντα.

Επειδή είμαι παθών και το έψαξα λίγο, είναι δυστυχώς ελλάτωμα της πρώτης σειράς 2004-2005. Τα υπόλοιπα περί φρένων, συνεργειών κ.λ.π δεν ισχύουν.

Ποτέ μα ποτέ στο δικό μου μηχανάκι δεν μπήκε κλειδί στις βίδες της πίσω δισκόπλακας.;)

vasorfa 19-10-2012 09:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 780689)
Να το ξαναγράψουμε γιατί δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες,
Το βάλε-βγάλε της ρόδας για αλλαγή ελαστικού καμία σχέση δεν έχει με το πρόβλημα του μουαγιέ, τα ραγίσματα γίνονται στο σπείρωμα που βιδώνει η δισκόπλακα και όχι ο τροχός..

Μόνη εξαίρεση οι χωμάτινοι που έχουν δεύτερες ζάντες αλλά όχι δισκόπλακες πάνω σε αυτές, οπότε αναγκάζονται να τις αλλάζουν από ζάντα σε ζάντα.

Επειδή είμαι παθών και το έψαξα λίγο, είναι δυστυχώς ελλάτωμα της πρώτης σειράς 2004-2005. Τα υπόλοιπα περί φρένων, συνεργειών κ.λ.π δεν ισχύουν.

Ποτέ μα ποτέ στο δικό μου μηχανάκι δεν μπήκε κλειδί στις βίδες της πίσω δισκόπλακας.;)

+1200:ye33:

forester 19-10-2012 10:37

Μα οσοι εχουν δευτερες ζαντες για χωμα, πισω δεν ασχολουνται με δισκοπλακα.....
Η ζαντα αλλαζει, αυτη παραμενει....
Δεν καταλαβαινω πως επηρεαζεται.

Αποτοαιφονιμεταπατοκναομμμμ
;)

DoctorAbo 19-10-2012 10:45

Απόσπασμα:

Δάσκαλε... όπως λέει και ο Boxer τα ραγίσματα γίνονται στα σημεία που είναι σε επαφή με την δισκοπλακα...Δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τα μπουλόνια της ροδας...και εγω την εχω με 56.000 χλμ αλλα δεν παταω σχεδον καθολου πισινο (ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ)και δεν εχω προβλημα....για να μας πουνε οι παθοντες τροπο φρεναρισματος και φορτωματος της μηχανης για να βρεθει η αιτια:)

Ωραία. Δηλαδή είμαι ο μοναδικός που εμφάνισε ραγίσματα στα σπειρώματα που βιδώνουν τα μπουλόνια του τροχού ? Και μάλιστα προς την μπροστινή πλευρά κάθε φωλιάς, δηλαδή προς την πλευρά της επιτάχυνσης.
Να φανταστείς, τα σημεία στήριξης του δισκόφρενου είναι άψογα και έχω ραγισμένα 3 από τα 5 σπειρώματα των μπουλονιών. Να σημειώσω δε ότι ποτέ δε σφίχτηκαν με το χέρι, πάντα με ροπόκλειδο.

Τα συγκεκριμένα σημεία έχουν και κάποιο ψωμί, δεν είναι τα τοιχώματα λεπτά.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:18.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!