![]() |
Απάντηση: Πως φρενάρει το gs ????????
Ερώτηση άσχετου: To F700GS (2013) δεν έχει συνδυασμένη πέδηση σωστά;
Εγώ φρενάρω και με τα 2. Αρχικά πατάω το πίσω και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου πατάω το εμπρός και αφήνω σταδιακά το πίσω. Έτσι εχω την αίσθηση πως ελέγχω καλύτερα το βάρος κατά το φρενάρισμα. Μπορεί να λέω και βλακείες. Αν ξέρει κάποιος ας πει. |
Πραττεις σωστά...
Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Απόσπασμα:
Στο θεόβαρο gs που δεν έχεις σχεδόν καμία πληροφόρηση από το μπροστινό, νομίζω ισχύει ο κανόνας πρώτα το πίσω ελάχιστα για έλεγχο και μετά ανάλογο χούφτωμ του μπροστινού.. Προσωπικά το televeler-paralever ακόμα δε μπόρεσα να συνηθίσω την ανυπαρκτη έλλειψη πληροφόρησης από το μπροστινό. Δοκίμασα διάφορα, φρενάρισμα πανικού μόνο με το πίσω , και με τα 2, μόνο με το εμπρός, και απ' ότι διαπίστωσα φρενάρει αποτελεσματικά με συνδυασμό και των 2 ξεκινώντας πάντα με το πίσω. Ειδικά αν είσαι φορτωμένος ή σε καμιά κατηφόρα.. Για στροφιλίκια και απότομα "εσακια" ειδικα σε βουνό, ακόμα δε βρήκα τεχνική γρήγορης οδήγησης με φρένα, τείνω όμως να καταλήξω ότι το GS δεν προσφέρεται για τέτοιες οδηγικές συνήθειες.. Η ευστάθεια όμως στην ευθεία είναι αξεπέραστη, δεν το είδα σε καμία μοτοσυκλέτα, σε καμία !! Δοκιμάστε το εξής (και προκαλώ τους hondaκιδες του forum- είχα και honda Dero, XXX και yamaha R1).. το GS δεν το πιάνει καμία.. : Με 120 και άνω ταχύτητα σφίξτε τα πόδια στη σέλα -ρεζερβουάρ και δοκιμάστε ταλάντωση του σώματος, τίναγμα δεξιά-αριστερά με το σώμα σας (το τιμόνι σταθερά ευθεία).. Θα δείτε ότι η GS δεν ταλαντώνει με τίποτα, είναι σα να είναι σφηνωμένη στον αέρα ή λες και πάει πάνω σε ράγες. Ίσως η μεγάλη προεσοχή των κεφαλών του κινητήρα (λειτουργεί σα πτερύγια βέλους στον αέρα) μαζί με τα tele-para να κρατούν σταθερή τη μοτο σε μεγάλες ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται κόπος στο τιμόνι. Ότι φόρτο και να έχει, ότι πλευρικό ανεμο, η μοτο συνεχίζει ευθεία και οδηγιέται χωρίς να χρειάζεται καμία απολύτως δύναμη στο τιμόνι (λίγη ισορροπία μόνο), χαλαρά πάει μόνη της.. Ίσως για αυτό είναι ξεκούραστη στο ταξίδι όσο φορτωμένη και να είναι.. :eek: Επαναλαμβάνω όμως ότι σε ορεινές διαδρομές είναι πολύ ζόρικη, δεν έχει καμία πληροφόρηση, τα δε φρένα της δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη.. χρειάζεται προσοχή αν είναι φορτωμένη, αν κουραστούν ατα φρένα. Επίσης τα φρένα πιάνουν πολύ προοδευτικά (είναι στα πλασια του touring χαρακτήρα της και των μεγάλων διαδρομών των αναρτήσεών της). Νομίζω ότι τα δοχεία και οι τρόμπες δεν είναι το δυνατό της σημείο, όπως πχ. η διαμετρος των δίσκων.. Εδιτ : Να προσθέσω ότι με ΚΑΜΙΑ μοτοσυκλέτα δεν οδηγούσα τόσο χαλαρά με βαρυ ΠΙΣΩ ΑΤΟΜΟ, ΚΑΜΙΑ.. Με το Dero αν έβαζες καναν κατοστάκιλο πίσω, ήταν σχεδόν αδύνατο να οδηγήσεις μέσα στη πόλη, το μπροστινό σύστημα ελάφρενε τόσο πολυ, το δε μπροστινό φρένο γινόταν επικυνδυνο σε φρενάρισμα πανικού, το ρεζερβουάρ σου έρχονταν στα μούτρα, ακουγες τη βενζίνη να πηγαίνει χουλα-χουπ και σφιγγόσουν πάνω στο τιμόνι και με τα πόδια κάτω να το στρίψεις.. Είχα αλλάξει ρουλεμαν μπροστινού, αναρτήσεις, ρυθμίσεις κακό, αλλά δε διορθώθηκε με τίποτα μέσα στην πόλη δυσκολευόμουν να φορτώσω πίσω άτομο ή του έλεγα να κάτσει και να γύρει το σώμα του όσο μπροστά μπορεί. Η δε σέλα του γλυστρούσε (απορώ τι στο καλό μελέτησαν οι ιάπωνες σε μοτοσυκλέτα του 2002) και έπρεπε να αλλάξεις το κάλυμα και να την κάνεις διαιρετή ένα πράμα, αλλά πάλι το πρόβλημα υπήρχε. Βλέπω τους καυμένους με τα Dero πλέον, και τους λυπάμαι όταν είναι τυχόν φορτωμένοι, διπλοί και κάτω από 1.80 ανάστημα.. :eek: να προσπαθούν στους ελιγμούς και να κρατούν ισορροπία, σε ταχύτητες σταμάτα-ξεκίνα.. :wo20: |
Προφανως μιλας για το 1100, ετσι;;;
LELO-phone;) |
Το πίσω το χρησιμοποιώ μόνο στο φανάρι για να ξεκουράσω το πόδι μου.
|
Το ξαναγράφω εδώ γιατί θέλω να σχολιαστεί και να συζητηθεί για επιβεβαίωση με τους hondaκιδες του forum..
Εδιτ : Να προσθέσω ότι με ΚΑΜΙΑ μοτοσυκλέτα δεν οδηγούσα τόσο χαλαρά με βαρυ ΠΙΣΩ ΑΤΟΜΟ, ΚΑΜΙΑ.. Με το Dero αν έβαζες καναν κατοστάκιλο πίσω, ήταν σχεδόν αδύνατο να οδηγήσεις μέσα στη πόλη, το μπροστινό σύστημα ελάφρενε τόσο πολυ, το δε μπροστινό φρένο γινόταν επικυνδυνο σε φρενάρισμα πανικού, το ρεζερβουάρ σου έρχονταν στα μούτρα, ακουγες τη βενζίνη να πηγαίνει χουλα-χουπ και σφιγγόσουν πάνω στο τιμόνι και με τα πόδια κάτω να το στρίψεις.. Είχα αλλάξει ρουλεμαν μπροστινού, αναρτήσεις, ρυθμίσεις κακό, αλλά δε διορθώθηκε με τίποτα μέσα στην πόλη δυσκολευόμουν να φορτώσω πίσω άτομο ή του έλεγα να κάτσει και να γύρει το σώμα του όσο μπροστά μπορεί. Η δε σέλα του γλυστρούσε (απορώ τι στο καλό μελέτησαν οι ιάπωνες σε μοτοσυκλέτα του 2002) και έπρεπε να αλλάξεις το κάλυμα και να την κάνεις διαιρετή ένα πράμα, αλλά πάλι το πρόβλημα υπήρχε. Βλέπω τους καυμένους με τα Dero πλέον, και τους λυπάμαι όταν είναι τυχόν φορτωμένοι, διπλοί και κάτω από 1.80 ανάστημα.. :eek: να προσπαθούν στους ελιγμούς και να κρατούν ισορροπία, σε ταχύτητες σταμάτα-ξεκίνα.. :wo20: |
Απόσπασμα:
Μη μου πεις για Intergal και συνδυασμένη πεδηση, εννοείται ότι σε συμβατικά φρένα η ικανότητα και εμπειρία του αναβάτη λειτουργεί ακριβώς οπως το Intergal δηλ. λίγο πίσω φρενάκι και καλό χύφτωμα μπροστινού, απλά βοηθήματα είναι μέχρι να αποκτήσεις εμπειρία. :) |
Απόσπασμα:
Δεν ξερω ποιο Varadero ειχες,αλλα απο αυτα που γραφεις μαλλον ΜΚ1 ειχες...Η σελα στα ΜΚ2, ΜΚ3 ειναι σαν να εχει σκαλοπατι,που χωριζει τον οδηγο απο τον συνοδηγο... Τωρα αυτο που γραφεις με τον συνοδηγο,οτι χανεις το μπροστινο κ δεν μπορεις να οδηγησεις κ να κανεις ελιγμους δεν παιζει φιλε μου...Απλα διορθωνεις το sag της μοτοσυκλετας σου,αναλογως το φορτιο που εχεις γενικοτερα κ εισαι οκ ακομα κ με τις μαμα-αναρτησεις!Δεν συζηταω για περιπτωση που υπαρχουν After market αναρτησεις (Ohlins-bitubo κλπ). Εχω οδηγησει πολλες φορες κ την GS κ την Adventure κ εχω μετρο συγκρισης,απλα κατι λαθος εκανες προφανως με τις ρυθμισεις της μοτοσυκλετας σου... |
Απόσπασμα:
Έβαλα και την σέλα από το ΜΚ2, και έκανα τις αναρτήσεις - φρένα αντώτερα και από του ΜΚ3. Επίσης οδήγησα τα ΜΚ1-2-3 και είναι το ίδιο ακριβώς πράμα, το χάνεις το μπροστινό με το που φορτώνεις πίσω άτομο.. Είχα το dero για 4 χρόνια και εχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, πίστεψέ με δεν έχει την σταθερότητα του GS, ειδικά ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ.. :ye33: |
Απόσπασμα:
Αναρτησεις στο Varadero μπορεις οντως να τις βελτιωσεις,αλλα στα φρενα δεν υπαρχει κανενας λογος να κανεις το οτιδηποτε,γιατι απλα ειναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ!! |
Απόσπασμα:
τίποτα? Εχω οδηγήσει 1100 και είναι τεθωρας μπροστά στο 1200! Πούλμαν με σπορ διθέσιο.... Μην προσπαθήσεις να με πεισεις για το αντίθετο, άστο. Απλά διαφωνούμε...;) |
Όντως τα φρένα του ήταν αλλού από τη μάνα τους ακόμα.. Αλλά από αναρτήσεις, καταμερισμό βάρους, σέλα .. τιμόνι, για touring μοτο, ήταν πολύ ..συμβιαβασμός.. Τα δε περιφεριακά ηλεκτρικά της ήταν φθηνοκατασκευές.. (Ανορθωτές, διακόπτες, κλπ.. το παπί του C90 του '80 ήταν μακρά καλύτερο..)
Να μη μιλήσουμε για καταναλωση σχεδον όσο ένα αυτοκίνητο 1600άρι παρακαλώ.. Για μετακίνηση εντός πόλης αισθανόμουν μ@λάκας να έβγαινα με αυτό.. Για το βάρος της πεθεράς επιμένω, δυσκολευόμουν αφάνταστα να στρίψω, να κατέβω πεζοδρόμια, να φρενάρω σε διαστευρώσεις, ενέπνεε γενικά ανασφάλεια και ένιωθες το βάρος της. Το gs μυάζει βαρύ μέχρι να ξεκινήσει έστω και με ελάχιστη ταχύτητα, το καταφέρνω στα πεζοδρόμια διπλός φορτωμένος, έκανα τεστ και είναι σταθερότατο το μπροστινό χωρίς να τερματίζει ή να ακούγονται κάτι γκαπ-γκουπ- μερσεντες ένα πράμα, με λίγη βελτίωση στα φρένα της και στον κινητήρα της (τερματίζει νωρίς) νομίζω είναι ότι καλύτερο για on-off και touring μαζί.. Να μη μιλήσουμε για χώμα με το dero, είναι σα να καβαλάς ελέφαντα και να προσπαθείς να κάνεις τον ήρωα.. :D |
Απόσπασμα:
Ta 1100-1200 σε φρενάρισμα δεν εχουν καμία διαφορά πλην της πιο ελαφριάς αισθησης που έχει το 1200 κατά τα άλλα το televeler πνίγει τα πάντα .. :) |
Συμφωνώ με ploigos για τα φρένα του ΜΚ3 και τη σέλα του dero, το οποίο οδηγώ συχνά. Και κάθομαι και πίσω που και που. Μια χαρά είναι.
Τώρα η ευκολία του και η οδηγησιμότητά του, έιναι σαφώς κάτω από το gs. Αυτό είναι συμπέρασμα και του αδερφού μου (κατόχου του dero που λέμε...). Ανωτερότητα του Honda στην ΕΟ, στο ταξίδι με πολλά για πολύ ώρα, στην άνεση. Από 'κει μετά το gs είναι αλλού. Φορτωμένο ειδικά, πιστεύω ότι κάνει τη διαφορά απέναντι σε κάθε δίτροχο, ακόμα κι απέναντι στο 990 που ξεφόρτωτο απλά δεν πιάνεται. Οι παραπάνω διαπιστώσεις είναι αυστηρά προσωπικές, υποκειμενικές κι επιδέχονται αμφισβήτησης:D |
Απόσπασμα:
Σαφώς το ΜΚ3 (για τα άλλα δεν ξέρω) έχει πιο δυνατά φρένα. Δεν ξέρω την αντοχή τους, γιατί ναι μεν το οδηγώ συχνά, αλλά δεν κατέβηκα και τον Κωλοσούρτη:D..., τον οποίο κατέβηκα με το gs και έμεινα από φρένα. Θα έβαζα +1 στο Ηonda ακόμα και για τον τρόπο ενεργοποίσηής τους . +1 στο gs που βγαίνει το abs εκτός. Τα κιλά του 1100 φαίνονται παντού. Με το ξεκίνημα και συνεχώς. Σαφώς και στα φρένα. Σαν το 1200 με τη γυναίκα μου επάνω (+55 κιλα;) ) είναι το 1100 σκέτο. Μετρήσεις δεν έχω, αλλά αν θες τα μετράμε κάποτε. |
To ίδιο πράγμα λέμε.. από φρενα το dero - καμία ανησυχία..
Η σέλα όμως ήταν σα να παίζεις μποουλινγ με τη πεθερά πίσω, .. ΄΄ετσι και ξεκαβαλούσε εκείνο το βουναλάκι έπεφτε πάνω σου σα τσουβάλι με πατάτες ..όπως τα ξεφορτώνουν στην λαχαναγορά .. ο οδηγός κολούσε στο ρεζερβουάρ με τα μαλακά του μόρι να γίνονται αερόσακοι και άκουγε διαπασών την βενζινα μαζι με το γκουπ του μπροστινού που ήταν σα τσιγαροχαρτο όταν κατέβαινες πεζοδρόμια και νόμιζες ότι θα έφευγε από τη θέση του.. ή θα σου ρθει στα μούτρα.. Ασε δε κάνω καμία υπερβολή, με αγανάκτησε το κτήνος.. Το gs είναι σα μπαούλο μέχρι να ξεκινήσει, από φρένα όμως δε μπορώ να τα συνηθίσω με τίποτα ειδικά στη βροχή παρόλο τα ABS του.. :u55: |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Θα ήταν ενδιαφέρον (ας μεταφερθεί σε άλλο νήμα αν ενοχλεί το off topic) να γίνει μία σύγκριση από την εμπειρία κατόχων και τυχόν οδηγών μεταξύ DERO και GS.. :wha13: |
Απόσπασμα:
Γενικοτερα το πισω φρενο το δουλευουμε ως βοηθητικο κ συμπληρωματικο!η μοτοσυκλετα σταματαει ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΦΡΕΝΑ!! Τα δικα μας φρενα βεβαια (Varadero-CBS),χρησιμοποιουν ενα πανεξυπνο συστημα που οποιο φρενο κ αν πατησεις,ενεργοποιειται μονο του κ ενα μικρο ποσοστο στο αλλο που δεν πατας!!Οποιος εχει κανει βολτα μοτοσυκλετα της Honda με CBS ,ξερει οτι ο συγκεκριμενος τροπος ειναι κ ο πιο ασφαλης!! |
Απόσπασμα:
Αγνοείτε επίσης ότι το GS έχει ΒΑΡΟΣ !!!! Οποιαδήποτε προσπάθεια φρεναρίσματος ΜΟΝΟ με το μπροστινό ή έστω ξεκινώντας με το μπροστινό ..καμία σχεση με motogp ή χαμηλόβαρη μοτοσυκλέτα.. είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, μπορεί να σου φύγει η μπροστινή ρόδα και άντε να το ελέγχξεις μετά , διπλώνει με τη μία.. Εννοείται ότι σε στρφοή τσιμπάμε λιγο το ποδόφρενο, αλλά σε ευθεία επιβάλεται πάτημα μέχρι εκεί που επεμβαίνει το ABS. Ετσι άλλωστε προστατεύεις και το μπροστινό ελαστικό από φθορά και δεν είναι δύσκολο να φαλακρώσει σε 2.000 χιλ. αν επιμένεις μόνο με το μπροστινό.. Η χρήση των φρένων είναι και συνδυασμός μακράς φθοράς στα τακάκια και στα ελαστικά.. Δεν είναι μαγκιά να ακυρώνεις το πίσω φρένο, όπως βλέπω κάτι κάγκουρες οδηγούς σε παπάκια ντελίβερυ, που για να το παίξουν φινετσάτοι λένε ότι έχουν ακυρώσει το ποδόφρενο .. άστα ρε οι μάγκες.. :p |
Έχει γραφεί κι έχει εξηγηθεί πολλές φορές ο σωστός τρόπος φρεναρίσματος.
Σε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα σχολεία ασφαλούς οδήγης, αναφέρεται ΠΑΝΤΑ το ίδιο πράγμα: Πρώτα φρενάρεις με το πίσω κι αμέσως με το μπστινό. Ήτοι ΚΑΙ με τα δύο! Το ίδιο σε άσφαλτο και σε χώμα. Όπου και όποτε έγινε κάτι διαφορετικό , ήταν για γίνει επίδειξη των συστημάτων συνδυασμένης πέδησης. Για κανένα άλλο λόγο!!!!! Πάντα και με τα δύο! Πρώτα πίσω και αμέσως μετά εμπρός. Χρονικά η διαφορά είναι μη μετρήσιμη. Λέμε για δέκατα του δευτερολέπτου. Πριν πει κάποιος οτιδήποτε διαφορετικό, ας ψάξει σχετικές παραπομπές. Δε θα βρει.... |
Απόσπασμα:
Για τη σέλα έχω αντίθετη άποψη. |
Απόσπασμα:
Εδώ έχουν διαφορά τα 1200 του 2004-2006 με όλα τα μεταγενέστερα. Λόγω σέρβο βεβαίως... Οι αντλίες, τα σωληνάκια κλπ, είναι πάντα ίδια? Στα varadero, η τοποθέτηση integral, δεν άλλαξε κάτι? Οι δαγκάνες είναι ίδιες? Είχαν ανέκαθεν 3πίστονες???:eek: Στέκεσαι μόνο στη διάμετρο των δίσκων και στη μάρκα. ΟΚ , αν το δεις έτσι, όλη η Ιαπωνία φοράει nissin και tociko. Ιδια φρένα έχουν όλα τα ιαπωνικά? Τα Brembo είναι ίδια σε Ducati, BMW, KTM? |
Απόσπασμα:
Εγώ το μόνο που διαπίστωσα σε φρενάρισμα με πίσω άτομο στο gs, είναι ότι τα μαλακά μου μόρια είναι στη θέση τους :D και νιώθω επίσης και μία δροσιά στην πάτη γιατί δε χρειάζεται το πίσω άτομο να κολάει επάνω μου τόσο όταν στρίβω όσο και όταν φρενάρω.. Με το dero σε φρενάρισμα το μπροστινό χάνονταν τελίως.. όχι μόνο με τη γλύστρα που έτρωγε το πίσω άτομο, αλλά και με τις εναλλαγές βάρους η επαφή μετο στήθος της συνεπιβάτιδας (είδικά αν ήταν καμιά μπαλκονατη :D). Σε επιτάχυνση ένιωθες το μπροστινό λες και έπεφτες σε νερά .. απορρώ τι το θέλουν το τηλεσοπικό πιρούνι με τόσο λεπτά καλάμια και μεγάλες διαδρομές σε θεόβαρη μοτοσυκλέτα.. Το televeler ομολογώ ότι με εξέπληξε, έχει την στιβαρότητα μιας καλής πίσω ανάρτησης τύπου monochock. και κρατάει οριζόντια και σταθερη τη μοτοσυκλέτα σε επιτάχυνση, απότομο φρενάρισμα και μεγάλες ταχύτητες!! |
Απόσπασμα:
Μην τα ανακατεύουμε όλα.... Αναρτήσεις, φρένα, επιτάχυνση.... Μόνο για τη σέλα μίλησα. Μιλώ με προσωπική εμπειρία και στις 2 μοτό, μπρος και πίσω. Δεν έχω κανένα παράπονο από το varadero, σ' αυτόν τον τομέα. Σέλα και μόνο. Τώρα οι διάφοροι επιβαίνοντες έχουν ο καθείς τη δική του άποψη... |
Να προσθέσω ότι αν ήταν και ο κινητήρας όπως τον ήθελα, η GS μοτοσυκλέτα είναι ότι πρέπει για να καλύψει τις ανάγκες μου και όχι μόνο και αλλά πιστεύω θα ήταν ορισμός των 2 τροχών σε πάντος συνθήκες μετακίνησης από ενα σημείο Α σε ένα σημείο Β.. Μιλαμε φυσικά για τις δικές μου ανάγκες όχι για ντιφτ για σπορ καταστάσεις και καγκουριές εκεί ΟΚ ένα cbrrr ή ένα xxx είναι ολα τα λ7.. τόσο σε φρένα όσο και κινητήρα..
Φιλος μηχανικός (60 χρονω παρακαλώ) από την ορεστιάδα με μακρά εμπειρία σε όλες τις μοτοσυκλέτες touring και μη, επεσε ένα rt1100 του 97 στα χερια του και έχει πάθει ΠΛΑΚΑ,. βέλος είναι μου λέει - δε σε κουράζει - δε κουνάει, καίει λίγο.. είναι ανετη και επίπεδη, χωρις ταλαντώσεις μπροσταπίσω και δεξιά αριστερά, καμιά φορά νομίζει ότι είναι σε αυτοκίνητο σε μεγάλες ταχύτητες τόση ασφάλεια του εμπνέει. Την πήρε για μεταπώληση και την κράτησε για πάρτυ του.. γυρνάει σα παιδί βυλγαρίες τουρκίες για βόλτα και για ψωνια και με παίρνει τηλέφωνο να μου βρίσει τον καιρό του που βρέχει συνέχεια τελευταία εκεί πάνω :D Χτες την έπλυνε για πρώτη φορά με πιεστικό και έκαψε τους hall ο άτυχος.. :confused: ματιάχτηκε ο γεράκος.. με τη γριά :p Είχε το fjr1300 της yamaha και δεν νοσταλγεί ούτε τον κινητήρα της ούτε την υπεβολική κατανάλωσή της, ούτε τις θερμοκρασίες (!) που έκαιγε απ' ότι μου λέει τα πόδια του στο σταμάτα ξεκίνα μέσα στην πόλη.. Τι να πεις .. :di59: |
Απόσπασμα:
Tα ιντεργκαλ. cbs ABS οκ αλλά σαν απόδοση σε συνολικό φρενάρισμα έχουν ακριβώς την ιδια πέδηση, αυτό λέω, και προσωπικά είτε έχει είτε όχι cbs και servo, να σου πω με ενοχλούν κ όλας, γιατί αν οδηγάς 27 χρόνια μοτό, και έχεις μάθει ένα στυλ να φρενάρεις, το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι το ABS πιστεύω.. Να μη μπερδέυουμε με φούμαρα παρακαλώ, αλλά να μιλάμε με στοιχεία. Αν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με με νούμερα please :) |
Απόσπασμα:
Εσύ τώρα μου λες ότι το 1100 και το 1200 έχουν ίδια φρένα σε αποτέλεσματικότητα, ναι? ΟΚ πάσο... Πάντως αμα συναντηθούμε κάπου, δοκιμάζουμε τα φρένα μας. Και μην εκπλαγείς.... Για τα varadero, δεν ορκίζομαι, μιας κι έχω άποψη μόνο για το τελευταίο μοντέλο. Νομίζω όμως ότι δεν είχαν 3 πίστονες δαγκάνες εξ αρχής και μάλιστα μπρος-πίσω! Επιφυλάσσομαι. Στο λέω κι άλλη μια φορά πάντως. Τα περισσότερα Ιαπωνικά και κάποια ευρωπαϊκά φοράνε Nissin. Και σε κάποια συμπίπτουν και οι διαστάσεις δίσκων κλπ. Έχουν τα ίδια φρένα? Θες νούμερα για να δεχθείς ότι ΔΕΝ είναι ίδια? Σα να μου λες ότι επειδή πήραμε το ίδιο αλεύρι, ζάχαρη, μαγια, θα φτιάξουμε την ίδια πίτα.... |
Απόσπασμα:
Επιμένεις να ποντάρεις στο χαρτί "καινούργιο-παλιό", ειδες ένα nissin και το ποστάρεις.. Τα ίδια ακριβώς είναι και στα 2 παραδείγματα σου.. 3 πίστονα του dero παντα, 2πίστονα στα GS, το 1100-1200gs φοράει τα ίδια φρένα πλην ηλεκτρικών βοηθημάτων και servο.. τώρα αν φρενάρουν το ίδιο, θεωρητικά αν έχουν και τα 2 καινούργιους δίσκους τακάκια και υγρά φρένων είναι ακριβώς η ίδια απόσταση με ακρίβεια εκατοστού.. Να μη σου πω ότι το ελαφρύτερο (δε ξέρω ποιο είναι) και αυτό με τα καλύτερα ελαστικά θα σταματήσει πρώτο (εννοείται). Τα υπολοιπα όλα είναι αίσθηση "καινούργιου" που μάλλον σε ξεγελάει και θαμπώνει πολλούς ;) Προσωπικά τα ηλεκτικά βοηθήματα στα φρένα (πλην του ABS) τα θεωρώ ότι χειρότερα και ύποπτα για ασφαλή φρενάρισμα, εκτιμώ ότι βοηθάνε μόνο στην άνεση.. αν και το υδραυλικό ομολογώ ότι χρειάζεται όσο πάμε στα γεράματα. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Αρχικά σου ανέφερα το θέμα "κιλά," και το κάνεις γαργαρα.... Μετα επιμένεις ότι επειδή φοράνε ίδια μάρκα δίσκων και τακακιών, με ίδια διάμετρο, σε βάθος 23 ετών (από το 1990 μέχρι σήμερα...) έχουν τα ίδια ακριβώς φρένα! ΟΚ εγώ έκανα το θέμα σκ@τ@:sm7::lo20::lo20::lo20: |
Το 1200 ειναι το απόλυτο εργαλείο σε γενικές γραμμές
Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη σε όλα εκτός απο τα φρένα που συμφωνώ με τον θοδωρη |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
:sm7: .,.,.,ειδικά το μπροστινό.,.,:D |
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:55. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!