GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Ανασφάλιστα Ι.Χ.: Πώς να γλυτώσετε πρόστιμα και ποινές που... έρχονται (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=33809)

ortho 16-08-2012 14:49

Απάντηση: Ανασφάλιστα Ι.Χ.: Πώς να γλυτώσετε πρόστιμα και ποινές που..

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ping ( 741447)
Με το νέο σύστημα(διορθώστεμε αν κάνω λάθος), αποζημιώνεσαι από την δική σου ασφάλεια και τα βρίσκουν μετά μεταξύ τους. Αν είσαι ανασφάλιστος ποιός θα σε αποζημιώσει;;;;;;;;;;;;:confused:

Γιατί να σε αποζημιώσει; αφού είσαι παράνομος, θα πληρώσεις και πρόστιμο.

TEOSS 16-08-2012 22:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 740836)
Ίσως να μην το έγραψα εγώ καλά...

Αν σε τρακάρει ασφαλισμένος και είσαι εσύ ο ανασφάλιστος, αποζημιώνεσαι?

Όταν λες <<αν σε τρακάρει>> εννοείς μάλλον να φταίει για το ατύχημα ο ασφαλισμένος… Αποζημιώνεσαι κανονικά.;)

Όπως ακριβώς κι εάν δεν έχεις δίπλωμα.
Ο <<ανασφάλιστος>> ή ο <<χωρίς δίπλωμα>> θα υποστεί τις κυρώσεις του Κ.Ο.Κ. από την τροχαία, αλλά θα αποζημιωθεί κανονικά εάν φταίει για το ατύχημα ο άλλος οδηγός (με δίπλωμα και ασφάλεια).

Στο θέμα τώρα, εάν δεν αλλάξει ο νόμος δεν μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα. Για να επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιον θα πρέπει να θέσει σε κυκλοφορία ένα όχημα και όχι απλά να κατέχει άδεια κυκλοφορίας (δηλαδή δικαίωμα κυκλοφορίας).;)

ortho 16-08-2012 22:19

Να κάνω μιά υπόθεση εργασίας; που μπορεί να είναι και λογικό σφάλμα, αλλά κουβέντα να γίνεται...

Ο ΤΕΟΣΣ λέει ότι ο ανασφάλιστος αποζημιώνεται κανονικά και πιθανόν έχει δίκιο.
Ομως,
αφού το όχημα είναι ανασφάλιστο, θεωρητικά δε θα έπρεπε να κυκλοφορεί, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν κυκλοφορούσε δε θα είχε γίνει ατύχημα με αυτόν θύμα. Βρισκόταν κάπου που δε θα έπρεπε να βρίσκεται....γιατί να αποζημιωθεί;

TEOSS 16-08-2012 23:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 741771)
Να κάνω μιά υπόθεση εργασίας; που μπορεί να είναι και λογικό σφάλμα, αλλά κουβέντα να γίνεται...

Ο ΤΕΟΣΣ λέει ότι ο ανασφάλιστος αποζημιώνεται κανονικά και πιθανόν έχει δίκιο.
Ομως,
αφού το όχημα είναι ανασφάλιστο, θεωρητικά δε θα έπρεπε να κυκλοφορεί, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν κυκλοφορούσε δε θα είχε γίνει ατύχημα με αυτόν θύμα. Βρισκόταν κάπου που δε θα έπρεπε να βρίσκεται....γιατί να αποζημιωθεί;

Γιατί αυτά είναι θέματα νομικά και όχι <<υποθέσεων εργασίας>>. Εγώ είπα αυτό που ισχύει νομικά .

ckk 17-08-2012 00:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 741791)
Γιατί αυτά είναι θέματα νομικά και όχι <<υποθέσεων εργασίας>>. Εγώ είπα αυτό που ισχύει νομικά .

Killer... :cool2:

ortho 17-08-2012 12:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 741791)

Εγραψα ήδη ότι πιθανόν έχεις δίκιο, σίγουρα το ξέρεις καλύτερα από μένα, αλλά δεν είναι λογικό, αυτό έγραψα....

ckk 17-08-2012 12:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 741755)
Όταν λες <<αν σε τρακάρει>> εννοείς μάλλον να φταίει για το ατύχημα ο ασφαλισμένος… Αποζημιώνεσαι κανονικά.;)

:ye30: :ye02: Ρώτησα το ασφαλιστή μου και με κοίταζε με απορία... Βεβαίως και αποζημιώνεσαι κανονικά.

Τί με βάζεις και κάνω ρε Γιάννη. :u55:
:p

Όπως ακριβώς κι εάν δεν έχεις δίπλωμα.
Ο <<ανασφάλιστος>> ή ο <<χωρίς δίπλωμα>> θα υποστεί τις κυρώσεις του Κ.Ο.Κ. από την τροχαία, αλλά θα αποζημιωθεί κανονικά εάν φταίει για το ατύχημα ο άλλος οδηγός (με δίπλωμα και ασφάλεια).

Και αυτό σωστό. Αν δε δεν έρθει τροχαία, δεν υπάρχει καμία κύρωση.

Στο θέμα τώρα, εάν δεν αλλάξει ο νόμος δεν μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα. Για να επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιον θα πρέπει να θέσει σε κυκλοφορία ένα όχημα και όχι απλά να κατέχει άδεια κυκλοφορίας (δηλαδή δικαίωμα κυκλοφορίας).;)

:re25: Σε ευχαριστούμε πολύ.

ortho 17-08-2012 12:59

Θα είχες μείνει με την απορία αν δεν έγραφα τη μακακία μου!:p:p:p

ckk 17-08-2012 13:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 742027)
Θα είχες μείνει με την απορία αν δεν έγραφα τη μακακία μου!:p:p:p

Πρώτα από όλα δεν γράφεις μακακίες.

Και δεύτερον επειδή το εξασκώ το άθλημα του ανασφάλιστου, (και δεν πιστεύω να είμαι ο μόνος :ye12:) μην μας πιάσουν και κώτσους, αν ο μη γένοιτο, πέσουν επάνω μας. :ye33:

King C. 17-08-2012 18:45

...και καποιοι αλλοι μ-λ-κες με fiat seicento πληρώνουμε ασφαλειες και τελη...

ε ρε χουντα (και οχι μονο) που θελουν μερικοι μερικοι..

Sent from my iPhone

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:28.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!