GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Επικαιρότητα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Τι θα ψηφίσουμε... (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=31134)

ortho 06-05-2012 14:59

Απάντηση: Τι θα ψηφίσουμε...

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 674440)
Α, ΟΚ......θα σε ευχαριστησουν και ο Βενοζελος και ο σαμαρας γιαυτην την χαρη που τους κανεις....να τους ψηφισεις εμμεσως πλην σαφως!

Κι επειδη σε αγαπαω και ξερω οτι δεν θελεις να ψηφισεις οτιδηποτε εχει σχεση με το παρελθον δες αυτο το οποιο θα ειναι μεσα στα ψηφοδελτια που θα σου παραδωθουν και κακως δεν υπαρχει στην ψηφοφορια του νηματος αυτου......κανενας πολιτικος......ολοι εργαζομενοι σαν εσενα κι εμενα.

Ελα ρε Γιώργη, μη μου τη λες! Εβαλα ΑΛΛΟ, δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν τόσα κόμματα. Σήμερα όταν πήγα και ψήφισα βρήκα κι ένα ψηφοδέλτιο στη Β' Αθηνών με έναν υποψήφιο :eek:

gsmaniac 06-05-2012 15:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yannis ( 674215)
Για να μην επαναλαμβάνω τα γραφόμενα του Γιώργου... θα συμφωνήσω στο γενικό πλάνο, που είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη κλπ κλπ. Αυτό φαίνεται από πάρα πολλά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιμένω στο ΚΚΕ. Φυσικά δεν είμαι υπέρ του "έξω από όλα" όμως βλέπω πως αυτά είναι συνηθισμένα "ψέματα" και κινήσεις τακτικής. Σαν να λέμε "η Ελλάδα στους Έλληνες", "λεφτά υπάρχουν", "όλοι στο χρηματιστήριο", "σεμνά και ταπεινά", και το τελευταίο "σε 3 χρόνια τέλος το μνημόνιο"!!!!!! Όσοι πιστεύουν τέτοιες μπούρδες, ας ψηφίσουν τον καμμένο!!!!
Για να έρθω στα λεγόμενα του zitsos λοιπόν, επιλέγω το ΚΚΕ σαν ισορροπία και αντίβαρο στα βάρη που οι ισχυρότεροι προσπαθούν να ρίξουν στην πλευρά των πιο αδύναμων. Αυτό επειδή είμαι ακόμη στην κατηγορία των αδυνάτων (οικονομικά, όχι σωματικά και δεν θέλω σχόλια:p). Όταν ανέβω κατηγορία, θα πάω με τον σαμαρά... Αν η δύναμη του ΚΚΕ (που δεν υπάρχει περίπτωση) ανέβει σε "περίεργα" επίπεδα, τότε βλέπουμε για τον επόμενο.

πρεπει να σταματησεις να τρως στην κινα.........:lo19:

http://3.bp.blogspot.com/-LA-QfiQE87...252C+China.jpg

GeorgeP 06-05-2012 15:20

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 674475)
Ελα ρε Γιώργη, μη μου τη λες! Εβαλα ΑΛΛΟ, δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν τόσα κόμματα. Σήμερα όταν πήγα και ψήφισα βρήκα κι ένα ψηφοδέλτιο στη Β' Αθηνών με έναν υποψήφιο :eek:

Αν σου την ελεγα θα...εκλαιγες απο τον πονο!!!:p:p:p

ortho 06-05-2012 15:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 674484)

:wha10::wha10: ομολογώ ότι δεν το έπιασα το υποννοούμενο!!!:)

gsmaniac 06-05-2012 15:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 674484)

εσυ ψηλε....αντι να κρυφτεις,που μας ελεγες οτι δεν προκειται να γινουν εκλογες,εχεις το θρασσος και την ΄λες΄:p
απο την αλλη.....αυτος ειναι ο λογος που σε γουσταρω;)
εισαι αδιορθωτος...............:ha16:

siraxanz 06-05-2012 15:49

Εχει κοφτερη γλωσσα:) μπορει να σε χτυπησει εκει που πονας:p

Ελα βρε Γιαννη.....:D ΓιώργοςΠ ειναι αυτος θες κ διαπιστευτήρια...

Γιώργο....ήρεμα;):) η ημερα ειναι ολων των Ελλήνων σημερα κ οπως ειπε κ

ο αγαπητος Γ, το βραδυ θα εχουμε τους ηγετες που μας αξιζουν....

peterv 06-05-2012 15:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Akyla ( 674077)
Δημοκρατία και φασισμός ( ολοκληρωτισμός με τυραννικές τάσεις) είναι πολύ κοντά εξ ορισμού και αυτό το είπε Ο Πλάτων στην Πολιτεία ( περί δικαίου)
και σε μια μικρή σύνοψη θα το δείτε εδώ

όσα γράφει το 380 π.Χ είναι ποιό επίκαιρα απο ποτέ μια ανάγνωση τώρα στο παρα πέντε των εκλογών ίσως βοηθήσει και ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα,
έτσι για να σας ιντριγκάρω θα δείξω κάποια σημεία.

Η µετάβαση από το ολιγαρχικό στο δηµοκρατικό πολίτευµα γίνεται εξαιτίας της αυξηµένης
απληστίας για χρήµα και την ανάγκη να είναι κανείς πιο πλούσιος (555b, c). Ξεκινώντας από
την επιδίωξη των πλουσίων να γίνουν πιο πλούσιοι, αυτοί θα βρουν πρόσφορο έδαφος στη
τοκογλυφία δανείζοντας τους φτωχούς που έχουν και αυτοί τις δικές του ανάγκες, που
δηµιουργήθηκαν όµως µε την συγκαλυµµένη παρότρυνση και µε ύπουλο τρόπο από τους
ίδιους τους πλούσιους.

...

Θα αρκεί απλά κάποιος να δηλώνει ότι είναι µε το λαό και η πόλη θα τον
εµπιστεύεται αµέσως για να τη κυβερνήσει. Οι πάντες, ίσοι και µη ίσοι, θα αντιµετωπίζονται
µε ένα είδος εκφυλισµένης ισότητας. Οι κηφήνες τώρα αποτελούν ένα σηµαντικό ποσοστό της πόλης.

"όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί"

Καλή ανάγνωση και καλή ψήφο να έχετε

+ 1000 πολύ ενδιαφέρον ποστ.

Συγχαρητήρια για την προσέγγιση ....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Peterv

mandil 06-05-2012 16:01

Ψήφισα και εγώ.Καλά αποτελέσματα.

TEOSS 06-05-2012 16:37

Τώρα προβληματίστηκα … με συνεχή αρνητική διαφήμιση (έρχεται χούντα-βιασμοί-λοιμοί-σεισμοί-καταποντισμοί...)για να μην μπουν στην βουλή οι αντιδημοκράτες ακροδεξιοί φασίστες, έχουμε σε ΧΑ και ΑΝΕΛ 29,60% (15,31+14,29)

ενώ το αριστεροφασιστικό ΚΚΕ έχει μόλις 7,14% και η κέντρο-αριστερά ΣΥΡΙΖΑ+ΔΗΜΑΡ+ΠΑΣΟΚ … 25,51 % !!!( 17,35+6,12+2,04) …

βέβαια με το 5,10% της ΝΔ περνάμε μπροστά από τα επικίνδυνα άκρα της ακροδεξιάς, μιας και με 30,61% (25,51+5,10) οι ενωμένες δημοκρατικές δεξιοκεντροαριστερές δυνάμεις παίρνουν 1,01% κεφάλι !!!
Πάλι νίκησε η δημοκρατία …! :rolleyes:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 06-05-2012 16:47

.
.
.
.
.
Την έριξαααα ... :cool2:

.

gsmaniac 06-05-2012 16:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 674530)
.
.
.
.
.

.

Με τις υγείες σου.....:D

taksidiotis 06-05-2012 17:05

ΣΥΡΙΖΑ κι αντε να δουμε,παω να την ριξω:)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 06-05-2012 17:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 674530)
.
.
.
.
.

.

yannis 06-05-2012 18:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Akyla ( 674077)
Δημοκρατία και φασισμός ( ολοκληρωτισμός με τυραννικές τάσεις) είναι πολύ κοντά εξ ορισμού και αυτό το είπε Ο Πλάτων στην Πολιτεία ( περί δικαίου)
και σε μια μικρή σύνοψη θα το δείτε εδώ

όσα γράφει το 380 π.Χ είναι ποιό επίκαιρα απο ποτέ μια ανάγνωση τώρα στο παρα πέντε των εκλογών ίσως βοηθήσει και ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα,
έτσι για να σας ιντριγκάρω θα δείξω κάποια σημεία.

Η µετάβαση από το ολιγαρχικό στο δηµοκρατικό πολίτευµα γίνεται εξαιτίας της αυξηµένης
απληστίας για χρήµα και την ανάγκη να είναι κανείς πιο πλούσιος (555b, c). Ξεκινώντας από
την επιδίωξη των πλουσίων να γίνουν πιο πλούσιοι, αυτοί θα βρουν πρόσφορο έδαφος στη
τοκογλυφία δανείζοντας τους φτωχούς που έχουν και αυτοί τις δικές του ανάγκες, που
δηµιουργήθηκαν όµως µε την συγκαλυµµένη παρότρυνση και µε ύπουλο τρόπο από τους
ίδιους τους πλούσιους.

...

Θα αρκεί απλά κάποιος να δηλώνει ότι είναι µε το λαό και η πόλη θα τον
εµπιστεύεται αµέσως για να τη κυβερνήσει. Οι πάντες, ίσοι και µη ίσοι, θα αντιµετωπίζονται
µε ένα είδος εκφυλισµένης ισότητας. Οι κηφήνες τώρα αποτελούν ένα σηµαντικό ποσοστό της πόλης.

"όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί"

Καλή ανάγνωση και καλή ψήφο να έχετε

Μία βασική ένσταση ως προς το "φιλοσοφικό αγαθό"...
και αυτή που έρχεται φυσιολογικά επόμενη είναι στο τελευταίο απόφθεγμα για την ευτυχία των λαών. Μία μηχανή δουλεύει καλά, έχει λόγο ύπαρξης και μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη, όταν δουλεύει στον υψηλότερο βαθμό απόδοσης και όχι όταν παραμένει καλογυαλισμένη μεν σε υπολειτουργία δε, για να μην "χαλάσει"... ο σκοπός και το νόημα ύπαρξης μιας μηχανής, δεν είναι να μην φθαρεί και να την λατρεύουν οι παλιατζήδες/αντικέρ/λειψανολάγνοι, αλλά να δώσει τα μέγιστα και μέσα από αυτή την διαδικασία να επιτευχθούν βήματα στην φύση, εν προκειμένω για λογαριασμό του ανθρώπου, προς μια ορμέμφυτη εξάπλωση, κατάκτηση και εν τέλει επιβίωση. Ένας οργανισμός/μηχανή είναι ισορροπημένος και κατά μία έννοια ευτυχισμένος, μόνο όταν νοιώθει δυνατός, δημιουργικός και τελικά ανταγωνιστικός. Η άμιλλα, ευγενής ή όχι είναι αυτή που καθορίζει την συμπεριφορά μας, σαν μοναδικό μέσο προόδου και όχι μία Επικούρεια ηδονιστική μαλθακότητα. Δεν είναι τυχαίο πως πρόοδος υπήρξε μόνο σε τέτοιες συνθήκες και όχι σε κοινωνίες "αρίστων". Αυτό δεν έχει να κάνει με αγάπη-ισότητα-αδελφοσύνη-"ευτυχία", ούτε νομίζω πως απώτερος στόχος του ανθρώπου είναι η δημιουργία μιας αγαθής, ειρηνικής και φιλεύσπλαχνης κοινωνίας.
Πολύ μεγάλη και ευχάριστη κουβέντα... Τι καλά, να μπορούσαμε να την κάνουμε...

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 674481)
πρεπει να σταματησεις να τρως στην κινα.........:lo19:

Ίσως και να δεχόμουν να στερηθώ την μεγάλη αγάπη μου για τα ταξίδια, αν μου πρότασσαν σαν αντιστάθμισμα "να μην ξαναφάω στην κίνα"!!!!:sm2:
Δεν φαντάζεσαι για παράδειγμα, πόσο μου λείπει το τυρί!!!!!!:cr13:

yannis 06-05-2012 18:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 674563)

Γεια σου πρόεδρε!!!!!!!
:ye32::cool2:

Πολύχρονη και η Σύζυγος, χαιρετίσματα και φιλιά!!:):)

gandreas 06-05-2012 18:20

Νίκο σκέφτηκες να βάλεις υποψηφιότητα:D?
Έχεις 6.500 γνωστούς;)

peterv 06-05-2012 18:20

Άντε και με την ΝΙΚΗ !!!

(όποιον και αν έχετε ψηφίσει)

Peterv

gandreas 06-05-2012 18:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από peterv ( 674588)
Άντε και με την ΝΙΚΗ !!!

(όποιον και αν έχετε ψηφίσει)

Peterv

Λίγο δύσκολο:D

yannis 06-05-2012 18:40

http://youtu.be/HqThe_xrB3k

Άντε και όπου να ναι... ξεκινάνε οι ανακοινώσεις των exit polls!!!!

Skyhigh 06-05-2012 18:56

Για οσους ψήφισαν την κατα τα αλλα συμπαθέστατη Αλεκα!!!!

:sm3::sm3::sm3::sm7::sm7::sm7::sm7::sm3::sm3::sm3::sm3:

gsmaniac 06-05-2012 19:15

Τα exit-pols......έχουν ενδιαφερον:)

frits 06-05-2012 19:22

..

frits 06-05-2012 19:24

Ενδιαφέρον θα έχουν οι επόμενες μέρες.......:rolleyes:

Βλέπω πρόωρη μεταγραφική περίοδο.....;)

frits 06-05-2012 19:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP;674112[FONT=Comic Sans MS
Απο την στιγμη που αυτοι που ειπαν ναι στα μνημονια ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ οτι θα παρουν πανω απο το 41% -ειτε μεσω της αποχης, ειτε μεσω του θα ψηφισουν και οι υπερηλικες ακομα κι αν δεν πανε οι ιδιοι να ψηφισουν;) - τοτε και οι ξενοι επισθησαν οτι δεν συντρεχει κανεις κινδυνος αθετησης των υπογραφων κι ετσι οι εκλογες γινονται.[/FONT]
Υπολογισε πανω απο 180!!!! Ετσι για να μπορει να γινει και η Συνταγματικη αναθεωρηση το 2013 ευκολα κι ανωδυνα.

Και στην χειροτερη μην ξεχνας οτι, ο πήχυς για τις 151 έδρες δεν σχετίζεται με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, αλλά με το συνολικό ποσοστό των σχηματισμών που δεν θα πιάσουν το 3%. Συγκεκριμένα, όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο μειώνεται το όριο για την αυτοδυναμία, το οποίο μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και στο 35,5%, αν η συνολική δύναμη των μικρών αυτών κομμάτων φτάσει π.χ. στο 12%.
Επισης μην ξεχνας τα ακυρα/λευκα ψηφοδελτια αλλα και την αποχη....τα οποια οπως εχει λεχθει και ειναι η πραγματικοτητα τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται, ως γνωστόν, μόνον από τον υπολογισμό των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Αν, μάλιστα, η αποχή αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερη στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες (35-55) τοτε μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία σε αυτές τις εκλογές π.χ. η ψήφος των συνταξιούχων. Με άλλα λόγια, επισημαίνουν ότι κρίσιμος παράγοντας για το αποτελεσμα θα είναι όχι μόνον το συνολικό ποσοστό της αποχής, αλλά και η σύνθεση όσων εντέλει δεν προσέλθουν στις κάλπες.

Αυτα τα γνωριζουν και οι Πασοκοι και οι ΝΔημοκρατες και ολοι οι αλλοι, προσφατα το εμαθαν και οι ξενοι....... κι ετσι το αποτελεσμα των εκλογων σιγουρευτηκε...... κι ετσι μας ειπαν (οι ξενοι) ΟΚ για τις εκλογες.

Γιαυτο ξανασκεψου το για αυριο.......

Πάλι μέσα φαίνεται ότι έπεσες βρε θηρίο.....

Μήπως έχεις συγγένεια με το Μητσοτάκη ότι λες το αντίθετο βγαίνει....;)

aleckan 06-05-2012 19:33

Ειναι η πρωτη φορα, που αμεσως μετα απο εκλογικη αναμετρηση,δεν ακουω φωνες,κορναρισματα και δεν βλεπω ν ανεμιζουν μπλε η πρασινα σημαιακια.:D

taksidiotis 06-05-2012 19:34

Ψήφισα επιλέγοντας μόνος μου το ψηφοδέλτιο του κόμματος,χωρίς να πιάσω στα χέρια μου τα υπόλοιπα,κι όταν πήγαν οι άνθρωποι της εφορευτικής επιτροπής να μου δώσουν τα ψηφοδέλτια απάντησα ότι ψηφοδέλτια φονιάδων δεν θέλω στα χέρια μου.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

gsmaniac 06-05-2012 19:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 674615)

:sm7::sm7:

vpentza 06-05-2012 19:47

Κοιτα να δεις που οι "διαρροές" απο πρασινους και μπλε αναφερουν οτι "δεν θελουν επαναληπτικες εκλογες"........

Μεχρι και ο "αγαπούλας" σηκωνει τα χερια ψηλά...τι "στησιμο" θεέ μου......:hmmm:

gsmaniac 06-05-2012 19:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 674626)
Κοιτα να δεις που οι "διαρροές" απο πρασινους και μπλε αναφερουν οτι "δεν θελουν επαναληπτικες εκλογες"........

Μεχρι και ο "αγαπούλας" σηκωνει τα χερια ψηλά...τι "στησιμο" θεέ μου......:hmmm:

ειναι πολυ πιθανο, εαν ξαναγινουν εκλογες, τα δυο πρωην μεγαλα κομματα.....να γινουν πολυ μικρα;)

aleckan 06-05-2012 20:05

Εεεε ρε γλεντια...........!!!

Vagelis Gar 06-05-2012 20:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 674615)

:ha16::ha16::ha16:

Giof 06-05-2012 20:20

Μου αρέσουν τα exit polls. Σε ηλικίες 18-55 ΝΔ ΠΑΣΟΚ 3ο και 4ο κόμμα . Απο 55 και πάνω είναι 1ο και 2ο . Αρε ........ το Αλτσχάιμερ μου μέσα .

gsmaniac 06-05-2012 20:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Giof ( 674641)
Μου αρέσουν τα exit polls. Σε ηλικίες 18-55 ΝΔ ΠΑΣΟΚ 3ο και 4ο κόμμα . Απο 55 και πάνω είναι 1ο και 2ο . Αρε ........ το Αλτσχάιμερ μου μέσα .

Αυτο που αναφέρεις.....δείχνει μελλον;)
Να ξεκολλήσει η ελλαδιτσα.....:)

aleckan 06-05-2012 21:09

Για πρωτη φορα δεν θα δω το χαρτη της Ελλαδας μοιρασμενο μονο σε μπλε και πρασινους νομους!!!

gandreas 06-05-2012 21:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aleckan ( 674739)
Για πρωτη φορα δεν θα δω το χαρτη της Ελλαδας μοιρασμενο μονο σε μπλε και πρασινους νομους!!!

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα που τόσα χρόνια ψηφίζαμε(η πλειοψηφία) μας κατάντησαν έτσι, καλό θα ήταν να μην είναι καν στην βουλή:(:o:rolleyes:

gsmaniac 06-05-2012 23:11

Δεν ξέρω για εσάς......εμείς το γιορτάζουμε.:D

http://i1192.photobucket.com/albums/...0/68f504c0.jpg

Giof 06-05-2012 23:25

Δε στέλνεις και σε μας κανά κομματάκι για να το γιορτάσουμε 😄😄😄

gsmaniac 06-05-2012 23:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Giof ( 674904)
Δε στέλνεις και σε μας κανά κομματάκι για να το γιορτάσουμε 😄😄😄

Είσαι μακριά μας...
Βάλε μια προβατινα στα κάρβουνα και σε μια ωριτσα.....φτακαμε:D

peterv 06-05-2012 23:29

Άντε να δούμε τι κυβέρνηση θα φτιάξουν τώρα ;;;;

Peterv

vpentza 06-05-2012 23:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 674891)
Δεν ξέρω για εσάς......εμείς το γιορτάζουμε.:D

http://i1192.photobucket.com/albums/...0/68f504c0.jpg

Αυτή είναι ....κάλπη
Κάλπη με άρωμα δικομματισμού....χοιρινή ή μοσχαρίσια ??? :D:D:D

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:31.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!