![]() |
Απάντηση: ...αλλαγη βαλβολινων διαφορικου σε R1200GS!
Απόσπασμα:
Γιατί αν μιλάμε 40,50 γραμμάρια δεν νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα:hmmm:Η γνώμη μου. |
Πολύ καλό ποστ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Για να μην ανοίγω άλλο τώρα, γράφω εδώ.
Άλλαξα βαλβολίνες την Πέμπτη πριν φύγω για τριήμερο στην καλή μου μιας και πήγαμε 22000χιλ. Επειδή πολλά άκουγα για την ποσότητα των βαλβολίνων τις μέτρησα μόλις τις έβγαλα. Από το διαφορικό έβγαλα 240 ml και μετά έβαλα όπως μου είπαν 200 - 210 ml. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λένε ότι πίσω στο διαφορικό ή μαμά βάζει 180-190 ml? Να πως ήταν…. http://i400.photobucket.com/albums/p...VALVOLINIS.jpg Και από το σασμάν έβγαλα 770 ml περίπου και πήρε περίπου τα ίδια, η πίσω βαλβολίνες ήταν λίγο ποιο μαύρες… Να και η μπροστά…. http://i400.photobucket.com/albums/p...INISSASMAN.jpg Αλλά επειδή ο φίλος μου ο Γιάννης από το Solingen πολλά μας τα έχει κάνει με μια φωτογραφία που μας μοστράρει μετά από κάθε εργασία, (ήταν και το πρώτο μέρος που μου έδειξε μόλις πήγα στην πόλη του στην Γερμανία ):p Να ρε έχουμε και εμείς πριβέ συνεργεία στα μέρη μας, και μάλιστα καλύτερα !:sm7: Για να σκάσεις ρε μπαγάσα….. http://i400.photobucket.com/albums/p..._11/GIAFKA.jpg |
Απόσπασμα:
χαχα!!..εισαι άπαιχτος λεμεεεεε!!!....γιγαντααααα!!!!!...θεικος!!!!! http://www.mybike.gr/public/style_em.../worshippy.gif...καλα να περνας φιλε μου!...και καλο ταξιδακι σε αυτο που ετοιμαζεις! |
Απόσπασμα:
|
Έτσι από περιέργεια τι μάρκα Βαλβολίνη βάζετε;
Η ΒMW προτείνει : Castrol SAF-XO 75w-90 Synthetic Final Drive Lubricant και μάλιστα τη χρεώνει 28 ευρώ το λίτρο,χωρίς την εργασία.Ένω για παράδειγμα Βαλβολίνες άλλων εταιριών ίδιων προδιαγραφών κοστίζουν λιγότερο από το μισό.Ενώ σε καταστήματα με ορυκτέλαια και μάλιστα Gastrol points που έχω ρωτήσει δεν την έχουν και μου έχουν πει ότι δεν την φέρνουν.Γνωρίζει κανείς αν αυτή η βαλβολίνη έχει κάτι το ιδιαίτερο ή απλά ένα νταβατζιλίκη λογώ του ότι τη συνιστά η BMW; |
Απόσπασμα:
Μάλλον έτσι είναι φίλε μου .Όπως τα λες.:(:(:(:cool: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Γιατι εχει παρατηρηθει σε καποιες περιπτωσεις....να ....πεταει απο την πιεση την πίσω τσιμουχα....:):) |
Απόσπασμα:
|
Να ρωτήσω το λευκό γράσο είναι απαραίτητο και σε τι χρησιμεύει?
|
Μπορεί να μπει άλλου τύπου?:confused:
|
Απόσπασμα:
Στο θέμα της ποσότητας, η βαλβολινη έχει την ιδιότητα να <<φουσκώνει>>, δηλαδή μεγαλώνει τον όγκο της. Γι αυτό εάν δεν υπάρχει σωστή ποσότητα (δείκτης) και εξαέρωση …δημιουργούνται τα γνωστά σκασίματα στις τσιμούχες.;) |
Good posting;)
|
Απόσπασμα:
|
eisai tromeros
|
Απόσπασμα:
|
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΣΤ. ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ:)
|
Good posting;)
|
φιλε γιαννη ωραιο το αρθρο σου ηθελα ομως να ρωτησω σε ενα 1100 μπορω να βαλω τις βαλβολινες 75w-140;ευχαριστω
|
Απόσπασμα:
|
Μετα απο πολλη διαβασμα και εγω ενα πρωι πηρα την μεγαλη αποφαση και το ανοιξα.Η διαδικασια οπως ειπε και ο Γιαννης με πηρε γυρω στα 35-40 λεπτα.Οταν το ανοιξα το περιμενα χειροτερα απο οτι τελικα το βρηκα....Βασικα το διαφορικο ηταν σχεδον καθαρο χωρις ιχνη σκουριας.Αφου το περιποιηθηκα και το καθαρισα και εγινε η απαραιτητη λιπανση ηρθε η ωρα της βαλβολινης.Εχοντας υποψην το βιντεακι του Mazby ο οποιος εβαζε περι τα 200 ml βαλβολινης ετσι κι εγω τοποθετησα 200 ml....Τα 800 ml ειχαν προτυτερα γεμισει το κιβωτιο ταχυτητων.Θεωρω οτι οι Γερμανοι το σκεφτηκαν καπως ετσι....800+200=1000 ml και ειμαστε ΟΚ!!! Γυρνωντας στο σπιτι στην διαδρομη φωνες μεσα στο μυαλο μου ελεγαν οτι επρεπε να βαλω τελικα τα 180 ml συμφωνα με την οδηγια της μαμας....Αλλες φωνες παλι που θυμισαν καποιον εδω μεσα στο φορουμ ο οποιος ειχε αναφερει οτι στα 1150 βαζεις μεχρι να δακρυσει εχοντας την μηχανη σε επιπεδη επιφανεια....Το λοιπον και τελειωνω...το ανοιξα απο πισω και αφησα να τρεξει μεχρι να σταματησει να δακρυζει...- 10 ml λοιπον...Οποτε μεσα παιζουν περι τα 190-195 ml ....Λοιπον φτανει αρκετα σας κουρασα!!! :)
|
Απόσπασμα:
|
|
Ξέρει κανείς προδιαγραφές βαλβολίνης?
ΑΡΙ και τέτοια? |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
εχω αλλαξει στο διαφορικο και στο σασμαν στις 15000 χλμ και ηταν καθαρες!
αρα καθε 20000χλμ ειναι οκ;) |
και εγω καθε 10000........για ψυχολογικους λογους και μονο:o |
5 Συνημμένο(α)
Απόσπασμα:
|
Ωραιος Σωκρατη!...πολυ σε χαιρομαι!:ye02::ye02:
|
Αυτήν την άσπρη "πάστα" της BMW, που θα την βρούμε ή που και πως θα την ζητήσουμε;
|
Απόσπασμα:
|
Χρηστο δεν ξερω πως ακριβως λεγεται!...παντως εδω το λενε γράσο για βιομηχανικη χρηση!...τι ακριβως εννοουν και εγω δεν ξερω!...εμενα μου γεμισε ενα κουπακι φιλος που εχει εργοστασιο με CNC φρεζες!
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ!!!:ye02:
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.:re26: ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑ SNAP ON ??? |
Απόσπασμα:
Τα λευκά αυτά γράσα, είναι πολύ ανθεκτικά σε αλμυρό νερό, και τα χρησιμοποιούν σε σημεία των σκαφών και jet ski, που είναι μέσα στο νερό, και είναι και αρκετά οικονομικά. Εγώ χρησιμοποιώ ένα της Rockoil, και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εχουν οι περισσότερες εταιρείες, ειδικότερα όμως αυτές που παράγουν λιπαντικά σκαφών :) |
Μετα απο 23,000 χιλ...έγινε αλλαγή σε διαφορικό και σασμάν....
:hmmm::hmmm:Βρηκα στο διαφορικό πολλά ρινίσματα .....και οι βαλβολινες σε πάρα πολύ κακή κατάσταση!! Παρομοίως και στο σασμάν (δεν βρήκα ρινίσματα)αλλά οι βαβλολινες ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση.Όπως και να έχει το πράγμα μετά από 15.000 χιλ σίγουρα θα τα αλλάξω ξανά!!! Ξέχασα να πω 200ml διαφορικό 800 ml σασμάν..Αυτα λέει η μαμά BMW πάντα μιλάω για το μοντελο μου...!! |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:09. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!