GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Ελλάδα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=9548)

Carduelis 23-02-2010 16:59

Απάντηση: Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Acen ( 129069)
Λυπάμαι που σήμερα (το σήμερα με έντονο)υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που αποκαλεί τις εθνικές γιορτές τατατατζούμ.Φιλαράκο μου στην ζωή, στο κράτος, στην διασκέδαση, στην παιδία, στο καλαμπόυρι, όλα είναι χρήσιμα.Το σύνολο και το αποτέλεσμα βγαίνει από τα μικρά + τα μεγάλα.Από τα πολύ χρήσιμα + τα λίγο χρήσιμα. Από τα πολύ ουσιώδη + τα λιγότερο ουσιώδη.Αν αφαιρέσεις το ένα ή το άλλο, χαλάς το σύνολο.Και θα στο πω απλά μήπως και το καταλάβεις.Όταν ένας ασθενής πάσχει από καρκίνο(πολύ σημαντικό) δεν τον αφήνουμε να πεθάνει από
σκωληκοειδήτη επειδή δεν είναι πολύ σημαντικό συγκριτικά με τον καρκίνο:cool:
Όσο για το σχολείο, μαθαίνουμε μαθηματικά χωρίς να αποκλείουμε την γυμναστική.Το ένα συμπληρώνει το άλλο.Όπως μαθαίνουμε ιστορία χωρίς να αποκλείουμε τις εθνικές γιορτές.Το ένα συμπληρώνει το άλλο.(και μην ακούσω τα ανόητα που λένε "καποιοι" στα κανάλια περί κόστους.)

Αγαπητέ μου ήλπιζα να μπορέσεις να καταλάβεις την ουσία (το ουσία με έντονα) των όσων ποστάρησα και το ύφος!
Θα προσπαθήσω όμως να ακολουθήσω το "υφος" που διάλεξες.
Στην σημερινή Ελλάδα είναι απόλυτη πολυτέλεια και σπατάλη η διάθεση χρημάτων για παρελάσεις και δείπνα στις πρεσβείες του εξωτερικού, όταν στο εσωτερικό απολύουν κόσμο, κόβουν μισθούς, κλείνουν μαγαζιά, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας και μας ζητούν να (ξανα)σφίξουμε το ζωνάρι.
Για να τα (ξανα)κάνει όλα αυτά ο καθένας μας απαιτεί πριν απ' όλα από το ίδιο το κράτος να κάνει επιτέλους για πρώτη φορά συμμάζεμα στα έξοδά του!
Τα περί... διπλωματικών σχέσεων τα ακούω βερεσέ! Η σοβαρή διπλωματία γίνεται από οικονομικά ανεξάρτητα κράτη και αξιόπιστες κυβερνήσεις εκεί που πρέπει και συνήθως αθόρυβα! Τα παντοιοτρόπως εξαρτημένα κράτη κάνουν τεμενάδες έκεί που δανείζονται και παρελάσεις στο εσωτερικό τους.
Οσο για το.. ηθικό και το φρόνιμα των ομογενών αμα πιστεύεις πως ανεβαίνει με μια κιτς παρέλαση -καρναβάλι γελιέσαι! Οι μετανάστες εκεί που βρίσκονται διαβάζουν και ακούνε τα εξ αμάξης για την πατρίδα τους καθημερινά. Δεν χρειάζονται παρελάσεις αλλά δείγματα δουλειάς από την πατρίδα οτι μπορεί να δώσει ξανά παιδεία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια για να νοιώσουν πάλι περήφανοι!
Για να στο πω κι εγώ λίγο πιό απλά να το καταλάβεις, άμα στο σπίτι σου δεν έχεις να αγοράσεις γάλα για τα παιδιά σου δεν ψωνίζεις χαβιάρι! και το γάλα στη σημερινή Ελλάδα είναι η διάσωση της οικονομίας και η παιδεία.
Βλέπεις φιλαράκο με ενοχλεί να βλέπω να ασχολούνται τώρα που πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας μόνο με τα λίγο χρήσιμα και όχι με τα πολύ χρήσιμα!
Οσο για τις παρελάσεις στο εσωτερικό, λυπάσαι ή όχι, η δική μου γνώμη είναι οτι δυστυχώς έχουν χάσει το νόημα που είχαν.
Αμα μας περισσεύουν λεφτά ας βγάλουν και υποβρύχια να κόβουν βόλτα μπροστά στο Σύνταγμα, αλλά πάνω απ' όλα ας δώσουν στα παιδιά μας να καταλάβουν τί, σε ποιούς και γιατί χρωστάει ευγνωμοσύνη η πατρίδα τους και όχι αργίες και ταρατατζούμ! και άμα ζητούσανε να τις δουλέψουμε αυτές τις αργίες προσφορά στη μνήμη των όσων αγωνίστηκαν και στο μέλλον των παιδιών μας θάταν καλύτερα..

Carduelis 23-02-2010 17:06

...κι επειδή μπήκες και σε δικά μου χωράφια με το παράδειγμα για τον άρρωστο με τον καρκίνο και την σκωληκοειδίτιδα η σωστή απάντηση φίλε μου είναι πως το σημαντικότερο κάθε φορά για τον άρρωστο είναι αυτό που απειλεί τη ζωή του και όχι αυτό που έχει τη χειρότερη φήμη !

Albatros 23-02-2010 17:57

Καλό θα ήταν να κόβανε τα ροζ τηλέφωνα που μόνο στην πρεσβεία μας στην Αμέρικα περάσανε τα 500.000 ντόλαρς...
Νεύρα

siraxanz 23-02-2010 20:11

Καλά κάνανε και τα κόψανε,
είναι πολλά τα κακώς κείμενα, από τις παρελάσεις και τους εορτασμούς αρχίσανε? ΟΚ,
αλλά ας αρχίσουνε να συμμαζεύουν ότι μπορούν,
μια χαρά μου ακούγετε.
Εχω να πάω πολλά χρόνια σε τέτοιου είδους εορτασμούς:hmmm:

tsompanis 23-02-2010 21:41

ως χώρα είμαστε ένα μεγάλο καφενειο!τους χαλάσαμε και στο αμέρικα.:sm7:

για gthes .
για τα leopard που λες να περνάνε στις παρελάσεις, έχεις δει οι ερπύστριες των τανκ μετά πως κάνουν την άσφαλτο?
εδώ υπάρχει νόμος σε όλη την ελλάδα και απαγορευεται δια ροπάλου να βγεις στην άσφλτο με ερπύστριες. και αυτές .......βγαίνουν στο σύνταγμα:sm7:

wet & dirty 23-02-2010 22:06

αλλα η γιουροβιζιον γιουροβιζιον!!!!non stop!!!:sm7::sm7:

ntinopoulos 24-02-2010 01:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από wet & dirty ( 129294)
αλλα η γιουροβιζιον γιουροβιζιον!!!!non stop!!!:sm7::sm7:

ελα ντε!!!και το ριχνουν στον πατριωτισμο οι πoυστρες!Νεύρα

Jefe 24-02-2010 01:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από danaos ( 129009)
Να ρωτησω κατι εχει παρεβρεθει κανενας σας σε τετοιου ειδους εκδηλωσεις στο εξωτερικο?!?!?

Έχω παρευρεθεί, κι εκείνο που έχω να πώ, είναι ότι, κάτι τέτοιες εκδηλώσεις συσπειρώνουν κ κρατάνε την ομογένεια σε επαφή με την πατριδα!

Jefe

solik 24-02-2010 01:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 129197)
να καταλάβεις την ουσία (το ουσία με έντονα) των όσων ποστάρησα και το ύφος!

Η σοβαρή διπλωματία γίνεται από οικονομικά ανεξάρτητα κράτη και ..

Αυτοί φίλε δεν κανουν διπλωματία.Αποφασίζουν και διατάσουν.

nek21 24-02-2010 01:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gthes ( 129127)
Τα f16 κάνουν 50 αναχαιτήσεις την ημέρα.Δεν έγινε και τίποτα να κάνουν και 2 βόλτες 3 από αυτά πάνω από μια παρέλαση.και τα λέοπαρτ, κάνουν συνέχεια ασκήσεις.Τελικά 2 φορές το χρόνο είναι οι παρελάσεις.Μία στην Αθήαν και μία στην Θεσσαλονίκη.Αν πιά είναι τοοοοοοοοοσο ακριβά τα λέοποαρτ και τα f16 όπως λες, ας μην έρθουν.Τι να πω.Να μην καταστρέψουμε και την οικονομία.:hmmm:

:sm8::sm8::sm8:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:31.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!