GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Επικαιρότητα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=42)
-   -   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ............. (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=43717)

yannis 08-10-2013 22:59

Απάντηση: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.............

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 ( 956127)
Θα ακούσουμε πολλά, το νιώθω :)
...

...

Μην μασάς!!!!!:cool2:
Το πρόβλημα είναι πως κάποιοι φέρνουν ποπ-κορν, ενώ κάποιοι το προτιμούν άψητο το καλαμπόκι.;)

aeriko 08-10-2013 23:02

1993- Ναυπηγεία Ελευσίνας, είμαι υπεύθυνος τμήματος εργασιών πολιτικού μηχανικού. Το οικοδομικό συνεργείο του οποίου προισταμαι εκτελεί οικοδομικές εργασίες και επί των πλοίων (τουαλέτες, πλακάκια, δάπεδα, μπουλμέδες , βαψίματα με τσιμέντο σε afterpeak, forepeak κλπ)
Σε πλοίο που βιάζεται να φύγει (ευρίσκεται επί της δεξαμενής και πρόκειται να κατέβει) φορτσάρω λίγο το συνεργείο μου για να πιάσουμε τους χρόνους.
Αποτέλεσμα, μου φέρνουν τους συνδικαλιστές, οι οποίοι επι λέξει μου λένε
-Ακου συνάδελφε, το οικοδομικό συνεργείο είναι συνεργείο συντήρησης και που ανεβαίνει σε πλοία χάρη τους κάνει. Λοιπόν όταν ανεβαίνουν σε πλοιά θα τοποθετούν 1 τετραγωνικό μέτρο πλακάκια την ημέρα και σε όποιον αρέσει.
Τι περιμένουμε λοιπόν από τον συνδικαλισμό

Υ.Γ Για την ιστορία, το 1995 υπέβαλα την παραίτησή μου και αποχώρησα μη ανεχόμενος την συνδιοίκηση των συνδικαλιστών σε όλα τα επίπεδα.

yannis 08-10-2013 23:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 956129)
Άλλη φορά να έρχεσαι μαζί να έχεις ιδία άποψη και να μην εικάζεις για πράγματα που ίσως δεν ισχύουν.....:D

Θα ερχόμουν όμως ανειλημμένες συζυγικές υποχρεώσεις στην ύπαιθρο χώρα μετά συνεστιάσεων στα ξαδέλφια στις "Μουριές", δεν μοι το επέτρεψαν. Αδημονώ παρ' αυτα την επανάληψη!!!!

GeorgeP 08-10-2013 23:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yannis ( 956120)
Και για να γυρίσουμε στο θέμα!!
Από μια πρώτη ματιά φαίνονται σωστά όσα λες. Σαν παλιός συνδικαλιστής όμως έχω κάνει και κάποιες παρατηρήσεις.
Στο σωματείο που ήμουν (τυπικά είμαι ακόμη) διοικητικό μέλος όταν ταξίδευα, συμμετείχα σε "όλες" τις διεργασίες. Από νοθεία στις εκλογές έως την πρόσληψη ημετέρων.
Στην πραγματικότητα, σπάνια στα σωματεία γίνεται νοθεία για το ποιος θα κερδίσει. Η νοθεία είναι στον αριθμό των μελών, ώστε να αυξηθούν οι επιδοτήσεις και ο αριθμός των εδρών στο εργατικό κέντρο.
Γιατί όμως τα μέλη δεν ψήφιζαν με γνώμονα την βελτίωση του κλάδου;; Κύριο λόγο έπαιζε η επαγγελματική αδυναμία τους. Όσο πιο πολλά διεκδικούσες, τόσα πιο πολλά κι ακόμα παραπάνω έπρεπε να ανταποδώσεις στην εργασία σου. Οι "αδύναμοι" λοιπόν πλαισίωναν, στήριζαν, πάλευαν κάποιες φορές μαζί με την "καθοδηγούμενη" διοίκηση ώστε να μην προκύψει οποιαδήποτε πρόοδος που θα έθετε σε κίνδυνο την βολή τους.
Όσοι ενημερώνονταν, εξελίσσονταν και φυσικά ήταν ανταγωνιστικοί και περιζήτητοι, απέφευγαν το σωματείο και το τέλμα που αυτό εκπροσωπούσε. Βλέπουμε έτσι, να αναπαράγεται η κατάσταση που αντίστοιχα κυριαρχούσε και στον δημόσιο τομέα. Σε όσα σωματεία η διοίκηση πέρναγε στην αντιπολίτευση, συνήθως ακολουθούνταν κάτι ανάλογο, με έμφαση στις διεκδικήσεις, πάντα όμως ελεγχόμενα.
Σε όλες τις περιπτώσεις φυσικά, την ευθύνη την είχαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (πλειοψηφικά).
Δεν διέφερε στην ουσία, από την επικρατούσα αντίληψη και συμπεριφορά σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου.
Τηρώντας και τις πατροπαράδοτες παραδόσεις. Όταν οι "οπλαρχηγοί" δήλωναν μεγαλύτερο ασκέρι για να παίρνουν την επιδότηση από την επαναστατική κυβέρνηση. Όταν πατριάρχης γίνονταν αυτός που έδινε τα περισσότερα στον σουλτάνο κλπ κλπ.
Παρ' όλα αυτά, μόνιμα κάποιοι αρέσκονται στο να φωνάζουν και να οικτίρουν την κατάντια της κοινωνίας μας. Όμως η κοινωνία μας, σε πείσμα όλων των "προβλέψεων", με τον τρόπο της προοδεύει.
Μόνιμη επωδός των γερόντων κάθε γενιάς ήταν και είναι πως "κάθε πέρσι και καλύτερα" και πως "έτσι που βαδίζεται (οι νέοι) θα καταστραφείτε". Η Ιστορία φυσικά έχει άλλη άποψη!!!!!!!!!!!
Η Ευρώπη χρειάστηκε έναν μεσαίωνα, μέχρι τον διαφωτισμό και την αναγέννηση. Εμείς, αυτή την παιδική ασθένεια δεν την περάσαμε όταν έπρεπε... θα την περάσουμε τώρα, ως συνήθως πιο βαριά.

:re25::ye36::re26:

εμεις οι παλιοι συνδικαλιστες τα ξερουμε απο πρωτο χερι αλλα ποιος μας ακουει....? Ή μαλλον καποιοι μας ακουνε ειδαλως θα ειχαμε αυτοδυναμη ροζ κυβερνηση σημερα....

yannis 08-10-2013 23:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 956135)
...

Υ.Γ Για την ιστορία, το 1995 υπέβαλα την παραίτησή μου και αποχώρησα μη ανεχόμενος την συνδιοίκηση των συνδικαλιστών σε όλα τα επίπεδα.

Ναι Πάνο μου, μόνο που συνήθως οι συνδικαλιστές δεν δρουν αυτόνομα και αν δεν ήσουν εσύ στον κλειστό κύκλο, δεν σημαίνει πως δεν ήσαν άλλοι...
Τον καιρό που ήμουν μετανάστης στην Αυστραλία, είχαμε να λέμε για ένα "γεγονός". Στο εργοστάσιο της General Motors αργούσαν οι πρώτες ύλες. Για να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα, "κανονίστηκε" με το σωματείο μια μεγάλη απεργία. Όταν κάποτε έφτασαν τα υλικά, έληξε συμπτωματικά και η απεργία με μερική υποχώρηση της διεύθυνσης και κάτι ψίχουλα παροχές...

ortho 08-10-2013 23:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yannis ( 956145)
Ναι Πάνο μου, μόνο που συνήθως οι συνδικαλιστές δεν δρουν αυτόνομα και αν δεν ήσουν εσύ στον κλειστό κύκλο, δεν σημαίνει πως δεν ήσαν άλλοι...
Τον καιρό που ήμουν μετανάστης στην Αυστραλία, είχαμε να λέμε για ένα "γεγονός". Στο εργοστάσιο της General Motors αργούσαν οι πρώτες ύλες. Για να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα, "κανονίστηκε" με το σωματείο μια μεγάλη απεργία. Όταν κάποτε έφτασαν τα υλικά, έληξε συμπτωματικά και η απεργία με μερική υποχώρηση της διεύθυνσης και κάτι ψίχουλα παροχές...

Οχι ρε Γιάννη! μου γκρεμίζεις τα "όνειρα"!

Δεν είναι καν ελληνική πατέντα η διαπλοκή κι η λαμογιά;!

Βρε μπας κι ήταν ελληνικής καταγωγής ο πρόεδρας του σωματείου;!:)

vpentza 08-10-2013 23:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yannis ( 956137)
Θα ερχόμουν όμως ανειλημμένες συζυγικές υποχρεώσεις στην ύπαιθρο χώρα μετά συνεστιάσεων στα ξαδέλφια στις "Μουριές", δεν μοι το επέτρεψαν. Αδημονώ παρ' αυτα την επανάληψη!!!!

Πολλοί ζήτησαν να κόψουμε τα "πολιτικά" και να αρχίσουμε μοτοβόλτες...
Η εκδρομή είχε (και) σκοπό να διαπιστώσει τις προθέσεις αυτές....
Κατέληξα ότι τα πολιτικά είναι η ζωή μας και οι μοτοσυκλέτες πάρεργο..:cool:
Δεν ξέρω αν 10 μοτοσυκλέτες είναι λίγες για μια εκδρομή που κανονίστηκε 24 ώρες πριν ξεκινήσει αλλά εμένα μου φάνηκε ότι όλοι τη βρίσκουμε να αναλωνόμαστε σε θέματα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε...:)

yannis 08-10-2013 23:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 956150)
Πολλοί ζήτησαν να κόψουμε τα "πολιτικά" και να αρχίσουμε μοτοβόλτες...
Η εκδρομή είχε (και) σκοπό να διαπιστώσει τις προθέσεις αυτές....
Κατέληξα ότι τα πολιτικά είναι η ζωή μας και οι μοτοσυκλέτες πάρεργο..:cool:
Δεν ξέρω αν 10 μοτοσυκλέτες είναι λίγες για μια εκδρομή που κανονίστηκε 24 ώρες πριν ξεκινήσει αλλά εμένα μου φάνηκε ότι όλοι τη βρίσκουμε να αναλωνόμαστε σε θέματα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε...:)

:ye33:

Έτσι είναι.
Όσο για το τι θέλουν "πολλοί"... και η Γεωργία Βασιλειάδου στις παλιές ταινίες ήθελε γαμπρό!!!!!
Το φόρουμ δεν είναι τίποτα το εξωπραγματικό. Ούτε καν ένα κλαμπ μελών δεν είναι. Θεωρητικά προσελκύει αναβάτες μοτοσυκλετών BMW. Στην πράξη φυσικά κανείς δεν αποκλείεται, ακόμη κι αν δεν έχει μοτοσυκλέτα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την επιλογή των μελών. Ως εκ τούτου δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από οποιαδήποτε πλατεία, αλάνα, καφενείο. Η κάθε παρέα πιάνει τη γωνιά της και κάλλιστα μπορεί να απεχθάνεται την απέναντι.
Αν υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς, αυτοί θα έπρεπε να εφαρμόζονται εκατέρωθεν αφ' ενός και αφ' ετέρου όταν έχουμε να κάνουμε με αδικήματα αποδεδειγμένα και από την πολιτεία, αλλά κύρια και πρώτιστα από την κοινωνία, τότε έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να καταδικάζουμε, απορρίπτουμε, χλευάζουμε, λοιδορούμε τα εγκληματικά στοιχεία και όσους άμεσα ή έμμεσα τους υποθάλπουν. Αυτά μας δίδαξαν οι οικογένειές μας και με αυτές τις αρχές πορεύεται αιώνες τώρα η ανθρωπότητα.

yannis 08-10-2013 23:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 956149)
Οχι ρε Γιάννη! μου γκρεμίζεις τα "όνειρα"!

Δεν είναι καν ελληνική πατέντα η διαπλοκή κι η λαμογιά;!

Βρε μπας κι ήταν ελληνικής καταγωγής ο πρόεδρας του σωματείου;!:)

:sm7:
Μπααα, να δεις πως ούτε εμείς είμαστε ο περιούσιος λαός, ούτε κι οι εβραίοι... λες να είναι οι γενίτσαροι;;;

GeorgeP 08-10-2013 23:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yannis ( 956169)
:ye33:

Έτσι είναι.
Όσο για το τι θέλουν "πολλοί"... και η Γεωργία Βασιλειάδου στις παλιές ταινίες ήθελε γαμπρό!!!!!
Το φόρουμ δεν είναι τίποτα το εξωπραγματικό. Ούτε καν ένα κλαμπ μελών δεν είναι. Θεωρητικά προσελκύει αναβάτες μοτοσυκλετών BMW. Στην πράξη φυσικά κανείς δεν αποκλείεται, ακόμη κι αν δεν έχει μοτοσυκλέτα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την επιλογή των μελών. Ως εκ τούτου δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από οποιαδήποτε πλατεία, αλάνα, καφενείο. Η κάθε παρέα πιάνει τη γωνιά της και κάλλιστα μπορεί να απεχθάνεται την απέναντι.
Αν υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς, αυτοί θα έπρεπε να εφαρμόζονται εκατέρωθεν αφ' ενός και αφ' ετέρου όταν έχουμε να κάνουμε με αδικήματα αποδεδειγμένα και από την πολιτεία, αλλά κύρια και πρώτιστα από την κοινωνία, τότε έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να καταδικάζουμε, απορρίπτουμε, χλευάζουμε, λοιδορούμε τα εγκληματικά στοιχεία και όσους άμεσα ή έμμεσα τους υποθάλπουν. Αυτά μας δίδαξαν οι οικογένειές μας και με αυτές τις αρχές πορεύεται αιώνες τώρα η ανθρωπότητα.

και ξανα....:re25::ye36::ye02:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:57.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!