GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Λαδάκια; (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=22280)

TEOSS 14-10-2012 20:09

Απάντηση: Λαδάκια;

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από astegos ( 777526)
εγώ όταν τα αλλάζω και έχει στραγγίσει, πατάω την μίζα για λίγο, και αμέσως τρέχουν λάδια. σιγά μην χαλάσουν τα μέταλα επειδή έκανε μια περιστροφή ο κινητήρας χωρίς λάδι (στην ουσία υπάρχει λάδι επικάληψης πάνω στα μέταλα). δεν λέω ότι είναι σωστό αλλά δεν θα το προσκυνάω κιόλας, μηχάνημα είναι χρυσοπληρψμένο και θα το κάνω να υποφέρει και λίγο!:D

Φιλέ, μην το κάνεις πότε αυτό !!! Ο κατασκευαστής έχει λόγο που το έφτιαξε να κράτα λίγο λάδι μέσα.

Εάν ακούσεις το ρυθμικό <<τουκ-τουκ>> στο ρελαντί, πίστεψε με δεν θα σου αρέσει καθόλου…;)

siraxanz 14-10-2012 22:38

Ετσι για την ιστορία: Υπήρξε όχημα επιβατικο ΙΧ το οποίο απο δεν πηγε ποτέ για σερβις.

Συνειδητά ο ιδιοκτήτης αποφάσισε ότι τα έξοδα για σερβις δεν αντισταθμιζουν την αξία του οχήματος που χανετε στο χρόνο...

Απλά συμπλήρωνε λάδι όταν κατέβαινε η σταθμη και άλλαζε τα μπουζί μονος του όταν ενοιωθε ότι δεν τράβαγε, πρωτη αλλαγη μπουζί στα 70.000...
φίλτρο αέρα δεν υπήρχε?

Το αυτοκίνητο πήγε μεχρι 220000 χλμ και καηκε το μοτερ... του εβαλε αλλο μοτερ και συνεχισε το ιδιο βιολί...

την συνεχεια δεν την γνωριζω... τον γνωρισα στο συνεργειο που αλλαξε το μοτερ...

Μιτσουμπισι λανσερ δεκαετιας 90....

Μην τρελαινοσαστε με το λαδι,

εκτός αν αλλάζετε ταχύτητες στο κοκκινο.....παντα όμως....:D

NLS 14-10-2012 22:49

Υπάρχουν δυο συν ένα είδη ανθρώπων.

Αυτοί που θα σου πουν ότι τα νούμερα σέρβις και αλλαγών είναι για να καλύπτουν οι εταιρίες τα νώτα τους (για να μην έχουν ζημιές πολλές) ΚΑΙ να βγάζουν και έσοδα after sale και γενικά να τρέφουν το κύκλωμα τους (εξουσιοδοτημένους κλπ.).
Αυτοί (ειδικά οι φανατικοί του tuning κλπ.) που σου λένε ότι το τάδε αλλάζει υφή στα τάδε χλμ. κλπ. (βασισμένοι σε test labs ή σε αγωνιστικές καταστάσεις - λες και αυτό είναι ένα καθημερινό όχημα) και μπορεί πχ. λάδια να αλλάζουν στα μισά χλμ. ή κάθονται και βλέπουν αν τα στατιστικά επιβάλλουν να έχουν τα τάδε ανταλλακτικά στην άκρη έτοιμα.

Υπάρχουν και οι πολλοί που τηρούν στο περίπου το τι λέει ο κατασκευαστής και ζουν τη ζωή τους με το όχημα τους νορμάλ.

forester 14-10-2012 23:14

Επειδή αυτά τα μοτεράκια της Μιτσου τα ξέρω καλά, με σωστή συντήρηση θα έβγαζε 350-400.000χλμ.
Τώρα δεν ξέρω τι συμφέρει περισσότερο....
Αν άλλαζε λαδάκια κάθε 5000χλμ με κόστος , περίπου 20€/4 λίτρα , θα είχε πληρώσει 1600€. Είμαι και πολύ large στην τιμή του λαδιού (μιλάμε για ορυκτέλαιο 20-50) για να μη βάλω μπουζί και φίλτρα μέσα. Όλη η συντήρηση στο λάδι, ας πούμε.
Πάνω κάτω μια ή άλλη βγαίνει, αλλά στην περίπτωση του φίλου με το Μίτσου , έσκασε το χιλιάρικο ++, μαζεμένο κι έβαλε σίγουρα μεταχείρω μοτεράκι. Για καινούριο δε το συζητάω σε μοντέλο 20ετίας. Οπότε μετά , καμιά κατοστή χιλιάδες ακόμα. Την αρχικά σχεδιασμένη ζωή του μοτέρ του, δε θα την φτάσει ποτέ!!!!
Ο καθένας κρίνει και ανάλογα πράττει.
Πιστεύω ότι μια μέση λύση, αυτή που προτείνουν οι κατασκευαστές, είναι μια καλή επιλογή. Οι υπερβολές βλάπτουν γενικώς;)

georged 12-04-2013 13:56

συνεχίζω το θέμα των λαδιών.

εχθές πήγα στο Gothenburg της Σουηδίας (μιας κι εδώ μένω) για αλλαγή λαδιών και φίλτρο.
Δυστυχώς δεν είναι όπως Ελλάδα και δεν βρίσκεις εύκολα μαγαζιά που εμπορεύονται μόνο λάδια. Τουλάχιστον εγώ δεν βρίσκω εδώ.

Να μην τα πολυλογώ, εγώ τη μηχανή την ανέβασα οδικώς το καλοκαίρι που πέρασε. Μέχρι τότε ότι αλλαγή λαδιών είχα κάνει ήταν στον Παναγιωτόπουλο με το κλασικό ορυκτέλαιο Castrol 20W50.
Παράπονο δεν είχα και λάδι δεν έκαιγε, η μηχανή μου δεν μου ζήτησε ποτέ συμπλήρωμα.

Εχθές όμως ο εξουσιοδοτημένος έβαλε MOTUL 7100 20W50 full synthetic.
Μου είπε ότι αυτά προτείνει μετά από ψάξιμο και ότι οι πελάτες του σε αυτά καταλήγουν, είναι λέει πολυ ευχαριστημένοι όλοι.
Βασικά είχε και τα Castrol αλλά δεν τα πρότεινε, μου είπε ότι οι μόνοι πελάτες που τα βάζουν είναι αυτοί που δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα.

Νιώθω πολύ μ@λ@κ@ς γιατί τα 4 λίτρα Motul κόστισαν 695 SEK που αντιστοιχεί σε 80 ευρώ...
Είμαι και βλάκας γιατί δεν τον ρώτησα εκείνη τη στιγμή πόσο κοστίζουν, που να φανταστώ ότι θα τα χρυσοπλήρωνα.

Έχει κανείς άποψη για τα ΜΟTUL 7100, 20W50 full synthetic?
Τουλάχιστον να ανακουφιστώ με καμιά θετική απάντηση.

Εν τω μεταξύ ρώτησα 2-3 άτομα εδώ και γέλαγαν όταν είπα ότι Ελλάδα βάζουν απλό.
Μου είπαν ότι Σουηδία εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια δεν βρίσκεις απλό, μόνο full synthetic. Είναι ότι καλύτερο και αν λέει βρεις συνεργείο που να σου δίνει το απλό τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το συνεργείο...

spitiko 12-04-2013 14:06

MOTUL 5100 20W50 semi synthetic 2x2 lt 50 ευρω, με περαστικα. Χανια Κρητη, το φιλτρο το πηγα εγω.

vpentza 12-04-2013 14:09

20w-50 full synthetic ?
Υπάρχει τέτοιο λάδι ;

Ο Σουηδός που γέλαγε να σκεφτεί ως μηχανικός και να συνεκτιμήσει ότι όταν εκεί παγώνει ο κ.λος του και θέλει full synthetic να ξεκωλήσει από τον καναπέ του εμείς λιώνουμε στις παραλίες με 40 βαθμούς και είναι κρίμα να θέλουμε ένα λίτρο full synthetic το μήνα......

georged 12-04-2013 14:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 879739)
20w-50 full synthetic ?
Υπάρχει τέτοιο λάδι ;

Ο Σουηδός που γέλαγε να σκεφτεί ως μηχανικός και να συνεκτιμήσει ότι όταν εκεί παγώνει ο κ.λος του και θέλει full synthetic να ξεκωλήσει από τον καναπέ του εμείς λιώνουμε στις παραλίες με 40 βαθμούς και είναι κρίμα να θέλουμε ένα λίτρο full synthetic το μήνα......

υπάρχει φίλε μου, αυτό είναι (το σημείωσε και στις σημειώσεις του book service αλλά αναφέρεται και στο τιμολόγιο):

Willkommen bei MOTUL (είναι στα σουηδικά)

και ένα στα αγγλικά:
Motul 7100 4T 20W-50 High performance lubricant for bikes 100% Synthetic – Ester

Γενικά μην φανταστείς ότι βγαίνουμε με μείον βαθμούς έξω, εχθές που βγήκα πρώτη φορά για τη σεζόν είχε +2. Μετά το καλοκαίρι θα έχει max 32 βαθμούς.
Το θέμα μου είναι: είμαι ΟΚ με αυτά τα λάδια? τα έχει βάλει κανείς άλλος?
Δεν θα περιοριστώ σε ψυχρά κλίματα, θα κατέβω σίγουρα Ιταλία τέλος Ιουλίου, μπορεί και Ελλάδα, θα είμαι ΟΚ με αυτά τα λάδια ή θα δω θερμοκρασία να εκσφεντονίζεται?

vpentza 12-04-2013 14:59

ψάχνω ένα κατατοπιστικότατο κείμενο του GeorgeP και δεν το βρίσκω....
το 20W-50 δεν νοείται ως full synthetic όπως σου είπε η μαστοράτζα εκ Σουηδίας...
το site το αναφέρει ως 100% synthetic based on ester
εάν αναζητήσεις τα χαρακτηριστικά σε ένα δικό τους full synthetic 10W-40 θα καταλάβεις ότι απέχουν έτη φωτός....
το ιξώδες 20w-50 επιτυγχάνεται σε ορυκτέλαιο "φρέσκο" ή ανακυκλωμένο.....
δεν θυμάμαι περισσότερα από το κείμενο του Γιώργου αυτή τη στιγμή....δυστυχώς....

forester 12-04-2013 15:06

Όπως και να έχει (μάλλον το δίκιο είναι κατά vpentza μεριά....) πρόβλημα δεν θα υπάρξει!
Απλώς τα πλήρωσε "χρυσά" ο φίλος....
Την ίδια δουλειά θα έκανε με απλό ορυκτέλαιο 20-50 και θα το άλλαζε πιο γρήγορα. Θα μου πείτε τώρα, θα αφήσει αυτό το λάδι 10000χλμ?
Αν δεν καταναλωθεί, γιατί όχι?

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:28.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!